Tékozló Homár

Más tartozása miatt nem köti be a netet a Drávanet és a T-Com

2011.10.10. 10:37 | jackyll | komment

Elképesztő, de van olyan, aki a kábelnet és az ADSL közül az utóbbit választja. Illetve csak választotta volna, minthogy a T-Com közölte a Drávanetes szerződésükre, hogy tartozás van a címen (irodaház), ezért nem kapnak internetet. Jó, hogy nem azt mondták, hogy tartozás van a kerületben/városban, ezért költözzenek máshova.

Cégünk ebben a hónapban új irodába költözött, mégpedig egy nagy irodaházba. Természetesen szükségünk van internetre, így hosszas számolgatás, szorzás-osztás után arra jutottunk, hogy a Drávanet éri meg a legjobban. Fel is hívtam Őket, pár nap alatt megjött a szerződés, kitöltve visszaküldtük (ez volt kb. 2 hete.) A netet ugyan a Drávanet fogja szolgáltatni (szolgáltatná), de mivel a T-com vonalát használják, így a kiépítés a T-com feladata, ezt el is mondták az ügyfélszolgálaton előre, ezért hosszadalmas egy kicsit, 30 napja van a T-comnak a vonalat kiépíteni a szerződés beérkeztétől, majd a bekötéstől még 30 napja van a Drávának elkezdeni a tényleges szolgáltatást, evvel nem is lenne semmi baj. No de, hétfőn kaptam egy emilt a Drávától, amiben közlik, hogy a T-com megtagadta az ADSL kiépítését, mivel tartozás van feléjük a CÍMEN!

A cím, egy kb. 40 irodából álló irodaház címe, ahol minden cég maga választ szolgáltatót és külön szerződéssel rendelkezik, nem a főbérlőnek van 1 szerződése 1 szolgáltatóval. Ráadásul a T-com vonala benn van az irodaházban, csak 1 emeleten meg egy ajtón kellett volna áthúzni a kábelüket. Értelmét sem látom, hiszen ettől még a másik cég nem fog fizetni, viszont elvesztenek egy potenciális ügyfelet.

Hívtam a Drávát, ahol közölték, hogy ebben Ők nem illetékesek, ők is csak ennyi infot kaptak, keressem a T-com-ot, ahol szintén közölték, hogy Ők nem illetékesek, mert nekünk nem velük van szerződésünk, így keressem a Drávát. Kérdem én: ha egyik szolgáltató sem illetékes, mégis ki döntötte el, hogy nem lehet netünk?

A T-com ügyfélszolgálatán kaptam egy remek ötletet: álljak el a szerződéstől, keressek más szolgáltatót. Na de kérem, ez nem így működik! Bármelyik másik szolgáltató jóval több költséget jelentene számunkra, nem véletlenül választottuk őket. A Drávát is úgy nem érdekelte az egész, ahogy volt. Kicsit röhejesnek érzem már azt is, hogy nekem kell könyörögni, hogy ugyan hadd fizessem már nekik a havidíjat.

Kedden ismét hívtam a Drávát, hogy módosíttatni szeretném a címet, a házszámon kívül megadtam a lépcsőházat és emeletet is. Kérdeztem, mikorra tudják megmondani, hogy ezen a címen is van-e tartozás. A hölgyike azt mondja, hogy "A T-com ilyen jellegű kérdésekre jellemzően 1 héten belül szokott választ adni". Mondtam neki, hogy remek, akkor péntekig várok (ez van ma), ha nem jön válasz, panaszommal a létező összes szervet meg fogom keresni, mert:

1. A Drávanet egy szóval sem mondta (de még csak le sem írta az ÁSZF 98891288. pontjában), hogy ilyen lehetőség fenn áll. A kiküldött papíron ennyi szerepel: 30 nap alatt építik ki a netet. Az pedig ketyeg. A  31. napon gondolom szerződésszegést követnek el. Mi közöm ahhoz, hogy a T-com mit írt nekik? A T-commal semmilyen szerződésem nincs, a Dráva nem kötötte ilyen jellegű feltételhez a net kiépítését, innentől kezdve játsszák le egymással.

2. A T-com milyen jogon vonja meg Tőlünk a net kiépítését más mulasztása miatt?

3. Mégis ki döntötte el, hogy nekünk nem "jár" net, ha egyik szolgáltató sem illetékes?

Sőt, most jutott eszembe, az első híváskor az első Drávás ügyintéző valami olyasmit mondott (akkor még türelmes voltam, azt hittem majd lesz megoldás), ha nem jelzünk vissza, okt. 10-én úgyis megszűnik a szerződés. Na de kérem, mégis mire fel? Ha én az első hónapban nem fizetem ki a díjat, akkor csak úgy, megszűnik a szerződés minden további nélkül?

Mikor újra felkerestem az UPC-s nőt, gondolván arra, hogy ez a két impotens cég nem fogja tudni megoldani azt a hatalmas problémát, hogy mit kezdjenek egy olyan céggel, akik nekik szeretnének fizetni - és kénytelenek leszünk mással szerződést kötni - ő is csak nézett, hogy ilyenről még nem is hallott. Nos mi sem. Esetleg valaki?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 10:45:33

"kaptam egy remek ötletet: álljak el a szerződéstől, keressek más szolgáltatót"

Remek ötlet. És majd azt is visszautasítják ugyanez indokból.

trux77 2011.10.10. 10:49:05

én hallottam. a fibernetnél is ilyen a rendszer. ha a címen tartozás van, akkor nem köthető rá új szolgáltatás csak személyesen, ahol is igazolod, hogy tulajdonos/bérlő váltás volt. ezeket nem szerettük kommunikálni, hiszen a lényeg az volt, hogy a kintlévőség rendezve legyen és volt aki kifizette a tartozást....

qwertzuiop1 2011.10.10. 10:52:02

@É2I: Kivéve ha a T csoportot választja. Ők meg fogják csinálni, mivel valójában ezt a kavarást azért építették be a rendszerbe, hogy maguk felé tereljék a viszonteladók potenciális ügyfeleit.

dr. _mmm_ 2011.10.10. 10:58:22

@trux77: fibernet már nincs.. felvásárolta az invitel.. csaxólok..

Szarazkoro 2011.10.10. 11:07:35

Na röhögni fogtok, Nyugaton is ez van. Sőt még a credit rating (hitelképesség)-edet is lerontják ha olyan házba költözöl ahol valaki BAR listás volt, tökmindegy ki, nem is ismered, a cím a lényeg....
Überszemétség

EvilHedgehog 2011.10.10. 11:08:36

Elképesztő, de aki nem lakik messze a központtól sokkal jobban megérheti neki az ADSL (20-25 Mbit-ig legalábbis) mert nem kell függenie a Kábelnetes osztott közeg terheltségétől...

Egyéves Önkéntes 2011.10.10. 11:13:09

@Szarazkoro: már az is elég, ha a házban valaki BAR listás?
Később mi lesz, ha a faluban valaki BAR listás, akkor oda nem megy be a kukásautó meg a postás?
Aztán egész megyék maradnak buszközlekedés nélkül?
Az országban megszűnik a világítás?
Európa nem kap gázt, mert egy szabolcsi nénike BAR listás?
A Föld elveszti hitelét és lerohanják a vogonok?
Leáll a világegyetem tágulása, mert Hawking késve fizeti be a citroenje részletét?

elwood 2011.10.10. 11:15:26

nekem UPC mondta még sok évvel ezelőtt, mikor bementem szerződést kötni, hogy az előző lakónak tartozása van

mondtam, és ki nem szarja le ?

aztán kotorásztak, kotorásztak, találtak félhavi plusz befizetést, a maradék félhavira azt mondta majd ők összedobják ...

képesek lennének elzavarni egy ügyfelet, aki fizetné a havidíjat nekik ... hülyék

Szarazkoro 2011.10.10. 11:15:42

@EÖ: Túldramatizálod, de attól még így van. Tapasztalat.

Egyéves Önkéntes 2011.10.10. 11:16:59

@Szarazkoro: az is hülye, aki ezt hagyja.
mégis mi a búbánatos lóf.sz közöm van az előző lakóhoz?
semmi.
nem? de!
kilenc!

Secnir 2011.10.10. 11:17:01

"Elképesztő, de van olyan, aki a kábelnet és az ADSL közül az utóbbit választja. "

háhá
gyere le hozzánk, és nézd meg a "max" 8megás kábel árát és minőségét.

más:

"hétfőn kaptam egy emilt a Drávától, amiben közlik, hogy a T-com megtagadta az ADSL kiépítését, mivel tartozás van feléjük a CÍMEN!"
írj vissza udvariasan, hogy leszarod. a T-com ugyanis nem címmel szerződött, hanem egy ügyféllel. Az tartozik nekik, nem a cím. Érvelésként hozd fel, mi van ha megváltozik az utca neve? megszűnik a tartozás?

elwood 2011.10.10. 11:17:17

@EÖ: mikor a szomszédomat bar listára tették, akkor a feszültség csökkeni kezdett a konnektorban mert az eletronok egy része visszafordult a kockázat miatt

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.10. 11:17:51

@elwood: "képesek lennének elzavarni egy ügyfelet, aki fizetné a havidíjat nekik"

A Jóska meg a Mari fizetik az internetet a Jóska nevén. Aztán nem fizetik. Kikapcsolják. Akkor meg a Mari nevén fizetnék. Ez ellen próbál a szolgáltató védekezni.

elwood 2011.10.10. 11:18:40

az előző lakómnak lumbágója volt, néha még ma is fáj nekem

Egyéves Önkéntes 2011.10.10. 11:22:56

@elwood: amikor beköltöztünk egyből elvittek és bezártak három évre, mert az előttünk lakó házaspárból a férfi meghalt a börtönben és még volt neki hátra 3 év.

Szarazkoro 2011.10.10. 11:24:39

@EÖ: így van, nálam is ez verte ki a biztosítékot. El lehet intézni persze, de automatikusan ilyen szar a rendszer, aztán rohangálhatsz elintézni amint kiderül, közben meg nem tudod miért utasítják el a kérelmeid, mert mint mindenhol, a hivatalok jobb keze nem tudja h a bal mit csinál és ez nem csak Magyaro. van így! Na ez a bosszantó.

VilMarci 2011.10.10. 11:25:40

@Szarazkoro: Nem mindenhol. Holland ellenpélda: Simán kötöttem UPC szerződést, pedig sorban jöttek az előző lakó nevére szóló piros felszólító levelek, amiket "elköltözött" felirattal visszaküldtem. Az ügyfélszolgálatos a telefonban még csak meg sem említette a tartozást.

Sasfióka 2011.10.10. 11:27:12

A fibernetet nem az UPC vette meg egyes helyeken?:p olyan plakátot láttam, hogy www.upc.hu/fibernet a további infó, ebből gondoltam :p
Ha Jóska és Mari egy házban lakik és nincs közöttük közeli hozzátartozói kapcsolat, akkor a szolgáltató mire fel tagadja meg Jóska tartozása miatt Mari netigényét? Hasonlóképpen orvosolható az a probléma is, hogy egy címen lévő cég tartozik, majd egy másik oda akar köttetni. Ellenőrizni a tulajdonosi viszonyt és kész is.

Szarazkoro 2011.10.10. 11:29:05

@VilMarci: na akkor az szuper, itt a credit ratingeddel szórakoznak előszeretettel, rohadék 1 sziget ez!

Szarazkoro 2011.10.10. 11:30:25

Ejj a blogmotor megzabálta a kommentem! MONNYON LE!!

vernarancs 2011.10.10. 11:32:19

@EÖ: Majd lesznek BAR rezervatumok. Oda lesznek szamuzve.

A matavval mindig baj van es barkihez is megy az ember a tyukbelet a matavtol veszik (van persze kivetel).

Dscdbb 2011.10.10. 11:35:40

@EvilHedgehog: Ez így van, nem értem miért ragaszkodik a sok tudatlan a kábelnethez. Azért mert azon bizonyos esetekben elképzelhető az akár 100mbites netkapcsolat? Hát ez aztán tényleg fasza, remélem az ilyeneknek még legalább 15 szomszédja is előfizet ugyanilyen gyors netre, persze ugyanazon a kábelen. Aztán majd sírva könyörögnek egy dsl-ért, ahol minden előfizetőnek saját vonala van.

Kelpo 2011.10.10. 12:54:57

@Dscdbb: Nem egészen azért, hanem azért mert mondjuk a digi 5 rongyért ad neked, 20/10-es netet, sokcsatornás tv-t, és digitális telefont. Próbáld már meg ugyanezt a trénél uaennyiből kihozni..

Kelpo 2011.10.10. 12:57:06

@Dscdbb: Hopp az utolsó mondatot nem is olvastam előre, tárgyi tévedésben vagy, a dsl előfizetőknek nincs saját vonaluk, azt bérelt vonalnak hívják amire te gondolsz, nem ecsetelném hogy az mennyire drága...szóval nem értelek..

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.10. 13:05:52

@Kelpo: itt Dscdbb arra gondol, h a kábel az csillagpontos rendszer (azaz nincsen saját privát vonalad a központig) a dsl-nél meg a központig megvan a rézpár.

EvilHedgehog 2011.10.10. 13:19:49

@Kelpo: Az ország 95%-ának nincs DigiNet a háza előtt...

Adsl-nél a központig saját vonalad van... úgy hívják telefon drót... Kábelnél meg beböfögöd a saját forgalmad egy közös koaxba...

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 13:20:01

Minek net egy irodába, hogy egész nap homározzanak?

Mobiltelefon, tuggyuk a szolgáltatók korrekten számláznak, vagy lemenni a közeli netkávézóba

Vagy betárcsázós DPG-vel

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.10.10. 13:20:53

@EÖ: Bátorkodlak emlékeztetni, hogy a kazár/kalmár logika így működik, ez a természete. Ezt addig nem igazán fogjuk fek, amíg az áramtolvajok miatt több a villanyszámlánk, vagy csaló bankáraink miatt drágábbak a hiteleink (könnyű a románoknak, nekik ott vannak a tőlünk ellopott lovak, fedezetként). No de ha a geczy szomszéd nem az erdőbe viszi a szemetét, hanem a mi telkünkön halmozza fel, vagy a miénk az erdő, tudunk ám háborogni!

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.10. 13:21:38

@Dscdbb: nem értem miért ragaszkodik a sok tudatlan a kábelnethez. "

Mert spec a UPC-nél fele pénz mint a korábbi szolgánál és a tv dijamat is felére vette

EvilHedgehog 2011.10.10. 13:42:54

@horex: Ha van az adott területen UPC...

trux77 2011.10.10. 16:26:49

@_mmm_: igen tudom :)
két hete már a neve is invitel:)

mohopasi 2011.10.10. 17:52:56

Ezek a kiváló szolgáltató cégek még mindig ott tartanak, hogy ők gyakorolnak kegyet? Fateromnál az invitel nem akarta bekötni a netet, mondván műszakilag nem lehetséges. Felhívtam őket, mondtam, hogy a szomszédban van net, tőlük származik, de ha ennyire nem akarják, hogy fizessünk nekik havonta egy tízest, semmi gond, átdrótozom a szomszédtól. Következő héten volt fateréknál net, ők kötötték be. Mégis lehetséges volt...

CID 2011.10.10. 18:09:00

Kelpo: nem akarnálak elkeseríteni de a t-nél, 5680-at fizetek a 25M+59 csat. IPTV+telo. Sőt, 6hónapig csak 2990 huf:-)
Egyébként meg ezt hívják kockázatos címnek, s mivel nincs szerzödéskötési kötelezettségük, a feje tetejére is állhat a postoló. Ha a T-nél szerz
őde, max kérnének tőle némi előleget. Szerintem a dunaweb a hunyó

Nagroth 2011.10.10. 18:13:01

jó régi lehet a történet, a T-com 3 éve szűnt meg.. azóta lett már net?

magician 2011.10.10. 18:45:33

@CID: Teljesen jogos. Nekem is ez van. A posztoló meg piszkosul nem érti, mi az a hitelképesség vizsgálat. Az összes szolgáltató szeretné, ha nem lenne kintlevősége, de sajnos ez elkerülhetetlen. Ha a cím kockázatos, igazolni kell az ott tartózkodás jogcímét és a T máris beköti. Posztolónak jó nagy adag sünt!

M. Péter 2011.10.10. 20:12:46

@Szarazkoro: Nem így van, hanem személyhez kötődik, mert úgy van értelme.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2011.10.10. 20:36:04

Nekem például nem éri meg az ADSL, mivel messze vagyok a központtól, így 4-5 mega a max. elérhető (bár a matáv honlapja szerint a 15-ös is elérhető a címemen, érdekes, amikor eljöttem tőlük a 8/0,5-ös net ment 4-5 megabittel)

CID 2011.10.10. 21:35:39

@Peti817172M:
Matáv honlapja ???????? :)
Ez meg azért van mert már nincs 8 megás net. Van 5 ás 15, namármost ha 15-öt kapsz és szakadozik, akkor jogosan reklamálsz, így marad az 5 ami elmegy. Hol itt a gond ?

CID 2011.10.10. 21:40:39

@M. Péter:

Ja, van egy 15 fős norvég cserediák család, és már éppen az ötödik lóg 50 huffal a cégnek, de azért kössék be a netet, hisz nem kolompár5Lacika tartozik, hanem Kolompár 1-4-ig Lacika. Az, hogy ki kinek a sógora nagyapja s egyben testvére, sógora öccse unokatestvére, kuzinja, húga, nővére és apósa, azt meg ki tudja :)

Megdobbent 2011.10.11. 00:59:51

"evvel nem is lenne semmi baj". De bizony. Evvel baj van.

Ezzel meg nincs.

Megdobbent 2011.10.11. 01:04:34

Viszont tudom mar mibol fogok meggazdagodni :> Ratolatom magam barlistara, aztan megyek az irodahazakba zsarolni a cegeket, hogy ha nem dellaznak, akkor ugy bekoltozom az egyik kis irodaba, hogy csak majd neznek. Eh-eh, majd megtudjak! :)

KKKKKKKKK 2011.10.11. 07:45:23

@Megdobbent:

Ezt úgy hívják, hogy hátraható hasonulás.

Ebben, abban, ennek, annak, evvel, avval.

szombi 2011.10.11. 17:05:48

Csak azért utasították vissza, mert nem a T-Home internetre szerződtél hanem "külsős" céggel.
Ilyenkor a T-Com kihasználja azt a 30 napot az utolsó percig, és ahol tud ott piszkál.
Kis utcában vagy faluban szinte esélytelen mással szerződni mert akkor a kedves T-Com azzal dobja vissza hogy nincs elég vonal.
A Drávanet nem tehet semmit, csakis a T lehet ilyen szemét kecseg.
Csak figyeld meg, menj be egy T-pontba, rögtön lesz neted, még egy hetet sem kell várni vele és adnak tabletgépet is. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.10.12. 09:10:09

Na, ezek miatt elégedett a Sün a tányéros kábelinternyettel!

Szaracén 2011.10.13. 10:38:54

A T-Com minden lehetőséget megragad, hogy a velük "társbérletben" lévő internetes szolgáltatók felől jövő kéréseket elutasítsa. Saját ügyfélkörüket szeretnék bővíteni. Mi pont ugyanígy jártunk az Enternet-tel, amely egy szintén a T-Com hálózatán szolgáltató internetes cég. Először olyan indokkal utasították el a kérésünket, hogy állítólag mi visszavontuk a megbízást. Innentől indult az újabb 30 nap. Akkor közölték, hogy kapacitás-hiány miatt várólistára kerültünk. Meguntuk, megrendeltük a szolgáltatást közvetlenül a T-Com-tól. És láss csodát, 5 nap múlva volt netünk. A baj az, hogy teljesen nyíltan csinálják, mégsem lehet tenni ellene semmit, pedig ez minden tekintetben kimeríti az erőfölénnyel való visszaélés összes kritériumát.

Slowly 2011.10.13. 20:06:24

drávával szoptam én is egy fél évet... NHH-s panasz után derult ki, hogy oly impotens ez a cég, hogy nem volt képes felfogni, hogy egy cim nem csak utca-házszámbol áll(hat), hanem esetleg tartalmaz(hat) emeletet és ajtot... kerestem más szolgáltatot, 2 héten belul volt net :)

M. Péter 2011.10.14. 10:27:18

@Szarazkoro: Olvasd el, hogy pl. az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban hogy működik a hitelek elbírálása. Mit nyertem?
süti beállítások módosítása