Tékozló Homár

Nagy siker az Erzsébet-utalvány is (frissítve)

2012.02.21. 10:31 | jackyll | komment

Amíg kiderítik Brüsszelben, hány ponton jogsértő az összes még működő iparág kommunistoid államosítása, naiv ügyfelek azért próbálnák használni, ami van. A SZÉP-kártyához hasonlóan az Erzsébet-utalvány elfogadóhelyei is érdekesek lehetnek azoknak, akik vissza tudják fejteni a címekhez tartozó üzletneveket, mert azok nem derülnek ki a központi oldalról:

Magyarország, így szeretlek! :) Az honnan tudható meg, hogy melyik címhez mi tartozik? Bolt/gyógyszertár/étterem/stb.

A jelenséget Péter is felfedezte, de ő még be is panaszolta a Nemzeti Üdülési Szolgálatnál, bármi is legyen az:

Sokszor csalódtam már abban, ahogy itthon a dolgok mennek, de a mai valami eltört bennem az oly sokat reklámozott Erzsébet-utalvány kapcsán. Azt nem feltétlenül rónám fel nekik, hogy csak a mai napon kaptam meg az utalványokat, elképzelhető, hogy a cégem rendelte meg késve. De az, hogy a honlapon az Elfogadóhely-keresőben a település / kerület kiválasztása után csak címeket találtam felsorolva, egy kissé ledöbbentett. Nem tudom ki az Magyarországon, aki cím alapján jár bevásárolni, vagy választ elfogadóhelyet. Dühítőnek tartom, hogy ennyire szemtelenül lenézik az embert, hogy ezt még reklámozzák, és megköszönik, hogy részt veszek a sikerben, stb... Ha én ennyire lennék sikeres, már rég nem lenne munkám, és ezáltal Erzsébet-utalványom. Amit ki tudja hol költök majd el...

Csatoltam a Nemzeti Üdülési Szolgálatnak írt levelemet.
Felhívnám a figyelmet az ügyfélszolgálat címére: ugyfelszolgalat@nusz.hu – ugy gondolom ez nem lehet véletlen: @nusz ->anusz...

További szebb napokat:
Egy sokat csalódott dolgozó


---------- Forwarded message ----------
To: <ugyfelszolgalat@nusz.hu>
Date: Mon, 20 Feb 2012 16:08:39 +0000
Subject: Érdeklődés - Erzsébet utalvány

Tisztelt Nemzeti Üdülési Szolgálat!
A mai napon sikeresen kézhez kaptam céges cafeteria rendszer megrendelt díszes Erzsébet utalványaimat. A megadott honlapon (www.erzsebetutalvany.hu) megpróbáltam kideríteni, hogy mely helyeken fogadják el esetlegesen az utalványt. Sajnálattal tapasztaltam, hogy az elfogadóhely-kereső opciónál katonásan sorakoznak az elfogadóhelyek címei, de az,hogy ott esetleg fagyizó, pékség, vagy esetleg cipész üzlet működik, nincs feltűntetve.

Érdeklődnék,hogy a jövőben is hasonlóan “kimagasló” színvonalon kívánják-e kiszolgálni az étkezési utalványok megszüntetésével az utalvány használatára indirekten kényszerített hétköznapi dolgozó embereket, vagy esetleg használható információk is lesznek a honlapon?

Válaszukat szűnni nem akaró szeretettel, és határtalan jókívánságaim közepette várom.

UPDATE 02/22: Megjött közben a válasz az @nusz-tól. Hasonlóan színvonalas, mint maga a honlap...

Tisztelt Péter!

Köszönjük észrevételét!

Tájékoztatjuk, hogy oldalunk és kereső felületünk jelenleg fejlesztés alatt áll, a helyreállításig szíves türelmét kérjük.

Tisztelettel:

Ügyfélszolgálat
NÜSZ Kft.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blr 2012.02.21. 14:07:57

@Beru:
- Milyen a hangulat tifelétek?
- Hát...
- Azt olvastam kitűnő.
- Hol olvastad?
- A hangulatjelentésben.
- Akkor biztos kitűnő.

vape 2012.02.21. 14:27:57

@Leadfoot:
Miért, a Sodexo meg a társai mit csináltak? Ugyanezt, csak ott a cégtulaj vett BMW-t a nyereségből, az alkalmazottak meg minimálbérre bejelentve nyomtatták az utalványokat.

Archie the inventor 2012.02.21. 14:34:09

A posztoló nem tud minden soproni elfogadóhelyet a címe alapján azonosítani? Én sem, ezen akadtam fel ma én is, a kib@szott kurv@ anyjukat az összes majmának.
Amit eddig kaptam, szinte bárhol fel lehetett használni...de ezt???? Ja, Erzsébet utca 8-ban biztos elfogadják! Meg az összes CBA-ban!

zombi 2012.02.21. 14:47:19

én arra lennék kíváncsi, hogy kinek a kije és mennyit kapott ezért az oldalért... gondolom 7-8 számjegyű az oldal fejlesztése pályázat nélkül...

staropramen 2012.02.21. 14:48:59

"de a mai valami eltört bennem az oly sokat reklámozott Erzsébet-utalvány kapcsán."

Itt vagyok a nagy bizonytalanságban, hogy mi tört el a posztolóban Erzsike kapcsán?
Nem csak megreccsent, el is törött?
Nem csak egy húr pattant el?
Erzsike egyébként beváltható a lovaslázárok boltjaiban (CBA).Minden vásárlással a 2014 évi választásokon segíthetjük viktort és győzedelmet -győzedelemre halmozó csapatát.

Leonard Zelig 2012.02.21. 15:04:34

Erotikus masszázsra is jó az Erzsébet utalvány?
Igen, de ajánlatos előtte beáztatni.

Gábor a Jobbszélső 2012.02.21. 15:19:27

a munkáltatóm még ki sem adta. Pedig korábban minden alkalommal 10-én, fizetés mellett átvehettük. Örülök, hogy ilyen jó ez az erzsébet utalvány és sógornője a szép kártya.

helianthus 2012.02.21. 15:20:37

@PsychoCica (4zsiráf): ha te mindenkit szeretsz, akkor te vagy a Jézus. Azt hallottam, ez még eddig csak neki sikerült. JJ

elégedetlenkedő 2012.02.21. 15:30:46

Amennyiben tényleg Árpádházi Szenterzsébet a névadó, azt kell mondjam, hogy jó.....
A kötényében vitt étel rózsákká változott.
Ezek szerint, csak virágboltokban használható....
Én nem tudom, mert közalkalmazott lévén, nekem már nem jár.

Darázs Csaba 2012.02.21. 15:35:58

@Gábor a Jobbszélső:
A munkáltatók ui nem kapták meg időben (a január 8.-án rendelt utalványainkat ma (feb. 21.) szállították ki. Ez a mocskos békazabáló tőkés kizsákmányolók idején 3 napba telt.

@staropramen:
A CBA már nem Lázáréké, rossz helyen keresel

Egyéves Önkéntes 2012.02.21. 15:38:11

Én is kapok ilyet, de még sosem költöttem el, mert a 47000 forintból úriasan megélek, ehhez már nem kell nyúlnom. összegyűjtöm és jó lesz majd a gyereknek a magánnyugdíj megtakarítás mellé.

PonDrow 2012.02.21. 15:40:57

"Az honnan tudható meg, hogy melyik címhez mi tartozik? Bolt/gyógyszertár/étterem/stb."

Ezt Chuck Norris már megoldotta. Bement a McDonald's-ba és kért egy Whoppert! ... és megkapta! :)

romaniarulez! 2012.02.21. 15:43:04

Remélem, az EU elmeszel minket és az Erzsébet utalvány is mehet a levesbe. Bár addig az utalvány kitalálói-megalkotói már sikkasztottak annyit, hogy ne érdekelje őket... Majd jöhet a Turul utalvány, és újabb zsebeket tömünk meg adóforintokkal :)

Kutchek (törölt) 2012.02.21. 15:48:55

Ha ennyi nyűg van az Erzsébet utalvánnyal, akkor komoly gondban leszünk, ha át kell állni a jegyrendszerre!

Egyéves Önkéntes 2012.02.21. 15:51:40

Március 1-től lesz újra Merkúr, nem kell az imperialista autószalonokba futkosni.

helianthus 2012.02.21. 15:59:57

@Dr. EÖ: de pazarló vagy! Én a 47-ből spórolok 2-őt minden hónapban, abból megyek nyaralni 2024 augusztusában. Azt mondták jó leszek addigra már egy Kehidakustányi rövid hétvégére vele vagy akár még egy Balatonfüredi vendégház is belefér.

Leonard Zelig 2012.02.21. 16:03:51

@PonDrow: Ezt Chuck Norris már megoldotta. Bement a McDonald's-ba és kért egy Whoppert! ... és megkapta! :)

Vagy Michael Douglas:-)
www.youtube.com/watch?v=-eREiQhBDIk

Egyéves Önkéntes 2012.02.21. 16:06:05

@helianthus: Egy kis luxus mindenkinek jár! :)

durbincs 2012.02.21. 16:18:22

assz az oldal is megérdemelne egy "OMG!" címkét...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.02.21. 16:35:08

Csak úgy mondom, hogy az elfogadóhelyek sem tudna semmit erről a szarról. Az üdülési csekk sem volt egy tökéletes rendszer, de végre bejáratódott, működött. Ez a szép-kártya, erzsébet utalvány kombó egy guriga taknyot nem ér.

Ja, hogy a reálgazdaságban dolgozókat nem kérdezték a politikusok? Előfordul.

giga66 2012.02.21. 16:43:16

@Beru:

Helyi Téma, a Posta által bedobva a postaládába, kéretlenül is.
Helyi Témában (ingyen) reklám a CBA-nak, az Erzsébet utalványnak.
A profit meg megmarad a haveri körben.

Prof. azsiráf.PhD. 2012.02.21. 16:43:42

@PsychoCica (4zsiráf): először is: a rendesen lefagyott lábujj nem fáj. éppenhogy rohadtul nem érzel rajta semmit, pont ezért is szokták össze is égetni a lefagyott ujjakat gyakran a tűz mellett, mert nem éreznek vele már semmit.

szetm a hajléktalanokról meg az alkeszokról nem sok újat tudsz nekem mondani:) voltam közöttük eleget.

amúgy meg embere válogatja hogy melyik hogyan gondol a tehetős sütizabáló macákra. van akit rohattul nem izgat a mésik ember közönye, másnak eleinte fáj, de aztán rájön hogy nem ér rá utálni őket, mert indulni kell kukázni ha enni akar aznap is. és arra is hamar rájönnek, hogy pont nem az ilyenektől fognak segítséget kapni, hanem attól, aki maga sincs sokkal jobb állapotban náluk. általában.

a szoc. érzékenység nem csak abból áll, hogy sajnálod őket, az csak a kezdete neki. minden ember azzal kezdi, hogy sajnálatot, együttérzést vált ki belőle a nála szerencsétlenebb ember látványa. nincs ezzel semmi gond, ez az első lépés. aki komolyan gondolja, az továbblép és tesz is értük.
ezért nem szeretem ha a "csak" sajnálkozókat oltják, mert az még mindig százszor jobb azoknál, akik mereven elzárkóznak és le se szarják vagy utálják a szerencsétlen nyomorékokat. na azoktól meg én hányok.

uff. ki vagyok nyilatkoztatva.

Squid 2012.02.21. 16:46:05

@vape: "Miért, a Sodexo meg a társai mit csináltak? Ugyanezt, csak ott a cégtulaj vett BMW-t a nyereségből, az alkalmazottak meg minimálbérre bejelentve nyomtatták az utalványokat"

Majdnem...

Mivel az összes kártyaelfogadóhely multié volt, ott az összes alkalmazott full fizura bejelentve dolgozott és adózott. Mármint múltidőben, mert tömegével basszák ki az embereket ezektől a cégektől is ugyanúgy ahogy minden más multitól.

"Csak' az Erzsébet utalvány és a SZÉP kártya marketingkampánya 1,2Milliárd forint volt az adófizetők pénzéből,a hálózat és az adminisztráció i tudja mibe fájt nekünk.

Ízlelgesd ezt egy kicsit magadban..

Ezt az egészt CSAK azért államosították, hogy valamelyik sógor vagy ínségben hitelező megkapja amit ígértek neki a Fidesz ínséges 8 éve alatt.

Cserébe kibasztak 3 multit, akik full bejelentve munkahelyeket teremtettek Magyarországon egyik napról a másikra.

Ugyan ez lesz a 4. Mobilcéggel és még ki tudja mivel..

Ennek az országnak vége van, 2010-től visszatértünk az államosításhoz, szánalmas szar emberek vagyunk mind hogy hagyjuk!!!

XCat 2012.02.21. 16:52:47

@Prof. azsiráf.PhD.: Kötekedő nőstény. :D

Jó, akkor nem lefagyott, hanem megfagyott.

"ezért nem szeretem ha a "csak" sajnálkozókat oltják, mert az még mindig százszor jobb azoknál, akik mereven elzárkóznak és le se szarják vagy utálják a szerencsétlen nyomorékokat. 2

Szerintem meg nem jobbak százszor. Sőt, semmivel sem jobbak. Ha azt nézem, még rosszabbak is, mert annak ellenére hogy világosan látják hogy tenni kéne valamit, nem tesznek semmit.
Viszont ha a hajlékony szemszögéből nézem, neki teljesen mindegy, ergó nincs különbség.
:P

XCat 2012.02.21. 16:53:46

@Squid: "szánalmas szar emberek vagyunk mind hogy hagyjuk!!!"

És neked orbánék kellettek ahhoz, hogy erre ráébredj? :)

Naiv gyermek.

HighTroller 2012.02.21. 16:56:54

ez az erzsébet fecni nagyon el van baszva. pont szar a mérete, pont nem fogadják el sehol, kurvajó.

egyébként kurvázni a szépkártyával elvileg lehet. már ha a kurvázás közérzetjavító tevékenységnek számít. akkor mehet a rekreációs részből.

toce 2012.02.21. 17:06:08

Én annak örülök különösen, hogy Szabó István (39 éves, Hetes) Bartók Andrienn (29 éves, Budapest), Faragóné Tóth Zsuzsanna (44 éves, Mosonmagyaróvár) és Major Józsefné (67 éves, Nyíregyháza) már tudják, hogy mennek ingyen nyaralni, mert ugyan én is ismerek több idős embert, aki pályázott az első nap, amikor lehetett, de ott még egy visszajelző nyugta sincs.

Vagy a marketing osztályon vannak eltévedve, vagy vannak szerencsések...

XCat 2012.02.21. 17:07:12

@toce: Vagy rokonaik vannak. :) nemlehessen tudni.

XCat 2012.02.21. 17:08:21

@Prof. azsiráf.PhD.: Azért ne vedd a szivedre, rólam elég nehéz moralitásról vitatkozni. ;)
Az a rohadt profitelvűségem, na.

Prof. azsiráf.PhD. 2012.02.21. 17:09:33

@PsychoCica (4zsiráf): rosszul látod. sokan nem tudják, hogy mi az amit tehetnek, éppenhogy nem látják világosan hogy mit kéne vagy inkább lehetne tenni.

és igen, sokkal jobbak a sok méteresarcú baromnál, akik azt hiszik, hogy a többi nem úgy kezdte mint ő. dehogynem. akik, ha senki nem látná és tuti nem derülne ki a dolog, vidáman dobálnák őket a dunába, mert az mindenkinek jobb lenne. ezt egy ilyen nagyarcú barom ecsetelte nekem eccer, hogy ha rajta múlna, bizony kipucolná a várost az ilyen "gennyektől" ahogy ő fogalmazott. mondtam neki, figyelj szépfiúkám, te nagyobb genny vagy mint az összes együttvéve, aztán otthagytam a pecsába.

XCat 2012.02.21. 17:12:37

@Prof. azsiráf.PhD.: Mit tehet, mit teher. A zsebébe nyúl, kivesz valamennyi aprót, odafigyel rá hogy akadjon benne pár század is, és odaadja neki.
Ezt pl. gond nélkül megteheti.

Aki neked ecsetelte, az jelenleg nem polgármester valahol? :)

Prof. azsiráf.PhD. 2012.02.21. 17:20:11

@PsychoCica (4zsiráf): ezt megteheti nyilván, meg is teszik sokan.

nemtom hogy polgármester-e, de annyi aggyal meg gerinccel, amennyi benne volt, még akár főpolgármester is lehetett volna belőle, az tuti.

XCat 2012.02.21. 17:29:28

@Prof. azsiráf.PhD.: Közeli családtag egyszer bevágta a hisztit, meg maga mögött az ajtót, hogy ő most lázad, és elemenkült a semmibe.
egy idő után elkezdtük keresni, nagy nehezen kiderült hogy a keleti éjszakai várójába vonult be bőgni, mert pénzt, azt nem vitt egyemmeg. Érte mentünk, jöjjön haza. Ő nem. Valameddig könyörögtünk neki, hogy ugyanmár, de ő bizony nem. Mi meg aztán ott hagytuk.

Na ő jött haza reggel érdekes hajlékony sztorikkal, hogy ezek hogy viselkednek egymás között, meg úgy általában. Minden esetre többé nem akart éjszakaikirálylányt játszani.

Kopasz Szuzukis 2012.02.21. 17:45:12

Eftásak!
De jó nektek! Már van Bözsicetlitek, meg Gyönyörűkártyátok! Mert biza a keleti végeken még hírből sem esmérjük ezeket. Igaz, a háeresek szpíídben kitöltették a cefetéria-igénylőt még jan. 5-én. Azóta síri csönd. Majd. 1xcsak lesz, még nem küldte a mindenhatóságos állami központy. Nem egy kis vállalat kéttucat dolgozójáról van szó.

Drakulálunk Viktorunk! A Ti kormányotok ugye az, amelyik még soha nem hazudott, és semmit nem kúrt el? Vagy mégis?

XCat 2012.02.21. 17:48:01

@Kopasz Szuzukis: Dógozni kell haverkám, oszt lesz nektek is.

Amúgy meg rúgjad picsán a hr-est izéibe, mert ott lesz a probléma. Tudják a nemkisvállalatnál, hogy a kormány ellen uszítgatsz? Oszt nem basznak ki? Kit szoptál le, öreg? :)

komplikato 2012.02.21. 17:49:15

@vape: "Miért, a Sodexo meg a társai mit csináltak? Ugyanezt, csak ott a cégtulaj vett BMW-t a nyereségből, az alkalmazottak meg minimálbérre bejelentve nyomtatták az utalványokat."

Lol. Miért most a nyereséget visszaosztják a magyar cégnél a dolgozóknál, kapnak belőle 13-ik havi fizetést (mert valaki rájött 52 hét van egy évben) és ingyen 2 hét nyaralást kapnak? :D

Amúgy a CBA, tudjátok a MI Bankunk! ;) , nagyon jó fej volt, ők gyorsan kivágták az ajtókra összes többi egyébként év végéig érvényes utalványt, hogy NEM lehet már vele fizetni náluk.

Közben ment a csapból is az Erzsébet utalvány sikere, hogy aszondja a Tesco, meg Auchan is ezt választotta (miért baszki volt másik???), erre rá pár napra meg hallom hírekben, hogy hát nem biztos mindenki megkapja a jogot. Hogy nézne már ki ha a szemét multikat (kivéve ugye CBA) nem szopatnák vele a dolgozók és munkáltatók után?

MAGYARORSZÁG én így szeretlek????

FDToth 2012.02.21. 17:51:12

Egyszerű: aki megteheti, az inkább válassza a többi, nem magyar szolgáltatókat. (pl. havi 18eFt/fő melegételnél az Erzsébet utalvány után fizetendő adó több, persze 5eFt-nál kedvezőbb ugyanez, de 5 eft???)

XCat 2012.02.21. 17:58:22

@Kompli: A CBA nem multi. Lényegesen drágább akármelyik multinál. :)

dryanal 2012.02.21. 18:01:24

visszatérve a blog-ra.
A címet beirod a google maps-be, lehet egy két hónap mulva már street view is lesz, és le tudod csekkolni a címet.
vagy sétálj el arra, nézd meg a környéket, legalább szippantasz a levegőből amíg lehet, és nem a 4 fal között ülsz, hátha találsz útközbe egy ezrest, vagy kirabolnak és megvernek. bármelyik megeshet.
az egész cafeteriát úgy átszabták hogy ami talán még megéri az az önkénetes egészségpénztári számla. a többi, na de cége válogatja... nekem speciel 5 ezer erzsébet utalványom lesz, az előző rendszerre már pont rá voltam hangolódva, így van ez, nehogy már jól járjon a paraszt

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.02.21. 18:10:43

Még jó, hogy falun lakom és kb. sejtettem, melyik mit takar. Négy helyen fogadják el, egy étterem, két Coop üzlet és egy pékség. Egy nagyvárosit viszont jól megszopatnak ezzel.

Atika!!! 2012.02.21. 18:16:30

1-2 hete még a boltokat üzemeltető cég neve is fent volt. Persze a Kovács és fia Kft-ből nem feltétlen egyértelmű a Szabó pékség, de biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani a problémát.

XCat 2012.02.21. 18:19:45

@Member: Egy faluba minek étterem? Nem kocsma lesz az?

Egyébként nyilvánvalóan a nagyvárosuak szopják majd meg ahol van 5000 pékség, nem te, ahol van kettő. :)

Squid 2012.02.21. 18:26:06

@PsychoCica (4zsiráf): "A CBA nem multi. Lényegesen drágább akármelyik multinál. :)"

CBA nem multi? Hogyne lenne az a Breier,Lázát Tesók, Viszokay stb stb magánmultija ami minimálbéren + zseb foglalkoztatási modellben szivattyúzza ki a lét offshore.

Már terjeszkedtek külföldre is by the way...

XCat 2012.02.21. 18:28:47

@Squid: A Lázár az a mafla arcú lómániás, nem? Szerintem nem multi az akkorse. Valami géemká lehet, vagy ilyesmi.

mcc 2012.02.21. 18:41:18

Najó, azér a postoló se kispálya. Méghogy cipész.... fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány.
Jó, ki lehetne írva, hogy Idesüss Étterem vagy ilyesmi.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.02.21. 18:41:48

@PsychoCica (4zsiráf): Egy db még megmaradt abból a háromból, ami volt, de nem megy olyan jól az üzlet, amióta megépült az elkerülőút.

qmatch 2012.02.21. 18:52:52

felháborító ez a kollektív destrukció!
hát EZEKNEK már semmi nem elég!??
a válság legközepén, amikor a nemzet vállát a karvalytőke nyomja, vérét a spekulánsok szívják, és igen, még ilyen nehéz órákban is vannak szociális juttatások... és akkor nem bírjátok megnézni a "gúglin", hogy mi van ott??...bezzeg a munkahelyen szét internetezitek magatokat!!! büdös prolik!!
mindenetek megvan, de ti folytok nyafogtok!! mert nem munkából akartok megélni, mert mindent elétek kell rakni!!
ha csak tizedannyit tennétek magatokért, mint amennyit szeretett kormányunk tesz, már rég nem itt tartanátok!!!
aki magyar: fejből löki az összes bolt címét!

hétköznapi naplopó · http://hetkoznapinaplopo.blog.hu/ 2012.02.21. 18:53:32

csak annyit tudok mondani, hogy eljen az erzsebet utalvany. hipp-hipp hurra.

/mikor akarjuk megbuktatni a kormanyt?

qmatch 2012.02.21. 18:57:59

@hétköznapi naplopó: minek...
...+bukik az magától is.

béla a görög (törölt) 2012.02.21. 18:58:32

ez a virtuális kenyérjegy?

eddig csak a munkanélkülieknek akarták kártyára utalni a segílyt most má a dógozónak akarják ideutalni a fizetést?
(jaja tudom csak cafetéria... még)

posztoló most meg várja, hogy hol kőthet? még 2 hónapig amíg brüsszel teljes joggal seggbe nem rugja a kormányt? hát nooormális-e kedves posztoló? há' mé nem gondolkozik?

itt már csak bennem él a bolsilibsi romantika a színes papírdarabok után amit készpénznek hívnak?

hétköznapi naplopó · http://hetkoznapinaplopo.blog.hu/ 2012.02.21. 19:05:52

@qmatch:
gondoltam felgyorsithatnank egy kicsit a folyamatot.
csak mert a magyar nep szolidaris. meg en is az vagyok.

komplikato 2012.02.21. 19:09:53

@PsychoCica (4zsiráf): "A CBA nem multi. Lényegesen drágább akármelyik multinál."

Na és? A Coop meg a Honi is drágább.
Ellenben a CBA-nak van külföldön 3400 boltja nem? Akkor miért nem multi?

XCat 2012.02.21. 19:15:14

@Kompli: Mindegy mije van, magyarok nem csinálnak multit.

lariflari 2012.02.21. 19:17:36

@hétköznapi naplopó:Azért ugathat egy szarházi gmatch ilyeneket itt neked.

lariflari 2012.02.21. 19:18:39

@PsychoCica (4zsiráf): Tévedsz.Multiszegénység van pölö.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.21. 19:24:42

@brumeszkosz: "@helianthus:
Te hülye vagy???"

Nem illik a felnőtteket lehülyézni. Anyád nem tanította?

Papageno68 2012.02.21. 19:26:16

@Member: A mi falunkban csak az Ábécé bótban fogadják el. (Legalábbis a tacepao szerint, mert még senki sem kapott a gonosz, városi munkahelyeken... Ugye az nem létezik, hogy a Kormány kicsesszen az emberekel!?)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.02.21. 20:11:26

@Papageno68: Nem tudom, hogy a kormány dönt az utalványosokról vagy a bolt vállalja-e be? Mert előbbi kicsit vállalkozói érdeket sért. :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.02.21. 20:34:39

@PsychoCica (4zsiráf): "Na hol van sok víz, ahol kurvára nem tudják megvédeni?"

az óceánok mélyén, ahol a csikóhal az úr?

XCat 2012.02.21. 20:53:25

@idelle: Fail. A csikóhal fasza gyerek, az megvédi magát, akárhol.

Ámberek, valaki aki ért hozzá; hol lehet venni könnyen gyorsan füves cigit, és mennyi egy olyan? Vagy sok olyan...

imittto 2012.02.21. 20:57:47

@Papageno68: OFF, de erről jutott eszembe...
A nagysikerű öszödi beszéd után pár héttel beültünk moziba. Alien vs. Predator. Van az a jelenet mikor bemennek a városközpontba, mert majd jönnek őket megmenteni...párbeszéd:
"- Nincs itt senki, biztos hogy idejönnek?
- Biztos, a kormány nem hazudik az embereknek!"
Sok mindenre számítottam a film kapcsán, de hogy jó fél percig a teremben mindenki hangosan fog röhögni...

gorillka 2012.02.21. 21:25:09

bocsánat, nem olvastam el az összes kommentet
egy szolgáltató cégnél dolgozom, többek között Hr szolgáltatást is nyújtunk.
A SZÉp kártya és Erzsébet utalvány sajnos egy ripsz-ropsz összedobott valami (hasonlóan a garantált béremelés intézményéhez)
utolsó pillanatban lett megszavazva, hogy majd később rendeletekkel szabályozzák, amik persze késve jöttek ki, a szolgáltatók szerződést lassan kötnek, ennek köszönhetően
vagy beleugrottak a cégek az ismeretlenbe és adják az Erzsébet utalványt és SZÉP kártyát
vagy kivárnak
vagy magasabb munkáltatói terhekkel adják a régi, jól megszokott utalványokat

XCat 2012.02.21. 21:29:30

@gorillka: "és áll a pöcsöm, de nem áll...."

Madarsky 2012.02.21. 21:33:47

Egy hete néztem ezt a weboldalt (15.-én, amikor a cégemnél jött az utalvány), és úgy emlékszem hogy akkor volt cégnév a címek mellett

Nem tartom kizártnak hogy azért szedték le a cégnevet hogy ne látszódjon hogy csak magyar tulajdonosú helyek vannak benne...

de lehet hogy rosszul emlékszem és már akkor se volt név

anr96 2012.02.21. 22:16:23

@Madarsky: Igaz valóban volt cégnév is.

Más(lehet, hogy volt róla szó fentebb):

Nálunk január 10-15. környékén lett megrendelve, aztán amikor egy hét múlva a kolléganőm megkérdezte, hogy miért nem jött még díjbekérő, azt válaszolták, hogy még nem is dolgozták fel a rendelést.....
Erre megkérdezte, hogy miért tart eddig, amikor a so... izé másik cég 2 munkanap alatt le is szállította a cuccost. Válasz: (felháborodva) mert azok X éve működnek már és ők meg egy új cég!

Február elején még le sem gyártották a kártyákat, mert állítólag egyedileg, megrendelésre készítek el őket. Ez abból állt, hogy fejenként külön borítékban érkezett és a boríték ablakában egy üres kártyán látszódott a cégünk neve...

Végül múlt hét elején kaptuk meg a kártyákat... De állítólag gyorsulni fognak...

Úgy döntött a főnök, hogy inkább előre megrendel egy pár hónapot a végtelen várakozás helyett.

ABA587 2012.02.21. 23:17:17

Mi még nem kaptuk meg az Erzsébetet, csak a SZÉP kártyát. Azzal leginkább a Burger Kingbe lehet menni. Nesze neked egészséges táplálkozás!

A Markó utcában van a legtöbb rokikártyás autó 2012.02.21. 23:25:47

Azt nem értem, hogy miért mindig csak évvégén döntenek a cafeteria változásokról? Egyáltalán miért kell minden évben változtatni? Egyáltalán akarják e még a cafetériát, vagy azt is fel kellene számolni, mint kapitalista mételyt?
Minek hívták ide a francia utalványos cégeket, miért nem csinálták meg anno rögtön (ezt) a magyar változatot? Miért lett most csak 5 ezer a keret? Ennyiből nem fognak nagy profithoz jutni a magyar multik, odaszokni meg nemigen fogunk, mert annyira nem olcsók...

Májking 2012.02.21. 23:36:23

Persze, az sem lenne utolsó, ha végre megkaphatnánk! Eddig minden hónap ötödikéig (legkésőbb!) már a kezünkben volt, most még nincs sehol...

Szalmonella 2012.02.22. 00:07:34

@anr96: A szocializmus is megbukott, EZEK is megfognak. Remélem, minél hamarabb....

Subba Sógor 2012.02.22. 00:22:21

@piszter: De bizony, benne van.

<!--<div style="font-family:Arial; font-size:14px; line-height:14px;">Hugi Büfé Kft. Díjbeszedő Irodaház</div>-->
<div style="font-family:Arial; font-size:12px; line-height:14px;">Budapest, Vahot utca 8. </div>
<br>
<!--<div style="font-family:Arial; font-size:14px; line-height:14px;">O.K. Hús Kft.</div>-->
<div style="font-family:Arial; font-size:12px; line-height:14px;">Budapest, Tétényi utca 63. </div>
<br>
<!--<div style="font-family:Arial; font-size:14px; line-height:14px;">Rossimo Kft. Hotel Ventura</div>-->
<div style="font-family:Arial; font-size:12px; line-height:14px;">Budapest, Fehérvári út 179. </div>
<br>
<!--<div style="font-family:Arial; font-size:14px; line-height:14px;">Hús-baromfi Bolt</div>-->

Megdobbent 2012.02.22. 02:00:26

A legszebb elmenyem, amikor a cba penztarosno rohogi korbe az erzsebet baszast, aztan halal faszara kuldi a szep szarsagot, utana meg nem pont kormanybarat megjegyzeseket tesz. Pont az orrom elott tortent, en meg mint a taplo nyugati megyek a visa kartyammal :>

Subba Sógor 2012.02.22. 10:18:15

@sajnos_kacat: Azzz, de gecik, nem hogy megcsinálták volna rendesen...

Tipikus. Tüntessük el a nyomokat, ahelyett, hogy ne szinte csak kizárólag magyar boltokat vegyünk fel a listára. Az arcbahazudás, az.

helianthus 2012.02.22. 10:45:44

@brumeszkosz: észrevetted? Akkor mindegy nem titkolom tovább.

helianthus 2012.02.22. 10:46:54

@atpijkamo: megvédtél? Rendi vagy. :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 10:55:46

@helianthus: :) Csak próbálom nevelni. Ha már a szülei hagyják elvadulni.

helianthus 2012.02.22. 10:58:32

@atpijkamo: aham. Értem. Ilyet én is szoktam, alapvetően példamutatással próbálkozom.
Csendben megjegyzem azért, nem vagyok biztos, hogy nekem akarta írni, mert nem tudom, abból a kommentemből hogy derült ki, hogy hülye vagyok, szóval, lehet, hogy csak félrenyomott. J

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2012.02.22. 11:04:36

"kommunistoid államosítás"

hol van ez már.. helyette kommunistoid elkótyavetyélés ment. Mert az állam rosz blablabla..

mohopasi 2012.02.22. 11:29:19

Hülye vagy? Nem azért kaptad, hogy beváltsd, hanem hogy a cég el tudja számolni, az állami haverok meg keressenek rajta.

Pitta2 2012.02.22. 13:08:23

Érdekes ez az Erzsébet kártya. Az 5000 Ft-os tömb egy borítékban jön. 1 db 400, 2 db 500, 1 db 600 és 3 db 1000 Ft-os címletben. Tessék mondani ki az aki 1000 Ft-ért eszik ebédet?
Észrevettétek már, hogy meleg ételre csak 2012.12.31-ig hideg lehet felhasználni? Az utalvány hát oldalán van. Utána már csak közértben. A december hónapra a jegyeket januárban kapjuk meg, így azért már meleg ételt nem kapunk!

The butcher strikes back 2012.02.22. 15:27:11

Ne érdekeljen milyen bolt van ott! Bemész, levásárlod, segíted a gazdaságot, a traktorvezetőket, az autistákat, az ápolókat, aztán kuss! ;)

Xezs 2012.02.22. 22:01:01

Ó, ez még semmi. Az OTP SZÉP kártya oldalán ha kitöltöd a mezőket, hogy megnézhesd az egyenlegedet, a mezőből való kilépéskor (kattintás vagy TAB, tökmindegy) TÖRLŐDIK a mező tartalma. Amatőr faszok gyülekezete :) Megnézném azt a tesztsort amit végigfuttattak, mielőtt így kiadták. Gyanítom lófasz tesztelés se volt.

Xezs 2012.02.22. 22:09:54

@Prof. azsiráf.PhD.: Már miért ne utáljam azt, aki rohadt büdösen száll fel a metróra és hányingert vált ki nem csak belőlem, de az utastársakból is?

Az igénytelenségre nincsen mentség.

Persze nem minden hajléktalan büdös, ezzel nem ezt akartam mondani.

És egyébként a kukázást is rohadtul utálom, nekem ne górálják ki a szemetet a kukából. Azt nem azért rakta bele az, aki belerakta. Egyébként egyre több a zárható kukatároló, azok a lakóközösségek szívtelen gecik lennének? Vagy csak rendet szeretnének a portájukon? Ehhez szerintem mindenkinek joga van.

Prof. azsiráf.PhD. 2012.02.23. 08:34:51

@Xezs: utáljad csak őket nyugodtan :) elvégre szíved joga utálni őket, csak arra vigyázz, hogy nehogy egyszer te is ott találd magad közöttük.

NyilasMisi 2012.02.23. 18:20:41

Amikor megjelent ez a Bözsi utalvány, akkor még bolt nevek + címek voltak, de amikor újra meg akartam nézni, már csak címeket találtam.

Kopasz Szuzukis 2012.02.23. 21:04:05

@PsychoCica (4zsiráf): anyád szopott le, miután megmásztad. Nem mindenki olyan tekergő valagtakarító, mint Te. Ellentétben veled, én DOLGOZOM! Folyamatos 3 műszakban! És becsülettel fizetem az adót, járulékot. Az utolsó megkeresett fillér után is.

XCat 2012.02.23. 21:07:50

@Prof. azsiráf.PhD.: A Xezs nem olyan fajta. A hajléktalansághoz kell egy személyiségtípus.

@Kopasz Szuzukis: Várjál, kitalálom; neked is jól megfizetett szellemi munkád van, ugye? :D

Xezs 2012.02.23. 21:46:24

@Prof. azsiráf.PhD.: Már Cica válaszolt helyettem. Tényleg van egyfajta embertípus, amelyik potenciálisan csöves lesz. Na az nem én vagyok.

Meg azért tegyünk már különbséget ember módra élő hajléktalan és mindent leszaró bűzlő csöves között.

mrlujoak 2012.02.25. 12:11:02

Én már rég írtam panaszt a weboldallal kapcsolatban, mert január végén még az oldal nem ismerte Budapest XXI, XXII és XXIII-ik kerületét ellenben a XI és XII kétszer volt... Ráadásul a főoldalon is volt egy orbitális hiba "Elfogadóhelykereső" igen, így egyben, helytelenül. A linkelt képen látva már sikerült ezt javítaniuk, ellenben a panaszomra válasz vakkantást sem kaptam. Mindegy. Javítva lett, és a kerületek is jók, de most meg a posztolónak feltűnt hiba van jelen az oldalon. Igen, cím alapján totózzam ki, ott CBA vagy kifőzde, vagy épp fagyizó van... 2012 Magyarország. Én így szeretlek...

xcluster 2012.02.26. 16:54:42

Update: Sikerült "helyreállítani" a kódot, mostmár megjelennek az üzletek nevei is. Igaz, mostmár nem lehet Budapesten kerületenkét szűrni. 10 üzlet jelenik meg / oldal x 193 oldal + 1 üzlet (utsó oldal) = 1931 üzlet.... Valamit valamiért :)

TechGuy 2012.03.15. 15:16:00

Sziasztok!

Találtam egy térképes megoldást:

www.holabozsi.hu

Hol a Bözsi........
süti beállítások módosítása