Este 6-ig tartott a Torkos Csütörtök a Godot-ban
2010.02.19. 15:44 | jackyll

Zsuzsanna és csapata különös anomáliával szembesült a Godot Kávéházban, aholis az 1700 forintos Dumaszínház után közölték, hogy egy időgörbület hatására náluk este 6-ig tartott a csütörtök, vagyis nem jár nekik a Torkos Csütörtök 50%-os kedvezménye:

Egy tegnap esti élményemet szeretném megosztani veletek, mert nagyon csalódott vagyok, és úgy érzem, ez a sztori némi hírverést kíván. Mint az emberek többsége, én is beneveztem a torkos csütörtökbe, ha már lehet, élvezzük ki a felhívás adta lehetőséget. Hogy mégse legyen annyira kommersz, barátaimmal úgy gondoltuk, összekötjük a kellemest a hasznossal, asztalt foglaltunk a Godot Kávéházba, hogy a vacsorát egy jó Dumaszínházzal kössük össze. Megnéztük a www.menjunkenni.hu oldalon, a Kávéház szerepel a csatlakozott éttermek listáján, ez szuper.

UPDATE: Elnézést kért a Godot

Szűrt kommentelők
Műsajttal támad a Tesco
2010.02.19. 15:05 | jackyll

Pitta az eddigi legdurvább "sajtnak látszó sárga anyag"-elnevezést találta meg a Tesconál:

Reggel kaptam egy pompás hírlevelet a Teszkótól. A címlapon hirdetnek egy sajtnak látszó élelmiszert, amire persze a sajt szót nem merték ráírni. Remélem nem szaladnak bele túl sokan...

Szűrt kommentelők
Torkonakadt Csütörtök: Lassúság, füst, közöny a Vadrózsában
2010.02.19. 14:50 | jackyll

Ismét eljött az évnek az a napja, amikor N. ügyfél szinte bármelyik méregdrága étteremben koncentráltan tömheti az arcába a kommunista vendéglátás minden precízen konzervált zamatát. Gáborék korán mentek, úgyhogy csak később derült ki, hogy a dohányzó részlegre kerültek a Vadrózsában. Ami nem lett volna tragédia, ha például nem pácolják őket bő félórát, amíg fizetni tudtak.

Szeretnénk Veletek megosztani élményünket Budapest egyik elit éttermével, a Vadrózsával kapcsolatban, amely - amikor nem a pór népet látja vendégül torkos csütörtök alkalmával - "vendégei között üdvözölheti a magyar és külföldi politikusokat, államfőket, a művészeti, a tudományos és a sportélet kiválóságait." Valószínűleg elkövettük azt a hibát, hogy földi halandóként idemerészkedtünk, viszont kifejezett megtiszteltetésként ért minket, hogy személyesen a tulajdonos, V. Margó (aki "38 éve kifinomult érzékkel segíti a vendégek egyéni elképzeléseinek valóra váltását") volt bunkó velünk. A Vadrózsában az árak még az 50%-os kedvezménnyel is meglehetősen busásak, de néha belefér(ne). De lássuk, hogy miért fizettünk egy kisebb vagyont:

Szűrt kommentelők
A gyerekeket felhasználva ugrat be a Mester kiadó
2010.02.19. 00:02 | szily

Azt utálom a legjobban, amikor a gyerekeket használják fel a kereskedelmi görénykedéshez. Hangsúlyozom, hogy a lenti történetben nincsen semmi törvénysértő, a Mester kiadó, amennyire innen meg tudom ítélni, mindent szabályosan csinált. Csak éppen alattomosan, hiszen a szándéka a napnál világosabb. A levelet író családapának egyszerűen oda kellett volna figyelnie, de ettől még ugyanolyan ellenszenves marad ez az apróbetűs gyakorlat. Ha pedig tényleg nem érkeztem meg az állatos lapok, kényszerítse ki belőlük, ha egyszer úgyis tejelni kell! Trágár dühroham alant.

Szűrt kommentelők
Kitépte a marhanyelvet a vásárló kezéből az őr
2010.02.18. 10:05 | hdzs

István a szolnoki Corában szeretett volna 3 csomag akciós marhanyelvhez jutni, de úgy látszik, ezzel a biztonsági szolgálat vezetője és így volt, és az egyik csomagot kitépte a kezéből. Pontosan nem is értjük, miért volt erre szükség, ha felvásárolja magának az összes akciós terméket, mégis utána mi a fenét csinál vele?

2010. 02. 17-én 8 órakor a szolnoki Cora Áruházba, mint vásárló nyitásra érkeztem. Az "előrecsomagolt" felvágottas osztályon az akciós termékek közül választottam a főtt füstölt marhanyelvet, 3 db-ot. Az ott tartózkodó biztonsági szolgálat vezetője, az egyik terméket a három közül a kezemből kitépte, miután felszólítottam, hogy adja vissza a terméket, trágár megjegyzéseket tett és nem adta vissza.
Szűrt kommentelők
Eldugták a rokkantparkoló-táblát, rajtavesztett
2010.02.18. 01:41 | szily

Gábor fotókkal dúsan illusztrált panaszkiáltása következik mindjárt. Ismeretlen helyen, látszatra teljesen legális, ráadásul ingyenes parkolóhelyre állt be, de megbüntették, mert a hely mozgássérülteknek volt fenntartva, a Naiv Ügyfél pedig nem vette észre a táblát. Gábor azt próbálja bizonyítani, hogy nem is nagyon vehette. Olvassák végig a beszámolót, nézzék meg a képeket, aztán szavazhatnak, igaza van-e Gábornak.

Szűrt kommentelők
A számok szemmel láthatóan jól láthatóak? - Megleckéztették a feltöltőkártyás csalókat
2010.02.17. 12:10 | hdzs

Már a könyökünkön jön ki a feltöltőkártyás csalás, de amit és V. és L. végigcsinált, azt mindenkinek hallania kell. Hosszasan szívatták a két idiótát, akik félelmetes alapossággal próbálták elhitetni a hülye picsát játszó csajjal, hogy ők a T-mobile emberei és még azt is megkérdezték, hogy mire fogja költeni a nyereményét. A néhol kicsit nehezen érthető szövegért kárpótol a pánik és a tanácstalanság, ami a végén kihallatszik a görények hangjából, amikor rájönnek, hogy a bediktált számokkal nem stimmel valami.

Szűrt kommentelők
Szándékosan toltak ki a kismamával a a CIB fiókban?
2010.02.17. 09:30 | hdzs

Zsófi, a felbőszült kismama lenti panaszát elküldte a CIB banknak is, sőt még egy fórumot is indított a békásmegyeri fiók ügyében, ahol úgy tűnt, szándékosan toltak ki vele. A nyitás előtt szöszmötölő alkalmazottaktól ugyanis hiába kért egy széket, hogy kivárja az ATM feltöltését, válaszra sem méltatták.

Kedves Homár,
mellékelem levelemet amit tegnap küldtem el a CIB banknak, benne van a történet. Amire külön fel szeretném hívni a figyelmet, az az, hogy Békásmegyer tele van kisgyerekes családokkal és idősekkel, illendő (és okos) lenne ezt figyelembe venni. Még aznap indítottam egy topikot a Mamami fórumon, és sajnos nagyon sok hasonló került elő.

Szűrt kommentelők
Csak hazug lehet a vevő a Sparban?
2010.02.17. 00:24 | szily

Általános alapalállás a hazai kiskereskedelemben, hogy a vevő definíció szerint csaló féreg, akit úgy is kell kezelni, lehetőleg olyan modorban, hogy máskor eszébe se jusson pofázni. Zsuzsanna lejjebb azt fogja elpanaszolni, hogyan kezelték hazug alakként egy nagykörúti Sparban, ahová visszavitt egy csomag Sága Hami Maci panírozott pulykamackót. Azért vitte vissza, mert észrevette, hogy egy hónapja lejárt a szavatossága. Megvolt a blokkja, de ilyen esetben nyilván nehéz támadhatatlan bizonyítékkal szolgálni. A szörnyű az esetben az, hogy a reflex nem a kis értékű tétel kérdés nélküli, mosolygós kicserélése (akkor is, ha kételkednek a vásárló szavahihetőségében), hanem a vádaskodás és a szívózás.

Szűrt kommentelők
Az Univer mustár betör a magas gasztronómiába és egyből paradigmát vált
2010.02.17. 00:05 | szily


Magunktól talán sosem vesszük észre, amit Tamás kiszúrt: a Kádár-korból itt maradt klasszikus virslimellévaló csomagolásán a gyártó paradigmaváltást javasol a magyar fogyasztók millióinak. A magyar ember a mustárt úgy tálalja, hogy a virsli mellé nyom belőle egy halommal. Ady Endre is fájdalmasan kiáltana föl ekkora provincializmus láttán, már ha az ismert költő az Univer fizetési listáján szerepelne. A gyár ugyanis láthatólag azt javasolja a magyar fogyasztónak, hogy halomnyomás helyett a virslit ezentúl vékony rétegben vonja be mustárral. Kérjük, próbálják ki a módszert, a tapasztalatokat pedig írják meg a Homárnak!

Szűrt kommentelők
Botrány a gluténmentes ebédek körül, veszélyben a lisztérzékenyek?
2010.02.17. 00:01 | szily

Klasszikus magyar mentalitással tojták le a fogyasztókat az alant következő, botrányos kajaügyben. A főszereplők a SPÉKÓ, a United Food és a lisztérzékeny fogyasztók. A SPÉKÓ (Speciális Ételek Konyhája) orosházi cég és glutén- tej- és tojásmentes meleg ebédek forgalmazásával foglalkozik. Saját szállítókapacitása azonban nincsen, így az ételeit a United Food szállította ki. Február 15-én, anélkül, hogy az érintett fogyasztókat értesítették volna, a kuncsaftok egy másik melegkonyhás cég, a Junior fogásait kapták meg. Kiderült, hogy a United szerződést bontott a SPÉKÓ-val, arra hivatkozva, hogy a cégnek túl kicsi a főzőkapacitása, majd anélkül, hogy erről bárkit informált volna, a Juniorra váltott. Ebben a lisztérzékeny fórumban remekül végigkövethető a sztori. Olyan vicces részletekkel, hogy egy nyilvánvalóan célzatosan beküldött céges álfórumozó délelőtt tízkor dícséri a kiszállított ebéd szuper minőségét. A kuncsaftok egy része azonnal kétségbe vonta, hogy a Junior fogásai valóban gluténmentesek-e, többen enyhe rosszullétre, hasmenésre panaszkodtak, bár egyelőre természetesen semmi bizonyíték nincs arra, hogy bárki csalt volna az étellel.

Szűrt kommentelők
Már az ingyenesküvő sincs ingyen
2010.02.16. 14:10 | hdzs

A Homár egészen közelről ismeri a szimpla önkormányzati esküvők menetét, hiszen egyszer aktív résztvevője volt egy Imoláékhoz hasonló eseménynek, ahol szintén az anyakönyvvezető irodájában történt az aláírás, minden plusz költség és elegancia nélkül (a hivatalos hölgy csinos mackónadrágban vezette le az programot az asztala mögül). Ezek után pláne meglepett a lenti sztori, ami szerint a XIII. kerületi hivatalban rákényszerítik a különtermet, zenét, lótúrót arra az ifjú párra is, akiket nem mozgatnak az efféle külsőségek.

Tízévnyi boldog együttélés után úgy döntöttünk, hogy különféle megfontolások (jön a baba, külföldi munkavégzés van kilátásban stb.) jogilag is rendezzük a kapcsolatunkat méghozzá a lehető legegyszerűbb, legpuritánabb módon, vagyis bemegy, aláír, pecsétel és kész. Nem terveztünk se nagy, se kicsi esküvőt. Nem tartottunk igényt megható beszédre, fényes ruhákra, bevonuló zenére, koccintásra, virágokra, gyűrűkre, násznépre, versmondó lányra. Nem mintha bármi bajunk lenne ezekkel, hiszen szép és nemes hagyományokról van szó, csak mi most egyszerű jogi-adminisztratív aktusként tekintettünk az eseményre.

Szűrt kommentelők
Elhappolta a lakást az otthoncentrumos kolléga
2010.02.16. 13:46 | jackyll

Szozo fragmentált története szerint az Otthon Centrumnál nem a vevő az első, hanem a kolléga, ha épp ő is lakást keres. Az akción a tulaj bukott közel egymilliót:

Egy érdekes  Otthon Centrumos gyakorlatra szeretném felhívni a figyelmeteket. Lakásvásárlásban vagyok és ennek keretében naponta nézem az aktuális oldalakat, többek közt az Otthon Centrumét is. Ott is megtaláltam egy lakást, ami az ottani leírásból nem volt túl izgalmas. De azért megbeszéltem egy időpontot. Este felhívtak azzal, hogy már megtörtént az ajánlat a lakásra x millió forintért. Ezért lemondtam a másnapi megtekintést. Mint kiderült az Otthon Centrum ügynöke a tulaj felé úgy jelezte, hogy a másnapi megtekintést azért mondtam le, mert nincs pénzem.

Szűrt kommentelők
A kakaóscsiga sötét oldala
2010.02.16. 12:37 | jackyll

Egy újabb zseniális blogot ajánlottak a Homárnak, ami méltatlanul kerülte el eddig a csápjait: We Love Kakaóscsiga. Értelemszerűen csak ezt a borzasztóan egyszerűnek tűnő, ám a legtöbb esetben borzalmasan elbénázott péksüteményt teszteli amerre csak jár. A Homár annak idején mentőexpedíciót indított a Kolosy téri minikakaóscsigák megmentéséért, de elkésett, örökre elvesztek. Van viszont teszt Norbi kőkemény minicsigájáról, a Fornetti porrá hulló izéjéről, és kiderül, hogy bár vidéken általában jobb a felhozatal, a belvárosban is találni még szupercsigát.

Szűrt kommentelők
Az idióta hoaxtól a buzizó angolig - kedd reggeli könnyűzenei koktél
2010.02.16. 00:05 | szily

A hozzám hasonló éjszakai bagolyok és hajnali hiúzok jutalmazására íme egy kis csokor vegyes, szórakoztató semmiségekből. Az első az év legviccesebb hoaxa, benne priccelés és kvalifikált lopás, Moon küldte, örök hálánk érte:

---------- Forwarded message ----------
Subject: Trükkös lopás!

Ha éjszaka vezettek és azt tapasztaljátok, hogy tojásokat dobnak a
szélvédőtökre..NE!!! indítsátok el az ablaktörlő-lapátokat és ne is
pricceljetek vízet a szélvédőre; a tojások ha a vízzel összekeverednek tejes állaguvá válnak és abszolut semmit nem fogtok látni, így kényszerítve lesztek megállni az út szélen, és egy kvalifikált lopás áldozataivá válhattok! Ez a lopástechnika legújabb változata. Terjesszétek a lehető legszélesebb körben!
--
Szép napot!


Szűrt kommentelők
Túl alacsony árat írt ki a Tesco, annyiért nem is akarta aztán odaadni az uborkát
2010.02.16. 00:01 | szily


Úgy látszik, magyar hipermarketbetegség, hogy kiírnak egy árat, aztán, amikor rájönnek, hogy az túl alacsony, nem akarják annyiért adni az árut. Richy0609-vel majdnem ugyanaz történt, mint hétfői, Vásárlóval verekedett a Auchan biztonsági őre című posztunk hősével. Csak vele egy Tescóban, és őt nem verték meg, hanem a végén hagyták meglépni az uborkájával. De a kezdeti gyökérkedés az igen hasonló volt, még a bizonyító telefonos fotóba való belekötés is kísértetiesen ugyanaz a két történetben.

Szűrt kommentelők
Bréking: Lehalt a felvi.hu (updated)
2010.02.15. 23:15 | szily

Órák óta halott a felvi.hu, áradnak a felháborodott és tanácstalan levelek az Index és a Homár postaládájába, egyelőre nem tudni, hogy meghosszabbítják-e az online jelentkezési határidőt a felsőoktatásban. Az ügyön indexes újságírók dolgoznak, ha tudunk valamit, rögvest beposztoljuk, aki többet tud, írja meg levélben vagy kommentben.

update 1:

Egyelőre itt van kettő a Homárnak érkezett reakciókból:

Mint az köztudott (vagy nem), ma éjfélig lehet beadni elektronikusan a felsőoktatási felvételi jelentkezéseket. Kíváncsi vagy, este 10 után mi fogadta a felvi.hu-ra látogatókat?

Az illetékeseknek csak annyit üzennék: szopjatok le annyiszor egy lovat, ahányan nem tudtak belépni!

De inkább mégse. Ezek még azt is élveznék...

..........................................................................

Csak egy rövid szösszenet komment nélkül. Ma éjfélig lehet on-line jelentkezni a felvi.hu oldalon. Minden attól visszhangzik mennyire jó az elektronikus ügyintézés. Este 10 óta egyáltalán nem elérhető az oldal, de addig sem működött igazán. Nem volt még 11 mikor a csatolt hibaüzenettel fosztottak meg minden illúziómtól.
 
Üdv
csiribiri

...........................................................................

update 2: Egyelőre ennyit derítettek ki az indexes kollégák.

update 3: Az Index cikke szerint két órával meghosszabbították a jelentkezési határidőt, de én továbbtanulás helyett a marha izgalmas snowboard cross közvetítést javaslom. Az éjszaka embere Gáti Mátyás, az Educatio Kht. sajtófőnöke aki a júzerekre hárította a felelősséget, mondván nagyon sokan hagyták utolsó pillanatra a jelentkezést, ezért túlterhelt a szerver. karakán nyilatkozatához szívből gratulálunk!

Szűrt kommentelők
Horror áron dolgozott és csak kárt okozott a szerviz
2010.02.15. 14:00 | hdzs

Idős embert csúnyán megvezetni és szarul végzett munkáért horror összegre lehúzni különösen ízléstelen dolog. A lenti levél szerint így járt alkotasu apja, akitől egy új boiler árát kérték el a tisztításért, amit ráadásul szakszerűtlenül is végzett el Gázcsőmester, ezért újabb szerelőt kellett hívni és fizetni. Az öntudatos család pert indított, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

A múltkoriban elromlott időskorú édesapám Hévíz típusú átfolyó rendszerű gázbojlere. Fellapozta a KISOKOST, és ráakadt a mellékelt hirdetésre. Édesapám kihívta a társaságot, akik elvégezték a bojler tisztítását. A számlán 61000 HUF + ÁFA = 76250 HUF szerepel "Gázmelegítő tisztítás" címszóval (lásd a mellékelt képet).
Szűrt kommentelők
Bombariadó vetett véget a Na'vik szenvedésének
2010.02.15. 12:36 | jackyll

Jánosék megdöbbenve tapasztalták, hogy bár Magyarországon köztudottan nincsen terrorizmus, ha mégis lett volna bomba a Westendben, mindannyian a parkolóban pusztulnak el, a személyzet ugyanis elfelejtette kinyitni a sorompókat. Sőt még a lepecsételt mozijegy után is kellett fizetni, merhogy az Avatar 3 órás, amibe a liftezést és a reklámokat nem számolják bele:

Tegnap esti Westendes kalandunkat szeretném megosztani veled. Utálom az olyan filmeket, melyeket hypeolnak, de beadtam a derekam, tegnap este megnéztük az Avatar-t.Hogy jó döntés volt-e vagy sem, teljesen mindegy, mert a majd 3 órás mű vége előtt kb. 20 perccel megállították a filmet, majd felkapcsolták a teremben a villanyt. Kisvártatva 2 rendőr jelent meg a teremben, akik arról tájékoztatták a nagyérdeműt, hogy bombariadó miatt el kell hagyni a termet, majd a mozi egyik munkatársa is szólt néhány szót, tájékoztatott mindenkit, hogy vagy a bombariadó után, vagy 7 napon belül a jegyek árát vissza lehet kérni, illetve másik jegyre át lehet váltani. Mindenki mehet amerre lát.

Szűrt kommentelők
Magukra hagyták az utasokat a Nyugatiban, a Naiv Ügyfél fokozatosan begerjed
2010.02.15. 00:06 | szily

Egy sajnos egészen szokásos MÁV-os utasmegalázás egyfajta szabadverset csalt elő Waylanderből, a művét a drámai hatás megőrzése végett az eredeti, zaklatott tördeléssel közöljük alant. Annyi történt, hogy a Nyugatiban annyit késett az egyik Duna-kanyarba menő vonat, hogy majdnem bevárta az egy órával későbbi, következő járatot, de a MÁV persze egyáltalán nem adott információt, hogy melyik közlekedik és mikor. Így költőnk, jópár sorstársával együtt, lemaradt az egyikről, majd jót nevethetett a tréfán, hogy a másik járatot törölték. Waylander halk szavú, szerény utasból a szöveg végére odáig jut, hogy "Emelje már a szájszervéhez azt a kurva mikrofont az a szolgálatos akárkicsoda, és röfögjön bele valamit." Dráma alant.

Szűrt kommentelők