Tékozló Homár

Visszamenőleges telefon az Inviteltől 50000-ért

2011.07.19. 00:01 | jackyll | 79 komment

Csaba mit sem sejtve jelentkezett be néhai hungaroteles azonosítójával az Invitelhez, aminek egy visszamenőlegesen egész évre kiszámlázott 50 ezer forint lett a vége. Szerződése természetesen nincs:

Régen Békés megyében volt egy telefon szolgáltató, úgy hívták Hungarotel, telefon előfizetésem volt náluk. Mivel vetem egy mobilt + a szüleimnek is volt már, ezért úgy gondoltuk egyirányúsítjuk a vonalat, hogy akinek még van vezetékese az tudjon hívni minket olcsóbban. A hungarotel azért nem kért pénzt, hogy a vonal egyirányúsítva lett. Ez azt jelentette, hogy onnantól kezdve nem jött csekk amit be kellett volna fizetni. Egyszer csak a Hungarotel megszünt és átvette a helyét az Invitel a vonal továbbra is egyirányúsítva maradt csekk nem jött. A telefon megadta magát beadta az unalmast. Bementem a helyi Invitelhez, ahol segítséget kértem a telefon megjavítására. Az ügyintéző azt mondta, hívjam fel a hibabejelentést, ott felveszik az adataimat, kijönnek és megcsinálják. Hibabejelentés felhívása: mi a panasz, mondom nem jó a készülék. Mondjak egy telefonszámot, mondom, nincs ilyen szám. De van mondom. Mondjam meg a nevem lakcímem, majd újra kéri a számot, hallgatás a vonal végén, majd kiböki nincs ilyen a rendszerben. Mondom a sztorimat a hungarotelről, hogy mi a felállás az egyirányúsításról. Egy pillanat utána nézek, csend a vonal végén, 2-3 perc múlva a férfi beleszól, a készüléket nem javítjuk, meg mert nincs előfízetése.

Na puff neki vissza az invitelhez. Mondom mi a probléma, ügyintéző: mért nem azzal kezdtem, hogy a vonal egyirányúsítva van, mert azt nem javítják meg, csak azt a vonalas készüléket javítják meg, aminek van előfízetése. Akkor felmondom. Ügyintéző adja a nyomtatványt kitöltöm azt mondja ok minden.

Eltelik két hét jön a telefon szüleimtől mit csináltam mert kijött egy 50000ft csekk az inviteltől vissza számlázva 12hónapra. Felhívom a 1443, azt mondja számlázási időszak van sok a várakozási idő hívjam később. Pumpa fel agyamban, gyerünk Budaörsre az invitelhez. Recepció: itt nem segíthetünk, ezért felhívják Gödöllőt. Mondom a problémám a csekkről és megkérdezem, miért van ez, azt mondja vísszamenőleg számláztak 12 hónapot. Kérdem miért. Azért mert igénybevettem a szolgáltatásukak és ők a legalacsonyabb tarifa csomaggal  számláztak ki. Mondom a vonal egyírányúsítva lett annak idején, amiért nem kellett fizetni. Náluk nincs ilyen csomag, de van egy olyan lehetőségem az alapcsomagban, hogy letilthatom a kimenő hívásokat. Kérdezem a hölgyet, hogy lehet az évek óta nem fizetek semmit, volt szolgáltató váltás, átadták az adatainkat és nem jött egyetlen egy csekk sem × év alatt sem semmilyen szerződés módosítást sem kaptunk, basztak ránk most meg kell a lóvé? Mert használtuk a szolgáltatásukak, ezért be kell fizetni. Kérdem én milyen szolgáltatást amiről nem kaptunk szerződést, mert ha kaptunk volna annak idején, biztosan nem kérem a telefonvonalat.

Vannak még rajtam kívül pár százan akik még lehet, hogy így fognak járni mert el vannak tünve az invitel szeme elől és csak akkor derül ki ha van valami gebasz a telefonnal.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.19. 00:14:17

nem rossz, nem rossz... de ha eddig nem kellett a pízed akkor most miért?

xombat.com 2011.07.19. 00:27:10

Szerintem hagyd annyiban a dolgot. Reklamáltál egyszer, többet nem tudsz és felesleges is.
Azt sejtem, hiba van a rendszerükben, amiről nem kívánnak tudomást venni, még ha százszor reklamálsz is. Az ügyfélszolgálatos droidok pedig a rendszert szolgálják, nem tudnak az ellenében semmit mondani, vagy tenni.
Ha behajtóhoz kerülne a dolog, akkor szépen feljelentheted őket, amiből te fogsz kikerülni nyertesen, mivel a követelés jogosságát nem tudják bizonyítani.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.19. 00:38:11

@Garry84: dddde! :P
és van Nov 7 tér, Lenin krt, Felszabadulás útja, Paksi József utca.... 8)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.19. 00:50:29

@Garry84: tudod... még én is ettem két bélásért szenyát a moszkváson. 8)

nem mind öreg aki régmúlt dolgokra emléxik, max pártíz évvel korábban született mint te! én sem vagyok több 20nál (egyesek szerint a 15öt sem érem el), pedig '67es vagyok. ;)

Spenc 2011.07.19. 01:06:16

Invitel...szemét egy cég.Én leadtam anno az ISDN modemem, csak elfelejtették bekönyvelni.Utána fél évet még kiszámláztak, ( miközben vonal már nem is volt ).A szép, hogy kamatokkal együtt a mostanra 10x -re dagadt összeget immár 8 éve követelik.Pedig elvileg 5 év múlva elévül.No komment

England win The Ashes! 2011.07.19. 01:06:30

@salapapa: @Garry84: "Régi mániám végighajtani a Vorosilovon..."

blc27 2011.07.19. 01:07:44

Én azt nem értem, hogy ha nem volt előfizetésed, akkor mit mondtál fel?

Gerw 2011.07.19. 01:10:58

Spenc ha felszólítgatnak 5 évente 1x akkor nem évül el.

Megdobbent 2011.07.19. 01:11:11

Naigen, az invitel nagyon erti ezt a fogyasztobarat dolgot. Bemondasos szerzodes, atvett korzetek ilyen-olyan (fent lathato minosegu) atvetele, nyugdijasok csalas-szeru megtevesztese (csokolom a matavtol jottunk), stb. Nos, egy budos kurva fillert nem kell nekik fizetned, ha nincs szerzodes, akkor bizony semmi kozuk hozzad es vica versa (<-wow!). Egyszer csak megtanuljak, hogy vagy szolgaltatok, vagy kirablok, de a ketto egyutt nem megy. Az utobbi meg koztorvenyes.

Amugy ezt 1:11:11-kor irom, mert az egy ilyen szep palcikasor. Egyben ez volt a komment idopontokkal valo szorakozasom utolso felvonasa is :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.19. 01:14:01

@salapapa: 2 belasert nagyon fasza szikkadt szalamis szendot lehetett venni abbol a forgos automatabol

namost en a tortenetet nem tudom, de meg a vilagon nem volt olyan telefonom amin el tudtak erni es ingyen volt nekem

a moszkva ter meg moszkva ter marad, mot es mindorokke, amen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.19. 01:20:45

@Megdobbent: meg azert gyere vissza
2011.11.11. 11.11.11 mp-kor
szoval november ejjel
az elejen a 20-ast nem tudom se 11-re ser 21-re lecserelni
ez a maximum palcika

Megdobbent 2011.07.19. 01:40:14

@hagyma: Jo otlet, bar delelott 11-kor meg boven alszom :> Ma meg atzabaltam magam a 22:22:22-n, pedig mar frappans szovegem is volt, hogy 22-es csapdaja, a 0:00:00-n is, igyaztan ez maradt, mert nem akarom elvenni sun megelheteset az ilyen masodperces jatekokkal a tovabbiakban :>

Amugy ha gondolod osszerakok magamnak egy washingoni vagy akarmilyen USA telefonszamot, es elhiheted, hogy itt pesten fog csorogni, viszont tutira nem fizetek erte ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.19. 02:02:43

@Megdobbent: hat tedd:)
egyszer mar nekem is egyiranyusitottak, meg regen, mert elfelejtettem, befizetni
de attol meg a havi dij jart ugyanugy mintha nem lett volna egyiranyusitva
jelen pillanatban megint eleg sok telefonom van, de egyik sincs ingyen
a legolcsobb 20 dollar korlatlan perccel US es Canada teruletere, vezetekes
mondjuk a skype meg olcsobb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.19. 02:06:50

este 11-re gondoltam,
hat ezt teszi amerika:)
ez a huszonharom ora, meg ilyenek ki is ment a fejembol

sun regi dicsosege a multe, mar tobben tudjak a modszert

Megdobbent 2011.07.19. 02:15:13

@hagyma: Ahaha! Tessek csak a military modit megszokni, akkor minnya 24-ben latod a vilagot :) Amugy az USA szamnak nincs sok haszna, egyszer volt nekem egy honapig, de valamiert senki nem hivott, illetve en parszor magamat innen pestrol :))))

A masodperceles meg jo vicc, de sun kitartasa a del tekinteteben bizony impozans :)

Egyebkent irja a posztolo, hogy tenylegesen volt egy ilyen konstrukcio annal, akivel szerzodott, ergo miert ne elt volna vele. Aztan, hogy kivasaroltak a regit, es basztak neki szolni, hogy

a) Haver, valtozott a szolgaltatod
b) Koss velunk szerzodest, mert a regi konstrukciod megszunt.

Szoval lofasz az invitel seggebe, de mondjuk ezt par tizezren biztos kivanjuk nekik. Engem szemelyesen nem erint, csak az ilyen inkorrekt szarsagok miatt hallottam roluk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.19. 02:46:17

@Megdobbent: lofasz hat
de akkor sem tudok elkepzelni egy tarsasagot aki ingyen fenntart nekem egy vonalat, amin hivhatnak
ha igen, akkor bocs mindenkitol

Megdobbent 2011.07.19. 03:20:19

@hagyma: megtalaltam egy ASZF-uket, de ezt az egyiranyusitast nem reklamozzak nagyon, mert nyoma sincs:

webold.nhh.hu/hifszolg/aszf/hungarotel-adath-tavbesz-mod-5394.pdf

Innentol tenyleg erdekes, bar 2007-ben maga a t-home is csinalt olyat, hogy 3 honapra 490 Ft, esakkor egyiranyusitottad magad :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.07.19. 05:23:50

Most ez nem egészen tiszta. A telefon romlott el, vagy a vonal?
De gondolom a vonal, mert csak át tud dugni egy telefonkábelt a nedves ügyfél...

De amúgy nem para ez... Jöjjenek perrel, be kell sétálni a bíróságra, ha van valami cetli az egyirányúsításról, aztán majd az eldönti a helyzetet...

Sosem értettem az ilyen túlbuzgó ügyintézőket, meg kisfőnököket. Szaros 50 ezer beszedéséért már prémiumot adnak a cégek? Amikor amúgy meg sóher banda az összes? :D

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.07.19. 06:36:33

Azért kíváncsi leszek erre a perre (ha lesz).

A lehetőség: Amit eddig mondtatok, szerződés nélkül nincs jogviszony, ergo a pénz se jár a szolgáltatónak.

B lehetőség: A Hungarotel jogutóddal szűnt meg, jogutódja az Invitel. A szerződéseik továbbéltek a jogutóddal. Ezért nem kereste senki az új szerződéskötésre a tulajt, csak értesítették a jogutódlásról. Majd az Invitel valamikor az évek alatt módosította az ÁSZF-jét, kiszedte a régi, Hungarotel-es kedvezményeket, de elfelejtett számlázni. Ilyenkor bizony jár a pénz.

Persze ehhez látni kéne a szerződéseket, értesítéseket, amit a fogyasztónak küldtek. A B lehetőséggel csak azt akartam mondani, hogy elképzelhető olyan verzió, amiben nem annyira egyértelmű, hogy az ügyfélnek igaza van, mert azt maga is elismeri, hogy használta a felmondás napjáig az Invitel szolgáltatását.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.07.19. 06:41:11

@Spenc: Ezt az elévülés dolgot egyszer elolvashatnád rendesen. Ha minden követelés automatikusan elévülne 5 év után, minden hülye hiteleket venne fel és egyéb szolgáltatásokat venne igénybe, majd ülne a seggén 5 évig és baszna bármit is visszafizetni.
Az elévülést a követelés behajtása érdekében tett bármely intézkedés félbeszakítja. Ez lehet akár egy tértivevényes levél az adósnak, amiben felszólítják a fizetésre.

(Amúgy értem, hogy esetedben a már leadott modemre számláztak, ami egyébként jogalap nélküli követelés. De akkor ezen a címen nem jár a követelés, nem az elévülés miatt.)

Tron65 2011.07.19. 07:37:49

@Spenc: Akkor évül el, ha közben nem történt semmi.
Ha az 59. hónapban küldenek egy fizetési felszólítást, máris újraindul. Am,úgy meg nem 5, hanem 3 év szerintem.
És pár gondolat Csabának is:
A Hungarotel valószínűleg szüneteltette az előfizetést. Ez volt az egyirányúsítás. Amikor az Invitekhez átkerültek a dolgok, a vonalatok természetesen nem került átadásra, mert nem volt mögötte előfizetés. Arra meg sehol se lesz ember, hogy ha átveszünk egy mondjuk 5000-res központrendszert, tételesen végignézzük, hogy az 5000 lehetséges előfizető tényleg úgy van-e, ahogy a papírokon áll (NEM vagyok se invi se hungaro teles, csak így egyszerűbb írni a dolgokat).
Ha hiba van, majd szól az ügyfél. Lett hiba. Intézkedtek is.
Amúgy ezzel az erővel lehetett volna az is, hogy VALÓBAN élő, teljesen működő telefonra nem küldenek számlát hasonló okok miatt. Egészen addig, amig nem reklamálsz.

cicmen (törölt) 2011.07.19. 07:55:17

@salapapa: van Nov 7 tér,

??????
A Mussolini tér neve is megváltozott?

Rosszindulatú Vászka 2011.07.19. 08:23:53

@cicmen: hát ki érti ezt? A náczikokbúl elébb komcsik lettek, azokból meg szentek. Emögött a térkép- és uccatáblalobbi ármánysága lehet. vagy az önkényirodáknak akarnak sok munkát adni.

elwood 2011.07.19. 08:27:38

szerencse, hogy nem médiamánia díjcsomag volt a vonalas telefonon mert akkor visszamenőleg vagy 200 000 Ft-ot számláztak volna ki

cicmen (törölt) 2011.07.19. 08:35:53

@elwood: Vagy nem tudja, hogy most számolják a roaming díját!

Rosszindulatú Vászka 2011.07.19. 08:42:52

még az lehet, hogy véletlenül indított egy operát a telóján és azzal töltött hajdúpéteres szamárszexfilmet egy jugoszláv szerveren keresztül

okostjás 2011.07.19. 09:08:52

Az Invitel egy szemét cég. Énrám is kiróttak 86.000 Ft.- Jogtalanul, amit persze nem fizettem be, mire átadták egy behajtó cégnek, itt már majd egy százas, amit szintén nem fizettem be, hanem felvettem a kapcsolatot a feletess szervükkel (Fogyasztó Védelem)akik kivizsgálták. Majd sűrű bocsánat kéréssel visszavonta az Invitel a kirótt összeg behajtását. Megjegyzem ezen levelezések hat hónapig tartottak. De megérte. Szerintem Te is fordulj a Fogyasztó Védelemhez. Most úgy hívják, hogy "Pest megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége" 1052 Bp. Városház u.7. 1364 Bp. Pf:270

.lll. 2011.07.19. 09:41:46

szerintem forduljatok az uneszkóhoz

vernarancs 2011.07.19. 10:12:10

A poszter nem hasznalta az invitel szolgaltatasat mivel annak olyan szolgaltatasa nincs amirol az ervenyben levo szerzodes szolt. Meg ha egyoldaluan is valtoztatta a szerzodest a szolgaltato akkor is ki kell kuldjon egy peldanyt az ugyfelnek. Visszamenoleg nem lehet szamlazni egy utolag kitalalt szolgaltatast.

Az invitel amugy is egy osi roman ceg. Mint ceges ugyfel volt veluk dolgom. Gerinc az nem sok volt ott akkor sem.
Meg amugy is mit varjon az ember egy cegtol ahol a fejes egy levespor gyarto meg egy hentes (Knorr & Butcher):
www.mideuropa.com/the-team.aspx

cicmen (törölt) 2011.07.19. 10:16:06

@Rosszindulatú Vászka: még az lehet, hogy véletlenül indított egy operát a telóján

Nekem a Figaróból az after shave ária a csengőhangom, de az ingyen vót!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.19. 10:48:39

A telefont rá kell kötni egy féltéglára, és behajítani az Invitel ablakán!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.19. 10:56:33

@cicmen: meg biz'a! ahogy Perényi Zsigmond utcája is. :D

@Garry84: de azért a távirányítót már tudjuk kezelni. pl odavágjuk a TVhez. :)
amúgy a telefonvonalam SZERINTEM ma is matáv...

@hagyma: jjja. háromért meg egy aaaakkoraaaa hamburgert, mint a Nagyalföld a csajszitól! :D

pedig van olyan. csak lent kell berendezned az irodádat/lakhandidat
egy telefonfülke környékén! mind hívható...

@Josephine B.: ha jól értelmezem a jogot, akkor ha a szolgáltató hibájából kifolyólag nincs kiküldve a számla, akkor a kötelezett jogosan kér ahány hónapig nem kapott számlát, annyi hónapra leosztott részletfizetési kedveskedést.
volt egy hasonlóm az ELMŰ-vel (nekik 4hónapra a számlázórenccerük szart be) és bizony meg is kaptam a részletfizetést 8 hónapra.
havi huszonpárezres villanyszámlánál nem volt mindegy hogy 35ezer körül fizetek (mert ugye jött az aktuális is!) vagy eccerre rendezem a 120 körülit.

@lófő: vagy a sarokba.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.19. 10:58:30

@Sün‼: tizenpár éve tégla nélkül tettem ezt egy 55Ah-s Varta akkumulátorral a bécsi úti shell kútnál. 325ezrembe került a mozdulat. :D

Róka-Rudi 2011.07.19. 11:00:02

Visszamenőlegesen 1 órával dél van.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.19. 11:04:01

@salapapa: gondolom nagyobb akksival eredményesebben reklamáltál volna.

@Róka-Rudi: nem precíz. Nem vagyunk mink ehhez itten hozzászokva.

Róka-Rudi 2011.07.19. 11:07:03

Hijja, az űrgyíkok megcsippleték a blogmotor óráját, azé' nem jó.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.19. 11:17:28

@Sün‼: köztudott, hogy úriember nem vitatkozik és nem reklamál, ellenbe vélhetően a városba nem volt kéznél megfelelő minőségű és állagú féltégla, a kockakő meg ojan prolis :)

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.19. 11:17:51

Szerződés nincs,nem vagy a rendszerűkbe,nem szolgáltatnak,miért kellene is bármiét fizetni:)))

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.19. 11:19:00

@lófő:
Én azért jelenteném az esetet az erkölcsrendészetnek is!

Egyéves Önkéntes 2011.07.19. 11:19:08

Nekem a szemét UPC egyirányúsította a kábeltévémet!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.19. 11:21:31

@Rosszindulatú Vászka:
Ha nincs kéznél féltégla, megteszi egy alig használt budapesti telefonkönyv is.
Bármelyik telefonfülkében beszerezhető!

Rosszindulatú Vászka 2011.07.19. 11:25:07

@Sün‼: na persze és akkor töröjje a seggit a részeg polgár 55Ah-ás akkumultorba és csavarjon dzsandzsát a beállott kendermagos rasztaidióta is akkumulátorba? És akkor ezt most így hogy?

Egyéves Önkéntes 2011.07.19. 11:26:57

@Sün‼: jó, a Stop-táblásból kérnék egyet és a vájdlingosból is, ha lehet. mert sok tévét nézek.
az ivóvizet is egyirányúsítják ezek?

gergo1000 2011.07.19. 11:29:10

Vicces az invitel, de azért a naiv ügyfél se kicsit naiv. Van egy szolgáltatás, amit ingyen nyújtanak neki, és elvárja, hogy az elromlott készülékét a szolgátató javítassa. Azért vannak elvárások.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.19. 11:29:59

@Rosszindulatú Vászka: nem fért be nagyobb a szirénától a vartyogómba.

@Sün‼: de. (ótóvillamosságis vagyok... vagymi. :D)
csak 4 hónapon belül az volt a harmadik szar és azt már nem akarták garba' cserélni mondván, biztosan nekem nincs töltésem.
érdekes, hogy aztán még vettem egy bosch-t és azzal semmi baj nem volt, azt tettem be 1 évre rá az escortomba és ment még vagy 3 évig.

@EÖ: ők nem látnak téged, vagy te nem látod az adást? :P

2011.07.19. 11:49:36

@salapapa: autóvillanyász? jajadejó egy szakember: nem indul a kocsim, új az akku, indítózáskor csak nyöszörög halkan az indítómotor, olyan kedvesen nyöszög. Mit csináljak vele ?

elwood 2011.07.19. 11:50:15

@EÖ: nálam vizet már rég egyirányúsították,
az áramot is kértem, de mikor egyirányú lett a holmijaim nem működtek, felhívtam őket, azt mondták fordítgassam időnként a konnektort, mert váltóáram kell a legtöbb kütyünek, kivéve a bimetálost

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.19. 12:00:00

_________________________

       Dél van.
__________ ______________

Rosszindulatú Vászka 2011.07.19. 12:03:02

@Sün‼: na így kell ezt. Mint Poldi bácsi!

@elwood: nálunk meg az uccát. De ebenguba, mer a faluba nincsen kresz.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.19. 12:03:19

@salapapa: Ampervadász létedre a benzinkúton vásárolsz akkumulátort?
Neakasszálki!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.19. 12:13:42

@estrella negra:
Ezen én is meghatódtam kissé.

@elwood:
Tegyél a konnektor elé egy biofluxuskondenzátort, akkor nem kell forgatni a konnektort!

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.07.19. 12:26:14

@salapapa: ne feledkezzünk meg az élmunkás térről, a ferdinánd hídról sem ;)
325e -be? Az érzés megfizethető? :D

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.19. 12:35:59

Miből volt az a kirakat, ólomkristályból?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.19. 12:39:00

Továbbá ne feledkezzünk meg Kun Béla műbőrkalapjáról sem.

vernarancs 2011.07.19. 12:50:39

@Sün‼: hat azert mer 12:48 az nem del :)

@donfuligjimmy: es a felszab is felszab marad mindorokke (amen).

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.19. 12:54:02

@Kulics: szedd szét, pucold ki, esetleg cserélj csapágyakat és bronzkeféket! :)

@estrella negra: pontosítanék: akkoriban kizárólag biztonságtechnikás, az autós féle.
különben nem érdekel mennyibe kerül az akksi ha azonnal kell, pláne amikor hajnalban kezdesz és későeste végzel. :)
a riasztók back-upojához használatos 1,2Ah-s nem biztos hogy elég lett volna indítózni. :D
manapság, hogy ampervadászatot is folytatok más a helyzet.

@Sün‼: akkoriban még volt főnököm, nulla szabadidőm. ma már nem tartok el olyat. én is az lettem. :)

@donfuligjimmy: nem mondod, hogy a Ferdinánd hídnak is más lett a neve? :O

össekezveredtek az ujjaim! :D
235ezer vót az, de édesnyóc. 1994-95-ben nem volt az sem kicsi pénz.
ez tartalmazta a portálüveg árát, a rendőrségi kiszállást és a mittoménmilyen személy ellen elkövetett garázdaság miatti büntetést.

igen. akkor és ott kielégültem, a feketeleves a határozatnál jött. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.19. 13:02:25

@vernarancs:
Sőőőőt!
A 13:01 se az!

@salapapa:
Szép munka vót, emberes megoldása a problémának!
Most már van gyakorlati példa is a sikeres problémamegoldásra.
Az akkumulátor szétfreccsent legalább?
Mi volt a reakció?
Megannyi kérdés...

kigyúrt állat 2011.07.19. 13:03:11

Visszatérve a posztra... Van itt egy pici probléma, éppen a lemondással ismerte el, hogy használta a szolgáltatást (ráutaló magatartás), szóval innentől visszamenőleg is sarcolható.

Egyéves Önkéntes 2011.07.19. 15:09:01

@Manci néni, a szomszéd: csak nézni tudom az adást, de már Hose Armandóra nem tudok rákiabálni, ha ármánykodik Luciéliával

mohopasi 2011.07.19. 17:11:53

Eszem faszom megáll... Még mindig belebotlani olyan emberekbe, akik elhiszik, hogy bármilyen szolgáltató bármit nekik a 2 szép szemükért ingyen fog szolgáltatni... Mondjuk az invitel a témától függetlenül/függően is szarjon sünt, leggenyóbb banda a magyar piacon. @EÖ: Én simán rá tudok, de az egy akkora mocsok, hogy sose reagál! :D

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.07.19. 20:25:10

@salapapa:
Hát ezt sajnos így nem tartalmazza egyetlen jogszabály sem, de lehet, hogy az ELMÜ ÁSZF-je igen.
Illetve lehet, hogy jó fejek voltak, és adtak részletfizetést, vagy csak realisták, és tudják, hogy ha a pénzüket akarják egyszerűbb engedélyezni a részletet, mint hagyni hogy az ügyfél fizetésképtelen legyen és fizetési meghagyásokkal meg végrehajtással próbálni megszerezni a lóvét.

Más kérdés, hogy kamat viszont nem jár. Ugyanis a kamat csak lejárt követelésre kérhető, az esedékesség utáni első naptól. Az ilyen szolgáltatások esetén a számla kiállításának napja, vagy az azon szereplő későbbi időpont (ez szokott lenni) az ellenérték esedékességének napja. Mivel számla nem készült, a követelés sem járt le. De ettől még a szerződés él, a szolgáltatást igénybe vették, a követelés jogos.

Amúgy a szolgáltató hibája esetén én is jogosnak tartom a részletfizetés engedélyezését, csak sajnos erre senki (és semmi) nem kötelezi őket.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.20. 01:00:26

@Josephine B.: hogy van-e erre avagy sincs, azt valóban nem tudom. az biztos, hogy én kértem és kaptam is részletezéses kedveskedést s valóban, kamat nélkül.
tudod mi a poén?
én szóltam be, hogy immár negyedik hónapja nem kapok számlát és tartok tőle, igen magas lesz a követelés. merthogy parás vagyok megvan az a beszélgetés (IS) és mondja a hölmegyén, hogy igen, a probléma náluk volt.
aztán januárban kijött egy "tartozolwazzeésazonnalfizesssmertkülönben...." típusú förmedvény, melyet scannelve csatolatként a felvétel aktuális részének kivágásával együtt elküldtem az ELMŰnek. abban a levélben "kértem", hogyhamár az ő faszságuk, ne én copjak ha lehet.
lehetett. minden teketória nélkül kaptam a részletfizetést. hogy ezt mennyiben befolyásolta a wma részlet, nem tudom de nem is érdekel. :)

amúgy a tréhómnál felhívták figyelmemet, hogy nem egészen jogszerű hogy felveszem a beszélgetéseket.
egyszerűen megválaszoltam: ugyanannyi nekem oda, mint nekik hozzám. én csak azokat a felvételeket tartom meg, melyek a szolgáltatóra terhelő dolgokat tartalmaz, mióta becopattak egy 49ezres tétellel még 2003 körül.
mondhatnám, önvédelem mert az ő felvételeik VÉLETLENÜL mindig elvesznek, törlésre kerülnek. az enyém nem. :)

Csigorin 2011.07.20. 13:38:35

El lehetett erni a posztolot? El.
Tudott rola hogy ot el lehet erni tehat hogy szolgaltatast vesz igenybe? Tudott.
A leheto legalacsonyabb arat szamlazva az o szamara az elvarhato legkedvezobb modon jarnak el egyeb megallapodas hianyaban? Egen.

Akkor most mi a gond? Egyosszegben kifizetni ev vegen vagy havonta evkozben - itt is a posztolo jar jobban, mivel ugyanazt a penzt csak kesobb kell odaadni. Addig ugye inflalodik, kevesebbet er amit kernek, kamatokat se akar senki...

szvsz a szolgaltato hibazott mikor nem tudott az altala nyujtott szolgaltatasrol, de minden tekintetben az ugyfel szamara kedvezo modon korrigalja a tevedest.

birosagot nem javaslom. ha kamatokat kovetelnenek akkor siman, leven nem a te hibad ha ok basztak csekket kuldeni.
de igy mire? hogy "rautalo magatartas alapjan" azt hitted ingyert van? joszandekbol?
Latsz voroskeresztet a logojukban?

InvitelGuide · http://www.invitel.hu 2011.07.20. 21:53:58

Kedves @jackyll és Tisztelt Csaba!

Az Invitel közösségi média operátora vagyok és a fenti bejegyzés nyomán írok Nektek.

A konkrét információk hiányában kicsit hosszadalmas munka volt megkeresnünk a szóban forgó ügyfelünket a belső adatbázisainkban. A leírt esetet megvizsgáltuk és arra a következetésre jutottunk, hogy jogelődünk, a Hungarotel, az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakkal ellentétben nem számlázott a szolgáltatásért. Mind a Hungarotel, mind az Invitel ÁSZF-ben benne volt/van, hogy a vonalfenntartási díjat abban az esetben is fizetni kell, ha a vonal kimenő hívásait letiltották. Sajnálatos módon az előfizető adatai a korábbi cég gyakorlatából kifolyólag nem kerültek be az Invitel számlázási rendszerébe.

Csaba esetében sajnos az általa írt levélből nem derült ki egyértelműen, hogy mi a szándéka a jövőben a vonallal, így az hat hónapnyi híváskorlátozás után automatikusan leszerelésre kerül, hacsak az ügyfél másként nem nyilatkozik addig.

Természetesen az ügyben megkerülhetetlen az Invitel felelőssége, ezért személyesen fel fogjuk venni az előfizetővel a kapcsolatot és biztosak vagyunk benne, hogy számára megnyugtató módon le fogjuk tudni zárni az esetet. Sajnáljuk, hogy kellemetlenségek érték ügyfelünket, de egyben azt is javasoljuk, hogy a jövőben tekintse át alaposabban a megrendelt szolgáltatásokhoz tartozó szerződések feltételeit, mivel az ilyen kínos helyzetek a megfelelő információkkal bírók számára elkerülhetőek.

Az Invitel számára kiemelten fontos az ügyfelek megelégedettsége! A velük való aktív kommunikáció érdekében 2010-től folyamatosan jelen vagyunk a közösségi média legnépszerűbb platformjain (pl. Facebook, Twitter, YouTube, stb.). Ha a jövőben olyan problémákkal szembesül egy előfizetőnk, amelyet a hivatalos úton elsőre nem tud rendezni, javasoljuk, hogy forduljon hozzánk valamelyik fentebb felsorolt közösségi oldalon keresztül, vagy a 1443-as telefonszámunkon.

Az Invitel közösségi oldalai az alábbi linkeken érhetőek el:
www.facebook.com/Invitel
www.twitter.com/InvitelZrt

Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmemet Csaba problémájára és további jó munkát kívánok Nektek!

Üdvözlettel
Invitel Guide

Egyéves Önkéntes 2011.07.21. 07:42:28

Hát ez egy teccetős válaszlevél, bár azt nem értem, hogy a Youtube-on hogyan lehet ügyet intézni.

anarch 2011.07.22. 09:49:57

@Josephine B.: Manapság az ÁSZF módosításról értesíteni kell az ügyfelet, nem elég kitenni egy hirdetményt a kivilágítatlan alagosorban egy használaton kívüli WC-ben elhelyezett szekrénybe, aminek ajtaján a "Vigyázat! A leopárd harap" felirat olvasható.
süti beállítások módosítása