Tékozló Homár

150 lakás gáz nélkül

2011.04.15. 10:47 | jackyll | 82 komment

Bezsarolta a lakóparkot a közös képviselő cég, vagy tényleg ennyire nehéz egy gázcsövet kicseréltetni? A Bellevue Residence két blokkját sikerült hetekre visszabombázni 100 évvel:

Március 24-én váratlanul minden előzetes bejelentés nélkül elzárták a gázt Budán a II. Kerületben a Budakeszi út 55/d szám alatti körülbelül 100 lakásos lakóparkban –Bellevue Residence, 55/c kb 35 lakásos és 55/e szintén 35 lakásos társasházban állitólagos gázszivárgás miatt. A Budakeszi út 55/e közösképviselője 1 napon belül megoldotta a leválást és nekik azóta van is gázuk. A Gázművek kötelezte az 55/d lakóparkot, hogy ki kell cserélni a területükön futó 120m-es gázvezetéket amiből a 55/c is kapja a gázt. A lakópark közösképviselete a Faraone Kft eleinte még aznapra igérte a szolgáltatás helyreállítását. Később egy 5 nappal későbbi időpontra rendkívüli közgyűlést hívtak össze. Itt 10 napos határidőt adtak meg. A közgyűlésen igért 10 napból nem lett semmi. 10 nap utáni első tájékoztatójukban nem is igérnek semmi konkrét határidőt.

Elmondásuk szerint 80%-os volt a gáz elszivárgása, ebben csak az az érdekes, hogy csak 1-2 lakó érzett 1 bizonyos ponton gázszagot. Felvet az is egy pár kérdést, hogy miért nem lehet a hibát lokalizálni és csak azt javítani, miért kell emiatt a teljes szakasz cseréje.... Továbbá ha a vezetéken átfutó állítólagos 20% gáz eltudott látni 5 db tízemeletes társasházat, ha 80%-os lenne az elszivárgás valószínüleg már a levegőbe repült volna az egész hegyoldal.

Már több mint két és fél hete nincs melegvíz és fűtés kb. 140 -150 lakásban. Ilyen ütemben ahogyan a Faraone próbálja megoldani a problémát elképzelhető, hogy még a téli fűtésszezonban sem lesz gáz a lakóparkban és a tőle függő 55/c társasházban.

Kommunikációjuk egyenlő a nullával. Sajnos az eddigi munkájuk is.

A gáz elzárása óta eltelt 18 nap alatt csak a tervezőt sikerült kiválasztani. Arról mélyen hallgatnak, hogy ha a Gázművek kivitelezőivel csináltatták volna akkor pár nap alatt lett volna gázunk (ott nem lett volna külön terveztetési és engedélyezési eljárás).

Mihez képest drága a Gázművek kivitelezője (Ramico Kft) akik pár nap alatt megoldották volna? Ők részt vettek a jegyzőkönyv tanúsága szerint az első bejáráson – és valószínüleg ezért is igérte a házkezelő eleinte a pár napon belüli helyreállítást.

Mihez képest drágák, ha a házkezelőségünk még csak egy árajánlatot sem tud felmutatni, mivel még a terv sincs sehol. Mi van ha az általuk felvállalt út drágább lesz. Hogy hosszabb és rögösebb az már bizonyított tény. Miért nem tájékoztatnak minket a „saját” út veszélyeiről, hogy a Gázművek esetleg hónapokig huzhatja, módosíttathatja az engedélyezésre leadott tervet? Csak ezzel hónapokig húzódhat csak a terv elfogadtatása.

A lakók kénytelenek vízet melegíteni, rokonokhoz ismerősőkhöz járni zuhanyozni. Olajradiátorokat, hősugárzokat beszerezni, esetleg ezzel túlterhelve, a ház elektromos hálózatát. Az esetleges kivitelezésen megspórolt költség többszörösét villanyszámlára költhetik. Az sem biztos, hogy olcsóbb lesz, hisz még árajánlatuk sincs a munkára. De az már a Faraone által kiakasztott március 24-i papír tanúsága szerint RENDKÍVÜL MAGAS KÖLTSÉGE lesz? A lakók pletykaszinten értesülnek az egyre távolabbi határidőkről és ezzel egyenes arányban már 10 milliót is elérő összegekről. Gyanúnk szerint a közösképviselő Kft a lakókon és az 55/c társasház nagy bajából súlyos profitot szeretne termelni. Érthető, hogy egy gazdasági társaságnak profitot kell termelnie, de véleményünk szerint ennek vannak erkölcsi határai is. Kitéve emiatt 140-150 lakást (családot, kisgyereket, izületi betegeket, mozgássérültet időset) éjszakai fagyoknak illetve a jéghideg csapvíznek.

A Gázművek 0-24 –ig hívható telefonszámát ( 477-1333) már több lakótárs felhívta és hasonló információt kapott. A Gázművek diszpécserének elmondása szerint példátlan az ilyen probléma kezelés és az ilyen esetek pár nap alatt megszoktak oldódni.

A házkezelőségnek ideje volna a lakók érdekeit is nézni, nemcsak azt, hogy melyik út biztosíthat számukra magasabb profitot. A lakóknak szó szerint az az érzésük, hogy a teljhatalommal bíró Faraone Kft nevéhez méltóan igazi Fáraóként zsarnokoskodik uralkodik felettük (kivéve az intéző bizottságot akik teljesen elégedettek a kialakult helyzettel és remekül tökéletes harmóniában tudnak együttműködni az általuk javasolt közösképviselettel. A közösképviseletre egy rossz szót nem lehet szólni, hiszen vérfarkasként védi őket az IB. Úgyis mondhatnám, hogy visszajött a fáraók ideje – megvagyunk félemlítve.

Az 55 /c társasház lakói mivel a lakópark gázvezetékén keresztül jut gázhoz szintén teljesen ki van szolgáltatva.

Budakeszi 55/c és 55/d lakói

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.04.15. 10:56:36

Az a kérdés,ki fizeti a 80% árát,én ilyen panasszal a tévéhez fordultam volna,közveszély :)))

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.04.15. 11:03:46

"A házkezelőségnek ideje volna a lakók érdekeit is nézni"

Talán olyat kéne választani, akinek ez fő szempont.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.15. 11:06:16

Luxusgettó, Fáraóné a közös képviselő, ez van, semmi meglepő. Meglepetést esetleg az ingyombingyom turisták okozhatnak, meg a föld alatt valahol összegyűlt gáz. A talaj jól kiszűri amúgy a merkaptánt, a gázszivárgást ilyenkor úgy kell ellenőrizni, mint Győrben. Szennyvízaknába dobott petárdával...

Fáraónéék alighanem azért nem merik odaengedni a fogaz.hu alvállakozóját, mert szinte biztos (legalábbis az általam ismert esetekből kiindulva csak arra tudok következtetni), hogy a cég tulajdonosai az építési projektből is kivették a részüket. Meg a mások részét is, és szar dolgokat építtettek be hozzá nem értő rabszolgákkal.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.04.15. 11:09:51

Hu már 2x elolvastam,de elkeveredem a házszámok és betűjelei között,de hogy a 100+35 lakásból a közepén ,hogyan lesz 140-150 azt már nem is értem. Szerintem ha a lakópark nem régi a kivitelezőnek garanciában is javitania kéne,de az is érdekes lehet ki vette ezt igy át. Szuper lakópark lehet ha alattuk megy át egy ekkora vezeték és még szivják is belőle a gázt,1-2 ponton :)))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.15. 11:10:44

"150 lakás gáz nélkül"
Jobb lenne elgázosítva?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.15. 11:13:10

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: "és még szivják is belőle a gázt"
Szerinted ez a poszt a Véralgebra Napja tiszteletére került föl?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.15. 11:20:26

@Sün‼: Kicsi a hely, nem tudnak megfordulni a faszállítók!

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2011.04.15. 11:34:22

Ó, ez gyönge. Velünk azt csinálta pár éve az azóta elhajtott közösk., hogy decemberben kijött a gázművek, hogy "váratlanul" ellenőrizzék a rendszer állapotát. (5 évenként esedékes, lehetett volna nyáron is, ugyebár.) Szivárgást észleltek, ezért puff, elzárták. EGY HÓNAPIG volt a ház gáz nélkül, miközben mínuszok röpködtek. Utána minden gázóránál tessék-lássék kicseréltek egy darab csövet, hogy neve legyen a gyereknek, és ezért elkértek majd' két milliót. Gondolom, ennek legalább 10%-a a közösk. zsebében landolt. De muszáj volt, mert fáztunk. Szóval van még mit tanulni a budakeszi útiaknak.

Dr. Kix 2011.04.15. 11:39:17

Rendkívüli közgyűlést összehívni, házkezelőt leváltani még ma. Ilyet lehet?

AlulírottFentemlített 2011.04.15. 11:51:03

Gáz van, ha nincs gáz!

A közösképviselő pedig, hogy egy klasszikust idézzek: "monnyon le!"

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.04.15. 11:59:56

Sün mondá :Dél van :))

Harangszó,Hírek, időjárás,sport:)))

kkkk556 2011.04.15. 12:03:35

Sír a gettópávián...:-)

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.15. 12:48:57

@Kix: kezdő :P
közösképviselőt felnégyeltetni. Darabjait a 4 égtáj felé szétszórni.

Fáraóné-ról ez jut eszembe:
Nomen est omen
ÉrtEDE? ;)

ezérttartittazország, ez már a hétvégi?
jah, és sokadix (tán mé'g az első 20-ban bennevagyok :P)

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.15. 12:50:47

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: ehh ... elmaradt a pontos időjelzés. Most meddig várjak? Ma nincs dél? Mikor mehetek ebédelni?

Secnir 2011.04.15. 12:56:37

ha már összehívták a rendkívüli közgyűlést (ahol gondolom mindenki megjelent), csak fel kellett volna tenni egy kérdést valakinek:
-Hölgyeim és Uraim! Nincs itt az ideje ÚJ közös képviselőt választanunk?

Nem mellesleg a társasházi törvény lehetőséget ad arra, hogy a közös képviseletet felügyeljék. Akár az anyagi oldalát is. el kell számoltatni a lakóknak a közös képviselőt.

harmadjára pedig: ahogy én tudom, ez a bellevue rezidencia lófaszjóska lakópark nemrég épült. ergo garanciális, amit a közös képviselőnek KELL intéznie.
Meg kell nézni, hogy a kivitelezés hogyan nézett ki. HA a gázművek húzta be a csövet az épületig - akkor ezt a gázműveknek kell kicserélnie. ha valami X.Y. cég, akkor ők.

hajár társasház, éljen a társsasházi törvény!

UI: nézzétek át az alapító okiratot. ha nincs, akkor a közös képviselőt élből el lehet zavarni a faszba, mert nincs jogaéapja brekegni a társasház nevében...

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.04.15. 12:56:39

@Kix:
Lehet
Utcánkban gázcsőcsere és ugye a házunkat ellenőrizték visszakötés elött
Persze nem volt jó
K.képviselő azonnal "szerzett" egy vállakozót 2milláért, alá is irta a szerződést velük, amire nem volt joga

Három eszes műszaki, a házbol , utánanézett és ők is szereztek azonnal 900ezres ajánlatot
K.képviselő 10 nap mulva el lett hajtva, pedig elég régen csinálta

KecskeDotyi 2011.04.15. 13:10:47

Mikori ez a levél? Csak mert a posztolók arra panaszkodnak, h nem lesz gáz a téli fűtésszezonban. Vagy lemaradtam valamiről? Még csak október van?

É2I 2011.04.15. 13:20:00

Nem ártana ezt nagyobb dobon kidobolni, mert ehhez a homár max. ugródeszka.

De 150 lakásban csak bamba ember - a posztolón kívül- lakik? Akik tűrik, hogy szívassák őket?

De ha nem léptek fel közösen a balfék kk. ellen, akkor majd egy év múlva lesz gázotok, mert egy átlag beruházás kb. addig tart. Mire az összes új engedélyt beszerzik, terveket elbírálják, kivitelezőt kiválasztják, az kivitelez, azt leellenőrzik, átadják.

Holott ez csak egy hiba elhárítás, még ha 120 méteren is kell csövet cserélni.

Gondolom nem megfelelő minőségű, anyagú cső. De ekkor meg elő lehet venni a kivitelezőt és a műszaki ellenőrt is, aki átvette. Így a "rendkívül magas költség" -nek meg is lesz a gazdája. Amit peres úton talán (értsd: soha) be is tudtok hajtani.

A késlekedés és nem haladás oka valószínű az előzőben elmondott felelős, fizető keresése, mivel nekik az a fontosabb, hogy el tudják hárítani azt magukról. A hiba elhárítása sokadlagos.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.15. 13:21:49

@Leadfoot: = luxusgettó.
@Sün‼: Mint azon, amit küldtem? Nincs fent valahol linkelhetően?

elwood 2011.04.15. 13:22:03

úgy látom nincs együttműködés a lakók közt

ismerek helyeket, ahol ezt úgy oldják meg, hogy nyilatkozatokat függesztenek ki jól láható pontkon

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.15. 13:25:16

@É2I: " Így a "rendkívül magas költség" -nek meg is lesz a gazdája. Amit peres úton talán (értsd: soha) be is tudtok hajtani."
Szerintem ha az ügyvédi felszólítást egyből a Baruch&Goldstein Ltd. alvállalkozói (Vologya és Társa Kft.) kézbesíti, komoly esély támad a kiadások megtérülésére...
Amúgy meg alighanem igazad van.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.15. 13:26:29

@elwood: Nem lenne egyszerűbb a közös képviselőt / műszaki ellenőrt kifüggeszteni?

Xezs 2011.04.15. 13:55:24

Bezsarolta? Ilyen szó nincs is a magyar nyelvben :)

Megzsarolta talán?

É2I 2011.04.15. 14:14:50

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Szerintem Vologyáékat már most fel lehetne kérni, hogy érdeklődjenek a kk.-nél; mire ez a késlekedés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.15. 14:17:21

" ha a Gázművek kivitelezőivel csináltatták volna akkor pár nap alatt lett volna gázunk "
Ja, csak valószínű a Faraone tartja a markt némi plusz lóvéért, amitől nekilátnak..

" egy gazdasági társaságnak profitot kell termelnie, de véleményünk szerint ennek vannak erkölcsi határai is"
Valahol, valamikor, biztos voltak, de már jó ideje nincsnek.
Csak a pofátlanság van, nem vetted észre?

É2I 2011.04.15. 14:57:30

@ColT:
Vagy inkább a Gázművek tartotta a markát, hozta volna a saját slepjét. A Faraone így meg nem tudott volna lecsippenteni a lóvéból.
Most meg szépen keresztbe tartanak egymásnak, a lakók meg le vannak sz.rva.

Bonaparte 2011.04.15. 16:16:19

Nem hiszem el, hogy 150 lakásnyi ember ismeretségi körében nincs egy használható jogász. A jegyzőnél birtokvédelmi eljárást kell indítani a közös képviselővel szemben, merthogy az ő töketlensége/rosszhiszeműsége gyakorlatilag lakhatatlanná tesz pár tucat lakást. Majd fog pislogni az illető, amikor a jegyző soron kívül beidézi. Nálam ez villanyos ügyben, többé-kevésbé hasonló történetben segített évekkel ezelőtt. Mellesleg az, hogy saját közös képviselő ellen birtokvédelmet kell kérni, kimeríti az alkalmatlanság tényét, azonnal le kell váltani. Az én közös képviselőm rájött, hogy nyakig került a masszába, azóta ha bármi gondom van, elég egy telefon, azonnal intézkedik. Gondolom, szeretne jövedelmet kapni a jövő hónapban is.

BBG76 2011.04.15. 16:22:59

Ezér lakom pesten

Tomasz_a_gozmozdony 2011.04.15. 16:24:43

Hajtsatok el a kurva anyjaba a Faraone-t, bizzatok meg olyat, aki ert hozza. Valaki irta mar, hogy garancialis a cucc. Ennek is utana kellene nezni. Ha ez a dilettans Faraone nem teszi meg, akkor tegye meg a posztolo, vagy a kornyezete.

Kicsi Kacsa 2011.04.15. 16:25:57

Ez a Budakeszi úti 5 toronyház legalább 10-20 éve épült. 2 levállt, a többi. ami most lakópark az eredetileg diplomata lakásoknak, illetve nagykövetségeknek lett fenntartva. Aztán szépen kiadták a lakásokat. A 2000-es években kezdték az alsó házat felújítani, majd a bérleti szerződéseket nem meghosszabbítani, felmondani a többi épületekben. Be van kerítve, a sorompó és portaszolgálat még diplomataház időből megmaradt, rábiggyesztették a "lakópark" címkét és jó pénzért eladták.

Nekem egy 10 emeletes beton toronyház nem lakópark, maximum társasház...

Jokkura 2011.04.15. 16:26:06

@Xezs: Úgy van! De ez az új magyar módi,hogy össze-vissza írkálják az igekötőket( megtálal,megrobbant,bealszik,stb.)

Rubicon 2011.04.15. 16:31:52

Igaza van egyik korábbi hozzászólónak. Ez egy bevett forgatókönyv!!
Valami meghibásodik a házban, legyen kis apróság, aztán jön a szakértő és kitalálja h az egészet meg kell csinálni és az 10 millió forint.
A feltétel, hogy min. 50 lakásos társasház legyen, hogy nehogy összefogjanak a lakók.
Nem mindig gáz szerelés, volt példa kőműves, vagy villanyszerelői esetekre is.
Vigyázat az ilyen szélhámosokkal.

isti77 2011.04.15. 16:33:12

Közös képviselő? Talán olyasvalakit kellene megválasztani, aki ott lakik, így saját érdeke is az aktuális probléma megoldása.
Külsős soha nem fog úgy állni a dolgokhoz, ő nem érzi a saját bőrén a gondokat.

belagezabela 2011.04.15. 16:38:40

Arra azért kiváncsi volnék, hogy egy 10-20 éves ház gázalapvezetéke, hogy mehet tönkre?
Belvárosi házak 50-60 éves vezetékeit cserélgetik ki, mert azok tényleg borzalmas állapotban vannak.
A Főgáz már 10-15 éve is igen komoly procedúrával vett át szereléseket, kivitelezéseket.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.04.15. 16:45:19

@Leadfoot: "Lakópark... hehh."

Én sem értem, miért nem házakban laknak az emberek?

Lakóerdő jutányosan eladó.

Kivancsi 2011.04.15. 16:52:34

@atpijkamo: A lakoerdoben lakonak a neve: hajlektalan :):)

Jutanyos aron a szomszedja lehetsz :):)

Erdőtársulás 2011.04.15. 16:54:01

Ez most divat, egy csomó helyről hallom, hogy gázszivárgást észlelnek, az elmúlt évbekben robbanásszerű ezek szaporodása a külső képvisletű társasházaknál...
Olyanról is hallottam, hogy már előbb megvolt a hitelszerződés (dátumozás) a munka elvégzésének finanszírozására, mint ahogyan a gázművek megállapította volna a szivárgást.
Ez egy ilyen csalóország.

belagezabela 2011.04.15. 16:55:54

@Erdőtársulás: Vannak még egyéb érdekességek alapvezeték cseréknél.

Erdőtársulás 2011.04.15. 17:04:02

@belagezabela: Bizony, és olyan is van, hogy az önkormányzat is nyakig benne van. Elméletileg befagyasztott költségvetés, nincs támogatás ilyesmire, mégis kiderül, hogy van. XY vállalkozókkal való dolgoztatás esetén akad a fiók mélyén.

ORGASMUSFORSCHER 2011.04.15. 17:11:21

Mi ez a kapitális baromságot tartalmazó kezdőmondat????????????????

"Bezsarolta a lakóparkot a közös képviselő cég"

Ilyan szó nincs, hogy "bezsarolni", csak "megzsarolni".

Mennyit fizet Új P. elvtárs az index-en megjelenő nyelvtani és gépelési hibákért??????? Vagy az összes magyar ige "BE"-vel való megtoldásáért? Miért utáljátok ennyire a "MEG"-et???????

Lassan ideje lenne egy Facebook csoportot alakítani a "MEG" megmentése érdekében...

Miért kell minden elbaszni az index honlapján??????

Vagy tényleg feketén dolgozó külföldiek írják ezeket a cikkeket????

belagezabela 2011.04.15. 17:22:25

@Erdőtársulás: természetesen mi csak fantazi regényt írunk, a valósággal bárminemű megegyezése, csak a véletlenek összejátszódásából adódhat.

zsírzselé 2011.04.15. 17:36:10

Ebben az országban mindenkit meg akarnak vásárolni, aki nem a saját pénzének elköltéséről dönt, vagy legalábbis nagyban hozzá tud járulni a döntéshez. Ergo ebből kiindulva amennyiben a Faraone korrupt mindenféleképpen kap vajat. Ha meg nem akkor olyan ajánlatot keres, ami a legkedvezőbb. Mellesleg jelenleg a tarifa 10-15%. Tehát a probléma feltehetően nem itt van, hanem ad 1 nincs is lóvé a beruházáshoz, ad kettő olyan szinten bonyolult a vezeték cseréje, hogy az összes tervezésre ügyintézésre ajánlatokat gyűjtenek. Ad három nem a javítással kapcsaolatosan védenek érdekeket. Ad négy amennyiben garanciális kérdések is felmerülnek, ezek tisztázásáig nem biztos, hogy azonnal meg kell rendelni a melót.
Más:
Hasonló szituba csöppentem én is elzárták a gázt tömörtelenség miatt. Mire a Gázművek végzett a próbával, már a kezemben is volt egy részletes tízoldalas ajánlat a javításra. Ez akkor hogyisvan? Most akkor ki kinek tejel?

igazságos 2011.04.15. 17:52:44

@Xezs: de a nem magyarban biztos van, már ha érted, melyikre gondolok. :D

@Sün‼: Akkor hol fogsz te lakni, nem lesz erdő! Magad alatt vágod a fát!

igazságos 2011.04.15. 17:54:03

@AlulírottFentemlített: ilyet ne tanácsolj, mert ha a közös képviselő lemond, akkor viszi az összes lóvét.

Mylady 2011.04.15. 18:07:05

@isti77: Hosszú évekig laktam olyan házban, ahol a közös képviselő egy ottlakó nyugdíjas ürge volt. Hát, annál jobban nehéz lenne beleszarni a dolgokba. Simán megcsinálta pl, hogy nyáron kiköltözött a telekre és max hetente-kéthetente jött be a városba. Mobilja meg nem volt.

De órákig tudnék mesélni.
Pl Egy időben rendszeres volt, hogy hetente egy éjszaka órákon át valami bérlők hurcolkodtak ki a pincéből/be a pincébe mindenféle csöveket, vasakat, sejthető hangerővel. Utánajártam, mi ez, kik ezek és miért éjjel pakolnak?
Kiderült, a kk kiadta a pince egy részét valami cégnek, raktár céljából. Bagóért.

És amikor a fenti sztorihoz hasonlóan gázvezetéket cseréltek a mi lépcsőházunkban és nem volt víz 3 hétig, a kk felajánlotta, hogy én és a hasonlóan csinos fiatal lakótársak mehetnek hozzá fürödni.
Már bánom, hogy nem ragasztottam ki a faliújságra egy hirdetmény a felajánlásával (persze nemre és korra vonatkozó korlátozás nélkül)

Tíz:59 2011.04.15. 18:35:56

Vegyetek PB tankert a Mol-tól átálitani a kazánt PB-gázra azt kapja be a főgáz!

Shinjuku 2011.04.15. 18:46:42

@Kivancsi: Ott aztan lehet faval futeni.

Ronda Bözse 2011.04.15. 18:48:19

Ezek a közös képviselők valóban kiskirályokként működnek és mindenki valójába egy albérletben lakik,ahol ha nem fizeti a kköltséget,akkor jön a fenyegetés minden irányból!Minden közös lónak,túrós a háta!

fingerbangs 2011.04.15. 19:04:53

szép kis lehúzás, 80%-os szivárgás
LOL

ilana 2011.04.15. 19:13:51

jackyll!

Nekem csak egy javaslatom van: váltsátok le őket, amint lehet. A mi társasházunkban (Reviczky Liget Lakópark) ugyan nem volt hasonló súlyosságú gond, de okoztak éppen elég fejfájást a Faraone emberei, most is takarítjuk utánuk a szemetet. Nálunk télen rendszeresen fél-egy napra, esetleg napokra nem volt fűtés és melegvíz, az SOS műszaki segítség számukon egyszerűen nem vették fel a telefont és nem hívtak vissza, és a váltáskor kiderült, hogy a kivitelezőtől (aki a haverjuk volt, meg is szavazgattak szépen minden kiszúrós intézkedést még akkor kettecskén, amikor lakó sem volt) 1,5 év alatt nem sikerült beszerezniük és iktatniuk a kazán papírjait. És sorolhatnám...szóval lázadjatok, ennél csak jobb lehet!!

Sok sikert

ilana

v.l 2011.04.15. 19:25:57

Valaki írta itt, hogy 10-20 éve épültek eredetileg az épületek...

Nos, nem.
A lap közepén megtaláljátok az év számot: 1969.
arch.et.bme.hu/korabbi_folyam/14/14simon.html

Nagyon_Komoly 2011.04.15. 19:37:28

Én sosem értettem azokat az embereket, akik új vagy régi építésű többlakásos közös képviselős ismeretlen közműállapottal rendelkező házba beköltöznek olyan négyzetméteráron, sokszor horrorgagyi közlekedésű környéken, ami pénzből 3x akkora luxus családi házat építhetett volna telekkel jó környéken.

És akkor nincs meglepetés!

Vagy ha olcsóbb kategória, venni egy használt családi házat olcsón, és szerkezeti állapotra visszabontva teljesen felújítani. És ilyenkor be lehet építeni 10ezres nagyságrendű költségen a gázkazán mellé egy tartalék villany vízmelegítőt, amivel lehet zuhanyozni, kezet mosni, stb, ha netán valami közmű probléma lenne. Sőt utólag is építhet tartalék vegyes tüzelésű akármit, fúrhat kutat a kertben, és a többi.

És ekkor sincs meglepetés. Nincs ködös képviselő, aki lelép a pénzzel. Nincsenek olyan lakók, akik nem fizetnek, és miattuk elzárják valamely közművet. Nem kell átdörömbölni a szomszédba, mert túl hangos. Van saját kert, garázs, miazmás, és van SZABADSÁG.

Aki önszántából költözik ilyen helyre, az számoljon hasonló kalandokkal.

Xezs 2011.04.15. 19:44:07

@igazságos: Értem mire gondolsz, de te remélem érted, hogy mi itt a probléma.

Xezs 2011.04.15. 19:48:54

@Mylady: Ez meg a legundorítóbb, mikor mindenféle alaktalan gnóm fasz azt hiszi, hogy bármi esélye is van egy szebb csajnál (hadd előlegezzem meg neked ezt a bizalmat). Férfi létemre az ilyeneket annyira durván pofánverném, hogy csak na.

Persze ha mindenkinek felajánlaná, tehát nem csak a jó csajoknak, akkor én is befognám a pofám, de az ilyen esetekben nem erről szokott szólni a dolog.

Hány olyan sztorit hallani, hogy tulajdonos (vén fasz) azt mondja az egyetemista jócsaj albérlőjének, hogy lehálhatja a bérleti díjat. Nem mondom, hogy nincs olyan, aki belemegy, de szerintem 10% max.

Jokkura 2011.04.15. 21:06:46

@ORGASMUSFORSCHER: OK,de inkább az legyen a FB -csoport neve :Tegyük helyre az igekötőket!

EBL 2011.04.15. 21:43:45

1. A közös képviselőt ki kell rúgni! Ehhez egy közgyűlés egyszerű többsége elég.
2. A közös képviselő nem fog meglógni a társasház pénzével. Hiszen ez könnyen bizonyítható bűncselekmény. A közös képviselők a javítási költségeken lopják meg a házat.
3. Az intéző bizottság (IB) nem állhat a közös képviselő (KK) mellett, mert vagy az egyik, vagy a másik intézi a társasház ügyeit. Valószínűleg a poszt írója itt a számvizsgáló bizottságra gondolt.
4. Nálunk is egy hülye picsa volt a közös képviselő. Kikapcsolták a gázt. 2 héten belül szerződést bontottunk, és intéző bizottságot alapítottunk magunknak.

toi 2011.04.17. 10:44:56

@ORGASMUSFORSCHER: hozz létre egy 'egyszerre csak egy kérdőjel' facebook csoportot is.
ha már ekkora grammarnazi vagy.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.04.17. 19:36:20

bakker, végig sem olvastam! (majd a kommenteket...)

"bezsarolta" - kezdődik a poszt. itt akadtam el.
én ezen besírok ahogy benézek és majd beszarok ezen a mindent becsináló szövegen.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.04.17. 20:02:57

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Vologya és Tsa... fél perce röhögök! :DD
amúgy manapság ha nem akar az ember évekig pereskedni, az egyetlen megoldás.

@É2I: Faraone az gondolom Fáraóné. vagyis a Fáraó felesége. miből építenék a következő piramist? 8-)

@Jokkura: jobban érzem magam, hogy nem én vagyok az egyetlen akinek ez feltűne.

@Kivancsi: lakóerdőben lakónak a neve: maci! :)

@v.l: az épp belefér a fentebb már említett főgáz átali (40-50éves) cserére szoruló csövek korába. ez gáááááz...

@toi: mi az a fészbúk?

Egyéves Önkéntes 2011.04.18. 08:10:50

@Tíz:59: és az nem baj, hogy a PB gáz hatszor annyiba kerül, mint a vezetékes?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.18. 08:52:34

@ORGASMUSFORSCHER: Tudod ez azért van, mert bizonyos mennyiségű kender elszívása után bizony már ők csak bebaszni tudnak, és még extasyval sem tudnak senkit megbaszni, őket meg csak a 230V 50Hz. Vagy egyszer a 400 V. Vagy a 25000 V, ha ráhugyoznak a vasúti felüljáróról a villanymozdony vezetékére...

@EÖ: A függetlenségnek ára van.

@salapapa: Nem fogsz röhögni, egy kicsit sem, ha esetleg nálad is megjelennek. Vagy legalábbis nem lesz teljesen természetes a mosolyod...

@Kicsi Kacsa: "Nekem egy 10 emeletes beton toronyház nem lakópark, maximum társasház..." Ott pont. Pontosabban embersiló.

@v.l: Lakópark az, ami annak épült. Ennyi erővel a parkerdőben összetákolt bádog- és fóliakalyiba is"lakópark.

Az volt már, hogy nem lehet sikeres ember, aki ilyen betonsilóban lakik? Gy. Ferenc máskéntvállalkozónak nincs arrafelé valami gyára? Merthogy akkor az is lehet, hogy megvan az a 80%...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.04.18. 09:19:42

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: nálam? miért tennék? senkinek nem tartozom. ugyan szolgáltató vagyok, de az az elvetelmült fajta aki a maszekvilágban huszonéve talpon van úgy, hogy a környezetemben többen bezártak.
hozzám csak hozhatnak... innen elvinni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.18. 09:24:42

@salapapa: Elég, ha kiszóródik a "porcukor" a sárvédőből, és azt hiszik, hogy Te szedted ki...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.04.18. 09:41:59

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ezt ne. tényleg volt egy esetem velük. nem a porcukor szóródott ki, hanem épp én szereltem az autót és eltörött a merci ablakmechanikája. nem bírta a páncélüveget? nem tudom.
azt tudom, hogy nem mentem el velük "egy körre". ma is beleremegek, pedig nem vagyok egy kis 70kilós karácsonyfadísz és barátságosan váltunk el miután megmutattam, nem mi hibáztunk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.18. 10:24:44

@salapapa: Addig nincs baj, amíg fel nem vetik, hogy olyan rossz a környéken a közbiztonság, de egy olyan értékes szakemberre, mint TE, és egy olyan remek műhelyre, mint a tiéd, szívesen vigyáznának...

Ahogy a klasszikus féldialógusban is van:
"- Mi vigyázunk magára!
(- Hát, izé, nem szeretném, eddig is megvoltam, nincs nekem annyi pénzem stb...)
- Nem szeretné? Akkor nagyon vigyázzon magára!"

salapapa · http://salapapa.hu 2011.04.18. 10:53:15

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: 2 köz (térfigyelő) és 4 saját (2 kint, 2 bent) kamera figyeli a közvetlen környékemet.
idézni a klasszikusokat és engem érdemes. ;)
teszem ezt most is:
"hozzám csak hozhatnak... innen elvinni..."

Mylady 2011.04.18. 17:55:06

@Xezs: Köszönöm szépen a megelőlegezett bizalmat :) Sajnos leginkább az 50+ vén trottyok ilyen taplók (elnézést az 50+os nem vén trotty pasasoktól). Igaz, már csak 10-15 év és legalább korban passzolni fognak...

Mylady 2011.04.18. 17:59:54

@Xezs: Viszont van egy olyan távolságtartó kisugárzásom, hogy leginkább csak nyálcsorgatva bámulnak, legalábbis ilyen 10% "természetben lelakható" típusú ajánlatokat nem szoktam kapni :) szerencséjükre :)

BÁNYAI 2011.04.18. 18:54:18

Hát, kedves lakók!
Menjetek melegedni meg fürdeni a szomszédba a bíróságra, vagy a Filmarchívumba. Mást, sajnos , ebben az országban úgy sem tehettek. Ez egy ilyen ország! Mit gondoltok, miért mentek el onnan a távol-keleti diplomaták máshová?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.19. 08:55:52

@Mylady: Miért? Hány %-ért lennél kedves a háziúrhoz?
(Az a 10% amúgy a nőkre vonatkozott, nem a lakbér egy részére. Megérne egy szociológia kutatást, hogy a nők hány %-a kurva valójában...)

Mylady 2011.04.19. 19:28:06

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Igen, értettem, csak a válaszom többszöri átfogalmazás után született és bennefelejtődött a 10%. Azért írtam utána, hogy -10%. Így átlagban megvagyunk :)

Nem tudom, hány % kurva, de a saját tapasztalatom szerint igen sok...

Mylady 2011.04.19. 19:32:31

Egyébként kedvencem a témában egyik volt kolléganőm, akinek kifejezetten a gazdag és idős pasas volt az ideálja. Mikor megérdeklődtem, hogyan egyeztethető össze mély vallásosságával (tényleg az!) az érdekből házasodás, kifejtette, hogy ez nem érdekből van, mert ő egy kellően gazdag pasasba bármikor képes beleszeretni. Végül egy kb 20 évvel idősebb pasashoz ment hozzá (ő kb 35 volt), azóta ül a pénzen és vár. Én meg őszintén kívánom neki, hogy hosszúéletű legyen a férje...

Egyéves Önkéntes 2011.04.20. 07:01:58

@Mylady: Egyik profunk azt mondta: Uraim! Jegyezzék meg: gazdag nőbe is bele lehet szeretni! :D
süti beállítások módosítása