Tékozló Homár

Hummust csak a Fanantól?

2011.04.29. 15:47 | juszka | 64 komment

Judit olyannyira kimeríti a boldog ügyfél fogalmát, hogy története már-már tündérmesébe illő. Lehet, hogy étrendet kellene változtatnunk és áttérnünk a hummusra? Örömködés hétvégére.

Ma egy nagyon jó dolog történt velem, és ahogy egy nüansznyi oda nem figyelés és inkorrektség elronthatja, úgy egy pozitív dolog is felvillanyozhatja az ember napját. Imádom a hummust és minden hasonló krémet, de dobozosat még sosem vettem. Tegnap este nagy rohanás volt, gondoltam egy doboz hummus jó lesz vacsira. Levettem egyet a közért polcáról a Lurdy Házban. Itthon felbontva pezsgett, mint a kaukázusi kefír, na akkor ez kuka. Megnéztem van-e valamilyen elérhetőség a hátán, és írtam egy mailt a címre. Kb rá egy órára felhívtak, de akkor nem tudtam felvenni, így reggel is visszahívtak, + 2 pont.

Olvasson tovább!

Ribancozós termékbemutatótúra az Álommester Teammel

2011.04.29. 14:41 | jackyll | 169 komment

Habzó szájjal ordibálva lökdösték ki Liviát és párját az Álommester Team termékbemutatótúrájáról, amikor megpróbálták nem átvenni egy kisebb összeg befizetése esetén kedvezményes vásárlásról szóló nyereménykupont. A Budapesti Békéltető Testület néhány dokumentumából kiderül, hogy a cég azonnal elromló háztartási gépekben és konyhai kiegészítőkben utazik. Az sajnos nem, hogy hány termék árát fizették eddig vissza, illetve pontosan hány cég is foglalkozik lehúzásturizmussal, és hogy netalán van-e közük egymáshoz.

2011. április 20-án részt vettünk az Álommester Team Kft. buszos kirándulásán. Az úticél a Kittsee-i csokoládégyár volt, közbeiktatva egy délelőtti termékbemutatóval Tatán, az Öreg-tó étteremben. Az odaérkezésünket követően azt láttuk, hogy a bemutatóasztalon edények voltak felsorakozva, ebből azt a következtetést vontuk le, erről fog szólni a bemutató. Az első percekben már feltűnt, hogy az előadást tartó 40 év körüli férfi feltűnően harsány és fel van pörögve. Az első pár mondatától kezdve cinikusan és pökhendin kritizálta, alázta az embereket. Megállás nélkül azt hangoztatta, hogy mi csak az ajándék márkás karóráért (amelynek értéke szerinte 15 ezer forint, valójában kínai, beszerzési ára kb. 350,-Ft, több visszajelzés alapján másnapra működésképtelen) és az ingyen ebédért (rántott párizsi rizzsel) jöttünk. Mivel vélhetőleg a cég szekere nem megy az elvártak szerint, így párommal azt gondoltuk, hogy az erős teljesítménykényszer alatti nyomás hatására produkálja magát ez az ember. Ismerjük és szeretjük a viccet, amikor azonban már a kötekedő beszólásai a jó ízlés határát súrolták, az emberben felmerült a kérdés: mit is keresünk mi itt?

Olvasson tovább!

Internet hárommillióért

2011.04.29. 00:04 | juszka | 71 komment

Barnának túl nagyok az igényei: netezni szeretett volna pár hónappal a költözés után. A UPC pedig nagylelkűen rábólintott: "Rendben gyermekem, de akkor be kéne szállni a kiépítési költségekbe pár millával. Csekket is elfogadunk." 

UPC-vel kapcsolatban nekem is van egy kedves történetem.
Új helyre költöznünk és mivel a környéken a UPC az egyetlen ADSL szolgáltató (29-es körzet), náluk rendeltem meg a komplett csomagot (TV, telefon, net) még év elején. Februárban be is kötötték a kábeltévét, az internetet és a telefont viszont nem, mert a szaki elmondása szerint már nagyon le van terhelve a hálózat a környéken, így arra már nem köthetnek rá (a szomszédnak még szerencséje volt, neki jutott).

Olvasson tovább!

Duplán fizettet a MÁV

2011.04.28. 12:13 | juszka | 65 komment

A MÁV sincsen túl jóban a naptárral, minden gond nélkül ad el ugyanis már lejárt jegyet. Sőt, az izgalmakat növelve az utasok versenyezhetnek a helyekért (alig várom a korszakot, amikor énvettemhamarabbeztajegyet felkiáltásoktól lesz hangos a vonat), hála a duplán eladott helyjegyeknek. Dorka annyira nem élvezte az utazás ilyen spontán izgalmait, sem jóindulatú kalauz megfoghatatlan fenyegetőzéseit.

Kedves Homár, szeretném előrebocsátani, hogy nem vagyok az a reklamálós típus, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor tettem ilyet, de ami, ma (április 21-én) történt velünk a Budapest-Bécs Railjet Bécsből menetrend szerint 16.54 órakor induló járatán, amellett nem tudok szó nélkül elmenni. Ha gondolod, posztold, hátha másnak is tanulságul szolgál.

Olvasson tovább!

Még mindig a semmiért számláz a UPC

2011.04.28. 10:46 | jackyll | 45 komment

Úgy látszik, ez a gyakorlat azóta se változott, hogy a Homár elhagyta a biztonságos sebességű UPC-körzetét. Még mindig előre számlázzák a következő havi díjat, amire akkor sincs magyarázat, ha eddig emiatt senki nem tett feljelentést:

Érdekes dologra szeretném felhívni a figyelmét! Nemrégiben előfizettem a UPC szolgáltatásaira, megszabadulva a T betűs szolgáltatótól, akit a kritikán aluli szolgáltatási minősége (internet II. ker.) illetve a különadó miatti tiltakozásuk miatt hagytam ott. A UPC első pár számlájának kézhezvétele után tudatosodott bennem az a felismerés, hogy gyakorlatilag előre szednek pénzt a szolgáltatásukért, sőt a még nem is teljesített szolgáltatásuk késedelmes befizetése esetén, késedelmi kamatot számolnak fel.

Olvasson tovább!

A soha nem gyorsuló T-Home

2011.04.28. 09:41 | jackyll | 93 komment

László nem igazán érti, miért nem kapcsolják át 5 Mbites csomagra, ha már egyszer az előfizetett 15-ös nem működik. A T-Home ügyfélszolgálata ehelyett 4 hónapja azt játssza, hogy felveszik a panaszt, majd másnap közlik, hogy elhárul a hiba, pedig nem is:

Engem már hónapok óta szopatnak a 15Mbites csomag címén nyújtott pár száz kilobites szakadozó netkapcsolattal. Mondjuk az alapján, hogy csak a nevetségesen alacsony 1Mbitet merték garantálni, nem vártam sokat, de ennél azért többet. Bátor voltam, mert volt próbahónap, akkor természetesen nem volt semmi gond, de aztán…

Olvasson tovább!

Masszőrtanfolyam erős idegzetűeknek

2011.04.27. 13:50 | juszka | 35 komment

Pzs gyógymasszőrnek készült, bár a tanfolyam végére az ő stressztől terhes vállát is átgyúrhatta volna valaki. A Mátrix Oktatási Stúdió nem nagyon számolt ugyanis a hallgatók alapvető igényeivel - fűtés, korszerű és használható segédeszközök a tanuláshoz -, a tanfolyam díját (lsd. cég honlap) azonban már nem vette ilyen félvállról, ami, valljuk be, a körülményekhez képest igencsak méltánytalan volt. (Már csak azt nem értem, miért nem szálltak ki a hallgatók a bizniszből már az egész ügy elején, és követelték vissza pénzüket.)

Valamikor 2009 októberében indult (volna) a Mátrix Oktatási Stúdió
(Házokt Kft.) gyógymasszőr tanfolyama, ami nagynehezen a következő év
áprilisában kezdődött csak el. Gyakorlati képzésre a Lukács Fürdőt
jelölték meg, az elméleti oktatásra a Hungária krt-ra kellett menni.
Ez utóbbi helyen hideg volt és sötét, ahova a második alkalomra már be
sem akartak minket engedni, így aztán az elméleti képzés átkerült a
Lukács Fürdő egy az előzőnél is jobban lepukkant teremébe.

Olvasson tovább!

Az ötnapos hónap

2011.04.27. 13:11 | juszka | 53 komment

A Telenornál máshogy számítják a hónapokat - öt, vagy harminc nap, egyre megy, legalábbis ami a számlázást illeti. Marcit, mint új tagot a csapatban, hamar megtanították, nem kell ahhoz egy egész hónapot netezgetnie, hogy fizethesse a teljes díjat.

Elkövettem azt a nagy hibát, hogy bugyikék hajócsavaréknál vásároltam új előfizetést a minap, és kedvenc telekom szolgáltatóm azonmód számlával örvendeztetett meg. Egy teljes havidíjat előfizetéskor befizettem, de a megrendelt extrák után akkor nem kellett fizetni. A számlában a következő sor ütötte meg a szememet: BlackBerry Internet Megoldás, 04.02-04.06, 1 hó, 2070 Ft.

Olvasson tovább!

Hányásízű kakaós tejbevonómassza-tojás

2011.04.26. 13:31 | jackyll | 98 komment

Aki esetleg nem tudná, hogy emberi fogyasztásra nem vásárolunk kakaós tejbevonómasszából készült "csokifigurákat", az Bohusek élménybeszámolójából levonhatja ezt a következtetést. Persze, hogy olcsó, locsolóknak ideális:

Ha Húsvét, akkor természetesen ehetetlen csoki figura. Mint lusta némber, mások által előre gyártott tojással készültem a Nyúl ünnepére. Nem volt nehéz a döntés, sport rajongó lévén lecsaptam a brit bevásárlólánc egyik termékére, a 'SPORT TOJÁS 6x20g KAKAÓS TEJBEVONÓMASSZÁBÓL' névre hallgató design csodára. A név már utalt rá, hogy nem valódi csokoládéról van szó, de a forma tetszetős volt annyira, hogy ezen túltegyem magam, ráadásul az ár is a pénztárca barát kategóriába tartozott. Itt már persze lehet mondani, mit vár a kedves vásárló, tiszta sor, hogy nem gourmand termék került a kosárba. Jó, jó, de azért ha az ember pénzt ad ki valamiért, ami elvileg élelmiszer, meglepődik azon, ha konkrétan hányás ízű terméket vesz a szájába.

Olvasson tovább!

A Lombardnak sem erőssége a matek

2011.04.26. 12:14 | jackyll | 35 komment

Tényleg nem akar a Homár pánikot kelteni, de amikor a teszkós pénztárosnéni mondja (nem hiteles és független forrás), hogy átlag 30%-kal emeltek árat, akkor az ilyesmin már ki sem akad az ember. Nyilván a lízingcégek sem akarnak bukni semmin, úgyhogy amikor azt mondják, hogy a 281 ezres tartozást 229 ezer forinttal rendezni lehet, kezdjenek gyanakodni. Gábor a szegedi Lombard Lízingnél próbálta rendezni egyenlegét, meg sem állt 366 ezer forintig:

Aktuális folyószámlaegyenlegem 2011.04.08-án 281 eFt, ideje lesz kérvényeznem a fix havi konstrukciót, mert ez az összeget, amit havonta fizetni kellene, már nem igazán fér bele a büdzsébe most. Telefonon hívom őket, az ügyintéző kedvesen tájékoztat, hogy jelenleg 281e Ft az egyenlegem, amit ki kell majd fizetni a módosításhoz, de ha nem akarok külön díjat fizetni a módosításért, akkor a weboldalukon igényeljem a szerződésmódosítást, akkor ingyenes lesz. Meg is nézte a "Drága Ügyintéző", hogy mennyi lesz majd a fizetendőm, 229e Ft-ra jön ki. Nem érettem ugyan, miért lesz kevesebb, de készséges magyarázatot kaptam, hogy az eddig ki nem számlázott árfolyam-különbözetek nem lesznek ezentúl számlázva majd, és ezeket nem is kell a módósításhoz megfizetnem - elenegdő lesz azt, ami már esedékes követelés. Hurrá! Jobb, mint amire számítottam.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása