Tékozló Homár

Csak Lisztferihegyen kevés az ezüst Malév-kártya?

2011.11.30. 14:03 | jackyll | 244 komment

Balázs nem értesült, hogy a ferihegyi VIP-váróban arany kártyát kell lobogtatni, a Malév Duna Club ezüst fokozatú kártyája kevés lesz. Más országokban viszont állítólag csont nélkül elfogadják.

3 éve utazgatok Malévval, ezen idő alatt kábé egy millió forint értekben vettem repjegyeket, egyrészt támogatandó a 95%-os tulajdonost, a magyar államot, másrészt a szolgáltatásuk jobb mint a fapadosoké. De a Malév sajnos nem tud európai szintre felkapaszkodni, pedig én kényeztetésre vágyom. Hiába vagyok ezüstkártyás, hűséges ügyfél, egyszerűen nem tudok kicsikarni belőlük egy kávét!

Olvasson tovább!

Vodafone Passport-roaming belföldön

2011.11.30. 13:03 | jackyll | 99 komment

István nyáron kipróbálta a heti Passport-roamingot a Vodafone-nál. Az egy hét letelt, a Vodafone állítólag küldött egy sms-t, amit naiv ügyfél egyáltalán nem olvasott, hogy automatikusan aktiválták nála segítőkészen a mezei Passport-szolgáltatást, ami minden bejövő és kimenő hívásra rácsap 319 forint kapcsolási díjat, viszont bárhol belföldi díjon telefonálhat. Ez különösen Magyarországon előnyös konstrukció. Aztán megérkezett az első 110+ ezer forintos számla, aztán a második.

Régóta dolgozok és focizok Ausztriában ezért sokat utazok és nem kevesebbet telefonálok kintről haza és itthonról kintre. Mint jól ismert a mobiltelefon szolgáltatók a ROAMING szolgáltatásukkal meg is kérik ennek az árát, így a havi számláim kb. 35-40 ezer forintra szoktak rúgni havi szinten amit úgy gondolom nem kevés pénz. A szolgáltató minden egyes alkalommal amikor átlépem a határt min. 4 sms-t küld a roaming információkkal illetve más reklám célzatú sms (SPAM) tartalommal. Ezen SMS -ek között ajánlották fel Heti PASSPORT jegy szolgáltatásukat melyet megrendeltem egy válasz SMS-ben tőlük. Ezen Passport hetijegyben leírták, hogy a hetijegy szolgáltatás 1 hetes intervallumra vonatkozik. Én az egy hét elteltével ezt a szolgáltatást nem újítottam meg, Úgy gondoltam Naivan, hogy Ők ezt ki  is kapcsolják mert le telt az egy hét. nem így lett.

saját elmondásuk szerint ők sms-ben értesítettek arról hogy egy sokkal kedvezőtlenebb szolgáltatást, név szerint a PASSPORT jegyet bekapcsolják nekem (ezt az sms-t én nem láttam és nem olvastam). Ennek folyamodványa az lett hogy a következő hónapban kiszámláztak nekem majd 110 000.- Ft -os díjat melyből a Passport szolgáltatás miatti kimenő és fogadott hívások kapcsolási díja 78 000.- Ft-os összeget tartalmazott ezzel megemelve az azonos telefonálási melletti díjat a 2,5 szeresére.

Miután megpanaszoltam a 1750-es számon a dolgokat egy levelet kaptam miszerint Ők (minden indoklás nélkül) jogosnak tartják a követelésüket és azonnali hatállyal fizessem a fent álló összeget. Időközben megkaptam tőlük a következő havi számlát is mely szintén 110 000 Ft főlé szökött szintén a PASSPORT szolgáltatás miatt mivel az egy hónapos számlázási dolgok miatt csak késve vettem észre hogy itt valami csúnya félreértés van, így az első számlázás utáni reklamáció és kikapcsolás után dolgok miatt már két hónap díjában volt benne a PASSPORT szolgáltatás.

Ezek után megreklamáltam a VODAFONE győri Baross úti szaküzletében is írásban a dolgot és mielőtt bármi nemű választ kaptam volna SMS-ben(ismét) értesítettek hogy 7 napon belül rendezzem a 110 000 Ft-os díjat az első számla lejárta miatt. Nem telt el egy nap és máris értesítettek hogy mivel a másik számla is lejár ezért vagy a mai napon rendezem ezt a díjat (nem 7 nap volt hanem csak 2) vagy ha nem akkor a 7 napon belül a második számla összegét is azaz Összesen 220 000 Ft mert különben a 7 napon belül mindenféleképpen korlátozzák a telefonszámomat (Ez volt este 18.47 perckor). Mindezt úgy hogy a második panaszomat el sem bírálták még és levélben semmiféle értesítést nem kaptam.

Tisztelt Tékozló Homár, Kérdem én ezek szerint Magyarországon jelen pillanatban meg lehet azt csinálni, hogy egy SPAM-ek közé elrejtett az ember figyelmét elkerülő SMS-re hivatkozva melyet senki nem hagyott jóvá az én oldalamról, le lehet számlázni majd 220 000 forintot egy telefonos szolgáltatásért?

 

Lassan utal a PPS az eladónak

2011.11.30. 11:47 | jackyll | 34 komment

Ha a bankoknak ennyire komoly logisztikai problémákat okoz a pénz mozgatása, miért ne lenne még nehezebb a csomagküldők dolga? Tibi több mint egy hónapja várja, hogy sikeresen kézbesített csomagjának ellenértékét megkapja a PPS-től.

10.24-én elküldtem egy csomagot utánvéttel, amit a vevő át is vett,ki is fizetett! Ma 11.28-a, de még nem kaptam kézhez az ellenértéket! 5db reklamációt küldtem nekik az ügyfélkapun, amire kedves N.K.:5-10 munkanap kell a visszautalásig... miről beszél ez a nő? több mint 1 hó telt el azóta...

Olvasson tovább!

Jóindulatból kapta vissza a CIB-nél félreutalt pénzt

2011.11.30. 08:42 | jackyll | 274 komment

DV-nek iszonyat szerencséje volt, hogy a CIB-nél valaki másnak átutalt 220 ezer forintját az illető magától visszaszolgáltatta, a bank ugyanis észre sem vette a hibát, és később sem értesítették semmiről:

Múlthét Péntekén besétáltam a sulim közelében lévő CIB Bankba (Sugár Üzletközponte), hogy átutaljak 220.000 magyar forintot a tesóm számlájára. Minden terv szerint haladt, bár a befizetős sárga cucc helyett, valami fénymásolt szart dugtak az orrom alá, hogy azt töltsem ki. Ráírtam a nevet, összeget, stb. meg ugye az én adataimat. Átadtam a pénzt, majd a pult mögött ülő kis hölgy tudtomra adta, hogy gebasz van a rendszerrel, ezért csak később tudják elkönyvelni a pénzt. "Kit érdekel" - gondoltam nagy bőszen, nem oszt, nem szoroz az a pár óra eltérés. Majd befizetés után, fütyörészve tovább álltam, arra gondolva, hogy mi sem lehetett volna egyszerűbb... Hazaértem, tettem-vettem, majd csörög a telefon. Egy férfi ( nevezzük SZ-nek) bemutatkozott, majd megkérdezte, hogy én vagyok-e Dv, mondtam, hogy igen. Kérdéseket tett fel, hogy én utaltam-e ma agy CIB-ből pénzt, kinek, mennyit, mikor. Majd én értelemszerűen válaszoltam neki, a helyes válaszokkal, mivel azt hittem, hogy a bank egyik munkatársa, vagy egy közeg. Erre közölte velem, hogy nála van az az összeg! Mondom: "Mi?!".

Olvasson tovább!

A legextrémebb lájkgyűjtés a Morrison's 2-ben

2011.11.29. 14:20 | jackyll | 213 komment

A Homárnak egyet kell értenie DD-vel, ez minden idők eddigi legpofátlanabb Facebook-promóciós megoldása. Az ittas állapotba került vendégeket a helyszínen felkínált laptopon beléptetik Facebook-profiljukba, majd a kolléganő szétlájkolja az összes kapcsolódó szervezetet és spammeli a Morrison's reklámjával az ismerőseiket, miközben a képei közé feltöltik a róla készült vicces fotót.

Sok különleges lájkgyűjtő megoldással találkoztam már a Facebookon, de egészen megdöbbentett az, ahogy a Morrisonsban küzdenek a rajongókért. A helyhez illően a lájkokat is az alkohol segítségével gyűjtik - jobban belegondolva, már nem is értem miért vagyok ezen meglepődve.

Olvasson tovább!

Gyanúsan drága táblagép a Kuponvilágnál

2011.11.29. 12:27 | jackyll | 206 komment

Mielőtt állandósul a heti Kuponvilágfigyelő rovat, a Homár szeretné leszögezni, hogy nem minden felárazás, ami annak tűnik. SP egy név nélküli táblagépet szúrt ki, ami állítólag eredetileg 84 ezer forintba kerül, bár megbízható kínai online nagykerekben már 17 ezer forint körül szórják, és még a magyar forgalmazó is 52 ezerért árulja. Na de ehhez most adnak billentyűzetet is! És még ott vannak az ingyenes frissítések...

Azok után, hogy a Kuponvilág többek között már a Homáron is nem egyszer lelepleződött a kamu ajánlataival, nem nagyon tudnak leállni, a mai ajánlatok között megint megjelent egy fertelmes lehúzás. Nézzük csak, azt mondja, hogy Android tablet, 84000 helyett 39500 forintért. Ez mind szép és jó, a kérdés már csak az, hogy milyen tabletről van szó.

Olvasson tovább!

Nem könyveli az OTP az utalásokat

2011.11.29. 10:51 | jackyll | 47 komment

Warnika szabadulna erstés számlájától, de sajnos OTP-s terminálokon vásárolt, és hetek óta nem sikerül a tranzakciókat elkönyvelni.

Csodás banki kapcsolatok…kár, hogy én, az ügyfél iszom a levét valaki hanyagságának vagy a rendszerhibának. Erste azt mondja, hogy márpedig neki ÁSZF alapján is 30 nap áll rendelkezésére a zárolások feloldására. Ebben igaza is van, de semmit nem tesznek, hogy segítsenek.

Olvasson tovább!

Korlátozott szótárazás a Rigó utcában?

2011.11.29. 09:13 | jackyll | 197 komment

MN-nek szerencsére annak ellenére sikerült az angol középfokú írásbeli vizsgája, hogy a helyszínen derült ki, papír alapú szótárt ugyan lehet használni, de az Oxford-féle akkor sem jó, mert az "tematikus".

Kérlek, tegyétek közzé a Rigó utcai (ELTE ITK) nyelvvizsgával kapcsolatos észrevételemet. Írásbeli vizsgán korlátozták minket vizsgázókat abban, hogy egy szótárat használhassunk. Ezt nem közölték korábban sem a honlapjukon, sem a vizsgaszabályzatban. A teremfelügyelő arrogáns és lekezelő volt, megrémítette azokat a vizsgázókat, akik a nevezett szótárat használták. Természetesen a vizsga után e-mailt írtam a vizsgaközpontnak, amit többször is elküldtem nekik, de válasz nem érkezett. Majd a Nyelvvizsgáztatási és Akkreditációs Központhoz (NYAK) fordultam, de egy semmitmondó határozattal zárták le az ügyet. Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ (Rigó utca) ezt nagyon olcsón megúszta. Nekem szerencsére sikerült a vizsga, de mi van azokkal, akik esetleg a szótárhasználat korlátozása miatt nem tudták sikeresen megírni a vizsgájukat? Nekik ez több tízezerbe fog kerülni, nem beszélve a stresszről és az idegeskedésről. Ez az arrogáns teremfelügyelő véleményem szerint jogszerűtlenül járt el, de gondolom továbbra is a vizsgaközpontban "tevékenykedik" büntetlenül. A kérdésem, hogy van-e értelme bármilyen hatósághoz is fordulni? Miért nem veszik komolyan a bejelentéseket? A minimum az lett volna, hogy valamilyen formában megbüntetik a nevezett vizsgaközpontot, de egy ejnye-bejnyével elintézték.

Olvasson tovább!

Már nem ingyenes a Newhosting tárhelye

2011.11.28. 15:43 | jackyll | 62 komment

Ender kénytelen lesz másik ingyenes tárhelyszolgáltatót keresni, mert a Newhostingnál már csak a saját futtatású domaineknek szeretnének szolgáltatni.

Hát, nem is tudom, mivel nem vagyok fizető vásárló, nyilván nem is sérül semmi jogom és amit csinálnak az okés, csak mérges lettem. :S Az alábbi levelet kaptam az ingyenes tárhelyszolgáltatómtól. 5 napom van, hogy perkáljam nekik az egy éves 4000 forintot... És mi van ha már ki van fizetve 4-5 év előre más domain név forgalmazónak?? Akkor is. :D Persze ebben nincs semmi jogellenes, vagy ilyesmi, de korábbi figyelmeztetésre egyáltalán nem emlékszem, most meg azt írják, hogy utolsó figyelmeztetés... bah. Persze nem leszek meglepve, ha ez nem ér meg egy bejegyzést, de valakinek el kellet panaszkodjam. :) Max keresek másik ingyen tárhelyet a héten, exportálok, importálok... legalább ebben is lesz rutinom legközelebb, ha megint megtörténik. (ja és az áraik meg jó magasak, .info végü domén máshol 1000 Ft alatt van egy évre.)

Olvasson tovább!

Káoszra készül Esztergom

2011.11.28. 14:11 | jackyll | 49 komment

Megkésve bár, de csak most esett le, hogy Esztergom tulajdonképpen egy görögország-típusú posztapokaliptikus pilot-projekt. A helyieken tesztelik, milyen reakciókat vált ki, ha megszűnnek az önkormányzat által üzemeltetett szolgáltatások, mint az iskolai közétkeztetés vagy az utcai világítás, amit nemsokára az egész ország, sőt, ha minden a terv szerint megy, akkor a kontinens nagyobb része is megtapasztalhat. Noémi szerint egy helyi túlélőközpont már rá is repült a kínálkozó hirdetési lehetőségre.

Olvasson tovább!