Tékozló Homár

Vörösborral és hemoglobinnal turbózott szendvicsek

2011.02.04. 14:49 | juszka | komment

Alapszabály, hogyha jóízűen és még sokszor szeretnél párizsit fogyasztani, soha ne olvasd el az összetevők listáját. Tomi valamilyen oknál fogva túl bátor volt – jutalma pedig nem maradt el, a bőrkék és disznókörmök között érdekes összetevőre talált.

Sziasztok! Azt mindenki tudja, hogy a parizerben úgy általában _minden_ van, de ma reggeli közben azért néztem egy nagyot, mert a vörösbor az már azért meredek. :D Az vajon mit keres benne??? Amúgy a cuccal semmi gond, ehető, finom, lehet, h pont a bor dobja meg. :)

Edömér is szeret olvasgatni evés közben, ő erre a szépségre bukkant Szegeden vásárolt szendvicsében: 

Kedves Homár, noha nem követem figyelemmel a 2011-es táplálkozási trendeket, azért egy kicsit meglepett, hogy a szegeden már hemoglobinnal feljavított(?) szendvicset is lehet kapni. Sokszor érzem úgy, hogy nem fővárosi lévén kiszorulok az elit és minőségi gasztrokultúrából, de most egy kicsit kárpótolva érzem magam. A karajos szendvicset a szegedi honvéd téri pékségben vettem, 370 Ft-ért soha nem reggeliztem még ilyen fontos metalloproteint.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.04. 14:54:29

Van venne, van benne, de mennyi?

- Pincér, a maguk csigapástétoma tényleg csigából van?
- Igen.
- És csak csigából?
- Hát, most hogy így rákérdezett, őszintén megmondom, teszünk bele disznóhústt is.
- Mennyit?
- Fele-fele: egy csiga, egy disznó.

hgregory 2011.02.04. 15:09:28

Ja, úgy érted metalloporfirint...

elwood 2011.02.04. 15:11:00

nohát véres a karaj ezért írják a haemoglobint mert precízek

jövőre a vércsoportját is ráírják

SZIGMA 2011.02.04. 15:33:13

A "Fogyasztahóság" mindent visz.
:D

Dr. Kix 2011.02.04. 15:39:00

Ebből a párizsiból szereznem kell magamnak. ;] Hol kapható?

Creed23 2011.02.04. 15:45:22

@Kix: Szerintem az az apró PROFI felirat elég jó támpont lehet az elinduláshoz. :D

igazságos 2011.02.04. 15:54:06

Sebestyén Balázska is felhívta a figyelmet a nátrium - glutanátra, hogy nem ajánlatos ilyen élelmiszereket fogyasztani, mert függő leszel, és azt teszik az olyan élelmiszerekbe, amiknek egyébként semmi íze sem lenne.

Úgyhogy ajánlom ezt a párizsit minden csóró gyökérnek!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.04. 16:24:58

tudom a kutyat nem erdekli de en ifejezetten szerettem a vajas-parizsis zsomlet, kis tv- es zoldpaprikabl

nem tudom ebbol a fajtabol 18 even aluliak ehetnek-e?

igazságos 2011.02.04. 16:30:04

@hagyma: Amerikában igen, de itthon, Magyarországon nem javallott, a saját érdekedben.

mildi 2011.02.04. 16:37:48

az E621 minden kaját elviselhetetlenül sóssá tesz. lsd: chipsek, felvágottak, gyors- és félkész kaják, fűszerkeverékek, porok, kockák.

akos147 2011.02.04. 16:54:28

ALDI-ban miért nem kapni ilyet?

aqua12 2011.02.04. 17:18:44

Arról nem is beszélve, hogy a párizsiban lévő E120 porított bíbortetűből készült...
Mióta megtudtam, nem eszem.
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rmin_(fest%C3%A9k)
(Tudom, hogy nem a legjobb forrás, de máshol is megtalálható, ha vkit érdekel.)

Szarazkoro 2011.02.04. 18:06:41

@aqua12: ataqrva, ez kemény...idáig imádtam a párizsit, de többé nem fogom!

Dr. Kix 2011.02.04. 18:20:22

@Creed23: Naja, azt gondoltam. De felénk nincsenek "Profi"-k. Van másik lánc, ami árulja ezt a "márkát"? :-)

staropramen 2011.02.04. 20:51:24

Sztrovacsekek!
Rájöttem mi a baja a parizeres Tominak:
kispórolták belőle az E516-517-519 rajtszámú adalékokat.Azokkal sokkal finomabb.
Egyébként mit gondoltok, a drágább sonkákban nincs ennyi szirszar??

Rosszindulatú Vászka 2011.02.04. 21:53:53

@Kix: ebbe az aárkategóriába minenki ugyanazt a szart árujja, csak a megrendelő logójával lássa el a hentesüzem. Szal nincs más dolgod, mint az összetevőket csekkolni ezek alapján a többi sajátmárkás húsjellegű szendvicsfeltét készítményeken.

2011.02.04. 22:54:06

Örülj neki,hogy a szendvicsedet Zoli csinálta 'félegyházáról.
Ha szegedi vagy,tudhatod,hogy az olcsó kajáldák nagy része + "délvidéki"-é,az se jobb !
Egyébként egy jó(hát még a rossz!)nyomdász mindent ki/rá/nyom,amit csak akarnak.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.05. 01:30:36

haj azok a regi tudatlan idok, mikor a frissen szeletelt kenyerbol, es friss parizsibol a vonaton ettunk, hajaj, mennyivel jobb volt...
Vagy csak a nosztalgia mondatja ezt velem?

Kabeka 2011.02.05. 08:42:45

Azért a szezánmag se semmi.

cicmen (törölt) 2011.02.05. 08:48:40

Hemoglobin?
Nyilván a szenyógyártó elvágta a kezét.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.05. 11:09:37

azért annak örülhetsz, hogy "nyomokban mogyorókrémet tartalmazhat!" felirat nem áll rajta mint annyi mindenen. :)

a minőségi szenyáról meg csak annyit, hogy a pékségben ahol vásárolok a kifliben van víz, liszt, só, cukor (ezt nemtoom méé) és élesztő.
lehet én is kimaradok valamiből?! :O

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.05. 11:12:04

@Kabeka: az rá van szórva, mint a sóskiflire a só. :D
amúgy finom, de én jobban szeretem a többmagvasat. 8-)

@Lewyke: nekem mindig friss kenyeret, savanyaubit és fasirtot csomagolt Nagymamám amikor jöttem tőle haza pestre.
persze mellé meg KELLETT vennem az utasellátósszenyát is. :D

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.05. 11:17:06

azért van még pár "E" ami nem szerepel ezekben a finomságokban!

Élelmiszer-adalékanyagok teljes listája sorszámmal és megnevezéssel, valamint részletes leírást olvashatunk a velük kapcsolatos problémákról:

1. Autó gumi (E 205/70 VR 16) - megrágva rákot, fulladást, ha átmegy a lábadon törést okoz!
Nagyon veszélyes anyag.

2. Rágó gumi (E orbit) - Gyermeknél fulladást okozhat, ha fejbe kerül hajhulláshoz vezet!
Különösen fájdalmas betegség.

3. Úszó gumi (E +90) - Elhízást lehet tőle kapni, attól meg keringési rendellenesség léphet fel. Nagyon ártalmas.

4. Haj gumi (E copf) - Érszűkületet okoz ha a csuklódra teszed.
Szédülés és kettős látás a tünet.

5. Kutya gumi (E b) - A legszarabb dolog. Előjele nincs, mindenütt
megtalálható és irritáló szaga van. Bőrrel érintkezve erős pírt okoz.

Tomasz_a_gozmozdony 2011.02.05. 11:56:35

lol mar, ha parizeres zsemlet eszel, a jogsid forog kockan :D Regen rohogtem ekkorat :D

lordjim 2011.02.05. 17:42:55

párizsit csak Párizsból...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.05. 19:30:16

@lordjim: parizsit parizsi aldibol
nalunk bolognainak hivjak, ami majdnem olyan mint a parizsi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.02.05. 20:35:33

@igazságos:
a lecsokolbaszt is szerettem pirosarannyal

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2011.02.06. 07:50:56

Szegény karajos szenyó jelölése egyéb kihívásokkal is küszködik a jogszabályokhoz képest - mily szerencse, hogy a kis- és középvállalkozásokat jan.1 óta első alkalommal csak figyelmeztetik, nem büntetik :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.02.06. 10:26:01

Üdv
És ha a párizsi után +szondáznak??

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.06. 12:35:27

Szezán tárulj.
Lehet hogy szuzánnak akartál írni, akkor értelme is lett volna.

Géza, kék az ég! 2011.02.06. 14:39:27

Nem szereted a hemoglobint? Ne vegyed meg az ilyesféle szarokat!

A hemoglobinos hurkát szereted?
Hát a heparinosat?

Fene a sok vékonypénzű ínyencet!

lepratelep 2011.02.06. 19:33:32

Ez a szezánmag olyasmi lehet, mint a punpa, a konpót, a runba, meg kanpó.

Secnir 2011.02.07. 09:17:33

meccsoda ötlet!

ha megszondáztat a rendőr, és közli, hogy
-Uram, ön ittasan vezet!
-Derendőrbiztostábornok úr, én egy kortyocskát sem!
-De a szonda aszondja...
-Én csak vörösboros párizsit ugye :-) két kilót!

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2011.02.07. 09:33:08

a vörösborban semmi különös nincs, én is szoktam tenni a pörköltbe. engem inkább az zavar, hogy minden vágóhídi hulladék bekerül a parizerbe, és ezt egyesek megeszik.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.07. 09:43:17

A parizwr a második lépés a guminő felé!

cicmen (törölt) 2011.02.07. 09:54:40

A kólás párizsi lesz a VBK jogutódja!

cicmen (törölt) 2011.02.07. 09:59:24

Fogyasztahóság????
3 napja nem látta meg senki?

mohopasi 2011.02.07. 11:43:38

Ehjnye, aki nem akar gusztustalanságokat enni, eleve nem vesz felvágottat. Min csodálkoznak egyesek? :)

cicmen (törölt) 2011.02.07. 11:54:41

@Sün‼: parizwr
Nem sünikém!
Prizűr!

Lángharcos 2011.02.07. 13:33:25

Hemoglobin - magyarul vért is kevernek a forgács mellé.

Vörösbor: sima színezőanyag, lehet ettől még merő tablettásbor :\

R-Max 2011.02.08. 17:52:15

Téliszalámit Bakácsnak!!!

nganaszan 2011.02.21. 09:57:56

na persze... a szezánmagon nem kell meglepődni
süti beállítások módosítása