Tékozló Homár

Eladták, de nem cserélik a bekapcsolhatatlan iPhone-t

2011.12.14. 12:31 | jackyll | komment

A viszonteladói T-pontokkal egyáltalán nem törődik az extelefonmonopólium, ezért lehetséges, hogy rengeteg helyen retardáltakat alkalmaznak. Akik új telefon vásárlásakor nem próbálják ki, hogy tényleg működik, bekerülnek a végtelenségig szervizelős történetbe. Hihetetlen, hogy Magyarországon bárki büntetlenül, azonnali csere helyett szervizbe küldi a vadiúj, be sem kapcsolt készüléket:

Immáron 5 éve ebben az üzletükben (Szfvár, Auchan üzletsor, LSS) intézzük az előfizetésünkhöz kapcsolódó teendőinket. Az értékesítő kolleginák teljes mértékben hanyagok, nemtörődömök és vérlázítóan felkészületlenek. A mobilfizetés szolgáltatáshoz pont 2 éve nem tudnak hozzászólni.  Zárás előtt fél órával azt mondják már nem lehet számlát befizetni, de mikor a minap ugyanabban az időben mondtuk, hogy iphone-t szeretnénk venni, egyből ajánlkoztak az azonnali ügyintézésre. Tegnapi nap folyamán készülékváltással vásároltunk egy iphone készüléket, mondanom sem kell ki sem nyitották a dobozt, mert szerintük ők úgysem tudnak vele mit kezdeni, mert szerintük neten kell aktiválni, és addig bekapcsolni sem lehet... Már hogyne lehetne bekapcsolni, a netes aktiválás csak az alkalmazások teljeskörű kihasználása végett fontos… Hazaértünk, kibontottuk, megpróbáltuk beüzemelni, de be sem kapcsolt. Ma újra autóba ültünk (2011.12.11.), hogy visszavigyük minél előbb, jelzem a visszavételkor még 24 óra sem telt el.

Konkrétan kioktattak bennünket, és olyan degradáló stílusban magyarázták nekünk, hogy tulajdonképpen mi vagyunk a hülyék, mert még bekapcsolni sem tudjuk... Na persze, még mi kérjünk elnézést...?! Aztán közölték, hogy szervízbe megy, mi mondtuk, hogy ezt nem fogadjuk el, hiszen 3 napon belül készülékcsere jár. Magyarázkodtak, újból degradáló stílusban közölte, hogy ne támadjunk. Mi teljesen normálisan kérdeztük, hogy akkor most mi lesz, mert szükségem lesz a telefonra minél előbb.

Erre I. nevezetű kolléganő mondta, hogy holnap felküldik Applebe s pont egy hét alatt visszaküldenek egy teljesen új készüléket, és kapok addig egy cserekészüléket. Most mit mondhattunk volna erre, de jelezném sérült volt a telefon teteje felül, és alul a főgomb alatt is, úgyhogy látni fogjuk, ha nem cserélik ki a készüléket. Erre I. odaszólt egy másik kolléganőnek, akinek megjegyezném a jegyzőkönyv felvétele majd 20 percig tartott, és mondta, hogy akkor MÁSFÉL hét, és NINCS CSEREKÉSZÜLÉK... Érdekes, fél méterre ültek egymástól... És rákérdeztünk, hogy értesítenek-e, ha megérkezett? Azt mondta a fiatal lány, hogy igen azon a számon, amihez a telefon tartozik. Mondom neki, hogy azon hogy fog, ha nem adott cserekészüléket, és kértem, akkor valamilyet adjon.

És azt mondta, most már felvette a jegyzőkönyvet, úgyhogy nem tud így cserekészüléket adni, mert nem fogja újból megírni… Rákérdeztünk, hogy akkor felírná-e a párom számát, és szájvonogatva felírta, hogy majd valahogy a sajátjáról értesíti. Kértünk mi is egy elérhetőséget az üzlethez, erre itthon vettük észre, hogy elképzelésünk sincs hogy, de egy gárdonyi üzlet névjegykártyáját tűzte a szerződéshez... Amit megint csak utólag vettünk észre, miután hazaérkezés után nyugtáztuk, hogy a jegyzőkönyvben a vásárlás dátuma is elírásra került, 2010.dec.10. szerepel... Így hiába hívtuk őket, hiszen a gárdonyi üzlet vasárnap zárva van...

Nagy nehezen netes nyomozás után elértük őket, és annyival elrendezték az újabb baklövésüket, hogy nem számít, mert a rendszerben úgyis a tegnapi dátum szerepel. Na meglehet, de ha emiatt nem cserélik ki a készüléket, fogyasztóvédelemhez fogok fordulni, mert ilyen fokú tudatlanságot, felkészületlenséget, szemtelenséget, segítőkészség hiányát még üzletben nem tapasztaltam...

És a beszélgetés elején mikor kérdezték mit szeretnénk, mondtuk, hogy be sem kapcsol a telefon, stb. Erre I. nevezetű hölgy azt válaszolta, hogy ő mit csináljon most vele... Köszönjük a segítőkészséget...  Elfogadhatatlan és megbotránkoztató... Mondtuk, de hiszen tegnap este vettük, és azt kérdezte: hogy de nem ebben az üzletben, nem?! Mondtuk, de igen, máskülönben nem ide jöttünk volna...

Kérem mérlegeljék írásomat, s normalizálják a körülményeket, mert így nem csoda, hogy szinte mindig üres az üzlet, de sajnos nekünk az estébe nyúló munka miatt másik üzletükbe nincs lehetőségünk menni, amennyiben  nem változik a munkához való hozzáállás és ügyintézés, kénytelenek leszünk bő 10 év hűség után másik szolgáltató után nézni.

Köszönettel

Rita és Krisztián


Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[megmondoember] 2011.12.14. 19:18:10

Posztoló először ott cseszte el, hogy Apple terméket akart venni. Innen már nyerni nem lehet. Másodszor ott, hogy nem ragaszkodot az azonnali cseréhez a 3 napon belüli meghibásodás miatt. Harmadszor amikor mindezeket után az eljárást részleteit nem rögzíttette jegyzőkönyvbe és panaszkönyve. Innen csak szopóág lehet az egész, azt csinálnak vele amit akarnak. Megérdemli, mert... lásd 1. pont!

Chips123 2011.12.14. 19:20:39

Kedves Rita.
Neked egy Durex reklámban lenne a helyed. :D

Chips123 2011.12.14. 19:48:05

@lapostasak: A T-pontból hova küldtek el téged a szervizbe?
Csak nem Cupertinóba? :)

T-pont átveszi, és ő küldi a szervizükbe a készüléket, nem küldözgetnek téged sehova...(jobb esetben) :)

Ez tapasztalat.

Anno vettem egy 3gs-t és pár hónapra rá egy halvány fehér pont jelent meg a kijelzőn.(nem pixelhiba)

Bevittem a szervizbe (Bp Mammut) és rá 2 napra jött az SMS, hogy mehetek érte.(kaptam cserekészüléket is 3g-t)

Érte mentem, és kaptam egy új, még fóliázott telót, újra 1 év garival.

Nem tököltek vele(m) megnézték, nem-e törött, vagy más komolyabb külsérelmi nyomokat keresgélve.

Nem azért, de az iPhone-t nem javítgatják, foltozgatják, hanem egyből cserélik újra 1 éven belül.

Azóta már eladtam. :(

A posztoLÓ meg örülhet ha egyáltalán cserélik a sérülések miatt.

Mivel bizonyítja, hogy úgy vette?
Szinte lehetetlen, mivel ki sem próbálta a helyszínen.

Inkább már az első nap kicsúszhatott a kezéből, azt arra fogja, hogy így kapta! :P

igazságos 2011.12.14. 19:50:55

@[megmondoember]: ezek a szánalmas beidegződések...

Most vettem egy iPad 2-t, és lenyűgöző, fantasztikus, ehhez nem vagyok szokva egyszerű emberként, annyira jó, hogy arra nincs is szó.

Hab a torán, VAN ÁM RAJTA ÉKEZETES BETŰ!!! Úgyhogy hagyma is bekaphatja.

iPhone-t viszont nem vennék mellé, minek.

Donor 2011.12.14. 19:56:02

@estrella negra: AZ is hatásos ha csak úgy spontán elkezd rángatózni az arcod...lehetőleg a fele, és nem pislogsz közben.
A lényeg az, hogy elhiggyék, kész vagy embert ölni. Tükör előtt érdemes gyakorolni a gyilkos pillantást.

De ha ez nem megy, a fogyasztó védelem emlegetése és minimális fogyasztói jog ismeret, magyarán nem hagyod magad lerázni ilyen béna dumával, az már elég.

Vkat118 2011.12.14. 19:56:22

@igazságos: Mondjuk mert egy 600 grammos 10 colos táblagép nem fér el a zsebedben?

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.12.14. 19:58:26

Írjuk már ide a T partner nevét, hogy a gugli is megtalálja:
LSS Bt. 2900 Komárom, Igmándi út 31.

flatus 2011.12.14. 19:58:38

Én azt nem értem, hogy miért az Auchanba ment az Aldi helyett.

igazságos 2011.12.14. 19:58:50

Már bocsánat, de OTT VAN A LEÍRÁS, tényleg én se tudtam bekapcsolni, míg össze nem kötöttem a kábellel a számítógéppel, és iTunes-on regisztráltam magam, utána van töltés. Még le is fényképezem a tájékoztatót, ahol rajta van az 1,2,3,4,5 lépés, sorban.

Kíváncsi lennék, mi számít a posztolónál degradáló stílus - nak.

ELŐSZÖR IS EL KÉNE OLVASNI A TÁJÉKOZTATÓT, elvileg adnak egy kártyát, amin le van írva, mit kell csinálni. Hiába, aki KÉTSZER IS NEM TUD OLVASNI, ANNAK MINEK IPHONE???? Egyszer a tájékoztatót nem olvasta el, másodszor a dátumot.

@Azreel: OLVASNI NEM TUD. A hülyéknek nem kell iPhone.

Customi 2011.12.14. 19:59:32

Jómagam egy hete vettem Tatabányán iPhone 4-et, hűségpontokkal jóárasítva. Ebből (is) tudom - de az előző, 3G-nél is ugyanígy volt az Árkád-ban -, hogy ki KELL bontania a készüléket, mert aktiválniuk kell azt, ezután lehet csak használni.

Tehát, ott Fehérváron eléggé fogalom nélkül vannak, ezt biztosan állíthatom.

igazságos 2011.12.14. 20:04:17

@Vkat118: ne ugrassál be, dobozba kapta.

fülesboci 2011.12.14. 20:04:40

@Csokis: az hát. elviszi a telefont kibontás nélkül... meg a kis f@szom.

igazságos 2011.12.14. 20:10:24

@Customi: Amúgy nekem megmutatták az iPad 2-t, mondjuk én az Arena Plaza-ban vettem, náluk. Megmutatták, elővették, a regisztrációs számot beírták a gépbe, majd visszatették.

Aki iPhone-t, iPad-et vesz, előtte utánanéz, hogy működik a gép, én is tudtam, hogy regisztrálni kell az iTunes-ban. Mivel ezek sokba kerülnek, azért kétszer is utánanézek, hol, mennyiért, mondjuk én ott gondolkodtam, hogy T-be, Vodafone-ba nem mennék, még ha nyúznának se, vagyis eleve kilőve a 3G.

iPhone-ba természetesen muszáj micro Sim, viszont akkor is külön intézném.

Hűségpontokkal is lehet? Hm.

Chips123 2011.12.14. 20:13:22

@igazságos: iPad-et sajna nem árul egyik szolgáltató sem. :(

Pedig vennék én ott mobilnettel. :)

XCat 2011.12.14. 20:16:07

@igazságos: Eljutottunk odáig. hogy a háztartási elektronika használatát külön tanulni kell. :) És ezért még fizetnek is egyesek. :))

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.14. 20:21:21

@Donor: Nekem más a taktikám. Kiválasztom a legoutszájderebb hölgyeményt, oszt mézesmázasozok neki.

igazságos 2011.12.14. 20:25:24

@PsychoCica (4zsiráf): ugye? Mik vannak. :)

@Chips123: Arena Plázában volt még 3G-sből két darab iPad 2, wifis, 16-gb ból állítólag én vittem el az utolsót. Oszt veszel külön hozzá mobilnetet micro Simmel. Az a poén, hogy karácsonyig nem is hoznak többet. Mikor ott voltam, kínai csajok akartak iPhone 4-st venni. Szóval, aki most akar Apple dolgokat vásárolni, már ne is nagyon reménykedjen, mert viszik, mint a cukrot. Már rég nincs válság.

igazságos 2011.12.14. 20:27:49

@PsychoCica (4zsiráf): mi van, nicknevet váltottál? Lemaradtam, míg beüzemeltem az iPad 2-m. :)

De nem sikerült a terv, mert az avatarod maradt. :)

Volt itt valami zsiráfos avataros is.

Nick Leeson 2011.12.14. 20:28:08

Mennyi idióta van itt! Miért vett a posztoló bontatlan dobozban kipróbálatlanul iphonet?
Hát basszus azért, mert többnyire eladni olyan dolgot szokás bontatlan dobozban ami MŰKÖDIK! Különben alapvető átbaszásról van szó!!!!

Vagy itt mindenki aki akciós LCD TV-t vett valamelyik multiban BONTATLAN DOBOZBAN, az előtte kibontatta és órákig nézte rajta a műsort?
Hányszor vettettek már polcról leemelt műszaki eszközt PRÓBA NÉLKÜL! Ezért találták ki a GARANCIÁT!

Tehát ez ügyben nem a posztolót kéne fizkázni!

esef 2011.12.14. 20:29:54

ez az iphone tud valami olyan hasznos dolgot amit a 3000Ft-os, kártyafüggetlen, eldobós butatelefon nem? ;-)

esef 2011.12.14. 20:31:58

@Nick Leeson:
amikor a tv-t és a telefont is vettem, kibontattam az eladóval, kipróbáltuk és csak utána fizettem. mert én ilyen kis bizalmatlan g.ci vagyok. ő nem akadt ki rajta, én meg nyugodtan hoztam el. ennyi...

Chips123 2011.12.14. 20:33:17

@Nick Leeson:
Olvasd még párszor át amit írt...:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.14. 20:34:42

@PsychoCica (4zsiráf): "a háztartási elektronika használatát külön tanulni kell"

Hát én a mosógéppel még nem vagyok 100% összeismerkedve.

Majd ha a villanykapcsolóban is 500 megaherces processzor lesz, és letegez...

Chips123 2011.12.14. 20:36:05

@igazságos: Na igen.
Ha anyagilag megtehetném, már rég vettem volna iPad-et.
Csak sajna nekem túl drága. :(
Ha lenne a mobilszolgáltatóknál is, akkor megvenném részletre, igaz többe kerül, de legalább apránként fizetném meg.

A 3gs-em sem azért adtam el, mert meguntam. :(

Vics 2011.12.14. 20:38:12

@[megmondoember]: Megérdemli mert Apple-t terméket vet? Miért? Mert neked nem telik rá?Ezért pedig de jó más kárán röhögni?Idióta kretén.

A következő történt ha valóban karcosan kaptad a készüléket:Átbasztak.Valaki a boltosok közül elbaszta a majdnem új Iphone-ját tudta, hogy így bukta a garit mert ő kúrta el,kicserélte egy újra,a régi ment az új dobozába amit Te kaptál meg.Ezt a darabot pedig Neked senki se szervizeli,és nem is cseréli ki.Ezért voltak olyan kedvesek mikor oda értél mert Ők már tudták hogy átfognak baszni,és ezért nem lett bekapcsolva a készülék ott a helyszínen.

Kamazszutra 2011.12.14. 20:41:41

Gratulálok az új telefonodhoz. Aki iPhone-t vesz, az miért Auchan-ba jár vásárolni? Azt hiszem, én inkább egy HTC-t, vagy valami olyat vennék, ami nem tömegtermék.

Neked van igazad, csak nem tudod, hogy állj ki a jogaidért. Ebben még fejlődj.

Amúgy meg a többség egy dolgot nem vett észre:
"de jelezném sérült volt a telefon teteje felül, és alul a főgomb alatt is, úgyhogy látni fogjuk, ha nem cserélik ki a készüléket."
Szóval leesett a készülék és megsérült a bekapcsológombnál? Lehet, hogy ezért nem kapcsolt be? Ha látod még bekapcsolás nélkül is, hogy sérült, hogy vihetted el? Vagy otthon esett le és a többi már csak a körítés.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.14. 20:50:55

@esef: "kibontattam az eladóval, kipróbáltuk"

Már csak a hibás pixelek miatt is. Ha nálam pixelesedik be, azt valahogy tolerálom, de ha eleve úgy van, nem hozom el a boltból.

Apropó, telefonnál is van olyan, hogy pár pixel hibát el kell viselni? Még nem láttam pixeles okostelót.

Chips123 2011.12.14. 20:51:30

@Kamazszutra: Otthon vette ki a dobozból. :)

igazságos 2011.12.14. 20:55:13

@Kamazszutra: hülye vagy, iPhone ELEVE NEM TÖMEGTERMÉK. Ennyire értesz te is hozzá.

@Chips123: fél évig spóroltam rá, addig nézelődtem, tájékozódtam, és úgy döntöttem, nekem elég a legolcsóbb wifis változat. Nem kell a nagyzolás, meg a havi számla.

Nem bántam meg, hogy ennyit vártam. Mint a reklám mondja: Türelem, majd erre érdemes volt várni...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.14. 20:57:22

@esef: "tud valami olyan hasznos dolgot"

Az Androidról tudok referálni, az ájfón is hasonló. Szóval van benne egy GPS, útvonaltervezőt tudsz letölteni rá, akkor van rajta internet böngészővel, meg az internetet meg is tudod osztani, játékok, van mozgásérzékelője, úgyhogy ügyességi játékok is vannak, lehet rajta ingyér telefonálni, meg fényképezni, videót felvenni, diktafon, lehet rá tölteni még ezer hasznos és kevésbé hasznos programot. Ja, és mobilozni meg SMS-ezni is lehet vele, mint egy butatelóval, de én arra nem használom, arra van a régi bunkofonom.

_nyuszi_ 2011.12.14. 20:57:43

"másik üzletükbe nincs lehetőségünk menni,"
Székesfehérvár T-Pont 1
8000 Székesfehérvár,
Ady Endre utca 1
Üzlet nyitva tartása:
Hétfő-szerda, péntek: 8:30-17:00
csütörtök 8:30-18:00
szombat: 8:30-12:00

Székesfehérvár T-Pont 2
8000 Székesfehérvár,
Palotai út 1
Üzlet nyitva tartása
Hétfő-szombat: 9:00 - 20:00
vasárnap: 10:00 - 19:00

"amennyiben nem változik a munkához való hozzáállás és ügyintézés, kénytelenek leszünk bő 10 év hűség után másik szolgáltató után nézni."

imádom ezt a mondatot,
rajta!sok sikert.
várjuk a panaszt Vodafone és Telenor ügyben is!

Chips123 2011.12.14. 20:59:09

@Vics: Az is lehet, de akkor ő miért nem kérte a bekapcsolást, kipróbálást?
Valahogy túl sok itt a "véletlen",meg a teszetoszaság a vevő részéről.

Én még kitartok, hogy kamu, vagy a vevő otthon leejtette az első nap, tönkrement, tudta, hogy a garit bukja, és előadta némi körítéssel ezt a történetet.

Mellesleg ide is beküldte, hogy nagyobb visszhangja legyen, ergo nagyobb esélye legyen, hogy kicserélik neki.

Ma már mindent el tudok képzelni...

[megmondoember] 2011.12.14. 21:08:10

@igazságos: Na, ja. Akinek újdonság az, hogy egy kütyü tudja az ékezetes betűket is, annak nagy élmény az Apple termék. Sőt, el tudom képzelni, hogy spontán orgazmusa volt, amikor Jobs bejelentette, hogy a már harmincéves DOS-programok alatt is elérhető vágólapfunkcionalitást végre ők is bele méltóztatnak rakni a sokadik iPhone-ba. Eredetileg ugyanis úgy jelent meg, hogy nem tudta. Még ezt sem.

Szóval minden csak relatív. Az aki nem látott még valóban használható terméket, és azt ráadásul töredékáron ahhoz képest, amibe egy iPhone kerül, annak utóbbi is nagy élmény tud lenni, és örülni tud neki, mert azt hiszi, hogy valami istenkirályság pottyan a kezébe, és mennyire megérte. Persze csak addig, amíg meg nem látja a szomszéd gyerek tízezer forintos Androidját, ami kisebb is, gyorsabb is és többet is tud. Az mindig nagy pofáraesés szokott lenni.

Chips123 2011.12.14. 21:09:09

Kivéve azt, hogy egy original doboz ami sértetlen, otthon kibontva voálá máris 2 helyen durván sérült a telefon.

Aki vett már életébe Apple kütyüt, az tudja, hogy eléggé védve van benne a készülék.

Elég kemény a doboz is, már azon látszódnia kell, hogy sérült, horpadt.

Ezért is tartom eléggé kétségesnek a történteket.

igazságos 2011.12.14. 21:12:28

@[megmondoember]: telefont nem vennék, már egy három éves sony ericsson w910i-m van, zenetelefon, nagyon jól bírja a játékot és a zenét. Nem is fogom lecserélni, pedig az iPad 2-höz az menne.

CID 2011.12.14. 21:12:49

Itt annyi faszságot ír a sok okostóni, hogy szinte kár is hülyézni a kommentelőket !

Ezt a sérülés dolgot, viszont nem értem a telón. Ha úgy vette meg, hogy sérült volt a teló, akkor azért hülye a posztoló, ha meg nála keletkezett a sérülés akkor meg azért hülye, mert azt hiszi, iziben cserélik a földhöz vágott telóját.

Azt, meg sem említem, hogy pláne hülye, ha xifont vásárol.

Persze, azt sem értem, miért nem aktiválták a xifonját ? Lakossági ügyfeleknél, azt hiszem kötelező.

Ez a post számomra homály :(

Megdobbent 2011.12.14. 21:13:15

Nincs ajfonom. De ha akarnek venni, es az uzletben szeretnem latni bekapcsoltan, tutira nem vennem meg bullshit szovegre, bekapcsolatlanul.

igazságos 2011.12.14. 21:14:26

@Chips123: fóliával volt beborítva az iPad 2-m, ezért azon meglátszott volna azonnal, ha valaki piszkálta volna.

Kamu a történet több szempontból is, a posztoló elhallgat dolgokat.

Secnir 2011.12.14. 21:17:34

@PsychoCica (4zsiráf):
menj ki a piacra (ha van a környéken), és próbálj fel egyet.
divat-ruha.vatera.hu/munkaruhazat_es_vedofelszereles/kabat_dzseki_melleny/munkaskabat_pufajka_1512405608.html
ilyenem van, csak nem M-es hanem XL-es :-)

Megdobbent 2011.12.14. 21:18:58

@igazságos: regen rossz neked az ipad-dal, de balansziroztad a kenyersutoddel, igy oke :>

igazságos 2011.12.14. 21:20:57

@CID:
A gép sorszámát regizik be egyedül a boltban, otthon neked össze kell kapcsolni a géppel, előtte letölteni az iTunest, majd csinálni egy iTunes Apple ID-t, és utána tölteni.

Frank99 2011.12.14. 21:21:35

@version:

pont ezt akartam mondani..

:-)))))))))))))

halálos

igazságos 2011.12.14. 21:22:45

@Megdobbent: nem is, WD40-nel. Kis csacsi.

ビンセント・ベガ 2011.12.14. 21:24:47

@atpijkamo: Kevesebb pixel, kisebb esély a hibára. :]

Chips123 2011.12.14. 21:26:32

@igazságos:
Az iPhone is le van teljesen fóliázva, azon is látszódott volna.
Sőt ha 2 helyen durva horpadással kapta, az a dobozon kívül még a fólián is látszódna.

Ezért is írtam már többször, hogy nem hiszek a posztoLÓnak. :)

Amúgy meg a T-nek, sem a Vodának nem érdeke, hogy eladjon egy használhatatlan iPhone-t, mikor a kicserélése garanciában nem kerül neki semmibe.

A szolgáltató leadja az Apple Magyarország felé, és kap egy újat.

Szal már itt is bukta a történet.

Chips123 2011.12.14. 21:29:01

@igazságos: Sőt a mostani i kütyük már iOS5-tel érkeznek, amihez nem kell PC-re kötni, hogy aktiváld, azt maga az SW elvégzi neten keresztül.

Netuddki. 2011.12.14. 21:39:41

Hát igen, a köcsög szolgáltatók az ilyen ügyfelekből élnek meg.
Amúgy meg telefont a telefonboltból, szolgáltatófüggetlent...

CID 2011.12.14. 21:48:59

@igazságos: Már, bocs de hülyeséget beszélsz. Mármint xifon ügyben :)

Azt még azért megjegyezném, hogy 72 órán belül sem kötelessége a boltnak cserélni, pusztán nyilatkoznia kell a csere jogosságáról ( azt ugye senki sem képzeli, hogy cserélik a telóját, ha nyakon öntik az IKEA-s kávéval ) ?

Azt meg pláne nem értem, hogy miért képzeli valaki, hogy az eladónak, bármi haszna is lenne nem kicserélni azt a nyamvadt telefont ( eltekintve a papírmunkától ) ?
Persze, nem xifonról beszélek, ott tényleg nem megy autómatice a csere, de ez szerintem nem a T hibája.

Megdobbent 2011.12.14. 21:50:13

@igazságos: Najovan, de csak mert igy igazsagos :)

Chips123 2011.12.14. 21:56:39

@kovi1970: Mint írtam egyiknek sem érdeke ezt tenni, mivel ad nekik egy újat az Apple.

Ismét leírom az Iphone-t hivatalosan nem javítják garancia időn belül, hanem egy az egyben kicserélik.

Kivéve a zug GSM boltosokat....

Mice007 · http://kutyazzunk.blogspot.com 2011.12.14. 21:59:57

Tudomásom szerint ez a 3 napos dolog már elég régen megszünt, hacsak az adott kereskedő nem kínál ilyen lehetőséget. De ha tudod, hogy bénák meg minden, miért oda mész? Engem ha valahol csalódás ér, többet nem megyek oda... komolyabb dolgot (szerződés, telefonvásárlás) amúgy se célszerű "sarki fűszeresnél" végezni, mert utána csak a szívás van vele. Amúgy a T normális szervízében (pl Budafoki úton) pikk-pakk megy minden, iPhone-t konkrétan helyben cserélik garancián belül, bármi baja van.

Chips123 2011.12.14. 22:00:52

@igazságos: Nem kell Apple ID, hogy PC-n keresztül feltöltsd. :)
Az csak ahhoz kell, hogy alkalmazásokat fel tudj rá rakni a store-ból, illetve zenét, podcastot, képeket, videót..stb.

De a töltéshez semmi köze az iTunes-nak hozzá.

Chips123 2011.12.14. 22:05:07

@Mice007: Na végre egy hozzáértő. :)

Kutyafüle 2011.12.14. 22:07:17

@kovi1970: itt a pont, ennyi!
Apple nem matekozna rajta, ha független, náluk vásárolt készülék lenne. Pikk-pakk csere... Itt Londonfalván még azt is van képük odabökni, hogy bocs a kellemetlenségért...

(mondja ezt egy Samsung/Androidos) :)

CID 2011.12.14. 22:13:46

@Mice007:
Te keversz valamit. Az valóban megszűnt, hogy ha neked nem tetszik a cuccos, akkor 3 napon belül cseréltetheted, visszakérheted a zsét.

Ha 72 órán belül meghibásodik, akkor nem javíthatják, hanem kötelesek cserélni ( már ha jogos az igény ), nem azonnal, hisz elég nehéz egy eladónak teljes bizonyossággal eldönteni, hogy jogos e az igényed.

Azt meg csendesen megjegyezném, hogy a T kínálatában a xifon az egyetlen teló, amire nem 2 év a gari, hanem csak 1 év :)

CID 2011.12.14. 22:16:34

@Kutyafüle:

Prüntyőke nekem egy 20000 ft-os ZTE-m van. Ha beszarik, beviszem a T-hez, oszt nem javítják, hanem cserélik :) Ja és 2 évig, nem 12 hónapig.

És nem tudom mit tud a xifon amit az én gagyi droidosom nem :)

Kamazszutra 2011.12.14. 22:30:23

@igazságos: aha, nem tömegtermék. Ez az eladási statisztikáiból is látszik. A Nokia biztos az.
iphonehungary.hu/2011/09/06/appletoronymagaseladasok/ Az igazság persze odaát van, vagy csak véded a döntésed, hogy fél évig erre spóroltál. Én ebből a pénzből inkább egy hétig jól érzem magam egy kis egzotikus szigeten.

@atpijkamo: Én már kifogtam egy pixelhibás telót. A helyszínen nem lehetett észrevenni, de este a sötétben kiszúrtam a készüléken. Másnak szó nélkül cserélték a Vodánál.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.14. 22:34:10

@Kamazszutra: Na, akkor erre is van példa. Rendesek voltak.

igazságos 2011.12.14. 22:39:41

@Chips123: ez igaz, de nekem kellett, mivel főleg ebook olvasásra használom. Az meg nem volt rajta, külön kellett felrakni.

Egy évig várok, aztán jailbreak-elem, addig nem. Ha már egyszer eredetit vettél, akkor ne tegye már tönkre az ember, ki tudja, honnan származó valamivel.

SubaruStage2 2011.12.14. 22:48:13

@igazságos: Èn azonnal jb elem a telcsiket. Ha gond van vele (még nem volt ) akkor vissza a gyàri FW ès kèsz

Silent Bob 2011.12.14. 22:53:47

@igazságos:
Apple logóig eljutsz gép nélkül is.

igazságos 2011.12.14. 23:09:07

@Silent Bob: kösz. Ettől az iPadtől úgyis folyton almát akarok enni... Az meg fogyaszt, ha nem eszel mellé mást.

Silent Bob 2011.12.14. 23:11:24

@igazságos: Csak azért mondtam, mert így ki lehet próbálni a boltban is, legalább hogy bekapcsol-e. :)

Zabkása 2011.12.14. 23:23:29

aki ilyen kis T-pontban többet tesz, mint elemel egy prospektust, az meg is érdemli. sok 20éves picsa meg nyomorék hülyegyerek csücsül ott, azt se tudja mi fán terem a T-betű aztán meg te szívsz. El kell menni nagyobb boltokba, ahol értenek is hozzá!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.14. 23:31:26

@Kamazszutra: kivancsi lennek hany egzotikus szigeten voltal eddig:)

DeadBodiesEverywhere 2011.12.14. 23:39:12

Két dolog, a csutkára lemerült iPhone nem kapcsol be, csak ha olyan 3-4% -ra már fel van töltve. Ez egyébként pár perc a töltőn.

A másik hogy tényleg 2 hét, amíg megkapod az újat, mivel készlethiány van és a csere eddig tart. T beveszi, elküldi Apple-nek és ők cserélik.

rexter 2011.12.15. 00:36:16

és ezek a kisasszonyok fizetést is kapnak, mégha nevetséges összeget is. de annak a felét sem érdemlik, bár cigiszünetben biztos igazságtalannak tartják a főnököt meg a világot h milyen alacsony a fizujuk

Szittyakürt 2011.12.15. 01:56:03

Ilyenkor le kell tölteni az iPofánváglak Pro-t, és indítani az első ököllendítést.

rugesz 2011.12.15. 04:28:26

ooo, istenem! Rita es Krisztian
a ket ipari balek...
hogy a faszba vannak ezek meg eletben??
rejtely bazmeg..!

Ugyandehogy (törölt) 2011.12.15. 06:52:25

tényleg mindent csak otthon ellenőriztetek?

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.12.15. 07:16:02

hátt.... aki az auchanban vásárol, meg is érdemli :)

meGmOnDoM 2011.12.15. 07:19:14

"Immáron 5 éve ebben az üzletükben (Szfvár, Auchan üzletsor, LSS) intézzük az előfizetésünkhöz kapcsolódó teendőinket. Az értékesítő kolleginák teljes mértékben hanyagok, nemtörődömök és vérlázítóan felkészületlenek."

no comment

Coyote82 2011.12.15. 07:22:34

Én addig olvastam el, hogy: ". Már hogyne lehetne bekapcsolni, a netes aktiválás csak az alkalmazások teljeskörű kihasználása végett fontos"

Hülye. Vesz egy új készüléket, nem tud róla semmit, de még neki áll feljebb. Az új iPhonet aktiválni kell, mielőtt bármit csinálsz vele. Jobb helyeken az üzletben teszik ezt meg. Ilyen aljadék helyen meg én nem vennék 100000 forintos telefont.

Plumper_ 2011.12.15. 07:57:24

aki 180.000 Ft-ért vesz telefont, az meg is érdemli..

Sadist 2011.12.15. 08:17:59

Erre mondják, hogy helybe ment a lófaszért.

Ez az új Nick 2011.12.15. 09:10:10

@Chips123: Jb-vel sem lehet. Jb-tegy működő iosra szokás felnyomni...

rekszem 2011.12.15. 09:12:48

telefont venni 200 ezerét (vagy dupla értékben kötött rabszolga szerződésért) eleve béna dolog

az t-mobil meg már egy rakás szar, régen tök jó volt az ügyintézés, de pár éve csak a töketlenség, az átbaszás jellemzi őket

2 év hűségre drágábban adják a telefonok nagy részét, mint ha telefon szaküzletben megveszem kártyafüggetlenül.....

A eladó ribinek meg le kellett volna baszni két pofont, és vagy a pénzt visszakérni, vagy telefoncsere, nem szerencsétlenkedni velük.

Manci néni, a szomszéd 2011.12.15. 09:17:17

Drágáim, tudjátok én mit csináltam volna?

Hazamegyek, leküldöm a férjemet a szemközti kocsmába másfél órára, aztán elviszem magammal. Két vadonatúj ájfónnal megyünk haza, azt elhihetitek nekem.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2011.12.15. 09:22:51

Évek óta oda járnak, pedig bunkók. :-)

2011.12.15. 09:41:00

Ezt az Epöl Magyarországnak írd meg..

Gino79 2011.12.15. 10:00:56

Ha még ki sem bontod a csomagolásból a telefont, mielőtt haza viszed, akkor meg is érdemled.
Elég kamu szaga van a dolognak!
Én is évek óta ebbe az üzletbe járok és nem tapasztaltam hasonló dolgokat.
Velem minden esetben előzékenyek és kedvesek voltak a hölgyek.
Gyanítom, hogy te sem abban a stílusban folytattad a társalgást ahogy azt egy civilizált embertől el lehet várni.
Akkor viszont ne csodálkozz, hogy nem fülig érő mosollyal tűrik a reklamációt.

OftF 2011.12.15. 10:05:19

@Manci néni, a szomszéd: ha a szemközti társalgóban beszervez valami havert, akkor hárommal :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.15. 10:18:28

Én most hordoztam hozzájuk. Vagy 3 T-pontyban jártam. Nem mondom, hogy mindenhol a top-pon voltak, de végül is sikerült összeszedegetnem a szükséges infókat. Két készüléket is vettem és mind a kettőt kipróbálták előttem. Ha nem is adnék az össz benyomásra 10-ből 10 pontot, de 8,5-öt mindenképpen.

LAVÓRVAGÁNY 2011.12.15. 10:48:12

Ma is elolvastam, még mindig priceless, mekkora hülye vagy, kedves reklamáló :D

ALW 2011.12.15. 11:31:30

Ne fikázzátok már mindig a posztolót!!!

Az iPhone-nál IGENIS LÉTEZŐ jelenség, hogy megveszed a T-től, hazaviszed, kibontod és NEM LEHET BEKAPCSOLNI!!

Már többet láttam ilyet, töltőről megy, de ha leveszed, azonnal kikapcsol, így pedig NEM LEHET aktiválni, mert ahhoz gépre kellene dugni!

Mindig ugyanaz volt a mese, egy hét szerviz, nincs csere!!! Három napon belül cserélni kéne ember, sőt a PÉNZT is vissza lehet kérni!

Meglepő amúgy, milyen összehangoltan küldték el a faszba az ügyfelet :)

indapass90210 2011.12.15. 11:32:23

Szerintem rosszul emlékszik a posztoló, és a telefon nem úgy vette, hanem Palkovicsnétől nyerte.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.12.15. 12:03:37

@igazságos: "Aki iPhone-t, iPad-et vesz, előtte utánanéz, hogy működik a gép"

Ez meg miféle eszement baromság? Nehogy már a fogyasztónak kelljen ELŐRE utánanéznie, hogyan működik egy mobilteló!

A fogyasztóvédelemnek kellene rálépnie a Tré csoport tökére, amiért olyasmit forgalmaznak, ami jó eséllyel nem működik, és utána nem cserélik helyben és nyomban.

Inked girl 2011.12.15. 13:48:03

És nem utolsósorban szeretném megköszönni a T-mobile által tanúsított felnőtt magatartást és megbánást!

igazságos 2011.12.15. 13:54:46

@szekertabor: Nem így értettem, nem ezt jelenti, szövegértelmezés1. Hanem úgy, hogy utànanézek minden nagyobb vàsàrlàsnàl, telefonoknàl megnézem a típusokat, elolvasom a kivàlasztott cuccról szóló fórumokat, ezért pl. Tudtam màr előre, hogy Apple termékeknél mit kell tenni, vagy pl. A Sony Ericsson xy zenetelefonnak hogy bírja az aksija, ha valami problémàt làtok, pl. Mondjàk, hogy az iPhone 4S-el problémàk vannak, akkor màr kétszer is meggondolom, megvegyem-e annyiért. Aztàn kivàlasztom az üzletet, ahol veszem, garancia ügyintézés milyen ott, megint google. Innen tudtam, hogy mit kapok a dobozban, mit kell még vennem esetleg a cucchoz Apple ID-t kell csinálni. A második részben igazad van, Tré szarjon SÜN-t, a posztert meg inkább nem jellemezném, legyen boldog az ajàndékàval, bár, ahogy elnézem, USB-s töltőt fog kérni ajàndéknak, annyira ért a telefonokhoz.

2011.12.15. 14:55:51

egy dologra lennék kiváncsi:
mire számít a posztoló ?
hogy a borzalmas stílusú és munkaerkölcsű alkalmazottak megváltoznak ?
vagy hogy a Tmobil majd kirúgja őket ?
elárulom: semmi nem fog történni. az a bolt egy elátkozott hely, hanyagolni kellene.
az iphone olyan drága, hogy ha más nem megy akkor inkább vennék ki fél nap szabit de másik boltba mennék munkaidőben.
de most ezt én mondjam meg ?
posztolónak nem volt elég a sok negatív tapasztalat? sosem tanul ?
vagy a panaszkodásban éli ki magát ?
magannyi fontos kérdés.

QTPie · http://erettnok.blog.hu 2011.12.15. 16:03:52

@igazságos: Én meg iPadet nem vennék a 4S mellé, mert minek...?

igazságos 2011.12.15. 17:49:58

@QTPie: Meg is látszik, kinél bankolsz... Az igazi profiknak mindkettő van.

Mhalacka__^ 2011.12.15. 17:53:15

"Arena Plázában volt még 3G-sből két darab iPad 2, wifis, 16-gb ból állítólag én vittem el az utolsót. Oszt veszel külön hozzá mobilnetet micro Simmel. Az a poén, hogy karácsonyig nem is hoznak többet. Mikor ott voltam, kínai csajok akartak iPhone 4-st venni. Szóval, aki most akar Apple dolgokat vásárolni, már ne is nagyon reménykedjen, mert viszik, mint a cukrot. Már rég nincs válság. "

:D :D :D :D ja mert a buzerator kinai kis kocsog kette baszta a magyar ipart, behozza hugye szarert az arujat, nem is fizet semmi vamot utana, es ebbol van BMW X6, meg iphone 4s igénytelen csitriknek, ja meg a sok milliárd multi kell ide... faszt nincs válság.. nez mar körbe te hulye..

_____________ 2011.12.16. 20:15:20

@Manci néni, a szomszéd: A férjurára ittasan ráön a kangörcs és leszopkod két buzifejű droidot a trépontban?
Ha kijózanodik azért elmondja neki a két ifón megszerzésének csodálatos történetét? :-D

Megdobbent 2011.12.16. 20:49:07

Akkor 2014-ig megvoltak a posztok?

Stupido_Girl 2011.12.16. 22:57:31

Ha 5 éve szívnak az adott üzletben, akkor elég mazochista dolog nem másikat keresni.
Gondolom, Fehérváron találni másikat is.

Bonbonbandita 2011.12.16. 23:19:27

Annyit hozzaszolnek, hogy az iphone-t sehol nem cserelik azonnal, ugyanis elkuldik bevizsgalasra es ujat kuldenek minden esetben.

nemecsek ernő áruló 2011.12.22. 09:32:18

iphonet eladó (T-mobil, Voda) nem cserélhet. Minden átkozott kis masinát el kell küldeniük az apple istenhez és ő eldönti mi legyen. Erre a készülékre nem kérhető csak úgy a boltban a csere, természetesen ha hibás cserélni fogják de nem 2 perc alatt. Apple hibája. Ettől még az eladóknak nem kéne bunkónak lenniük és igenis ki kellett volna nekik (eladók) próbálni az eszközt. Mikor én vettem iphone 3gs-t bekapcsolta, betette a simet és még egy-két dolgot meg is mutogatott rajta és nekem elmondta, hogy ha baj van ezt mindig apple szervizbe fogják küldeni ők nem cserélhetik ki maguktól. Elfogadtam és szerencsére nem is volt gond a kütyüvel.
süti beállítások módosítása