Tékozló Homár

Köszönjük, hogy megvásárolta a mézeskalács kit BURG

2010.11.12. 00:02 | szily | 228 komment


Ártatlan, családi típusú szórakozás a fordítógéppel idiotizált használati utasításokon való szolid nevetgélés. Íme egy igazán cuki példány családanyáknak, Vastrab küldte, köszönet érte.

Kulisszatitkok a telemarketinges életéből

2010.11.11. 10:07 | szily | 272 komment

Az ember a legtöbbször annyit mond neki, hogy "honnan tudják a számomat", aztán lecsapja, de nagyon ritkán gondol bele, hogy milyen lehet a XXI. század piócája, a telemarketinges élete. L. most elmeséli, neki milyen volt a 2f-nél. Sejtették például, hogy az ember, aki a vonal túlsó végén olyan kétségbeesett szívózással próbál rábeszélni az informatikai tanfolyamra, azt sem tudja, ezer vagy egymillió forintba kerül az általa tukmált termék? És hogy milyen keveset kapnak a szenyózásért cserébe? Nyomasztó élet alant:

Olvasson tovább!

Sztálinista arcmaszkot árul a Rossmann?

2010.11.11. 00:03 | szily | 71 komment


A magyar nyelvű tájékoztató szerzője szerint igen, Hagi el is kezdett ábrándozni:

Az arcápoló maszkot a Rossmannban vettem. A magyar felirat tanúsága szerint Észak-Koreában készült. Lelki szemeim előtt máris megjelent a totális diktatúra piacorientált arca és elképzeltem, amint a sok egyenruhás, észak-koreai munkás rendületlenül gyártja a arcmaszkokat Kim Dzsong Il hatalmas képének árnyékában.

De hamar ráébredt, hogy az ábrándkép csalfa volt:

  A dolognak csak annyi a szépséghibája, hogy ha megnézed a másik két feliratot, akkor kiderül, hogy dél-koreai a termék.

Felejthetetlen üdülés a Royal Club Visegrád jóvoltából

2010.11.10. 09:53 | szily | 225 komment

Telefonos ajánlattal indul, szopatással folyatódik, eltékozolt szabadsággal tetőzik, szerintem mégsem tragikus történet Filiszteusé, ugyanis 10 nap múlva visszakapta a pénzét. Inkább ennek örüljön, minthogy nekünk nyivákol. Egy (magyar) velencei üdülés amúgy a téma, ami elmaradt, pedig a szervező nem léphetett volna vissza. Keserűség alant:

Olvasson tovább!

A szegedi Forrás Hotel az ingyenwifi-mozgalom magyar bajnoka

2010.11.10. 00:03 | szily | 311 komment

Igényes délutánt minden fogyasztónak, ritkán kapunk olyan higgadtan és jól megformált élménybeszámolót, mint amilyet az "A kukacos vendég, és hét társa" nevű csoportos entitás küldött nekünk. Olvasóink az őszi szünetet a szegedi Forrás Hotelben töltötték, klasszikusan magyaros szállodai körülmények között. Takarítás nem volt, megpróbálták őket pénzre is levenni, nem adtak tiszta törülközőt (négycsillagos szállóról beszélünk). De a legjobb az Ingyen Wifi Falmelléki Magyar Hotel Módra. Ezen nevettünk is: az inernetezés tényleg ingyenes, kivéve a levelezést, ami cserébe 3000 forint óránként. Történet hajtás után:

Olvasson tovább!

'Úton vannak a tuzoltók, kigyulladt és lángol a mosógép!!' - 18+ (updatelve)

2010.11.09. 12:38 | szily | 221 komment

Ismerkedjenek meg az Emberrel, Aki A Legtöbbször Küldte El Az Aegon Biztosítót Az Anyjába. A Homár természetesen nem szereti a csúnya beszédet, aminek praktikusan sincs értelme, mert a dolgok ettől nem fognak megoldódni. Érteni viszont értjük, miért durrant el olvasónk, K. fejében a vízpumpa. Lakásbiztosítása van, ingóságokra is, tűzkárra is, mire csodás módon kigyulladt egy olyan ingósága, amitől ezt a legkevésbé sem várta volna, mégsem kap pénzt. Akit zavar a mosdatlan klaviatúra, az kérjük, ne olvasson tovább!

update 1: Döbbenetes esemény történt és érdekes ontopic komment érkezett!!! Stop Lightnak hasonló esete volt az Allianzzal, az ő esete pozitívan zárult, a megoldás sajnos a fenyegetés, zsarolás, erőszak és vakszerencse keveréke, íme:

Hasonlóra nem fizetett az Allianz sem, nálunk a mosogatógép lángolt. Otthon voltam és én oltottam el, és ezért nem fizettek, mert tönkre tettem azzal, hogy ráborítottam 3-4 veder vizet... miért nem hívtam tűzoltót. Mondtam az ügyfélszolgálatosnak én is kurva anyázások közepette, hogy legközelebb megvárom amíg lángol a fél konyha, mert kb. az lett volna mire kiér a tűzoltó, kb. 15-20 percnyi útra van innen a legközelebbi laktanya. Kárszakértő itt is volt, fényképezgetett, közölte, hogy csak a masinában keletkezett kár, nem fizetnek.... de minek akkor az ingóság biztosítás? Köv nap bementem az ügyfélszolgálatra, ahol közöltem a nővel, hogy felmondom a cascot, a három életbiztosítást, a bankszámlám, a megtakarítási számlám, a kötelező, az önkéntes manyupot, az egészségpénztárt, és mivel most van köteletző váltási kampány, hát azt is. Megkérdezte miért is? Elmondtam neki szépen, hátulról előmászott a fiókvezető, akivel szépen elbeszélgettem, majd kért 24 óra haladékot. Másnap ő hívott személyesen és kérte, hogy vigyem be a számlát a mosogató gépről, nem az egészet, mert avulást figyelembe kell vennünk, de a 75%-t kifizetik, ez 69.890 Ft.

Olvasson tovább!

Kutyaellenesek és bunkók a Hilltopban

2010.11.09. 10:29 | szily | 906 komment

Piri kiborult, mert a neszmélyi Hilltop borászat éttermében  "takarodjatok" stílusban kezdtek üvöltözni velük, amiért bevittek két kutyát. Piri nem azzal van baja önmagában, ha egy helyről a tulaj kitiltja a kutyákat, hanem a stílussal, bár azt sem érti, egy ilyen helyen alapvetően mi értelme a tiltásnak.
A Homárnak véletlenül van hivatalos véleménye a "kutya a boltban és vendéglátóhelyen" kérdésben. Mégpedig az, hogy egy ország anyagi, morális és mentális fejlettségének tökéletes fokmérője, hogy általában beengedik-e a kutyákat a kereskedelmi egységekbe. Ahol igen, az jó hely, ahol nem, az szar. Az összefüggés nem az, hogy a kutyák olyan aranyosak, hogy ahol kitiltják őket, ott nácizmus van. Vagy hogy a kutyahurcolás sarkalatos emberi jog lenne. Hanem az, hogy ahol a lakosok képesek elfogadni egymást, ahol a másikról nem automatikusan a trollkodás jut eszükbe, ahol a kölcsönös udvariasság a kommunikáció anyanyelve, és főleg, ahol az alapelv a "mindenki érezze jól magát" az a portás-őrmester Magyarországon honos "nehogymá jól érezzék magukat" helyett, ott fel sem merül, hogy ne vihessenek be kutyát. Ott ugyanis az is természetes, hogy akinek ugrálós, ugatós, rágcsálós állata van, az eleve be sem megy a boltba vagy vendéglátóhelyre, hiszen azzal kínos módon megzavarna másokat. A dolog nem elmélet, bármely, a miénknél jobb hangulatú országban személyesen is ellenőrizhető, északon, délen vagy nyugaton. Sztori alant:

Olvasson tovább!

Lopás az egerszalóki Saliris hotelben

2010.11.08. 14:55 | jackyll | 102 komment

Gáboréknak sikerült betesztelniük az idén nyáron végre megnyílt egerszalóki Saliris szálloda- és wellnesskomplexumot, de többet egy ideig nem mennek. Földszinti szobájukban hagyott pénztárcájából 25 ezer forint tűnt el. Misztikus, hogy a szálloda annak ellenére nem tett rendőrségi feljelentést, hogy az igazgatója állítólag maga 3 hasonló esetről tud:

Október elején egy éjszakát töltöttünk az Egerszalóki Saliris wellness hotelben, egy céges rendezvényen. Egy földszinti szobát kaptunk, mely össze volt nyitva a mellette lévővel. Megérkezésünkkor a két szobát összekötő tolóajtót becsuktuk, mivel nem tudtuk ki fog mellettünk lakni. Így utólag azt gondolom, nem véletlenül volt nyitva hagyva ez az ajtó.

Ebéd közben egy kollegám jelezte, hogy a felesége nem tud bejutni a szintén földszinti szobájába, s az ajtón lévő kémlelőnyíláson benézve látta, hogy valaki elhúzza az erkélyajtó előtt lévő függönyt, s az erkély korlátján átugorva távozik a szobából. Jelezve a recepción az esetet, kinyitották neki az ajtót, s bezárták a két szoba közötti átjárót.

Olvasson tovább!

Szelektálva csökkent kamatot a Budapest Bank

2010.11.08. 13:22 | jackyll | 97 komment

Egészen különleges bánásmódban részesülhet, akinek a Budapest Banknál van svájci frank alapú hitele, és akár egyszer is volt 15 napon túl tartozása. Nekik ugyanis a frank árfolyamának visszaerősődésével párhuzamosan a jóságosan csökkentett kamatok helyett a régi kamatot kell megfizetniük büntetésként. Maci nem túl sikeres ember, mert 2008. szeptemberi hitelével azonnal katasztrófa sújtotta övezetbe került, ráadásul egyszer el is csúszott 528 forinttal:

2008. szeptembere óta van CHF alapú lakáshitelem, elég morcos havi törlesztővel, de becsületemre legyen mondva, rendesen fizetem. Egyetlen apró megingással... Ez az apró megingás egy 2009. decemberi, 15 napot meghaladó tartozás volt, kereken 528, azaz Ötszázhuszonnyolc HUF mértékben. 2010. júliusában értesültem arról, hogy a BB, számos másik pénzitézethez hasonlóan, kamatkönnyítést vezet be, aminek felettébb megörültem, noha erről tájékoztató levelet nem kaptam tőlük. Mint utóbb kiderült, nem véletlenül nem küldték ki, örömöm pedig korai volt, s felesleges.

Olvasson tovább!

Hódmezővásárhelyen hétvégén is fizetős a parkolás?

2010.11.08. 12:13 | jackyll | 103 komment

Csődbe vitte Lázár János a nagy alkotmányozásban saját városát? Vagy csak a vendégdrukkereket szívatják hétvégén parkolási bírsággal? Attilát szombaton kapták el a meccs után, és egyelőre a Homár sem tud megnyugtató választ adni a jelenségre:

Tisztelt Hódmezővásárhelyi Városellátó Nonprofit(?) KFT. 2010-11-06 szombati napon Hódmezővásárhelyre érkeztem személygépkocsival a kedvenc focicsapatomnak drukkolni, és mint gyanútlan idegen leparkoltam a stadion melletti parkolóban. Hétvége lévén különösebben nem is nézelődtem, vesztemre. Ugyanis a mérkőzés végén meglepődve konstatáltam, hogy büntető cédula, „mikulás csomag” díszeleg az autón, benne csekk és büntetés, mert nem fizettem parkolási díjat.

De hiszen hétvége van a qurva életbe!  Mit, de legfőképp hogyan gondolták ezt? Igaz a pletyka és ennyire elszegényedett a város, hogy szüksége van a hétvégén beszedett gyanútlan idegenektől származó büntetésekre?
 

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása