Tékozló Homár

Már a Rádiótaxi is bánja az akciós tarifát

2011.09.06. 15:18 | jackyll | 266 komment

Több ízben jelentettük már, hogy a Rádiótaxi sofőrjei nem annyira szeretik a Budapesten belül 2777 forintért bárhova akciót. Anti kifigyelte, hogy már az operátorok sem küldenek autót, ha kedvezményesen szeretne utazni az ügyfél, minthogy nincs aki ennyiért elvállalná:

2011.09.03-án éjjel egy esküvő után szerettem volna többedmagammal hazautazni taxival Óbudáról Csepelre. Már előre tájékozódtunk, hogy a Rádiótaxi lesz a legjobb választás tekintettel egy akciójukra, miszerint 2777 Ft-ért Budapesten belül bárhonnan bárhová elvisznek. Mikor eljött az indulás ideje hívtuk a társaságot, mondtuk hogy honnan hova szeretnénk menni és hogy igénybe vennénk a fix díjas fuvart. A diszpécser hölgy kedvesen közölte, hogy sajnos nincs szabad autójuk, körülbelül 20perc múlva próbáljuk újra. Gondoltuk próbálkozunk még, hátha megürül egy, de újra ugyanez a válasz fogadott.

Felmerült bennem a gyanú, hogy csak a kedvezményes tarifa miatt nem adnak kocsit, ezért következő alkalommal a hölgynek csak annyit mondtam, hogy szeretnénk egy taxit az adott címre. Mondta, hogy rendben, kb. 5 perc múlva ott is lesz. Ekkor közöltem, hogy igénybe venném a fix tarifás fuvart, mire azt a választ kaptam, hogy sajnos akkor nincs autójuk, próbáljam később.


Erre nagyon felháborodtam, és kérdőre vontam, hogy is van ez? A következő választ kaptam: „Ez az akció csak egy lehetőség, ami akkor él, ha valamelyik kollégája vállalja a fuvart ilyen feltételekkel. Ha senki sem, akkor nincs autó.” És hát ilyen feltételekkel nyilván nem érte meg senkinek. Csak akkor, ha a távolság kicsi és a fix tarifa többe kerül mint a hagyományos km díj.

Többekben felmerülhet, hogy miért nem hívtuk ki a taxit simán, és közöltük a helyszínen, hogy fix áron mennénk? Azért mert odafele így történt, és menet közben derült ki, hogy ezt előre kell jelezni a diszpécsernek, különben nem érvényes. Ez sem járható út.

Így esett, hogy végül egy másik társasággal utaztunk haza, durván másfélszeres áron. Köszönjük Rádiótaxi.

Ui.: Ezt a levelet egyúttal megküldtem a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak is.

Üdv,
Anti

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elwood 2011.09.07. 08:53:50

a budapest területén belül kitételről lehet részletesen tájékozódni, a többi fix ajánlat

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.09.07. 09:49:10

Venni kell egy taxit, és sk elszállítani magát a poszt tolónak!

elwood 2011.09.07. 09:57:45

a teletálnál pármai sonkát adnak ötszázért, telefonon érdeklődve elmondják, hogy ez nem éri meg nekik, de van néhány hülye aki hoz ennyiért

M. Péter 2011.09.07. 10:01:34

@Unknown User: Hogy a csudába számoljam ki a szolgáltató költségeit? Még ha meg akarnám tenni, nem fogják elárulni az szükséges adatokat, mert hogy üzleti titok. A megoldás az, hogy ne reklámozzanak irreális árakat.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.09.07. 10:08:51

@elwood:
A kérdés az, hogy saját lábán közlekedik-e a sonka?
Ha igen, akkor tuti megéri!

lomposfarkas 2011.09.07. 10:48:50

Jókat röhögök a sok marhán, akik szerint az utas, mikor igénybe akarja venni a meghirdetett kedvezményt, akkor egy fillérbaszó szarrágó mocskos állat :) Tisztára, mint a borravalós posztoknál.
Egyébként a taxisprobléma megoldásáról lekéstünk, mert a sztrájk idején (mikor olyan szép rakásokban voltak) na akkor kellett volna őket harckocsival a Dunába túrni.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.07. 10:53:29

Ez olyan lehet,mint amikor valahol meg van hirdetve, hogy "a készlet erejéig". Itt most nem volt készleten olyan,aki elvitte volna az embert :D

igazságos 2011.09.07. 10:57:25

@zalatov: nagyon igazad van.

Sose értettem, miért különb Pest, a többi várostól.

Például Vácon, ami fél órára van Pesttől, elvisznek 1200 forintért, városon belül.

Ugyanez Pesten miért kerül 6000-be? Vácon sincs több, vagy kevesebb utas, akinek kell a taxi, az taxit hív, akinek meg nem, az megy ismerőssel.

Nem értem, ugyanaz a jogsi letétel miért kerül Pesten 160 ezerbe, egy Kresz tanfolyam 45 ezerbe, míg Vácon ugyanez csak 25-30 ezerből megvan. Nincs messze, a közlekedés is barátibb kicsit távolabb, az árak is. Nem értem a dolgot. Tényleg a lehúzásban is Pest az első.

Óbuda-Csepel távolság sem olyan hű, de nagy.

igazságos 2011.09.07. 11:03:26

@Horváth Lajos: itt a rendelkezésre álló taxisofőr erejéig érvényes. XD Na, de ezt honnan kéne, mint taxit igénybe vevő ügyfélnek tudnom???

Ha háromezer, akkor háromezer, nem érdekelnek a taxisköltségek, nem érdekel, hogy mi kínja-baja van a taxisnak éppen, nem érdekel, ha ott döglik meg, nem érdekel, hogy a taxistársaság, meg a maszek taxisok küzdenek egymással, nem érdekel, mit hirdet, egyik, meg a másik, de akkor is háromezerér vigyen haza. Ha a taxistársaság meg ennyiért vállalta, akkor teljesítse a feltételeket. Ha meg nem bírja, hát ne hirdessen annyiért, mert ezzel BECSAPJA AZ EMBEREKET, tisztességtelen előnyhöz jut a konkurens cégekkel szemben, mondjuk a Taxi4-el. Hiszen az ügyfél őket hívja először telefonon, az ő ajánlatuk jut eszébe először. Az ügyfél meg KÉNYSZERHELYZETBEN VAN, ha már egyszer taxit hívott, vajon hány fogja visszaküldeni 10-ből úgy, hogy nem fizet? Hiszen haza akar jutni minél előbb. Na, itt van az átverés, csalás, meg becsapás, tisztességtelen magatartás.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.07. 11:04:11

@igazságos: Küldöm a középső lányomat Vácra jogsiért!
Debrecenben is elég "pesti" árak vannak a gyors- és gépjárművezés oktatásában. Persze van itt is olyan, amelyik 25-30eFt-ért hirdet - csakhogy az oktató ezeknél ráveszi egy csomó pótórára a tanulót, nem javasolja vizsgára, a biztos meg biztos van olyan haver, hogy el is húzza, így náluk gyakran több a jogsi, mint azoknál, akik 120-ért hirdetik...

elwood 2011.09.07. 11:05:34

a hirdetést tehát át kell fogalmazni:
"nálunk akkora hülyék is dolgoznak akik 2777-ért elviszik önöket, ami totál nem éri meg nekik
diszpécserünk elmondja, hogy van-e éppen ilyen hülye az ön közelében

amennyiben nincs, diszpécserünk részletes költségkimutatást ismertet taxijainkról, hogy a kedves ügyfél méltó árat ajánlhasson a taxiért és ne legyen lelkiismeretfurdalása, hogy túl olcsón utazik"

igazságos 2011.09.07. 11:05:45

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: figyelj, az a poén, hogy Pesten is ráveszi a lányodat egy csomó pótórára, ebben nincs különbség köztük.

Én fizettem, semmit se bántam, sikerült is elsőre. De azt nem kívánom senkinek, még kárörvendeni se tudtam, mikor barátnőm már harmadszorra bukott meg. Pluszórákkal együtt. Aztán persze csak összejött neki.

elwood 2011.09.07. 11:07:11

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
a pesti vizsgáknál be kell kalkulálni a 30e Ft kenőpénzt amiből 10 az oktatóé, különben meghúznak

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.07. 11:09:24

@igazságos:
Ha bemegyek az Aldiba,akkor is pont leszarom, hogy most a boltnak megéri-e pl. a párizsit olyan olcsón adni. Ott is mondhatná a kasszás, hogy nekik végül is ez nem éri meg, fizessek érte többet.

igazságos 2011.09.07. 11:10:11

@elwood: Az ember ott spórol, ahol tud, jogsinál nem mindegy a hivatalos, meg a nem hivatalos ár. Mindig oda lyukadunk ki, hogy Budapesten húznak le jobban mindenben.

Vidéken habár lehet, hogy nem fizetnek annyit, viszont szívesebben adnak az emberek borravalót, a taxisok barátságosabbak, meg tudják, kihez kell menni, melyik az, aki lehúz. Nem lehet trükközni sokáig.

igazságos 2011.09.07. 11:13:56

@Horváth Lajos: ez így van.

A végén még mindegyik átveszi a trükköt.

Egyébként, aki nálam bevált, mint taxis, az ad névjegykártyát is. Ha akarok hívni, mindig tudom, kit hívjak. Pesten nem tudom, hogy megy ez, de nyilván vannak ott is rendes taxisok, akik nem nyúlnak le. Na, azoktól kérnék mindig valamilyen elérhetőséget.

Szlovákiába, 15 km-re például 1,5 euróért vittek el, a határtól. Na, erre varrjatok gombot. Lehetett euróval, forinttal is fizetni. Bár egyszer úgy csinált a taxis, mint aki nem tudja, hol van xy üzlet, és elkért tőlem 6 eurót, a szemét. És még annak is a képébe hazudott, aki hívta. Na, az ilyeneket kell kerülni, messzire.

2011.09.07. 11:17:17

@_mmm_: baszod neked milyen gumijaid vannak? Mekkora kerékre 0,5-1 milla egy garnitúra gumi?

labi 2011.09.07. 11:19:32

@Csigorin: "Jo, az auto arat vegyuk mondjuk ugy hogy 400ezer kilometeren tekintjuk amortizaltnak es mondjuk vette 2 millioert. Akkor arra jut kilometerenkent 5 forint"

Ha 2 milkáért vette, akkor az használt autó. Akkor miért a teljes 400.000 km-el számolsz?

Ha bármiből meg akarok élni, akkor az árképzés úgy néz ki, hogy ugye ott van a munkaeszköz költsége, ami eszközt meghatározott időnként vagy használat után újra meg kell vennem.
Ez mellet van ennek az eszköznek fenntartási költsége (autó esetén ugye üzemanyag, karbantartás, biztosítás, adók, engedélyek, annyakínnya)

Mindamellett ki kell termelni annyi nyereséget, ami elég ahhoz, hogy az - még akáér csak "részleges" adózás után legyen annyi, hogy ember lakjon valahol, egyen, éljen. (nem feltétlenül egy nyóckerületi körgangos putriban, zsíroskenyéren)

Amúgy szerintem is drága a taxi - mármint nekem drága -, ezért nem taxizom.

Valamint azzal is egyet értek, hogy ha hírdetnek egy akciót, akkor köcsögség ha azt lehetetlen igénybe venni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.07. 11:23:30

@Azreel: Nem nagy a kereke, csak F1-es extra lágy keverékű esőgumit használ. 100 km-enként cserélni kell.
@elwood: "Nyúzottan, fáradtan érkezik haza a fiatalasszony az ötödik forgalmi vizsgáról. Férje kipillantva a monitortól heccelve kérdezi:
- Mi van, megint meghúztak?
- Meg, hárman is, de megvan a jogsi!"

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.07. 11:25:57

A Rádiótaxinál nincs egy tulajdonosnak/vezetőnek sem "érzékeny" származása? Ha nem leszünk nácifaszisták, nem is kapunk új posztot?

Tóta W tényleg az ALDIhoz ment dolgozni?

igazságos 2011.09.07. 11:26:44

@Azreel: ja, wolkswagen passatra van 50 ezer forint/db gumi, és az már a jobb fajta, Michelin vagy Dunlop. Most lebuktatta magát.

Audi A4-nél így mérik a tarifát?

igazságos 2011.09.07. 11:28:27

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Aldis taxistársaság nincs?

Ugyanis ennél az esetnél az őstermelőkre hivatkozni nem menő. Azok a hiénataxisok, maszekban nyomók.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.07. 11:34:22

@igazságos: Hova vittek téged másfél euróért, mesemondó???

igazságos 2011.09.07. 11:35:06

@estrella negra: számlát fotoshoppoljak neked?

Én is csodálkoztam, mikor annyit kértek. Adtam neki két eurót, borravalónak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.07. 11:35:45

@igazságos: Igenis vannak taxis őstermelők, csak nálunk még most szaporodnak. Riksa-kulinak hívják őket, vagy konfliskocsisnak.

igazságos 2011.09.07. 11:40:38

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: aha.

Igazából csak azokat sajnálom, akik tényleg úgy akarnak taxizni, hogy becsületesen, minden adót befizetve, nem lenyúlva az ügyfeleket, hanem arra játszanak, hogy minél többször őket hívják.

Az ilyen fenti taxistársaságok, diszpécserek miatt azonban ők is rákényszerülnek, hogy így vagy úgy, trükkökkel éljenek, mert be kell hozni a pénzt valahol, és azt meg az ügyfél fizeti.

Vannak rendes taxisok, ez fontosch kiemelni, csak sajnos ők meg pusztulnak, míg azok, akik szaporodnak, meg a fentebb megnevezett Riksa-kulik.

elwood 2011.09.07. 11:46:06

"100.000 felett én megkereshetek és használhatom a buszsávot,
100.000 felett már könnyebben kelek és átverem a világot.
100.000 felett én megkereshetek, hát ezért jöttem el a MÁV-tól,
100.000 felett már többet nem lehet kihozni egy Ladából.

Trükkök a pénzért, az utas csak veszíthet
Hajtjuk a jattot, a zsebek kiürülnek.

Valaki kiszáll,
Valaki beszáll,
Valaki a jó anyámnak szexben gazdag szép napot kíván!"

Irigy Hónaljmirigy

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.07. 11:46:58

@igazságos: Meg kívánom jegyezni, hogy Debrecenben több risa-kuli tekintetű, aprószemű vállalkozót látni luxusautókban utazni, de kulit egyet sem.

gande 2011.09.07. 11:52:40

@salapapa:

aha .. .és megjelölték, hogy csak pityu bácsi taxijára érvényes az akció?

komolyan mondom, hogy az eszem megáll ... itt nagy stílusban próbálja a cég átverni a népet és te még a csalókat véded....

igazságos 2011.09.07. 11:55:47

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: no, de én azt honnan ismerném?

kénytelen vagyok rád hivatkozni, úgyhogy ne szívass. :)

Stohl is ott hibázott, hogy úgy válogatta meg a barátait, ismerőseit, akik éppen vele voltak azon az estén. Ők alig várták, hogy hibázzon, be is jött a számításuk.

Hiszen egynek sem volt annyi esze, hogy hívjon sofőrszolgálatot, sofőrként ő vigye haza Stohlt, vagy hívjon a balféknek egy taxit. Hagyták, hogy beüljön a kocsiba, olyan állapotban, hogy nem tudott magáról, árgus szemekkel figyelve.

Pedig voltak ott jó páran.

RoopeHUN 2011.09.07. 11:56:21

Amúgy sz@r a cim. "Már a Rádiótaxi is bánja az akciós tarifát" Mi az, hogy bánja? Ez miből derülne ki? Mert ha igy lenne, minden teljesen rendben lenne, de nem, ezek a nagypofájú, lehúzós majmok szépen meg is magyarázzák, hogy miért nem fog senki kapni akciós tarifát?

gande 2011.09.07. 11:58:14

@Unknown User:

szóval szerinted ez az eljárás mód teljesen rendben van, ez teljesen fair?

XCat 2011.09.07. 12:02:36

@gande: A taxiscég alvállakozókat foglalkoztat, azok jattolnak havi 40+ ezret, és ezért cserébe a cég küld nekik fuvarokat.
Az alvállalkozónak jogában áll visszautasítani akármit, ha túl olcsó elvállalnia. Ettől alvállalkozó, és nem rabszolga.
A cég akciója a cégre tartozik. A taxis maga a cég szerződéses partnere.

Ezen mit nem lehet felfogni?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.07. 12:06:17

@CatMother: A hirdetés jogviszonyt teremt a taxis cég és a (z im) potenciális utas között.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.07. 12:06:38

Mán elmútt dél oszt nincs új poszt? Miafaszom, senkinek semmi reklamálnivalója sincs?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:07:03

@labi: @gande: bizony, ez az egyik lényeges dolog... az autó és a vállalkozás fenntartási ktsgei. ezekre soha, senki nem gondol csak hogy milyen drága is egy szolgáltatás.

oszt az milyen, amikor valamelyik multi meghírdet egy akciót egy bizonyos termékre, majd kiemeli, mely üzletekben kapható.
(asszociálnék az akciót minden feltételek mellett elfogadó felsorolt rendszámú taxikra)
majd amikor összeszeded magad és elmész az akcióban kijelölt üzletbe a nyitás napján a reggeli órákban, szembesülsz a ténnyel hogy elkéstél! nincs, csak limitált darabszámú érkezett és az elmúlt másfél órában az már el is fogyott!
anno, amikor még muiltilátogató voltam, többször jártam így.

ma már nem dőlök be az ilyen reklámoknak. sőt... egyiknek sem!

és ha valami oknál fogva taxiba kell ülnöm, akkor hívom a 2mindegyet. tiszta, korrekt, gyors.
nnnajó... jattal 3.000Ft egy 14km-eres út, de nekem megéri hogy nem kell idegeskednem.
vagy szart rágni jobb lenne? aztán feleslegesen idegelni magam? :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:08:30

@Horváth Lajos: ne reklamálj, mert ez lesz a poszt! :D

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:10:34

@CatMother: nnavégre. ezt felejtettem ki hajnalban a kommentemből!
tnx.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.07. 12:10:57

@elwood: Régi szá lehet, százezret már tisztességes munkával is megkereshet egy hivatásos gyors- és gépjárművezető...

igazságos 2011.09.07. 12:12:07

@salapapa: nem vágod, mi a különbség.

Ott ugyanis szerepel az, hogy csak korlátozott példányszámban kapható, ennél és ennél az üzletnél.

Én hiába megyek Debrecenbe, ha csak Solymáron kapható a cucc.

De a taxitársaság semmi ilyesmit nem csinált, meghirdette, hogy ennyi és ennyi a tarifa. Nincs az, hogy csak akkor, ha van taxis, aki elvállalja, nincsenek kikötve feltételek. Mondjuk megmondják, mely kerületekben ennyi és ennyi, a külső kerületekben, illetve Budapest határain kívül meg ennyiért visznek. Nem érdekel, hogy alvállalkozók a taxisok, vagy a taxistársaság alkalmazottjai.

Különben annak a feltételnek az ügyfél utána tudna nézni, a honlapon is. Ezért átverés és becsapás, tisztességtelen magatartás a többi taxistársasággal szemben.

Szóval, tájékozódás, az információ megfizethetetlen. De ha szándékosan hallgatják el előled, s csak a diszpécser tud róla, akkor lehet feljelenteni a céget. Mert mondjuk, ha másik diszpécserhez kapcsolnak, aki nem azt mondja, mint az előző, akkor bizony lenyúlnak, átvernek.

gande 2011.09.07. 12:14:47

@CatMother:

engem, mint utas, nem érdekel, hogy alvállalkozó vagy alkalmazott. meghirdette, tehát teljesítsen, oldja meg. ezen mit nem lehet érteni?

vagy a következő az lesz, hogy beülök egy taxiba, az elhalad egy benzinkút mellett, közli, hogy drágább lett a benzin és ezért ő most árat emel?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.07. 12:15:15

@igazságos: A poszt tolónak kellene pár hangfelvételt készítenie, ahol bodzaszedő norvég tájszólással rendel kocsit Gazdagrétre, hogy Rákoskeresztúr érintésével vigye el Csepelre....

igazságos 2011.09.07. 12:15:51

@CatMother: ok, de ezt az ügyfél honnan tudhatná? Ő csak haza akar jutni taxival.

Akkor meg ne a taxistársaságot hívja, hanem a taxist azonnal. És akkor nem kell negyvenet jattolni senkinek, így több marad a zsebében.

Itt a diszpécser és a taxis is egyre játszik, megkárosítják az ügyfelet. A társaság meg alkalmazzon taxisokat, de akkor azok azt csinálják, amit a taxistársaság előír nekik.

Különben meg nem hívok taxit, és szarok minden taxitársaság, taxis-alvállalkozó fejére, dögöljenek meg éhen. Ha már ahhoz sem tudják tartani magukat, amit megígértek, vállaltak.

gande 2011.09.07. 12:17:58

@igazságos:

akinek benzinhez van köze, az bűzlik

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:21:23

@igazságos: én vágni a drótot szoktam. :)

amúgy szépen átrendezted a bejegyzésemet! :D
idézném magam:
"...és elmész az akcióban kijelölt üzletbe a nyitás napján a reggeli órákban..."

vagyis az akció kezdetekor, a megfelelő üzletbe. a darabszám limitálása pedig ne legyen már 3db!
konkrétan egy naprolóról is beszélhetek, a budakalászi metro áruház akciójában sokéve, nyár elején.
újság megkap. harmincsokezres (ezért nem vettem addig) naproló 18ezerért. kérem! havernak szólok jöjj, kell a nagy autód mert az enyémbe nem fér be. felkel, talizunk, megyünk. 6kor nyit(ottak), félnyóckor voltunk ott. nem volt egy darab sem!
mondjak még pár esetet? de biztosan neked is van.

Anyamacska jól fogalmazta:
homar.blog.hu/2011/09/06/mar_a_radiotaxi_is_banja_a_fix_tarifat/fullcommentlist/1#c14379993

ez mindenre kielégítő válasznak kell legyen.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:24:21

@igazságos: utolsó mondatodra ajánlom, nézd meg a "Házon kívül" múltheti adását, amiben a bankot hívták a chf hitellel kapcsolatban.
3 "diszpécser", 3 különböző -és több tízezerrel eltérő!- a televízióban is elhangzott ajánlat.
pereljük a bankot is! :D

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.07. 12:24:30

@salapapa:
Szerinted írjak a Homárnak egy reklamáló levelet, hogy nincs új poszt a Homáron?

igazságos 2011.09.07. 12:24:34

@salapapa: mondjuk én eleve kerülni szoktam az ilyen hisztériákat, de kezdem felfogni, mit mondasz.

Ők sem jobbak, hiszen legalább kikötötték a feltételeket, amiket nem teljesítettek. Ebbe viszont bele lehet kötni, nem véletlenül kap az Auchan folyamatosan harminc-ötven-száz millás büntetéseket.

Lehet néha hallani, hogy ennyire és ennyire büntették őket, pont ezek a limitált darabos hirdetések miatt.

Itt, a taxistársaságot még ezzel sem lehet megfogni, okosabbak ennél. Hiszen, ami nincs leírva, csak belső körökben tudják, abba belekötni se lehet.

XCat 2011.09.07. 12:28:12

@gande: Te mint utas, menjél akkor busszal. :D
Vagy menj be a cég irodájába, és add elő a nemtetszésedet. Aztán bosszúból hívj egy konkurens taxiscéget, mert törött lábbal nehéz hazamenni.

@igazságos: Hát ha a taxis szemszögéből nézem.. vesz kocsit, x millió. felfóliáztatja, y tízezer, vállalkozói, z tízezer havonta, ha hülyegyerek elrontja az ablakemelőt mert egész úton azzal játszik, javítási költség (van ilyen, kérdeztem az egyiket,miért nem lehet lehúzni az ablakot, mondta hogy az előző utas kölyke randalírozott, úgyhogy azt mondja mindenkinek, hogy elromlott) , ha a érszeg összehányja a kocsit, tisztíttassa, akármi. Aztán megbüntethetik, vegyen mindent ami a kocsihoz kell, jatt ennek, annak, amannak.... és jó esetben van 20 körüli ezer napi bevétele.

Itt szerintem a fennmaradásért játszanak, nem akárki megkárosításáért. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.07. 12:31:15

@CatMother: És havi hetvvenezer a ddiszpécserközpontnak. (Amit taxiscégnek hívunk.)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:34:37

@Horváth Lajos: igen. ez jó ötletnek tűnik!
[sűrűnbólogatóhelyeslősmile]

@igazságos: én is "belekötöttem". vásárlók könyve, saját -bicskanyitógató- stílusú reklama, megemlítve egy 24órás időlimitet aztán fogyvéd.
még aznap hívott az ottani vezető, hogy milyen színűre lenne szükségem és melyik áruházban kívánom átvenni 2 nappal később.
attól a szombattól fogva virít egyedül az én műhelyem előtt vászon naproló. :)

de sok más dolgot sajnos nem lehet így elintézni.
lehet nyavalyogni hogy miulyen tetű is ez a taxitársaság, de tartok tőle ennek nem lesz akkora híre mint egy ósanbüntinek és tojnak rá magasról.
mert megtehetik.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:38:50

@gande: mexagoltam magam és megkértem a gumist is, tegye meg. (jót röhögött)
cool white "szagom" van, pedig szerelőként dolgozom. :P

vendriner aladár 2011.09.07. 12:40:00

@salapapa: Unokatesóm dolgozott a metroban, mint osztályos kettő osztályt vitt egyszerre, pedig akkor még válság sem volt. Az akciós cucc az úgy ment, hogy 5 db volt belőle, abból egyet elvitt az üzemvezető, egyet az osztályvezető, egyet mi és egyet ő, vagyis egy db akciós cucc maradt, amit lehetett értékesíteni. Ezt általában a leghangosabban anyázó kapta meg, mivel kitenni nem lehetett, mert verekedés lett volna belőle. Mi egy szélső kasszánál kiballagtunk a 4db akciós termékkel és kifizettük a cuccot, mivel dolgozó nem vehet akciósat csak vásárló, majd okosan szétosztottuk. Néha olyan is előfordult, hogy valamit annyira leáraztak, hogy 10000 Ft helyett 300 Ft-ért el lehetett hozni. Ilyenkor a kasszában is volt nagy nézés, hogy ez miért ilyen olcsó, de mindig simán ment minden.

gande 2011.09.07. 12:41:37

@CatMother:

na látod, emiatt fognak csődbe menni. mert ha van értelmes ember, az mellőzi azt a szolgáltatót, amelyik megpróbálja átvágni.

XCat 2011.09.07. 12:47:32

@gande: Háhogyne. :)
Szerintem egyébként sem a fillérbaszókból élnek. Az eddigi leghosszabb utam 47 perc volt, sikerült érte (jattal) 3800-at fizetni. Jatt nélkül (amit ti úgysem adtok) alig több, mint az akciós ár, pedig kurvahosszú út.

Akkor a fene foglalkozzon vele, legyenek itt hamar, legyen udvarias a sofőr, legyen tiszta a kocsi, ne tévedjen el. Ennyit várok el tőle.

@atpijkamo: már 70? Nekem 40-et mondtak, igaz, nem mostanában volt.
Akkor pláne gáz.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:49:03

@vendriner aladár: akkor én voltam a leghangosabb?
mondjuk igen... a biztonságiőr, akit ott török ketté ahol a legvastagabb is bár tisztes távolból nézett, de odajött a hangomra.

különben ismerem a dolgot és bár nem 100%osan, de helyeslem. aki a tűzhöz közel van...
de maradjon a vásárlónak is!
a reklamám arra szól, hogy hogy a tökbe lehet 5db-os akciót hírdetni? kötelezném az akciózókat, hogy az árukészletünknek megfelelő mennyiségű akciós terméket kelljen tartaniuk.
TV, polc, szék, asztal, ágynemű, mirelithal, stb szintén nem 5db van raktáron.

@gande: helyes. én ezért járok szükség esetén a cittyel és nem szaraxom párszáz forintos tételen.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.07. 12:49:03

@CatMother: Nyilván idővel és társaságonként némileg változik.

igazságos 2011.09.07. 12:52:55

@CatMother: ok, én meg ügyfélként arra játszok, ne károsítsanak, verjenek át, húzzanak le, meg nézzenek hülyének.

Ezért nem fogom igénybe venni a Rádiótaxit.

Mondd, megéri ez nekik?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 12:54:06

@CatMother: sógorom a citynél dolgozik (már csak mint diszpécser de tavalyig utcán is volt) és nekem is 40et mondott tagdíjra, amit neki azért nem kellett fizetnie, mert központban is dolgozott.
plusz a drosztdíj és a fentebb általad már említett autóval kapcsolatos tételek.
egy átlag taxisnak lazán elmegy a havi 100ropi ha nincs extra kiadása.
pl egy esős/latyakos időszakban a napi akár többszöri mosatás...

gande 2011.09.07. 12:55:12

@CatMother:

te még nem jöttél rá, hogy miképp és mitől működik jól egy vállalkozás. semmiféle képen nem attól, hogy átvágod vagy lenézed az ügyfele.

eléggé szarrágó lehetsz, ha csak 3800-ért taxiztál eddig ...:P

XCat 2011.09.07. 13:01:27

@igazságos: Nem tudom, nem is érdekel. Az emberi hülyeség viszont... már nem is bosszantó, és még csak nem is vicces. Asszem kiégtem. :)

@salapapa: Kicsit átestünk a fogyasztóvédelemmel a ló másik oldalára. A kedves fogyasztó fizet amikor neki jólesik, ha meggondolja magát, visszaköveteli a pénzt, neki minden jár, neki nyalják ki a seggét... ezzel egy gond van, így be fog csődölni a gazdaság.
A multik egy ideig még bírják, mert máshol megtermelik az itt kiesett hasznot, aztán ha nagyon rosszak lesznek a számok, szépen elmennek. Mi meg itt maradunk egy csapat elkapatott hülyegyerek módjára viselkedő fogyasztóval.

@gande: Tényleg nem, pedig jó ideje csinálom. Szerinted mennyi az optimális taxizási idő és összes? Én már nagyon untam a vége felé. :)

XCat 2011.09.07. 13:02:58

@atpijkamo: Nem kérdeztem meg melyiknél van, nem volt felmatricázva. Tulajdonképpen ezt sem kérdeztem meg, mondta magától hogy unja a hülye utasokat. De amúgy szimpatikus ürge volt.

gande 2011.09.07. 13:11:59

@CatMother:

ezek szerint jó rég óta lehúzod az ügyfeledet?

M. Péter 2011.09.07. 13:18:47

@CatMother: Szerződés van, abba a szerződésbe bele lehet írni olyat, hogy a taxisnak el kell vállalni a 2777Ft-os fuvarok ráeső részét. Ha taxisnak ez nem tetszik, akkor ne írja alá, vagy ha később rájön, hogy ez neki nem éri meg, akkor mondja fel, és menjen máshova. Az viszont nincs rendben, hogy egy szerződésből valaki csak azt teljesíti, ami neki tetszik. Ezt intézzék el maguk között, és ne az utasokat szívassák.

XCat 2011.09.07. 13:22:06

@gande: Fiam, másszál kicsit felfelé. mert kezdesz közelíteni az acsargó hülyeproli szintjéhez... olyanokkal meg én nem beszélgetek.

@M. Péter: Nem ismerem a szerződésüket. Az utas+taxitársaság közötti szerződés rendben van, viszont ott csak akkor fizetsz bármilyen tarifát, ha létrejön a szolgáltatás.

Itt ugye világosan közölték, hogy nem tudnak ilyen áron kocsit küldeni, csak normál tarifásat. Hülyeügyfél hívhatott volna egy másik társaságot, de nem tette.

Hol a pronléma?

M. Péter 2011.09.07. 13:36:11

@CatMother: Ott a probléma, hogy olyat reklámoznak olyat, amit nem tudnak teljesíteni.

igazságos 2011.09.07. 13:37:25

@M. Péter: ott a probléma, hogy nem elég, hogy olyat reklámoztak, amit nem akarnak teljesíteni, hanem az, hogy ezt csak ők tudják, szakmai berkeken belül, kívülállók, szolgáltatásukat igénybevevők ezt nem tudják, ha a posztoló nem mondja el.

gande 2011.09.07. 13:39:11

@CatMother:

apuci, csak nem talált süllyedt? :PPPP

főboszorka45 2011.09.07. 13:51:03

Műltkor már beírtam ide, a Homárra, egy másik posztra.... Én úgy jártam, hogy a Kolosy tértől akartam Káposztásmegyer elejé-re menni, taxival...
Nosza, kértem a 2777Ft-os tarifát.
Mire a diszpécser azt mondta, hogy ok, utánanéz ki vállalja be ennyiért...
5 perc múlva szólt, hogy senki.
Na akkor új hívaás, kértem egy kocsit mégiscsak...Van törzsutas kártáym. Láss csodát: a célnál a taxióra ( kedvezményes tarifával) 2710 Ft-ot mutatot....
Naná hogy annyit kapott a taxis, és egy fillérrel sem többet...
jé.... Átvertem magam 67 Ft-tal... tessék csak beswzámítani máskor!!!

XCat 2011.09.07. 13:51:21

@igazságos: Dehogynem. Ott van, hogy telefonon kapsz teljes körű tájékoztatást. ;)

@M. Péter: Tudják. A posztoló nem bírta kivárni.

igazságos 2011.09.07. 14:08:38

@CatMother: de hát itt se kapott volna, ha nem kérdez rá.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.07. 14:56:33

@igazságos: ''...számlát FOTOSHOPPOLJAK neked?''
Köszönöm, nincs több kérdésem.
Majd este, ha fekszünk le a mackómmal, megkereslek.

igazságos 2011.09.07. 15:24:52

@estrella negra: oks. Azért most lebuktattad magad, behúztalak a csőbe. :)

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2011.09.07. 17:07:20

nehogy a 3e ft sofőrszolgálat kicsit többe kerüljön, mint az egész éjszaka, erre azért nem árt gondolni.

kicsit furcsa az emberek gondolkodása, piára simán elkölt egy este 10 rugót, de hazamenni kényelmesen, biztonságosan, gyorsan, arra már sajnál mondjuk 3-4 ezret kifizetni, hiába ez van.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 19:08:06

@CatMother: be fog dőlni? fog? szerintem már összeomlott.

@igazságos: hívta? - igen.
kérte? - igen.
megmondták neki hogy nincs az a hülye aki ráfizetéssel akar dolgozni? - igen.
nem értelek...

komolyan mondom, ennyi huzavona után már kívánom mindazoknak akik ezt felháborítónak tartják, hogy dolgozzanak a munkahelyükön úgy, hogy ráfizetéses legyen minden napjuk!
kíváncsi vagyok, akkoris ekkora mellszélességgel hőzöngenek-e majd, hogy márpedig meg kell csinálni a munkát? :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.07. 21:42:39

@Unknown User: "Ha nem éri meg, akkor az rányomja a bélyegét a szolgáltatás minőségére."
Elég érdekesen gondolkodsz, mert itthon a legtöbb szolgáltatónak megéri, amit csinál, legálisan, vagy illegálisan mégis állandóan át akarja baszni az ügyfelet.

Jelen esetben a RT -t hívta az ügyfél, aki, mint társaság, hirdet egy akciót, amit a diszpécser be is vallott, hogy basznak betartani. Innentől kezdve, hogy akciót hirdetett, kutya kötelessége teljesíteni, különben a fogyvéd törvény hatálya alá esik.

A usert pedig rohadtul nem érdekli, hogy amiért ő fizet, bármilyen szolgáltatást, az annak szolgáltatónak megéri-e.
Ha nem éri meg, akkor csődbe megy, vagy nem ír ki olyan tarifákat, amit nem tud teljesíteni. Te a cégekkel az ő "interface"-ükön állsz kapcsolatban (taxisoknál első körben a diszpécser), onnantól kezdve a cég belső működéséhez semmi közöd nem kell, hogy legyen.

igazságos 2011.09.07. 21:43:42

@salapapa: ÉRTETLEN VAGY, VAGY HÜLYE???

A diszpécser hölgy kedvesen közölte, hogy sajnos nincs szabad autójuk, körülbelül 20perc múlva próbáljuk újra. Gondoltuk próbálkozunk még, hátha megürül egy, de újra ugyanez a válasz fogadott.
Felmerült bennem a gyanú, hogy csak a kedvezményes tarifa miatt nem adnak kocsit, ezért KÖVETKEZŐ ALKALOMMAL a hölgynek csak annyit mondtam, hogy szeretnénk egy taxit az adott címre. Mondta, hogy rendben, kb. 5 perc múlva ott is lesz. Ekkor közöltem, hogy igénybe venném a fix tarifás fuvart, mire azt a választ kaptam, hogy sajnos akkor nincs autójuk, próbáljam később.

Erre nagyon felháborodtam, és kérdőre vontam, hogy is van ez? A következő választ kaptam: „Ez az akció csak egy lehetőség, ami akkor él, ha valamelyik kollégája vállalja a fuvart ilyen feltételekkel. Ha senki sem, akkor nincs autó.”

Vagyis csak újbóli hívásra mondta el, hogy is van ez.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.07. 21:44:36

@igazságos: Nem fényes nappal okozott balesetet?

De azért érdekes hely ez.
Graffitizésért börtön, cserbenhagyásért nagy huzavona után nem sokkal több börtön (5 hónapot kapott). Mind a kettő felfüggesztett alatt.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 23:35:30

@igazságos: ha megengeded, egyiket sem venném magamra inkább meghagyom neked.

a csaj megmondta, nincs szabad autójuk. hogy miért? CSAK!
amikor bejön a műhelyembe egy cigány, lehet az öltönyös is... leszarom!
- nincs szabad kapacitásom
- csak hetekkel később tudok időpontot adni
- ez nagyon drága meló lenne
- nem értek én az ilyenhez
és ehhez hasonlatos válaszokat adok. vagy mondjam, hogy "büdös cigány takarodj a műhelyemből!"?
igen, utóbbi lenne az egyenes válasz. viszont nincs kedvem lelőni egyet sem amikor visszatér a haverjaival, hiába lenne önvédelem.

te (vagy a poszter vagy bárki más), mint ügyfél fel kell hogy fogd: nem és kész. ennyi! nem tetszik? belerúghatsz az esőbe, ordíthatsz, toporzékolhatsz. van ezer másik szolgáltató, hívd azt ha ennyire fontos.
jaaaa... hogy az lényegesen drágább? csóringer ne a taxis pénzén jasszkarizzon, menjen gyalog!
a taxis baszik elvinni azon az áron, ami neki nem éri meg és ebben tökéletesen igaza van.
pont.
nem tetszik? sírjál. hátha meghallgat Walaky. :)

ha ennyire gyöp vagy hogy nem fogod fel a taxis és a diszpécser nem egy cég, akkor igazán nincs miről beszélnünk.

mielőtt válaszolsz, olvasd át ezt többször! a közepe csak töltelék. :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 23:43:15

@ColT: az egy év négy hónap nálam 16 hónapot jelent, ami több LETÖLTENDŐ -vagyis nem felfüggesztett!-, mint stólköcsög 10 hónapja amiből már fel is függesztettek 5 hónapot.
vagyis a többmilliós kár + perköltségek + egészségkárosodás + szavahihetetlenség (stólnak nem első esete volt!) kevesebb büntivel jár, mint a graffitizés.
www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=23001&a_id=831513&limit=100

köszönet a Magyar (i)gazságszolgáltatásnak!
rohadékok.......

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.08. 12:34:18

Én amondó vagyok, hogy a srác büntetése helyes. Ha azzal megbírkózott a lelkivilága, hogy más tulajdonát. munkáját tönkreteszi, akkor viselje el az ezért kapott büntetést is.

Balint Gyuri bacsi 2011.09.08. 13:56:18

1. 2777 ft-ert ezek szerint nem eri meg
2. nem azert fizettel masfelszereset egy masik tarsasagnal mert a "radiotaxi..." hanem mert annyiba kerul normalis aron a fuvar.

amugy szarjon sunt a radiotaxi amiert akciot hirdetett es nem vallalja. a feljelentest is megertem.
jol tettetek, h masik tarsasaggal utaztatok. ezentul tedd oket tiltolistara es kesz. ha sokan igy tesznek akkor elobb-utobb tonkremennek. ugyis sok a taxis.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.08. 14:07:11

ahh! +1 "apróság"!
pószter írta:
"2011.09.03-án éjjel egy esküvő után szerettem volna többedmagammal hazautazni taxival Óbudáról Csepelre."

Csepel igencsak peremkerület, Óbudának pedig nem tudni melyik részéről is indult volna, de gyanítom semnem az Árpád hídtól, semnem a Szépvölgyi úttól.

azonban ott a sárga alatt azt a +1000Ft-os kitételt ha elolvasná és értelmezné:
www.radiotaxi.hu/images/taximatriuj_jav2.jpg
így hát a
"tekintettel egy akciójukra, miszerint 2777 Ft-ért Budapesten belül bárhonnan bárhová elvisznek."
írás "enyhe" félreértés, rosszindulatú hazugság.

és még mindig nem vagyok rádiótaxifan, szarjanak sünt a bagószagú büdös autóikkal!

j311 2011.09.08. 15:02:41

A taxizás és a fillérbaszás nem fér össze.

gande 2011.09.08. 18:46:21

@salapapa:

lassan mondom, hogy te is megértsd: HA NEM ÉRI MEG NEKI, AKKOR NE HIRDESSE!

minden más átverés.

ez az egyik nagy gond ezzel az országgal, hogy a tisztességes bánásmód helyett az átverés vált természetessé sok embernél ... ahogy látom, nálad is...

XCat 2011.09.08. 20:09:54

@salapapa: Még nem.
A gandét meg hagyjad, szerintem, látod hogy... kihívásokkal küzd.

rexter 2011.09.09. 16:30:33

bazeg nagykovacsibol hajnali 3 kor eskuvorol a moszkva ter feletti ostrom utcaig 2700 forintert hozott el a csupa 2-es taxi. szarrago a postolo mindenkeppen.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.10. 00:11:33

@gande: most nagyon lassan írok és előveszem a lexebb betűtípusomat, hogy el tudd olvasni.

hírdeti, mert megéri neki. ha a Lajos utcából valaki el akar menni a Pacsirtamezőre és kéri az akciót, simán megéri.
ahogy bizonyára elvállalnák egy Óbuda-Újpest címet is.
de láttál már valaha térképet?! tudod hol tették le Óbudát illetve csepelt?
fogadok, nem vetted a fáradtságot, hogy ráklikkelj és elolvasd a hírdetés PONTOS szövegét, ne a pószter faszságát szajkózd!
emellett halvány lila segédfingod sincs, hogy mind Óbuda, mind Csepel peremkerület, ami eleve +1000Ft lett volna, de erről sunyin hallgat a gerinctelen posztoló.
mennyivel szebb, élhetőbb lenne a világ, ha mindenki gondolkodna mielőtt leír egy faszságot!

@CatMother: akkor még csak nagyon közel vagyunk hozzá.

az a baj velem, hogy mindenkiben próbálom megtalálni az értelmet.
sajnos sok a negatív tapasztalat, de próbálkozom rendületlen!

gande 2011.09.11. 18:09:29

@salapapa:

itt nem arról van szó, hogy hova akart menni az utas, hanem hogy a meghirdetett szolgáltatást nem is akarja teljesíteni a hirdető cég. és innentől szándékos megtévesztés. ennyi.

bufesrac 2012.08.23. 11:06:14

Későn láttam meg ezt a posztot, de amíg jártunk bulizni, mi is sokszor használtuk a Rádio Taxi akciós tarifáját és mindig volt jelentkező, aki elvitt. Pedig néha mi is eléggé kihasználtuk az akciót: pl. belvárosból vagy Hajógyári szigettől mentünk peremkerületbe (XVII, ami a Pest másik vége), de simán elvittek, nem volt belőle probléma, úgyhogy meg kell védjem őket. Az persze igaz, hogy mindig várni kellett kicsit, míg a diszpécser megkérdezi, hogy van-e valaki, aki vállalja a fuvart, de mindig volt, szóval nekem speciel jó emlékeim vannak. :)
süti beállítások módosítása