Tékozló Homár

A Nokia és a nagyker is hülyének nézi az ügyfelet

2011.08.29. 15:17 | jackyll | komment

Tamásnak sikerült betalálnia a kultikus N900-as Nokiát, amit azonban szériahiba miatt nem javítanak, hanem megeszik dobozostul cserét vagy utalványt ajánlanak fel helyette. Igenám, de a cserekészülék kevesebbet ér, az utalványt pedig csak az eredeti boltban lehetne beváltani, ami azóta megszűnt. Indulhat a móka!

Tavaly februárban vásároltam egy N900-as készüléket, amit tökéletes munkaeszköznek találtam a laptop helyett - jó borsos áron - 179.990 forint értékben a Mammut Bevásárlóközpontban lévő Nokia mintaboltban. Ez a készülék idén nyár elején tönkrement. A főpanel részből elengedte a forrasztás az USB csatlakozót. Irány a Mammutban lévő bolt. A helyszínen szembesülök azzal, hogy a bolt már nem üzemel. Gondoltam egyet, elmegyek az V. kerületi Nokia szervizközpontba. Átvétel után három héttel jelezték, hogy sajnos típushibáról van szó, ezért a készüléket nem tudják megjavítani, cserét ajánlanak fel. Cserében N8-as készüléket vagy eredeti árú 179.990 forint értékű Nokia utalványt kínáltak. Az N8-at nem fogadtam el, mivel az értéke nagyjából a felét képviseli az N900-asnak. Szerintük az utalvánnyal amúgy is jobban járok, mert azért akár két telefont is tudok majd venni. Maradt tehát az utalvány. Ezzel viszont az a gond, hogy azt kizárólag az eredeti vásárlás helyén lehet levásárolni, tehát a Mammutban lévő megszűnt Nokia mintaboltban. A Nokia ügyfélszolgálatát felhívtam, ahol tájékoztattak, hogy a megszűnt kiskereskedő helyett menjek közvetlenül a nagykereskedőhöz mert már ők az illetékesek és náluk le tudom vásárolni az utalványt.

Nagy örömmel felkerestem a céget, ahol az ügyintéző hölgy, pár nap türelmet kért a papírmunka átfuttatására és majd ha beszélt a vezérigazgatóval visszahív, tesz egy ajánlatot. Egy hét elteltével jött is a hívás, hogy nem tudják az utalványomat beváltani teljes összegben. A vezérigazgató azt üzeni, hogy a 180 ezer forint helyett csak a kétharmadát fogadják el - kvázi nagyker áron -, a maradék 60 ezret buktam. Kérdésemre, hogy miért, az ügyintéző annyit válaszolt, hogy a Nokiánál össze-vissza beszélnek és mindenfélét ígérnek. Nagyon sajnálják, de csak ennyit áll módjukban beváltani, ha ez nem tetszik menjek a kiskereskedőhöz (ami ugye megszűnt).

Ezután ismét felhívtam a Nokia ügyfélszolgálatot, ahol a reklamációs osztályon az ügyintéző rendkívül csodálkozott a nagyker hozzáállásán. Kértem, hogy járjon közbe, hogy a teljes összeget levásárolhassam. Pár nap múlva jött a válasz: sajnos nem tudnak segíteni, fogadjam el a nagyker ajánlatát. Az ügyintéző szerint a Nokia csak a csereutalvány kiadásáig felelős, részükről elintézett az ügy.

Kicsit idegesen becsörögtem a nagykerbe, hogy mégis milyen készüléket kaphatok 120 ezerért. Felajánlottak egy N8-ast, ami ugyan nincs raktáron, de majd érkezik. Az ügyintéző közölte, hogy E7 is beleférne az ajánlatba, de azt most nem lehet kapni és már nem is rendelnek többet, mert a készülékre nem volt kereslet. (Mellékesen poénosan megemlítette, hogy ha elviszek 10 darabos kiszerelést, akkor ismét rendelnek a kedvemért...) A számlára pedig - akármennyibe is kerüljön a telefon - 120 ezer forint végösszeget fognak írni.

Ezt nem igazán értettem és pár nap gondolkodási időt kértem. Felhívtam a fogyasztóvédelmet és interneten is tájékozódtam, hátha mások találkoztak már ilyen esettel. Azt a tanácsot kaptam, hogy keressem fel a kiskereskedőt és próbáljam nála behajtani a cserét, vagy kérjem vissza a készülékem teljes vételárát.

Sajnos a kiskereskedőről semmilyen adatot nem találtam a neten, a címét leszámítva. Felhívtam ismét a Nokiát, a nagykert és az szervizt is, hátha tudnak legalább egy telefonszámot, elvégre évekig velük állt kapcsoltban a Mamutban lévő bolt, de újabb sajnálkozás fogadott mindenhol. Maradt hát a levélírás, amire azóta is várom a választ, de legalább a tértivevényt, hogy átvették a levelem... Elvileg ha a kiskereskedő 30 napon belül nem reagál, békéltető testülethez fordulhatok...

Telt az idő és újabb ajánlatot kaptam a nagykertől. Vásárolhatok drága Samsung, LG vagy BlackBerry készülékeket a 120 ezres Nokia utalványon felül, ha még RÁFIZETEK 60-80 ezret! Ezt természetesen nem fogadtam el. Ismét telefonáltam a Nokia ügyfélszolgálatra, ahol az ügyintéző hüledezett, majd pár nap türelmet kért, a feletteseihez fordul az ügyben, mert nem kóser Nokia utalványért más típust felajánlani. Természetesen pár nap elteltével újabb sajnálkozást kaptam.

Ezután levelet írtam a szerviznek, amelyben jeleztem, hogy szeretném visszaadni az utalványt, mert nem tudom levásárolni. Élnék a legelső lehetőséggel és készüléket szeretnék, de értékben és tudásban megfelelően legalább egy Nokia E7-et. 12 nap elteltével közölték, hogy ez nem lehetséges, mert már egyszer lemondtam erről a jogomról és egy hónapja kiállították a csere utalványt. Természetesen ők is nagyon sajnálják, majd hozzátették, hogy siessek elvinni tőlük az utalványt, mert az csak három hónapig érvényes és egy már eltelt belőle!

Végső elkeseredésben telefonáltam a Nokiának, hogy máshol vásárolhassam le az utalványt, illetve ha ez nem lehetséges, méltányosságból járjanak el, hogy közvetlenül a Nokiától kapjak készüléket. Az eredmény ismét a szokásos: sajnos nem tudnak segíteni. Az ügyintéző szerint azzal, hogy a Nokia kiadta az utalványt nagyon jóhiszeműen járt el. Levásárolhatom az eredeti értéket, de csak ott ennél az egyetlen nagykernél és sehol máshol a világon. Azt javasolták, amit a fogyasztóvédelemnél, alkudozzak a céggel vagy forduljak ügyvédhez és pereljem be a kiskereskedőt vagy a nagykert.

Lassan már kezdtem beletörődni, hogy a sok szék közé ültem, amikor felhívtam a nagykert a végső egyeztetésre. Kérdeztem, hogy mi alapján állapították meg a nekem járó összeget? Az ügyintéző közölte, hogy azért nem tudom levásárolni a teljes összeget, mert a Nokia nekik nem fizeti ki teljes összegben az utalványra választott készüléket. Szerettem volna, ha legalább az N900-nak megállapítják az értékét, hogy lássam a különbséget, de erre sem voltak hajlandóak. Próbáltam megtudni, a felajánlott N8-as készülék árát, de az ügyintéző szerint ez most nem lényeges, mert garanciát intéznek. Végül kértem, hogy ezeket adják írásba, de ezt sem tették.

Sokadszorra is felhívtam a Nokiát, ahol azt kérték, hogy írassam le a nagyker ajánlatát, - mert szerintük a nagykerben nem mondanak igazat - majd ezt küldjem el, hátha méltányosságból mégis tesz valamit a Nokia. A beszélgetés végén kértem, hogy adják nekem írásba, hogy a Nokia hogyan jár el a cserekészülékek ügyében, valamivel igazolják részemre, hogy sem én, sem a nagyker nem szenvedhet kárt az ügyleten, de erre már nem voltak hajlandóak.

A cégek egymásra mutogatnak és hazugsággal vádolják a másikat. Írásba semmit sem hajlandóak adni, miközben nekem még mindig nincs készülékem. Miután rájöttem, hogy az égvilágon sehogy sem szerezhetek érvényt a fogyasztói jogomnak és lőttek a pénzem egyharmadának, elfogadtam a nagyker N8-as ajánlatát 120 ezerért.

Mikor elmentem a készülékért szembesültem azzal, hogy a nagyker nem garanciát intézett, hanem megvásárolta a rossz N900-at. Egy szimpla adásvételi szerződést dugtak az orrom alá. Készülékért pénzt, pénzért új készüléket kínáltak egy papíron, persze pénzmozgás nélkül. Mikor ezt megláttam, nem akartam odaadni a csereutalványt, mondván ez nekem 180 ezret ér és vizsgáltassák be ők a 900-ast újra. Az ügyintéző meggyőzőbb érvvel állt elő, miszerint ők méltányosságból járnak el és ha nem írom alá, mehetek a fenébe a rossz készülékemmel és soha többé nem foglalkoznak velem.

Most van egy N8-as készülékem 2 év garanciával, egy 120 ezres számlám és 60 ezer hiányom. Mellesleg az N8 nem ér ennyit a nagykerben sem. Utólag értesültem, hogy az árát azért nem mondták meg korábban a készüléknek, mert az náluk csak bruttó 98 ezerbe kerül...

Az ügyemet megírtam az anyacégnek Finnországba, mégis tudjanak róla mennyire semmibe veszik az ügyfelet a magyar kollégák.

Bocs, hogy hosszúra nyúltam, de rengeteg időmet és telefonszámlámat pazaroltam el az ügyintézésre. Gondoltam precízen leírok mindent...

 Üdv,
 Tamás

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lihi 2011.08.29. 16:05:38

Az N900 nem egy hagyományos telefon. Linux fut rajta, ezért tényleg olyan funkciókkal bír mint egy laptop. Az árán is látszik...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.08.29. 16:07:46

" A főpanel részből elengedte a forrasztás az USB csatlakozót."
Elhoztad volna, egy 5000-esért megjavítom :D

Nindu 2011.08.29. 16:11:34

Tényleg nem akarom a posztolót oltani (megteszik ezt helyettem mások) de ennyi pénzért már normális telefont is vehettél volna... Pl. iPhone-t vagy egy felső kategóriás Androidos telót. Félreértések elkerülése végett imádtam az összes Nokia telefonomat, de okostelefonban nagyon gyengék...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.08.29. 16:11:46

Egyébként ez elég vicces kis sztori, az ügyfélnek elég kevés rábeszélőkészsége lehet (de akkor pénze honnan van ennyi?)

Meg amúgy fel nem fogom én sem, hogy egy ilyen jellegű hibát miért nem javítanak.

Amúgy valszeg simlis némelyik magyar cég, elsumákolták a garit, azért nem nagyon akarnak megoldást találni.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.08.29. 16:13:10

@Nindu: tényleg nem akarlak oltani, de ezt így leírni ...
"ennyi pénzért már normális telefont is vehettél volna... Pl. iPhone-t"
szifon-telefon-normális, ráadásul egy sorban/mondatban ... pfff

.lll. 2011.08.29. 16:28:57

az internet jó dolog,csak meg ne sértsünk másokat vele!

garanciás béemvé helyett kapsz egy dévú kallost fíling

FDToth 2011.08.29. 16:32:59

Én még anno vettem 3 db HP gépet, abból 2 db többször elromlott. Mivel többször mmár nem akarták javtani, így feljaánlották, hogy az eredeti vételárat visszafizetik. Nem zat az árta, amit ők gondolnka, hanme azt, amit anno a kiskernek fizettem.
A hab a tortán, hogy mivel nem tudták visszutalni a 2. gép árát időben, így küldek nekem egy lapotop táskát 10eFt értékben!
Ez több, mint korrekt, hihetetlne, hogy létezik ilyen Magyarországon!
A nokia is megetehetné ugyanezt, de a hazai képviselet 0.

Kelpo 2011.08.29. 16:35:44

Pff, ez magyarisztán, sajnos ezen kishazánkban nem kell meglepődni, minden szolgáltató és kereskedő(tisztelet a nagyonkevés) kivételnek, simlis és csak az ügyfelet akarja lehúzni, amíg meg nem kapja a pénzét addig a vevő az első, utána meg szarnak rá nagyívben. Balkáni banánköztársaság ez, európától jó pár galaxisnyi távolságra vagyunk sajnos.
Dózer, sóval felhintés, mindenkinek az lenne a legjobb..

okoska77 2011.08.29. 16:38:35

Nem veletlen, hogy vezeto mobilgyartobol a Nokia eljutott oda, hogy mar a kutya sem veszi...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.08.29. 16:39:43

@ColT: szerinted nem kene beperelni oket?

S***ci 2011.08.29. 17:00:32

Én a garanciális szerviztől kértem volna a cserekészüléket, olyan céghez (nagyker) szóló papírt nem fogadtam volna el, amivel sohasem álltam szerződéses viszonyban!!!
Vagy a bolt, vagy a szerviz teljesítsen, harmadik fél kizárva!
Egy kivétel van, ha a harmadik fél kockázat nélkül teljesít. (Tehát nem egy ígéretet - papírt - kapok a cserére, hanem a kezembe nyomják a cserecuccot, még mielőtt bármit aláírok.)
Ne legyünk már lámák!

Shaperd67 2011.08.29. 17:17:56

Ezért nem veszek Nokiát. Láttam a komáromi Nokia üzemében, hogy hogyan készülnek ezek a telefonok és mit mondjak, egy rakás szar mindegyik!
Az is hülye, aki Nokiát vesz!

Rosszindulatú Vászka 2011.08.29. 17:21:45

@S***ci: "...az utalványt pedig csak az eredeti boltban lehetne beváltani, ami azóta megszűnt"

Napalm 2011.08.29. 17:24:25

Meg kell nézni hogy a NOKIA hol tartott a rangsorban 10 éve, és hol tart most. Az ilyen ügyek is biztos jót tesznek a vásárlók és a márkahűség megtartásának. Egyébként az utolsó jó telefonjuk a 5110 volt.

S***ci 2011.08.29. 17:26:08

@Rosszindulatú Vászka: Ezért nem is fogadtam volna el, mivel tudom, hogy a bolt megszűnt. Aqz erre felhozott nagyker meg már harmadik személy. Én ki nem jöttem volna a szervizből, amíg nem oldják meg ők a gondot úgy, hogy nekem ki se kell mozdulnom az irodájukból...

P84 2011.08.29. 17:33:41

Ennyi pénzért vehettél volna egy iPad-et vagy iPhonet és biztosan nem jársz így. Az Apple hozzá állása és szervíze mára világelső lett. Nokia sajnos egy sülyedő hajó.

Kenderice 2011.08.29. 17:35:17

Sajnos a jogszabályokkal van a baj. Vásárláskor a kereskedő és a vevő között jön létre a szerződés és ebben sem a szerviz sem a nagyker nincs benne. Ha a bolt/cég megszűnik, akkor a szerviznek nem kötelessége megjavítani semmit, mert a szerviz a bolt megbízásából jár el. A nagykernek sem kötelessége garanciát intézni, ha tesz is valamit, az csak a jóindulatán múlik.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.29. 17:50:08

Hát ennyit a Nokiáról, barátaim.
Holnap a kutya sem fog emlékezni rájuk.

Hegyirablo 2011.08.29. 17:52:58

Egy ötlet, hát ha olvassa a póruljárt.

Mammut igazgatóságára be kellene menni, és megkérdezni, ki volt, aki bérelte azt a fos üzletet ott a mozgólépcső mellett. Ha van valami info, onnantól már mehet a "nyomozás"!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.29. 18:10:30

@Hegyirablo: Oszt adatvédelemről hallottál-e?
Az üzemeltető nem adhat ki információt.

Rosszindulatú Vászka 2011.08.29. 18:19:19

Esetleg ez az?

Nokia(Mammut)
Tel.:06-1/505-5860, 06-20/934-1579

vagy inkább ez?

Rosszindulatú Vászka 2011.08.29. 18:21:26

izé, szal ez lesz az inkább?:

zak-tel.try.hu/

Zak-Tel Mobiltelefon

KATEGÓRIA: Telekommunikáció és tartozékok
ELHELYEZKEDÉS: Mammut I. földszint
TELEFON: +36 30 270-1050
WEB: www.zak-tel.try.hu
E-MAIL: zaktel.mammut@gmail.com

asdf 2011.08.29. 18:51:25

Azert, mert a mamutban (direkte egy m-mel csakazertis alapon) mar nincs nokia bolt, attol az azt anno uzemelteto ceg meg letezhet, jotallasi kotelezettsegei fennalnak (mas kerdes, hogy itt tavaly februari vasarlas okan ez ide nem igaz). Tehat hasonlo esetben elo kell venni a szamlat, megnezni ki allitotta ki, megnezni a cegjegyzekben, hogy mukodo cegrol van-e szo, nincs-e csodeljaras/felszamolas alatt, ha nincs, akkor egy tertis levelben lehet nekik jelezni a problemat, hogy mivel sem javitani, sem cserelni nem tudta a szerviz a keszuleket, igy elallsz a szerzodestol, es a vetelarat lesznek szivesek reszedre 30 napon belul atutalni.

Egyetlen problema a dologban, hogy a nokia telefonokra nem 2 ev teljeskoru jotallas van, hanem 1 ev teljeskoru + 1 ev korlatozott, bar ha a sajat szakszervize javithatatlannak itelte a telefont, akkor szavatossagi ugyintezes kereten belul azt maris lehetne lobogtatni szakvelemenykent, aztan esetleg pereskedni egy jot :)

Anti Anyag (törölt) 2011.08.29. 20:00:11

@okoska77: Az is lehet, hogy a Nokia magyar partnerei juttatták el idáig a Nokiát.

Ők áttérnek egy másik nagyhalra, beírják az önéletrajzukba, hogy a Nokiánál dolgoztam, holott a Nokia itt miattuk ment tönkre.

A posztolónak: Telefont csak nagy multitól, pld. MediaMarkt. Ott ha gáz van visszaadják garanciaidőn belül a vételárat. Hátrány, a tipus-készlet elég véges.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.08.29. 20:09:14

@P84: "...Az Apple hozzá állása és szervíze mára világelső lett..."
Arra gondolsz, amiről már sokan, sok fórumon írtak?
Pl. zsebrevágod a szifont, jól megizzadsz, a zindikátor elszineződik, szifon egyszercsak kipurcan, elviszed a reszeldébe, ott meg elhajtanak, hogy beázott.
Igazad lehet. Ez tényleg világelsőhöz méltó hozáállás :P
Vegyél szinfont, aztán térdre, imához ;)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.29. 20:47:27

5 pont, az egyik "legjobb" poszt, amit itt olvastam!
A végén azért bíztam valami happy endbe.

napalm 2011.08.29. 21:10:20

@Rosszindulatú Vászka:
igazán komoly cég benyomását keltik a gmail-es fiókkal.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.08.29. 21:16:41

Nem olvastam a kommenteket, lehet, hogy valaki már írta:

Kedves Posztoló!

Ha szerencséd van, akkor talán tényleg segít Neked a finn anyacég. Jól tetted, hogy írtál nekik.

dr. Aullah 2011.08.29. 22:13:38

Azért okostelefon, mert okosabb, mint a gazdája... 200k-ért telefon? NOOOOOOOOOOOOOOORMÁLIS?

Leone_510 2011.08.29. 23:28:00

szívből örülök, hogy ilyen mocsok szemét cég mint a nokia tönkremegy

P84 2011.08.29. 23:54:04

@donfuligjimmy:
Jól megizzadsz?
Ezt tényleg elhiszi valaki? 13 hónapos gyerkőc rendszeresen nyálban úsztatja a telót még sincs semmi baja. egyébként szenzort megszüntették. Nekem csak jó tapasztalatom volt almával csak T szívatja az embereket.

Hegyirablo 2011.08.30. 00:32:54

@estrella negra: Igazad van! Még az olyan bűnözők adatait is védeni kell, mint ez a hírhedt ex-Nokia mintabolt.

De azért ez nem ugyanolyan, mint ha egy magánszemély adatát kérné az ember, hiszen ez hovatovább valamilyen formában egyszer, de talán még most is, nyilvános adat (volt).

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2011.08.30. 00:34:16

@P84: szart nem vesz normális ember ennyi pénzért.

Megdobbent 2011.08.30. 03:47:40

Laptop helyett. Hat oke, biztos jobban jott ki igy, nagyobb kompatibilitassal. A nokia meg ugyis nagyon feljovoben van, triplazodnak a reszvenyarak naponta, ugyhogy zsenialis valasztas volt.

Shinjuku 2011.08.30. 04:07:58

@donfuligjimmy: nemi negativitast velek a hangodbol kicsengeni... netan sajat tapasztalatbol beszelsz vagy volt egy haverod akinek meselte valaki akinek a haverja igy jart?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.08.30. 05:24:25

nem tudok hozzaszolni, csak tudatnam, hogy irtam. ha valakit erdekel

Megdobbent 2011.08.30. 05:59:11

@hagyma: jegyzokonyveztem (recorded), ugyhogy semmi baj, ha valaki ketelkedik csak kuldd hozzam!

Egyéves Önkéntes 2011.08.30. 07:42:51

180 ezerért telefon? annyi pénzből négyszer leparkolok a Bérkocsis utcában.

handras 2011.08.30. 07:59:51

@Kenderice: Neked van igazad 100%-ban!

delphi_jos 2011.08.30. 08:12:27

Nem igazán értem hogy egy ilyen eset után miért a vásárló van savazva, hogy miért olyan hülye hogy ennyiért vesz telefont.Szerintem is sok ennyi egy telefonért,de ez a vásárló dolga. Ennek semmi köze ahhoz ami történt,

P84 2011.08.30. 08:38:08

Kinek mi a szar, nézőpont kérdése. Jelen esetben a Nokia a szar.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.08.30. 09:06:54

@Hegyirablo: Az üzemeltetőnek nem feladata eldönteni, hogy az ügyfele bűnöző vagy sem.
Egyszerűen felelősséggel tartozik az általa kezelt adatokért.
Hogy te milyen információkat találsz meg a neten, az más lapra tartozik.

calmy 2011.08.30. 09:09:43

@delphi_jos:

Azert mert a Homarra irt. Ne probald megerteni miert...:)
Ha az lett volna a tortenet hogy vett egy 1.000 ft-os telefont mikozben tuz utott ki az uzletben es o kimentette az eppen ott levo 15 csecsemot es egy edes kiscicat. Na akkor is ugyanugy kapna:)
Az a lenyeg hogy bele kell kotni a posztoloba. Vagy valakibe.

Adok is nehany tanacsot a helyes kommenteleshez:
-Koss bele mindenbe amibe csak tudsz.
-Ha valamibe nem tudsz belekotni ne csuggedj, olyankor csak hagyd figyelmen kivul azt a reszt a posztban ami a beszolasban zavarna.
Ha pl a posztolo elismeri hogy hibazott, attol meg nyugodtan irhatod hogy miert nem kepes elismerni hogy hibazott?! stb.
-Es persze ha mar nincs semmi mas akkor nyugodtan ramehetsz a helyesirasra is.
Minden egyes rossz helyen levo vesszot ki kell emelni, es hangot adni nemertesednek hogy hogyan kepes valaki eletben maradni amikor egy vesszot sem kepes jo helyre tenni.
-alternativ megoldaskent erdemben is hozzaszolhatsz a posthoz.

Netszamuráj 2011.08.30. 09:24:38

A posztoló vásárolt volna inkább az Ikeában telefont! Az legalább környezetbarát fenyőfából lett volna a telefon, illetve mert az Ikeában tudják, hogy mi az az ügyfélközpontúság. Ha elromlana a posztoló telefonja, simán visszaadnák a pénzt, ráadásul közben egy szőke svéd kislány blowjob-ban részesítené kárpótlásként, miközben a szájában két húsgombóc lenne.

Netszamuráj 2011.08.30. 09:34:01

@-possum-: Nana! És az ékezetek hiánya az smafu? :DDD

Csak 1000 Ft egy ékezetes billentyűzet, nem igaz, hogy ennyire igénytelen vagy! Ja, hogy laptopod van, ami eleve angol billentyűzettel volt? Nem kifogás, a Jenő kicserélte volna Neked 10e Ft-ért, és még a billentyűzetet is adta volna! Kicsit mondjuk sokba kerülne, amíg kiutaztatod Új-Zélandra, de hát csak megér Neked ennyit az ÉKEZET, meg az IGÉNYESSÉG!? ;)

vernarancs 2011.08.30. 09:41:42

Meg kell irni a zanyacegnek, hogy perrrrkele!

Caprica99 2011.08.30. 09:49:57

@FDToth:
"Nem zat az árta, amit ők gondolnka, hanme azt.."
Hát ez meg milyen nyelven van, he?

FDToth 2011.08.30. 09:54:01

@Caprica99: ez a virtuális diszgráfia nyelve:) nagy újak, kis billentyűk, és javításnemakarás:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.30. 10:14:13

Azért ha visszaírnak a finnek és lesz valami eredmény, egy update jól esne. Van egy ilyen mániám, hogy egyes országokban hatékonyabban mennek a dolgok.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.08.30. 10:41:26

Komolyan megáll az eszem. Az összes szájbavert poszt kommentejei mögött 50% deviáns idióta rejtőzik, akik irigyek, hogy vannak, akik pl. 180k-ért tudnak venni telefont, és fel vannak háborodva, hogy - idézem - "minek pataliazik a nagykernel egy kisker osszeg miatt". (látom, te annyira csóró vagy, hogy még ékezetre sem tellett)

Miért, bmeg?! Azért, mert kifizette a készüléket, és a garanciát szeretné érvényesítani. Másik dolog, hogy a fogy. véd. nem fog vele foglalkozni, mert - gyanítom - nem végfogyasztó az illető, céges számlára kérte (régen emiatt elhajtottak az ügyfelet, nem tudom, ma mi a helyzet).

Dr. Körömlakk ® 2011.08.30. 11:13:50

atyaszenték...
bezzeg a kommer világban nem úgy vót, hogy vettél eggy lábost, oszt lehajótá mekkötni a cipőfűzüdet, mire végezté, a vasedény hején már egy szalamander bót volt.
akkor az vasedény vót a dagatt erzsike pésztárossal, akit úgy kellett onnajt kirobbantani.

Dr. Körömlakk ® 2011.08.30. 11:15:25

külömbemmeg kurvarég kihaltak a mamutok, lúzerek...

tocibacsi 2011.08.30. 12:03:23

egyetlen dolog nem passzol nekem, de aztán persze a százalékokon már lehet rugózni: a kisker áron 180 ezres teló 180 ezres utalványa sztem jogos, hogy a nagykerben nem 180 ezerként váltható be... mert ugye tegyük fel, hogy az N900 kerül 100 egységbe a kiskerben, legyen csak 80, de 80 a nagykerben, ezután bemászunk a nagykerbe egy 100-as utalvánnyal és veszüny egy N903 1/3 tipust nagyker 100-ért ami kisker mondjuk 120 ... és máris nyertünk kisker 20-at...

Aztán totál más kérdés, hogy nem elfogadható N867.5-öt rásózni az ügyfélre mint "maximum" az utalványért cserébe...

Sztem a fos az egészben az, hogy "csak ott" válthatta be... lófaszt, minden nokia cimkés butikban tessék elfogadni...

Manbeast 2011.08.30. 12:25:33

Az n900 nagyon jó telefon, én is azt használom. Ha kis szerencséje van a posztíronak a mobilarena apró rovatában becserélik az n8-at vacsi új n900-ra és még rá is fizetnek. Hajráhajrá.

További magyar hang 2011.08.30. 12:26:15

Az a legsúlyosabb az egészben sztem, hogy a szervizben nincs egy olyan szerelő, aki fog egy Weller-pákát és visszaforrasztja az USB-csatlakozót a főpanelre.
Ezért tart itt ez az ország.

Netuddki. 2011.08.30. 12:28:49

@ColT: "" A főpanel részből elengedte a forrasztás az USB csatlakozót."
Elhoztad volna, egy 5000-esért megjavítom :D"

Akkor is ha aalatta az érintkezőket is feltépte a kilazult csatlakozó? Mert akkor minden elismerésem...

Netuddki. 2011.08.30. 12:31:56

@tocibacsi: Lóphaszt! A nagyker főnök azt gondolta, hogy benyeli a 60 ezret. Gondolom a 180-as utalvány után a nagyker is 180-at kapott volna.
Na ebből magyarázkodjanak ki.

Mellesleg ha nem lehet beváltani a nokiásutalványt, akkor ki kellett volna fizettetni a nokiával. Sőt maguktól ki kellett volna fizetniük. Szarrágó cég, nem csoda ha csődbementek...

Netuddki. 2011.08.30. 12:35:07

@Darren79: Igen, most is. Ugyanolyan szarrágóak mint a nokia.

Még annyit, ha a nagykerfőnök hazudott az N8 esetében a árról, akkor tuti benyelte a mennyit is? 60+20ezret?

Jegkoko 2011.08.30. 12:39:23

Hihetetlen, hogy vannak olyan barmok akik képesek magánál a nokiánál vásárolni.Elmész bármelyik gsm boltba ésmegveszed a szintugy gyártói garanciális nokiát jóval olcsóbban.

pizzaboy 2011.08.30. 12:50:22

@További magyar hang: ez ugyanaz, mint amikor az én 15k-s egeremben tönkrement az egyik mikrokapcsoló gombja. Utánanéztem a típusának az alkatrész kb 150 FT-ért beszerezhető, bár csak nagy tételben, nagykertől. 4 szervizest végigjártam, és sehol sem vállalták a javítást, vehettem egy új egeret.

Az igazi forrasztgató szakik eltűntek, és nem hiszem, hogy csak ebből az országból - egyszerűen ilyen a modern fogyasztási "kultúra".

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.08.30. 13:08:08

@donfuligjimmy: megvolt az év vicce. köszönöm. galaxy s -em van. a szifon egy szar, ráadásul zárt rendszer (persze, jailbreak, de alapesetben zárt).
Vehettem volna azt is, ha akartam volna. De nekem egy olyan fostaliga nem kell, amiben egy szaros papír elszineződik bármi okból, aztán ha gond lesz a telefonnal, majd visszadobja a szervíz, hogy beázott.
Akkor gyere savanyúzni, ha megdöglik az a ketyere a kezedben ;)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.08.30. 13:16:09

Ezúton szeretném megköszönni a Nokiának, hogy a 2006-ban félhavi fizumért vásárolt 6230i azóta is tökéletesen működik.

Remélem további 5 évet húzunk le egymással amíg újabb beruházást hajtok végre :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.08.30. 13:40:45

@pizzaboy:
@További magyar hang:
Stimmel. pont ezért van otthon egy hőfokszabályzós Weller pákám.
Meg ütvefúróm, falbontó kalapácsom, körfűrészem ha a helyzet eldurvulna :)

De nem csak a szerszám a szűk keresztmetszet: én egy évtizeddel tovább tanultam, hogy meg legyen a diploma, de nem keresek annyit, mint egy jó szakmunkás. Ma 2000-2500Ft/nm ért csinálnak homlokzati hőszigetelést. 50nm simán meg van 8 óra alatt, igencsak haladós ami napi 100ezret jelent. Oké, ez nincs minden nap, de akkor is.. Mosógépen 12ezer lett volna a panelcsere a szervizes által, de a 30 forintos alkatrészt kicserélve sikerült megoldanom.

Vagy mondok mást: óvodában (!) 1200Ft /óráért vállalnak nyelvoktatást. Csak napi 4 órát feltételezve ez 20*4*1200=96ezer Ft.

Feleségem 8órát dolgozik és nem kap ennyit...

Persze a feladat adott: meg kell tanulni burkolni vagy angolt oktatni és akár jobban is kereshetünk, nem sok kell hozzá. Csak épp ezeket a dolgokat nem szeretjük csinálni, a magunkét megcsináljuk, s reméljük, hogy nem csinálunk kárt :)

De ez nem tartható egy fogyasztói társadalomban: ha valami rossz ki kell dobni és cserélni, mert ezzel szolgáltatást használt, újabb embernek lesz pár napig munkája, míg ha otthon megjavítanád pont eggyel kevesebbet adnának el.

Netuddki. 2011.08.30. 13:50:26

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Hát itt nemigen van fogyasztói társadalom. Ugyanis ami ahhoz kéne elszedi a zállam. Ezért is vagyunk ilyen nagy szószban...

popocatepetl 2011.08.30. 14:01:17

@Kelpo: "Balkáni banánköztársaság ez, európától jó pár galaxisnyi távolságra vagyunk sajnos.
Dózer, sóval felhintés, mindenkinek az lenne a legjobb.."

Oszt akkor mit fogtok gyarmatosítani?

Ugyandehogy (törölt) 2011.08.30. 14:18:14

ezek szerint a kisker 30%-os érréssel dolgozik.

mukkelek 2011.08.30. 15:22:32

Helo, Üdvözlet Szombathelyről a központi szervízből..... Részvétem

pikofix 2011.08.30. 15:36:43

-a csatlakozo altalaban javithato, hacsak nem sikerult teljesen szetzuzni, peldaul USB kabel bedugva, telefon leejtve, pont a csatlakozora esik es akkor aztan zuz mindent...
-a gyartasi koltsege joval magasabb, mint a valaki altal emlitett 2000 forint. Imadom az elektronikai ipar onjelolt szakertoit. :)
-ez tipikus magyarorszagi Homar tortenet, nemzetkozi cegek magyar "ugyfelszolgalatarol". Remelem a level az anyaceghez segiteni fog.

Az N900 pedig egy baromi jo telefon, bar igazabol nem is telefon, hanem mobil szamitogep. Egy a baja, nagyon nagy es nehez. :D

Merker Iván 2011.08.30. 15:58:42

@donfuligjimmy: Leszögezném, hogy a zárt rendszer az nem a bütykölhetőség megnemlétének, hanem a natív külső appok (nam Java!) hiányának kifejezésére szolgáló szakszó. Így az iPhone nyitott rendszer, míg a Nokiás S40 zárt, annak ellenére, hogy utóbbi jóval "bütykölhetőbb". (Megj.: Kivéve ha a készüléken a 1.x-es iOS fut, akkor tényleg zárt.)
A pénzt vissza kellett volna adni, vagy javítani, abból az N8-nál ezerszer különb telefon vételezhető, és még profitod is lehet.

freddyreal 2011.08.30. 16:23:10

hmmmm, a legszebb, hogy az N8 nem ér semmit, kártyafüggetlenül kb 70 ezer brutto. Nem beszélve arról, hogy nokia, a kutyának sem kell már

istifani 2011.08.30. 16:28:35

Hahhh!! Nekem is pont Nokia N900 am van mar majd ket eve. Pontosan az 51. darab amit legyartottak. Ugyanis elorendelessel vettem meg meg a londoni Reegent Street-i Nokia boltban.
Nekem sem jott be amugy, foleg a MAEMO szoftver tamogatotlansaga, es a bena ereintos kijelzo. Es meg sorolhatnam.
Mondjuk netezni jo rajta. az igaz.
Marra a MAEMO mint oprendszer total meghalt, semmi uj dolog nincs ra.

De sebaj! Oktober 7.-en megjeleni vegre a varva-vart iPhone 5. Yeeessss...

Alapvető Emberi Jog 2011.08.30. 16:34:01

A hülyék nokiját meg éntelefont vesznek.
Az okosoknak Motorola V2288 van.
No, merthogy AZ telefon.

2011.08.30. 17:16:56

"Az ügyemet megírtam az anyacégnek Finnországba, mégis tudjanak róla mennyire semmibe veszik az ügyfelet a magyar kollégák."

az első nap ezt kellett volna tenni, ráadásul úgy, hogy ha 5 napon belül nem válaszolnak, szétküldöd 500 újságnak, hogy viselkednek veled :):):) Magyarisztán, pfff

További magyar hang 2011.08.30. 18:34:06

@pizzaboy: Szerencsére itt, Pécsen nincs ilyen gond: ismerek egy műszerészt, aki "akár egy orosz katonai bajonettel is megjavítok bármit, még forrasztok is vele, ha van hol felmelegíteni a hegyét." :)
Persze van rendes pákája is és nagyon profin forraszt. Egérben mikrokapcsoló-csere, alaplapról levált csatlakozó visszaforrasztása alap.

adairobi 2011.08.30. 18:50:49

Hahhh!! Nekem is pont Nokia N900 am van mar majd ket eve. Pontosan az 51. darab amit legyartottak. Ugyanis elorendelessel vettem meg meg a londoni Reegent Street-i Nokia boltban.
Köszönjük Emese, most már mindent tudunk rólad.

alte trottel 2011.08.30. 19:02:41

Okosgyerekek!

Per vazze! _P_E_R_!
Keresel a jogiforum.hu-n egy agilis fiatal ügyvédet - SIKERDÍJÉRT! - és abszolút biztos, hogy az ügyvédi megkeresés beérkezése után 1.078 másodpercen belül már utalják is az összeget! Csak annak szarnak a fejére, akiről messzire ordít 79 nyelven, hogy LÚZER!

Jegkoko 2011.08.30. 19:51:15

@freddyreal: Mégis hol lehet kapni ennyiért?Ha meg fogalmad sincs az egészről, akkor meg nem kell hülyeségeket irogatni.Megsúgom smemivel se rosszabb az N8 mint bármelyik agyon ajnározott androidos telefon vagy épp a rajphone

freddyreal 2011.08.30. 20:14:32

@Jegkoko: pl itt: www.gsmline.hu/mobiltelefon/11266-nokia-n8

de ha egy kicsit beleásnám magam a dologba, lehet, hogy ennél olcsóbban is találnék.

A symbianról mmeg annyit, hogy érdekes módon az új verziója egy az egyben android koppintás....tehát még a nokia mérnökei is rájöttek mennyire nulla az amit először alkottak

Jegkoko 2011.08.30. 21:14:43

@freddyreal: ez kérlek szépen bolti garis, ilyet nem szabad megvenni.Hát szerintem az előző verzióval se volt semmi baj, tökéletesen működött.Arról nem beszélve, hogy a telefonnak nem 1 nap a készenléti ideje mint a hiper szuper samsungoknak és a többi androidos telefonnak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.30. 21:30:07

Haszn. utasítás szerint a Samsung-okba is szereltek pauszpapírt. Élesben, értelemszerűen, nem teszteltem.

nem várt fordulat 2011.08.31. 07:33:02

@atpijkamo: mutass már 20e -ért androidos telefont.

ami nem 600mh és nem merül le 1 napon belül, ha használod.

Merker Iván 2011.08.31. 09:13:35

@Jegkoko: Igen, de még mindig több, mint a nagykerár. Egyébként meg nem a funkcióit lopák, hanem az UI-t. Viszont a MeeGo UI ígéretes.
@karacsi_maci: Nem vagy te egy kicsit finnyás? 20 rugóért általában jóval sz*rabb procit kapsz. Az akksi meg nem az alsós készülékeknél merül hipergyorsan, hanem a felsőkategóriás, kétmagos, sok esetben qHD mobiloknál.

marko77 2011.08.31. 09:28:20

Mondjuk miből állt volna a forrasztást megjavítani? arról van szó. hogy a szervíz nem akart ezzel foglalkozni.
Akkortájt az N8 as kb 150k körül mozgott.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.08.31. 09:37:45

@karacsi_maci: "mutass már 20e -ért androidos telefont."

Pulse jóval 20 alatt van használtan.

De a Pulse minit újonnan is megkapod annyiért. Csak nekem kicsi a képernyője.

Tartalékakku az követelmény.

marko77 2011.08.31. 10:11:22

Örülök,hogy valakiknek egy szegényebb magyar család havi jövedelmét telefonara költi.Valahogy nem tudom átérezni a problémát, amikor sokan egyik napról a másikra élnek...
Csak még ilyen komment nem volt még

Merker Iván 2011.08.31. 13:34:10

@marko77: Tehát ha valaki rosszul él, az azt jelenti, hogy másnak is úgy kell. Ennek az eszmének van becsületes neve is, de azt nem írom le, mert sértő lehet.
Egyébként lehet, hogy a posztnak tolója havi x összeget adakozik, és amellett vesz ennyiért telefont.

۝merta-X 2011.09.01. 07:27:13

Volt idő, kb 2008 vége, mikor magam is bementem a médiamarktba, hm-hm, milyen laptopot vegyek - készpénzért - ilyet, á, nem olyat, az igaz, hogy drágább, de szebb a színe, 230 ezer, tök jó. Na, ezek az idők kábé kurvára elmúltak. Munkaalapú társadalom van, nem fizetésalapú. Nálunk kábé 1-1,5 éve a tágabb család zabáláson meg melóból hazavánszorgáson kívül másra költeni nem tud.

Ezért értem meg, mikor valaki idegenkedik egy ilyen 180 ezerért telefont veszek sztoritól.

marko77 2011.09.01. 13:26:23

@Johny Dragon: Nem csak a mai Magyarországon egy ilyen vagy ehhez hasonló sirám nagyon sok ember szemében vörös posztó.

Más:
Cserélni miért nem akarta a Nokia? Ugyanolyanra....

svinjahond 2011.09.01. 15:11:26

A büdös f.sznak kell a posztoló zsebében turkálni?! Nem mindegy a sok önjelölt igazságosztó kisembernek - nyugi én is az vagyok! ;) - hogy a posztoló mennyiért képes telefont venni? Miért azon a "nyomorult" 180 ezer forinton akadtok ki?
Irta valami ökör, hogy vegyen 1610-es Nokiát és azzal majd még telefonálni is tud... Szerintetek, aki ilyen telefont vesz, az megérdemli a sorsát, hogy hülyére vegyék, rajta szórakozzon kisker- nagyker, vezérképviselet, szerviz és minden egyéb tetű?
Itt fennáll egy teljesen alátámasztott garanciális igény! A gyártó beismerésben van, hogy a termékük jelen esetben felmerült hibája TÍPUSHIBA, ami csak korlátozott eséllyel javítható. Innen már csak az utalványozgatást nem értem!
Miért nem lehet elállni a vásárlástól, illetve miért kötelez a gyártó arra, hogy a "levitézlett" készülék értékét újra náluk költse el a posztoló? Én biztosan megtalálnám a módját, hogy nekem igenis adjanak Nokia utalvány helyett Apple-utalványt, vagy SonyEricsson, vagy Samsung utalványt, ha már a pénzemet nem szándékoznak visszaadni! Az egyáltalán nem érdekli az anyacéget, hogy ez a konkrét sztori is újabb vásárlókat tántorít el attól, hogy Nokia eszközre cserélje a jelenleg használtat?
Én pl. pont mostanában gondolkodtam azon, hogy az "öregecskedő" :) C905-ös - lassan két éves - SonyEricsson telcsimet nyugdíjazom és veszek egy N8-as Nokiát. Ezek után, hogy ilyen tré módon mennek az ügyek a hazai Nokia táján, hát komolyan meggondolom, hogy hova tegyem a pénzem. Sokakkal ellentétben, nem vagyok egy mobilját havonta lecserélő amolyan divatmajom. Az előző telefonomat (SE K800) 2006 nyarától 2009 őszéig használtam. Szart nem akarok venni! Pedig bejött volna az N8. Sajnálom!
Ezek ott a Nokiánál még nem ismerik az ősi zsidó mondást? "Egy elégedett kuncsaft hoz másik hármat, de egy elégedetlen elvisz akár tizet!"

ozur 2011.09.02. 09:53:38

Megnéztem az N900 és az N8 spec-jeit is, hát én elfogadtam volna a cserét, mert az N8 jobb. Ha a billentyűzet meg annyira fontos a poszt-tolónak, vegyen netbookot, feleannyiért. Egy év alatt a fejlődés miatt feleannyira csökken minden telefon ára, azt csodálkozik, hogy nem adnak neki egy Galaxy S II-t csereként. Gratulálok.

banpepe 2011.09.04. 00:51:59

Ha ennyi eszed van, hogy egy hulladék n900-ért kiadsz 180-at, meg is érdemled. 180-ért telefont lehet venni, nem egy elcseszett sz@rt.

qvik 2011.09.05. 20:49:09

Na, először is, a posztoló meg az adakozás olyan távol áll egymástól mint ide a galaxis vége :)

Tamás, a helyedben én ezt nem posztoltam volna ki, amúgy meg ennyiért iPhone4-et vesz az ember, sőt fele ennyiért. Ugorj be hozzám, majd összevetjük az enyémet azzal az izézel amit adtak cserébe! :D

üdv
G. :)

warisover 2011.09.07. 21:51:25

@vernarancs: Te például gondolom vennél belőle 200 kg Marha párízsít... Amúgy egyet értek, aki luxus cikkre költ, és átbaszarinytják, az minek ugrál, volt pénze egyre, biztos van egy másikra is.
Te proletárok hőse...

vernarancs 2011.09.08. 09:00:21

@warisover: nem az a baj, hogy luxuscikk, hanem az, hogy 2000 forint a valos erteke, a tobbi csak hype. Teljesen felesleges. Foleg technikai cuccokra ennyit kolteni. Fel ev utan fele annyit sem er. Foleg az ilyen mugazdagokkal van a baj, mint a poszt tolo.
A parizsit meg utalom, inkabb vennek rajta sonkat.

Carla RH 2011.12.04. 21:26:37

Azért én szívesen elkérném a Nokia finnországi e-mail-es elérhetőségét, mert a magyarországi szervíz velem is pofátlan volt.

A magyar nokia nekem sem hajlandó sem megjavítani, sem kicserélni a hibás telefonomat, mert az szerintük jól működik.

Előre is köszi!
süti beállítások módosítása