Tékozló Homár

Meglincselték egy jegy miatt

2011.12.21. 12:35 | jackyll | 217 komment

Talán mégis jobb lenne, ha gyorsan csődbe menne a BKV, akkor a kabáttépő trollokra se lenne pénz:

Két jegyem volt, egyiket az Örsön kilukasztottam, rögtön szemrevételezte az ott álló ellenőr. Bólintott és tovább engedett a metróra. Leszálltam az Astorián, ott elém állt egy ellenőrnő aki viszont már nem fogadta el a jegyem. A fehér vonalat már átléptem, meglökött és a közteresek odaléptek 3an. Elég rohanós volt a napom, otthon felejtettem az irataim, pénztárcám is.

Nem hitték el hogy nincsenek nálam az irataim, beszorítottak a falhoz,pont a kamerák alá.... próbáltam kikerülni őket, akkor lökdösődni kezdtek és kifeszítették a karom. Próbáltam a kezem kiszabadítani a szorításukból, de mindhiába nevetve csak szorítottak. Eltépték a kabátom. A jobb oldalon lévő közteres minél inkább sírtam hogy fáj engedjen el annál jobban szorította a kezem és csak röhögött. Rendőrt hívtak. Utólag tudtam csak meg hogy olyan ürüggyel hívták ki őket hogy én kaszabolok 5-6 ellenőrt és siessenek...

Pótdíjazni nem is próbáltak a helyszínen.Viselkedésük számomra felfoghatatlan. Rátelefonáltam a rendőrökre én is. Egy jegy miatt meglincselnek? Félrehívták egymást, gondolom megbeszélték mit mondjanak a rendőröknek ha kiérkeznek.

Felháborítónak tartom ezt az eljárást, ezt a durvaságot pedig feleslegesnek.Táskám megmutattam a köztereseknek is  hogy valóban nincs nálam irat.Nem értem?Nagyon nem jó ez így,visszaélnek, hazudnak.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SvenH. (törölt) 2011.12.22. 00:26:54

@fogatlan provokátor: na persze a belepteto!
es lattal te mar beleptetot? egy sportos 60 eves atugorja, na akkor kell oda ellenor is ugye? es ha csak elsetal az ellenor mellett? akkro kell a kozteres is...

ha 6e a bunti akkor gyakorlatilag a leendo bliccelot ha 2szer el tudjak szamoltatni akkor maris pozitiv!
es szerintem sokkal olcsobb ez amostani mint mindenhol kiepiteni a beleptetoket meg a kalauzokat a buszra

Trójai 2011.12.22. 02:14:10

Hogy is van a mondas? Ajtot letepni, baccpapucsot elokesziteni, a renitenseket elofizetni egy sun platinakartyara es egy nyaralasra Edehez.

Ez egy "egyszer volt hol nem volt sztori", engem meg sosem inzultaltak ellenorok ettol fuggetlenul elhiszem, mert kobunkok.

Komolyan mondom mar csak diktafonnal lehet maszkalni meg minikameras baseball sapkával, amilyen allapotok vannak.

Mert ugye aki vadol, az bizonyit.

Kedves posztolo. Oszt a karoddal elmentel e latletet felvetetni? Ha csak nyolc napon belul gyogyulo is.

Aztan rendoroknek mutattad az elszakadt kabatodat? Az is a tetlegesseg bizonyiteka, vegyek jegyzokonyvbe.

Ne hagyd annyiban a dolgot mert akkor massal is megcsinaljak. Ha polgari per, hat akkor az. A kameran igaz nem latszik a dolog de az latszik hogy PONT nem veszi a kamera a dolgot...

En amugy inkabb azon lennek felhaborodva hogy valaki hozzam mer nyulni, nem azon hogy elszaggatta a kabatomat.

Ja es tudtatok hogy a telefonos meg digitalis diktafonos akermilyen hangfelvetelt nem fogadja el a birosag? Olyan diktafon kell ami meg szalagra rogzit. Olyat lehet meg kapni egyaltalan baszki?

Na csak ennyit akartam amugy, jok legyetek.

potyus 2011.12.22. 02:18:42

Valamikor a hatvanas évek vége felé voltam katona. Már az első napokban megállapítottam, hogy továbbszolgáló tiszthelyettesnek az megy el, aki pszhihés beteg, vagy Cezaromániás.
Nagyon sok ember van ilyen, aki abban éli ki magát, hogy mások fölé helyezi az arcát,és uralkodik rajta. Mindegy milyen kicsit, mindegy milyen formában, csak bizonyíthassa elsősorban önmagának, aztán az áldozatnak, hogy most ebben a szituációban Ő az irányító, Ő az úr. Ez ismét csak rövid időre, de lelki kielégülést, békét hoz a lelkébe.
Szerintem a közterület felügyelők nagy hányada, és a BKV ellenőrök szintén jelentős része hasonló bajjal rendelkezik. Ők ilyenkor a hatóság, ahogy szegény Hofi mondaná, a "szerv"
és szemléltetne is, megvakarná a zsebében a f.....kát.

Trójai 2011.12.22. 02:27:25

Amugy ha van elektronikus belepteto, akkor is kellenenek orok, akiknek azt kene figyelni hogy senki ne ugralja at a korlatot.

Amugy lehetne jobb megoldas is varosban, hogy ne kelljen nyomorogni, hosszabb tavokra marad a metro, rovidebb tavokra meg lattam multkor egy tok jo talalmanyt.

Egy rud volt aminek a vegen egy viszonylag kis kerek volt (bicajkereknel joval kisebb) motor hajtotta, marha kicsi akkumulator volt beepitve a kerek fole. Vagy volt egy talpa amire ra alltal es huzattad magadat, vagy gorkorival magad elott tartottad es huzott.

CSak 20 km/h-sra terveztek hogy ne kelljen hozza bukosisak.
Tudom van mar csomo hasonlo egyszemelyes elektromos, micsoda de azok ehhez kepest komplikaltak is meg sok energiat is fogyasztanak.

Majd jovo karacsonyra veszek egy olyat.
Magyar talalmany!

Aki kiguglizza nekem ennek az izenek a nevet orok hala.

Megdobbent 2011.12.22. 03:56:50

@Trójai: na az baszna be, ha mar szivesseg guglizokat toboroznal ilyen fura dolgokra, wehe :)))

exxlex 2011.12.22. 04:36:05

@Kuty: Nem biztos. Engem már igazoltattak egy presszóban és nem volt nálam semmi igazolvány. Lekérdeztek, tisztelegtek, elmentek.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.22. 08:00:47

@Harlequin: Nekem volt jegyem, de nem voltam hajlandó megmutatni. Letepertek, rendőrt hívtak, fogdában voltam és most hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak. Nem hazudok, papírokkal igazolni tudom.

Harlequin 2011.12.22. 08:02:25

@Miazmás: Akkor megérdemled, ugyanis, köteles vagy megmutatni a jegyedet, ha kérik. Ki szelet vet, vihart arat.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.22. 08:11:51

@Harlequin: A véleményed nem különösebben érdekel, csak arra akartam rávilágítani, hogy valóban brutálisak a közterületesek.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.22. 08:14:38

@alfagumi: A közteres alkalmazhat testi kényszert.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.22. 08:18:53

@Harlequin: Továbbá, hogy megérdemeltem vagy nem, az majd a bíróságon eldől.

cicmen (törölt) 2011.12.22. 08:40:51

@Miazmás: Nekem volt jegyem, de nem voltam hajlandó megmutatni.

Miért csináltad? A Te dolgod különben, csak érdekel.

Ajtony 2011.12.22. 08:46:51

Nem volt jegyem, és nem volt hol venni. Utazni márpedig kell. A leszállás előtt bebuktam. Kértem, hogy szálljunk le, ne a villamoson intézzük. Leszálltunk, normálisak voltak, kifizettem a pótdíjat - kérdeztem, hogy a pótdíjért visszamehetek-e villamossal oda, ahonnan jöttem. Azt mondták igen, ők lesznek egész délelőtt a vonalon. Visszafelé "csak" köszöntek. A tapasztalatom szerint a "bliccelő" hozzáállása nagyban befolyásolja az ellenőrök viselkedését. Vegyük már tudomásul: nekik ez a dolguk. Amikor adót emelnek a BKV miatt, jusson eszünkbe az is, hogy a jegy nélkül utazók díját mások fizetik meg.

P3Dr0 2011.12.22. 08:55:40

Sajnos nincsenek veletlenek. A kommentelo nem mond igazat. En kulfoldon elek nyaranta hazaugrom 1-1 hetre es az az elso hogy veszek felhavi berletet. Nekem meg sose volt ilyen gondom. Iratokat otthon hagyni? Ha a rendor allit meg be is vihetnek adategyeztetesre ha joltudom.Meg persze mennyire hiheto,hogy elozo nap otthon minden iratot kipakolt a tasksjabol vagy a kabatjabol es elfelejtette visszatenni xD
Ha igy is tortent akkor sincs semmi megbuntetik kifizeti aztan legkozelebb figyelmesebb lesz.
Azert csak ugy nem fognak egy embert csak ugy utni rugni meg rendort hivni........csak magambol kiindulva ha ez egy valos eset lenne,hogy megvannak az okmanyaim ennel ellenere hozzamnyul en szo nelkul beverek egy akkorat,hogy az orra szetszakad!
Nem hiszem hogy en lennek az egyetlen aki igy cselekedne......azert ezek se hulyek tudjak hogy ok nelkul nem biztos hogy jo otlet a dulakodas.
Mint mondtam veletlenek nincsenek en nem hiszek a kommentelonek........

Peetee 2011.12.22. 09:04:05

Lelkiismeret-furdalás nélkül meg tudnám taposni az ilyen gyökérharcosokat.

P3Dr0 2011.12.22. 09:04:44

A masik dolog! Meg kellene vegre erteni a BKV egy fizetos szolgaltatast nyujto vallalat.Nem kotelezo hasznalni ha nem vagyunk megelegedve a szolgaltatas minosegevel.Senki sem tart pisztolyt az ember fejehez,hogy tessek jegyet,berletet venni es utazni.
En mikor otthon laktam gyuloltem a bkv-t ezert nem is vettem igenybe. Bringaztam, setaltam(volt hogy napi masfel orat esoben,hoban)
En draganak es minosegtelennek tartottam.
Itt ahol elek ha nem fizetsz fel sem szallhatsz a tomegkozlekedesre!
Csak az elso ajton szallhat fel az ember miutan vagy sms-ben vett jegyet vagy fizetett az elso ajtonal a jarmu vezetonel.
Metronal meg kapu nem engedni be ha nincs ervenyes jegy.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.12.22. 09:36:59

teccik ez a "külföldön" szócska. nigéria, albánia és észak korea???? vagy mellik külföld???

Thrasher 2011.12.22. 10:09:44

lófasz egy sztoricska ez, ugyan már...

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.22. 10:09:50

@cicmen: Tekintve, hogy még előttem áll egy büntetőper, továbbiakat nem mondanék, nem tudom ugyanis, hogy adott esetben mivel ártok magamnak és mivel nem. Bocs.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.12.22. 10:10:58

Nekem ez kamuszagú.
Az iratait, pénzét otthon hagyja, de jegyet meg visz magával?

Ezért marha felesleges beírogatni.

Moan 2011.12.22. 10:12:32

Tényleg tettlegességig is elmehet a BKV ellenőr? Vagyis testi kényszert is alkalmazhat? Mert ha igen, akkor az baj. (Ez esetben be tudja valaki linkelni az ide vágó passzust?)
Ha meg nem tehet ilyet, akkor meg miről van itt szó? Akkor a tettlegesség nem testi sértés kategória? Mert ha igen, akkor megvédheti magát az ember ha jól tudom. Nem?
Világosítson már fel valaki ebben a dologban engem!

Szarazkoro 2011.12.22. 10:21:32

Meselje mar el vki h mi a retkes rakert nem tesznek fel otthon is kapukat mint mas orszagokban, akkor nem lehetne bliccelni es nem lennenek eroszakos ellenorok/kozteresek. Boven futotta volna ra ha a qrva BKV nem lopna a penzt....

Boris the Bullet dodger 2011.12.22. 10:24:47

"Rátelefonáltam a rendőrökre én is."
- Halló, 112? Kovács II zászlóst kérem.
- Kis türelmet, kapcsolom.

Tower13 2011.12.22. 10:25:01

@karosszékely: Elmúltak azok az idők. Meg azok is, hogy a bkv-n én aki fizetek érte, nyugodtan utazhassak, mert a mindent összehugyozó, hangos, hányós részeg barmoktól nem kér senki semmit. Ha meg már átléptem a fehér vonalat kifelé menet, akkor max köszönhet nekem, de már nem kérhet semmit és pláne nem nyúlhat hozzám. (igaz én nem is 40kg-os leányzó vagyok)

barumka 2011.12.22. 10:26:08

Sántít ez az egész. Nekem sem volt még soha semmii afférom a kallerekkel, ellenőrökkel. Igaz, rendben van mindig mindenem. Szerintem ez valami feltűnési viszketegségben szenvedő kis pöcs postja....

tuono 2011.12.22. 10:26:59

nocturnus: Nah jó, de mi van azzal az eggyel? :)

Tower13 2011.12.22. 10:28:34

@Szarazkoro: Válaszoltál is kérdésedre.

shpgrl 2011.12.22. 10:50:56

Amennyiben valóban csal a jeggyel a postoló, talán jogosan kétségbevonható az egész történet. Az egyik fajta csalás ritkán jár önmagában.

Netszamuráj 2011.12.22. 11:17:11

1. Attól még hogy Veled nem történt meg, mással előfordulhat. Én sem estem még be a metró elé, meg nem is láttam senkit beesni a metró elé, aztán mégis szoktak emberek beesni a metró elé.

2. Miért külföldre hivatkoznak egyesek? Azért, mert Budapestről van szó, egy világvárosról, az ország fővárosáról. Ilyen mivoltában más fővárosokhoz kell hasonlítani, nem valami egyéb angliai helyhez. Ha Párizsban, Londonban, etc. van kulturált kapus beléptetés, akkor itthon is illene. Az itt kommentelők sem Karakószörcsög-alsóra kérték a kapus beléptetést, hanem a fővárosba.

3. Enyhén szólva vérlázító, hogy a kallerek, s egyéb hatalmat kapó karakterek mindig a náluk gyengébbel szórakoznak. Én magam is többször tanúja voltam már annak, amikor lumpen elemeket, szkinhedeket szó nélkül elengedtek, csak azért mert azok agresszívek voltak. És annak is tanúja voltam, amikor a nyolcadikos kislány elé odaálltak, és nem engedték leszállni a troliról. (Mondjuk én tettem róla, hogy engedjék, de ez más kérdés.) Ha annyira be akarják tartani a törvényt, tartassák be mindenkivel, egyformán. Ha viszont az ellenőrnek nincs joga valakit visszatartani, mert neki nincs, akkor ne tegye meg, csak azért, mert egy 35 kg-os gyerekről van szó, és meg tudja tenni. Ne tegye, mert nincs joga hozzá!

4. A hozzászólások alapján a közterület fenntartóknak joguk van visszatartani valakit a rendőrség kiérkezéséig. Ez akkor jogilag rendben van, bár elég aggályosnak tartom. Véleményem szerint elég a rendőrség, mint erőszakszervezet. Aztán majd sorra alakulnak a privát kis hadseregek, minden magára adó vállalatnak lesz kis erőszakszervezete, aki "csak" visszatarthat a rendőrség kiérkezéséig. Aztán majd a Magyar Telekom katonái megütköznek az ELMŰ zsoldosokkal, hogy épp ki foghassa le a delikvenst egy tartozás behajtásának fejében... ;)

5. Enyhén szólva farizeus ez az egész pattogás, amikor mindenki tudja, hogy a BKV pártkifizető hely (volt?), és folynak el a kisíbolt milliók. Ilyenkor még a legtörvénytisztelőbb emberben is felmerül: a kurva anyátokat fogom én a luxusotokat fizetni!

SvenH. (törölt) 2011.12.22. 11:18:31

@Moan: en 2szer belinkeltem!!!
bkv ellenor nem csak a kozteres, az meg akar egy kutyat is raduszithat :)))

SvenH. (törölt) 2011.12.22. 11:26:33

@Netszamuráj: kozteres mar van a parkolasnal is
ugyanaz a foszer egyik nap a kerekbilincset rakja fel masik nap a BKVnal tustenkedik...
szo sincsen sajat eroszakszervezetrol, en amugy a kutyaszaratok felelossegre vonasat is elvarnam toluk, kis puhapocsu banda...

mondjuk szerintem jobb lenne rogton zsaruval lerendezni... es akkor nem 6e lenne a helyszini ha "eppen nincsen itten a szemelyim", hanem rogton 20e, csak kell egy civil ruhas zsaru aki elott ezt elrebesgeti :)

2011.12.22. 11:37:15

@karosszékely: egyébként a nemeteknél farkaskutyákkal jönnek az ellenőrök. asse piskóta.

ork1234 2011.12.22. 13:28:17

Amatőr, metrón csak a hülye bliccel.
Onnan nem tudsz feljönni, ráadásul a legjobban védett a bkv-nál.
Vizslah írta jól, lehet okosan is bliccelni, a metrón tessék jegyet venni. Halkan jegyzem meg, hogy az volt (amíg el nem kezdett kigyulladni) az egyetlen olyan BKV közlekedési eszköz, amiért jogosan kértek el annyit, amennyi a jegy ára. Gyors, pontos, sűrűn jár, viszonylag kultúrált. Pont ezen okok miatt viszont nem lyukasztok a buszon, villamoson (4-6-os kivétel).
Ja, és az is igaz, hogy a sok bunkó proli miatt kell annyi ellenőr, meg közterület felügyelő, a tahók ellen tahó kell.
Volt egy kérdés valakitől, hogy miért nem vezetik be a kapukat és az első ajtón a felszállást. Megmondom: mert akkor kontrollálható lenne, mennyien utaznak és nem tudnának annyit lopni.
Ergo sose lesz ilyen, nem érdekük.

qwertzu 2011.12.22. 16:46:31

@Netszamuráj: "Aztán majd sorra alakulnak a privát kis hadseregek, minden magára adó vállalatnak lesz kis erőszakszervezete, aki "csak" visszatarthat a rendőrség kiérkezéséig. "

Minden bolt biztonsági szolgálata visszatarthat a rendőrség kiérkezéséig. Te is visszatarthatod az otthonodban rajtakapott tolvajt a rendőrség kiérkezéséig.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.22. 20:35:53

@Miazmás: és miért is nem mutattad meg a jegyed? ha ennyire idióta vagy, akkor meg is érdemelted. @akiazsiráfotszereti: igen, ezt kritizáltam én is. meg a másikat, hogy ebben az országban beléptetőkapu LONDONBAN van (s tudtommal ott se mindenhol. ) MÁSHOL NINCS BELÉPTETŐKAPU! ugyanúgy ellenőr jön a metrón! sőt, a tesóm szerint itt valamikor lehettek kapuk, mert eléggé olyan a szerkezet. most nincsenek, valószínűleg megszüntethették őket. de fentebb Svenh is leírta, hogy Bécsben sincs kapu...@Szarazkoro: mert más országokban sincs. VAN, ahol van. egy-egy városban. NEM az egész országban. lásd fent.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.22. 21:59:28

Hát, a te véleményed sem számít, abszolút jelentéktelen. Remélem, nem haragszol ezért. Moszkvában meg van beléptető kapu, ott egy ember figyeli azt. Működik.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.22. 22:01:03

@A Tyne folyó déli partja: Hát, a te véleményed sem számít, abszolút jelentéktelen. Kibicnek semmis sem drága. Remélem, nem haragszol ezért. Moszkvában meg van beléptető kapu, ott egy ember figyeli azt. Működik.

cicmen (törölt) 2011.12.23. 10:01:43

@ork1234: Ja, és az is igaz, hogy a sok bunkó proli miatt kell annyi ellenőr,

Ott a 10 pont!

Szarazkoro 2011.12.23. 10:35:17

@Tower13: semmi gaz, hozatunk 1-2 ongyilok merenylot h robbantsa fel magat 1 BKV annual headoffice meetingen XD

Szarazkoro 2011.12.23. 10:42:29

@A Tyne folyó déli partja: Fovarosrol van szo. Mindenhol van kapu. Ha kimesz Londonbol (tomegkozlekedessel csak vonattal tudsz menni, buszra nem enged fel a sofor jegy nelkul (elso ajtos felszallas van) minden vonatallomasnal Angliaban van kapu, kiveve Bivalybasznad-alsot, tenyleg nem tesznek kaput. Ott jon az ellenor.
Understand?

Szarazkoro 2011.12.23. 10:44:23

Na ezt a posztot is letudtuk, UGORGYUNK! Vagy ez mar a Karacsonyi???

cicmen (törölt) 2011.12.23. 10:54:06

Két jegyem volt,

Életedben!
Azokat is találtad!
Hülye voltál.
Most panaszkodsz!
De nem lehet előadni a történetet valósághűen, mert akkor...
Ezért hazudozol itt össze vissza!
www.youtube.com/watch?v=-98XSKwVzHw

A Tyne folyó déli partja 2011.12.23. 14:31:00

@Szarazkoro: marhaság. Birminghamben pl. volt ugyan kapu a vonatállomáson, csakhogy baromira nem beléptetős. tudod, mi volt? ott álltak az ellenőrök a kapunál. pedig nem kisváros. Newcastle-ben a vasútállomáson kb. három éve van kapu, előtte az égvilágon semmi nem volt. az se egy falu. Manchester reptér vasútállomásán szintén nincs kapu. Tyne and Wear metrónál (merthogy fent is arról volt szó, metróról...) továbbra sincs. pedig elég nagy a hálózat, 78 kilométer.
jönnek az ellenőrök, pontosan ugyanúgy, ahogy a pesti metrón.
tessék:
Metro is an 'open access' network with no fixed ticket controls. Despite this, the Tyne and Wear Metro has the highest level of passenger income per year (£40 million in 2009/2010) than any other light rail system outside London.[3] Checks are made by roving patrols of inspectors.

Xezs 2011.12.23. 21:04:19

Csalni, sunnyogni, mindenféle szabályt kikerülni, de mindenért rinyálni ősi román szokás.

Xezs 2011.12.23. 21:08:40

Különben vicces, hogy a diszkóbelépőt (mondjuk Morrisons) simán kifizeti az ilyen faszparittya, és esze ágában sincs ordibálni a kidobóval.

Pedig a diszkóban kapott szolgáltatás egy olyan szintű rakás szar, hogy ahhoz képest a BKV egy tízfogásos lakoma élménye.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.12.23. 23:11:43

hová lett a vaterás poszt?
erre járt Cent Ura?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.12.23. 23:12:56

@salapapa: izé... Cenz Ura -bár egyértelmű. kicsi ez a klavi...

marko77 2011.12.24. 14:04:28

A BKV ellenőrök anyagilag érdekeltek a pótdíjazásban. Velem is eljátszották csak a keletiben. Egy indulatos szó nélkül hívtam a rendőröket, és megemlítettem, hogy a kerületi kapitányságon szeretném folytatni. Ha metrózom mindíg megnézem legalább egy ellenőr számát.
Mire kijöttek a rendőrök már csak apró félreértés lett a dolgoból(részükről) ami megoldódott.
Az ellenőr megvakul és analfabéta lesz. Általában a rendőrség megtanítja őket.
Persze ha tényleg érvényes jegyed van.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.12.25. 02:14:01

@Xezs: jójó... közben rájöttem én is.
azért tnx! :)

Zöldegér 2011.12.28. 10:40:34

Na és akkor mi van, ha történetesen pont a metrón lopják el valakinek az iratait, pénzét?? Akkor még kifelé jól meg is bünteti az ellenőr?
Szerencsére ezt most nem sikerült élesben letesztelni, mert a fiam észrevette, hogy kizsebelik, és megfektette a büdös cigány kölket, és visszaszerezte a tulajdonát. Ja, és visszaszolgáltatott a jogos tulajdonosának fél tucat pénztárcát és telefont. A bkv biztonsági őrei csak óberkodni mentek oda, a népharag elől hamarosan el is kussoltak.
Talán előbb rendet kéne tenni ezen a fronton is, aztán keménykedni.

Xezs 2011.12.28. 10:59:10

@Zöldegér: Lehet a BKV akármilyen éber, lopni mindig fognak a járatain. Ugyanígy mindig fognak lopni fesztiválokon, bevásárlóközpontban, egyszerűen ez egy megállíthatatlan folyamat.

De a fiad miért is nem hívott rendőrt? Szemtanúk voltak, bizonyíték volt, egyenes az út a sittre.

Zöldegér 2011.12.28. 11:24:07

@Xezs: A többi kárvallott rendőrkézre adta a kis mocskot. Aminek az lett az eredménye, hogy feljelentette a TOLVAJ a FIAMAT súlyos testi sértésért, mivel eltört egy bordája meg 3 ujja. Tény és való, hogy kirúgta alóla a lábát és a hátára térdelt, valamint megropogtatta a mancsát is, de szép szóra nem hinném, hogy visszaadta volna a lopott cuccot.

XCat 2011.12.28. 14:03:19

@Zöldegér: Tanulság: legközelebb lincselni. :)

Grat a fiadnak, amúgy.

XCat 2011.12.28. 14:11:09

@Asszem: Én blicceltem most egy hétig, amikor átpakoltam a tárcámat, és véletlenül kipakoltam a pont érvényes bérletemet. Ki is dobtam a régiekkel együtt. Minden ellenőrnek megmutattam hót magabiztosan az egy éve lejárt régi bérletet, és egyik sem szólt, hogy valami nem kóser. :D

Egy kiscsaj mondta, hogy ez most nem frankó, de megbüntetni az sem akart. Büntettek már, de velem mindig kedvesek voltak, nem értem ti honnan szedtek ilyen vadállatokat.

@Miazmás: Te meg hülye vagy, minek szívózol feleslegesen. Megérdemelted.

Xezs 2011.12.28. 18:01:06

@Zöldegér: Nem baj, jó, hogy rendőrkézre adták.

És jó, hogy el lett verve. Az ilyet a robogó metróból kéne kibaszni úgy, hogy darabokra szakadjon.

Xezs 2011.12.28. 18:05:12

@PsychoCica (4zsiráf): Miért szívózik feleslegesen? Mert tele van komplexusokkal, mint az utca embere úgy általában.

Mert kell neki a "kurvárafaszagyerekvagyok" életérzés, és ezt csak úgy kapja meg, hogy baszakszik az ellenőrrel.

Kurva érdekes egyébként, hogy sem engem, sem ismerőseimet soha nem teperték még földre sem közteresek, sem BKV ellenőrök.

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.12.28. 18:31:31

@Asszem:
Fogják csak meg a bliccelőket, akik helyett én is eltartom a BKV-t. "

Téged agymostak
Az 50filléres vonaljegy óta egyfolytában emelkedne a bliccelők tömege?
És mióta fogdmegek vannak, csökkent-e a bliccelők száma?
Ha csökkent, kevesebbet kell-e neked fizetni?

horex · http://horex.uw.hu/ 2011.12.28. 18:36:26

@P3Dr0:
Biciklizzél és gyalogolj ott is ahol most agy
Bp-en estefelé sehol nem kapsz jegyet, a hegyijáratokon pláne nem
Jegyautomata elnyelte a pénzem egyszer, felhivtam az ingyenes számot, jeleztem hogy nem ajánlom hpogy elelnőr maceráljon
Rá vagy 2 hétre kaptam egy elnéző levelet és benne egy villamosjegyet
Magyar BKV!

Xezs 2011.12.28. 18:58:34

@horex: Nyilván nem lehet ennyire számszerűsíteni, de igaza van: a fizető utasok fizetik ki a potyázók részét is.

Mert a BKV az átlagos utasforgalomból számol egy jegy- és bérletárat, aminél neki megéri az üzemeltetés. De ha ennek az átlagos utasforgalomnak egyre nagyobb hányada lesz bliccelő, akkor muszáj árat emelni. Tehát a rendesen fizető a bliccelő miatt fizet majd többet.

Persze az áremelést nem csak ez befolyásolja, de mindenképp jelentős tényező.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.28. 20:16:31

@Xezs: "a fizető utasok fizetik ki a potyázók részét is."

A fizető utasok fizetik a talicska pénzt, amit a vezetés havonta kitol a hátsó kapun.

Egyébként a jegyeladás és ellenőrzés költsége nagyságrendileg megegyezik a befolyt összeggel, úgyhogy nem lenne sokkal veszteségesebb a BKV, ha ingyér lehetne utazni. És akkor sokkal többen használnák, gazdaságosabban lehetne üzemeltetni, sűrűbbek és gyorsabbak lennének a járatok, kevesebb autós szennyezné a levegőt...

Xezs 2011.12.28. 20:17:56

@atpijkamo: Ja, mindig más a hibás. Meg amúgyis, mindent ingyen, hadd szóljon.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.28. 22:12:50

@atpijkamo: Esetleg valami forrást is megjelölnél, honnan vetted ezt?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.28. 22:16:06

@atpijkamo: Ugye azt te sem gondoltad komolyan, hogy lehet valamit gazdaságosan üzemeltetni, ami ingyen (wtf?) van?
Nem is értem, miért nem csinálják ezt sehol.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.28. 22:16:47

@estrella negra: A MÁV igazgatója mondta a mávra. Gondolom a békávé analóg.

A pénztalicskázásra meg ott van ezer újságcikk forrásnak. Sajnos bírói itélet annál kevesebb. Meg a nemzetközi korrupciós lista, amin csak egyre csúszunk lefelé. Én húsz éve azt hittem, meredeken emelkedni fogunk.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.28. 22:31:34

@estrella negra: Ingyen van a lift. Legfeljebb nyuggrek utazgatnak rajta feleslegesen, mert képtelenek megérteni, hogy ha lefelé akarnak menni, akkor ne a fölfele menőbe szálljanak bele.

Na most teszel minden emeletre jegypénztárat, ellenőrt, belléptető kapukat, ellenőröket, szolgálati ügyeletest, gazdasági igazgatót, annak titkárnőjét, Audi szolgálati kocsival, korlátlan benzinkártyával, mobilhasználattal... Lesz olyan havi tizenötmilliós veszteséged. Míg a lift havi párszázezer áramdíjjal és karbantartási költséggel elüzemelget.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.28. 22:45:20

@atpijkamo: Most hallottam, hogy harminc helyet javítottunk a korrupciós világranglistán.
...igaz nem volt olcsó.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.28. 22:51:35

@atpijkamo: A MÁV igazgatója gondolkodjon el, miért van ez így.
Azért nem hinném, hogy rá lehet ezt húzni 1az1be' a BKV-ra is. Kicsit mások az adottságok.
A korrupció terén (sajnos) egyetértünk.
Gyökeresen kellene átalakítani a rendszert.
Legelőször is a Vitézy-gyereket kirúgni a picsába.
Kocsissal együtt.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.28. 22:58:42

@atpijkamo: Sőt, a járdán való séta is ingyen van.
Egyelőre.
Bár a parkolási díj szedésére sincs több joguk, és az mégis létezik.
(Ellentétben az elmaradott Szlovákiával, ahol az Alkotmánybíróság egyszerűen eltörölte az egészet, mondván, a közterületen való, őrzés nélküli parkolásért díj nem szedhető.)

XCat 2011.12.28. 23:15:29

@estrella negra: Mi meg az alkotmánybíróságot töröltük el. Na ki a fasza gyerek? Nehogymána csóri szlovákok. :)

@Xezs: Igen, ez nekem is kezd feltűnni. Mondjuk én úgy nevezem hogy egyre több az idegbeteg proli, aki lassanként igazol mindent, amit csak ki tudnak találni rájuk, mert ezekkel normális módszerekkel nem tudsz mit csinálni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.28. 23:20:07

@PsychoCica (4zsiráf): "Mi meg az alkotmánybíróságot töröltük el. Na ki a fasza gyerek? Nehogymána csóri szlovákok."

:))

Erős versenyző a nap kommentje díjra. A maradék kevesebb mint egy órában nem hiszem, hogy bárki beelőzhet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.28. 23:21:19

@estrella negra: Inkább: "... ötven helyett csak 15 hellyel csúsztunk hátra ..."

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.28. 23:32:18

@estrella negra: Milyen alapvető különbség van a békávé és a máv között???

A vitézi gyerekeket véletlenül egyes számban írtad.

Móricz most is megírhatná a Rokonokat. Papír helyett tableten jelenne meg, más irányú fejlődés nincs.

Alternatíva nincs, mert a szoclibsi és a fityisz ugyanazt csinálja. És ez rrrendkívül szomorú. Jöjjön a Jobbik, mert arról még nem derült ki? Meglátjátok, az lesz.

Jönne új poszt, akkor ekézhetnlénk a hülyéket, nem politikán búslakodnánk. De arra nincs remény, úgylátszik a Homárt feltálalták karácsonyi ebédnek.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.28. 23:36:30

@estrella negra: "a parkolási díj szedésére sincs több joguk"

Te ütődött, a parkolási díjat azért szedik, hogy neked jobb legyen, napközben is tudjál könnyedén parkolni a belvárosban. Nem tudsz, mert így sincs üres parkolóhely? De legalább megpróbálták.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.12.28. 23:41:34

Tök édibédi: www.delmagyar.hu/belfold_hirek/felavattak_godollon_a_gysev_sisi-mozdonyat_-_galeria/2253910/

Gondolom lesz majd ferencjóska és horti mozdony is. Tolatómozdonyok, hogy a történelemben játszott kétes szerepüket reflektálja. Illetve dehogy kétes!

Xezs 2011.12.29. 01:11:19

@estrella negra: A parkolási díjra addig szükség van, amíg nincs elég parkolóhely. Az autó luxusszükséglet, sok kiadással, ezt be kell vállalni, nincs mese.

@atpijkamo: Ööö, milyen liftről van most szó?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.12.29. 02:46:21

Akkor talán
-lehetne parkolóhelyeket építeni (nem pedig a P+R parkolókat törölni elsőként a négyes metró beruházásból "spórolás" címén)
-a parkolásból befolyt összeget a tömegközlekedésre fordítani (nem pedig ellopni)
-az autóból tömegközlekedésre váltókat dotálni (nem pedig ellehetetleníteni)
És legfőképpen nem pofázni ezek helyett. Azt a legkönnyebb, mert fekve is lehet. Csak kicsiny a hozadéka.

Xezs 2011.12.29. 09:58:56

@estrella negra:

1) miből?
2) semmi köze a kettőnek egymáshoz
3) aha, és azokat ki dotálja, akik soha nem is autóztak, hanem már az elejétől fogva tömegközlekedtek?

Ez nem olyan, ami varázsütésre megoldódik.

England win The Ashes! 2011.12.29. 21:49:12

@Szarazkoro: Pl. Coventryben és Rugbyben nincs. Általában ott a vonaton ellenőriznek.

Vad_Alma · http://hatodikelem.blog.hu/ 2012.01.03. 19:57:58

@Netszamuráj: tökéletesen egyetértek veled. abból a pénzből, amit az elmúlt kitudjahány évben a bkv-n keresztül politikusok és felebarátaik loptak, minden állomáson lehetne normális beléptetőkapu. akinek van jegye, bejut, akinek nincs az meg sétálhat. a kijárathoz meg nem kellenek ezek az erőszakos dögök.
megkérdezném a trollokat, akik hazugnak nevezik a beírót: szoktatok bkv-val közlekedni? bizonyára nem tévedek, ha arra gondolok, hogy sokan közületek kocsival közlekednek, mert nektek büdös a bkv.
ami a villamosokon zajlik, az is rohadtul igazságtalan, mert főleg olyan embereket baszogatnak, akik megveszik a jegyet, csak éppen nem sikerül az első megállóig átverekedni magukat a banyatankokon a kezelőgépig. a bliccelő cickányok pedig büntetenül leszállnak, amíg egy embert 5 ellenőr szekál. beléptetőkaput lehet tenni buszmegállókba is, kérem szépen. 2 ajtón felszállás, a többin leszállás. ha valaki megsérti a szabályokat, a sofőr leszáll és elküldi a csalókat a vérbe. orkok nem kellenek sehova!

Xezs 2012.01.03. 21:05:41

@Vad_Alma: "olyan embereket baszogatnak, akik megveszik a jegyet"

Ez az ami nem igaz, csupán szubjektív romantika.

Ja, és tömegközlekedek.

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.05. 01:25:09

@Vad_Alma: egyetlen mondatodra reagálnék:

"sokan közületek kocsival közlekednek, mert nektek büdös a bkv."

igen. büdös. az a rengeteg pacsuli a csajokon meg mostanság már a srácokon is fürdés helyett, a száj és bagószagú igénytelen senkiházik, nyáron a sajtszagú pinával a nők, erős kan és hónaljszaggal a mandrók...
igen, büdös. inkább fizetek 412Ft-ot egy liter benzinért ami elég 20kilóméterre + fizetem a kötelezőt, a vizsgákat és egyéb járulékokat. éves szinten -jelenlegi áron- kifizetek kicsit több mint félmilliót benzinre + a fent említettek éves szinten 100 ropi körül.
éves szinten vehetnék úgy 70db bérletet ennyiből, de akkor szagolhatnám a bűzt, nem beszélve a várakozásokról hóban esőben fagyban kánikulában...
a szabadság megfizethetetlen.
tehát kössz, nem!

a többivel nagyjából egyetértek.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.05. 10:26:12

@Vad_Alma: Gondolom, te sem élvezetből BKV-zol.
@salapapa: Te meg minek szagolgatod a puncikat a buszon?;-)

Xezs 2012.01.06. 00:20:48

@salapapa: No, azért a pacsulival nincs sok gond szerencsére, általában a vénasszonyokon szokott lenni 40 évvel ezelőtt gyártott pacsuli, de az is ritka. A szájszag szerencsére nem érzik nagyon messzire, a bagószag meg mindenhol ott van, a melóhelyen is beülök és érzem mert sok a bagós.

DE!

Ezzel nem a tömegközlekedést akarom védeni, mert bár azzal élek, de amint lehetőségem lesz, veszek valami használt kocsit.

És nem azért, mert nem jár rendszeresen a BKV, mert egész jók a követési távok, csak rohadtul fos hogy szét van szaggatva minden, össze van firkálva minden, és hogy az általad felkapott szagról is említést tegyek, igen, van hogy felszáll egy olyan csöves, aki nem érzi, hogy az ő helye maximum a szemétégetőben van, de nem a bkv járatain.

Szóval a végszó az, hogy tényleg szar a BKV, de nem azért, amit te felsorolsz. ettől függetlenül egyetértünk, csak az okaink mások.

Xezs 2012.01.06. 00:21:48

követési táv a faszomat

követési idő

látszik hogy kocsin jár az agyam

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.06. 02:57:38

@estrella negra: dehogy szagolgatom! mondtam, nem vagyok hajlandó felülni eyikre sem. állítom, egy 16órás lehúzott nap után sincs olyan szagom, mint emlékeimben egyes utasok rendelkeznek.
azért az illatos punci aaaaaaaziggeen! mmmmmmmm! :D

@Xezs: ne végy mindent szó szerint! :D
tudod, pacsulinak nevezhetjük ha az old spice, a boss, a piper nigrum, a vanilla intense (ez isteni!) vagy bármely más jó illat keveredik a többivel. külön-külön kellemes illatok, de keverve...
leginkább attól hányok, amikor mindez csak felületkezelésként van az "emberen", mert egy reggeli tusolás herótos, de az éjszaka "illatait" el kell fedni. _hányóssmile_
baromi érzékenyek az érzékeszerveim. ez jó amikor lokalizálni kell egy hangot, illatot, de átok amikor a csndben hallok "valami zajt", vagy egy BKVn kellene utaznom.

a "kedves utasok" átal tönkretett dolgokról ne is beszéljünk. dünnyög mind, hogy íg meg úgy, de amikor látja hogy a kisgyerek módszeresen rúgja a lábával az ülést, egyik sem szól.
persze... nanáhogynem, mert az "édesanya" -az a hülye picsa- olyat szólna vissza kölkét védendő, hogy még az értéket óvó érezné kényelmetlenül, mexégyenítve magát.
keményebb esetről ne is beszéljünk...

ezért van az, hogy huszonéve nem utaztam tömegközlekedéssel. pár éve amikor lerohadt a autóm és 4 napig nem tudtam vele járni, minden reggel jött a taxi és át békásra a műhelybe, majd este/éjjel amikor végeztem haza az angyalok főggyére. napi 5ropiba fájt (sosem hagytam jatt nélkül a pilótát), de mexoktam a ház előli rajtot a műhelyem előtti kiszállással és vissza.

épp most veszel járgányt? ráadásul használtat? remélem jól el vagy eresztve, mert egy 5literes fogyasztású is (fentebb írtam) mindennel együtt nekem évi 600ezer körül jön ki nagyszerviz nélkül.

Xezs 2012.01.06. 08:26:03

@salapapa: Az emberek nem azért használnak dezodort/stiftet mert nem fürdenek :)

Nem veszek én járgányt, csak jó lenne.

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.09. 00:22:46

@Xezs: úristen! tényleg ilyen sakkfigurának (sötét paraszt) tartasz?
kezdem azt hinni, hogy nem érted miről beszélek. ez pedig a besorolásokban nagy baj lenne.......

hogy ne legyen kétértelmű, részletezem és így nem kell gondolkodnod:

1) nem fürdik de hogy ő maga ne érezze magát büdösnek és ezáltal azt higyje más sem fogja, fürdés helyett dezodorál, parfümöz. ennél nagyobb okádnivalót elképzelni sem tudok.
2) még ha le is tusolna mindenki -ami lássuk be sajjnos nincs így!-, az összes egyedileg finom illatból egy hatalmas bűzfelhő lesz.

álom, édes álom......

Xezs 2012.01.09. 20:05:41

@salapapa: Azért vitatkozok, mert én napi szinten járok metróval, meg amúgy is tömegközlekedek, és azért annyira nem gáz a helyzet, mint ahogy te leírod.

1) Igen, van ilyen ember, de nem ez a nagy többség.

2) Ilyet még sosem tapasztaltam, nem jellemző, hogy valaki bűzlik a pacsulitól, mert a legtöbb dezodor/kölni szolid illatú.

3) A sakkban nincs paraszt, tessék utánanézni.

salapapa · http://salapapa.hu 2012.01.09. 23:28:52

@Xezs: OK. szerintem hagyjuk.........

Gyömbi 2012.01.15. 11:47:49

Remélem a legközelebbi bliccelésnél (mert blicceltél most is, használt jegyet lyukasztottél az első ellenőr mellett, mert naffiú vagy!!) egyszerűen lelőnek.

Doktor PHD belebeszélek (SP után szabadon...) 2012.01.19. 21:20:40

AZ a baj az egész rendszerrel, hogy közterület-felügyelőnek, BKV ellenőrnek csak az áll be, aki sehová máshová nem kell.
Az intelligenciaszintjük, az értelmi képességeik ebből adódnak.
És ehhez "hatalmat" kapnak....

Xezs 2012.01.19. 21:44:00

@belebeszélek: Gondolom hasonlóan nyilatkozol a kukásokról is.

Nyilván nem a karrierizmus csúcsa, de tisztes munka az ellenőrködés is. Aki dolgozik azt ne bántsd, ennyi a minimum. Egy kis tiszteletet mutassunk már a másik munkája iránt légyszi.

Nem vagyok ellenőr.

Doktor PHD belebeszélek (SP után szabadon...) 2012.01.19. 23:46:28

@Xezs:
Nem így van, a kukásokat becsülöm.
Ők ugyanis DOLGOZNAK.
Ellentétben a hatalmaskodó, de semmihez nem értő "ellenőrökkel", akik karrierjük csúcsának tekintik, hogy leordítanak a körúti hatos villamosról egy dél-zulu turistát...

Xezs 2012.01.20. 19:55:57

@Doktor PHD belebeszélek (SP után szabadon...): Érdekes, velem sosem ordibálnak. Talán mert tisztelem őket annyira, hogy nem gecizek velük.

Ja, meg mert kifizetem a szolgáltatás ellenértékét.
süti beállítások módosítása