Tékozló Homár

13. hónap a Telekomtól

2011.05.27. 14:20 | juszka | 75 komment

Lorettának sikerült tavaly az év 13. hónapjában csomagot váltani a Telekomnál, amivel technikai problémák akadtak (nyilván a másik idősík kicsit megzavarta az rendszert), ezért naiv ügyfél telefonon próbált segítséget kérni. Hogy mégse aggathassuk rá a naiv jelzőt, trükközni próbált a várakozási idővel, abba azonban nem gondolt bele, hogy a Nagy T, aki képes volt bevezetni a 13. hónapot, nem adja ilyen könnyen a várakozás perceit, a kiskapukat döngetők sokszorosan kapnak az ügyfélszolgálatosokból. 

Annyi a történet, hogy TELEFONON akartam hazánk legnagyobb telefontársaságával beszélni - hiba volt. Előre leszögezném, hogy többünk tapasztalata szerint átlagosan 13 perccel csökkenti a tékomnál a várakozási időt, ha az angol nyelvű telefonos menün megyünk végig, úgyhogy ha van ilyen opció, mindig azt választom.  Több hasonló T-comos sztorim van :)

Olvasson tovább!

A senki gázórája

2011.05.27. 12:50 | juszka | 55 komment

Gábor gázórája eredetileg a Főgázhoz tartozik, mikor azonban javíttatásról lenne szó, a költséget az új lakóra hárítanák. Ha nem akar fizetni, az sem baj, az óra úgy marad, ha bármi baj van,  úgyis csak a lakos szív vele - valahogy így gondolhatja az Energiahivatal, hiszen, finoman szólva, nem sietnek az ügyet megoldani.

Vettünk egy lakást pár hónapja, és már az eladóval együtt kiderítettük, hogy a lakáshoz tartozó gázóra elzárhatatlan. Sima, hétköznapi gázóráról van szó, amelyik minden átlagos lakásban megtalálható, és a zárókar megszorult, nem lehet megmozdítani. A gáz átiratása során kijött a Főgáztól egy ember, lefotózta, felírta az adatokat, és közben rákérdeztem mi van ilyenkor. Azt mondta ne is erőltessem, mert megszorult a csapágy, ha túlhúzom eltörhet és sivítva előtör a gáz, inkább szóljak a Főgáznak, övék az óra, megjavítják vagy kicserélik ingyen. A hétköznapokban persze nem zavar minket, hogy nem lehet elzárni, de - gondoltam - rend a lelke mindennek, írtam egy e-mailt a Főgáznak, hogy ez a helyzet. Pár nap múlva jött is a válasz, hogy nagyon szívesen kicserélik - 24 841 forintért.
Olvasson tovább!

A csomag megvan, de ráült a pénzre a PPS

2011.05.27. 11:21 | jackyll | 72 komment

Ádám nem érti, miért kell rendőrséggel fenyegetőznie, hogy a PPS átutalja neki az 5 hete kiszállított csomagja árát:

Már írtam nektek futárszolgálattal kapcsolatban, úgy látszik ez az én területem. A helyzet a következő: a Vatera által ajánlott PPS futárszolgálattal küldtem el egy csomagot - utánvéttel (70000 Ft). A szállítássel nem volt semmi gond, a vevő megkapta a csomagot 1-2 napon belül, ki is fizette. A pénz viszont nem érkezik a PPS-től a megadott bankszámlára.

Olvasson tovább!

Bombával fenyegeti utasait a MÁV

2011.05.27. 10:10 | jackyll | 134 komment

Katalin találkozott egy verbálterroristával a vonaton, aki ráadásul megtévesztően MÁV-egyenruhában volt. Mi felnőttek már tudjuk, hogy terrorizmus nem létezik, a gyerekek azonban jó idegesek lettek és egész úton sírtak és futkorásztak, hogy a bácsi táskájában bomba van:

Tegnap egy nagyon furcsa, elsőre kissé komikusnak tűnő jelenetbe csöppentem, amikor is egy MÁV alkalmazott iskolás gyerekeket fenyegette meg, hogy bomba van nála, mert le akartak mellé ülni a zsúfolt vonaton. A mai közel-keleti helyzetben bombával fenyegetődzni, már nem túl vicces, sőt elgondolkodtató.

Olvasson tovább!

A meghirdetett ár nem tartalmaz szinte semmit

2011.05.26. 15:30 | jackyll | 152 komment

Petteri egy egészen őszinte last minute utat talált potom 140 ezer forintért. A hirdetés alján apró betűvel bevallották, hogy még legalább 90 rugót szeretnének legombolni igazából:

Megtetszett egy reklámozott utazás. Utolsó perces foglalási lehetőség kereken fejenként 140 ezer forintért 7 napos jordániai-izraeli körút. Vonzó program, érdekes helyek. Már majdnem felemeltem a telefont, amikor elolvastam a szöveg alján található információt is, miszerint a meghirdetett ár nem tartalmazza a következőket:

Olvasson tovább!

Fél éve lejárt kakaó a Tescóban

2011.05.26. 14:25 | jackyll | 50 komment

Nem kizárt, hogy országos rekordot sikerült felállítania a budaörsi Tescónak, ahol a fogyasztóvédelem emberei 2010. november 5-én lejárt szavatósságú, kisgyerekeknek szánt kakaós italt találtak:

A budaörsi áruházban már korábban lejárt baconos grillt és szabálytalan jótállási jegyeket is találtak a felügyelők. Egy gödöllői üzletben olyan tálcás húskészítményt vásároltak az ellenőrök, amelyen két különböző lejárati idő szerepelt, ezen kívül további tizenöt lejárt élelmiszerterméket is találtak.

Két különböző lejárati idő ritkán figyelhető meg a Tescóban, minthogy a tálcás húsokon az eredeti színes matricán lévő szavatossági időt letakarva ráragasztanak egy újabb, feketefehér matricát. Vélhetően ez csúszhatott mellé.

A hír szerint a kommandó kizárólag Tesco-üzletekben járt, vajon mikor jut el a hatóság a CBA-ig? A Homár arra kéri a T. Olvasókat, amennyiben bárhol máshol találnak több hete/hónapja lejárt cuccokat, ne habozzanak beküldeni a fotóbizonyítékokat!

Újabb furcsaság a Wizzair szülinapi akcióján

2011.05.26. 11:24 | jackyll | 164 komment

Már foglalkoztunk a Wizzair jófajta születésnapi fantomakciójával, amikor 20% kedvezménnyel drágábbak voltak a jegyek, mint előtte vagy utána bármikor, XYZ most elmeséli, milyen volt. A jelek szerint egyáltalán nem tűnt fel neki, hogy 67460-20%, az sehogysem lehet 63060 forint, viszont talált egy másik érdekességet. Ugyanaz a jegy 2 fő esetén drágábban jön ki per kopf, mintha egyedül akart volna utazni. Ja és természetesen az ügyfélszolgálat nem hajlandó emailben ingyen kommunikálni:

Május 19-én volt a születésnapi akciójuk, így a május 18-ra tervezett repjegy foglalásunkat elhalasztottuk egy nappal. 2011 május 18-án, BUD-CFU-BUD indulás Bp-ről: 2011.06.18 érkezés Bp-re: 2011.06.18 viszonylatban egy főre, bármiféle extra vagy biztosítás igénybe vétele nélkül, internetes check-in-nel, a jegy ára banki utalással 30730 HUF volt. Ha ezt 2-vel szorzom, akkor 61460 HUF-ra jön ki két emberre az ár. Május 19-én akciósan mindez 63060 Ft-ra jött ki, ugyanezekkel a kondíciókkal, mint ahogy előzőnap szerettem volna foglalni. Megrendeltem a jegyeket, hiszen féltünk, hogy később csak még drágább lesz, ráadásul nem is lesz akció, hiszen egy napig tartott a 20%-os kedvezmény.
A hideg vizes zuhany csak ezután ért. Május 20-án, az említett feltételekkel 1 főre 30730 HUF volt a jegy, illetve 2 főre nem 2x30730 azaz 61460 HUF, hanem 67460 HUF volt.

Olvasson tovább!

Laptop nem-vásárlás a Cetelem rosszvoltából

2011.05.26. 11:00 | jackyll | 91 komment

A Homár bár alapvetően támogatja a tartós javak halmozását, inkább eladná a szerveit, mintsem hitelre vegyen bármit. Aaront megcsapta a 0%-os THM szele, laptopot szeretett volna részletre, de a Cetelem formanyomtatványába nem fért be sem a két helyről érkező fizetése, sem a hamarosan drasztikusan csökkenő lakáshitele:

Az Extreme Digitalnál lévő 0% THM-es hitelakció keretében szerettem volna venni egy laptopot 15 havi részletre. A hitelügyintézéshez vinni kellett az utolsó bankszámlakivonatot. Vittem is szépen, és gondoltam: nem lesz akadálya a hitelnek, mivel havi 240e Ft érkezik fizetésként a bankszámlámra. 2 héttel korábban fizettem ki a lakáshitelem 90%-át, így a korábban havi 88e-ről ezentúl csak havi 15-öt fogok fizetni. De ez a legutolsó kivonaton még nem látszik, csak a 88e a (a következő kivonaton már látszana, csakhogy addig nem tart a hitelakció). Erre már előre készültem, ezért vittem az előtörlesztésről szóló igazolást, és azt a pecsétes dokumentumot, amiben a másik bank kiszámolta, hogy mennyi lesz a lakáshitel törlesztőrészlete a következő hónaptól. A hitelügyintéző ezt nem fogadta el, mondván, hogy ezt sehová nem tudja beírni.

Olvasson tovább!

Re: Robbanós törhetetlen üveg az OBI-ban

2011.05.24. 13:17 | jackyll | 80 komment

Mintegy varázsütésre megoldódott az összeszereléskor robbanó zuhanyfülke tragédiája:

Hát ezt nem gondoltam volna...  Múlthét pénteken hívott az Obi, hogy mégis elfogadják a reklamációmat és kicserélik a reklamált üveget. Ráadásul még felajánlottak egy ingyenes beszerelést is, nehogy véletlenül összetörjön, amit én természetesen ezek után készséggel elfogadtam és a tegnapi napon az üveg beállításra került.
 
Köszönöm az Obinak az utólagos hozzáállását, ámbár nem értem , hogy miért kellett ezzel idáig elmenni és nem ott, akkor korrekten rendezni a dolgot amikor felmerült.   
 
Üdv
Karirobi

Utcanév változtatás UPC-módra

2011.05.23. 14:37 | juszka | 73 komment

Attila új helyre költözött, a UPC adattárában nem létező utcába. A fantomutcába végül internet ment, csekkek már nem, a sztori pedig innentől várható fordulatot vett. Végül, bár a keserű szájíz megmaradt, a  történet hepienddel és egy kis személyiségi jogi vitával zárult.

Otthonunkban az Internetet az UPC szolgáltatja már kb. 3-4 éve. Idén januárban a XIII. kerületi Mór utcából új lakásba költöztünk, amely szintén a XIII. kerületben van a Szent László utcában egy lakóparkban. Költözésünket követően annak rendje módja szerint jeleztem az UPC-felé,hogy szeretném a meglévő internet előfizetésem átvinni az új helyre. A központos hölgy megnézte és közölte,hogy a Szent László utcában nem tudnak szolgáltatást biztosítani. Mivel makacs ember vagyok,kiderítettem,hogy a lakóházban mindenkinek UPC-s előfizetése van,majd ismét felhívtam a központi számukat.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása