Tékozló Homár

Lerohadt lift, fűtés, melegvíz a Duna Teraszon

2010.10.01. 11:58 | jackyll | komment

Bizonyára a válság miatt becsődölt eredeti építtető emberei spóroltak ki néhány elemet a luxusárban szórt Duna Terasz épületeiből. Így történhet, hogy időről-időre beázik és olyankor lepihen a lift. Ez főleg pénteken vicces, amikor egész hétvégén nincs szupport. Máshol meg a melegvíz és a fűtés kimaradására panaszkodnak.

Pár hónapja költöztem (költöztünk) a XIII. kerületi Marina Partra. A környék alapvetően tetszetős, inspirációt ad a munkához. Naponta többször próbáljuk meg a nappalinkból hallható kipufogóhangok azonosítását, elég sok az elsuhanó Porsche, Ferrari, Bentley, Audi, BMW, Smart. Van, aki helikopterrel érkezik. Ezek alapján azt hihetnénk, hogy mocskosul el vagyunk kényeztetve mindenféle luxussal, de a valóság egy picit keserűbb. A drága lakás árát elkérik, a közös költség irreálisan magas díjáról nem is beszélve, de cserébe elég sok negatív tapasztalatunk van. Nézzük például a liftet. Valamilyen építési vagy beszerelési hibából adódóan a liftünk hetente egyszer elromlik.

Olvasson tovább!

Használhatatlan kártya a Budapest Banknál

2010.10.01. 10:55 | jackyll | komment

T.B. kétszer maradt pénz nélkül vásárlás közben, amikor a Budapest Banknál rendszerhiba lépett fel. Megunta:

Kb. 2 honapja történt, hogy kártyámmal fizetni szerettem volna az egyik áruházban, azonban a tranzakciót elutasította a pénztárnál lévő terminál. Elég kinos, volt a dolog, készpénz nem volt nálam, mögöttem kígyózó sor, árut ott kellett hagynom, rosszalló megjegyzésekkel a hátam mögött távoztam, a biztonsági őr kíséretében, mint egy kártyacsaló.
 

Olvasson tovább!

T-Mobile extrém: csak X óra Y perckor lehet felbontani a szerződést

2010.10.01. 09:43 | szily | komment

Végre megint egy nagyvad! A Szolgáltatói Idiotizmus kategória kétezres évekbeli egyik legerősebb sztorija következik. János a lejáratkor fel akarta bontani 2 éves mobilnet-szerződését. 30-án délelőtt bement a boltba, ahol közölték vele, hogy jöjjön vissza két és fél órával később, mert a számítógép szerint akkor jár le a két év. Tűzijáték alant:

Arról van szó, hogy 2 éve 2008. szeptember 30-án előfizetői szerződést kötöttem mobilinternet szolgáltatásra a Magyar Telekom Nyrt-nél, annak rendje és módja szerint 2 éves hűségnyilatkozattal. Számláimat rendesen fizettem, elmaradásom nem volt. Hanem időközben úgy alakult, hogy már nincs szükségem a mobilinternetre, ezért meg szerettem volna szüntetni a szerződést.
 

Olvasson tovább!

A Digi tv áldozata költőien gyalázkodik

2010.10.01. 09:02 | szily | komment

Ember és lelketlen számítógép küzdelmének megrendítő lenyomata a pénteki nap költője, Bíró Péter levélverse. Ha párezer év múlva bárki kiváncsi lesz a XXI. századi fogyasztó általános létállapotára, elég lesz elolvasni ezt a költeményt. Kedves Péter, irodalomból ötös, tévézés helyett inkább olvasson, és akkor még jobb lesz!

Olvasson tovább!

Pénz helyett bónt kapott a Media Markttól

2010.10.01. 08:55 | szily | komment

Érdekes kérdést vet föl Krisztina: megteheti-e egy műszaki bolt, hogy ha árut vesz vissza, akkor nem készpénzt, hanem levásárolható ajándékutalványt ad helyette? Kapásból azt mondanám rá, hogy mivel egy valódi boltban a vevő megnézheti, megfoghatja az árut és informálódhat róla, a készpénzvisszaadás - ha rokonszenves és vevőbarát is - nem minden esetben elvárható. De akkor, ha egy áru valamely alapvető tulajdonságában tér el az ígérttől, és ezt az eladó is beismeri, nem nagyon látok más lehetőséget. 

Olvasson tovább!

Latin felhasználói kézikönyv a Telekomtól

2010.09.30. 18:25 | jackyll | komment

Marcinak problémái adódtak a T-Systems vállalati ügyfélkapcsolati portálján, az online segítség pedig csak újabb kérdéseket vetett fel:

A mellékelt linken elérhető a T-Systems (AKA Magyar Telekom vállalati ügyfelek) új telemátrix -  vállalati ügyfélkapcsolati portál - rendszerének felhasználói kézikönyve. Remélem ti is sok hasznos információt találtok benne. Az pedig, hogy ez az új rendszer mennyire használhatatlan, arról majd szóljon egy másik Homár cikk.

Olvasson tovább!

Csődbe ment az Europa Connects nyelviskola?

2010.09.30. 14:33 | jackyll | komment

A korábbi riasztó Homár-posztok ellenére naiv ügyfélnek sikerült betalálnia a Europa Connects kft-t, akik már meg sem próbálták imitálni a nyelvoktatást, hanem simán csődöt jelentettek. Legalábbis Bogi nővérének, hiszen a nyilvános cégadatok alapján a cég még életben van. Mondjuk a tavaly novemberi posztunk írója szerint már akkor is elég lazán nem fizették beszállítóikat, úgyhogy minden lehetséges:

A nővérem ügyében írnék nektek. Szeretett volna egy középfokú angol nyelvvizsgát letenni, mert ugye anélkül az ember már nem ember. Sokan keresték telefonon különböző nyelviskoláktól és végül az Europa Connects Kft ajánlatára mondott igent, ami Polgáron, a szomszédos városban indított tavaly ősszel tanfolyamot. Kijött hozzá egy nő, akivel megegyeztek. A tanfolyam végleges ára kb 170 000 Ft. Én nagyon sokallottam, de borsodban sok választása nincs az embernek... Meghát a nővérem élete és pénze én nem szólok bele... Részletekben lehetett fizetni.

Olvasson tovább!

Savanyú uborkával és sertészsírral támad a Pajtás étterem

2010.09.30. 09:47 | szily | komment

O.M. XIV. kerületi lakos levelén érezni, hogy olvasónk remeg a dühtől írás közben. Nem is csoda, ki szeretné, ha tíz literes uborkakonzerveket tuszkolnának a szelektív gyűjtőjébe? A zsírpapír meg már szinte nyílt hadüzenet. A lakókat a Pajtás étterem terrorizálja az uborkával, de talán nem sokáig, bár az egyáltalán nem értjük, hogy jön ehhez a polgárőrség.

Olvasson tovább!

Webmarketinges lehúzás

2010.09.29. 12:32 | jackyll | komment

A tudomány és a technika vívmányainak köszönhetően napjainkban már nem telefonkönyvből hívogatják "kihagyhatatlan reklámlehetőséggel" szerencsétlen kisvállalkozókat, hanem megspammolják őket egy előre kitöltött szerződéssel, amit csak alá kell írni, hogy bekerüljenek a nagy büdös semmibe. Kopasz jót röhögött rajta:

Úgy látszik, valami elborult lehúzásos adatbázisban lehetek benne. Vagyis most nem én, hanem egy alapítvány, melynek titkára vagyok. A mellékelt, kézzel címzett borítékban érkezett levelet szedtem ki ma a postaládánkból. Mivel én foglalkozom a pénzügyekkel is, elkezdtem agytekervényeim között erősen vájkálni, hogy vajon mit felejtettem el. Rájöttem, hogy semmit. Ez lehúzás lenne inkább. Mi volt a gyanús? Minden:
 

Olvasson tovább!

A világ legrejtélyesebb vegetáriánus étele (updatelve)

2010.09.29. 10:04 | szily | komment

Pappito vette Új-Zélandon és értetlenül áll. Nem is csodálom. Angolból gyengébbek kedvéért a zacskó felirata: vegetáriánus halízű marha. Lehet, hogy a kínaiak, meglepő módon, ultraliberális módon viszonyulnak a vegetarianizmushoz? Halízű marha nevű étel amúgy létezik, sőt népszerű a kínai konyhában, de pont ezt megcsinálni rizsből igazi szép vállalásnak tűnik. Megkérdeztem Pappitót, sajnos csak megfogta a zacskót, de nem kóstolta meg.

Update @ 10:17 - Ennyi időbe tellett, hogy egy kínaiul tudó Homár-olvasó megoldja a talányt.

olvastam a bejegyzést a kínai "áruról". A következőt tenném hozzá: a kínai felirat mondja meg, mi is van benne, az angol szöveg egyszerűen csak a Kínában is "dictionary english" - nek nevezett angol. A kínai rész első két karaktere a hal ízesítés, az utolsó kettő a marhahús, a középső adja meg a megoldást, azonban az az árcimkével épp le van ragasztva. Szóval, a középső félig látszó karakterből kivehető, hogy az a zöldséget jelentő su, vagyis - ról van szó. Így a zacskó tartalma: hal ízesítésű, zöldséges marhahús. Kommentelők kedvéért: nem kutyahús, és ráadásul a csomagoláson látható az itteni bevizsgált termék jelzés is (kék körben fehér S jel).

Üdv, Csilla

süti beállítások módosítása