Tékozló Homár

Segítségnyújtás, panaszkönyv - nincs!

2011.09.27. 10:04 | juszka | komment

D döbbenten tapasztalta, hogy nem csak a segítségnyújtás nem várható el egy-egy kifőzde/étterem alkalmazottaitól, később kiderült, hogy a panaszkönyv átnyújtása sem tartozik kötelességeik közé. Legalábbis a Bosnyák téri piacon egy bizonyos vendéglátó egységben.

Az alábbiak a forró kávé miatt történtek meg velem. Édesanyámat 2011. szeptember 9-én szombaton reggel 8 óra körül elkísértem a Bosnyák téri piacra, viszont a reggeli kávé forró volt, és nem tudtam otthon meginni. Így amikor édesanyám bement vásárolni, én kerestem egy helyet, ahol ihatok egy csészével. Bementem a Bosnyák téri piac épületének a Csömöri út – Mosztár utca sarkában található kifőzdébe-étterembe. Egy hölgy ült az egyik asztalnál egy kb. 12 éves kislánnyal, mellettük egy szatyor holmi, amit piacon vásároltak. Láthatóan nem voltak se részegek, se fedél nélküliek. A hölgy megszólított, hogy tudnék-e mentőt hívni, mert rosszul érzi magát, nemrég volt valami műtétje, és a vérnyomása azóta kalimpál. Mondtam, hogy persze, és felhívtam a mentőket.

Ott kifaggattak a hölgyről, nem részeg-e, stb., aztán vele is beszéltek. Amikor letettem a telefont, és a mentő már úton volt, a hölgy kérte, hogy szerezzek neki valami hideg vizes borogatást. Hátra mentem a mosdókhoz, amelyek folyosójáról a konyha is nyílt. Megálltam a konyhaajtóban, hangsúlyozom ajtóban, és illedelmesen, de a helyzetre való tekintettel határozottan kértem a bent tevékenykedő 50 éves embernek látszót, hogy ugyan adjon már valami vizes ruhát (nem pontos idézetek):


- Jó napot! Legyen szíves! A hölgy rosszul van, tudna valamilyen vizes ruhát adni?

- Nem tudok, nekem csak szennyes rongyaim vannak.

- De a hölgy rosszul van, és borogatást kért!

- Nem tudok adni, de látja, hagytam, hogy leüljön. Egyébként is legyen szíves elmenni innen, ez üzemi terület!

- De én nem mentem be, csak egy rongyot kértem!

- …

Ezek után a WC-ből rekviráltam egy rakás WC papírt, és bevizeztem őket, és odaadtam a hölgynek.
A mentő hamar megjött, elkezdték ellátni a hölgyet a mentőautóban, én addig a kislánnyal maradtam, ugyanis a bátyja már úton volt értük. Amikor a báty megjött, visszamentem az 50 éves humanoidhoz, és mondtam neki, hogy legyen szíves, adja a panaszkönyvet. A beszélgetés valahogy így zajlott:


- Legyen szíves! A panaszkönyvet szeretném!

- Miért?

- Szeretnék beleírni.

- De miért?

- Mivel kötelességmulasztás történt, és Ön nem hívta a mentőt a hölgynek.

- Nem adom oda. Ilyen miatt nem írhat bele!

- Mi az hogy nem írhatok bele? Adja oda, ezt nem tagadhatja meg!

- De nem adom, ilyen miatt nem írhat bele!

- Akkor szeretnék beleírni, mert ott látok egy penészfoltot!

- Ne szórakozzon velem, mert baj lesz! – ekkor már ordított

- Mégis milyen baj?

- Kimegyek, aztán megütlek b*meg!

- Ott látok egy egeret futni! Legyen szíves adja oda a panaszkönyvet!

- Ne szórakozz velem b*zi, mert megveretlek b*zmeg! Kihívom a rendőrséget!

- Rendben – mondtam – akkor vagy hívja a rendőrséget, vagy adja a panaszkönyvet!

- Anyáddal szórakozz b*zi, köcsög, stb, stb. – ezzel bevonult a konyhába.

Ekkor taktikát váltottam, és kimentem a történetet előadni a hölgy kb. 28 éves fiának. Meghallgatta, megkérdezte a húgát, hogy tényleg így volt-e. A kislány mondta, hogy igen, leültette őket, aztán se szó se beszéd visszament a konyhába. A kislány meg volt szeppenve, a hölgy pedig csak elhaló hangon szólongatta, hogy hívjon mentőt, amit nem hallott. A sztori meghallgatása után a fiúnak elborult az agya, és a benti humanoid emberére akadt. Bement a srác, és megfenyegette, hogy eltöri, kitapossa, stb. ha az anyjának bármi baja is lesz. Ezek után kérdeztem a srácot, hogy kellek-e még, kell-e az elérhetőségem, vagy innentől elintézi. Mondta, hogy menjek, elintézi. Láttam, hogy a két ember lelkileg hasonló súlycsoport, és rám már semmi szükség. Elköszöntem elmentem.
Kíváncsi vagyok, hogy ha reggel meg tudom inni a kávémat, akkor vajon meddig ül a hölgy ott az asztalnál? Úgy tudom, hogy a panaszkönyvet mindenképp oda kell adni, nem hiszem, hogy mérlegelhet ilyenkor az üzletben dolgozó.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.27. 11:08:47

@Kulics: Ja, de ezek vagy igazán rohadt nagy városok, vagy pl. India esetében sokkal kevésbé várod el a "kulturáltságot" - más az egész hely mentalitása.
Másrészt ez nem ok arra, hogy legyintsünk, hogy akkor OK, világvárosban élünk (én nem, mert Pécsett :) ) és akkor már lehet mocsok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.27. 11:12:21

@CatMother: Akkó' nókomment :D Költözz tisztább helyre ;)
(Én most megyek 3 hétig Pöstön lakni... :S )

KecskeDotyi 2011.09.27. 11:12:42

@CatMother: Ja persze, míg nem a te házadat önti el a szemét, addig minden rendben. És nem te vagy a balkáni...

@A_blogger: ÁNTSZ-t érdekli, h nincs tiszta rongy. A csávó azután akart írni, h ezt közölte a konyhás fószer. Az egy dolog h nem ezt mondta, de tuti h ezt is beleírta volna.

@herk: Sz@rom le, h mi van egy filmben. Vagy neked még nem mondta senki, h amit a tv-ben látsz, az javarészt nem igaz? Tudod, Nicolas Cage se halt meg a filmjeiben.

Sokorai_Atala 2011.09.27. 11:12:52

Azt hol látjuk, hogy mosogató ember volt a bent tevékenykedő?
Mert lehetett egyéb foglalkozású is.
A koszos konyharuha miatt, meg be lehet írni, bevallotta, hogy csak koszos van, reggel 8-kor!!

XCat 2011.09.27. 11:13:33

@ColT: Az a helyzet, hogy magyarországon (az én számomra) sajnos pest tűnik az egyetlen nagyjából élhető helynek. :)

A_blogger 2011.09.27. 11:16:31

@KecskeDotyi: szerintem itt már csak flegma vevőnek flegma választ adott a konyhás. de nem voltam ott, nem tudhatom. érdekes, mert velem az esetek döntő többségében normálisak az eladók/pincérek. vagy talán azért, mert tudok köszönni, kérni, normális hangnemben beszélni?

XCat 2011.09.27. 11:17:24

@KecskeDotyi: Drágám, ez a marhanagy környezettudatosság egy ugyanolyan agymosoda, mint a valóvilág, csak ügyesebben van megideologizálva. Mit gondolsz, ha te életed végéig - éljél mondjuk 95 évet - kicseszett környezettudatosan létezel, és még azt sem tesszük fel, hogy az utolsó 10 évedet bepelenkázva töltöd el, az mennyit jelent egy akármilyen gyár 1 napi környezetszennyezéséhez képest?

Segítek; nem sokat.
És ha mindenki megvonná saját magától a napi kényelmet, akkor sem jelentene sokat.

XCat 2011.09.27. 11:18:43

@A_blogger: Á dehogy, csak mázlista vagy. Én is, de futottam már bele bunkó pincérbe. Aztán hallottam hogy egy kollégának panaszkodott, hogy már 4 vendég lépett le fizetés nélkül. Mondom, nem csoda, ahogy viselkedsz.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 11:20:00

@CatMother: "Ilyen közegben nem lehet normálisan működtetni vagy létrehozni semmit. Legalábbis becsületes, legális úton. "

egyetértek. csak éppen ha nem tudom becsületesen, normálisan és legálisan csinálni, akkor inkább nem csinálom.

szal ez ölég gyenge így kifogásnak.

aha, persze 2011.09.27. 11:20:37

@CatMother: Viszont te aztán nagyon okos vagy.: vinnyogsz, hogy szar itt neked, de nem takarodsz el innen mert oylan lúzer vagy, hogy nem vagy képes rá. De persze a környezetedre fogod ezt. Komolyan, miért nem takarodsz el innen, ha ilyen szarnak tartasz minket? Itt állsz, és hisztizel, ránk fogod a saját nyomorúságos csicskaságod? Húzz az anyádba innen, legálisan, te magyarszidó mocsok.

XCat 2011.09.27. 11:21:23

@akiazsiráfotszereti: Hol látsz benne kifogást? :)

XCat 2011.09.27. 11:22:48

@aha, persze: Na igen, pontosan erről beszéltem.:D

Kösz a szemléltetést.

KecskeDotyi 2011.09.27. 11:23:06

@A_blogger: Vagy esetleg azért, mert nem egy piacos kifőzdébe jársz. Nem a Grand Hotel étterméről beszélünk...

@CatMother: Persze, de mivel a gyárat nem zárathatom be, így megteszem azt, amit meg tudok tenni. Hidd el, megpróbálok mindent. Még "női termékekkel" se szennyezem a környezetet minden hónapban. Használom a szelektív gyűjtőt, csapvizet iszom, a zöldség nagy részét magamnak termelem, stb. Kár, h a környezetbarát szgépet még nem találták fel. Erre kéne nekem vmi megoldás :)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 11:24:45

@CatMother: tudom indiszkrét a kérdés, de megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

.lll. 2011.09.27. 11:26:37

lehet,hogy a koszos rongyok koszos kapcák voltak,azzal lehet csak igazán evőeszközt suvickolni

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.09.27. 11:27:38

Meglátásom szerint a büfés, egyszerűen egy büdös tapló volt. Ezen nincs mit ragozni. Van belőlük bőven.

XCat 2011.09.27. 11:27:38

@KecskeDotyi: Feltalálták. Valamelyik oldalon láttam, hogy krumpliról üzemeltették. Kíváncsi vagyok, mikor jut el odáig a dolog, hogy emberről is működik.;)

Amúgy nagyon szép hogy tenni próbálsz valamit, de a nagyságrendek ugye... :)

Valamelyik standupban volt, hogy magyarország ugyan nem írta alá a kiotói egyezményt, de ha egy liftben állsz ahol két kingkong fingik melletted, nem sokat számít, hogy te ettél-e hagymát.

XCat 2011.09.27. 11:29:02

@akiazsiráfotszereti: Nem. Ez egy indiszkrét kérdés.

aha, persze 2011.09.27. 11:29:43

@CatMother: Így van, ugass az emberekre, hogy buták és erőszakosak, majd ha ezt zokon veszik és orrbavágnak, elismerően csettinthetsz, hogy "Ugye megmondtam".

Te csak önigazolásokat keresel, hogy a szánalmasságod miatt másokat okolhass.

Ha nem tusz elköltözni, mondok olyat, amit meg tudsz tenni: menj be a nyolcker mélyére, és szidd fennhangon a cigányokat! Tedd meg, mindenkinek jó lesz! Te megszabadulsz a szaros kis életedtől, mi megszabaddulunk a szaros kis személyedtől.

KecskeDotyi 2011.09.27. 11:31:09

@CatMother: Tipikus "Dögöljön meg a szomszéd tehene is" felfogás. Ha egy ország szennyezheti borzalmas mértékben a környezetet, akkor én miért nem - te így gondolkodsz. Én meg úgy, h ha egy ország szennyezheti borzalmas mértékben a környezetet, én akkor se fogom, mert legalább a saját lehetőségeimhez mérten mindent megteszek, amit lehet. És mivel nem gondlkozik így minden ember, így egy ország szennyezheti borzalmas mértékben a környezetet.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 11:34:36

@CatMother: értem. csak mert esetleg túl fiatal koroddal tudnám azt magyarázni, ha azt mondod , a környezettudatosság egy nulla és nem jó semmire. ha egyvalaki teszi, valóban csepp a tengerben, de mi lenne, ha mindenki így tenne? nehéz kérdés, igaz?

.lll. 2011.09.27. 11:35:14

a posztolónak:helyesen jártál el a beteggel,de máskor ilyen szir-szar konyharetekkel ne állj le vitázni

XCat 2011.09.27. 11:38:03

@KecskeDotyi: Rossz oldalról fogod meg az egészet. A termelés nem környzetszennyezés, hanem egy társadalmi igény kielégítése, és a gazdaság egyik mozgatórugója. :)
Persze szennyezi a környezetet, de a környezetet te is szennyezed, meg én is, egy tehén meg aztán amikor döbbenetes mennyiségű metánt fingik, még inkább. Mégsem mondod, hogy nyírjuk ki az összes tehenet, mert tejet ad, meg szép lila, meg amúgyis milyen cukin néz.

A környezet marhajól érzi magát, az meg hogy te önszántadból aszkétaéletet élsz szép gesztus, de értelmetlen. Ezzel együtt szabad akarat van és miért ne, éppen strucctollal a seggedben is járkálhatnál, ahhoz sem lenne senkinek semmi köze.

Na de mások máshogy élnek, az meg az ő döntésük. Ezzel nem rosszabbak vagy jobbak, csak éppen nem olyanok, mint te. :)

@aha, persze: Azon gondolkodom, hogy az ilyenek mint te a mindenfelé széjjelszórt lázítóbódékból nőnek ki, vagy egyedül fejlődtök ki ilyen cukimuki kis méregzsákká.... :)

XCat 2011.09.27. 11:39:19

@akiazsiráfotszereti: Tájékozottságnak hívják. Amit nem a bulvárlapokból szedtél. :))

Ha mindenki így tenne, akkor elég hamar elég komoly bajban lennétek.

calmy 2011.09.27. 11:43:35

@CatMother: "AAkármennyi tiszta rongyod van, egy idő után elfogy. Főleg ha még osztogatod is. Ez ilyen."

Nagy bolcsesseg ez:) Ra kellene irni a rongyokra:)

-Amugy meg nehogy ma az en uzletembe jojjon be a paraszt megdogleni!
Bejon bazmeg, NEM FOGYASZT semmi es rosszul lesz!
Normalis az ilyen?!
Es akkor meg EN adjak neki rongyot.. Mi vagyok en?
Miert olyan nehez elhinni hogy egy kifozdeben nincs semmi tiszta ami bevizezheto lenne!

XCat 2011.09.27. 11:47:08

@ColT: Hát majd egyszer, talán. De szerintem megvárom amíg itt minden teljesen elsüllyed.

XCat 2011.09.27. 11:49:21

@Kulics: Igazán hagyhattad volna neki, hogy hívjon egy mentőt. Kiírhatta volna fészbúkra hogy megmentette egy ember életét délután, és biztos egy csomóan lájkolták volna. Hát van neked szíved, hogy megfosztottad ettől?

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 11:52:56

@CatMother: szerintem még olvasgassál ebben a témában kicsit, nem, nem a bulvárban... :D :D ja, vacsorára sem mennék hozzád.

Dr. Körömlakk ® 2011.09.27. 11:53:05

a poszter egy kibaszott higgadt ember. én a konyhás barmot már leanyáztam volna, és becibáltam volna egy rendőrt, hogy most legyé nagyarc köccsög...
áhh...

Dr. Körömlakk ® 2011.09.27. 11:54:10

egyébként csókolom!
és ha hómlessz? akkor is ember bazmeg, segíteni alap. nem? de.
ellenvetés nincs.
jöhet a köv. poszt.

aha, persze 2011.09.27. 11:55:16

@CatMother: Én pedig azon gondolkozom, hogy a magyarszidó, másthibáztató senkiházi típust, ami te vagy, azt vajon az a szemétkurvaanyja nevelte ilyenre, vagy a kis lelkisérült barátaitól leste el.

A_blogger 2011.09.27. 11:56:08

@CatMother: @KecskeDotyi: én is futottam bele, de szerencsére nem ez az általános. lehet, hogy az idegrendszerem erősebb (még) az átlagnál, de minden apróságért nem fenyegetek vásárlók könyvével. jattmegvonás hatásosabb. sőt. a megalázóan kevés még inkább.
én így intézem a rossz vendéglátóssal:
angyaluzen.blog.hu/2011/07/03/bubimentes_kockasabrosz#more3035728

XCat 2011.09.27. 11:57:08

@akiazsiráfotszereti: Honnan veszed, hogy meghívnálak? :))

@Dr. Körömlakk ®: A hómlesszek nem léteznek, nem tudtad? Amint hómlesszé lesz, azonnal kikerül a (még)nemhómlesszek érzékelési tartományából.

Különben is, mindenki annyit ér, amennyit fogaszt, ezt már megmondta a... ki is mondta meg? Nem jut eszembe.

Valamelyik kifőzdés.

XCat 2011.09.27. 11:58:58

@aha, persze: Hm, igazad van, helyreigazítok.

Tehát, a fenti megjegyzésem nem a valódi magyarokra vonatkozott, hanem az önmagukat magyarnak hazudó, hozzád hasonló, gyűlölettől fröcsögő hülyeprolikra.

így jobb? :)

Dr. Körömlakk ® 2011.09.27. 12:00:40

@CatMother:

éljen a fogyasztói társadalom minden egyes tagja - az ilyen konyhásokkal, azt jöjjön rá a hideglelés egy magányos reggelen.
vagy ne.
ez így píszí asszem.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 12:01:14

@CatMother: tudom ez nem túl valószínű, csak arra az esetre mondtam, ha netalántán egy gyenge pillanatodban mégis arra vetemednél hogy meghívsz- szóval tuggyad hogy nem jövök majd. na :D

XCat 2011.09.27. 12:02:46

@A_blogger: Egyszer próbáld ki hogy duplaborravalót adsz neki, amikor tahó. Olyan megdöbbenést emberi fejen még nem láttam. De aztán tökkedves lett.:D

aha, persze 2011.09.27. 12:04:19

Persze. Most tünés szidni a cigányokat is, aztán majd mond nekik, hogy igazából nem is őrájuk gondoltál.

Te mekkora egy buta gyökér vagy. Nekiálsz gyűlölködni, fröcsögve ugatsz a magyarságra, majd mikor rádszól valaki, azt mondod rá, hogy ő gyűlölködik és fröcsög.

Semmi gond, így már világossá vált a viselkedésed.

Dr. Körömlakk ® 2011.09.27. 12:04:21

gyüjjön mán az a tag aki három vagy négy poszttal lejjebb ekézett. az utóbbi időben senkit sem küldtem el a picsába, érzem is hogy hasogat.

XCat 2011.09.27. 12:05:26

@aha, persze: Úristen... sürgősen keress fel egy szakorvost. :DD

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 12:08:10

@Dr. Körömlakk ®: kérdözzed a vászkát, az utasította útba a szerencsétlent :)

XCat 2011.09.27. 12:09:22

@akiazsiráfotszereti: Szerintem mind a ketten ezzel járunk jobban, úgysem tudok főzni.
Bár lehet hogy tudok. Még nem próbáltam.

aha, persze 2011.09.27. 12:09:32

@CatMother: Úgyúgy. Pont azokat a lépéseket teszed meg egymás után, amik várhatóak egy ilyen sérült trolltól, mint te. A következő az lenne, hogy nem beszélsz velem, mert nem vagyunk egy szinten.

Én elmegyek orvoshoz, te pedig takarodj ebből az országból, ne beszéd többé ezt a nyelvet, és nem lesz senki, aki visszahúzna téged a nagy kiteljesedésedben.

Dr. Körömlakk ® 2011.09.27. 12:10:47

@akiazsiráfotszereti: Ő senem tudja előhíni a likbúl. majd jön vaccse. amoda is izentem neki.

XCat 2011.09.27. 12:13:03

@aha, persze: Jó, akkor: "nem beszélek veled, mert nem vagyunk egy szinten."

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 12:13:54

@CatMother: gondoltam. zabálod az előrefőzött és csomagolt mirelit szar kajákat, a műanyagzacskóját meg kivágod az erkélyajtón keresztül az uccára!!!!

angyal üzené 2011.09.27. 12:13:54

eljött már dél? mert sün nem mondta. de ennék már. :)

Dr. Körömlakk ® 2011.09.27. 12:15:20

@angyal üzené: én nem vagyok SÜN rokonnya, de egyél nyugodtan, majd utólag lebulizom Vele....

KecskeDotyi 2011.09.27. 12:16:03

@A_blogger: Én is futottam már bele olyanba, de mivel a tesóm szülinapja volt és nem én álltam a számlát, így nem álltam le balhézni. Pedig tudtam volna jelenetet rendezni. Szűzérmét kértem, csak a kedves pincér elfelejtette megkérdezni, h medium vagy well. Kihozta félig véresen. Azt hittem elokádom magam. Diszkréten megkértem h legyen szíves hozzon egy jól átsütöttet, mert én már csak ilyen barbár vagyok és nem eszem nyers húst. Elnzését kért h nem kérdezte meg, elvitte, és 2 perc múlva visszahozta. Megmikrózva. Akkor nagyon kellett magam tűrtőztetni, h ne verjem agyon a tányérral a pasast. Mindent megettem a tányérról, kivéve a húst. Nem kapcsolt az ürge. Az meg a slusszpoén, h a sör elfogyott az este folyamán. Pedig Miskolc egyik nagynevű, régi, jól ismert helyéről beszélünk, ahol több, mint 1 hete megtörtént a foglalás és ráadásul péntek este volt, ami mindig teltház.

A sztori fogalmazásától meg frászt kapok :D

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 12:16:06

@Dr. Körömlakk ®: mögkeressem neköd? amúgy is ráérök igencsak...

angyal üzené 2011.09.27. 12:18:11

@Dr. Körömlakk ®: kedves tőled. már naggyon korgott. megyek is, hátha van tiszta rongy az ebéd mellé. ha nem lesz, tutira beírok a nagy könyvbe. meg a homárnak is.

Dr. Körömlakk ® 2011.09.27. 12:18:53

@akiazsiráfotszereti: nézzoda, ha ide tudod hozni, munkám mellett szívesen eltallabillézek vele egyem a kicsi zuzáját neki... Te meg kapsz egy kitüntetést, olyan KL-est. addig kidolgozom cerkával milyen legyen :)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.27. 12:19:50

Egyszer egy Jackass részben volt, hogy felszedték a kutyaszart az utcáról, és berakták a kajába. Szal szerzel valahonnan szart,-ha az utcán nincs,akkor légy kreatív- rendelsz egy kaját, belecsempészed a szart, lefotózod, oszt gyühet a Fogy-véd+Köjál kombó. De az is jó, ha csak szimplán szétfosod a budit, de úgy, hogy minden tocsogjon a szarban. Oszt akkor híjjhatod a Záentéeszt.

Dr. Körömlakk ® 2011.09.27. 12:20:08

@angyal üzené: vájjék egésségedre, ahol a szükség, otta segíccség :)
ha nincs rongy, keress egy 50 évest, és monnyad neki, hogy mosmá ne vegyen tartós tejet.

XCat 2011.09.27. 12:22:24

Én is megéheztem. Van valakinél tiszta rongy?
Kecske?

KecskeDotyi 2011.09.27. 12:25:12

@CatMother: Nálam van, mivel 4 háztartás cuccai vannak nálam felhalmozva. A sajátom, amit anyám küld, amit anyósom küld és ami apósomtól ittmaradt. Én egy egész étteremláncot elláthatnék ronggyal, tányérral, evőeszközzel, stb :)

XCat 2011.09.27. 12:26:01

@KecskeDotyi: Köszi, egy villa most elég lesz.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.09.27. 12:41:29

@Dr. Körömlakk ®: jóvan, majd berakom a gyűjteményembe. pirosat kérek, ha lehet.

zjuhasz 2011.09.27. 12:54:55

remélem, az én fiam 12 évesen már képes lesz kihívni a mentőt, ha szükséges.

Martinicske 2011.09.27. 13:00:36

Menjen már az anyjába aki nem képes mentőt hívni annak aki rászorul, meg aki egy egy vendéglátóhelyen nem tud, vagy nem akar egy tiszta vizes ruhát adni.

Az ilyen csak akkor fogja megtudni, hogy mekkora paraszt amikor ugyanilyen helyzetbe kerül (márpedig fog).

Ha valaki olyan állapotban van, hogy mentőt kell hívni, akkor nincs munkaidő, meg törölgetés a konyhában, meg ilyen faszságok, akkor segíteni kell. Minden más ráér.

g&oesküvő · http://eskuvoshop.blog.hu 2011.09.27. 13:02:59

Olyan üvegtigrisbe illő... panaszkönyv nincs, minden mocsok.. amúgy meg hagyják őt békén.

Nagy Péter 2011.09.27. 13:05:26

A Panaszkönyvet a vásárló kérheti el, így ha vásárolt ott valamit az illető, akkor joga van elkérni.

XCat 2011.09.27. 13:05:26

@KecskeDotyi: Evőeszközre gondoltam, de ha már így rákérdeztél, akkor 24 karátos aranyból kérném.

@Martinicske: Miért fogna? Normális emberek nem piaci kifőzdékbe járnak ájuldozni.

Géza, kék az ég! 2011.09.27. 13:16:53

Ejh, na!
Vannak ilyen emberek, mint a bunkó, topa kifőzdés, és vannak olyanok is, mint a posztíró.
Bármely országban megtörténhetett volna, kár, hogy nálunk volt.

A "tipikusan magyar"-ozóknak: öcsisajt, valaki javasolta, hogy húzzál el innen, támogatom. Feleslegesen rontod itt a levegőt.

Jó pár éve történt: Tömött, hosszú sor a Hungárián, szirénahang, jött a rohammentő. Hely nem volt, de a szerinted "tipikus magyarok" tudod mit tettek? Öcsém, a csillivilli kocsijukkal felugrattak a járdaszegélyre, rá a villamossínekre, ki hova tudott, hogy elengedjék a mentőautót. Egy néni tapsolt és sírt, a beteg, gondolom, megúszta, aztán a "tipikus magyarok" élték tovább az életüket.
Ahová te vágysz lélekben, ott ezt nem teszik meg. Na, erre varrjál gombot!

XCat 2011.09.27. 13:27:34

@Géza, kék az ég!: Ha ahhoz is gyáva vagy hogy a nevemet kiírd, akkor te lapulj szépen, és ne tanácsolj semmit. :)

Géza, kék az ég! 2011.09.27. 13:35:09

@CatMother: Nicsak, magadra ismertél netán? Akkor elég egyértelmű, hogy rólad van szó, te kis kertészákos!

A magadfajták amúgy sem fogadnak meg tanácsokat, ti annál sokkal "okosabbak" vagytok...nemdebár? :D

A te nagy tragédiád, hogy itt kell élned, de utálsz mindent, amit itt tapasztalsz, s hozzá még ahhoz is erőtlen vagy, hogy változtass bármin is.

Marad a mások hibáztatása.

Szar lehet neked :D

XCat 2011.09.27. 13:38:22

@Géza, kék az ég!: "A magadfajták amúgy sem fogadnak meg tanácsokat, ti annál sokkal "okosabbak" vagytok...nemdebár?:D "

Igen.

"Szar lehet neked :D"

De közel sem annyira, mint neked. :)

Na indulj el a hülye jobbikos haverjaid tökét szopni.

Géza, kék az ég! 2011.09.27. 13:42:05

@CatMother: Aha, látom, az öntudat megvan :D

Nem én sírok, kicsi kertész, hanem te érzed magad itt rosszul!

Bocs, azt anyád szopja, amikor elrontotta, akkor születtél te :DDD

XCat 2011.09.27. 13:43:27

@Géza, kék az ég!: Úgy van, rosszul érzem magam, mert a marhanagy demokráciával átestünk a ló túloldalára, és a te fajtád szabadon szaladgálhat, ahelyett hogy megrohadna egy börtönben.

De hát majd, idővel.

KecskeDotyi 2011.09.27. 13:45:24

Nem fejeznétek be? Főleg te, @CatMother: ...

Géza, kék az ég! 2011.09.27. 13:48:21

@CatMother: A lehetőség adott - elmehetsz innen, nem kell tovább szopnod :D

Börtönben? Azért, mert megmondja neked meg a hasonszőrűeknek, hogy valójában kicsodák? Ja, tényleg, azt rühellitek, ákoska :DDD

Álmodozz csak, valami Vörösmarty szerint az az élet megrontója...

Manyecska 2011.09.27. 14:08:33

Ez már tényleg uncsi, Mónika...:(((!

XCat 2011.09.27. 14:13:36

@Manyecska: :D

Az emberek agyában helyre kell rakni, minek és kinek hol a helye, mert egyébként fogékonyak a hülyeségre.

Manyecska 2011.09.27. 14:32:41

@CatMother: szerintem nem fogékonyak a hülyeségre, egyáltalán:).. aki igen azt meg megírják a lapok seperc alatt hogy rohadna meg az összes bulvár, de mindegy ez..
Posztoló minek áll tényleg szóba a konyhással? Udvarias? Normális?? Nóóóórmális???..:)??

2011.09.27. 15:07:15

@akiazsiráfotszereti: tévedsz, aki a környezettudatosságot nullázza az inkább az ötvenes években szocializálódott nemzedék, a mia hatvan/hetvenesek. Akiknek már képtelenség lenne megváltoztatni az évtizedek alatt berögzült káros szokásokat.

guglimugli80 2011.09.27. 15:33:17

Hihetetlen, hogy mennyire nincsenek egymásra tekintettel az emberek...
"Hagytam, hogy leüljön" ???????
Kiváncsi lennék, hogy ha a "kedves segítőkész ember" kerülne ebbe a helyzetbe, akkor mit szólna, ha így állnának hozzá...

XCat 2011.09.27. 15:43:15

@Kulics: A hetvenes években a többség egy szobakonyhában nyomorgott udvari budival, vagy munkásszállón, és volt 3-4 rend ruhája, meg annyi pénze ami elég volt kiflire meg parizerre.

Én nem sírnám ezt vissza.

2011.09.27. 16:02:54

@CatMother: teljes félreértésben vagy. Nem sírom vissza egyáltalán.

XCat 2011.09.27. 16:04:32

@Kulics: Akkor jó. Megnyugodtam. :)

A nagy környezettudatosságot amúgy simán ki lehetne váltani kevesebb és másféle csomagolóanyaggal, csak hát az emberek a cukrozott lószart is megveszik bioméregtelenítőnek, ha szépen be van csomagolva.

2011.09.27. 16:16:35

@CatMother: igen, sajnos ezek a "bio"izék csak biznissz agymosás.

Ez a megoldás:
www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/141993

Napalm 2011.09.27. 16:37:46

Végre egy EMBER, gratulálok a posztolónak!

Vajmaci 2011.09.28. 07:56:40

Ha voltmár akkor szorri...

Segítségnyújtás elmulasztása

Btk.172. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles.

(4) A (3) bekezdés utolsó fordulata nem alkalmazható azzal szemben, aki a közlekedési szabályok alapján köteles a segítségnyújtásra.

a) üzletszerűen,

b) bűnszövetségben

követik el.

Alonee 2011.09.28. 10:29:42

@aha, persze: Ezzel a stílussal nyugodtan elhúzhatnál Te is, bár igazából nem küldlek, az otrombaságotok igencsak szórakoztató tud lenni olykor.

CID 2011.09.28. 11:04:05

Mivel mostanság tilos törölgetni, tök mindegy, milyen mocskos a konyharuha. Sem az ételhez, sem az evőeszközökhöz nem érhet.

aha, persze 2011.09.28. 11:20:58

@Alonee: Mielőtt beleszólsz egy beszélgetésbe, tájékozódhatnál. Megtudnád, hogy ez a stílusom csak válasz volt egy gusztustalan beszédre.

CID 2011.09.28. 11:23:43

Egyébként, hogy tudta volna odaadni a panaszkönyvet, hisz olyan nem létezik.( bár ezt már megemlítették ) Megtanulhatná már a sok tahó, hogy VÁSÁRLÓK KÖNYVE ! És nem csak a sérelmeiket írhatják bele, a nagyra becsült retekháziak :)

CID 2011.09.28. 11:25:19

Ha valaki folyton húgyszagot érez, nem e vetődik fel benne, hogy neki van pisaszaga ? :)

XCat 2011.09.28. 11:29:54

@Vajmaci: Attól hogy egy vénasszony bejelenti hogy rosszul van, nem forog sem az élete, sem a testi épsége veszélyben. :) Sérült meg nem volt.
Ne olvass törvényeket, ha nem tudod értelmezni. És főleg ne idézgesd.

@Alonee: Ugyan, hagyd.. elfér, és legalább szemlélteti milyen az, amikor a nagy liberalizmus a fejünkre nő.

@CID: Hülye. :)

tejfogubandi 2011.09.29. 21:19:28

mivel nem fogyasztó vagy ezért nem köteles odaadni. Persze egy rühes paraszt és kívánom vegyen gyógyszert az anyjának és zombik nyalogassák a lábát. Undorító, h itt tartunk.

Damieen 2011.09.30. 10:23:23

Sziasztok

Nem védem a "kedves" dolgozót, de ha a szabályoknak megfelelően végzik a tevékenységet, akkor nem is tudhat adni rongyot. Ugyanis nem használhatnak textíl törlőt. Csak papír kéztörlőt használhatnak. Mondjuk abból adhatott volna egy csokorra valót.
Ha azt mondta, hogy csak koszos rongya van, akkor ki kell zargatni az élelmiszerbiztonsági hivatalt és majd intézkedik. Koszos ronygba meg még véletlenül se törlöje a kezét. Főleg aki a konyhán dolgozik.
Egy tevékenység felfüggesztést megér! :)

Hickok 2011.10.06. 07:28:06

Gratulálok a posztolónak.
süti beállítások módosítása