Tékozló Homár

Digi-problémák Szegeden

2011.04.15. 15:53 | jackyll | komment

Gabesz egyik reggel arra ébredt, hogy a DigiTV előfizetője. Amióta a TvNetworktől átvették a szolgáltatást, az egész házban akadozik a net:

Szegedi vagyok, a Tvnetworktől mostanában veszi/vette át a Digi a "szolgáltatást". Azóta, hogy betette Szegedre a lábát a Digi, folymatosan gond van a nettel. PPPoE -val csatlakozok ugye. Rendszeresen ledobál, mindenféle hiba üzivel, vagy nem hagy csatlakozni. Szinte napi szinten hívogatom a 1272-t. Először a Tvnetworkre hivatkoztak, majd mire megértette az ügyfélszolga, hogy több hónapja nekik fizetek, csak elismerte, hogy ők a szolgáltatóm (LOL).

Olvasson tovább!

150 lakás gáz nélkül

2011.04.15. 10:47 | jackyll | komment

Bezsarolta a lakóparkot a közös képviselő cég, vagy tényleg ennyire nehéz egy gázcsövet kicseréltetni? A Bellevue Residence két blokkját sikerült hetekre visszabombázni 100 évvel:

Március 24-én váratlanul minden előzetes bejelentés nélkül elzárták a gázt Budán a II. Kerületben a Budakeszi út 55/d szám alatti körülbelül 100 lakásos lakóparkban –Bellevue Residence, 55/c kb 35 lakásos és 55/e szintén 35 lakásos társasházban állitólagos gázszivárgás miatt. A Budakeszi út 55/e közösképviselője 1 napon belül megoldotta a leválást és nekik azóta van is gázuk. A Gázművek kötelezte az 55/d lakóparkot, hogy ki kell cserélni a területükön futó 120m-es gázvezetéket amiből a 55/c is kapja a gázt. A lakópark közösképviselete a Faraone Kft eleinte még aznapra igérte a szolgáltatás helyreállítását. Később egy 5 nappal későbbi időpontra rendkívüli közgyűlést hívtak össze. Itt 10 napos határidőt adtak meg. A közgyűlésen igért 10 napból nem lett semmi. 10 nap utáni első tájékoztatójukban nem is igérnek semmi konkrét határidőt.

Olvasson tovább!

Kerékpárút Nyíregyháza-módra

2011.04.14. 19:42 | jackyll | komment

Ingergazdag, változatos kerékpárutat fejlesztett Nyíregyháza önkormányzata, ami komolyabb balesetek esetén akár turisztikai látványosságnak sem lesz utolsó:

Becsülendő dolog, hogy kerékpárutat terveztek Nyíregyháza egy forgalmas részére, méghozzá oly módon, hogy a lehető legkevesebb fát, bokrot kelljen kivágni, és a közműveket se nagyon kelljen arrébb helyezni. Nagyon jó az alapötlet, s tényleg, összesen 3 db fát kellett kivágni. A kivitelezés, a fentiek miatt érdekes, az egésznek akadálypálya és hullámvasút feelingje is van egyszerre. Egyébként megfelelő alapozást kapott, a gyalogosjárdától szint és színbeli eltérést alkalmaznak! Szép, korrekt összképet alkot.

CSAKHOGY, Magyarországon élünk :) A kerékpárút 85%-a valóságos akadálypálya. Szerintem minimum összteleszkópos MTB bringa kell majd ahhoz, hogy simán végigmenjünk rajta!

Olvasson tovább!

Véletleszerűen pörögnek a költségmegosztók?

2011.04.13. 11:54 | jackyll | komment

Zoli tavaly panaszolta be egyik mérőóráját, hogy az valamiért mindig számol, pedig ő sose fűt, elég neki a cső. Naja. Nyilván az egész költségmegosztós rendszer alapjaiban van elbaszva, úgyhogy itt mi megragadnánk a makacs mechanikai hiba visszatérésénél, ami azért elég jó keresztmetszete az egész káosznak:

Tavaly már írtam a Techem Kft.ről, a helyzet azonban súlyosbodott. Aki nem olvasta, annak röviden elmondom miről van szó: A Techem Kft. végzi a lakásokban felszerelt fűtési költségmegosztók felszerelését, üzemeltetését és a számlázást. Nos, mi nem használjuk a radiátorokat, mert nincs rá szükségünk, a hetedik emeleten így is befűtik a csövek és a fürdőszobai, mérő nélküli radiátor a lakást. Ezért elméletileg a kiszámolt díj 60%-át kellene fizetnünk. A maradék 40%-ot pedig a költségosztók alapján osztják el a lakások között. Akinek többet mutat a mérője, az több részt fizet a 40%ból, akinek kevesebbet, az pedig kevesebbet.

Olvasson tovább!

5 évnyi biztosítást kapott vissza

2011.04.13. 10:16 | jackyll | komment

A Homár már nem emlékszik kristálytisztán, de elképzelhető, hogy az első pozitív biztosítós történettel állunk szemben. Bonifác számlájáról 5 éven át vonták egy azóta elhagyott bérlakás biztosítását az Atlasznál. De amikor észrevette, szólt, és felbontotta a szerződést, visszamenőleg fizették ki az egész benézést:

Megfogadtam hogy irok nektek ha tenyleg visszakapom a penzt amit tudtom nelkul fizettem az Atlasz biztositonak az elmult 5 evben, es csodak csodajara igy lett. A biztositos tortenetekben a gonosz cegek ahol csak tudnak kibujnak a karterites alol, igy ez most egy hihetetlen es rendhagyo tortenet a javukra.

Olvasson tovább!

Házhoz vitte a taxis az elhagyott mobilt

2011.04.12. 10:06 | jackyll | komment

M-mel az egyik legálatalánosabb telefonelhagyós sztori esett meg a minap, azzal a csavarral, hogy még aznap meg is lett:

2011. április 9.-én hívtam a Taxi 2000 társaságot, és rendeltem egy taxit. A taxi rövid határidőn belül meg is érkezett, és elvitt minket a megadott címre. Akkor még nem is sejtettem, hogy a telefonom kiesett a zsebemből és ott maradt az autóban.

Olvasson tovább!

Elvált szülők gyerekének nincs családi kedvezmény

2011.04.11. 11:57 | jackyll | komment

Anus Dei egy egészen extrém diszkriminációt detektált a Nemzeti Múzeumban. Újra kell értelmeznünk a család fogalmát - mint oly sok minden egyebet -, mert ezekszerint egy szülő és a gyereke, az smafu:

Talán egy olyan országban, ahol az új állami kommunikációban a nagycsaládos élet a polgáreszmény és a válás ördögtől való, nem kellene csodálkoznom a gyereküket egyedül nevelő, elvált, vagy özvegy szülők (és gyermekeik) diszkriminációján, én mégis megdöbbentem azon, amit a Nemzeti Múzeum művel.

Olvasson tovább!

Minden energiatakarékos izzó hazudik?

2011.04.11. 10:46 | jackyll | komment

A Homár régóta világméretű összeesküvést gyanít az energiatakarékos izzók bevezetése kapcsán. A 10-20x drágább izzók egy része közröhely, több másodperc alatt kapcsol be, kifolyik az ember szeme a szar hideg fénytől, de hú, mennyi áramot megtakarítunk. Asdf most további képzavart talált, ami megkönnyíti a választást:

Nemrég energiatakarékos égőt akartam vásárolni (amúgy koppantam, a 60W-os matt kisgömbnek -gondolom méretbeli okok miatt- nincs kiváltója kompakt fénycsőből, köszi EU). Ott figyeltem fel az egyik polcon ugyanazon fakkba rakott két fénycsőre. Mindkettőt az Osram gyártotta, mindkettő 11W-os, az egyiket egy 51W-os hagyományos izzó fényerejével megegyezőnek tüntették fel, a másikat viszont egy 60W-oséval.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása