Tékozló Homár

Nem engedik be a Dürer kertbe a dagadtakat

2011.01.24. 13:59 | juszka | 288 komment

Túlsúlyosnak lenni nem egyszerű feladat: egyre hízékonyabb társadalmunk előszeretettel ítéli el a fölös kilókkal élőket, de az, hogy már a szórakozásban is akadályozzák őket, az nekünk is új.

A West Balkán után várható volt, hogy a szórakozóhelyeken bizonyos megszorításokra számíthatunk. Jobban odafigyelnek majd a beengedettek fizikai állapotára és korára – pár hétig valószínűleg még nem engednek be mattrészeg tizenéveseket –, figyelnek a már benn lévők létszámára, körültekintőbben vizsgálják át a táskákat, ilyenek. A dress code eddig is bevett szűrőrendszer volt több helyen, azonban ez nem kell váratlan meglepetésként érje a szórakozóhelyen a vendégeket, hiszen a plakátokon többnyire feltüntetik, milyen elvárásai vannak a szórakozóhelynek a bulizni vágyókkal szemben.

Úgy tűnik, a Dürer Kert még a szigorúbbnál is szigorúbbra vette a szabályokat, legalábbis a január 21-i II. Jégtörő fesztiválon így tettek. A több punkzenekart is felvonultató eseményen ugyanis nem csak szigorúan ellenőriztek, de - egy facebookos bejegyzés szerint - volt, akit a dagadtsága miatt nem engedtek be. A panaszra a Dürer Kert szintén a Facebookon válaszolt. Íme:

Tisztelt Dürer kert vezetőség!

Igen ritkán esik meg velem, hogy reklamáljak, tisztában vagyok vele, hogy mindenki emberből van, mindenki követhet el hibákat, azonban az, amit a 21-i rendezvényen tapasztaltam, már kicsit sok volt. Amikor jó néhány barátommal megérkeztünk a Dürer elé, már feltűnt a sor, a kordonok, amit korábban nem láttunk, de természetesen tisztában voltunk a múlt hétvége gyászos eseményeivel, ezért ezen nem csodálkoztunk. Beálltunk a sorba és vártunk igen sokáig, közben elterjedt a hír, hogy a "punk" külsőségek szerint öltözött embereket nem engedik be, amit én meg mondom őszintén, el sem akartam hinni, hiszen a fellépők között kizárólag punk zenekarok voltak felsorolva, de miután biztonsági kollegáik a szemem előtt küldtek el számos embert az előbb említett okból, kénytelen voltam elhinni. Amikor nagy nehezen a sor elejére kerültem, a biztonsági őr a szemembe nézve ellenőrizte, hogy részeg vagyok-e, majd nyugtázva, hogy józan vagyok és az öltözködésben jó pár éve nem követem a punk stílust, beengedett. Ebben a pillanatban ért a legnagyobb és legocsmányabb meglepetés, ugyanis a mögöttem álló punk stílusban öltözött barátomat azzal a kifogással nem engedték be, hogy túlsúlyos. Ne is haragudjanak, de ez a legszánalmasabb indok, amit valaha hallottam, valamint véleménye szerint kimeríti a diszkrimináció fogalmát. Bent ért a következő meglepetés, elvileg a vendéglistára voltam felírva, mint újságíró, de valami okból erről ott nem tudtak. Ezen túltettem magam, a belépő árát kifizetve már benn is voltam, igaz, később kiderült, hogy a bejutásomat megígérő zenekar elküldte a nevemet, csak az valami okból nem került fel a listára, de ez legyen a legnagyobb baj. Bent egy telt házat meg sem közelítő tömeggel találkoztam, így bizakodva vártam a többiek bejutására, akik hátrébb álltak a sorban. Kb egy óra múlva egy telefonból tudtam meg, hogy nem engednek be több embert. Természetesen értem, gondolom a hely hivatalos befogadóképességét elérték. Ebben az esetben viszont illendő lett volna ki is írni a hirdetésekbe, hogy csak 500 fő jut be, és akkor sokan el sem indulnak, mert nyilvánvaló, hogy egy ilyen rendezvényen ennél több emberre számíthatunk. Végül szeretném megjegyezni, hogy bár kollegáik még jogszabályokat is megszegtek (nekik nem tetsző embereket nem engedtek be, hiába voltak józanok és álltak elöl a sorban), nálam például senki nem ellenőrizte, hogy viszek-e be magammal valamit, nyugodtan besétálhattam volna egy viperával és egy harminc centis késsel a zsebemben. A kinti túlbonyolított biztonság mellett bent valahogy nem volt ez ennyire fontos, a foteles részbe tévedve több alkalommal, különböző kábítószereket fogyasztó társaságokba ütköztem. Ez gondolom sokkal kevésbé veszélyes dolog, mint egy punk stílusban öltözött ember vagy egy 100 kiló körüli fiatal. Mindenesetre a kiváló hozzáállás okán a továbbiakban magánemberként és újságíróként is óva intek mindenkit a Dürer kert látogatásától a továbbiakban.

Bánki Péter

A Dürer pedig széttárt kezekkel ennyit válaszolt:

Tisztelt Bánki Péter! A kordon más buliknál is kint szokott lenni, pont a szabályok betartása végett. Sajnálattal hallom az őrök reakcióját és köszönöm, hogy szólt erről. A kellő lépéseket megfogjuk tenni. Biztosíthatom, hogy az ilyen fajta diszkrimináció nálunk nem általános és nem is elfogadott. Azt megértheti, hogy nem tudunk minden őr mellett ott állni. A külsőségekre vonatkozó hírek pedig nem igazak, én magam is engedtem be 3-4 taréjjal rendelkező igencsak punk külsejű embert. A vendéglistát pedig a szervezőtől kell számon kérnie, mert az egytől-egyig ő intézte. Amennyiben szükséges elküldöm önnek az elérhetőségeit. De, hogyha megírja, hogy melyik újságnak ír akkor én is könnyebben utána tudok nézni, hogy miért fordult elő ez a hiba. A kábítószert sajnos nem lehet kiszűrni, azt bárhol betudják csempészni az emberek. Az őröknek nincsen akkora jogköre, hogy szinte levetkőztessenek embereket. Önt valószínűleg sajtós mivolta miatt nem motozták meg. A létszám korlát pedig mind a honlapunkon, mind a facebookon szerepelt, sőt a zenekarok maguk is küldtek körbe erre utaló leveleket.

Még egyszer elnézést kérünk az önt ért kellemetlenségek miatt.

Üdvözlettel:

Lakatos Anita

Sajtóreferens

Nos, igyekeztem minél alaposabban utánajárni az eseményeknek, és bár a fellépő zenekaroktól levelet nem kaptam, de sem a Facebook-on, sem a Dürer honlapján nem találtam létszámmaximalizálásra vonatkozó leírást. Ugyanez vonatkozik a dress code-ra is: vagy én vagyok nagyon vak, vagy a Dürer játszott keresd a képen az elrejtett szöveget játékot – ugyanis sehol nincs feltüntetve, hogy punkokat ne engednének be egy punk buliba. Igaz, Lakatos Anita szerint e téren nem is történt diszkrimináció. Az azonban valószínű a leírtak alapján, hogy túlsúlyos szórakozni vágyókat nem szívesen látnak a Dürerben. Értem én, és rendben is van, hogy így odafigyelnek a szórakozni vágyók biztonságára, alaposan megszűrve a közönséget, de ha már bulizni is csak a manöken alkatú arcok járhatnak, valószínűleg nem verődik össze egyhamar újabb gyilkos tömeg a szórakozóhelyeken. (Ja, és ne feledkezzünk meg a Dürer logója mellett táncoló balerináról sem.)

Remélhetőleg csak egyszeri bakiról van szó, mindenesetre sajnálnám, ha a Dürerről továbbra is ilyen híreket kellene olvasnom.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 18:37:43

@Rosszindulatú Vászka:
nem is haborgok en ezen, de azer le lehetne irni egy gyilkossagot helyesen is mondjuk a blikkben
stb
de banyja kanya
nem beszelve az olvasoszerkesztorol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 18:41:04

@igazságos:
akkor minek hasznaltal fel 720 karaktert a javitasra:)?

szerjóska 2011.01.24. 19:28:02

@tzs-007: legyen inkább 4 millió év fegyház.

Acsabi44 2011.01.24. 19:37:11

Én ott voltam! Tarajjal nem engedték be az embereket punnkoncertre, röhej! Részeg tinikkel viszont tele volt a hely, mert ugye ők bemehetnek tízig...

Amúgy a sor miatt a kedvenc bandámat fél szám kivételével lekéstem, de ez az én gondom, nem számoltam azzal, hogy 40 percet kell majd sorbaállni.

Létszámstopról nem tudok, tény, hogy amikor bementem, meglepően kevesen voltak, de pl Aurórán már megtelt a színpad előtti rész.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.24. 19:43:26

Mit képzelnek a dagadtak? Legalább 2-3 jegyet kéne venniük a kövéreknek,mert több helyet foglalnak és jobban amortizálják a járműveket is,mint egy magára adó ember. Aki igénytelen lusta dagadt hájpacni,az fizesse meg a tunyaságát.
Mint a civilizált országok repülőgépjáratain.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 19:44:31

@igazságos:
en is azt teszem azert vagyok itt
de hamarosan aktivizalom magamat:(

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.24. 19:48:46

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: Arról nem is beszélve,hogy tiszta életveszély a dagadék.Például tűz vagy pánik esetén beszorul a menekülési útvonalon és elzárja azt.Kész a katasztrófa.
A punkok meg örüljenek,hogy nem rúgják szájba őket.Kéne neki egy jó mély pocsolya,ahova köphetnének és okádhatnának fetrengés közben.De emberek közé nehogymár beengedjenek punk férget!

Rosszindulatú Vászka 2011.01.24. 19:49:53

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: ellembe a dagattak többet is fogyasztanak (érted, fogyasztanak) a büfébe, meg gumibotból meg könnygázból is több jut nekik.

igazságos 2011.01.24. 19:50:09

@hagyma: De nem bírtam megállni, hogy ne javítgassak. Mondtam korábban, könyvkorrektor vagyok. :P

igazságos 2011.01.24. 19:53:47

@Rosszindulatú Vászka: A dagadtak a kajáldák, éttermek szempontjából ideális ügyfelek.

Hiszen annyit zabálnak, hogy szabályosan kieszik az éttermek tulajait a vagyonukból, ellenben autóba ülni és bevásárolni lusták, merthogy az testmozgás. Fogasztótablettákat is hiába vásárolják, azok eladóinak is segítenek, akik azt mondják, egy hónap alatt lefogyhatnak 0 mozgás nélkül. Jól járnak még a diétás cégek, Norbi, Gast Royal meg a többi fogyiklub.

A dagadtság olyan szempontból is káros, hogy az egészséges emberek fizetik meg az ő gyógyíttatásukat, visszeres lábukat, magas vérnyomás miatti szívelégtelenségüket és a többit is.

El Argentino 2011.01.24. 19:54:58

ne zabálj a mekdonáldsban és a börgerkingben bssza meg :D

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.24. 19:57:38

@Rosszindulatú Vászka: Na ez meg a másik,mire odaérek a büfébe minden egyfolgyott,mert egy hízó bedöntött magába mindent.Há nem egy rohadék,mindent felszippant mindenki elől,zabál kétpofára,tömi a búráját!
Mit nekik a gumibot,a zsírrétegeken keresztül nem éreznek semmit,csak valami halk puffanást hall legfeljebb a puffatagja.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.24. 20:01:25

@igazságos: És benyomódik tőlük az aszfalt.Nézd csak meg:csupa kátyú minden út.
Le a dagadtakkal!

kyanzes (törölt) 2011.01.24. 20:12:13

Mikor rákattintottam a blogra, azt reméltem, hogy valami faszságot fogok olvasni.

Nem távozok elégedetlenül.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 20:41:25

@igazságos:
voltal Te mar eleg sok minden, de hogy kerrektor nem vagy az hetszentseg

a dagadtak meg kifejezetten nem jo ugyfelek a fix aras bufe jellegu ettermekben

dagadtak meg menjenek padodore ne punk koncertre

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 20:46:57

mondjuk en is felszedtem par kilo pluszt
de nem is jarunk koncertre
foleg ingyen, aztan nem engednek be mert nem vagyunk Maryvel a listan, oszt megsertodunk es dagadtozunk
Mary is leadhatna vagy 20 lb-t

salapapa · http://salapapa.hu 2011.01.24. 21:10:25

@tzs-007: azért egy pill!
levéltitoknak minősül 2 személy levelezésének harmadik személyként történő feltárása, nyilatkozatként részben vagy egészében való közlése.

itt erről van szó? így látod? 8-)

Xezs 2011.01.24. 21:21:38

semmiféle jogszabályt nem sértettek

magánterületre azt engednek be, akit akarnak

ha a kék szeműeket nem, akkor őket nem

ha a buzikat nem, akkor őket nem

így kerek a világ

Xezs 2011.01.24. 21:23:27

Ja és én személy szerint a punkokat nemhogy szórakozóhelyre, de még városba se engedném be, faluba is csak nagy ímmel-ámmal.

DeadBodiesEverywhere 2011.01.24. 21:24:44

@kéne egy nick: Dürerben lent van 1 bejárat, a nagy teremben van egy bejárat az udvarból (aminek van a mellettük lévő utcába egy nagy kapuja!) is ha visszcsinálják és arra a folyósóra (pl a ruhatárnál) van 1-1 lépcsőház is.

Nekem a Gödör 800 fős limitje a necces inkább, igaz hogy ott is van egy csomó terem, még alul is, ilyen nagy fém lépcsőn kell lemenni, de ott tényleg egy bejárat van...

A "dagadt" srác 2011.01.24. 21:30:37

Én lennék az a túlsúlyos srác! lol
visszeres láb stb... hagyjuk már. 23 éves vagyok, 198 centi magas,104kiló. hol itt a túlsúly?

fckyou2 2011.01.24. 21:36:12

Face control = akinek nem tetszik az arca, az nem mehet be.

Ha nem tetszik elmehet mindenki a fenébe. Legalább ott nem pusztul meg 3 drogos csajszi.

Amúgy meg ha dagadék vagy, akkor gondolkozzál el de nagyon mélyen, hogy mikor érdemes elkezdeni a helyes táplálkozást és a fogyókúrát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 21:37:04

@Xezs: hat azert ez teljesen nem igy van
ha nyitsz valamit, szabhatsz feltelekt, sot van amit kotelezo, de sosem teheted aszerint, hogy mi a borszinuk, magassaguk nemi hovatartozasuk es sexualis beallitottsaguk stb.
termeszetesen vannak kivetelek, ha noi wc-t uzemeltetsz nem kell beengedni ferfit stb.
valamint kiskapuk, akkor bevezeted a klubrendszert klubtagsagival, de ott is figyelni kll milyen felteteleket adsz meg a tagsagi megszerzesehez

Xezs 2011.01.24. 21:39:23

@hagyma: Mithogy ismeri, egyenesen dugja :) Másképp nem védené ennyire.

A "dagadt" srác 2011.01.24. 21:40:41

látom fckyou2 nem látod a méreti arányokat.
nem érzem magam dagadtnak,nem is vagyok az,max ha 5-6kiló felesleg van rajtam,de hát az kin nincs.
helyes táplálkozás... te minden reggel múzlit/gyümlcsöt eszel,ebédre egy szelet húst körettel,vacsira valami felvágottat? és ugye 6 után nem mert nem "egészséges".
szóval tudjuk már h miről beszélünk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 21:42:25

@A "dagadt" srác:
na vegre
tehat nem vagy dagadt
de akkor miert nem engedtek be?

Xezs 2011.01.24. 21:44:01

@hagyma: "dagadtak meg menjenek padodore ne punk koncertre"

Bár nem mindenben értettünk egyeta Homáron, de azért az ilyen ignoráns beszólásaidon jókat tudok röhögni :) Csak azt sajnálom hogy nem én követtem el :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 21:44:46

nem mintha a dagadtakat ki kellene zarni de a parametereid egyertelmuen nem dagadtak
szoval, mit mondtak?
mert Banki Peter aszonta a tulsulyod miatt

A "dagadt" srác 2011.01.24. 21:46:49

@hagyma:
Tarajom van,széles vállam nagy hátam. ergo a biztonsági őrök szerint túlsúlyos. bár én még össze tudom húzni a kabátomat nem úgy mint ők.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 21:47:11

@Xezs: nem is azert jarunk ide hogy egyetertsunk
foleg nem mindenben

Xezs 2011.01.24. 21:48:36

@hagyma: Tudom, hogy bőrszínre nem lehet hivatkozni. Na bumm, legfeljebb nem indokolod meg, hogy valakit miért nem engedsz be. Úgyis az van, amit a tulaj diktál és ez így van rendjén.

Mondjuk a dress code-os sutyerák diszkókon még mindig csak röhögni tudok.

A "dagadt" srác 2011.01.24. 21:48:48

Szó szerint azt mondták hogy túlsúlyos vagyok nem mehetek be.
de a "bizonyos" közösségi portálon írta egy ember hogy ő 120 kiló,képek alapján van vagy 180 centi és őt beengedték. mi ez ha nem diszkrimináció?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 21:48:56

@A "dagadt" srác:
azt mondtak a tulsulyod miatt es a hajviseeted miatt nem mehetsz be?

pereld be oket
, mar nem rogton birosagon, biztos van hol
en nem hagynam
siman megbuntetik oket egy jogallamban

Xezs 2011.01.24. 21:49:57

@A "dagadt" srác: Ha már magyarázkodnod kell, akkor ott régen nem stimmel valami :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 21:51:20

@Xezs:
persz ehogy mindenre van kiskapu, ciganyok elott is be lehet csukni az ajtot, hogy telt haz stb.
ez mas kerdes

azert punk koncerten dresskodot vagy hajkodot kerni az tobb mint vicc
ha azt mondjak ra, reszeg, az indok
de a haj meg 104 kilogramm az nem
kar hogy nem volt elovetelben jegye

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 21:52:38

@A "dagadt" srác:
234 kilost is be kell engedni
ez nem kerdes

Xezs 2011.01.24. 21:53:54

@hagyma: És ki tanúsítja neki, hogy tényleg ez volt az indok? Lófasz se lenne egy ilyen perből, az összes biztonsági őr azt vallaná hogy részeg volt és ordibált.

El kell fogadni hogy nem mindenki mehet be mindenhova aztán kész. Engem is kizavarnának pl. strandpapucsban a dresscode diszkóból, az mondjuk más kérdés, hogy én be se akarnék menni :)

fckyou2 2011.01.24. 21:57:46

@A "dagadt" srác:
Rendben, akkor valamiért nem engedtek be. De ez olyan, hogy ők döntik el, lehet róla háborogni fórumokon 500 évig, nem volt és nem is lesz másképp sosem.:)

Nagyon sok helyre nem engednek be, mert "dress code" van, nincs rajtam ing, akkor mehetek a picsaaaaba. De nem sírom el magam a fórumokon, hogy jajj de csúnya bácsik.

Vélhetően sok helyen jártál már, és sosem mondták ezt, és most nagyon rosszul esett, sajnálom, de ilyen az élet.

Xezs 2011.01.24. 21:59:44

Meg mondjuk sok biztiőrrel meg lehet ütni a közös hangot, csak a nagyon debilekkel nem.

Nekem volt már nézeteltérésem más helyeken velük, aztán elővettem a jobbik énem és nem balhéztak, még a végén beszélgettünk is semleges témákról :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 22:01:24

@Xezs:
na azert ez nem ilyen egyszeru, en itt kihivnama rendort
a strandpapucsba bele lehet kotni testsulyba nem

@fckyou2:
OK de a sulyara hivatkoztak
sulykod noncs

Xezs 2011.01.24. 22:04:35

Meg most nem gecizésből mondom de ha valakinek szarul esik hogy ledagadtozzák akkor őt magát is zavarja, ez esetben meg tenni kell ellene.

Akit nem zavar az jót röhög azon aki mondja, aztán megy inni máshova. Ott a Dürernél van is pár tűrhető kocsma.

A "dagadt" srác 2011.01.24. 22:05:23

@Xezs: " Ha már magyarázkodnod kell, akkor ott régen nem stimmel valami :) "
ahogy elnézem muszáj, mert ti kitaláltok valamit és nektek az van. én meg megmondom hogy hogyan is volt,ha elhiszitek elhiszitek ha nem nem,hazudnom meg szerintem felesleges:)

fckyou2: nemsírok a fórumon,csak linkelték a cikket olvastam a kommenteket és "megvédtem" magam, mert az van h kizabálom az éttermeket a pénzükből,meki,burger állandóan,no mozgás stb miközben nem így van. ezt megértheted:)
nem engedtek be ok,de akkor nézd azt a maradék 60 tarajost akit nem engedtek be,pedig nagyon sokan vidékről jöttek és volt elővételes jegyük. és mint azt utóbb megtudtam, nem kötelesek beengedni elővételes jeggyel sem, visszakérheted az árát. és lásd be itt nem csak rólam van szó,hogy egy indok,hanem vagy 500 másik emberről

Xezs 2011.01.24. 22:06:52

@hagyma: A rendőr meg kimenne aztán elkezdene röhögni és hazamenne hogy ilyen baromságokkal hagyd már őt békén :)

A "dagadt" srác 2011.01.24. 22:08:22

@Xezs: engem konkrétan bevittek mert leléptem a járdáról -.-"

salapapa · http://salapapa.hu 2011.01.24. 22:20:52

@Xezs: de, lehet. szépen almondja az ember pl egy cigónak, hogy - "öreg! ne menj be!" - aztán félreállni az útjából.
odabent úgyis az lesz, amit a "főnök" akart... :)
mindig van rá EMBER, aki ráveszi a távozásra.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.01.24. 22:23:26

@hagyma: ez az a felfogás, ami elítélendő.
ha van egy bizonyos típusú társaság és oda nemkívánatos egyedek kívánnak bemenni, azt meg KELL akadályozni.
BÁRMI ÁRON!

ami baromság, hogy egy punkkoncertre épp punkok nem mehetnek be?
van pár emlékem... mindig bejutottunk anno! 8)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 22:28:27

@salapapa:
en is bementem mindenhova
ez nem kerdes
a nem kivanatosokra is lehet indokot talalni, ez sem kerdes
de a sulyaba belekotni, ami raadasul csak 104 kilo
az vicc

@Xezs:
hozzatettem,, hogy itt
otthon en sem hivnek:)
bar ez nem is olyan biztos, lehet megprobalnam

@A "dagadt" srác:
errol lehet bovebben?
reg voltam otthon:)

igazságos 2011.01.24. 22:57:33

@hagyma: már volt róla szó, különben itt.

Úgy látszik, bajok vannak a memóriáddal. :P

Rosszindulatú Vászka 2011.01.24. 23:02:48

Azért ezt én nem vágom, ha egy csomo arc állt kinn elővételes jeggyel, akkor nem őket kellett volna először beengedni? Ahol eddig jártam, ott az elővételes jeggyel rendelkezőket soronkívül beengedték, legyen az múzeum vagy koncert vagy akármi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.24. 23:22:16

@igazságos:
Kulonben, volt mar errol szo itt.
Ugy latszik, baj van a memoriaddal.

@Rosszindulatú Vászka: ez egyertelmu elojegyeseknek kulon kordon van minenhol
ott vegzik a beleptetest
a masik kordon eloszor a jegypenztarhoz vezet es ugy a beleptetokhoz

A "dagadt" srác 2011.01.24. 23:26:31

több mint 300 elővételes jeggyel rendelkező embert nem engedtek be

England win The Ashes! 2011.01.25. 00:11:44

@hagyma: Nekem van sulykom. Tavasszal szoktam elvetni. Nyár végén meg aratni. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 08:15:46

@A "dagadt" srác: akkor még az lehet, hogy berémültek tőled az orkok, hogy nagydarab tarajos, ha balhézni kezd nem bírnak majd vele :P

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.25. 08:49:38

@tzs-007: " Ez nem egy parlamenti sajtónyilatkozat volt. De még csak nem is hivatalos sajtónyilatkozat."

A posztban pedig úgy válaszol a magát "újságíró"-ként bemutató. potyázást megkísérlő "kollégának", hogy: "Üdvözlettel: Lakatos Anita Sajtóreferens"

Újságírónak sajtóreferens csak hivatalos sajtónyilatkozatban válaszolhat, logikai okok miatt...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.25. 08:59:03

@Rosszindulatú Vászka: A gyakran csoportos jegy-elővételnél nem tudnak tekintettel lenni az antropológiai adottságokra (orr hossza, orr-fül egymáshoz viszonyított helyzete, homlokcsont szöge, szemrés mérete, formája, járomcsont, áll, bőr- és eredeti szőrszín, szag, akcentus, stb.)...

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 09:06:35

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: azért lássuk be, egy pánk hirigre vélhetően nem minden kultúrális és/vagy etnikai közösség érez olthatalan vágyat a közös fülzúgás élményének magukévá tételáhez. De te mos arra célozol, hogy feltehetőleg nem volt Maccabe sör a büfében és emiatt ódzkottak a derék rendezóők, félvén, hogy megtelik a Parasztkönyv?

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.25. 09:14:05

@Rosszindulatú Vászka: Nem zsidózunk!

Amúgy sokhelyütt (külföldön,khm)megoldották a punk kérdést azzal,hogy pinacér az első sörbe olyan partydrogot cseppent amitől a legvadabb punk is kornyadtan ficeredik az első sarokba (sarikbe).Akármekkora.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 09:21:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: aha...

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: nemnemsoha!

A többi meg badarság. Én még agresszív pánkkal nem találkoztam, külföldön meg végképp, azok naccságrendekkel nyugisabbak, mint a mi frusztrált rokkereink.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.25. 09:27:03

@Rosszindulatú Vászka: Én már láttam olyat. 2006 őszén az első debreceni tüntetésen próbált verést kiprovokálni egy punknak öltöztetett rendőr/pártaktivista. Már majdnem sikert ért el, amikor észrevettem, hogy az Unió bérházból több ablakból is kamerával követik a bélférges veszett róka sompolygással acsarkodó bűzgörényt...

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 09:42:38

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: hát az alternak meg rokkernak meg pánknak álcázott rendőrtiszti főiskolásokat régen senem volt nehéz kiszúrni. Főleg a körülöttük sunnyogó civil szervek okán is.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 09:47:25

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ja, a merevmozgású BÁV öltönyösökre, meg a kacskaringós hedszettes egybenyakúakra.Monnyuk tűntetni nem járok, popkoncerten meg ezek a díszfaszok világítanak a tömegben.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.25. 09:53:31

Cigányozzon már valaki, (dulván!) hogy kapjuk új posztot!

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.25. 09:57:01

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Ilyesmiben rám mindig számíthatsz! :)

Most már eljutottunk oda,hogy nem csak a védtelen aggastyánokat ölik a cigányok,hanem a fiatal gyerekeket is darabolják,égetik a kemencében.Kiváncsi leszek,az öcsödi hősöket mivel mosdatja majd ki a liberális sajtó.
A rendőrök a megkínzott és megerőszakolt lány vallomása után hazaengedték szerencsétlen árva gyanusítottakat.
"Hadd hulljon a magyar,nékik ez nem bűntett."

Pittykapitány 2011.01.25. 10:13:22

Reggel hallottam Shakirát a rádijóban, és felkaptam a fejemet,amikor ezeket danolászta:
'Cause I'm a gypsy
But are you coming with me?
I might steal your clothes
And wear them if they fit me
I never made agreements
Just like a gypsy
And I won't back down
'Cause life's already hurt me
And I won't cry
I'm too young to die
If you're gonna quit me
'Cause I'm a gypsy

Mekkora igazsága van a csajnak, mostantól imádom őt.

Más kérdés hogy ezért nálunk ájsztí sorsára fog jutni...

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 10:17:50

Sokat netnikáztok, ide is felkerül a 18-as karika és nem jöhetnek majd a kiskorú EMO-s trollok, nem lesz kit leugatni. Silányabb lesz nélkülük a kommentezés :(((

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 10:23:57

@Pittykapitány: hehehe :)

Lesz itt még megin ORI meg Slágerbizoccság, meg elóőzetes cenzúra, meg tiltóőlista. Lassan még erdősopétert is újratemetik valami Nemzeti Kegyhejre...

Ijen alapon a klasszikus hun irodalom kábé felét lehet autadézni.

"Van egy pipám, egy kalapom,
Én a téglagyárban lakom.
Onnan tudják, hogy hol lakom,
Téglaporos a kalapom.

Van nekem egy csíkos gatyám,
Abba hordom a ceruzám.
Minden este írok vele,
Még se kopik el a hegye.

Elmúltak a mézes hetek,
Asszony mit csináljak veled?
Szedd össze a sátorfádat,
Oszt látogasd meg az anyádat!"

Na ez senem písza basszameg!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.01.25. 10:40:25

Aki a mai posztot el akarja olvasni, az nyomja meg az "Elmúltam 18" című karikát!

Pittykapitány 2011.01.25. 11:18:34

@Sün‼: Vagy esetleg a megkhúrtam a majdnem 18 éves Marikát?

Amúgy tennap óta azon gondoklodám, láttam-e már valaha is túlsúlyos pánkot. De ez a mai poszt még inkább kétségek közé taszajtott.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.25. 11:19:52

@Pittykapitány:
Ennek semmi értelme:

'Mert én vagyok a cigány
De jössz velem?
Talán lopni a ruháit
És viselni őket, ha illik rám
Én soha nem tett megállapodások
Csakúgy, mint egy cigány
És nem fogom vissza
'Mert az élet már bántani
És nem fogok sírni
Túl fiatal vagyok a halálhoz
Ha fogsz lépni velem
'Mert én vagyok a cigány

Pittykapitány 2011.01.25. 11:32:34

@Sün‼: talán Marika szülinapi posztya?

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
hmmm... értelem, és cigány

Fura ez a két szó egy kommentben. Szoknija kell még a szememnek. :)

Pittykapitány 2011.01.25. 11:35:13

@Rosszindulatú Vászka: Hogy genkszta Zoleeról meg a Pityingerről szó se essék.

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 12:01:06

@Pittykapitány: monnyuk azok nekem nem hiányoznának a magyar éterből :P

Ellembe lassan ott tartunk, mint az ötvenes évek jenki iskolarádiói. Fles.

Azér fosok kicsit, mer lassan a Bartókot is elkezdik kóstolgatni, se Don Giovanni, se Orfeo se semmi nem lesz lassan, még a Bach kantátákat is kitilcsák mer abba meg tuggyukmiznek (nem PISZÍ).

Hunyadi László felejtős (különösen ajjas indokból elkövetett kegyetlen kivégzés - FERBÓTEN).

Carmen erkölcstelen, szerelemféltésbóől elkövetett gyilkosság - ERKÖLCSTELEN.

Poppea megkoronázása etikátlan, hedónista és élvezetbóől kegyetlenkedő társadalmi modell - HEJTELEN.

Rómeó és Júlia, a szűlői tekintéjjel dacoló kiskorú üzekedóők akik még antikeresztény módon önként Pokolra kerülvén öngyiztek, tiszta EMO-s cucc - ERKÖLCSTELEN!

Kékszakállú, na hát ez többszörösen terhelt, K. úr, aki sokadik feleségét gyilokojja meg és rejti el ingatlannyában - UNDORÍTÓ FERTŐ!

Judás Maccabeus, kegyetlen, gyilokozós cucc, ráadásul..hm.. izé, nem is lómai!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.25. 12:24:27

@Rosszindulatú Vászka: Az Egri csillagok "pedofil" elemeit meg még a könyvből is ki akarják vágni, az Árvácska c. filmet meg Te sem mernéd feltölteni a jótyúkra...

Rosszindulatú Vászka 2011.01.25. 12:36:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: nincs mit tenni, újra kell gondolnunk a gyaerekkorunkat :(

Vizipók légnadrágja?
A Kerekerdő lakóinak kommunája?
Moha és heteró élettársa Páfrány?
Lolka és Bolka a két kiskorú csavargó?
Egér a Marson (tiszta drogos cucc)?
Frakk a macskák réme?

Megannyi gyötrő talány. Jó volma kis hivatalos útbaigazítás, hogy kell ezeket értelmezni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.01.25. 12:43:25

@Rosszindulatú Vászka: Na ja, a Magyar Ifjúságban is volt szexkép: Lenin - sapka nélkül...

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.25. 15:51:09

Hakapeszi és Hiszékeny úr
No megállj csak!
Gusztáv
Mézga family
Varázscenzura
Süsü
Kisvakond
Én vagyok a zölduborka...

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.25. 16:01:00

Külön felhívnám a figyelmet Szikora mesterre a doboknál! :)))

KopaszMercis 2011.01.25. 20:16:28

@Jimbo75:
nem tisztem megvedeni senkit, de azert te nem kicsit vagy befordulva teso...

attol mert valaki sajtos es azt hiszi, hogy fenn van a vendeglistan, mikozben dehogy is, meg nem fogja egy kidobo sem beengedni ingyer, viszont attol mert valaki sajtos es azt hiszi, hogy fenn van a vendeg, mikozen dehogy is, attol meg sajtos marad bazd meg.
Ha maga valterkarkhelyt vagy pulitzer jelenik meg a buliban, attol meg nem kerul fel a vendeglistara, viszont attol meg sajtos marad, es bolcsen teszi a biztonsagi or, ha nem alkalmaz belso motozast...

neha nagyon uristenjezusmaria egy ket embor itten..

Jimbo75 2011.01.26. 08:50:35

@KopaszMercis:

"Ezen túltettem magam, a belépő árát kifizetve már benn is voltam, igaz, később kiderült, hogy a bejutásomat megígérő zenekar elküldte a nevemet, csak az valami okból nem került fel a listára, de ez legyen a legnagyobb baj."

Értelmezés, általános iskola I. osztály.
Tényleg van itt egy ember, aki úristenjézusmária....
Tesó.

KopaszMercis 2011.01.26. 09:24:46

@Jimbo75:
-Jo nagyot kivanok
-Jo nagyot
-Sajtos vagyok Gizi, rajta vagyok a vendeglistan?
-Nem vagy...
-Aha akkor kifizetem a belepot
-Jo fizesd ki, en meg nem baszlak seggbe, mert tudom hogy sajtos vagy, attol mert nem vagy fenn a vendeglistan
-Ok az jo!
-Viszlat
-Viszlat

ecsem... te sem fogsz mar meghulyulni.

Jimbo75 2011.01.26. 10:08:57

@KopaszMercis:

Csak azt tudom írni, amit már korábban:

"Bent ért a következő meglepetés, elvileg a vendéglistára voltam felírva, mint újságíró, de valami okból erről ott nem tudtak. Ezen túltettem magam, a belépő árát kifizetve már benn is voltam, igaz, később kiderült, hogy a bejutásomat megígérő zenekar elküldte a nevemet, csak az valami okból nem került fel a listára, de ez legyen a legnagyobb baj"

vs.

Az őröknek nincsen akkora jogköre, hogy szinte levetkőztessenek embereket. Önt valószínűleg sajtós mivolta miatt nem motozták meg.

Segítek, már látom nagy szükséged van rá: A belépésnél még, mint NEM sajtóst kezelték emberünket, majd a düreres csóka már azt írja, hogy azért nem motozták meg, mert sajtós.

Ha ennyiből sem érted meg, akkor ott nagy gondok vannak.

KopaszMercis 2011.01.26. 10:19:00

@Jimbo75:
Olvasd mar el amit irsz "elvileg a vendéglistára voltam felírva, mint újságíró"

-Jo napot
-Jo napot
-elvileg a vendéglistára vagyok felírva
-Nem vagy
-elvileg a vendéglistára vagyok felírva, mint újságíró
-Nem vagy
-OK akkor perkalok
-Ok

Jimbo75 2011.01.26. 11:09:52

@KopaszMercis:

-Jo napot
-Jo napot
-elvileg a vendéglistára vagyok felírva
-Nem vagy
-elvileg a vendéglistára vagyok felírva, mint újságíró
-Nem vagy
-OK akkor perkalok
-Ok

-Jó napot!
-Jó napot!
-Megmotoznám
-Újságíró vagyok, a főnöke is mondta
-Ok, nem motozom meg

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.26. 13:34:16

-Jo napot
-Jo napot
-elvileg a vendéglistára vagyok felírva
-Nem vagy
-elvileg a vendéglistára vagyok felírva, mint újságíró
-Nem vagy
-OK akkor perkalok
-Ok

-Jó napot!
-Jó napot!
-Megmotoznám
-Újságíró vagyok, a főnöke is mondta
-Ok, nem motozom meg
-De,motozzon!Igen ott jó,még,bugyibuci...

Wykydtron 2011.01.26. 22:12:55

Majd a mennyországban is ezzel fognak elutasítani! :D Fogyókúra...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.27. 21:01:22

Ez ciki. Dürert manapság akarják felfuttatni. És nem csak punk körökben. Így aztán nehéz lesz.

Funi 2011.02.14. 00:04:15

Bar alapvetoen nem vagyok oda Durerert, tetszik a nem engedunk be reszegeket dolog, ugyanis ezen elv alapjan, ha bent reszegedek le, nem engednek ki, ami hetekig-honapokig tarto ingyen koncertezest jelenthet...:)
Amugy meg magyartanart Anitanak!
süti beállítások módosítása