Tékozló Homár

Vissza Kínába: elhagyta a posta a faxolt vámpapírokat

2011.06.30. 14:41 | jackyll | komment

ED a korábbi postás Homár-posztok ismeretében sem gyanakodott, vajon megkapták-e a faxot (2011 and counting!) elvámolandó csomagjáról, miután nem sikerült az egyetlen operátorukat felhívni, majd ennek megnyugtató tudatában nem is kereste őket a következő hónapban. Hát nem visszaküldték Kínába a cuccot? A hivatalos válasz szerint "Az Ön által beküldött FAX sorsát sajnálatosan kimutatni nem tudtuk." Isten szeme nem minden faxot lát? Twitteren mikor lehet üzenni a postának?

Gyakran rendelek az Ebay-ről, erősítem a magyar-kínai kapcsolatokat. Nem is szokott gond lenni, eddig a posta csak apukám karácsonyi ajándékát nyúlta le. 3 hónapja fotózáshoz világítási eszközöket rendeltem, a postai szállítás volt 16 dolcsiért az alapértelmezett. Egy hónap elteltével levelet kaptam a Magyar Posta Nemzetközi Csomagkicserélő Osztályától, hogy vámolandó árut kaptam, távbeszélőn (!) vegyem fel velük a kapcsolatot és küldjem el a vámoláshoz szükséges papírokat (átutalásról igazolás). Miután 2 napig hiába hívtam a megadott számot még a neten is rákerestem, hátha van másik szám is; hát nem egy Homár posztot találtam erről az osztályról?!

Mindenesetre nagy nehezen sikerült beszélnem velük, kiderült, hogy kár volt telefonálgatnom, csak a papírokat faxoljam. Legott el is küldtem minden fellelhető igazolást a termék áráról, fedlapot csináltam és faxoltam. Mivel nem bízom a faxban (gyakran szemétkosárban végzi az ott érkezett anyag), megpróbáltam újra felhívni őket, persze nem vették fel/foglalt volt/nem vették fel. Itt hibáztam, bíztam Istenben és feladtam a hívogatást.

Vártam türelmesen a vámkezelésre, de egy hónap elmúltával türelmem elfogyott. Újra telefonálgatásba kezdtem és amikor végre felvették, a hölgy közölte, hogy azon a héten kétszer próbálták sikertelenül kézbesíteni, most visszaküldik Kínába a csomagot. Persze értesítést nem kaptam, így kicsit kiakadtam ezen. Javasolta a helyi posta felhívását, hogy esetleg még ott lehet a csomag. Fel is hívtam őket.

A helyi postán közölték, hogy náluk SOSEM járt a csomag, még Szegedig sem jutott el a "rendszer" szerint. Illetve a hölgy felajánlotta, hogy visszahívja a csomagkicserélő osztályt és megkérdezi, honnan veszi, hogy náluk kellene lenni. Nagyon kedvesen vissza is hívott, és közölte, hogy nem kapták meg a kért dokumentumokat és nem kiszállították, hanem visszaszállították Kínába.

Itt szakadt el a cérna, felhívtam az ügyfélszolgálatot és panaszt tettem. Kártérítésként az újbóli küldés költségét kértem (DHL-lel!), ami $30 (azaz kb 6000 forint). A választ most kaptam meg: a panaszomat elutasítják, a fax sorsát lekövetni nem tudták. Ha a kínai feladó (mivel vele állnak szerződéses viszonyban) bemegy a kínai postára és panaszt tesz, kivizsgálják és engedélyezik a kártérítés kifizetését. Sok esélyem van rá. (Egyébként DHL-lel egy hét alatt (vámkezeléssel) megérkezett a csomag.) Ha nem telefonálok, a csomag visszamegy és csak az Ebay-es negatív értékelésből tudom meg, hogy megszívatott a posta. Az Ebay meg szereti az át nem vett csomagokat...

Üdvözlettel:
ED

A Posta válasza:

Tisztelt !

Őszintén sajnálom, hogy a nemzetközi postai szolgáltatások igénybevétele során negatív tapasztalatban volt része. Mindenekelőtt tájékoztatni szeretném, hogy Társaságunk a szolgáltatások teljesítését a postáról szóló 2003. évi CI. törvény, a 79/2004 (IV. 19) Kormányrendelet előírásainak, a Magyar Posta Zrt. Üzletszabályzatában valamint a Nemzetközi Megállapodásokban foglaltaknak megfelelően végzi és tartozik azokért felelősséggel. A jogszabályok hatálya egyaránt kiterjed az igénybevevőkre és a tevékenységet végzőkre. A Magyarországra érkező, illetve továbbítandó valamennyi postacsomag és levélpostai küldeményt a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélő Központ kezeli.

Panaszbejelentését –a fent említett Központ bevonásával- kivizsgáltam és az alábbiakat állapítottam meg:
A CP226630724CN azonosítószámú csomag 2011. április 11.-én érkezett Nemzetközi Posta Kicserélő Központ kezelésébe, a küldemény vám elé állítása még aznap megtörtént. A küldemény, tartalma és értéke alapján letéti kezelésbe került, további vámkezelésre, 2011. április 14.-én. A küldemény vámkezeltetése végett az Ön részére tértivevényes ajánlott levél  került kiküldésre. Az Ön által beküldött FAX sorsát sajnálatosan kimutatni nem tudtuk. A kezelők, a küldemény feladóhoz történő visszaküldésénél, az értesítésen található átmeneti megőrzés időtartamának (1 hónap) kezdetét vették figyelembe. Hasonló esetek elkerülése végett az osztályvezető saját hatáskörében intézkedett.
 
Munkatársaim nevében elnézését kérem az okozott kellemetlenségért.

Kárigény bejelentésére alapvetően a feladó jogosult. A Posta a feladóval áll szerződéses jogviszonyban és a feladási díjat is ő fizette ki. A fenti azonosítószámú küldeménnyel kapcsolatban a feladónak van lehetősége - a feladóvevény bemutatásával- intézkedni a Kínai Postán. Amennyiben a külföldi postától megkeresés érkezik a feladási díj térítésére, Társaságunk a felhatalmazást megadja.

Tisztelt Hölgyem! Biztosíthatom, hogy Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat az ügyfeleink által elvárható módon – mindenkor a törvényi, jogszabályi előírások betartásával – teljesítse.

Tisztelettel:
reklamációs csoportvezető

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KecskeDotyi 2011.06.30. 14:47:28

Erre már tényleg csak no comment a jó kifejezés.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.06.30. 14:48:15

A posta a szomszéd utcába egy hét alatt tudja kézbesíteni a levelet. Az esetek nagy részében. Az esetek kis részében meg elkeveri.

Kína... Jahh...

szmoker (Homo Trollicus) 2011.06.30. 14:53:03

Az már volt, hogy fotófelszerelést csak az Aldiból, WD-40-nel lefújva?

É2I 2011.06.30. 14:57:56

De legalább van egy értelmes csoportvezető a postánál, aki nem mellesleg levelet is tud írni. Javaslom mondjon fel és keressen egy normális céget.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.30. 15:05:28

Tanulság: A fax és a faxkísérő, meg a kézbesítési bizonylat másolatát, a tárgy (a csomag azonosító száma) feltüntetésével tértivevénnyel meg kell küldeni a Magyar Posta Logisztikai Központ címére: 1089 Budapest, Orczy tér 1.

bekbórd! 2011.06.30. 15:08:24

Jó lenne, ha bedugnák abba a fali konnektorba a távbeszélőt az ügyfelek végett.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.06.30. 15:12:23

Én jelezném ezt a problémát az erkölcsrendészetnek is!

lobster thermidor 2011.06.30. 15:17:58

@Sün‼:

Valami tümmedt nő lehet ott is az ügyintéző.

megamenn 2011.06.30. 15:23:43

Rohadék posta! Én elvinném moziba és kólát itatnék vele !

megamenn 2011.06.30. 15:25:09

Vagy beraknám a sütőbe egy pirolízisre...

megamenn 2011.06.30. 15:26:07

...vagy előfizetés nélkül neteztetnék vele.

megamenn 2011.06.30. 15:29:08

körberajzolnám fospunpával.

lobster thermidor 2011.06.30. 15:32:45

@megamen:

akciós szója-rizsitalt vetetnék vele a spárban.

megamenn 2011.06.30. 15:36:58

huszonháromezerforintos profis biciklivel elküldeném a párizsdakarra.

asdf 2011.06.30. 15:37:26

Hogy a pocsben lehet egy faxot elhagyni? Ilyen helyen tok evidens kell legyen, hogy egy faxmodemen kell kikosson a fax, nem papiron, igy digitalisan le van tarolva, eltunni nem tud, a felado telefonszama valamint a kuldes ideje alapjan meg barmikor elokeresheto.

Es kulonbenis, felejtse mar el a vilag azt a nyomorult faxot a francba...

TH 2011.06.30. 15:39:03

Csak én olvastam a vámpapírokat vámpíroknak?

kunfirmenbuchnummer 2011.06.30. 15:45:35

én havi rendszerességgel rendelek kínából, idáig egyetlen egyszer volt problémám, mert nem írtam be az emeletet és a házszámot, egyébként mindig megjött minden. mondjuk én csak apróságokat szoktam rendelni (telefon tartozékok, rubik kockák).

lobster thermidor 2011.06.30. 15:47:07

csak a lúzerek vásárolnak Kínából.

kunfirmenbuchnummer 2011.06.30. 15:51:57

@kunfirmenbuchnummer: jajj, kis k-val írtam, remélem nem haragszanak meg. nahh, ezután ha jönnek és elfoglalják az országot, akkor remélem én 10 cm-rel szélesebb skatulyát fogok kapni, ahova a napi 3 órában, amikor nem dolgozok, majd visszavonulhatok aludni.

krazilany 2011.06.30. 15:53:38

Nyugi, a brazil posta sem kulonb... elkoltoztem, jeleztem a magyar postánál, mert h ott adták fel... mondták, h persze, cím cserélheto, no para... hívom a brazil postát, h gyerekek, ne a régi címre vigyétek, hanem az újra, mert h már nem lakom ott... a válasz, az lehetetlen... cím változtatás nincs... (mindezt 2 hónap várakozás után). a kérdés: ha tudtam, h elkoltozom, miért nem a munkahelyem címét adtam meg? b***od, mert ki gondolja, h a december elején kuldott csomag majd márc elején érkezik meg... :S
majd a postás otlete: menjek a volt házamhoz és várjam a postást... mondom, persze... dolgozni meg o fog majd helyettem ugye?
bégul 10 teefonnal és 3 postahivatallal késobb sikerult elérni, h legalább a kocsira ne tegyék már fel aznap, és értemegyek (ami szintén nem megengedett amúgy). és a kedvencem az volt, hogyha nem találnak otthon (ahol már rég nem lakom és nem veszem át ott a csomagot), akkor visszakuldik Mo-ra... ekkor szakadt el nálam, a cérna, h szerintuk azért kuldettem magamnak magyar cuccokat mert azok hisztiztek a családnak, h 30000HUF-ért utazni akarnak egyet a világban? - ami sikerult is nekik, merthogy 2 hónapot tolthettek Rio de Janeiroban :P

megamenn 2011.06.30. 15:53:51

@asdf: Pl: Veszel egy faxot az ALDIban. Be akarod rakni a kocsid csomagtartójába, de észreveszed, hogy az tele van mindenféle szarral: WD40, szójaital, olcsó bringa ( 23000 Ft ), okostelefon, internet számla, MILE sütő stb. A faxot felrakod a kocsi tetejére, hogy az így szabaddá váló kezeiddel egy kis rendet tudjál csinálni. Miután elégedetten nézed a rendezett csomagtartót, beülsz az autóba, és hazamégy. Otthon persze bevillan: hol a faxban van a fax ? Ja, hát valahol útközben leesett, oszt odavan. Na, így.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.30. 16:17:53

@kunfirmenbuchnummer: "egyébként mindig megjött minden" Nyugi, előbb-utóbb talán felcsinál valaki, de ha nem, akkor is elmarad 50 körül...

kunfirmenbuchnummer 2011.06.30. 16:26:06

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
viszont néha nem havi rendszereséggel történik a dolog, ki szokott maradni 1-1 hónap. ez normális? úgy olvastam a neten, hogy ha wd40-et inhalálok, akkor gyógyítható! vki help pls! L/16

Secnir 2011.06.30. 16:31:58

"levelet kaptam a Magyar Posta Nemzetközi Csomagkicserélő Osztályától,"

ethát van ilyen osztálya a Postának. Én úgy tudom elképzelni, hogy ül bent két kefefrizurás hülyegyerek, és random felbontogatják a csomagokat, és neten csetelnek a Kínai és a Lengyel Posta Nemzetközi Csomagkicserélő Osztályával:
-Ti mit találtatok?
-kici rudacka, ráirva: pickö. illatosz, mint cirke.
-szia, Krwsnow vagyok Warswból. nekem kéne, érdköl. csrljük ki.
-neked mid van?
-hokasita tvefró. m-a-d-e-i-n-c-h-i-n-a madgyrszki, érdekő?
-ja, nekem van itt huszonöt kiló vajkaramellám. Li Csí, küldhetem?

és akkor az operátorok szépen kicserélik egymás között a csomagokat. szvsz így működhet...

Jokkura 2011.06.30. 17:33:44

T. Posta :
" A küldemény vámkezeltetése végett .." és " Hasonló esetek elkerülése végett az ..."
Nem VÉGETT ! Nektek végetek!

Miért nem tudnak legalább magyarul írni?
Ott is a siccpali tart stilisztikát? ű
Azon kívül ,hogy lehet elhagyni FAX - levelet??? Már az is lenyúlják, mint az én orosz CD-met ? A Kádár -rendszer alatt legalább onnan megjöttek a levelek... :(

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2011.06.30. 17:39:41

Bp-sopron 1 azaz egy nap!
Kerületi önkormányzat->kb 1 km (súlyadó) 1.5 azaz másfél hónap!!!

Taurusz 2011.06.30. 17:49:30

@Secnir: Látom, dolgoztál ott. :)

gergo1000 2011.06.30. 19:08:19

Megint sikerült kerülni a szezont a fazonnal. A válasz mindössze ott sántít, hogy kárt okozni nem csak a velünk szerződésben lévő partnernek lehet, így aztán kártérítést se csak annak lehet kifizetni. Mondanám, hogy pert kell indítani, meg ilyesmi. de persze én se gondolom komolyan. pedig jó lenne

Mr bonnzoh 2011.06.30. 19:50:13

Tolvaj banda!
Persze felelősséget nem vállalnak semmiért.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.06.30. 20:28:12

Nevetségesen egyszeru a megoldás. A posztoló kimegy kínába, panaszt tesz a postán és happy end a vége.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.06.30. 20:33:01

Egyébként meg mindenkinek lenne legalább 1 postás sztorija szerintem. Én kétszer próbáltam meg angliából csomagot kuldeni, mind kétszer ellopták. De biztos az angol postás ette meg a helloween-es csokoládét. XD

ergbertegon 2011.06.30. 20:40:38

Gyerekek. Nem ma van a kékszalag?
Mi lehet Edével vajon?...
Nem mentünk szurkolni neki kézigránáttal....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.30. 21:01:35

el kell mondjam, az amerikai posta perfekt

Kaelon 2011.06.30. 21:09:09

A Magyar Posta ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül olyan a híre, amilyen...

Én pár éve kaptam egy csomagot, szó szerint szétcincálva... Mikor kérdőre vontam a postást, hogy "Ez meg mi?!" Akkor ő vigyorogva, humorosan megjegyezte, hogy "Elsőbbségi postacsomag" Utóbb kiderült, hogy nem velem volt a baj, mert a felettese sem értette a poént...

Bruno 2011.06.30. 21:33:12

1. A Magyar Postára semmit nem szabad bízni, mert vagy ellopja, vagy elveszti, vagy összetöri.

2. Előbb-utóbb csak eljön 2015 és ezzel a postai liberalizáció (ekkor fog eltünni ez a szemét tolvasj banda)

3. Addig, ha fontos akkor 1. pont. Ha nem fontos akkor pedig nem rendelünk.

megamenn 2011.06.30. 22:54:44

A postán is be kellene vezetni a pohár és zacskó alapú elszámolást, na akkor nem tudnának lopni ezek a szemetek!

megamenn 2011.06.30. 22:58:57

@hagyma: viszont az amerikai vécék szarok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.30. 23:22:22

@megamen:
a hetkoznapi amerikai vendeglatos klotyok, meg a mobil wc-ik tenyleg szarok
de eszerintem a vilagon mindenhol
a koz-szaras egy megoldtlan problema
a hotelunk eros kivetel
meg zene is van

becsoccsent 2011.07.01. 00:15:38

rav antal, gyere vissza, a nepnek szuksege van rad!

2011.07.01. 08:02:20

Én elsőre vámpírokat olvastam, de jobban megnéztem, így már nem annyira érdekes.

movhu 2011.07.01. 08:30:27

Nagy várom már, hogy megszűnjön minden területen a monopol helyzetük, és akkor jöhet a csőd.
Egyébiránt érdemes mindenből kihagyni a postát, amiből lehet. Ugyanis első körben lehet, hogy soknak tűnik a másik cég szállítási tarifája, csak éppenséggel az egyik célba ér, a másik meg nem.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2011.07.01. 09:11:28

"Hasonló esetek elkerülése végett az osztályvezető saját hatáskörében intézkedett."
=
ki nem szarja le a hülye picsogásodat, ha nem teccik ahogy dógozunk, mennyél érte sahghajba személyesen.

pizsama 2011.07.01. 10:02:57

Nem az a kedvencem, mikor 'a csomag megsérült' megjegyzéssel adnak át egy láthatóan szándékosan felbontott csomagot! Úgy tűnik a szarkák nem hordanak S-es női pólókat! :D

mohopasi 2011.07.01. 11:13:49

@bekbórd!: Nem gondolod komolyan??? Akkor tudni kéne mi folyik néhány ajtóval arrébb...

Wainwright Központi Zöldségpiac 2011.07.01. 12:43:38

"lobster thermidor 2011.06.30. 15:47:07
csak a lúzerek vásárolnak Kínából. "

Ne politizálj! :)

Megint Valaki 2011.07.02. 00:06:55

NPKÜ azóta is a helyzet magaslatán úgylátom. Aranyszabály velük amég náluk van a csomag: legalább naponta érdeklődni, ha kell többször. Hozzászokni a kioktató/lerázó hangnemhez. Hogy 3 külön ügyintéző 3 külön dolgot mond és 1 sem fedi a valóságot. Hogy legalább 2-3 hetet ülnek majd a csomagon jóesetben. Hogy díjat fizetsz azért, hogy fizethess áfát és vámot, és hogy mégegyszer kifizeted a postaköltséget ezen felül.
Ha a procedúra után még a csomagod is megkapod sérülésmentesen és hiánytalanul akkor meg örülhetsz mert szerencsés voltál.
Jelenesetben a legnagyobb hiba az volt hogy rájuk lett hagyva. Egyszer kell bemenni oda egy fél órára látni azt a káoszt amit ott munkavégzésnek neveznek és ez egyből rossz ötletnek fog tűnni.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.07.02. 01:41:14

nem hiszem el, hogy van még ebben az országban olyan ember, aki bízik abban a gittegyletben.

az volt már, hogy ilyen volt már?
meg ezért tart itt az ország?
a posta szarjon farfekvées sün-t?
felszántani, sóval behinteni?
süti beállítások módosítása