Tékozló Homár

Bor dupla áron a Vapianoban

2011.10.18. 09:26 | juszka | 88 komment

Nem először fordul elő a világtörténelemben, hogy egy étteremben, pizzériában véletlen elszámolásokkal próbálják lehúzni a vendéget, főleg, ha alkoholról van szó. Laura mégis döbbenten tapasztalta, hogy még kedvenc helyén is előfordulhat ilyen malőr.

Szomorúsággal tölt el, hogy a kedvenc pizza lelőhelyemen is figyelni kell mostantól, hogy mi kerül a blokkra. Szeretném megosztani a nagyérdeművel az alábbi történetet a Bécsi utcai Vapianoval kapcsolatban: Viszonylag gyakran, két-három hetente beülünk egy pizzára a fenti helyre, szeretjük. Így tettünk múlt pénteken is. A pizza mellé általában fogyasztunk egy-egy pohár bort is, azonban néhány hete elég nagy összeget, 1800 forintot kóstált egy pohár rosé bor, amin eléggé kiakadtam, de saját magamnak tudtam be a hibát, mivel nagy volt a hangzavar, valószínűleg nem hallotta a hölgy a pultban, hogy milyen bort kértem. Gondoltam nem figyeltem és beválasztottam a legdrágább rosét. Kissé szívtam a fogam, de eszembe sem jutott, hogy esetleg elütötték a blokkolásnál az árat, vagy egyéb hiba lenne, mert eddig ilyet nem tapasztaltunk sosem.

Múlt pénteken ismét betértünk egy pizzára. A pizza megrendelését követően a bárpulthoz mentünk, de most résen voltunk, megnéztük az itallapot rendelés előtt. Ami először feltűnt, hogy nincs 900 forint/dl árú bor az említett helyen. A másik, hogy még mindig kapható a jól megszokott, 590 forint/2 dl kóstáló californiai bor, ezért ebből kértem 2 dl-t. Mikor a hölgy a kártyára blokkolta az összeget megint gyanakodni kezdtem, mert nem 590 forintot láttam felvillanni a kis képernyőn, de gondoltam, majd a fizető recepción tisztázzuk, ha valami nem stimmel. Fizetéskor kiderült, hogy a bor duplán van felszámítva. Mikor előadtam a pultban álló hölgynek, hogy egy pohár bort ittam közölte, hogy a bárpultos még friss dolgozó - hozzáteszem legutóbbi látogatásunkkor is ő állt a bárpultban -, valamint, hogy dl-ként kell beblokkolniuk az italfogyasztást és, hogy a hölgy valószínűleg nem tudta, hogy a fogyasztott bor akciós. (Hónapok óta akciós ez a bor.) Amikor jeleztük, hogy valószínűleg legutóbb hasonlóan jártam és 1800 forintért ittam szintén 2 dl bort, akkor rákérdezett, hogy visszajöttünk-e (nem) és látva az érdekes arckifejezésünket közölte, hogy valószínűleg nem direkt blokkolt rossz összeget a bárpultos hölgy. Hmmm… nem feltételezek rögtön csalást, de az, hogy „elnézést” egyszer sem hangzott el a fizetőrecepcióstól, pedig csak ennyit vártam/vártunk volna… A másik, hogy amikor ez cirka 3 hét alatt történik meg másodszor, akkor gyanút fog az ember… Nem tudom elfogadni magyarázatnak, azt, hogy új a bárpultos. 3 hét alatt illik megtanulni egy étteremben, hogy mi mennyi, mi akciós, hogyan blokkoljuk az italt, felettébb gyanús az eset…

A pizza egyébiránt isteni volt, mint mindig és nagyon sajnálnám, ha egy ilyen, eddig rendkívül igényesnek tartott hely beállna a lehúzós helyek sorába. Csak remélni tudom, hogy nem erről volt szó és hibáztak, akkor viszont a recepciós hölgyikének illene egy „elnézést” kimondani, mert ők hibáztak és akkor mindenki elégedett lenne. Nem hiszem, hogy nekem kell elkullognom rossz szájízzel onnan, ha ők hibáztak. Ha teszem azt ez egy külföldi vendéggel történik az ismét tépázza hazánk becsületét, az meg senkinek nem jó.
 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

labi 2011.10.18. 09:40:42

Remek bor lehet az a "californiai", mert ahogy látom az alaposan olcsóbb mindennél ami jelenleg az itallapjukon van.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 09:47:30

Laura nem-e véletlenül Ágnes?

ODIV 2011.10.18. 09:47:53

Ideje lenne megtanulni, hogy nincs olyan, hogy "nem lehúzós" étterem. Olyan előfordul, hogy az pincér épp nem téged akar lehúzni, mert te nem vagy potenciális lúzer. De próbálj csak egyszer is elmerülten beszélgetni fizetés közben, esetleg kicsit spiccesen kérni a számlát, vagy több órát eltölteni egy helyen. Ez nem feltétlenül az étterem biznisze, mint inkább az alkalmazotté.
Szóval a nem lehúzós étterem az, ahol ügyesek a pincérek. :D (mert nem veszed észre)

bldo 2011.10.18. 09:55:48

"Ez Dél-franciaországinak mondott bor, valójában egyharmad olasz bor, egyharmada görög, a többi színezék és vegyi anyag."

:D

elwood 2011.10.18. 09:57:22

"ismét tépázza hazánk becsületét"

hogy mit ?

szmoker (Homo Trollicus) 2011.10.18. 09:58:41

@blackdogone: ahh, Monsieur Duchemin... de rég láttam azt a filmet :)

Félre Beszélő 2011.10.18. 10:02:11

Mekkora sznob hely az a Vak piano...

Aki oda megy és californiai bort iszik az meg is érdemli, hogy átb..k!

Én megyek inkább az United States-be italian bort inni, igazi Pizza Ungheresevel.

Gugsz 2011.10.18. 10:03:45

Nem biztos, hogy le akartak húzni... mindössze annyiról lehet szó, hogy a leltári hiányt próbálják pótolni valahogy a spicces dolgozók... :)
De az árakat én sem tudom összebiggyeszteni sehogy sem. Ezek szerint az 900Ft/dl-es bór akciósan 295/dl ??? Akkor vagy az eredeti ár irreális, vagy az akciós. Vagy eredetileg egy drága bor, de lecserélték akciós tablettásra?

2011.10.18. 10:05:55

Elmesélem még az elején, mielőtt jönnek a Palkovicsnék és a wd40-ek, hogy hogy jártam két hete étteremben, posztot is akartam róla írni, de aztán inkább kidühöngtem magam és hagytam. Szóval céges vacsora volt a belvárosi Oliva étteremben, a honlapon pedig azt olvastam, hogy 6 óráig félárú a pizza, aminek örültem, mert egyébként is csak kötelességből mentem, gondoltam legalábbsokba nem fog kerülni, ha már az estém el van szúrva. A társaság nagyja (huszonpár ember) odaért negyed hatra, mi autóval mentünk (négyen), késtünk, de ott voltunk kicsivel fél hat után. A többiek már italt kaptak, de ételt rendelni nem engedtek, mondván, majd ha itt vannak a többiek. Én is kértem italt, és jeleztem, hogy választanék ételt is. A pincér mondta, hogy azonnal. Aztán csak nem jött, majd újra jeleztem, hogy kérnék enni, mondja erre, hogy egy perc, meg is jelent egy perc múlva italokkal (második körök), és megint jelentkeztem kajáért, mire odavetette, hogy előbb talán letenné ami a kezében van. Mondom oké, még mindig csak 50 körül járunk. Az italokat letette, majd dafke a hosszú asztal túlvégén kezdte a rendelésfelvételt. Mire hozzám ért 57 volt (nálam, nyilván nem atomóra, de kb annyi lehetett a valós idő). Mondom akkor ugye az akciós pizza még áll? Hát természetesen nem. MOndom ez nem túl elegáns, cirka fél órája kuncsorgok, nálam még van három perc és különben is. Mondja, hogy a főnök őt kinyuvasztja, ha hat után vesz fel akciós pizzát. Arra nem akartam kitérni, hogy honnan tudja, hogy a számítógép órája épp most mennyit mutat, mikor tíz perce az asztaloknál szerencsétlenkedik, úgyhogy lenyeltem a békát, de nagyon gáznak tartom, hogy nyilvánvalóan szándékosan húzták az időt az akció lejárta miatt, mellesleg a 27-28 emberből hárman kértük pizzát, tehát nem lerabolni akartuk őket. Szóval oda többet nem megyek, de a cég sem.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.10.18. 10:09:39

Lényeg, ami légyeg, az Aldiban ilyen nem fordulhatna elő.

England win The Ashes! 2011.10.18. 10:11:37

@elwood: "Mondd ezt még egyszer! Mondd ezt még egyszer, hogy "hogy mi"! Mondd még egyszer, ha mered, te f...fej bazdmeg! Mondd még egyszer, ha mered!"

:)))

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.18. 10:12:48

@shitgun: milyen céges vacsi az, ahol nem a cég fizet? :P

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.10.18. 10:12:56

Ha kényelmesen, étteremben akarsz kajálni, akkor biza nem kell sajnálni a lóvét!Ha baszod a fillért, akkor meg ne menj étterembe!

@hüjehalyó:
A múltkor vettem az Aldiban 250 forintért pizzát meg 120 forintért sört, oszt jó! 370-ért megvolt a kaja,ezek meg itt étterembe mennek... Egyébként pizza+sör a legjobb kombó

ODIV 2011.10.18. 10:14:17

@Gugsz: Nem értem, hogy nekem miért világos, amit a posztoló leírt.
Nem volt 900Ft/dl árú bor az itallapon, de neki ilyen áron számlázták ki a bort. Tehát előző alkalommal egy 450Ft/dl árú rosét ivott, így 1800 helyett csak 900-at kellett volna fizetnie.
Ekkor egy 595Ft/dl árú bort ittak, amit nem 2dlx595Ft, hanem 2dlx1190Ft áron számláztak ki. Ekkor jött rá, hogy az előző alkalommal sem 900 forintos bort ivott, csak akkor is átbaszták.

Örülök, hogy segíthettem.

káposzta 2011.10.18. 10:16:39

Én nem értem, minek megy akárki is Vapianoba. Olyan, mint a menza az iskolában. Fogod a menzás tálcát meg a menzás evőeszközöket, és baromi sokat állhatsz sorba a kajáért. Tésztát ettem ott, finomnak finom volt, de jóllakni nem lehet vele. Ráadásul 2000-et fizettem érte, tehát többe került, mint egy budapesti olasz étteremben egy hasonló étel (ahol mondjuk van pincér). A Vapiano nem is étterem, hanem egy jó drága tésztás-pizzás McDonalds. (Ja igen, amikor megláttam a pizza méretét és küllemét, kábé röhögőgörcsöt kaptam. Sparos pizza 2K-ért.)

2011.10.18. 10:20:17

@káposzta: én egyszer voltam ott, mert egy tanítványom ott szakácskodott, de szörnyen gyermetegnek és gagyinak találtam ezt a kártyás majomságot, nem tudom még az van-e, de negem ne nézzenek már kinyúlt pulcsis gimisnek, hogy a kis kártyámmal ökörködjek egy viszonylag drága étteremben.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.18. 10:24:19

fillérb****s magasfokon. ahogyan a Lajos kolléga is mondta. ha étterembe megyek, nem nagyon nézem az árakat mert rászánom azt a pénzt, akkor is ha kéccer annyi a bor. jól akarom magam érezni, nem a tolvajokat fogni és elrontani az estémet. de én paraszt vagyok, szal' lehet nálam máshogy van :D

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 10:26:25

@fghjk: "Ami először feltűnt, hogy nincs 900 forint/dl árú bor az említett helyen."

SarahConnor 2011.10.18. 10:27:30

Pizzához bor?! A töltött káposztához meg pezsgőt szoktatok akkor, ugye?

É2I 2011.10.18. 10:29:26

@shitgun: Kb. nem is rendeltem volna. Felállok, hazamegyek. Főleg, ha nem is a cég fizeti a "céges" vacsorát. Jó hogy nem már batyus bál.

2011.10.18. 10:30:17

@akiazsiráfotszereti: én szeretnék veled üzletelni, kicserélném az olajat a verdádban 100 ezerért, adnék neked pörkőttöt sörrel a risztorantban 18 ezerért, fél kiló kenyeret meg littyó kólát a Tescóban 6 ezerért. Te meg mindent fizetnél szótlanul, mer' ha ennyi, akkó' ennyi.

herk 2011.10.18. 10:34:25

@akiazsiráfotszereti:
ezért tart itt az ország, stb.
egyáltalán nem fillérb@..ás. Tudod mi az a fillérb@..ás? Hát pont nem ez. Kifizeti a magasabb árat, ezért megy étterembe. De nehogy már lehúzzák. Én is igy vagyok ezzel. Simán kifizetem alkalomadtán a magasabb árat + jattot, de ha 5 Ft-tal meg akarnak rövidíteni, akkor a próbálkozóra hajtogatok egy villamost.

Xezs 2011.10.18. 10:41:36

Nem kell magyarázkodni, elittad a kosztpénzt, az asszony meg dühös.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.10.18. 10:46:29

@herk:
"de ha 5 Ft-tal meg akarnak rövidíteni, akkor a próbálkozóra hajtogatok egy villamost. "
Gondolom ott helyszínen ráhajtogatod, nem utólag sírsz!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 10:50:27

@akiazsiráfotszereti: Én sem bogarászom a számlát, de ha +egy ezres rajta van a megszokotthoz képest, csak feltűnik.
Más kérdés, hogy nem mennék ilyen felvágós helyre, mert nem vagyok sznob. Akárki megmondhatja.
...aki számít.

káposzta 2011.10.18. 10:55:51

@shitgun: Igen, még mindig az van... Elég röhejesnek találtam én is ezt a rendszert.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.18. 11:06:43

Nekem meg sokkal szimpatikusabb az a kártyás cucc, mint az általam nem látott cetlikre való kézzel firklgatás.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.18. 11:08:12

@shitgun: nem az orbitális átbaszásokról beszélek, hanem arról, ha én beülök egy étterembe egy kis romantikára az embörrel és jól akarom magam érezni, akkor nem fogok balhézni és vizslakutya módjára keresni a rejtett és félreszámolt tételeket a számlán. egy duplán felszámolt bort ugyan észrevennék, de kivan zárva hogy 600 forintért reklamáljak. nem kap borravalót az ipse, aztán kész. ennyi. mosolyogva elmegyek :D

@herk: ugye különbözőek vagyunk, ez így szép:) lásd fentebb.

2011.10.18. 11:11:24

@akiazsiráfotszereti: ha engem átvernek, én abban lenézést, hülyének nézést, rosszindulatot látok. Ezért megy fel a pumpa, nem a párszáz forintért. Felnőtt ember vagyok, nem úgy beszélek, öltözöm, viselkedem, mint egy suttyó vagy egy gimis csávó, tiszteljenek meg azzal, hogy emberszámba vesznek, és annyit kérnek, amennyibe az kerül (leírva), és nem fejőstehénnek néznek.

herk 2011.10.18. 11:11:46

@Horváth Lajos:
igen mélyen tisztelt Horváth Lajos Úr!
Jól gondolod.

vernarancs 2011.10.18. 11:13:40

Az aldiban ennyiert egy rekesz californiai bort lehet venni.
Mar elsore is balhezni kellett volna. Sot, elkerulni az ilyen helyet.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.18. 11:17:16

@shitgun: teljesen igazad van, persze hogy rosszindulat és lenézés és hülyének vagyunk nézve. ez így van. de nekem egyszerűen többet ér egy szép este meg egy jó vacsora , nem vagyok hajlandó elrontani a saját szórakozásomat azzal, hogy az ilyen köcsögökkel foglalkozzak és vitatkozzak. átvert? egészségére. költse gyógyszerre.

ha a boltban duplán számolják a kenyeremet, azt azonnal az orra alá dörgölöm és kérem vissza a tévesen felszámolt két ajrót mert vásárolni utálok, szóval ott már nemlehet lerontani a kedélyemet.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.18. 11:19:37

én a múltkor 40 percig vártam h odaadják a duplán számolt boromat, pedig le vagyok százalékolva

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.10.18. 11:20:59

@estrella negra: 1800-at csengetett 2dl-ért (1 pohár), ezért csodálkozott utána rá, h nincs is 900/dl-ért bor.

2011.10.18. 11:21:58

@akiazsiráfotszereti: hát én olyan zsémbes mérgelődő figura vagyok, hogyha látom az átverést, meg a genyózást, akkor onnantól kizárt a jókedv és vidámság, hanem dohogok mint a V8-as motor. Ha megöregszem, olyan leszek, mint az a reklamáslós fószer a Szomszédokban:)

FDToth 2011.10.18. 11:22:47

Az a minimum lett volna az étteremtől, hogy ad vmi kis kompenzációt (következő alkalomkor ajándék pohár bor v. pizza)
Enélkül komolytalan a vendéglátóhely, nem menj vissza oda többet:)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.18. 11:27:23

@shitgun: aki sokat idegeskedik, az nem öregszik meg, gondolj erre. előbb elviszi az agyf*szgörcs, sajnos.

2011.10.18. 11:42:05

Mi hétvégén voltunk egy kisközség egyetlen éttermében, a kaja egész jó volt, de a pincérnő világundorát nem lehet elfeledni. Viszont az nagyon pozitiv volt, hogy az egyik étel árát 1000 forinttal alulárazták. Szóval nem csak le-, hanem felhúzós helyek is vannak.
Cím a szerkesztőségben.

kispestipeti 2011.10.18. 11:43:59

Az a bizonyos fillérb@aszogatás bizony azon hirtelen jómódúvá vált polgártársaink sajátja, akik megjáccák ugyan a csekonicsot, de ott spórolnak, ahol a józanul élő (gondolkodó) sikertelennek megbélyegzetteknek soha eszébe sem jut.
Ez a "ha én étterembe megyek, akkó nem nézem az árakat" modor bizony nagyon gáz és sokkal cikibb, mint megnézni a számlát tételesen.
Azért megszólni valakit, mert nem akar kétszeres árat fizetni valamiért, szintén egy ostoba viselkedés.
Végezetül azon gúnyolódni, hogy ki, hova jár étterembe már egyenesen infantilis.
A poszt elérte célját. Bizonyítja újra, (meg újra) hogy a vendéglátás továbbra is rejt magában meglepetéseket, (teljesen mindegy a látszat a külcsín) melyek szinte kizárólag a vendégeket sújtják. vajon a kezdő pultos hány vendégnek számlázott a valós ár felén ki borokat?

2011.10.18. 11:45:28

@akiazsiráfotszereti: "nem nagyon nézem az árakat" Lúzer-e vagy ?
Lehet lazáskodni is, de az a skála másik végpontja. Az ilyeneket jól lehúzzák a cincérek.

2011.10.18. 11:51:08

@Fenimore: igen, pizzához bor illik. Miért szerinted nagyfröccs vagy unikum ? vagy VBK ??? :)P

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.18. 11:52:03

@Kulics: hát van aki lúzernek mondja, van aki hedonistának, van aki meg le se sz*rja az egészet :D

@kispestipeti: igen, ott spórolok ahol a hülyék nem, valóban. nem veszek hitelre 30ezer ajrós autót mer az kell, sem 200 négyzetméteres házat gyes+hitel+mókanélküli segély kombóra, hogy hátmajdkinyögöm valahogy, sem nem megyek balira merazhúdejó, és nem szórok szét kéthavi fizetést karácsonyra hitelből. valóban. :D cserébe nyugi van és tudom élvezni a jó vacsorákat .

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.10.18. 12:22:10

@akiazsiráfotszereti: Ha én vacsorázni vagyok, én sem nézem az árakat. Nézze az, aki meghívott:))

kispestipeti 2011.10.18. 13:02:04

@akiazsiráfotszereti:
Akkor neked nagyon jó lehet.
De azért ne legyen a nagy nyugalomnak az az ára, hogy jogtalanul kétszeres árat fizess bármiért, bárhol.
Egyébként pedig az alapgondolatban egyet értünk. Bár én nem tartom annyira fontosnak bárhol, bárkinek is dicsekedni, hogy nem futottam bele semmilyen erőn felüli, bizonytalan kötelezettségvállalásba, és ettől milyen kúl vagyok. Ez egy olyan alapvetés, ami szót (betűt) sem érdemelne.
Talán a lényeg az lehetne; lehet született vagy természetesen eltanult eleganciával is kellően öntudatosnak és eléggé jómódúnak lenni eccerre.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.18. 13:20:08

@batgirl: ugye. ez eszembe sem jutott :)

@kispestipeti: ehhez csak némi józan paraszti ész kell, semmi több. én sem vagyok gazdag,de ennyit megér nekem egy nyugodt este. ez olyan mint a drog: fizetsz az illúzióért.

engem csak az zavar, amikor az emberek vínyítanak hogy így nincs pénzmeg úgynincs pénz, de a fentebb felsorolt agyatlanságokra persze van pénz..minden szarságot megvesznek, amire rohadtul nincs szükségük, de ha netalán valahol jogtalanul kigurul a kasszából haccáz huf, akkor azonnal megy a sirám. van kire fogni.

egyébként meg, ha nem akarom hogy átvágjanak, akkor nem fognak. tessék lecsekkolni a számlát ha úgy érezzük hogy nekünk ez egy homárposztot fog érni. ha meg nem csekkoljuk, utólag már ne sírjunk.

Tony Almeida 2011.10.18. 13:48:15

Én fillérbaszó vagyok. Nemrégi 299 Ft-ért vettem ákcijós Egri Bikavért a madarasteszkóban 10 üveggel. F*szom sem adna többszáz forintot decijéért. Azt asszonnyal sütünk pizzát otthon, egy ezresből összejön 2 nagy pizza, 2ujjnyi vastag feltéttel. oszt még benzinre sem költök.
Na, csá.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.10.18. 14:22:54

Vapianoval, californiai.
Biztos nagyon sexy lehet.

Tony Almeida 2011.10.18. 14:38:56

@FDToth: Persze, minden jöttmentnek ingyen pizza/bor, mert az illető aszonta, hogy múltkor elszámoltak vmit.
Pénztár után reklamációt...

2011.10.18. 14:39:39

@akiazsiráfotszereti: amúgy egyetértek veled.
Lányom vett hitelre iphone-t, mert az kúúúl, de aztán ahhoz, hogy lementse a cuccait a PC-re külön dollárért kell megvennie valamit.
Emiatt miért nem írnak homárposztot ? Az apple gigantikus svindlis lehúzását miért nem reklamálja senki ? Oltári világbecsapás és még siratják is a halálakor azt aki ennyire telibeszarta őket... hehehe... az emberek ostobaságának sosincs határa.

vpk 2011.10.18. 15:12:19

Erre csak annyit szeretnék mondani hogy mindenki emberből van és hibázhatnak de ha akkora nagy baj lett volna akkor nyugodtan szólni kellett volna a lánynak és tisztázni fizetéskor
a lehúzásról pedig annyit hogy az az összeg ami a kártyáján van az a forgalomba megy és nem a borravalóba szóval semmi haszon nincs belőle
legközelebb szólni kell és tisztázni a dolgokat és nem vádaskodni!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.18. 15:34:21

@estrella negra: en meg mindig atnezem a szamlat, szepen nyugodtan, utana irom ra a borravalot es utana viszi el a konyvecsket a cincer

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.18. 15:39:07

En sokkal jobban szeretek szekre ulni, mint pizzara. Remelem ez seggit!

N005 2011.10.18. 18:44:27

Szép kis dizájnkajárda a Vapiano, de ha ár-érték arányról beszélünk, akkor rohadt nagyot bukott. Példaként: tésztát múltkor elfőzve kaptam, híg szar semmilyen ízű mártással, csekély 1700 forintért. A recepciós is bunkó volt. Egyszerű, ahol úgy érzem nem azt kapom, amit a pénzemért várok, oda nem teszem be többet a lábam.

lordjim 2011.10.18. 19:23:07

Te egy "gyanúsan"hüle vagy,ha egy szemét módon lopó,tolvaj bandához jársz,és még mentséget keresel nekik.Egyél pizzát Gyálon,a cigánykocsmában,ott kirabolnak a la natúr.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.18. 21:33:08

@akiazsiráfotszereti: "kivan zárva hogy 600 forintért reklamáljak"

1800-ért reklamált.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.18. 21:34:34

@lordjim: "Gyálon,a cigánykocsmában,ott kirabolnak a la natúr."

:)))

SarahConnor 2011.10.18. 22:19:55

@Kulics: Szabolcsi vagyok, a szabolcsiak nem isznak bort. Igaz, pizzát se esznek :D

suzeeq 2011.10.18. 22:27:49

óóóóóóóó, pedig nemsokára nyitnak a MomParkban is, és én már alig vártam!!! Mindegy, azért adok egy esélyt nekik, mindenképpen kipróbálom, csak majd résen leszek :)

suzeeq 2011.10.18. 22:34:13

@ODIV: bizony, egyszer Szilvásváradon majdnem szerencséje volt velünk a pincérnek... hozta a számlát egy kistányéron, szalvétával gondosan letakarva a tételeket, csak a végösszeg látszott, ami gyanúsan sok volt (alig ettünk/ittunk valamit). Fellibbentettük a szalvétát, és nem is a mi blokkunk volt.... persze esküdözött, hogy véletlen kavarás történt...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 22:43:18

@CatMother: Pálinkát.
Katonakoromban a szabolcsiak olyan szeszeket megittak, hogy én a szagától rosszul lettem. Olyan bukéja volt, hogy neki lehetett dőlni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 22:44:20

@suzeeq: Nem tucc élni. Zsiráfos kollegina simán kiperkálta volna.

XCat 2011.10.18. 22:44:35

@estrella negra: Bisztos attól olyan okosak...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 22:46:45

@CatMother: Hát egy-kettőnek volt olyan negatív IQ-s feje, hogy a fal adta a másikat.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 22:48:04

@CatMother: Most akkor képzeld el, hogy egy ilyen figura, akit otthon a kocsmába' mindenki kiröhög, hatalmat kap a kezébe...

XCat 2011.10.18. 22:49:19

@estrella negra: Ennek van valami aktuálpolitikai vonatkozása? Tájékozatlan vagyok...

XCat 2011.10.18. 22:56:01

@estrella negra: Jó. (Tényleg nem értem.)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.18. 23:08:26

@CatMother: Tényleg nem gondoltam ilyesmire. De most, hogy mondod, lehet benne valami. Nem is kell csupán napjainkra gondolni. A háború után a kommunisták által kiemelt káderek (pl. Péter Gábor, aki szabóból lett az ÁVH vezetője) műveltek furcsa dolgokat. De Hitlert is említhetjük akár.

XCat 2011.10.18. 23:10:56

@estrella negra: Hitlert ne említsük, az hívószó olyan elemeknek, akik nélkül most amúgyis eléggé hányingerem van.

Balint Gyuri bacsi 2011.10.19. 11:47:51

@Horváth Lajos:
"Ha kényelmesen, étteremben akarsz kajálni, akkor biza nem kell sajnálni a lóvét!Ha baszod a fillért, akkor meg ne menj étterembe!"

Latszik, hogy te se sokat jarsz etterembe.
...es sajatsagos fogalmaid vannak a vendeglatasrol. Persze nem a te hibad hanem aze a rendszere amelyik elvaditott.

Balint Gyuri bacsi 2011.10.19. 12:01:42

@akiazsiráfotszereti:
"fillérb****s magasfokon. ahogyan a Lajos kolléga is mondta. ha étterembe megyek, nem nagyon nézem az árakat mert rászánom azt a pénzt, akkor is ha kéccer annyi a bor. jól akarom magam érezni, nem a tolvajokat fogni és elrontani az estémet. de én paraszt vagyok, szal' lehet nálam máshogy van :D"

Dehogy az, csak neked vannak beteg komplexusaid ezzel kapcsolatosan mint Lajos kolleganak.
Sok csekonics barot lattam mar kioltozve, brifkoval.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.10.19. 12:38:33

@Balint Gyuri bacsi: tévedsz :D nekem egész másmilyen beteg komplexusaim vannak, de a dokim aszonta arról nyilvánosan jobb nem beszélni.

amúgy farmert hordok polóval. azt még szabad?

szabolcsi plutó 2011.10.19. 17:18:49

én is szabolcsi csávó vagyok, de iszom bort, és eszem pizzát is, és kibaszottul idegesít mikor azt írják hogy a zemberek.
ede is idegesített, meg hogy sikeres ember nem lehet. jó poén volt egy darabig, de már túlzásba vittétek. akinek nem inge nem veszi magára.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.10.26. 23:21:07

A Vapiano sznob hely, ez tény. Az aki étteremben bort merészel inni, az megérdemli, hogy lehúzzák, mert az éttermi boráraknál a világon nincs nagyobb pofátlanság.
Egy 2000 forintos palackért képesek 6-7000-et elkérni, amit én nagyon nem tartok korrektnek. 4-5 csak csak, de ennél több?
Ha jó bort akarsz inni vegyél és idd meg otthon, sokkal-sokkal jobb.
süti beállítások módosítása