Tékozló Homár

A Homár miatt alázta meg a buszvezető

2011.10.20. 19:59 | jackyll | komment

Fokozódik a helyzet a marcalvárosi állomáson. Tegnapi levelünk nyomán az egyik buszvezető meggyanúsította naiv ügyfelet, hogy ő a szerző, Ádám, mikor pedig nemis. Spicliskedéssel és szarkeveréssel vádolta, illetvehogy kollégája sírva fakadt a lebaszás után. Kérjük őrizzék meg hidegvérüket, nincs itt semmi látnivaló, kicsit mindenki ideges.

Elképesztő eset történt meg velem ma. Reggel kissé késve indultam el otthonról és negyed kilenc körül futva érkeztem meg a buszmegállóba Győrben a marcalvárosi állomáson ahol épp csak elértem a 14-s buszt. Felszálltam felmutattam a bérletemet elindultunk majd kinyitotta a sofőr a fülkéjének ajtaját és hátraszólt hogy én vagyok-e az Ádám?

Mondtam neki, hogy nem úgy hívnak, erre azt válaszolta, hogy ne hazudjak, mert tudja hogy az is pont így néz ki mint én és hogy biztosan tagadom, hogy én vagyok az Ádám és én kevertem meg a szart tegnap mert nem volt képes időben odaérni a buszhoz és jó lenne ha megtanulnák viselkedni és nem spicliskednék, mert tegnap a kollegája az újságcikk miatt leszúrást kapott és utána meg sírva fakadt, percekig kellett vigasztalni. És jó lenne ha vigyáznék mert baj lehet ha folytatom a volán lejáratását.

Én meg döbbenten álltam mert nem elég hogy nyilvánosan megaláztak valaki helyett és az utasok is rossz szemmel néztek rám. Én semmiről nem tudtam, beértem a munkahelyemre, a kollegáimtól tudtam meg, hogy portáljukon jelent meg egy cikk, hogy többször otthagyott valakit a 14-s busz akit Ádámnak hivnak.

Ilyet komolyan lehet, hogy egy semmiről nem tudó, semmiről nem tehető embert aláz meg más helyett egy szolgáltató vállalat alkalmazottja? Eddig még soha nem írtam semmilyen újságnak, de gondoltam hogy ezt már nem hagyhatom szó nélkül, az én becsületemen esett csorba.

Tisztelettel: LZS, Győr

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.10.21. 09:31:23

@Dr Jozef Vengloš: bérleten nincs név.

A sofőrök amúgy isten szindrómában szenvedő emberek, ők az élet és halál urai a koszos buszukon.

2011.10.21. 09:32:45

@Secnir: ááá ez beszarás :) :) :)

England win The Ashes! 2011.10.21. 09:41:10

@Kulics: Nem kell hozzá arcképes igazolvány? (Külföldön tapasztaltam ilyet, de Mo.-n még soha.)

2011.10.21. 09:41:19

Annak a busznak mi a száma amit a Sandra Bullock vezet és kurvagyorsan teper ? Na én arra szállnék fel.

2011.10.21. 09:42:21

@Dr Jozef Vengloš: arcképen nincs név, vagy neked igen ?

elwood 2011.10.21. 09:42:48

szerintem mindenki menjen Ádám jelmezben a Volán buszokra, ez összezavarja majd a sofőröket

2011.10.21. 09:43:29

@Dr Jozef Vengloš: ja értem mit mondasz: a bérleten van fotó, de név nincs odaírva.

England win The Ashes! 2011.10.21. 09:44:16

@Kulics: Ja, nekem van... :)

IGAZOLVÁNYról pötyögtem, hombre! Ne játszd már az értetlent!

England win The Ashes! 2011.10.21. 09:46:45

@Kulics: Nekem Fehérváron az igazolványon volt név, meg asszem születési dátum is, azért kérdeztem. Bp.-n nem tudom, ott a diákigazolványt használtam a 30 napos bérlet mellé, sima mezei igazolványt nem láttam.

2011.10.21. 09:50:42

@Dr Jozef Vengloš: Budapestet nem tudom, itt Montrealban csak fotó van a bérleten meg csipp, név nincs. A sok kínai bevándorló hieroglifás nevét úgyse tudná elolvasni senki.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.21. 09:54:03

Elképesztő eset történt meg velem ma. Reggel kissé késve indultam el otthonról és negyed kilenc körül futva érkeztem meg a buszmegállóba Győrben a marcalvárosi állomáson ahol épp csak elértem a 14-s busz indulási idejét. Felszálltam, beindítottam a motort, elindultunk, majd valaki kinyitotta a sofőrfülke ajtaját és beszólt hogy én vagyok-e az a buszvezető?

Mondtam neki, hogy nem úgy hívnak, erre azt válaszolta, hogy ne hazudjak, mert tudja hogy az is pont így néz ki mint én és hogy biztosan tagadom, hogy én vagyok az a buszvezető és én kevertem meg a szart ma reggel mert írt a homárnak és jó lenne ha megtanulnák viselkedni és nem spicliskednék, mert ma reggel a kollegája az újságcikk miatt leszúrást kapott és utána meg sírva fakadt, percekig kellett vigasztalni. És jó lenne ha vigyáznék mert baj lehet ha folytatom a volán tekergetését.

Én meg döbbenten álltam mert nem elég hogy nyilvánosan megaláztak valaki helyett és az utasok is rossz szemmel néztek rám. Én semmiről nem tudtam, beértem a sofőrpihenőbe, a kollegáimtól tudtam meg, hogy portáljukon jelent meg egy cikk, hogy többször otthagyott valakit a 14-s busz akit Péternek hivnak.

Ilyet komolyan lehet, hogy egy semmiről nem tudó, semmiről nem tehető embert aláz meg más helyett, egy szolgáltató vállalat alkalmazottját? Eddig még soha nem írtam semmilyen újságnak, de gondoltam hogy ezt már nem hagyhatom szó nélkül, az én becsületemen esett csorba.

Tisztelettel: másik buszvezető, Győr

É2I 2011.10.21. 10:03:03

@Kulics: Vazzeg, ha jól tudom Montreál nem tartozik Magyarországhoz. Úgy hogy fogadd el, hogy itt van név a bérleten. Sőt ha nem írod rá, akkor nem is érvényes, ergo megdasz az ellenőr. (Többek közt az át nem ruházhatóság miatt kell ráírni.)
Ja és a csiped milyen adatokat tartalmaz? Tudod-e?

2011.10.21. 10:08:48

@É2I: ki kell ábrándítsalak: a budapesti bérleten sincs név - most írta egy barátom.
A csippben benne van, hogy a Betelgeuse csillagködből származom, a pontos koordináták satöbbi.

bizonytalan  2011.10.21. 10:23:49

a következő hozzászóló buzi

Zöldegér 2011.10.21. 10:25:34

@luciferko: Ha valaki leszáll az egyik buszról, és inaszakadtából lohol a másik jármű irányába, arról azért lehet feltételezni, hogy nem a százméteres síkfutást gyakorolja, hanem tovább szeretne utazni a célba vett busszal. Ha a sofőr megvárja őket, ezen a buszon ülő épeszű utasok nem háborodnak fel, mert holnap ők is kerülhetnek hasonló helyzetbe, a többi majom meg úgyis mindig hisztizik valamin.

É2I 2011.10.21. 10:27:57

@Kulics: Lehet nem pösti vagyok. Ellenben húsz évig utaztam helyközi volán buszon és bizony rá kellett írnom. Egy fényképes bérlet tok amin szintén rajta a nevem. Illetve a bérlet szelvényre még a bérlet tok számát is fel kellett tüntetni. Hogy ne tudja más használni. Mondjuk ezt sose értettem, mert mi van akkor ha másnak adom? Én úgyse tudom akkor használni.

Hehe, én meg pont a Betelgeuse szerverről írom ezt a kommentet :D

igazságos 2011.10.21. 10:45:51

@hagyma: amiben viszont nem cserélnék veletek, a 10 perces reklámok.

Majdnem eret vágtam magamon, mikor megnéztem Amerikában a Lost finálét.

Hát nem volt semmi, soha többet.

Meg az öt top-shop-os csatornát se irigylem.

Torrenten kell nézni nálatok mindent, mert a reklámok elviselhetetlenek.

2011.10.21. 10:53:15

@É2I: na jó, de a posztban szereplő győri 22es és 14es buszok városi és nem helyközi buszok, szóval városi bérlet kell hozzájuk, amin nincs név és a sofőr se tudja név szerint azonosítani a reklamáló utast - csak hogy visszatereljem a témát az eredeti medrébe.

Rosszindulatú Vászka 2011.10.21. 11:04:58

Velem ma semmi különös nem történt.
Tegnap sem.
Remélem, holnap se fog.

Ma nem értem el a buszt.
Tegnap sem.

Pedig nem is futottam utána.
Tegnap sem.
Holnap se fogom elérni.
Holnap amúgy sem való utazni.
Futni se. A busz után se.

És nem akarok róla beszélni.
Holnap se.
Talán majd tegnap.

Don Quixote de la Ferko 2011.10.21. 11:08:59

@Zöldegér:
Magyarisztánban vagyunk. A ráutaló magatartás még nem jelenti azt, hogy a végeredmény az, amire a többség számít.

Nem egyszer állok meg az idióta gyalogosnak, aki rohan a zebra felé, majd megáll, visszafordul, és elmegy másfelé. Ha nem állok meg, akkor meg a rendőr csesztethet teljesen jogosan.
Ez is ilyen. Ki tudja, hányszor cseszett rá a buszos, a 20. után már tojik arra, hogy sportolnak mellette.

Don Quixote de la Ferko 2011.10.21. 11:18:06

A probléma a jól megszokott, a megoldás is Magyarisztán béli, ahogy az is megszokott.

Emberek. Észre kéne venni, hogy nem a buszsofőrt, a hentest, a péket, a rendőrt kell szidni.
Jelen szituációban a buszsofőr egyet tehet. Beül, elolvassa a napi menetnaplót, oszt amikor az abban látott 2 szám, kettőspont, két szám kombináció megegyezik azzal, amit az órán lát, akkor csilingel, becsukja az ajtót, oszt elindul. Ez a dolga.
Az, hogy egy másik busz érkezése egybeesik az ő indulásával, arról egy olyan ember, egy úgynevezett "manager" tehet cirka 4-5-ször annyi fizetést zsebre téve, mint a sofőr, aki egy fűtött irodából nézi a buszokat, és ordít a sofőrrel, ha az 10 másodperccel később indul.

Nem egymást kéne basztatni. A látókör kiszélesítése nagyobb nyugalmat eredményez.

Örülök, hogy segíthettem a megértésben.

Zöldegér 2011.10.21. 11:27:03

@luciferko: És akkor az a megoldás, hogy az idióta kisebbség miatt a jószándékú többséget is meg kell szívatni?
És az utóbbi időben harapózott el az a "Magyarisztán szindróma", régebben a helyközi buszokon tényleg segítőkész és sofőrök, és normális utasok voltak. Aztán mostanában mindenki megbolondult.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.21. 12:16:18

Ez mennyire szurrealis. Nem is a 20as buszrol szalt at a 14esre.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.21. 12:20:09

@luciferko: nem vagyunk semmifele isztanban. Van nehany fasz, nehany bunko, nehany istenbarma, akik lehet, hogy egyfajta vacak szajizt adnak akar napokra, de az egesz orszag nem ilyen. Par csokott agyu senki utan ne altalanositgassunk. Ruhellem ezt az alsagos, remenytelen sirankozast.

2011.10.21. 12:29:02

@luciferko: óriási tévedésben vagy. Amit te leírtál egy technokrata mechanikus emberhez méltatlen viselkedés.
arra alapul, hogy az egész világunkban kizárólag az emberek által hozott szabályokhoz kell alkalmazkodni, semmi saját gondolkodási, mérlegelési, cselekvési szabadságunk nincs, ergo felelősséget se kell vállalni semmiért ami nincs leszabályozva. Ez egy infantilis, felelősség kerülő antihumánus nézőpont.
Örülök, hogy segíthettem az önmegismerésedben.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.10.21. 12:38:16

@Kulics: Azért a második mondatot jobban tagolhattad volna. V.ö. "A királynőt megölni nem kell félnetek..."

Don Quixote de la Ferko 2011.10.21. 12:49:32

@Kulics:

Ha mindenki hozzád hasonlóan apuci pénzéből alapított cégbe ülhetne vezérként, biztos hasonlóan érezne. Kérdezz meg néhány melóst. Próbálj meg érdeklődni a valós világról. Akkor talán nem beszélsz butaságokat.

Don Quixote de la Ferko 2011.10.21. 12:51:53

@Kulics:
A megértéshez ajánlanám figyelmedbe a MÁV pontosságáról szóló posztokat.

Szinte ugyanazok a nevek hörögnek habzó szájjal a pontatlanság miatt, akik itt a pontatlanság mellett teszik le a lantot.

Sasfióka 2011.10.21. 12:56:50

@elwood: Ha Ádám kosztümben mennének a buszozók, az még jobban összezavarná a sofőrt :p

Pávor Jál 2011.10.21. 13:09:41

Az ismeretlen buszvezető bácsinak, kinek szíve szakadt meg, küldeném Zámbó Jimmy - Gyere sírj a vállamon című nótáját!

"Gyere sírj a vállamon, megnyugszol tudom.
Én nem mondanám senkinek sem el.
Csak sírj a vállamon, a másik oldalon,
de ha nem szólnál, én érteném nagyon. "

:(

alien 2011.10.21. 13:23:07

1. ha a szolgáltató azt mondja te vagy Ádám kedves megrendelő akkor bizony nincs mese, te vagy Ádám
2. ha direkt rád*ssza az ajtót akkor
2.a. miért nem vagy gyorsabb
2.b. közfeladatot ellátó személy által elkövetett erőszak áldozata lettél, amire akár büszke is lehetsz
3. mikor fogod fel kedves Á-d-á-m, mert te vagy az, hisz megmondta a picsogó kollégája, hogy az vagy és akkor nincs mese, szóval a szolgáltató iparért vannak annak megrendelői és örülhetsz hogy eltűrik létedet

de

ha nem akarod, hogy így legyen felhívod a vezető főnökét és elküldöd a picsába és követeled, h az e vezető egy héten át minden reggeli járaton amikor meglát elnézésedet kérje és ha ezt megteszi akkor nem indítasz ellenük az alkalmazottjuk által elkövetett személyiségi jogi jogsértés miatt kártérítési pert, de hogy élhető legyen ez a világ ne hagyd ennyiben mert igenis szórakozik a bkv is azzal, h látja hogy futsz és direkt nem vár meg, biztos azért mert felborulna a másodperce kiszámított menetrendjük
ne hagyd

Manyecska 2011.10.21. 13:24:34

Bisztos mindig sír...kéne ilyen bizbasz a szeme elé, két pici ablaktörlő lapát a pillái alá hogy lássa a futó utasokat..
Ez hihetetlen!!:)

alien 2011.10.21. 13:25:30

@luciferko: ja és elérjük a balkán nírvánáját

123456789123456789 2011.10.21. 13:29:07

a malacvárosi állomásról a 14es busz az aldiba e megy e?

Manyecska 2011.10.21. 13:36:40

Valaki szálljon már fel "Ádám vagyok, segíthetek?" kis névtáblával a kabátján!!

Manyecska 2011.10.21. 13:38:57

@faqq: nem, ő Ágnes szerintem!!

popocatepetl 2011.10.21. 13:40:17

@HUN_Sector: "Kíváncsi vagyok, hogy a Homár foglalkozik e olyanokkal, hogy a hazánk fiai által gyártott új Heroes rész gyűjtői kiadását minden országban rendesen kapták meg, de mi, magyarok az összes angol és lokalizált csomagból csak egy hiányos változatot kaptunk? Se soundtrack, se 1 hónapos heroes kingdoms prémium kód, se poszter, a dvd tok helyett meg papírtokra futotta...
Mindez egy 15000-es csomagban."

Hogyne foglalkozna. Már ki is küldtek egy speciális alakulatot.

popocatepetl 2011.10.21. 13:41:53

@luciferko: "ordít a sofőrrel, ha az 10 másodperccel később indul."

Persze, hogy késöbb indul ha a fizető szolgáltatást igénybe vevő ügyfelet vegzálja és nem a munkáját végzi. A tahója.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.10.21. 14:03:19

Kicsit hosszú
"6.3. A frontemberek viselkedése kiemelt helyzetekben

6.3.1. Az utastájékoztatás általánosságban
Az utastájékoztatásban a legfontosabb elem az élõszóval adott információ, így az utassal való közvetlen szóbeli érintkezés során a tájékoztatás tartalmára és annak módjára nagy hangsúlyt kell
fektetni. Mivel az utastájékoztatás esetleg nagyobb gyakoriságot igénylõ eseteiben a rendszeres köszönés rossz hatást kelthet, ajánlatosabb az utasokat udvariasan megszólítani, minden üzenet bemondása elõtt. A megszólítás is lehet - annak megfelelõ tolmácsolásával - az utas udvarias és tiszteletteljes köszöntése. A társaság munkatársa a közleményeket minden esetben a magyar nyelv és hangsúlyozás szabályainak megfelelõen, jól érthetõen és nem hadarva mondja be. A közlemény befejeztével köszönjön el. Pl.: Kedves utasaink ! A 4-es villamos csak a Blaha Lujza térig k özlekedik, onnan villamospótló busszal utazhatnak tovább. A kényelmetlenségért szíves elnézésüket kérjük. További jó utazást kívánunk! Elõre kidolgozott típusszövegek alkalmazása javasolt. A jármûvezetõ mindig érthetõen mondja be a megállókat a mikrofonba. A jármûvezetõ végállomásokon induláskor és beérkezéskor köszönjön. Pl.: Jó napot és kellemes utazást kívánunk! Elso megállónk... Baross tér végállomás következik. Köszönjük, hogy velünk utazott. További kellemes napot kívánunk! Amennyiben az utas információért fordul a jármûvezetõhöz, az mindig udvariasan, legjobb tudásának megfelelõen, segítõkészen és türelmesen válaszoljon. A konfliktusokat kerülni kell. A rendkívüli események bemondása Mivel a társaság személyszállító jármûveinek közlekedési rendjérõl, díjszabásáról, valamint a közlekedési rendben elõre tervezett, illetve rendkívüli változásokról az utast tájékoztatni kell. Ezért váratlan forgalmi események miatt módosított útvonalon való közlekedéskor, torlódásokkor, forgalmi akadályt jelentõ balesetek, vágányzárak esetén, vagy a jármû meghibásodásakor, stb. az utasokat idõben kell tájékoztatni.
(Ebben a diszpécserek, menetellenõrök vannak a jármûvezetõk segítségére.) Az utasoknak a továbbutazásra alternatívákat kell felkínálni, ismertetni kell velük, hogy milyen csatlakozások és más járatok vannak az adott megálló közelében. Pl.: Kedves utasaink! Sajnos a busz csak lassan tud haladni, mert baleset történt a Blaha L. térnél. Amennyiben úticéljuknak megfelel, vegyék igénybe a metrót! További jó utazást kívánunk ! A szituációk sokfélesége miatt az ágazatok a már elõfordult példákon keresztül tudják a frontembereket felkészíteni, hogy azok a lehetõ leghelyesebb viselkedési stílus mellett segíthessék és tehessék komfortosabbá az utasok közlekedését. Viselkedés különösen súlyos, konfliktushelyzetekben Ha az utas erõsen ittas
állapotban van, az utas piszkos, bûzös ruhában száll fel a jármûre, az utas agresszív magatartást tanúsít az utastársakkal, vagy a jármûvezetõvel szemben, az utast zsebtolvajláson érik, az utas a társaságot, vagy a jármûvezetõt hangosan szidalmazza, a társaság munkatársa nyugalmát és türelmét megõrizve, az elõírásokat betartva szolgáltatóhoz méltóan viselkedjen. Az ittas, bûzös,agresszív, a társaságot szidalmazó utasokkal szemben a jármûvezetõ lehetõleg az utasok segítségét igénybevéve lépjen fel. Indokolt esetben határozottan szólítsa fel az utast a jármû elhagyására, szem elõtt tartva, hogy a többi utas utazási érdeke csak rendkívüli esetben sérülhet. Különösen súlyos esetekben a hatóságot a lehetõ leggyorsabban értesíteni kell. A kiemelt, különleges utaskapcsolati esetek Utaspanaszok fogadásakor, kezelésekor különös gonddal, gyors ügyintézéssel lehet az utasok elégedetlenségét, felháborodását, a társaság iránt táplált rossz érzéseit csökkenteni, orvosolni. A társaság munkatársai kitüntetett figyelemmel, türelemmel és segítséggel támogassák a gyerekeket és a rászorulókat (idõseket, kismamákat, mozgáskorlátozottakat, stb.).
6.3.2. Az utasok ellenõrzése
Társaságunk munkatársainak ezen területen végzett munkája során a munkavégzés és viselkedés szabályai nehezen választhatók szét. A jegy- és bérletellenõrzéssel megbízott munkatársak feladataikat határozottan és kultúráltan, a társaság érdekeit figyelembe véve végezzék. Az ellenõr a jegy- és bérletellenõrzés megkezdése elõtt tegye fel karszalagját és fényképes azonosító kitûzõjét, hogy az utasok azt jól lássák. Menetjegy-ellenõrzés során az ellenõrzést végzõ udvariasan és jól érthetõen hívja fel az utasok figyelmét az ellenõrzésre. A konfliktusokat a lehetõ leggyorsabban, hosszabb és hangosabb vitákat kerülve rendezze, úgy, hogy az az utas, aki csak feledékenységbõl, vagy sietség miatt nem kezelte jegyét, ne érezze magát megszégyenítve a többiek elõtt. Az utasok esetleges sértõ megjegyzéseire higgadtan, indulatmentesen reagáljon. A "felvett kesztyû" saját igazunkat csorbítja és a társaság imázsára is rossz fényt vet. Tettlegesség esetén nem szabad önbíráskodni, rendõrt kell hívni és jegyzõkönyvet felvenni.

balint.cyberhungary.net/hajtob/bkveti.htm#7

reparon 2011.10.21. 14:10:48

Na de ki volt Fila táskával felszerelve?

2011.10.21. 14:26:18

@luciferko: "hozzád hasonlóan apuci pénzéből alapított cégbe ülhetne"
Nocsak, nocsak, ez újdonság nekem, honnan vetted ezt az infót ?
Pont te nem látod a valós életet, hanem menetrendek meg utasítások betűjéhez akarsz szolgaian ragaszkodni.
Vicces, hogy a saját magad cáfolatával akarsz revolverezni. Ügyes megoldás a kognitív disszonancia elkerülésére, de gyakran súlyos pszichózishoz és skizofréniához vezet.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.10.21. 14:36:38

Budapest Bank, BP, Nyugati téri fiók
Szükségünk lenne 2 fő lakossági tanácsadóra itt, a mi fiókunkban.

Olyan kollégákat keresünk, akik rendelkeznek már szalmai tapasztalattal.

A pozíció neve: lakossági tanácsadó, de nálunk ez úgy megy, hogy a tanácsadókat folyamatosan képzik, hogy mind a mikro vállalati ügyeket, mind a hitel ügyeket tudja kezelni. Így az elvárt szakmai tapasztalat elsősorban lakossági illetve mikro szegmense vonatkozik.

----------------------------------------

Na akkor hatha lejatszodhat a pozitiv homaros diszkriminacio:
- Es hol hallott az allaslehetosegrol?
- A Homatron olvastam.

muhaha

Macropus Rufus 2011.10.21. 14:37:40

ha jól értem akkor a söfőr megvalósította a rágalmazás tényét (minődített eset: nagy nyílvánosság elött elkövetett) + fenyegetés is történt a részéről amennyiben nem hagyja abba a srác a dolgot.

Nem vagyok ügyvéd, de ez sztem nagyon beszopná ha per lenne bleőle.

Nem jogi útra terelve: ott helyben borítom le a buszról.

Továbbá: a Volán söfőrjeiről nekem is meg van a véleményem! Pontosságot még csak hírből sem ismerik (itt most az Esztergom-Dorog-Pilisjászfalu-Pilisvörösvár-Bp vonalra gondolok elsősorban). Ráadásúl még csak jegyet sem adnak, úgy kell anyázni velük. Persze ha jönn a kaller akkor meg fizetek mi? Ráadásúl a kallereket is fenyegetik! Sőt drótit is adnak, hog ymikor hol vannak, ergo: a cég bénzén biczinelnek, ui. én nem kapok nyugtát, tehát én nem is vagyok a buszon, tehát az álltalam befizetett letta megy a zsebébe. Ezt viszont sikkasztásnak hívják. Szóval jó lenne ha picit magukba szállnának az ilyen önérzetes köcsögök.

[Gábor] 2011.10.21. 14:40:31

A marcalvárosi 14-es busz egyik sofőrje vagyok. Ádámot azért hagytam ott mindkét reggel, mert összekevertem LZS-vel. Mikor aztán kiderült fatális tévedésem, sírógörcsöt kaptam. Erre az engem megsajnáló kollégám másnap - szintén tévedésből (és szolidaritásból) - LZS-n kérte számon a nekem okozott traumát, mert összetévesztette őt Ádámmal.
A jövőbeni félreértések elkerülése végett megkérném mindkét illetőt, hogy ha továbbra is szeretnének velünk utazni, viseljenek egymástól jól megkülönböztető, élesen eltérő stílusú frizurát és ruházatot. Köszönöm az együttműködést!

Peetee 2011.10.21. 14:42:29

Buszsofőr: A legnagyobb féreg a közlekedésben és az életben is.
tisztelet annak a kevés kivételnek, aki van.

blah 2011.10.21. 14:42:58

jaj de nyápic a posztoló, engem biztos nem osztott volna ki... fizettél a szolgáltatásért könyörgöm!!!!!

egggyüttműködő partner 2011.10.21. 14:43:57

Kadhafi is rohant a Volán busz után, aztán csak hozzászolt a poszthoz oszt nézzétek meg, hogy járt!
A Volánbusszal még távolról sem szaroznék, keresnék Aldi járatot.

valakitalánvagyok 2011.10.21. 14:48:18

@elwood: te kosztümre gondoltál, nem?

Egyéves Önkéntes 2011.10.21. 14:59:35

Csuka Mónika: Sofőrök sírnak

Egy autóbusz jön felém, lámpáit eső mossa le
Két kezemmel intek én , de senki nem felel
Az út szélén , a fák ölén, mint riadt óriás
A szél kavarja múltamat, egy lassú villanás
Miért volt így szerelmünk ünnepe?
Elhibáztuk életünket talán örökre.

Refr:
Pályaudvar, Győr, ott sétálsz velem
Kis kocsmák zajában suttogsz nekem
Lassan a buszod a sarokhoz ér
Sofőrök sírnak, mint én.

Trójai 2011.10.21. 15:22:12

Huha hogy mik vannak! Faszom sem folalkozna ilyenekkel.

En egyszer a magalloban acsorogva gondoltam megnezem a menetrend tablat, szepen lassan odabattyogtam, kozben epp jott egy busz, mint a meszes. Aztan nezem a tabla elott acsorogva hogy milyen busz ez garazsmenet vagy tavolsagi, mert majdnem elhuzott, de aztan gyorsan lefekezett.

Aztan lattam meg a szamat is, mondom je ez eppen jo, felszalltam ra, mutattam a berletemet es elindultam hatra.

Mar epp le is ultam amikor utanam kiabalt a sofor hogy miert setalgatok? En a motorzajtol nem igazan ertettem hat visszakiabaltam MIVAN?

HAT NE SETALGASSAL MERT NEM TUDOM HOGY A BUSZRA VARSZ VAGY SETALSZ!

Mondom neki MERT ODAESETALTAM A MENETREND TABLAHOZ?

ASzondja NE SETALGASSAL

mondom neki VEZESSEL TE HULYE

Aztan ennyi volt nem szolt vissza.
De nem erintett annyira melyen lelkileg mint a kedves posztolot.

Trójai 2011.10.21. 15:24:47

@EÖ:
Ez tetszik!
Siman el tudnam kepzelni Hajos Andras eloadasaban, lassan vagy gyorsan.

Asztalos Gábor 2 2011.10.21. 15:49:36

Mindig a tolvaj geci férgek pofáznak a spicliskedésről.
Döntse el a naplopó sofőr hogy jogállamban akar-e élni. Ha igen, akkor fogadja el hogy ha geci, akkor panaszt tesznek ellene. Ha nem szeretne jogállamban élni, akkor fogadja el, hogy egyszer még fejbebassza egy utas, ha továbbra is direkt szivatja őket.

A posztoló meg tegyen kényszerítés miatt feljelentést (fenyegetéssel próbálták arra rávenni, hogy többet ne reklamáljon a volán miatt).
Ja és pontos időpontot kérünk.
Meg mostantól járjon mindenki bekapcsolt kamerával a buszokon és vegye fel a sofőrök pofázását.

Pávor Jál 2011.10.21. 15:49:43

@Trójai: Biztos kakilnia kellett és sietett, te meg csak ott sétálgac összevissza.

Nagyon bosszantó tud lenni, ha az embert idegesítik, miközben székelési ingere van!

Ne buzgárkodjatok!

Asztalos Gábor 2 2011.10.21. 15:50:58

@Macropus Rufus:
Amíg nem basszák sittre a tolvaj sofőröket, addig ez nem is fog változni.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.10.21. 15:54:36

tömegközlekedésben alkalmzott sofőr!
mit is várhatnánk????

Lagavulin 2011.10.21. 15:56:15

Káin vagyok Ádám fia és ne baszakodjatok a faterral, mert megcsinállak benneteket egy féltéglával, mint a sunyi nyaligép öcsémet.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.10.21. 15:57:56

@Asztalos Gábor 2:

Nálad a pont.
Nálunk a vízművek alkalmazottai parasztkodtak. Elővettem a diktafont, na mondom most pofázzál. Lett is nagy kuss, csak nézegettek ferde szemmel a retardáltak.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.10.21. 15:59:02

@cicmen:
te aztán szép érett mintapéldánya vagy a posztban megénekelt retardált sofőrnek.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.10.21. 16:03:01

@luciferko:

aranyosan véded a sofőrőket.
ez semmit nem von le a sofőr tajparasztságából. honnan vaszi a kis retard hatású hülye, hogy utasokat inzultáljon?
ja ez is biztos a cúna meneccser mijatt van.

Igaze?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.21. 16:20:14

@Asztalos Gábor 2: "Meg mostantól járjon mindenki bekapcsolt kamerával a buszokon és vegye fel a sofőrök pofázását."

Én még a égi 135-ös modell vagyok, nincs felvételi lehetőség a kamerámban. Az csak az újabb android modelleknek van.

Bakter 2011.10.21. 16:41:27

Szörnyű dolog történt velem ma reggel. Időben értem a megállóba, de a busz nem volt sehol. Így hát nem vártam be, ott hagytam, hiába pöfögött utánam kétségbeesetten. Miután a homáron olvastam a busz panaszát, sírva fakadtam, a szemétkosár órákig vigasztalt. Így hát megkértem a nyikorgó kerekű kosárral minden reggel bevásárolni induló öregasszonyt, utastársamat, hogy legközelebb a pontos személyleírásom alapján vágja pofán a villamost.
Üdvözlettel, BKV Hetijegy.

Karipapa01 2011.10.21. 16:54:05

Sok-sok kommentet olvastam már sok-sok blogban. A mi feltűnt, hogy a kommentelők szerint a buszvezetők parasztok, az ellenőrök parasztok, a vízművesek parasztok, Az audisok, bmw-sek, kerékpárosok, energiaszolgáltatók, bolti eladók, rendőrök, vasutasok, bármilyen szakmában dolgozó bárkik mind-mind parasztok. Vagyis mindenki. Ezek szerint Magyarország mégiscsak agrárország?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.21. 16:58:58

@Karipapa01: Vagy nem olvastál elég figyelmesen, vagy szeretsz általánosítani.

Egyébként, ha már általánosítás: hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, postás, vasutas, homárkommentelő.

Karipapa01 2011.10.21. 17:08:51

@atpijkamo: Nem értek egyet! Nem csak homár! Egyébként imádok hülye kommenteket olvasgatni, mert arra vagyok kárhoztatva, hogy a főnököm csak okos dolgokat mond. Kell egy kis lazítás.

Don Quixote de la Ferko 2011.10.21. 17:58:54

@Kulics:

"Nocsak, nocsak, ez újdonság nekem, honnan vetted ezt az infót ?"

Ahonnan te a személyeskedést. Ez van. értem én, hogy neked nem tetszik, ha lesüllyednek a szintedre és úgy beszélnek veled, ahogy te másokkal, de az élet már csak ilyen. Majd megszokod.

"Vicces, hogy a saját magad cáfolatával akarsz revolverezni."

Semmit nem cáfoltam, amit mondtam. Ha nem értesz valamit, miért fórumozol?

"Ügyes megoldás a kognitív disszonancia elkerülésére, de gyakran súlyos pszichózishoz és skizofréniához vezet."
Igen. Tökéletes példája vagy.

Don Quixote de la Ferko 2011.10.21. 18:02:44

@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe:

Lehet. Tudom, hogy én vagyok a furcsa, hogy nem állok be a bégetők közé, de ez van. A történéseket megpróbálom mindkét oldalról figyelembe venni, nem csak birkaként a többi birkával együtt szidni azt, akit a többség éppen kipécézett egy egyoldalúan megfogalmazott írás alapján.

megnyugtatlak, egyiket sem védem, de a sztorit csak az egyik fél elmondása alapján ismerjük, és én nem vagyok annyira "intelligens", hogy annak alapján dönteni tudjak.

"Audiatur et altera pars". Ez az én hibám, beismerem. Az élet kegyetlen volt velem.

Démonmac1 2011.10.21. 18:33:52

Nos, nemcsak arrafelé furcsák a buszvezetők, számos alkalommal volt szerencsém az illedelmes "kollégákhoz".
úgyhogy teljesen hihetőnek tartom azt amit az előző posztoló, meg a mostani leírt, tisztelet az igen kevés kivételnek.

Azt meg, hogy sírt volna a buszvezető.. akkor sírt volna, amikor bezárta az ajtót és elhajtott.

Archenemy 2011.10.21. 18:35:47

Én ma lekéstem a buszt, mert azt hittem, én vagyok az Ádám!

Xezs 2011.10.21. 18:43:14

@HUN_Sector: A RE kemény, a Heroes buzis. Egyéb kérdés?

Xezs 2011.10.21. 18:44:31

@TiZ: Persze, hogy megállt a sofőr a régi rendszerben, mert félt az ÁVH-tól :)

Xezs 2011.10.21. 18:46:16

@vazsmegyeigerdezsház: Én is. Kibaszottul idegesítő.

Vajmaci 2011.10.21. 20:23:32

"...ejnye vadász....te szopni jársz ide!"

:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.22. 00:23:24

@igazságos: siman meg lehet szokni, csak ido kerdese,
olyankor megyek sorert, beszelgetunk vagy khm. Maryvel,pisilek, irkalok a homarra, eszek, olvasom az ujsagot
stb stb stb
a kedvencem az a sorozat volt ahol horrorfilmek voltak ejszaka es minden reklamnal fozomusor volt
magyaran elkezdtek fozni egy kajat, azutan ment mondjuk a pentek 13, aztan megint foztek, megint film, es mire mindenkit kiirtott a fogonosz kesz lett a kaja

Mocsár 2011.10.22. 10:54:27

Látom, nyakig ér a szar Győrben.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.22. 19:08:51

kéretik leírni hogy pontosan hány órakor és mely megállóban történt az eset és nem LZS (lítiumos zsír?) hanem minimum L. Zsoltként bemutatkozni a volánnak.
aztán ha lesztek elegen elegendő zabbal a seggetekben, odaállni a sofőrhöz és "megbeszélni" vele, hogy nem szép ha basztatja az utasokat.
addig pedig akár minden nap többszáz kifogásoló mailt a volánnak.
biztosan szeretni fognak benneteket! :)

England win The Ashes! 2011.10.23. 01:59:01

@salapapa: De gonosz vagy! :) És ha nem Zsolt? Pl. Lakatos Zsuninnyó? :)

2011.10.23. 17:16:01

percekig sírt? a kurva anyját!!! 7 év buszozás után nekem ne mondja, hogy nem látja a tükörben ha futnak utána! és azt se mondja, hogy a járatába/fordájába nem fér bele, hogy megvárja őket. egy tizenperces járatnál 1-2 percel későbbi indulást be lehet hozni még a csúcsban is. a mi cégünknél nem csak lebaszták volna, hanem a harmadik utaspanasznál kibasznák.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.23. 21:30:01

@Dr Jozef Vengloš: igen? lehet....
de nekem így jó! :D

rühellem az ilyen embertelen genyóládákat mint a fent említett 2 buszsofőr. ott rúgnék alájuk, ahol tehetem.
de egyiknek sincs annyi vér a farkában, hogy pl elém vagy egy olyan ember elé álljon, aki 45kilónál többet nyom és nincs ellenvetése egy kis csihipuhinak. ;)

Sevy 2011.10.24. 18:17:48

"megtanulnák"... bakker... jó lenne, ha egynéhány ember megtanulna magyarul...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.10.25. 01:02:15

@Sevy: szerintem nézz a klavidra...
ugyanabban a mondatban van a megtanulnÉk, spicliskednÉk.
szerintem csak egy szimpla elütés.
nekem sorozatban kerül "nme" a nem helyett, illetve az a-s-y keveredik (yzalad, skkor, aoxor...)
valami van a bal kezemmel? :D

anarch 2011.10.25. 09:17:14

Óbakter, nem ám az jött le, hogy nem kéne az utasokkal pofátlankodni, hanem hogy hű ezért megfedték és vígasztalni kellett... tehát az utas milyen szemét...

Ez valami félresikerült Darwin-elmélet?

karirobi 2011.10.25. 10:05:03

Sofőr bácsi Kata vagyok
Van egy ki sPepsid?

Dr. Eher 2011.10.26. 22:33:47

Ezzel nem itt kell sírni, hanem a helyszínen elküldeni a sofőrt a k. anyjába. Probléma megoldva.

Dr. Eher 2011.10.26. 22:36:11

NEkem is sokszor az orrom előtt csukják be az ajtót, olyankor nagyot rábaszok a buszra, van amikor felfogja a csóka hogy nyitni kéne, tehát nem (mindig) eredménytelen. Villamosnál meg feltépem az ajtót és kiszolgálom magam. Volt hogy beugatott a sofőr, de azt is leugattam. Így kell ezt Hungarisztánban.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.10.28. 07:24:11

Én megértem Ádámot. A minap a fogászati váróban odajött hozzám egy fehérköpenyes nő és mondja hogy milyen szemét vagyok, mert rossz telefonszámot adtam meg a pénteki baleset után. Mivel nem értettem miről beszélt, elmondta hogy pénteken biciklivel majdnem elütöttem a fiát (vagy lehet hogy el is ütöttem, nem tudom) egy olyan utcában ahol nem is szoktam járni. Nem tudtam meggyőzni hogy nem én vagyok, aztán otthagyott. Pedig még a táskámat is felismerte, ami aznap volt nálam először. Azóta félve megyek a fogászat felé, de azóta nem láttam. Azt nem tudom, a pszichiátria messze van-e…

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.01. 14:43:48

@karirobi:
Sofőr bácsi Kata vagyok
Van egy ki sPepsid?
nekem van popsim.

@Dr. Eher: ugyan évtizedek óta nem használom a tk eszközöket -és nem is kívánom a jövőben sem-, de egy ilyennél biztosan odamennék a pilótához és megkérdezném a kedves utasokat, van-e valaki aki tudja vezetni a járművet mert az eredeti droid képtelen rá.
rühellem az igazságtalanságot.

Guy_Montag 2011.11.01. 21:36:46

@bizonytalan : EZ A HOZZÁSZÓLÁS EDDIG A LEGJOBB, AMIT OLVASTAM!!!!
" a következő hozzászóló b*zi "

CSILLAGOS ÖTÖS!!!!!

(mérnem nekem jutott eszembe?)

XCat 2011.11.01. 21:54:07

@dubai_tennis: Mert csecsemő vagy, akinek minden vicc új.

Guy_Montag 2011.11.02. 14:28:20

@CatMother:
de legalább őszinte vagyok.

most őszintén elmondom a véleményemet:

elmész te a jó k***** sz**** a*****, miért baj, ha tetszik valami?

így ok?

jaés catmother b*zi!

Pszt! 2011.11.04. 21:09:45

Csak a csórók járnak busszal!
süti beállítások módosítása