Tékozló Homár

Negyedmilliós internetszámla a T-Mobile-nál

2010.12.17. 15:55 | jackyll | 118 komment

János bizonyára az "előfizetés nélküli", "ingyenes" adatcsomag tarifáival böngészgetett telefonján, máskülönben hogyan jött volna össze neki egy ilyen számla? Érdekesség, hogy semmilyen értesítést nem kapott menet közben, hogy héló, megyünk lassan lefoglalni az autót a megabájtokért cserébe, de lehet, hogy ilyen csak egyéb szolgáltatásoknál van. (A hóközi befizetésig lekapcsolt szolgáltatás se sokkal humánusabb).

Múlt héten jött egy hívás t-mob ügyfélszolgálattól, közölték, hogy a múlt havi egyenleg közel 250e Ft. A csekket is megkaptuk azóta ezzel az összeggel, a számla szerint internethasználattal sikerült ezt összehozni. Még nem tudjuk, pontosan milyen jellegű adatforgalmat számláztak ki, ma megyünk be tisztázni a dolgot, ezzel kapcsolatban szeretném a segítségedet kérni:
- van-e róla információd, hogy milyen részletezőt lehet kérni, illetve kötelesek adni adatforgalomról?
- ha jól tudom, a szolgáltatók kötelesek egy bizonyos összeghatár (talán 50e Ft) elérésekor sms-ben vagy valamilyen módon értesíteni az előfizetőt, hogy a számláló nagyon pörög. Te tudsz erről valamit?

Köszönöm,
János

 

Re: Október legnagyobb kamuja:opciós szerződésünk van a Google-lal - Az ősz legnagyobb hazugsága

2010.12.17. 15:51 | szily | 104 komment

Egy októberi posztunk érintettje, a Bioprofil Bt. az alant olvasható közleményében hazugságot és koholmányt kiált. Num levelében annak idején azt írta, a Bioprofil olyan maillel kereste meg őt, amiben azt állítják, hogy "opciós szerződésünk van a Google-al, hogy az Önök által megadott keresőszavakra az első oldalon jelenítse meg az Önök cégét." A Biopofil állítja, nem létezik ilyen levél. Igazságot tenni nem tudunk és nem is akarunk, az, hogy a Bioprofil az írásában minket gyaláz, nem zavar, így hát jó olvasást. Részletek alant.

Olvasson tovább!

Ferihegyen nem érdemes parkolni

2010.12.17. 14:27 | jackyll | 51 komment

Attila nem érti, hogyan változhat sávosan a parkolás a repülőtéren. 2x félóra másfélszer annyiba kerül, mint egy óra egyben:

Ma volt szerencsém autóval a  repülőtérre menni. De sajnos le kellett parkolnom, mivel egy ismerősömet bekísértem a pénztárakhoz. Azt gondoltam 30 percen belül végezni fogok,  így vettem egy parkolójegyet az automatából. A legkisebb időre szóló jegy 30 perces. Ára 710 Ft. Sajnos nem végeztem, ezért visszatértem az autómhoz és egy újabb 30 perces jegyet vettem. Így került 60 perc parkolás 1420 Ft-ba. Az egy órás jegy 900 Ft-ba kerül. Hogyan lehet ez? Szabályos dolog kétfajta árfekvésű parkolójegyet árulni?

Azt gondolom, a repülőtér árfekvése egészen elképesztő, ijesztő, hogy milyen árakkal sokkolják az utasokat és az ott megfordulókat. Kíváncsi lennék az MTV volt moszkvai tudósítójának válaszára is...

Panasonic 3D plazmahorror

2010.12.17. 13:52 | jackyll | 93 komment

Naiv ügyfél 600 ezer forintért igyekezett korát megelőzve csatlakozni a 3D-s forradalomhoz (vannak már egyáltalán 3d-s tévéműsorok? tuttifrutti?), de novemberi Panasonic plazmatévéje egy hét után kapcsolóproblémával elhunyt, amit azóta is "javítanak":

Novemberben vásároltunk egy Panasonic TX-P50VT20 3D plazma televíziót. Azon keveseknek szeretnék üzenni figyelemfelhívás jelleggel, akik szintén ilyen típus vásárlását tervezik. Csak abban az esetben tegyék, ha fel vannak készülve arra, hogy a Panasonic kritikán aluli módon kezeli a garanciális problémát és 2x-3x több időt lesz a TV a szervizben, mint otthon.

Olvasson tovább!

Az Erste minden fillérhez ragaszkodik

2010.12.17. 13:12 | jackyll | 47 komment

Ancsa január óta próbál visszeszerezni 30 ezer forintot az Erste Leasingtől, amire mindegyik ügyintéző máshogy reagál, persze a pénzt csak nem adják. Ezt a levelet küldte nekik végül:

November 24-én az önök telefonos egyeztetésére és kérésére írásban kértem a szerződésemnél keletkezett 30.000 Ft-os túlfizetés postai úton történő visszafizetését, amit önök 2010. január óta használnak véleményem szerint indokolatlanul. Hozzáteszem ezen a napon szintén kérvényben kértem egy törlési engedélyt, amit persze minden gond nélkül postáztak és november 28-án kézhez is vettem. Az időközben eltelt laza három hét alatt többször is sikerült önökkel telefonon egyeztetni, viszont mindhárom ügyintézőjük csak félrebeszél, nem látják a túlfizetést/már postázták/folyamatban van/visszahívjuk/elküldték a kifizetési osztályuknak, nem értik miért nem jött meg, stb. egyéb kellemes kifogások.

Olvasson tovább!

Hazaköltözik a Tesco?

2010.12.14. 13:13 | jackyll | 171 komment

Zsolt egy érdekes matricát vett észre a Tesco kuponfüzetén. A Royal Mail feliratból arra következtetett, hogy ezt Nagy-Britanniában adták fel, és logikus, hogy akkor már ott is nyomtatták. Azt persze nem tudjuk, mióta és milyen mértékben intézi ügyeit a Tesco otthonról, de gyanús, hogy amit lehet, nem Magyarországon fognak elkölteni:

Köztudott, hogy multinacionális vállalatokat a magyar állam extra nyereségadóval sújtotta, ezt szerintem nem kell részleteznem. A napokban kaptam meg a Tesco Clubcard kuponfüzetét (ezt csatoltam is). A kapott levélen első ránézésre a Royal Mail illetve az Air Mail feliratokon akadt meg a szemem.

Olvasson tovább!

Hogyan követeljünk pénzt piacról kivonult biztosítótól?

2010.12.14. 12:43 | jackyll | 58 komment

G. félúton elakadt kárrendezés közben, ugyanis az AIM Biztosító gondolt egyet közben és kivonult a KGFB-piacról (mondjuk a PSZÁF is rásegített). Misztikus módon a szervizköltségeknek csak a nettó árát utalták át, azóta pedig elérhetetlenek:

Attól tartok, hogy elsőként szembesülhettem azzal, hogy ismét eltűnik egy biztosító a kgfb piacáról, káoszt és kifizetetlen számlákat hagyva maga után, ezúttal az AIM Általános Biztosító Zrt személyében.

Olvasson tovább!

Rogán Antal rég túl jár férfiakon és nőkön

2010.12.14. 11:51 | szily | 44 komment



Laktam Rogánlandben, az V. kerületben, Budapest Kuwaitjában, jó ott nagyon, olyan sűrű például a szociális háló, mint Kövér házelnök arcszőrzete. Jóska bácsi vette észre a kerület legfrissebb fejlesztését, hogy a nők és féfiak után nem egy, hanem két újabb nem képviselőinek is jár egészségügyi ellátás. Ez igen, erre San Franciscóban is csettintenének!
 

süti beállítások módosítása