Tékozló Homár

Nem akadt torkon a csütörtök

2011.03.11. 15:04 | juszka | komment

Csupa elégedett torkoskodó ír a tegnap estéről, meg is vagyunk lepve. Tényleg nem történt semmi incidens? Mindenesetre jó tudni, hogy fellendülőben a magyar vendéglátás. Vagy csak még nem tértek magukhoz a megmérgezett vendégek? Az ajánlót köszönjük Doug-nak.

Sose voltam torkos csütörtökön, de most nagyobb társaság összeverődött úgyhogy benne voltam. Éttermet nem én választottam, de 16 embernek nem egyszerű helyet találni. A Bali Caffe lett a győztes. Megérkezéskor megtudtuk, hogy várni kell, most végez az előző turnus. Azt hittem majd nekünk is sietnünk kell, de nem szóltak, hogy jönne valaki utánunk.

Olvasson tovább!

Tolvaj-alert Torkos Csütörtökön

2011.03.11. 11:52 | jackyll | komment

Hagyományainkkal ellentétben egy pozitív Torkos Csütörtökkel indítjuk az idei megemlékezéseket:

A Rumbach 7-ben vacsoráztunk. Kellemes hely, nem túl olcsó, nem túl drága "elzászi hangulatú" étterem, jelentsen az bármit is. A pincér néha már-már sok volt, de ez csak relatív. Volt viszont egy mozdulata, amitől kirázott minket a hideg. 10 óra tájékán betért az étterembe egy pár, a fickó volt vagy 2 méter, és tar kopasz, a nőt nem láttuk rendesen. Mivel nagy beszélgetésben voltunk, eleve nem is figyeltünk senkire, pedig az ajtó mellett ültünk. A pincérünk hirtelen ott termett, és még egyszer megkérdezte, hogy kérünk-e esetleg desszertet, kávét, kapucsínót - eközben pedig egy cédulát csúsztatott az asztalra, elég látványosan. Na, mire gondol ilyenkor az ember?

Olvasson tovább!

Trükkös iPhone a T-Mobile-tól?

2011.03.10. 11:11 | juszka | komment

Szabolcs nem sokáig örülhetett új iPhone-jának – hamar kiderült ugyanis, hogy készüléke telefonálásra nem alkalmas, viszont annál több lesz vele a gond, hogy a T-Mobile valami működőre cserélje ki. És bár fogyasztóvédelemből is jól felkészült, a T-seket egyelőre nem hatotta meg.

Nem igazán szoktam sehol reklamálni, különösen nem multi cégek ügyfélszolgálatán, mert mindig úgy éreztem, hogy azon kívül, hogy lefárasztom magam, nem érek el semmit sem. A mostani esetet viszont nem tudom szó nélkül hagyni. Egy csütörtöki napon bementem az Allee bevásárlóközpontban lévő a T-mobile-hoz, hogy vegyek egy iPhone 4-es készüléket 2 év hűségnyilatkozattal. 120ezer Ft-ot rögtön kifizettem készpénzben, a szerződést 2 évre aláírtam, megnyomkodtam egy kicsit a telefont, tényleg nagyon szuper volt és boldogan elindultam hazafelé. Gondoltam, itt az ideje, hogy telefonáljak is egyet az új készülékemmel. Elég hamar (kb 5 másodperc alatt) kiderült, hogy a mikrofon nem működik. Nem örültem neki, de gondoltam, másnap visszaviszem, és kapok egy újat, és az egész rendben lesz.

Olvasson tovább!

Az év ajánlata

2011.03.10. 07:25 | juszka | komment

Eme napindító szépséget Zoltán figyelő szemeinek köszönhetjük. Ne habozzanak, hívják az ezermestereket, már most! (Külön taps a szívecskéknek a háttérben.)

A mellékelt ábrát a Rákóczi úton jártamban lőttem az árkádok alatt.Kár, hogy nem nekem jutott eszembe!

 

(Természetesen a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jóvoltából.)

Min múlik egy jogsivizsga?

2011.03.09. 16:30 | jackyll | komment

Gyuszi 8 éves kora óta vezet mindenféle gépjárművet, mégis simán elkaszálták jogsivizsgáján. Átment ugyan egy záróvonalon, de szerinte a nagyobb gond azzal volt, hogy nem motiválta eléggé oktatóját, például plusz órákkal vagy csak úgy zsebbe:

Elöljáróban azt szeretném mondani, hogy a jogosítvány megszerzésekor eljáró korrupt vizsgabiztosoknak sose legyen lyukmentes zoknijuk, rohadjon meg a kertjükben az összes karalábé, és ne tudjanak úgy fogat mosni, hogy a szájuk ne legyen büdös. Persze mondhatnám nem ennyire finoman is: basszák meg a zöldnadrágos bárcás kurva anyjukat a nagyanyjuk hátán, náthás macskák picsáját nyalva, rohadt szemét banda. Tisztelet a kivételnek.

Olvasson tovább!

Életmódváltáshoz festékes kenyeret

2011.03.09. 12:32 | juszka | komment

Dzsordzsika bá úgy döntött, egészségesebben táplálkozik, ennek első lépéseként pedig fehér helyett rozskenyeret vett le a polcról. Csak otthon vette észre, hogy a kenyér és a kakaós kalács szerelemgyereke került a kosarába. A válság elérte a pékségeket is – biztos kevesebb jut festékre… Nesze neked egészséges életmód!

Az ember próbálna egészségesen élni erre tessék.. :)
Kicsit elfogyott a kakaó, hogy befessék a fehér kenyeret.

 

Olvasson tovább!

Kileste, hogyan csalnak a parkolóőrök a Csarnok téren

2011.03.09. 11:32 | szily | komment

Ha valaki azt hitte volna, hogy a hirhedt Centrum Kft emberei bűnözők, a többi, önkormányzati parkolócég viszont korrekt káderállománnyal dolgozik, az döbbenten fogja elolvasni Névtelen Fogyasztónk levelét. Mi egész higgadtak maradtunk. Olvasónk szemtanúja volt annak, hogyan nyitogatják az automatát, hogyan nyúlják le belőle még az aprót is, utána pedig hogyan teszik zsebre a Mikulás-csomagot. Kalandok alant.

Olvasson tovább!

Az analóg-digitális UPC kábeltévé

2011.03.08. 13:59 | jackyll | komment

Viktor egy vélhetően igen régi, de érdekes jelenségre hívja fel a UPC "digitális" csomagjára előfizetők figyelmét. A tévébe ugyanis csak analóg jelet továbbít a set-top box alapértelmezett esetben. Ahhoz, hogy a lakáson belül is digitális legyen, a drágább HD-csomagot kellett volna előfizetnie. De vajon miért?

Visszaolvastam a UPC-s bejegyzéseket, és meglepődve tapasztaltam, h még az általam megélt problémát senki nem jelentette: A tegnapi nap során kötötték be nekem a UPC DIGITÁLIS KTV csomagját. A hangsúly a digitálison van. Meg hogy jobb minőségű lesz a kép. Hisz digitális. Merthogy a szerelő egy olyan set-top box-ot hozott ki nekem beszerelni, amin nem volt digitális kimenet.

Olvasson tovább!

A Duna Pláza török éttermében nem lopnak

2011.03.08. 11:48 | jackyll | komment

Mai pozitív történetünkben Csigafattyú barátnőjének Macbookja menekült meg csodával határos módon a Duna Pláza török éttermében a személyzet által vagy kezei közül:

Nagyon kedves és egészen emberi gesztust tett ma felénk a Duna Plaza második emeletén található török étterem személyzete. A sok panaszkodós, átverős sztori után most hadd meséljem el ezt az igazán pozitív esetet!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása