Tékozló Homár

Kuponos nemnyaralás a BS Travellel

2011.11.04. 10:41 | jackyll | 76 komment

Egy újabb kuponos akció, ezúttal a Tsoonaminál nem sikerült beváltani a BS Travel horvátországi utazását:

Még 2011 tavaszán vásároltunk a http://www.tsoonami.hu/ oldalon egy olyan kupont, amivel egy hetet tölthetünk egy zadari apartmanban (Horvátország). Jó előre még márciusban lefoglaltuk a szállást. Szeptember 3-án mentünk volna, viszont egy héttel előtte még semmilyen információval nem rendelkeztünk, még a szállás címével sem. Tudni kell a történethez, hogy a BS Travel (http://www.bs-travel.eu/) hirdette a kupont, ahol a következőket hirdetik: „24 órán belül másik hotelt biztosítunk Önnek”, ”nem volt irodánkkal megelégedve? jelezze, ügyfélszolgálatunkon, és máris 30.000 Ft értékben kap tőlünk ajándékot”.  Gyanús volt, hogy három nappal az utazás előtt még azt ígérték, hogy küldenek egy leírást, amiben benne lesz a cím is, valamiért csak a címet nem akarták kiadni. Hosszas e-mailezés után szeptember 1-jén sikerült felhívni XY mobilszámát (csak az övé van megadva mindenütt), aki ígérte, hogy még délután megnézi és válaszol az e-mailekre, amit valamiért elfelejtett megtenni. Másnap (egy nappal az utazás előtt) kaptuk a lenti e-mailt. Ma már nem veszik fel a mobilt, holnap kellene utazni.

Olvasson tovább!

Nem éri meg temetőben mozizni

2011.11.04. 08:08 | jackyll | 683 komment

MJ sajnálatos módon tapasztalta meg, mitől örök sikerszakma a temetkezés, még ha kicsit büdös is:

Tegnap az alábbi levelet kaptam egy temetkezési vállalkozástól, ahonnan ajánlatot kértem urnás temetésre azzal, hogy szeretnék a ravatalozóban saját vetítővel pár perces emlékező filmet vetíteni elhunyt hozzátartozónk búcsúztatása gyanánt:

"Az Óbudai temetőben 100 ember befogadására alkalmas ravatalozó terem a Főnix terem de itt is csak két oldalt lehet ülve helyet foglalni,12-12 szék oldalanként. A terem ára 30perces időtartamra: 68 000ft Az önök által hozott technika használatára sajnos nincs mód a ravatalozóban, a film levetítését és saját technika használatát egy a temetővel szerződésben álló cég végzi melynek ára további 150-160 ezer ft - válaszolta a temető kérdésünkre."

Olvasson tovább!

Tegeződve fenyegette szájonvágással a kaller

2011.11.03. 12:05 | jackyll | 194 komment

Elképesztő állapotok uralkodnak az Örs vezér téri trolltemetőben. Naiv ügyél egyszercsak azon kapta magát, hogy egy békávés állja útját, aki a felé mutatott bérletet két kézzel meggyűrögette! A kézrátételes rontást sikerült agyhullámokkal visszaverni, de a szóváltás tegeződéshez vezetett. A Homár szeretettel várja a videobeszámolókat a folytatásról.

Az már régóta feltűnt, hogy az Örs vezér terén találkozhatunk a legbunkóbb jegyellenőrökkel. Tekintve a felhozatalt, ez nem kis szó. Az Örs a BKV-nál valami trollsüllyesztő lehet. Azt is sok utas megírta már, hogy a jegyellenőrök a legszívesebben a náluk kisebb, gyengébb utasokkal, jellemzően tizenöt éves diákokkal vagy nőkkel keménykednek. Nos, én az utóbbi kategória vagyok, és érvényes bérlettel rendelkező utas létemre velem is izmozott egy örsi troll.

Olvasson tovább!

Írjam csak alá előre, hogy átvettem az árut

2011.11.03. 10:48 | jackyll | 36 komment

Érdekes anomáliát detektált lukit a Cetelem online áruhitelénél. A PDF-ből kinyomtatott papírok között található az áru átvételének igazolása is, amit előre aláírva kell visszaküldeni:

Talán figyelemreméltó lehet, hogy a Cetelem mit művel az interneten is megköthető áruhitelek ("fogyasztási kölcsönszerződés") terén. Kiválasztom neten, hogy milyen szajré kell, bedobálom a kosárba, irány a fizetés. Jó fogyasztó lévén hitelre mindent:) Cetelem online, ezt is megéltük. Kitöltöm, jóváhagyom, előzetes hitelelbírálat másodpercek alatt, pozitív eredmény, ez most jó. Emailben küldik a pdf-et, írják, hogy csak ki kell nyomtatni, aláírni, munkáltatóit kérni, fénymásolni, visszaküldeni, kész is. Mintha nem is a balkánon élnék, meglepődök én is. Ez tartott kb 5 percig, amikor észrevettem a mellékelt áruátvételi igazolást, hogy írjam csak alá _előre_, hogy átvettem az árut.

Olvasson tovább!

Szórja a bankkártyákat az Erste

2011.11.03. 08:41 | jackyll | 63 komment

Statisztikajavító trükk vagy menőzés az Erstétől a félévente kiküldött, évszaknak megfelelő bankkártya?

Nem nagy kárról, vagy idegeskedésről szól, csak egy szimpla és bosszantó, akár viccesnek is mondható ostobaságról. Azt már megszoktam, hogy az Unicredit néha egyszerre küldi ki a bankkártyát és a pin kódot, de azt még nem, hogy az Ersténél olyan szorgalmasak, hogy 6 havonta küldözgetik, a 3 évig érvényes bankkártyákat...Külön figyelemre méltó, a mellékelt tájékoztató szövege is... Na de inkább csak no komment jelleggel bemásolom a rövid levelezésünket, amiben minden benne van. Annyit fűznék még hozzá, hogy már úgy is terveztem, hogy inkább takarékszövetkezetbe viszem a pénzem, most legalább megkaptam ehhez a lustaság legyőzéséhez elegendő motivációt is. Úgyhogy kedves Erste, ezúton is üzenem, hogy semmi gond, értem én, hogy "azonosítatlan csatornán" keresztül elnézést kérni sem áll módjukban, ezért remélem, hogy Önök is megértik, hogy viszont nekem sem áll módomban olyanoknál hagyni a pénzem, akik még számolni sem tudnak.

Olvasson tovább!

Nehéz az FHB-nél végtörleszteni

2011.11.03. 07:39 | jackyll | 27 komment

Nem egyszerű megtudni, mennyit is kell fizetni a végtörlesztésre, naiv ügyfélnek az FHB-nél például harmadszorra sikerült kiderítenie:

Naiv ügyfél 2011. október elején egy hétfői napon bemegy az FHB szegedi fiókjába, hogy a CHF alapú hitele rögzített árfolyamon történő végtörlesztését kezdeményezze (már csak egy éve van hátra, ki tudja fizetni). Az ügyintézővel történt egyeztetés alapján a nyomtatványt úgy töltik ki, hogy már a hét pénteken megtörténik a végtörlesztés. Igen, ez lehetséges, mondja az ügyintéző, semmi probléma, minden megy mint a karikacsapás. Egyidejűleg az ügyintéző a naiv ügyfél kérésére, hogy mekkora összeget utaljon a bank számlájára, egy FHB-s jegyzetlapra leírja a számítógép képernyőjéről, hogy szerinte mennyit kell. Az összeget a naiv ügyfél és adóstárs felesége két tételben utalja át, mindkét tranzakció értéknapja szerda, így a teljes fenti összeg csütörtökön meg kellett jelenjen az FHB-nál. (Ezt egyébként nem is vitatja senki.)

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása