Tékozló Homár

Bedőlt az Aeroviva

2010.12.20. 12:49 | jackyll | komment

Kellemetlenül érintheti azokat, akik az Aerovivával mentek volna szilveszterezni, hogy az utazási iroda a hétvégén megszűnt:

A cég közlemény szerint minden egyes külföldön tartózkodó utasuk hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utasunk sem marad külföldön. Azt azonban nem tudni, hány utas fizette be a téli utazását és nem tud elutazni: az viszont biztos: a cég két hete óriási akciókkal árulta a karácsonyi és a szilveszteri útjait Thaiföldre és Afrikába.

Lehet, hogy nem kellett volna perrel fenyegetnüik az utasaikat?

Olvasson tovább!

Kifosztja az Elmű a családi kasszát karácsony előtt

2010.12.20. 12:10 | szily | komment

Jól kicsinálja az Eletromos Művek azokat a családokat, amelyek átalánydíjas részszámlákkal fizetnek az áramért. Ez annyit tesz, hogy az aktuális havi fogyasztástól függetlenül egy évig havonta ugyanakkora összeget kell befizetniük, majd egy év elteltével, márciusban, megnézik a valódi fogyasztást, és vagy pótbefizetés vagy kompenzálás következik. Idén viszont nagyszerű karácsonyi ajándékot kaptak az ügyfelek: az Elmű közölte velük, hogy bár a 2010-ben kiküldött számlák mindegyikán a szokásos, márciusi leolvasási idő szerepelt, hét befizetett hónap után most hirtelen ki kell csengetniük a maradék éves összeget. A cég szerint ez a változás 2009-ben egy darab hírlevélben szerepelt. Azt azért ők sem gondolják komolyan, hogy a számlafizetés rendszeréről elegendő egy hírleveles tájékoztatás. Én például még életemben nem olvastam Elmű-hírlevelet, pedig álló nap mást se csinálok, csak olvasok. Karácsonyi szemétkedés alant:

Olvasson tovább!

Ritka nagy címkehazugság a Matchban

2010.12.20. 11:50 | szily | komment

Általában azt gondolom, hogy a hiper- és szupermarketek elrontott árazásai, címkéi NEM valamilyen aljas konspiráció eredményei, mert túl bonyolult és szétaprózott munka lenne ilyen módszerrel érzékelhetően javítani ekkora forgalmú cégek nyereségén. Vagyis marad az egyszerű elrontás. De ebből igazán kapitális az, amit a Ferenciek terén lévő Matchban elkövettek azzal, hogy a 330 ml-es műtejszínt 500 ml-esnek írták. Egy liter növényi alapú lötty a kiírt 598 helyett ugyanis igazából 997 forint, vagyis jó alaposan átverik, aki ilyet vásárol. Andro ennyit fűzött hozzá: "Az alábbi képeket az imént lőttem a Ferenciek terén a Matchban. Eléggé no comment, illetve csak annyit fűznék hozzá, hogy ehhez azért már bátorság kell. A fogyasztóvédelem vajon manapság hogyé adja darabját az ilyennek?"

Az a jó troliváltó, ami mindig elromlik

2010.12.20. 11:07 | szily | komment

Áron nem tartja normálisnak, hogy a troli felsővezetékének háza előtt található váltója állandóan elromlik, a durranásokkal és a repülő vasdarabokkal néha a szívbajt hozva a ház lakóira. A BKV szerint viszont ez maga az ideális állapot. A levelezésben kis koktélcseresznye, hogy egy nemrég történt váltóhibánál a BKV kiküldte a szerelőautót, ami elállta az utat, így az utána mentesítésre küldött csuklós busz képtelen volt továbbmenni. Részletek hajtás után.

Olvasson tovább!

Fantomtartozás az ÉMÁSZ-tól karácsonyra

2010.12.20. 00:48 | jackyll | komment

Kati eléggé meglepődött, amikor 3 héttel az idei éves elszámolás után levelet kapott az ÉMÁSZ-tól, amiben visszamenőlegesen 110 ezer forint tartozást szeretnének rajta behajtani karácsonyig. Tudjuk, mi jár annak, akinek visszamenőlegesen jár? A kurva anyja, az.

Előzmény: 10 éve vagyok ÉMÁSZ-os fogyasztó, a legutóbbi éves elszámolás mindössze 3 hete volt, pénzügyi rendezés megtörtént. Tegnap levelet hozott a posta, számla 110 000 Ft-ról, befizetési határidő december 24. A számla hátoldalán számomra értelmezhetetlen díjak (""Szénipari szerkezetátalakítási támogatás", Átviteli-rendszerirányítási díj", Elosztói veszteség díj", Menetrend kiegyensúlyozási díj" és hasonlók), az időszakok leginkább 2006-2008, néhány 2009 is. Az ügyfélszolgálatos hölgy 20 perces utánajárás után azt mondta, telefonon nem tudja ezt pontosan megmondani, valószínű anno elszámoltak valamit, és majd küldenek egy magyarázó levelet, de legyek nyugodt (!), a követelés jogos.

 

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása