Tékozló Homár

Megszaladt a T-Mobilnet: 2 nap alatt 56 ezer forint

2012.02.08. 09:50 | jackyll | 211 komment

A Homárnak sem rémlett, de tényleg van a régi T-Mobile csomagokon túlforgalmazási díj az ingen kedvező 0,11ft/10Kb áron. Az új csomagokon elvileg már nincs ilyen, de naiv ügyfélnek még pont sikerült egy nap alatt felélnie a 3 gigás havi keretet:

T-home előfizetéshez akcióban megrendeltem egy mobil-internet szolgáltatás, tudod, ez a kis usb- kuki, amivel bárhonnan lehet netezni. De általában nem használom, csak vészhelyzetben. Ez elő is állt, amikor az ugyancsak T csoportos internet szolgáltóm átállás miatt se szó-se beszéd 1 hétre leállt. Tehát se internet, se telefon, se bú, se bá. Se bocsánatkérés, horrible dictu kártérítés. Ekkor használtam az kis mobil bizgentyűmet. Amivel a T-Mobile mérése szerint túl is léptem a 3 gigás havi keretet. És innentől kezdve brutális 1ft / 10 kbyte forgalmi díjjal számolnak. Summa summárum, az 1800 forintos előfizetésből, 2 nap alatt 56 ezer forintos követelésük keletkezett. Kiszámoltam, de majd a pontos adatokat később tudom elküldeni, ez 800-szoros ár.


Mivel szerződéskötéskor ettől féltem, ezért kérdeztem mi történik, ha túllépem az adott forgalmat, azt válaszolták, hogy figyelmeztető SMS-t küldenek, és lelassítják a forgalmat. El is küldték felszólító levelükben, hogy igenis küldtek SMS-t, kapaszkodjatok meg, a mobil internetes cucc számára. Aminek se kijelzője, se hangja, semije, amivel tudomásomra hozhatná, hogy túlforgalmazok épp. Ráadásul ezek a kondíciók sehol nem szerepelnek az eredeti szerződésben, csak az, hogy nézzen utána a neten. Ahol  ennél sokkal kedvezőbbek a pillanatnyi kondíciók. Ezt kifogásoltam a Média és Hírközlési biztosnál, aki gyakorlatilag copy-paste-ben elküldte nekem a T mobile állásfoglalását, hogy márpedig mobilinternetes eszközre is lehet SMS-t küldeni. Remek, végülis ezzel az erővel telefonálhatok a Napra is. És immár rámküldték a láncfűrészes jogászokat is, hogy  bírósági szakasz előtt áll a behajtás. Egyébként kb 15-18 éve vagyok a T mobile (előtte Westel) előfizetője, soha még késésem sem volt az utalással.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.02.08. 14:12:03

@Mercel: Melyikre gondolosz???
Lidl: Bluemobile -> T-mobile

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.02.08. 14:15:10

@CID: Kedves, tudatlan és műveletlen ismeretlen. Ha csak egyszer is lett volna a kezedben ilyen, el tudtad volna olvasni, hogy csak annyi van rajta, hogy a t-mobil szoftveres támogatást csak windóz alá tud adni, arról szóse nincsen, hogy milyen oprencer alatt használhatod. Sőt, írják, hogy megyen az mással is, csak sajnos nincsen támogatás rája.
Osztán azokkal mivan, akik olyan szviccsbe teszik, ahol széjjelosszák a netet, he? Ilyenkor csak pislogol-e?

Persze, jóduma, hogy akkor nevedd meg, de ha majd egyszer mást is el tudsz képzelni, mint hogy egy gépen csak pornót lehet nézni, akkor majdan rája jövöl, mi is ittend a dolog buktatója.
Egy ilen szerződés kétoldalú ám! Aztán ha sok ügyfélnek van mondva, hogy akkor neveddmeg, akkor egyszerre csak elfogy az ügyfél-e, mint a telenornál, he.

Marques 2012.02.08. 14:16:04

1 hét alatt 4 Gbyte forgalom esetén meg is érdemled....

Kutyuu 2012.02.08. 14:16:22

@CID: oszt ki mondta, hogy kötelező sticket venni? Itt alapvetően az internet a szolgáltatás, meg max a SIM kártya. A többi opcionális, így vicces lenne előírni, hogy mivel használd az így előfizetett internetet. Nem is írják elő...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.02.08. 14:18:57

@Dr Jozef Vengloš: Én pingvinnel használom, csak nem a saját szoftverével ügye. Szóval SMS nuku.

@CID: A kedvedért előjevettem a dobozáját az enyéminek. Oszt rajta van, hogy mekkel meg linukszal is megyen, he. No most akkó' mi legyen?

Dour ® 2012.02.08. 14:21:31

Nagyon gyagya az utánam következő.

zsoltix 2012.02.08. 14:23:44

@Dr.Wan_mikrohullámú_sütőtök?: Persze, hogy megvan. :) Használom is.

Mercel 2012.02.08. 14:23:53

Amúgy ez az egész kicsiben olyan mint amikor a bank szivatja halálra az ügyfelet.

Ott is le volt írva a 40 oldalas szerződés apró betűs részében, hogy kb. azt csinál veled a bank amit akar nem?
Há' mé' nem olvasta el a paraszt és tartotta magát ahhoz?!

Ja ott az életével és egzisztenciájával játszanak, itt meg "csak" szaros 56 ezerről van szó?:)

A bankok mentalitásán a fél ország felhördült, a T-nek meg a kommentelők fele igazat ad.
Pedig kb. ugyanaz a szemét szolgáltatói hozzáállás.

Nem az átlagjúzer dolga sasszemekkel figyelni a szoftvert.
Túrni benne szolgáltatói sms-ek után, és előre számolni a lehetséges lehúzással.

Konkrétan a szolgáltató dolga lenne, hogy egy hosszútávú élhető megoldást adjon az ügyfél számára.

Meg lehet nézni, hogy aki beküldte a posztot meddig lesz ezek után a Trémobil ügyfele.

A vodánál miért tudják megoldani, hogy ne szopjál?

Egyébként a posztoló helyében egyrészt méltányossági kérelmet adnék be első lépésben.
Ha ragaszkodnak a "jogos" pénzükhöz akkor pedig azzal a lendülettel mondanám fel nem csak a mobilnetet hanem az összes "Tés" szolgáltatást.

Ha van rajta ötszáz év hűségidő, akkor pedig meg lehet írni és fel lehet adni tértivevényes ajánlott levélben előre, hogy azon a napon felmondja az összes szerződését amikor megszűnik a hűségnyilatkozat időtartama.

Megteheti a Té meg legalább előre tisztában lesz vele, hogy bukott egy ügyfelet, aki nem csak, hogy nem lesz a továbbiakban a büdös életben többet fizető ügyfél, hanem még boldog boldogtalannak is elmeséli a sztoriját és két kézzel beszéli le minden ismerősét, hogy csak a Téhez ne!

56 ezeré' tökre megéri nem?:D

Amúgy azzal egy komment sem foglalkozott, hogy az egész szituáció azért történhetett meg mert az naív ügyfél alapszolgáltatása egy hétig szüneteltetve volt - a Szolgáltató tehát a "Té" hibájából.
Ezt is bele lehet írni a levélbe.
Amúgy minden számlát meg lehet támadni 8 napon belül.
Ha már a Té tetűsködik akkor fussanak pár kört a pénzükért, aztán pedig könyveljék el, hogy buktak egy ügyfelet aki egyébként több szolgáltatást is előfizetett.
Múltidőben.

"Frigyes"

komplikato 2012.02.08. 14:26:08

@batgirl: "hogyan kell szomszédtól wifit lopni, ha le van jelszózva,"

Backtrack???

Egyébként most értem savazzák a poszt íróját az SMS kliens miatt, de azért az nem gyanús, hogy állítólag ha eléri a forgalomkorlátot, akkor elvileg csak belassítás volt kilátásba helyezve, de 10Ft/Kb ár nem???

Megjegyzem általában nem szokás a szolgáltató saját szoftverét használni a modemekhez, mivel sokszor mindenféle álságos korlátozások állnak fent vagy simán csak régi és bugos verziót adnak.

Mercel 2012.02.08. 14:26:45

@Noname Cowboy:

Elnézést, tévedtem.
Rossz cégre emlékeztem és megvezetett a csomagolás is:)

Mea culpa:)

"Frigyes"

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.02.08. 14:27:38

@Mercel: Semmi gáz :)
Amúgy megtévesztően tényleg a propelleres cégre hasonlít :)

komplikato 2012.02.08. 14:28:11

@Mercel: No igen, az se mellékes, hogy más szolgáltatónál a sima internet előfizetéshez alapból jár opció, hogy INGYEN használhat a user mobil internetet ha a "vezetékes" behal.

KAMA3 2012.02.08. 14:28:59

Nah ha nyomdai anyagokkal is dolgozó grafikus vagy, akkor egy hét alatt összejön a 3 giga, még vészhelyzetben is.

Liliom08 2012.02.08. 14:30:18

én azért nem értek egyet azzal az állásponttal, hogy ha Ubuntuja van a posztolónak, akkor nincs sms, mivel az emberek igen nagy hányada nem Ubuntut használ, mivel sokkal bonyolultabb és általános elterjedése a Windowsnak van. Ha Ubuntut használ, sokkal járatosabb mint az átlag felhasználó, akkor pedig az adatforgalmat is tudja figyelni. Ennek a usernek teljesen biztos vagyok benne, hogy Windows rendszere van és egyszerűen nem figyelt. Nem kapcsolta ki az automatikus frissítéseket, vírusfrissítést és még esetleg mások is használhatták a gépet. A posztból még arra is következtetek, hogy nem telefonon, hanem személyesen vette a mobilnetet, így nincs is felvétel róla, szóval ezt is neki kéne bizonyítania. Sajna sztem nincs más neki, fizetnie kellene, mert behajtáskor már nagyon drága lesz ez a netezés...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.02.08. 14:32:07

Én azt hallottam, a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ezeket a problémákat is orvosolni fogják. A szép jövőben a forgalmat leszaró, az eszközt kezelni képtelen júzereket úgy figyelmezteti majd a szolgáltató, hogy a forgalomhatár túllépése előtt bekopogtat az ajtón egy egy szál bugyiba öltözött nyuszilány, és átad egy puszit meg egy tértivevényes figyelmeztető levelet.

CID 2012.02.08. 14:34:26

@batgirl: Jóvan, jóvan csak jót akartam :)

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.02.08. 14:38:54

@CID: 1. nem kötelező a szoftvert használni
2. a mai eszközök jó részébe simán be lehet dugni a SIM kártyát, tehát a "kukit" normális juzer el sem hozza a bótbó

tundrazuzmo (törölt) 2012.02.08. 14:40:03

Szerintem a belassítós előfizetésnél a belassítás az EGYETLEN bünti a kvótatúllépés esetén.

Tessék utánanézni, mert szerintem nem jogos az 56 eFt. És tessék váltani is, mert van olyan csomag - én is azt használom, ahol CSAK a lassítás van, büntipénz nincs.

CID 2012.02.08. 14:42:03

@newtehen:
Nézd, te ostoba.

Leemeltem a polcról egy T-Mobile Broadband Stick E153-at.
Nos aszonygya.
" Rendszerkövetelmények Tulajdonságok
- Microsoft
Windows 2000 (SP4)
Windows XP (SP2/SP3)
Windows vista ( SP1/SP2 )
Windows 7
- 100 MB szabad tárterület
- 1 GB RAM
- USB interfész ( 2.0 )

MAC OS
-Mac OS X 10.4, 10.5 and 10.6 a legújabb frissítésekkel

Pingvin sehol

Akkor most miről is kotyélsz kicsihuszár ?

Zéé-e 2012.02.08. 14:44:04

Aki van annyira profi hogy ne úgy használja mint ahogy a szolgáltató elképzelte (windows+kliensprogi), az úgyis megoldja magának a számlálást, és azt hogy ne szaladjom meg.
Az a baj, hogy ész nélkül veszi mindenki a mobilnetet, és azt hiszik az olyan mintha rendes, teljes értékű internet lenne alattuk. Nem egy embert kellett már észhez térítenem amikor a vezetékest akarta kiváltani ilyennel.
Általában az elég meggyőző érv az ilyeneknek, hogy a youtube-ot elfelejtheti ha nem akarja egy hét alatt elfogyasztani a keretét :)

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.02.08. 14:44:17

@CID: ezek a stickhez adott SZOFTVER követelményei, amit kurvára nem kötelező használnod!

al Dajjal 2012.02.08. 14:50:41

Ha a saját szoftverével használja, akkor van benne SMS megjelenítő felület - még küldeni is lehet róla.

Ha másmilyen szoftverrel használja, akkor kártya kivesz, telefonba be, 1730 számra elküld egy, azaz egy darab G betűt. Válaszüzenetben ott van a rendszerük által nyilvántartott adatforgalom. Van egy kis frissülési ideje a szervervek - 5-6 óra - meg belekerül némi pénzbe (~50-60 HUF) de már meg is úszta a horror számlát.

Mellesleg ha tudja, hogy forgalmi korlátos a mobilnet, akkor miért torrentezik tovább, mintha a madzagos netje lenne????
Gyors számolással az 56.000 HUF az 560MB, amit nehéz böngészéssel és e-mailekkel összehozni.

asdf 2012.02.08. 14:51:01

@Dr Jozef Vengloš: "Már nem azért, de ahogy fentebb is említik páran, a kütyüvel feltelepített program mutatja is az adatforgalmat, meg lehet tekinteni napi, heti, havi vagy akármilyen intervallumos lebontásban."

Ja, aztan ha ugyanazt a simet/sticket tobb gepben is hasznalod, maris szart sem er, hogy mit mutat.

Amugy ordogtol valo lenne, ha emailt IS kuldene a szolgaltato?

csacsiadugóban 2012.02.08. 14:55:38

Mondtad hogy melyik számra kéred az sms-t?:) Hát nyilván alapból a modemre megy, hisz ott használod a szoftvert. Az meg más tészta hogy nem használod (mert pl más a rendszer), ez nem a t-mobile hibája.

Én 1ébként nem tudnék aludni éjjel, úgy felb**na hogy egy 3 gigás korlátos netet használok desktopon, mindenféle forgalomszámláló progik nélkül...

Volt nekem is, vodás, de az nem túlszámlázós volt, lassítós, és több sms-t is kaptam a lassítás előtt, jófejek voltak, igen a szoftverre ott is... Ezért használtam csak.

zolika78 2012.02.08. 14:59:08

Kedves naiv ügyfél! Te vagy a barom, a mobil internetes cuccra (usb modem) igenis lehet sms-t küldeni, a kezelő program (amivel csatlakozol az internetre) fogadni is tudja.
Biztos, mert én is ilyet használok, és kaptam már néhány sms-t.
Ha pedig figyelmen kívül hagytad őket akkor fizess. Hiszem ezt vállaltad, mikor aláírtad a szerződést.

ViG0 2012.02.08. 15:01:10

Undorító szar banda. A megoldás Telenor v Vodafone, el kell felejteni a T-mobilt.

England win The Ashes! 2012.02.08. 15:02:07

@newtehen: Rendben, de akkor gondolom azt is tudod ellenőrizni, hogy mennyit fogyasztasz. Én az első napokban óránként csekkoltam, utána kezdtem megnyugodni, hogy bele fogok férni a 3 gigába. Mondom, nem egész 1 giga volt a hónap végén, szóval akár némi videómegosztó is belefért volna. Szokásos módon neteztem, mindössze azokat hagytam ki, amit fentebb is írtam (Skype, YT, filmlehúzás, sztrím).

Vészmegoldásként szerintem ennyi elég.

Ami a posztolót illeti: szívás, de előtte utána kellett volna néznie, hogy mi mennyit fogyaszt. Jól számolom, hogy a 3 gigán felül további ötöt elégetett a két nap folyamán?

FDToth 2012.02.08. 15:02:10

Hűség? Manapság már nem számít. Én már 92 óta (westel 0660) ügyfél vagyok, de xarnak a fejemre. Hiába az évi több milliós tel+net számla, semmit sem ér.
Ott b***nak ki az ügyféllel, ahol tudnak. Persze ez magyar sajátosság, FR-ben pl. VIP ügyfélként no várakozás és még le is ültetnek + megkínálnak üdítővel.... soron kívüli szerviz és távsegítség...ennyi.

CID 2012.02.08. 15:02:32

@a fene tudja még: Az lehet, de a postolo elvitte a kukit, és azt is használta. Ráadásul tisztában volt vele, hogy 3 GB-ja van egy hónapra, és mégis egy hét alatt kb. 8-at használt, másrészt ezt a csomagot kb. 2 éve nem tudja választani, mert már megszűnt, harmadrészt meg nem 1ft/10KB, hanem 0.11ft/10KB.
Annyit kamuzik a postoló ( persze, lehet nem akarattal, szimplán a szokásos okos vagyok de mégsem ), hogy az már sok.

Alternatív 2012.02.08. 15:03:17

Úgy emlékszem, hogy a hírközlési törvény szerint ha 48 óráig kimarad a szolgáltatás, akkor az egész havidíj visszajár.

Petyat 2012.02.08. 15:03:24

Csodálom, hogy még van ügyfele a nagy T...estvérnek. Én 2005-ben döntöttem el, hogy soha többé nem szerződöm velük. Ennél aljasabb bagázst nehéz találni az országban.

juliusbond 2012.02.08. 15:05:29

Használni kell a T_Mobile által ajánlott programot, az meg tudja jeleníteni az ilyen figyelmeztető SMS-eket. Nekem laptopba belülre épített modemem van. Azzal tényleg nem tudom, lehet-e SMS-t kapni, és nem használok semmi spéci programot, csak Win7-et. Így egyéb eszközökkel nézem, elértem-e már a korlátot. Egyébként új az előfizetésem, így télleg csak lassít, de nem kell pluszt fizetni.

England win The Ashes! 2012.02.08. 15:07:10

@asdf: "Ja, aztan ha ugyanazt a simet/sticket tobb gepben is hasznalod, maris szart sem er, hogy mit mutat."

Miért, ha a simet két telefon közt váltogatod, akkor ezáltal két előfizetésed lesz?

(A méles felvetés jogos.)

CID 2012.02.08. 15:11:33

@Dr Jozef Vengloš:
Nem csak a forgalomszámláló ( mely a gépre telepített SW ) nem tudja, a másik gépen mennyit forgalmazol.

Honnan a bűbánatból kellene tudnia a rendszernek a prostoló mail címét ?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.02.08. 15:11:40

@Petyat: Amúgy ötleted jobbra? Mert ne mond, hogy a másik kettő nem aljas bagázs!
Ez faszán le van kartelezve. Csak persze nem bizonyíthatóan. Mindegyik másban szar. Aki nem figyel oda azt itt is ott is lehúzzák.

zsoltix 2012.02.08. 15:12:13

@asdf: Én ugyanazt a simet használom telefonban is, gépben is. Összeadom a két készülék által mért adatforgalmat, ha kíváncsi vagyok rá, hol tartok. Nem nagy ügy.

Jógyerek 2012.02.08. 15:13:00

A stick-kel lehet SMS-t küldeni és kapni is, hanggal is jelez, amikor befut, és persze ott van az üzenetes fiókban. Azt is jelzi, hogy van bejövő üzenet. Az igaz, hogy mindehez kell egy számítógép ill. a képernyője (+ audio bekapcsolva).

Petyat 2012.02.08. 15:13:56

@Merész kőszáli kecske:

A voda stickje nem kompatibilis az ubuntuval. Alapból azt mondták a supporton, hogy nincs linux támogatás, de a nemzetközi oldalon találtam hozzá drivert. Azzal sem ment. Ezért van a munkatársam gépén 2 hete XP.

Hangsúlyozom, ez a voda stickje. Lehet, hogy a T...szar működik ubuntuval. Az is lehet, hogy ezért ilyen drága. :D

CID 2012.02.08. 15:16:51

@Alternatív: Lehet, rosszul emlékszel, de az 1 hét kicsit gyanús, mint a többi zagyvaság.

Dr. GGG77 2012.02.08. 15:17:41

A T-nél nem létezik szarabb, szemetebb cég ebben az országban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.02.08. 15:17:42

@CID: Ó, hogy a manóba. És csak ez az egy Sztikk létezik, he? Arról nem is beszéve, hogy ezek a sztikken levő szoftvernek a rencerköveteményeji, biza. Én mege nem pont aztat mondtam, hogy azmeg nem is futik pingvin alatt, de azé netezni meg lehet-e?
Akkó, légy olyan bátyám, ma már így megerősítetted hogy nem lehet pingvin alatt SMS-re használni a mellékelt szoftvert, mutassad már be, hogy mégis? Mármint azon kívül, hogy nemkötelezőmegvenni.
Aztán meg arra sem válaszoltál nagy okosan, hogy mivan, ha valaki meg nem is használja eztet a sztikket, he? Mert mongyuk célgépbe vagy szvicsbe rakja belefele a kártyáját.

Mer szerintem te meg még nagyon nem jöttél rája, hogy a mobilnet mega zuesbé sztik egymástól elválasztható ám, csak arra figyelsz, hogy a pornó beleférjen a háromgigába.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.02.08. 15:19:52

@Dr Jozef Vengloš: Persze, hogy tudom. Mondjuk az SMS-re még nem találtam megoldást. Mondjuk nem érdekel, a 8G-s businesL csomagba beleférek, ahol meg lehet, wifi.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.02.08. 15:21:10

@CID: akkor is dögöljön meg a témobil tehene!

England win The Ashes! 2012.02.08. 15:21:58

@CID: Ja, oké. Én csak egy gépen használtam. Azt gondoltam, a kártya teljes adatforgalmát jeleníti meg a szoftver, függetlenül a géptől.

Petyat 2012.02.08. 15:22:27

@Noname Cowboy:

Mindegyik genny, de amikor T ügyfél voltam, többször éreztem azt, hogy szándékosan basznak ki velem. A többinél, csak trehányságot és dilettantizmust tapasztaltam. Félig viccesen szólva a T egy gonosz cég! :)

Phaszphej · http://phaszphej.blog.hu 2012.02.08. 15:24:57

"A bankok mentalitásán a fél ország felhördült, a T-nek meg a kommentelők fele igazat ad.
Pedig kb. ugyanaz a szemét szolgáltatói hozzáállás."

azert a kommenteloket,mint kategoriat es az ide fixen irogato 10-20 aldis/elsozo primitv parasztot ne mossuk mar ossze.
egy normalis blogon/forumon,ahol van moderator,nem ilyen lenne a hozzaszolasok "hangulata".

itt ha irsz egy levelet,h kiraboltak az utcan, 10 bol 9 hozzaszolas azt firtatja,hogy miert kell neked az utcan jarnod,miert nincs fegyvered es amugy is megerdemled,mert volt mit elrabolni toled.

maga a tema mar volt itt a homaron,nalunk is becsuszott egy 13ks szamla,mert ra volt dugva a muterom 5230-as nokiaja a pc-re,amikor a szamitogepre telepitett ovi suiteot frissiteni akartam.
a pc az otthoni vezetekes netre volt kotve.
azt,hogy miert a telot es miert mobilneten at frissitetette mar reszletkerdes.

ha egy ettermben 500 forint harom deci kola,akkor ki lehet irni az etlap vegere apro betukkel,hogy a fel literes mar 10 ezer, csak eppen nem ETIKUS dolog.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.02.08. 15:25:06

@Petyat: Valahogy nem érzem ezt a fajta törődést. Nem is értem miképpen tud veled kibaszni? Szándékosan 1-est ad az az órán? :)

sokadszorra 2012.02.08. 15:26:08

Direkt megnéztem: Mobilnet megy, sms jön: felugrik egy "buborék" a tálcáról, hogy új üzenet érkezett a ... számról.

Csak ugye az ilyen felugró idegesítő izéket a felhasználók 90%-a nem olvassa el.

Asztalos Gábor 2 2012.02.08. 15:31:53

@Phaszphej:
"
ha egy ettermben 500 forint harom deci kola,akkor ki lehet irni az etlap vegere apro betukkel,hogy a fel literes mar 10 ezer, csak eppen nem ETIKUS dolog. "

főleg akkor nem etikus, ha 2 literes üvegben hozzák ki és nem tudod hogy 3 decit vagy 5 decit kaptál, és majd utólag kiszámlázzák.

peter3374 2012.02.08. 15:32:13

@LAVÓRVAGÁNY: hülyegyerek akkor mégis kivel szerződjön az ember, ha a szolgáltatókkal nem lehet?
küldjön postagalambot?

Petyat 2012.02.08. 15:34:47

@Noname Cowboy:

Ha kiváncsi vagy: ADSL internetet rendeltem tőlük. Szerződés szerint 30 nap alatt bekötik. A harmincadik napon délután jött a mogorva szerelő. A modemet bedugta a szobai telefoncsatlakozóba, az UTP-t pedig a gépbe. 5 perc volt. Erre mondom neki, hogy az ajtótól a szobáig cserélje már ki nekem a kábelt, mert látszik, hogy 20 éves és több helyen töredezett. Erre csak annyit mondott sértődötten, hogy az nem az ő dolga. Jó rendben, ajtón belül az én saram, de kérdem én mi a faszomra vártam egy hónapot, mert amit a csóka 5 perc alatt megcsinált azt én is meg tudom oldani 3 perc alatt. Sok szolgáltatónál van már kezdőcsomag. Aki tudja mi az az UTP és fel is ismeri, az minek várjon a "szerelőre", odadják a modemet, vidd haza rakd össze. A T-nél nem hogy nem volt ilyen opció, hanem még kibaszásból, az utolsó nap küldték az embert.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.02.08. 15:38:11

@Petyat: Nekem ezért fura mert amikor rendeltem a telefonvonalat akkor pl asszem 1 héten belül ott volt a szerelő. mire kérdezhettem volna tőle bármit is kész volt.

CID 2012.02.08. 15:39:32

@newtehen: Te nagyon marhi annyi pénzért már 16 GB-ot adunk :)

De ezen kár pörögni, SW HW ide vagy oda. Anno megvette a poster a 3GB-os mObilinternet csomagját, mely salyátossága, hogy a 3 GB felett 0.11ft/10 kB-ot számláznak. Az, hogy neked, nektek nem jó a mellé adott SW, HW arról nem hiszem, hogy a T tehet ( ha valaki nagyon hülye, és a kedvenc hajszárítójával szárítja a haját fürdés közben az dögöljön meg ), vannak adatforgalmat számláló figyelő programok, és az a plusz 5 giga, nem hiszem hogy egy sima elnézés lenne.

Az persze kérdéses, hogy tényleg mondta e neki valaki, hogy ezzel a csomagal nem kell túlforgalmazási djat fizetnie. Szerintem csórikám csak keverte a RelaxNETM csomaggal, ami szintén 3 GB-t tartalmazott, csak nincs túlforgalmazási díj. De, ha valóban ezt mondta neki valaki, akkor inkább azon a vonalon kellene elindulnia, nem az általad javasolt faszságon, hogy nem tud SMS-t fogadni....
Megjegyzem, a szolgáltatónak nem kötelessége az adatforgalmi limit elérésekor SMS-t küldeni, ez pusztán egy lehetőség, és számlareklamációra nem is alkalamas.

sokadszorra 2012.02.08. 15:40:22

@Petyat: Mondjuk arra, hogy a központban a drótod _másik__végét_ bedugják a DSLAM egy szabad portjába.

nem-igen 2012.02.08. 15:41:22

használtam ilyen sticket, T-set és Pannonosat is. A kütyüre küldött SMS-eket a hozzá adott szoftver megjeleníti, valamint hangjelzést is ad, amikor SMS érkezik... én rendszeresen onnan vettem észre, ha átléptem a keretben foglalt adatmennyiséget... Szóval azért ez nem egészen így van.

Petyat 2012.02.08. 15:47:53

Sokadszorra és Noname Cowboy!

Ti elégedett T ügyfelek vagytok, nem gondoltam, hogy van még ilyen ember az országban. Szerintem ne vitázzunk, Örüljetek az elégedettségeteknek, csak fogadjátok el, hogy én nem voltam az.

kavicsq 2012.02.08. 15:55:13

Egy alkalommal, pár évig használtam ilyen bizgentyűt én is, majd amikor beköttettem a vezetékes netet, akkor felhívtam a tmobile-t, hogy visszaadnám, megszűntetném, elég volt. Az ügyintéző közölte, hogy oké, a stick marad az enyém, kész vagyunk. 3 év múlva!! kaptam egy levelet, hogy nem a szerződésben foglaltak szerint mondtam fel (írásban), így 3 hónapnyi elmaradásom van kamatokkal együtt. 25k forint! (volt sms küldés is stickre-amin ugye láthatták, hogy semmi adatforgalom nem volt már). A legröhejesebb, hogy 12 éve vagyok így-úgy a cég előfizetője ugyanazon a telefon számon, de levélben és stickre küldött sms-ben értesít egy mobilkommunikációs cég. Nevetségesen még 3 év után megkérdezték, hogy ki volt az az ügyintéző, akivel beszéltem és mikor volt óra perc pontossággal! Röhej...hónapok óta áll az ügyem, azt ajánlottam, hogy 1,5 havi alapdíjat kifizetek és zárjuk le. 9ezer forintot. Semmi válasz, semmi reakció azóta sem!

ringer 2012.02.08. 16:02:48

@Kutyuu: Nekem is volt még éppen a Lenovo előtti időkből hasonló (T-s) TP gépem szintén Ericsson modemmel. És ahhoz le tudtam tölteni szoftvert, nem kellett at paranccsal megadnom az apn-t. Arra mondjuk nem emlékszem, hogy tuti volt-e benne sms kezelés, de logikusabbnak tűnik, hogy volt...

cliffbarnes2 2012.02.08. 16:04:55

ez velem is elofordult egyszer, nyaron, szinten veszhelyzetben es szinten t-mobile.
gondoltam nyaralas elott biztos, ami biztos, azert elviszem magammal a mobilnetet hatha dolgoznom kell. kellett.
kozel 60 e ft jott ossze tulforgalmazasbol. persze se SMS, se email, se telefon. de hat hogy is varhatna el az ember a tolvajtol, hogy szoljon mar azert, amikor éppen meglop...
ez egy tudatosan felepitett uzleti model, ami tulajdonkeppen uzsora modszereken nyugszik.
es ezek utan meg van pofajuk sirni, mert az extra profit helyett, csak "siman" profitot tudnak hazavinni par evig?
hat bekaphatjak, de jo melyen!

galicius 2012.02.08. 16:20:08

Az utolsó mondatod ragadta meg a figyelmemet,hogy gyakorlatilag kezdetektől fogva T-s vagy.Még akkor is,ha a T azelőtt Westel volt.Én is ugyanilyen vagyok,ráadásul egy kicsit jobban beleláttam a dolgokba,mert külsősként 12 évet eltöltöttem a Westelnél,majd később a T-Mobile-nél.Az,aki ezt az egészet megvalósította,úgy hívják,illetve hívták,hogy Pete József.Ő volt az az ember,aki behozta a rádiótelefont Magyarországra.Ha költőibb akarnék lenni,akkor ő taposta ki az utat,hogy megvalósuljon.Aztán Jött Sugár András,akit a németek gyakorlatilag elzavartak,mert nem fért össze filozófiájával az,hogy a nyereséges mobiltelefon ágazat finanszírozza a hagyományos telefon veszteségét.Mag még sok minden más,de ez most nem érdekes.A lényeg az,hogy az a vezetés,amit Pete úr és Sugár úr képviselt és gyakorolt,az korrekt volt.Abban az időben az előfizető partner volt,akit ki kellett szolgálni maximálisan,hiszen ő tartotta el a céget.Akkortájt olyanok is előfordultak,hogy,ha esetleg 5 forint differencia volt az előfizető kárára,azt is vissza kellett kapnia.Ma ez röhejesen hangzik,de így volt.A mai cégvezetésnek nem ilyen a hozzáállása.Ők az előfizetőt úgy kezelik,hogy minél jobban,gátlástalanul átverjék,leszedjék a pénzét és ezért olyan szolgáltatást adni,ami -ha nem is kritikán aluli - minimális.Itt tartunk ma a T csoporttal,de ne aggódj,lesz ez még rosszabb is.Ez a mostani rabló banda nem ugyanaz,aki annak-idején elindították ezt az egészet.Próbáld meg nem hagyni magad hülyének nézni,még akkor sem,ha Te,mint egy kis porszem ellent kell tartanod magad a nagy viharral szemben.

Max43 2012.02.08. 16:41:15

Itt meg lehet nézni, hogy melyik mobilnet csomag forgalmi díjas, illetve hogy melyik sávszél korlátos:

www.telko.hu/mobil-internet-arak-osszehasonlitas/mobil-internet-arak-szamitogephez-osszehasonlitas

Cicás 2012.02.08. 16:43:00

@nem-igen: 3 éve használok egy ilyen sticket. A bejelentkező panelen teljes napi, heti, havi és összesített statisztika jelenik meg! Ezen olvasható a küldött SMS is! A posztoló valamit elfelejtett telepíteni.

bukdacsolonyihagecc 2012.02.08. 16:50:00

fuhh vazzeg... ez egy nagyon kemeny post. sokkolta is az agyamat, minja kifutok a hoba es csinalok angyalkat.

latom sok itt a megfejto linux, stb...

sz.tetek ha annyira "okos", hogy azt gondolja: nem lehet sms-t kuldeni a pendrive-ra, akkor linuxot hasznal? Laptopba dugdozza a simkartyat? nem hinnem.

Macropus Rufus 2012.02.08. 17:06:06

SMS: érthető a felháborodás.
Márészről: forgalom díjjas előfizetéssel 500Mb-ot leszedni... Hát ezt hívják tanuló pénznek :o

Sokat nem tévedtem
1Ft = 10kb
1000Ft = 10Mb
10000Ft = 100Mb

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.02.08. 17:10:14

Ebben a posztban több furcsaság is van.

1. SMS-t tényleg lehet küldeni a mobil internetre. A szolgáltatótól kapott szoftverben van SMS-fogadó-küldő kis program is. Az SMS nem megkapása tehát nem lehet kifogás.
2. 3 gigát elnetezni egy nap? Még nekem se jön össze, igaz, én nem töltögetek lefelé, viszont streamelek zenét ezerrel.
3. 56 ezres számlát összenetezni a siralmasra lebutított sebességgel? Ami olyan lassú, hogy sokszor még csatlakozni se lehet vele?

A feltételek viszont tényleg legyenek kiaggatva valahova, netre, bárhova. ám az ügyfél által aláírt szerződést is érdemes átolvasni és akkor nem ér meglepetés. Az nem kifogás, hogy szinte sose használja.

A T-mobil követelése jogos, méltányosságból ajánlhatnak részletfizetést vagy 10% jóváírást.

balu_a_medve 2012.02.08. 17:20:02

Emberek, fejemkoppan azasztalon, mennyi hülyeséget írtok. Én régi mobilnet-használó vagyok a T-nél, informatikus, úgyhogy pontosan tudom, hogy az egész rendszer, az SW-vel és HW-vel együtt úgy szar, ahogy van, és csodálom, hogy nem informatikusok be tudják egyáltalán indítani. Az sms a stickre meg különösen röhejes, hiszen a jóember egy ELŐFIZETÉSHEZ vette kiegészítésként, akcióban, azaz volt egy telefonként használt előfizetés is hozzárendelődve.

Többen azon vergődnek, hogy igenis lehet stick-re sms-t küldeni. Hát, kéremszépen, ez irreleváns érv. A posztoló sem mondta azt, hogy nem lehet. Csak annyit, hogy a nyilván a fasza se számított rá, hogy oda küldenek, és valszeg a szoftver sem jelezte neki, és itt nagyon is felmenteném a posztolót, a szoftver baromi szar, az első verzió frissítés nélkül nem is működött (!!!!) (ja, mac, támogatott), és amikor ment, akkor is megbízhatatlan volt, és gyakran lefagyasztotta a gépet (ismét: mac, nehéz fagyasztani). Mostmá kb. a 23. frissítésnél tartok, a fél netet átkutattam olyan driverért, ami megy, végül a gyártótól szereztem, ami egy külön nyomozás volt, hiszen a webnwalk brand alatt ment a cucc, és több gyártó csipjeit is használja a T (a gyártó abszolút korrektek volt egyébként, és adott egy relative stabil drivert-szoftvert). Ja, még egy dolog: a posztoló (mobil)netet vett, nem sms-ezni akart.

A másik baromság, amit nagyon sokan írnak, hogy "aláírta a szerződést, tudta, mi lesz, ha túlforgalmaz, biztos sok pornót nézett, megérdemli". Akik ezt írták, azoknak szövegértelmezési problémái vannak. A posztoló konkrétan leírta, hogy a szerződési feltételek a NETEN vannak, és azok az alkalmazottnál KEDVEZŐBB árat jelölnek meg, továbbá szóbeli tájékoztatást is kapott arról, hogy túlforgalmazás esetén nem kell izgulnia, mert csak lassítják a netjét.

Na csá!

ichtus 2012.02.08. 17:31:53

Mobil sticknél (sic) a csatlakozási felületen látszik, hogyha sms-ed érkezik, sőt, nálam még a jobb alsó sarokban is megjelenik. Szóval igen is lehet smst kapni rá... Az, hogy túlforgalmazás esetén számláz, nemcsak a sebességet korlátozza, az kelet-afrikai megoldás a 21. században.

karnak 2012.02.08. 17:34:01

hat ez a rohadek telefontarsasag. veszel valamit, nekem volt es van t-s (korabban vodas es pannonos is volt) mobilnetem, tenyleg csak uton, vagy ott hasznalom ahol nincs mas.

ha klienssel hasznalom, akkor mint fentebb tobben irtak, boritek, jonnek az sms-ek is.

ha meg nem, akkor ez olyan, h veszek valamit, ami x mertekig hasznalva jo arban van, a felett meg kva draga. esetleg csekkolom h x-hez kepest hol allok.

olyan helyzet is elkepzelheto, hogy ha tudom, hogy nem eleg az x, akkor csomagot valtok, stbstb.

ertem en, hogy ki kell szolgalni az ugyfelet, de lassan tenyleg amerikaba kepzeljuk magunkat, miert nincs rairva a viszapillantora, hogy kisebbek a targyak es miert nincs rairva h ne rakjon macskat a mikroba posztok szuletnek.

van egyfajta melldongetes a magyarokban, ami joreszt valami idealizalt propagandabol fakad, hogy a mi szalamink mindennel jobb, es a mi paprikank mindennel jobb, a mi palinkank, a mi borunk.. nem, nincs igy, ha szalami, akkor az olaszok meg a spanyolok, ha paprika akkor spanyolok, ha bor, akkor francia-olasz-akarki, es sorolhatnam de nem a magyar csodatermek jut eszebe barkinek kint...

... es hogy a targyra terjek, nem, nem vagyunk okosabbak az altalunk debil hulyenek nezett amerikaiaknal, csak nekik esetleg van penzuk hulyenek lenni.

karnak 2012.02.08. 17:36:34

ja igen, es a forgalmi adatok lekovethetoek a kliensprogramban. ha nem telepiti, akkor mit szeretne, hogy a t felhivja, hogy gipsz jakab ur, nagyon figyeljen, mert sokat netezik, es ha igy megy tovabb, akkor draga lesz?

Dargo77 2012.02.08. 17:37:41

1. SMS valóban megy a mobil internetre, de az alkalmazási szoftvertől függ hogy megjelenik-e vagy nem.
2. A forgalom számláló megint csak az alkalmazástól függ, hogy megjelenik-e vagy nem.
3. Igaz, hogy a T* csak window-s környezetre mondja, hogy használható a stick, de általában ezeket nem a T* gyártja így az eredeti gyártó oldaláról letölthetők a nem window-s driverek is, legfeljebb angol nyelvű lesz a kommunikáció.
4. ténylegesen történt-e forgalom lassítás, azt sajnos még a T* által adott alkalmazásból sem tudod kihámozni.

Amit javasolni tudok, amennyiben tényleg azért kellett mobil internetet használnod mert a T csoport másik tagja által szolgáltatott internet nem volt elérhető számodra, akkor a következő lépéseket tedd meg:
- Adj fel egy ajánlott (tértivényes) levelet a T*-nek, hogy X és Y dátumok között nem volt elérhető a szolgáltatás számodra. Kéred indokolják meg a szolgáltatás kiesésének okát, egyúttal jelezd, hogy az ebből felmerülő költségeidre illetve károdra igényt nyújtasz be feléjük.
- A vonalas routered statisztikai adatait mentsd le.
- T válasz levele alapján két irányba mehetsz tovább:
1. Elismerik a szolgáltatás kiesését. Ebben az esetben hivatkozva a levelükre egy újabb tértivényes levélben nyújtsd be a kártérítési igényedet.
2. Nem ismerik el a szolgáltatás kiesését, akkor a routered statisztikai adataidat ( ha sikerült lementened ) csatolva küldj egy levelet a szolgltatás kieséséről.
- T újabb válasza után, már lesz alapod mind bíróságra menned, mind a felügyeleti szervhez fordulni.

Balek 2012.02.08. 17:42:25

@Mercel: "A bankok mentalitásán a fél ország felhördült, a T-nek meg a kommentelők fele igazat ad."
Na akkor ez pont ugyanaz a reakció, nem? :)

karnak 2012.02.08. 17:43:38

@balu_a_medve: nem vagyok informatikus, de kb 8 eve mindenfele mobilnetem volt, vodastol t-ig (kozte vajon mi)

1, nem irta h mac es ha jol emlekszem azt sem maga irta at maganak a linux-at ugy, hogy az ne jelezze az sms-t.

2, pc-n teljesen jol mukodik, ertem a mac-es gondodat, bar fura mod mas mac-es ismeroseimnel nincs ilyen gond, de ez legyen a ti harcotok, barmi lehet.

3, ha valaki arra nem kepes, hogy megnezze, mennyit fogyaszt, azaz mennyit forgalmaz, akkor hogy is van ez?

4, ha szerinte a szamlazas valahogy van, es ezzel ellentetes iromany van a neten, akkor menjen panaszkodni, es elvileg igaza lesz, de en ezt a szovegkornyezetbol erosen ketlem, santit a dolog, nem hiteles, nem hiheto.

987 2012.02.08. 17:50:51

Mobilnettel telefonálni is lehet, úgy 200 ft + áfa / perc. A program amit hozzá adnak nem mindig jeleníti meg az sms-t. Sőt, sokszor órák múlva kapom csak meg az értesítést. A forgalmazott adatmenyiség számláló csak tájékoztató jelegű közel sem pontos. Küldhetsz sms a pontos adategyenlegek lekérésére 50 valahány ft és az sem percre pontos. A figyelmeztető sms hiányát mikor szóvá tettem közölték hogy az külön kérni kell. Átváltottam egy ugyanolyan csomagba 2k ft volt a váltás de most már nem számláz túl csak lassít.
Görénység ez a CSAPDA szolgáltatás a túlforgalmazási díjjal együtt.

balu_a_medve 2012.02.08. 18:03:44

@karnak:

"nem irta h mac es ha jol emlekszem azt sem maga irta at maganak a linux-at ugy, hogy az ne jelezze az sms-t"

Tökmindegy, hogy mac vagy nem. Az adott chipset-tel a win sem működött jól (panaszkodak is). De jelzem, hogy amikor működött, akkor sem jelezte az smseket, én is csak később fedeztem fel, hogy ilyen van. (mert egyrészről örültem, hogy megy, másrészről én netezni akartam, nem smsezni :) )

"ha valaki arra nem kepes, hogy megnezze, mennyit fogyaszt, azaz mennyit forgalmaz, akkor hogy is van ez? "

Hol nézze meg? Rákérdezett, ott megnyugató választ kapott, és később a neten sem talált mást. Éppen ez az: a szerződésben a netre hivatkoznak.

gombosg 2012.02.08. 18:10:09

Erősen az anyjukat. Nevetségesek.

Eddig talán a T-vel kapcsolatban hallottam a legtöbb mocskot, de mindhárom szolgáltatónak vaj van a füle mögött.

Szerintem simán el lehet kerülni a fizetést, csak ilyenkor azért üti a vasat a T, mert gondolom tudja, hogy efféle helyzetben az emberek 95%-a nem szénné pereli őket, hanem káromkodva bár, de kifizeti az összeget. A maradék 5%-ban meg max. elengedik az összeget.

Picsasereghajtó 2012.02.08. 18:38:29

@horex: 3 giga az manapsag lofasz, kb 0,25 - 0,5 darab film. 2012-ben mobilnetrol sem kene luxusnak lennie, csak az elbaszott magyar mobilszolgaltatok szerint az.

karnak 2012.02.08. 18:51:26

@balu_a_medve: ok, mondom, nekem soha semmi gondom nem volt, 4 fele stick-em volt (voda egy, pannon egy, t 2 fajta), mindegyik felugrott, gond nelkul, nyilvan az enyemre, es akiket ismerek es hasznaltak (kb 20 ember) azoknak nem volt ilyen gondjuk.

mivel informatika, el tudok kepzelni barmit, nem gondolom h mindenki jo drivereket tud vadaszni valahonnan, vannak ilyenek.

hol: nalam a kliensben van forgalmi adat lekerdezes nem tunt nagy ordongossegnek.

mekeke 2012.02.08. 19:06:46

Vót nekem is kiesés, használtam a Napijegyet. Az SMS 4 órával később érkezett, egyszerre kettő, két nap alatt sikerült egy tizest rádobnom.

balu_a_medve 2012.02.08. 19:08:13

@karnak:

"ok, mondom, nekem soha semmi gondom nem volt, 4 fele stick-em volt"

Oké, ez természetesen simán lehet. Egy csomó ismerősömnél ugyanez: bedugja, aztán megy. De jópárnál nem (állandóan engem basztatnak, hogy segítsek már nekik), és vadászgatni kell a drivert stb.

A forgalmi adat tájékoztató jellegű, ráadásul én úgy vettem észre, hogy csak sessiont mér (bár az utóbbi időben nem figyelem, továbbá ez a méricskélés erősen kliensfüggő).

Torci 2012.02.08. 19:17:28

Ez nem Homárra való!
Egyszerűen csak hülye volt a juzer.

A Homár se különb, mert nem nézett utána, mielőtt ökörséget közöl le..

dr. Ez a felhasználó elhatárolódik saját magától · http://ideologiak.blog.hu/ 2012.02.08. 19:18:19

SMS fogadó szoftver van a kis cuccban (tényleg van, speciel tudom, nekem is van ilyen kütyüm), aki meg 3Gb-t elnetezik akár egy hét alatt is, az meg is érdemli. Erről ennyit.

ubu1 2012.02.08. 19:21:19

Egy ismerős vett PCMCIA mobil net kártyát, de vagy fél évig nem tudta használni, mire megkért, hogy nézzem meg. Egyszerű inkompatibilitás volt. Egy megfelelő hangvételű levél ment a Pannonnak, és kicserélték ingyen USB-sre. Működött. Aztán ment még egy levél, és jóváírták a teljes addigi időszakra feleslegesen fizetett (pedig jogosan számlázott) havidíjat. Tudni kell szolgáltatót választani.

kpityu2 2012.02.08. 19:23:38

Korlátos net? Lúzer. Gyorskölcsönt nem vettél fel?

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.02.08. 20:08:00

Sőt, úgy is lehet mobilkukival SMS-t fogadni, ha átteszed a benne lévő SIM kártyát egy telóba.

Egyébként 3 Giga nem sok egy hétre. Nekem a legkisebb heti forgalmam annyi, a legnagyobb meg 30 Giga.

fagzal 2012.02.08. 20:38:16

1. A szolgáltató köcsög.
2. A mobil net béna.

Megdobbent 2012.02.08. 21:00:55

Keccaegy!
Es monnyon le minden mobilnet sapolo kufar! Meg szorgos nepunk gyozni fog!

Loona 2012.02.08. 21:20:13

Évek óta Linuxos vagyok, és évek óta használok mobilnetet is. Mindhárom szolgáltató meg volt már, mindhárom működik vele. (Bolt szerint egyiknek sem kéne... Pici ész kell... Azon meg végképp behalnának, hogy most a pannonos USB-ben van a vodás kártya, mert az az USB a kedvence.)
Poszthoz visszatérve: posztoló hülye. Ha nem Linuxos a gép, akkor látja, hogy SMS jött, de a lassítás enélkül is érezhető, én rögtön észrevettem, mikor 10G után megálljt parancsoltak, és belassítottak...

CID 2012.02.08. 22:24:14

@Loona: "Azon meg végképp behalnának, hogy most a pannonos USB-ben van a vodás kártya, mert az az USB a kedvence.)"

Hát, ezen tényleg behalnának :) De te is, ha valaki komolyan venné az illegális hálózat függetlenítést, és neadj isten megbasznának érte ( már persze, ha SIM lockos volt a modemed ) :)

Xezs 2012.02.09. 00:50:14

Túlforgalmazni ősi román szokás.
Ezért 56 ezret elkérni: szintúgy ősi román szokás.

komplikato 2012.02.09. 02:25:07

@al Dajjal: "Gyors számolással az 56.000 HUF az 560MB, amit nehéz böngészéssel és e-mailekkel összehozni."

Két karácsonnyal ezelőtt volt itt ilyesmi cikk, mert sok gyereknek vásárolt telefon első nap elhasználta az 5.000-es feltöltést, hogy az Index főoldala ilyen árszabás mellett valami 4.700 forint ... 1x megnyitva. Nem olyan nehéz összehozni akkor az 56.000-et egy pár óra alatt sem.

komplikato 2012.02.09. 02:26:30

@Dargo77: "de általában ezeket nem a T* gyártja így az eredeti gyártó oldaláról letölthetők a nem window-s driverek is,"
90%-ban HUAWEI szokott lenni, de a többi sem kideríthetetlen.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.02.09. 08:52:05

@Kompli: Az nem ilyen árszabás, hanem a tízszerese (Net Start). Poszt toló 8GB-ot forgalmazott, ha igaz, amit állít (3GB havi keret + 5GB 56 ezerért).

lobster thermidor 2012.02.09. 12:31:01

Pancserok!

Én Ázsiában vettem egy független HUAWEI 173E-t ötezerért, olyan kártyát veszek bele bárhol a világon, amilyet csak akarok.
Még M.o.-n is.

Felhívom a figyelmet a LIDL, ne tessék röhögni, igen a LIDL mobilnet csomagjaira!

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.02.09. 22:23:28

@lobster thermidor: Amelyek fillérre megegyeznek a T mobilnet-csomagjaival. Ráadásul csak beszédSIMhez kapcsolhatók, önmagukban nem vásárolhatók meg. Oké, a beszélgetés 10 Ft-tal olcsóbb, mint a Dominoban.

Xezs 2012.02.09. 22:24:53

@lobster thermidor: És az Aldi? Az neked smafu?

Mercel 2012.02.10. 13:46:23

@Balek:

"A bankok mentalitásán a fél ország felhördült, a T-nek meg a kommentelők fele igazat ad."
Na akkor ez pont ugyanaz a reakció, nem? :)

DE.
Erre céloztam:)

"Frigyes"
süti beállítások módosítása