Tékozló Homár

Szó nélkül törli a szájtokat a Tárhelyem.net

2011.04.08. 13:34 | jackyll | 139 komment

Attila botokkal ütheti 3 szájtja nyomát, az összeset kitörölték, miután azok túlterhelték szolgáltatója rendszerét. Ahelyett, hogy például csak lelötték volna.

Weboldal fejlesztéssel foglalkozom és egy tárhely szolgáltatónál volt hostolva 3 domain. Aztán a szolgáltató arra hivatkozva törölt mindent, hogy megterheltük a szerverét. Már abban is szkeptikus vagyok, hogy ezt mi idéztük volna elő, de ami a legbosszantóbb, hogy ha ért hozzá, akkor számos lehetősége lett volna arra, hogy normális módon rendezze az esetet.

A Tarhelyem.net online ügyfélszolgálata sajnos nem tudta kinyomozni, pontosan mi okozta a problémát, mert előtte úgy letörölte naiv ügyfél minden adatbázisát, hogy semmilyen háttérmentése nem maradt:

Olvasson tovább!

Kitrükközte a Zepter a nagymamát

2011.04.08. 11:45 | jackyll | 100 komment

Melinda nagymamája beshoppingolt két légtisztitót 350 ezer forintért a Zeptertől, aztán amikor meggondolta magát és felmondta a szerződést, már nem akarják visszavenni, mondván nem vitte be őket a központba. Persze neki azt mondták, hogy kijönnek érte.

A segítségüket kérem, mert a ZEPTER INTERNATIONAL (HU) LTD. képviselője és ügyfélszolgálatos alkalmazottja becsapta, de minimum, szándékosan félrevezette a nagymamámat, aki egyébként (sajnos) már többször kapcsolatba került a céggel, de mindeddig egyetlen termékük felé sem élt reklamációval! Mindenféle ötletet és javaslatot szívesen fogadok, természetesen, a bírósági perre is nyitott vagyok! 2011. február végén remek kihagyhatatlan ajánlattal kereste fel őt a cég képviselője, 350.000 Ft-ért kínált megvásárlásra 2db légtisztító berendezést. Mivel nagymamám betegségeiből adódóan légzési nehézségekkel is küzd, nagyon örült a lehetőségnek és megvásárolta őket. (Hozzáteszem,  hogy ehhez több havi nyugdíjának megfelelő összeget kellett kölcsönkérnie -bár ez természetesen a saját döntése volt!)

Olvasson tovább!

Fojtogatós kidobás a Corvintetőről

2011.04.08. 10:20 | jackyll | 175 komment

Szegény embert a biztonsági szolgálat munkatársa is húzza. Közepesen részeg naiv ügyfél rosszul mérte fel a helyzetet, és miután ellopták a pénztárcáját a kidobókhoz fordult segítségért a Corvintetőn. Cserébe megverték és kidobták a helyről, majd az egészet letagadták a rendőröknek, és még az ügyvezető is eljópofizta az esetet. Ennyire rendben vannak az engedélyek, hogy ilyen nagy arcunk lett hirtelen?

Aki a Corvintetőre jár szórakozni, sikeres ember nem lehet, de mégis úgy alakult, hogy egy esti margitszigeti piknik után lenéztünk a barátaimmal. Az a szerencsétlen dolog történt meg, hogy valaki ellopta a pénzem. De nem is ez a lényeg, kellemetlen persze, de tolvajok a legjobb helyeken is előfordulhatnak. Legalább az irataim leadták a ruhatárba. Viszont ami ezután történt az megér egy postot! A pár méterre lévő Blueteam Security Kft emberétől érdeklődve, hogy esetleg nem látott e valamit, majd megkérdezve merre van a kijárat (először voltam a helyen) ordított, majd amikor megkértem, elkeseredetten, de normálisan, hogy ugyan ne legyen már ilyen agresszív, most lopták el mindenem, olyan szinten vert meg, hogy csak repültem a helyről (a fojtogatás közben az eszméletemet is elvesztettem pár percre és belső vérzésem lett).

Olvasson tovább!

Pszichopata ordibálás a Barát Taxinál

2011.04.08. 09:51 | jackyll | 106 komment

Mutti és barátnője szerint amikor a Barát Taxinál fél orája nem sikerül egy előre kifizetett reptéri transzfert megoldani, ordibálással és bunkóskodással ütik el az időt az operátorok. A történet vélhetően az előrefizetésen bukott el, többet ilyet ne csináljanak:

A mai napon a barátnőm azzal hívott fel a Ferihegyi reptérről, hogy 20 perce vár az előre kifizetett és adott járathoz megrendelt taxijára, és hiába érdeklődik az ügyfélszolgálaton, minősíthetetlen hangnemben beszélnek vele, üvöltöznek , és arra hivatkozva, hogy recseg a vonal, rácsapják a telefont. A barátnőm segítséget kérve hívott engem, mert minden magyarázat nélkül lecsapták a telefont, és még őt szúrták le azért, hogy mi az, hogy 10 perccel a repülő leszállása után megkapta a csomagját. A barátnőm, megkért, hogy mivel merül a telefonja, hívjam fel én a Barát Taxit, hátha nekem mondnak valamit.

Olvasson tovább!

Álmagyar paradicsom Szlovákiából

2011.04.07. 11:40 | jackyll | 70 komment

Újra trendi magyarnak lenni! Már a szlovákok is magyarnak állítják be paradicsomukat. Ezzel bizonyára óriási sikereket fognak elérni mind az anyaországban, mind nálunk:

Úgy tűnik engem megtalálnak az álmagyar termékek, már küldtem be párat. Most újabb gyöngyszemet találtam. Paradicsom ami úgy magyar hogy szlovák... Már eleve a webcímük, nem 599-el kezdődik a vonalkód, de ott van, hogy ez biza magyar... a weboldalukon legalább van magyar nyelv opció, ami még azt is jelenthetné hogy ott tényleg magyarok dolgoznak, de akkor se MAGYARORSZÁG a származási hely. Helyszín: Penny Market - Budapest Lőrinc center.

Olvasson tovább!

Zajterror a falakból

2011.04.07. 10:28 | jackyll | 86 komment

Mit tehet Manka, akinek a társasház főszivattyújának zaja miatt lakhatatlan lett a lakása?
Ha felrobbantja a főszivattyút, kénytelenek lesznek ténylegesen megjavítani, csak ki tudja milyen egyéb galibát okozhat. Akinek van pacifistább megoldása, kommentelje bátran!

Lassan 3 hónapja küzdök lakásom zajtalanításáért, hiába. Egy 7. kerületi társasházban lakom 2007 vége óta (akkor épült). Idén január közepén egyszer csak elkezdett zúgni a lakás. Jeleztem is az üzemeltetésnek, kijöttek, hallgatóztak, azt mondták a főszivattyú, csinálják. Azóta eltelt 3 hónap, a lakásban a zaj 24 órás, intenzitása egyforma, talán este még hangosabb, lakni benne nem lehet.

Olvasson tovább!

Hány helyen kerekíthetik fel a bankkártyás vásárlásokat?

2011.04.06. 10:30 | jackyll | 158 komment

Krisztinek nem teljesen világos, bankkártyás fizetéskor miért kell felfele kerekíteni 1-2 forintot. Nyilván semmi értelme, de ha szólnak előre, igazából kerekíthetnek. Sok kicsi, sokra megy:

Örömködve, hogy a benzin lényegesen olcsóbb Bp határain kívül, megtankoltam a kocsim Dunabogdányban, esett ez 2011.04.04-én. Amint a csatolt képen is látható. Mindössze 4998 forintért tankoltam, és végül a bankkártyámról 5000 Ft-ot emeltek le. A tranzakció után, mikor már mindkét blokk a kezemben volt kicsit naivan a kasszánál dolgozó hölgyet meg is kérdeztem, hogy ez most hogy is van, mivel úgy tudom, hogy bankkártyás fizetés estén nem kell kerekíteni.

Olvasson tovább!

"Nyomdahiba" miatt fantomakciózik a MediaMarkt

2011.04.06. 00:07 | jackyll | 99 komment

Úgy látszik a MediaMarktot még nem büntették meg elégszer nemlétező termékek nemlétezően kedvező áron akciózásáért. Csak a szokásos duma, pont a meghirdetett termék nincs, csak a drágább, viszont a reklámújság "szerkesztőségében", na ott aztán szénné vannak ünnepelve már a munkatársak. Boldog születésnapot!

A "7 éves pécsi Media Markt" akciós újságjában (2011.04.05-2011.04.17-ig) hirdettek egy Asus R101 típusú netbook-ot(képet mellékeltem a hírdetésről) 69 990 Ft-ért amit igen olcsónak találtam főleg a figyelemfelkető nyilak miatt amiben 8 órás üzemidőt ígértek valamint, hogy kék és fekete színben kapható a készülék. Nagy örömmel el is mentem, hiszen másutt ilyen paraméterekkel ezt a típust legalább 10 000 Ft-al drágábban kínálják.

Olvasson tovább!

Akció a Vodánál: 81 ezer forintért 60 ezres kedvezmény

2011.04.05. 16:29 | jackyll | 74 komment

Gio egy érdekes tarifapárhuzamot talált a Vodafone-nál. Most 60 ezer forint laptopvásárlási kedvezményt kaphatnak azok a szerencsések, akiket nem zavar, hogy eközben a mobilnetért 2 évig összesen 72, sőt, igazából 81 ezer forinttal többet fizetnek, mint ha online rendeltek volna egy mezei csomagot:

Van nekik ez a laptop.hu akciójuk, amelyben 40 illetve 60 ezer forint kedvezményt adnak bármilyen, laptop.hu-nál vásárolt számítógép árából, ha cserébe 2 évre elkötelezed magad 6 illetve 9 ezer forintos (2 illetve 8 gb-os adatforgalmat magában foglaló) csomagra. A történet egyetlen hibája az, hogy ezek a csomagok pont 3-3 ezer forinttal drágábbak ebben az akcióban, mint az akción kívül (ahol már Internet Easy és Internet Nonstop néven futnak a "Netbook" megnevezés helyett), adatforgalmat egy kilobájttal sem tartalmaznak többet.

Olvasson tovább!

Hibázott a K&H, ezért feljelentette ügyfelét?

2011.04.05. 14:06 | jackyll | 68 komment

Rolandot lehet, hogy még a rendőrségen is feljelentette a K&H Bank, miután egyik alkalmazottjuk tévedésből egy másik cég számlájához rendelte vállalkozói bankkártyáját. Amiről azután ő elköltött 169 ezer forintot, mert ugyan az értesítő levélen más cég neve szerepelt, a kártyán az ő neve állt. Bár ezt még pénzfelvétel előtt jelezte a banknak, azt mondták, az ő számláján van a kártya, nem lesz ezzel gond:

Két számlámat vezetem a Kereskedelmi és Hitelbank ráckevei bankfiókjában. Egészen addig mindennel meg voltam elégedve, amíg a második számlámat meg nem nyitottam (vállalkozói számla). Mikor ezt megtettem a lakossági folyószámlámhoz új bankkártyát igényeltem, amit meg is kérvényeztek, azt állították, hogy 1500 ft az új kártya igénylése. Erre fel 2 nappal később levontak 10.000 forintot a számlámról. Bementem a bankba, elfogadták, hogy hibáztak, és jóváírják az összeget. Ez azóta nem történt meg (március 10.).

Na itt jön a csavar a történetben, mert ezen a napon ellenben megkaptam a vállalkozói bankkártyámat, aminek mikor megérkezett, a borítékján egy másik cég neve és címe volt feltüntetve. Jeleztem a hibát mikor mentem a pinkódért, azt mondták, hogy látják, biztos nyomtatási hiba, mert az én számlámhoz van rendelve, megkaptam a kódomat, levettem róla 14.000 forintot.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása