Tékozló Homár

Gumibélszin után rendőrséggel fenyeget a Friday's

2011.12.08. 12:40 | jackyll | komment

Tamás bélszint rendelt az oktogoni Friday's-ben, de a második kísérletet is visszaküldette, annyira ehetetlen állaga volt. Ennek ellenére egy rövid veszekedés és rendőrséggel fenyegetőzés után kifizettették vele, amit nem fogyasztott el:

Körülbelül két héttel ezelőtt, egy szombat késő délután történt meg ez a felháborító eset velünk az oktogoni Friday's-be, eddig sajnos nem találtam meg a megfelelő fórumot, ahol megoszthatnám "tapasztalataimat". Történt, hogy egy kellemes családi vacsorát szerettünk volna eltölteni szüleimmel, testvéremmel, nagymamámmal és barátnőmmel (6an) az egyik kedvenc helyünkön, a Friday'sbe. Nem vagyunk nagy keresetű emberek, de azt mondtuk, hogy egyébként is van mit ünnepelni (névnap), meg régen is találkoztunk, akkor üljünk be egy jó helyre, kerül ami kerül a végén. Hát ezt a választást azóta már megbántuk.. Úgy indult az egész, körülbeül 25 percet várattak a pincérek, míg valaki hajlandó volt kiszolgálni minket itallal. Kérdésünkre, hogy "miért nem jött senki?" az volt a válasz, hogy a bár pultos  fiú étkezik éppen... könyörgöm, ez komolyan egy hozzáállás a vendéghez? No mindegy, ezen még túlléptünk.

Túl voltunk az italozáson, kikértük a főételeket. Én egy bélszín szeletet szerettem volna elfogyasztani, de amit kaptam az messziről sem az volt. Egy nyúlós, rágós, undorító, rossz ízű szeletet kaptam, amit a mellékelt késsel sem lehetett elvágni. Mondanom sem kell bosszús voltam, hiszen elég drága egy étel a bélszín, akkor már szeretnék jót enni. Reklamáltunk normálisan, kaptam is egy másik bélszín szeletet, ami ugyanolyan rossz volt, de a személyzet szerint "az finom volt"... visszaküldtem azt is, mondtuk, hogy nem fogunk fizetni egyikért sem, azt mondták rendben van. Folytatódott ott, hogy kétféle whiskey koktélt kértem ki (az egyik a legdrágább fajta volt!), de whiskey, az egy csepp nem volt egyikben sem! Értem én, hogy whiskey akció volt (whiskey alapú koktélok 20%-kal olcsóbbak voltak aznap este), de azért úgy behozni az akció által kiesett bevételt, hogy whiskeyt egyáltalán nem tesznek a koktélba, az azért kicsit túlzás és gyomorforgató...ennyi pénzért...plusz adalék még, hogy az öcsém Sprite-ját úgy felvizezték, hogy kábé a csapból is önthette volna magának a wc-ben...

Egyszóval minősíthetetlen volt az étel, mind az ital, és ha ez nem eltt volna elég, folytatódott még az "este".. Ezek után nem szerettünk volna tovább maradni, ezért fizetni szerettünk volna. Szomorúan konstatáltuk, hogy a bélszín szelet, amit visszaküldtem kétszer, mert borzalmasan ehetetlen volt, mégiscsak fel volt számolva. Visszaküldtük a számlát, ezután az üzletvezető jelent meg (hozzáteszem, 2szer már jött a bélszínek miatt elnézést kérve egy kolléga, de most 3ikra egy másik hölgy jött), aki finom szólva is bunkó volt. Végig ellenkezett velünk, semmibe nem adott igazat (vendéglátós szabály: a vendégnek mindig igaza van), rendőrséggel fenyegetőzött, ha nem fizetjük ki a minősíthetetlen bélszínt, nagyon kellemetlen percek voltak ezek. Nem is értettük, mit gondolt ez a nő, hogy odamegy egy rendes, normális család, hogy azért jönnek, hogy felfordulást okozzanak, vagy ne akarjanak fizetni? Hihetetlen volt a hozzáállása, ebben a mai világban szavakat nem lehet találni rá, de hogy alkalmatlan a munkavégzésére mint üzletvezető, az biztos. Én a tulajdonos helyében ilyen "munkaerőt" egy ilyen után azonnal rúgtam volna ki páros lábbal... A legjobb az volt, miután elmondtuk neki, hogy megérkezésünk után kb 30 perccel szolgáltak ki minket, a válasza ez volt: "miért nem álltak fel, és mentek máshová?" - ÚRISTEN, ez aztán a vendégcsalogató hozzáállás egy üzletvezetőtől, no komment...

Végülis kifizettünk mindent, kikértük a panaszkönyvet, leírtunk mindent - amire egyébként azóta sem érkezett semmi válasz, pedig jelezve volt, ergo körülbelül ennyire veszik komolyan ezeket - elmentünk, és többet soha a büdös éeltbe nem fogunk oda menni. A Friday's Magyarországon megrekedt a shakek csinálása szintjén, más egész egyszerűen színvonal alatti, mint minden, ami itt Magyarországon van.

Én voltam a new york-i manhattan-i Friyday"s-ben is, de ott más világ volt... egyszóval ha az ember kicsit is igényes, és egy finomat szeretne enni, és hozzá kellemes, gyors kiszolgálást szeretne, véletlenül se menjen az oktogoni Friyday'sbe!"

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phrascarica 2011.12.09. 09:32:24

@ökörpöröly: "Amikor Pesten megnyílt az első "meki", akkor az is menő volt.:) "
Hehe, most is az, mindig tele van ;)

Phrascarica 2011.12.09. 09:33:50

@mr.editor: végre jól látom? Geczi Veronika :D

becherke 2011.12.09. 09:34:59

Mi eddig kettőt próbáltunk ki. A Mammutban levő szar hely. A kaja jó, de mivel ilyen helyen alapból nem pénzzel hanem kajajeggyel fizetünk csúnyán húzta a kis picsa a száját. Pechére amikor elhagyta száját a basszátok meg hallottam és közöltem, hogy nem kell itt szopnia. Ha cég elfogadja kuss. A másik a Westendben volt és ott nagyon kedvesek, kaja jó volt és nem voltak fennakadva a kajajegyen sem. Ilyenkor mivel a "cég fizeti" a cuccot, több borravalót hagyunk, cserében másodszor is kedvességet kaptunk. Ja és én beseggeltem a whiskey-s koktéltól akcióban, nem volt semmi baja :).

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.09. 09:59:08

Aki kiskeresetű saját bevallása szerint, az egy fontos alkalomkor ha mégis sokat akar otthagyni egy étteremben, miért nem egy jó éttermet választ, miért inkább egy "luxusmekit"?

varadig 2011.12.09. 10:13:21

én megmondom őszintén még nem ettem szart a Friday's-ben, és a kiszolgálás is mindig normális volt. Odafigyeltek, időben jöttek, bár steaket még nem ettem ott (azt azért a profiktól várom :-)), a csirkés kajáik, saláták nekem mindig rendben voltak.
De biztos vannak néha kivételek, a posztoló valószínűleg egy ilyet fogott ki. Egyébként én mindig egy férif üzletvezetőt láttam ott, aki maximálisan kedves volt, biztos azóta kirúgták :-)

AczélGyuribácsi 2011.12.09. 10:15:10

Este már olvastam, de annyira ostoba a történet, hogy csak most véleményezem:
Nem akarom firtatni a levél igazságtartalmát, sem a levélíró szellemi képességeit, de ha ennyi kellemetlenség érte őket, akkor MIÉRT NEM MENTEK BELE A RENDŐRÖS DOLOGBA?????
A rendőr legfeljebb jegyzőkönyvet vehet fel, és ez alapján lefolyhat a vizsgálat!!!!
A rendőr nem fogja kötelezni a fogyasztót a fizetésre!!!

De hogy beleszarnak a szájába, önként kifizeti, majd egy bulvárblogon pufog???

Arról nem is beszélve, hogy egy normális fogyasztó 5 perc várakozás után távozik!

PiszkosFreddy 2011.12.09. 10:22:46

Aki családias,kellemes helyre vágyik jó konyhával,szolid áron,annak ajánlom a
Trófea svédasztalos éttermeit.Oktogonhoz közel:Király utca,vagy Margit krt.A Szerémi úti is nagyon jó,ha nem a legjobb.Az Óbudait inkább nem...
Voltam már pár flancos,sznob helyen,de inkább ezt ajánlanám,nekünk mindig örömet okoz.
Hétköznap,ebédidőben:3.500.-HUF
Jó,nem egy frájdéj...de ilyen körülmények között kit érdekel?

Jó Estét 2011.12.09. 10:30:31

@hagyma: hidd el hagyma, be fognak, Pesten en mar egyre inkabb erzem a pozitiv valtozast, mar nagyon sok olyan hely van, ahova szivesen megyek vacsizni, mert rajottek, hogy a vendegekbol elnek. Sajnos videken, pl Egerben meg nagyon mas a helyzet, ott ugyanolyan faszparaszt a kiszolgalas szinte mindenhol, mint volt kozepiskolas koromban...

Behajtó70 2011.12.09. 10:36:45

"más egész egyszerűen színvonal alatti, mint minden, ami itt Magyarországon van."

Az első rész miatt sajnálni kezdtelek, de ez utóbbi sorod miatt úgy gondolom, hogy egyrészt: a jó édes tudokidet általánosítsd, másrészt húzzál NY-ba, és maradj is ott te kretén majom!

És mileőtt beszólnál te seggfej: a cikked a trollkodás, nem a kommentek!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.12.09. 10:36:47

@fomallyknownasmojokinguntilsixxfuckedmeout:
Erről mennyit lehetne mesélni, hogy itthon milyen az étkezési kultúra!
A magyarok nem esznek semmi mást csak: csirkét, pulykát, sertést. A húsfogyasztás itt kifújt!
A jó marhahúsra volna igény, a Cora-ban lehet is kapni Magyar tarka terméket, ami még csak nem is húsmarha, de már az is cefetül drága.

Nem esznek az emberek halat, kacsát, ludat, pedig a lúdhús nagyon finom és a kacsa is, csak nehéz jól elkészíteni, mert egyébként rágós, de az is finom nagyon.
Nem eszünk bárányt, nyulat, pedig a nyúlhús pörköltbe vagy rántva még a csirkénél is jobb. Éttermekben még előfordulnak vadhúsok, de ennyi.
Igénytelenség van itt, persze hogy nincs meg a kultúrája a marhahús elkészítésének.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.09. 10:47:35

@csabapayne:
Én biztos baromi igénytelen vagyok, mert nem igazán szeretem a marhahúst. Sőt, a kacsát sem szeretem, ellenben a csirkét, pulykát, halat, nyulat kimondottan. Elképesztő milyen igénytelenek tudnak lenni az emberek, saját ízlésük után mennek, és hiába mondják a hozzáértők, hogy az bizony nem jó, maradnak a proli szokásuknál, hogy azt esznek, ami ízlik nekik...

Yumurdzsak 2011.12.09. 10:57:30

@PiszkosFreddy:

"Aki családias,kellemes helyre vágyik jó konyhával,szolid áron,annak ajánlom a
Trófea svédasztalos éttermeit."

ez valami promo? a trófeában sose értettem, mér jó, amikor beül egy család, nem szól semmit, csak mindenki disznóra akarja zabálni magát. állandóan fel kell állni, meg a pincért odaihivogatni,h kérnék még kannás bort.

KopaszMercis 2011.12.09. 11:06:07

1) A FRIDAY'sben nem lehet kapni belszint, csak hatszint
2) Manhattenben nem "a" friday's van hanem van egy kalfasznyi... es probalj meg ugy kiszolgalva lenni normalisan ha nem adsz minimum 20% jattot ;)

Tipikus fontoskodo hulyegyerek...

En sokat jarok Friday'sban itthon, egyszer volt bajom a kajaval.. hamarabb vettek ki a krumplit a fritozbol es nyers volt, nem gyoztek elnezest kerni ingyen desszert stb.. mar zavarbaejto volt az egesz...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.12.09. 11:14:13

@Zabalint:
Nem értelek. Neked is tovább terjed a húsfogyasztás, mint a csirke - pulyka - disznó trió.
De ha a marhát nem szereted, akkor is ott van a borjú, a lúd, a bárány. A baj az, hogy elég szűk a paletta az átlag hentesnél vagy egy átlag étteremben is. És még egyszer hangsúlyozom, egy csomó húsféle egyszerűen kiveszett a hazai étkezési kultúrából. És éppen ezért kevesen is vannak, akik értenének a jó elkészítésükhöz.

Mr Chablis 2011.12.09. 11:18:11

Barátom, ha hajlandó voltál 25 percet arra várni, hogy hozzádszóljanak az étteremben, akkor miért csodálkozol a többin?
Legkésőbb akkor, amikor a pultosfiú ebédelésére hivatkoztak, kellett volna kérned a panaszkönyvet és posztolás után átsétálnod a kedves családdal a Liszt ferenc térre valamelyik hasonlóan közepesen szar helyre.

Megoldás: Válassz ki egy olyan helyet, ahol törzsvendéggé tudsz válni, mondjuk legalább havonta egyszer pénzt költesz, légy kedves a személyzettel - megéri - és adj 10 % borravalót.
Ha szar a kaja - sajnos előfordulhat - szó nélkül ki fogják neked cserélni!
Próbáld ki, ha bejön, azt is írd meg!!

emigralt 2011.12.09. 11:21:12

@ökörpöröly: Argentinabol, valahogy csak oda kell szallitani! ;)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.09. 11:27:53

@csabapayne:
A marha 100 évvel ezelőtt az volt, mint most a csirke vagy a sertés.

Azonban remélem érted, hogy ugyan én felsoroltam többet is az általad említett trión túl, az a több azonban 2 volt, ezen belül nyulat talán ha 3-szor ettem életemben, ebből 1-szer szarul volt elkészítve. És ezen kívül totál meglennék csak csirkével is, mert a hal mellett az a kedvencem. Én arra akarok rávilágítani, hogy baromira nem igaz, hogy az igénytelenség jele, hogy nem esznek az emberek sokféle húst, ez csak annyit jelent, hogy az ízlésük erre a trióra van ráállva. Ha valakinek ez a trió ízlik, az lehet, hogy nem evett mást, de az is lehet, hogy a többi nem ízlik neki. Attól még baromira nem igénytelen.

PiszkosFreddy 2011.12.09. 11:37:29

@Yumurdzsak: .....DDDDD
Van olyan család,ill.ember,aki direkt ilyen céllal megy oda...pld.én is.
Bár a mi családunk nem szótlanul,
csöndben szokott összejönni.
Promó,de magánjellegű,ellenszolgáltatás nélküli.Nagy,és kielégítő a választékuk,a kiszolgálás pedig még soha nem hagyott kívánnivalót maga után.Ezért merem ajánlani mindenkinek,aki nem akar úgy járni,mint a czikk írója.

kispestipeti 2011.12.09. 11:49:23

Sajnos, valóban még több a rossz, lehúzós vendéglátóhely, mint a majdnem kifogástalan. De legyünk őszinték: valóban kialakult-e már egy olyan réteg mindkét oldalon,(vendéglős és vendég) akik tudják mitől jó egy étterem, ill. hol, mit érdemes (kell) fogyasztani? Jelen esetben van egy amerikai láncot frencsájzoló egység, és - a leírtak alapján nekem úgy tűnik - van egy bizonyára alapból jóindulatú, nem kötözködő szándékkal betérő, de mégis rossz hozzáállásúvá váló vendég. Ebből sok jó nem születhet. Egyébként mi lett volna, ha hívják a rendőrséget? Miért kell ettől úgy megijedni? 1.) kicsi a valószínűsége, hogy rövid időn belül kijönnek, 2.) ha kiszállnak, akkor mi alapján döntenek? Mi lenne a tényállás? De ez egy másik történet.
Lehetne hosszan fórumozgatni a sztékekről a viszkikről, az abból készült koktélokról, de addig minek, amíg a fogyasztó nem igazán ismeri, valójában milyennek is kellene azoknak lenniük? Honnan is ismerné? Ja, tudom: Manhattanból. Persze, eccer már jártam ott és nagy ismerője lettem, milyennek is kellene lennie egy TGI Friday-nak, Satarbucks-nak, mekinek, stb. Mert ott minden olyan kúl és tökéletes. Ez pedig egyből lejön még egy magyarországi viszonyok között szocializálódott fogyasztónak is.
Mondjon valaki 3 olyan autentikus, sok éves folyamatos működéssel, tapasztalattal rendelkező, tradicionális vendéglátó egységet, ahová a kihagyhatatlan tökéletesen elkészített sztékek,(honnan van, lenne hozzá a tökéletes alapanyag?) vagy a legjobban kevert viszki koktélok miatt özönlik a minden pénzt megfizetni hajlandó igényes, világlátott, kiművelt vendégsereg? A topikban leírtak alapján ezek közé tartozik az említett egység, illetve ilyen a(z utólag nagyon öntudatos) csalódott fogyasztó? Nincs több kérdésem.

Büszke_troll 2011.12.09. 12:01:58

@konzum-idiot:
majdnem mindenben igazad van, de "6-8 perc sütögetés" már szénné égetett steaket eredményez.

4 perc az egyik, majd 3 a másik oldalra, majd azután 5-6 perc pihentetés lefedve. (Nem a serpenyőben, hanem mondjuk két egymásra fordított tányér között.)

glóriásgörkorisangyal 2011.12.09. 12:12:35

@mr.editor: beszédes neve van az étteremvezetőnek.... :)

bios 2011.12.09. 12:42:38

@phrascarica: te már csak tudod milyen izű, amikor a saját segged nyalod, ettől függetlenül picikét mellényúltál, ahogy kezdtem a kommentem: semmi közöm hozzájuk, de még csak vendéglátós se vagyok. keresed meg szépen a foursquare oldalán az Oktogon Fridays-t, nézd meg a február 21-én otthagyott kommentem ugyanezzel a nickkel, aztán pislogjál. a posztról továbbra is az a véleményem, hogy egy sértett ember rosszindulatú fröcsögése, nem sok köze van a valósághoz és olvasva a kommenteket ezzel nem vagyok egyedül. meg ő járt a Manhattaniben is mi (van ott egyeltalán Friday's?).. muhaha photo or never happened. I was trolling in Friday's before it was cool.

Idet 2011.12.09. 13:08:16

@atpijkamo: Ne mondd, hogy nem tudod! Egy homárlátogató? Hát forró vízbe dobják élve, mint a homárt... tekintve, hogy az éticsigának viszonylag fejlett idegrendszere stb. van, ez nem egy kellemes halál!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.09. 13:35:59

@Mr Chablis: ez jo
legy kedves a szemelyzettel:)
muhhahaha
viragot is vigyen, meg egy kis kostolot a baros fiunak
hehe

konzum-idiot 2011.12.09. 13:36:20

@Büszke_troll: Nem biztos, mert a sütési idő függ a hőforrás intenzitásától és az edény falától is. Mondjuk én egyszer mértem az időt, azóta a hús állagára hagyatkozom. A letakarást nagyon jó, hogy irod! (Köszönöm) Azt lefelejtettem a végéről.

Tehát: A fogyaszthatóvá hűlő sztéket a sütés végeztével azonnal le kell fedni, mert máskülönben a nedvességtartalma javát, zaftját a hűlés ideje alatt elveszti és ehetetlenné szárad!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.09. 13:39:05

@vauvauvau: amerikaban meg a minimalber felet...

Mr Chablis 2011.12.09. 13:41:54

@hagyma: igen. légy kedves. mindenkivel, de leginkább azokkal, akiktól vársz, vagy elvársz valamit.A kedvesség, barátságosság, nem megalázkodás vagy gyengeség. Éppen ellenkezőleg." Én még azt is megengedhetem magamnak", hogy szerény és barátságos legyek. Indításként. Ha nem megfelelő a reakció, akkor persze én is más hangnemet tudok választani...
Nem tudom Neked mi a szakmád, de ha Hozzád valaki barátságosan közeledik, azzal Te is szívesebben kommunikálsz, nem ?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.09. 13:44:44

@konzum-idiot: nem letakarni kell hanem rogton talalni es bezabalni
a sutesi ido eleve fugg a steak vastagsagatol es tipusatol, meg hogy milyet akarsz
rare
medium rare
medium
medium well
well
well done
ennek fugvenyeben valtoznak a percek es a sdutesi homerseklet is
a well donet akar tobb mint 5 percig kell sutni es ha jol csinalod akkor az sem lesz cipotalp
en speciel a medium well-t szeretem altalaban,, de peldault filet mignonnal johet a medium rare is

konzum-idiot 2011.12.09. 13:46:01

@kispestipeti: "valóban kialakult-e már egy olyan réteg mindkét oldalon,(vendéglős és vendég) akik tudják mitől jó egy étterem, " Azért vannak sztenderdek amit mindenképpen érdemes betartani egyik oldalon és figyelni a meglétükre a másikon. A minimum, hogy érkezés után a pincér ne akkor akarja felvenni a rendelést, amikor a vendég még a kabátjából mászik ki, de ahogy helyet foglalt és (ha új) beleszokott a környezetbe akkor már joggal várja, hogy odaszédülön hozzá valaki, még ha csak jelzésértékkel is.

Nálam pl. evidencia, hogy új helyen italt rendelek és megnézem a mosdót. Amilyen az, olyan a konyha is. Az ital meg informál arról, hogy nem fognak-e átvágni (vizezett, kevesebb).

konzum-idiot 2011.12.09. 13:51:23

@hagyma: Hát azt rögtön nem eszed meg. .o)

Igen, én well szeretem, de megeszem medium rare is, csak akkor nagy a kontraszt a kéreg és a közepe között izben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.09. 14:03:53

@Napkutya: ez hulyeseg fizetni kell, ha a cseret elfogadja es joizuen elfogyasztja
ahogy irtak egy kisebb desszerttel lehet engesztelni, ha ugy gondoljak...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.09. 14:06:03

@Mr Chablis: nem hiszem, hogy kedveskednem kene a szemelyzettel, ennei megyek a nejemmel, vagy haverokkal
termeszetesen normalisan viselkedem es beszelgetek veluk, kerdezek stb. mint mindenki massal, de nalam a kedvesseg ennel tobbet jelent
kedvesnek nem kell lennem, sot ha akarok hozza sem szolok a rendelesen kivul
amosoly az alap itt, az meg nem kedvesseg

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.09. 14:07:25

@Idet: Egy homárbuzi tökéletesen otthon van a fospuNpák, aldik és a kis faszenesek világában, de a csigák anatómiája és főzéstana szempontjál nem különösebben erős.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.09. 14:11:10

@nandras01: Bálnát azéert nem eszem, mert nem akarom, hogy kipusztuljanak, meg azért, mert szar. Lóhúst csak azért nem eszem, mert nem szeretem. Kutya-, macska- és gyerekhúst azért nem eszem, mert szeretem Bodrit, Cirmost és Pistikét.

Őzike húst még nem ettem, és Bambit sem ismerem személyesen, úgyhogy az jöhet.

Jokerpofa 2011.12.09. 14:29:08

@ökörpöröly: de én nem járok egyébként gyorséttermekbe, Fridays-be voltam párszor :) egyszer kóstoltam náluk a browniet, és nagyon bejött, mondjuk ettől még elhiszem, amit írsz.

PepeXVI 2011.12.09. 16:14:08

@horex: jaja, vesszőben pont-atlan vagyok, hogy ilyen erőltetett szójátékkal éljek.

A bélszín-szelet nálam steak-et jelent, de biztos én tudom rosszul...

Mákony Béla 2011.12.09. 16:36:21

Olyan érdekes, hogy azzal indít, hogy nem nagy keresetű emberek (mink kisnyugdíjasok vagyunk aranyom), de ehhez képest végigeszik és isszák az étlapot, kiemelve, hogy mindenből a legdrágábbat kérték, és nem mellékesen megjegyzi, hogy hát én nyújorkban is zabáltam frájdéjszben.

Bocsánat, nálunk a kellemes családi vacsora úgy néz ki, hogy főzünk valami kellemeset valamelyikünk kellemes otthonában. Pláne, ha mama és nagyi is a képben van.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.10. 10:03:15

@Mákony Béla:
Jól látod, ez a cikk egy tipikus panaszkodva dicsekvés volt. Ez a stílus nagyon trendi itt a homáron.

Xezs 2011.12.10. 11:39:31

@Zabalint: És valljuk be, elég szánalmas, hogy valakinek ez okoz örömet.

Egyébként is: Viszkis koktél? Buzievagy?

Csigorin 2011.12.10. 15:03:01

" Kérdésünkre, hogy "miért nem jött senki?" az volt a válasz, hogy a bár pultos fiú étkezik éppen... "

na ITT alltam volna fel es mentem volna el csaladostul mashova. Olyan helyre ahol az etterem azt jelenti hogy a vendeg etkezese az elso, nem a pincerek zabalnak. Vagy ha mar munkaidoben akar "etkezni" akkor eloszor a vendeg utana a barpultosfiu.

dani27bpbp 2011.12.10. 16:29:27

Én a posztoló helyében elmentem volna a Király utcai Trófeába az egész családdal.

Ahoj- 2011.12.11. 13:14:55

Ki az a hülye aki a Fridays-t szereti? Annyi jó étterem van, pont egy ilyen mű - gagyi helyre soha nem ülnék be.

2011.12.11. 22:48:04

Kedveskéim! Én vendéglátózok..és imádom...még mindig...mert hála Istennek, a külföldi vendégek tüneményesek, nem úgy, mint a stressztől megnyomorodott legtöbb magyar, akik közül igen sok rajtunk tölti ki ha rossz a kedve, ha elhagyta a csaja,ha esik az eső...és mondjuk napi 3 után bárkinek rángana a szája széle.Csak 3 paradicsom jár bele..ez nem friss bazsalikom..akkor nem kérem..stb..szánalmasnál szánalmasabb. És ezek vagyunk mi, magyarok? Én is járok étterembe, soha nem mondtam azt, hogy nem fizetem ki, mert nem erre számítottam (nekem spec. a pasim kajája mindig jobban bejön, mint amit én választottam:))) nem volt elég kedves a kiszolgálás? Hát nem megyek oda többet...nekem ilyen egyszerű. Én koktéloztam már Friday's-ban és alig tudtam kijönni az ajtón 2 ital után..tehát volt benne alkohol..és finom is volt. Jatt...na igen..már Márai is lejegyezte, hogy a jó kiszolgálásért, illik borravalót adni, mert a felszolgálók bére nem teljes fizetés. Vagy nem olvastok, ugye...biztos az a baj..szóval nem teljes bér és napi 16-18 órát dolgozunk néha 3-4 ezer forintért-ha sok a magyar asztal:)És még valami..Azt tapasztalom, hogy ha mondjuk egy kollégám számomra is csodás módon törődik egy "asztallal" és 25 ezer a számlájuk, akkor miért adnak 300 Ft borravalót? Ilyen számla esetén miért okoz gondot megadni a tíz százalékot? Hát ezek vagyunk mi... Azért persze vannak még bűbájos magyar vendégek és sok-sok külföldi, akik segítségével jártam már Amerikába, voltam olyan kiállításon, ahová egyébként nem engedtek volna be és még sorolhatnám. Ezért szép ez a szakma, mert meg lehet ismerni jó embereket is. A történetet olvasván és az ilyen ven dégeket ismervén csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem akkor nemcsak a felszolgálónak, hanem a családnak is rossz napja volt és sajnos pont összefutottak..

toszkanini béla 2011.12.11. 23:06:10

@Cherrytomato: Azért nem tesz rá 10%-ot, mert egy bunkó. Te is tudod, én is tudom, ő pedig soha nem fogja megérteni.
Egyet nem tehetsz meg- hogy ezt érezteted vele. (Max. valami olyan intellektuális módon, amit úgy sem ér fel ésszel.)
Majd a következő vendég kárpótol.
Keep smiling!

Xezs 2011.12.11. 23:43:22

@Cherrytomato: Nem várhatod el mindenkitől, hogy borravalót adjon.

Ha pedig nem elég a fizetésed, húzás másik munkahelyre.

Nehogy már másoktól várd el, hogy sajnáljanak, mert keveset keresel.

Mindenkinek jogában áll eldöteni, hogy ad-e borravalót vagy sem.

A mondandód első részével egyetértek, túl sok a válogatós meg finnyás ember, viszont annyival egészíteném ki, hogy ez külföldön is megvan.

2011.12.12. 00:22:49

Jaj Te nagyokos! Nem azért írtam, hogy megsajnáljon bárki is, nagyon boldog vagyok, köszönöm szépen. Látod, már zsigerből jön az agresszió...de igenis elvárható, hogy adjanak borravalót, mert ez a szokás! Az nem baj, hogy Te nem értesz ezzel egyet:) Elvárható, hogy meglocsoljanak Húsvétkor, mert ez a szokás.. elvárható, hogy adjunk pénzt a templomban,mert ez a szokás stb.. Az biztos, hogy ha normális alapbér lenne, még szívélyesebb lenne a fogadtatás a vendéglátó helyeken.

XCat 2011.12.12. 00:39:21

@Cherrytomato: Szombaton kávéztunk valahol... nem volt tömeg, konkrétan bent voltunk vagy négyen. A pincérsrác úgy mászott ki, mint a beteg tetű, nem tudta mit tudnak hozni, 18 percig tartott kicipelni két kávét, két vizet meg egy sütit ami száraz volt, és utána még jó 5 percig integettünk, hogy fizetnénk.

Ne mondd nekem, hogy ez az a munkakör, amibe beleszakadtok. :) Borravalót ugyan kapott, de hogy többé oda nem megyek, az héccencség. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.12. 00:54:35

@Xezs: @Cherrytomato: Mindkettőtöknek igza van.

Ha a vendég elégedett, illik borravalót adnia. De nyilván nem kötelezhető rá. Ha a 25 ezres számlához sajnálja a párezres jattot, költse gyógyszerre!

XCat 2011.12.12. 01:03:33

@atpijkamo: egyszer akartam adni tizenvalamennyire 3 ezret, mert tényleg a seggünk körbe volt nyalva, meg ott döglöttünk fél napot.
A pincér erre visszahozta, hogy bocs, de ő ennyit nem vesz el.
Mondom bazmeg. De ilyen is van.

XCat 2011.12.12. 01:07:30

@atpijkamo: Utána bazmegeltem csak. Akkor ott helyben le voltam döbbenve. :D

Ennek a tegnapinak kb ezt adtam elő;
www.youtube.com/watch?v=e1tuN-lKE8s&feature=related

De szart sem ért.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.12. 01:19:20

@CatMother: :) Imádom a bínt!

A Johnny English Reborn az jobb mint a Johnny English? Az IMDB-n az első 5.8 pont, a második 6.7. Pedig a nézhetőség határa valahol 6.8-nál van, és én nézhetőnek tartottam az elsőt.

XCat 2011.12.12. 01:26:53

@atpijkamo: Más. Kicsit vontatottabb, több utalás, az első vígjátékszerűbb. Nekem az jött be jobban. A reborn engem inkább szatírára emlékeztet kicsit.

2011.12.12. 01:51:29

@CatMother: Teljesen igazad van! Az ilyen ember ne menjen felszolgálónak! Ahhoz tudni kell gondoskodni,megpróbálni kitalálni a vendég gondolatát. Jó éjt mindenkinek!

2011.12.12. 01:56:10

:))) Megnéztelek volna, remélem volt aláfestő zene:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.12.12. 14:34:50

@bekbórd!: " mert parasztnak nem kell lenni"
Pedig ugyebár "ha a paraszt nem szarik, az úr nem eszik". Legfeljebb tengeri bizbaszokat.

lordjim 2011.12.12. 18:30:30

@Zsandár: ÉÉÉÉééén vagyok az első,csak aluttam.

lordjim 2011.12.12. 18:45:04

@hagyma: te hol lakol?kőbányán a mázsa-térnél?ott összefuthatunk

Napkutya 2011.12.12. 19:18:13

@hagyma: "ez hulyeseg fizetni kell, ha a cseret elfogadja es joizuen elfogyasztja"

??

Vazze, NEM "kell"!

Kifizettetheted, -talán ki is fizeti, ha randán nézel, -de ha érdekel a boltod, és nem arra gyúrsz, hogy két év múlva eladod valakinek más néven, akkor nem szabad!

Ha magyaráznom kell a fentieket, akkor mindegy...

Xezs 2011.12.12. 20:50:35

@Cherrytomato: Milyen szokás? Szerinted ez a szokás, szerintem meg nem. Vagy adok, vagy nem. Jogom van eldönteni. Ha meg még mindig kevesled a fizetésed akkor még mindig azt tudom mondani, hogy lehet menni máshova.

Egyes családokban meg az a szokás, hogy a férj minden nap elveri az asszonyt. Akkor verekedjek én is?

Szokás a faszomat, azt.

2011.12.12. 21:54:57

@Xezs: Apám, Te nem vagy megáldva szövegértési készséggel... Lehet fejleszteni, ha sokat olvasol...Minek reagáljon az ember, ha nem érted, amit ír..

Xezs 2011.12.12. 23:20:46

@Cherrytomato: Ezt írtad:

"...de igenis elvárható, hogy adjanak borravalót"

Te ne várjál el semmit. Végezd a dolgod. Ha kapsz borravalót vágj jópofát hozzá, ha meg nem, akkor is.

A mondandóm lényege annyi, hogy kurva nagy pofátlanság elvárni a borravalót.

Mondhatnám hogy egy BKV pénztáros sem kap túl nagy fizetést, mégsem várja el a borravalót, 5 Ft-ra pontosan kell visszaadnia.

Nekem az bassza a csőröm, mikor a vendéglátásban dolgozók úgy tesznek, mintha ők szarták volna a napot, és véres szájjal követelik a borravalójukat.

Mint te is.

Ennél értelmesebben már nem tudom elmagyarázni, ne haragudj.

XCat 2011.12.13. 01:03:02

@Xezs: Adjál nekik bort akkor, osztkész.. nem kell találgatni, hogy mire költik. :p

Shinjuku 2011.12.13. 02:12:39

@Xezs: Szerintem valoban szokas kerdese. Mindenhol mashogy csinaljak. A nemetek centre visszakernek mindent, a belgak felkerekitik egesz euroig. Amerikaban nap kozben 10-15% vacsoranal pedig 15-18% felszolgalasi dijat mindig es mindenki ad. Ezt egyszeruen mindenki tudja, mindenki magaban hozzaszamolja az etelek dijahoz es a felszolgalok fizeteset ugy hatarozzak meg, hogy ezt is belekalkulaljak... aztan ha 6 fonel nagyobb az asztaltarsasag, akkor 15-18% ot alapbol hozzaadnak a szamlahoz mint felszolgalasi dij, de akkor nem is kell pluszba semmit sem adni.
Csak a kedves magyarok nem tudjak eldonteni hogy mit akarnak ezzel a borravalo dologgal, pedig jo lenne ha mindenki hasonlokeppen gondolkodna errol... akkor kiszamithatobb lenne mundjuk a vendeglatasban dolgozni es vallalkozni.

XCat 2011.12.13. 02:29:54

@Shinjuku: Magyarországon elvileg 0%, mivel minden jövedelmed adóköteles, tehát köteles vagy számlát adni róla. A borravaló lényege, hogy nincs a számlán.
Innentől ha elveszed, a törvény betűje szerint adót csalsz. Aki mégis ad, az különlegesen jó fej, kéretik vele úgy is bánni.

Kalkulálj nullával.

XCat 2011.12.13. 02:31:51

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ezt már mondtad egy csomószor, de még mindig nem értem. :)

Shinjuku 2011.12.13. 17:26:10

@PsychoCica (4zsiráf): Nincs erre valami kulon szekcio az adobevallasnal? (Mar a borravalora.) Nem vagyok adoszakerto de mintha a borravalorol nem kellene szamlat adni de megis be kell vallani ev vegen. (Csak persze az adozasi fegyelem mas itt es mas ott...)

Xezs 2011.12.13. 20:56:54

@Shinjuku: Egyetértek abban, hogy el kéne már dönteni, hogy mennyi az annyi.

Mert ez a ködösítés, hogy szokás, meg nem szokás nem igazán engedi a tisztánlátást.

A legjobb lenne, ha ott lenne a számlán (ahogy már sok helyen ott van mint felszolgálási díj) akkor nincs vita, annyi az annyi, ami a papíron van.

Adóbevallásban meg van valami ilyesmi rubrika, de hát ki ír oda bármit is, ha nem muszáj :)

Amiről nincs papír, az eltűnik.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.12.14. 09:35:56

@PsychoCica (4zsiráf): Arra célzok ezzel, hogy a parasztozás ősi cigány/zsidó/dzsentri szokás, aki előállítja az élelmet, annak a nevét rendes magyar ember nem használja szitokszóként. A kenyeret adó kezet megharapni nem illik, sőt beleszarni sem.

Xezs 2011.12.14. 19:23:41

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ezt már párszor kiveséztük ezen a fórumon és ha jól tudom akkor is mondták páran, hogy egy szónak nem csak egy jelentése van, sokszor a szleng teljesen más jelentést ad egy szónak.

Gondolj pl. a zsír, vagy sirály szavakra. Ugyanez van a paraszttal is.

NikolettA 2011.12.15. 13:27:41

Te gyoker! Nem varhattal 25 percet a kiszolgalasra,ez teljesseggel lehetetlen! Az a baj veled,hogy sem a koktelokhoz nem ertesz( az sem tudod milyen izu egy whisky alapu koktel),sem pedig a belszinhez,es a steakekhez! Az etelek kifogastalanok,nem adnak ki szart a kezukbol,ez biztos! Ez sajnos csak a te tudatlansagod miatt tortent! Ha megetted a masodik belszint is,amit kaptal,akkor siman ki kell fizetned! A Friday's nem egy hajlektalan szallo. Nem ertettem soha,hogy az ilyen ember minek megy etterembe?! Nem kell,hogy altalanosits,attol,hogy te bena voltal,es megjartad,az Oktogon Friday's igenis nagyon jo etterem. Kicsit tobbet kellene jarnod,hogy megismerd. Tudod a Frday's-nak van egy mottoja,amit a szemelyzet osszes tagja ismer,es azon is vannak,hogy : "Every guest leaves happy"! De tudod mit? Huzzal Amerikaba,te gyoker!

NikolettA 2011.12.15. 13:30:41

@Xezs: Nem kell etterembe jarni te gyoker! A pincerek a vendegekert vannak! A borravalo nem elvaras szintjen mukodik,hanem alap,hogy a vendeg tudja magatol,hogy ha minden rendben volt az etellel,a kiszolgalassal,akkor otthagyja a borravalot. Egyszeru magyar parasztok,akik ugy gondolkodnak,mint te! Elegedetlen senkihaziak ne jarjanak etterembe!

NikolettA 2011.12.15. 13:35:20

@Ahoj-: Oh te nagyon ertelmes! Ezek szerint mar jartal a Friday's-ban? Nem hiszem! De bena vag!

NikolettA 2011.12.15. 14:02:13

@vauvauvau: Es megis kit erdekel,hogy a Gundelba jartal? Biztos azert nem vettek fel,mert bena vagy! Igenytelen a hely? Akkor miert jelentkeztel? Te egyaltalan ki vagy,hogy igy itelkezel csupan azert,mert te nem voltal alkalmas a munkakor betoltesere?

NikolettA 2011.12.15. 16:37:17

Ja,nekem meg egy kerdesem lenne kedves postolo! Az,hogy a legdragabb whisky-s koktelt kerted...haat az tenyleg nagyon lenyeges.Ez is csak felvagas reszedrol! Ugyanis nem sok arbeli kulonbseg van a koktelok kozott. Max. 1890HUF egy koktel. Vagy,ha Ultimate-t kertel,akkor 2290HUF. Esetleg egy Giant-et ittal? Nem hiszem,hisz fogalmad nincs semmirol!

Xezs 2011.12.16. 19:06:08

@NikolettA: Tőlem szórd a pénzed, leszarom. De ne várd el mástól ugyanezt.

zöldbagoly 2011.12.16. 21:38:45

@Yumurdzsak: ... khm. vendéglátós vagyok magam is, de ha a családdal elmegyünk valahová, csak a trófea jöhet szóba. (valamelyik..))
hogy miért???? nem, nem azért, hogy hülyére zabáljuk magunkat (pedig nagy a kisértés..))) hanem azért, mert nem tudunk valamiből megenni egy hatalmas adagot, hanem szeretünk "csipegetni" ebből is, abból is..)))) - én pld. - nevess ki - folyton spenótot szoktam enni, mert nálam az nincs..)))) a bor pedig nem kannás, hanem minőségi.. hidd el..)))))

NikolettA 2011.12.17. 09:19:01

@Xezs: Mint azt leirtam,de ugy latszik nem jutott el az agyadig,hogy nem elvarjuk a borravalot. De ne is menj etterembe ilyen nezettel. Ha nincs penzem,nem megyek etterembe,es akkor nem kell borravalot adni. Ha van penzem,es etterembe megyek,akkor biztos,hogy hagyok borravalot. Szntem ez igy mukodik. De neked nem szabad ilyen helyekre jarni!

Yumurdzsak 2011.12.17. 10:52:57

@zöldbagoly: akkor mások a preferenciáink. én azért megyek étterembe, h valami különlegesen jót egyek, nyugodt környezetben. mondjuk ilyen egy kínai vagy indiai étterem, ahol közös tálakban hozzák ki a kaját. persze minél többen mentek el, annál többől választhatsz

menzakaját meg eszek a menzán. vagy 1000-ér a Rixosban.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.17. 13:13:56

@NikolettA: Neked meg nem volna szabad ott dolgozni.
Fordítva ülsz a lovon. Csaxólok.

NikolettA 2011.12.17. 13:40:17

@estrella negra: Ahahahahhh esetleg valamivel meg is tudnad indokolni,vagy csak beszelsz a levegobe arrol,amit nem is tudsz? Kis tudatlan :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.17. 16:00:37

@NikolettA: Te abban a hitben élsz, hogy a vendég azért van, hogy fényesre nyalja a seggedet.
Nem, nem azért van.
A kommentjeid hangneme magáért beszél.

Xezs 2011.12.17. 16:36:11

@NikolettA: Na még mondd meg, hogy hova mehetek meg hova nem. ÁVH-t ne hozzuk vissza?

zöldbagoly 2011.12.17. 20:15:03

@Yumurdzsak: mijaza Rixos?????
(nálam mindig házi kaja van. főzök egy pár adagot, mint háziasszony otthon. nem igazán tudom, mi megy a városban.))))
indiaiban se voltam sose... kinaiban pláne. postolsz valahol???? mert szivesen olvasnék róla.)))
engem megtalálsz a kocsmáros blogban.))))

Nacked blade 2013.03.09. 13:12:07

Sajnos nekem is gondom van a Deák téri Friday's-el.

Kritikán aluli hús, ha szólni mer az ember, akkor csak tekintgetnek messziről és sugdolóznak. Még csak fel sem ajánlják a cserét. Rossz alapanyag, rossz személyzet, de leginkább a cég, aki ezt eltűri nem ellenőrzi.

NB

Nacked blade 2013.03.09. 13:14:57

Mielőtt jönnek az okosok ... járok étterembe, szerencsére megengedhetem magamnak és van összehasonlítási alapom.
NB

Nacked blade 2013.03.09. 13:26:08

Látom,hogy van egyvalaki, aki nagyon védi a cég becsületét..... és a vendégeket lehúzza, miközben az éttermet dicsőiti.
CSak tudnám, mi a jó az olyan étteremben, ahol a bordát, amit szinte cégérként hirdetnek, levágják róla a húst csontig és szinte csak bordék közötti hús marad meg ... erre mit reagálsz NikolettA ? Ha kétkedsz, akkor végre menj be vendégként, vagy küldj be olyant, akit nem ismernek és meglátod, mit hoznak ki. A steak pedig, amit kihoztak nekem, az olyan ocsmány volt, hogy a a felét, ha meg lehetett enni ....
NB

IamMenyus 2013.03.09. 15:36:21

az oktogoni fridays nekem eleve kerülős, annyi a panasz rájuk mint égen a csillag, ellenben a westendben még sosem csalódtam, a jack daniels steak mindig 100as :)

jb29 2014.04.11. 13:08:27

NikolettA: ritkan szolok hozza blogokhoz, inkabb csak olvasgatni szoktam, de az ilyen primitiv megnyilvanulasok hozzaszolasra sarkallnak. Ez nem a megszokott stilusom, am miattad kenytelen vagyok ugy reagalni, hogy megertsd.

1. Az ember azert jar etterembe, mert kedve szottyan ra vagy nem akar fozni vagy olyasfelet enne ami egy adott helyen kaphato. Ennek tudataban fizet horrorisztikus arat es ad borravalot.

2. A pincer nem orvos, tanar, mernok vagy jogasz. Pincer. Kedvesnek kell lennie a vendeggel, aki a jol vegzett munkajat kulon honoralja. Ha taplo, nem kap borravalot - egyszeruen nem erdemli meg. Emberekkel kell foglalkoznia, ha nem megy tenyesszen pontyot.

3. A steak milyenseget a monitoron at nehez megallapitani. Azt, hogy milyen italt kapott, szintugy.

4. Amelyik vendeglatos azt mereszeli mondani egy, a helyet es ot fogyasztasaval megtisztelo vendegnek, hogy ment volna mashova azt ott helyben kell pofan baszni ugy, hogy magaval vigyen meg ket asztaltarsasagot ropteben. Ez a dolgok rendje ugyanis.

5. S persze sajnos az is a dolgok rendje, hogy a magadfajtaknak joga van a pokhendi, pofatlan, orszagunk rossz hiret kelto sopredeket vedeni az aldozattal szemben.

Ui: bejartam mar a vilag nagy reszet es mindenhol (Afrikaban is) jobb a vendeglatas mint nalunk.

Behajtó70 2014.06.21. 15:02:34

...mint minden ami Magyarországon van?

A kurva anyádat te fasszopó köcsög! Húzz innen a faszba és a magyar nyelvet is felejtsd el! Senkiházi szarjancsi!

Behajtó70 2014.06.21. 15:04:25

@jb29: bejártad te az anyád picsáját, azt! Te szar megyargyűlölő barom! Mi fasznak jöttél vissza, ha máshol minden jobb, mi? Húzz a faszba innen!

jb29 2014.06.24. 08:23:23

@Behajtó70:

Attól vagyok magyargyűlölő, hogy leírom, pocsék a vendéglátásunk...? Vetted a fáradságot, hogy végig is olvasd amit írtam? (Ajánlom figyelmedbe az 5-ös pontot - segítek, az "...országunk rossz hírét keltő..." szövegrészletről van szó).

Vagy olvasni, vagy értelmezni vagy képtelen egy egyszerű magyar szöveget, kisöreg, azon pedig az sem segíthetne ha most tételesen elmagyaráznám neked miért beszélsz baromságot. Maradj magadnak :)

Xezs 2014.06.24. 19:42:52

@jb29: hagyd, a turbómagyarokkal nem tudsz mit kezdeni, idegbeteg fasz mindegyik
süti beállítások módosítása