Tékozló Homár

BKK: marad a papírképes igazolvány

2012.03.26. 15:07 | jackyll | komment

A BKK reagált a bérletigazolvány létjogosultságát megkérdőjelező olvasónk felvetéseire. Egyelőre marad a hozott fényképes igazolvány. Aztán majd ha tartósan nem megy csődbe a BKV, és még BKK-ügyfélszolgálati pontok felhúzására is lesz pénz, akkor 2014 táján ott lesz majd a digitális fényképezkedés:

A bérletigazolvánnyal kapcsolatos írásukra, az abban foglalt kérdéssel kapcsolatban a BKK az alábbi tájékoztatást adja. Két évvel ezelőtt a BKV már megvizsgálta a bérletigazolványhoz a fotó helyben való elkészítésének lehetőségét. Több lehetőséget is vizsgáltak.

 1. A pénztár és az állomásokon lévő automata hálózatba került volna és a pénztárban kerül a kép kinyomtatásra. Ebben az esetben is ki kellett volna fizetni a kép készítés költségét (4 képnél kevesebbet nem tud az automata készíteni, valamivel kevesebb lett volna az ára, mivel a BKV pénztár nyomtatja ki) és a BKV-nak nyomtatási költsége is lett volna, így a bérletkiállítás díja nőtt volna meg.

 2. Gondolkodtak helyi képkészítésben is, de a technikai feltételek (üveg tükröződése, tiszta háttér, üveg kivágása esetén rongálás, vandalizmus) nem jók és annak is lett volna költsége, arról nem is beszélve, hogy jelenleg nincsen az okmányirodákhoz hasonló kártyanyomtatási technikánk. (Az okmányirodák sem azonnal adják ki az igazolványt, hanem 2 hét alatt és jelentős költsége van ott is.)

 3. A helyi igazolványkészítés ügyfélszolgálati pontokon lenne megoldható, ezek létrehozását a BKV szakterülete régóta javasolta és készített rá terveket is. Az ügyfélszolgálaton történő helyi fényképkészítés a leendő BKK ügyfélszolgálati pontokon megvalósítható lesz, legkésőbb az elektronikus jegyrendszer megvalósításával mert az elektronikus kártyák megszemélyesítésekor mindenképp szükség lesz hasonló technika bevezetésére.

 4. A személyi igazolvány használata bérletigazolvány helyett több szempontból sem jó megoldás.

1. A személyi igazolvány olyan személyes adatokat is tartalmaz, amelynek az utas beazonosíthatóság szempontjából nincs relevanciája, és amelyhez a jegyellenőrnek semmi köze. Ezt sok utas kifejezetten sérelmezné.
 2. Az ellenőr nem rendelkezik igazoltatási jogkörrel (a 2011. évi CCI. törvény alapján a szolgáltató jogosult bizonyos személyi adatokat megismerni, de ez nem igazoltatási jogkör). A személyi igazolvány átadását így az utas megtagadhatja ellenőr esetében. (A Közterület-felügyelő esetében nem, az hatósági jogkörrel rendelkező személy.)
 3. A bérlet elvesztése során egy diákigazolvány vagy bérletigazolvány könnyen pótolható. A személyi igazolvány azonban csak körülményesen, elvesztése pedig komolyabb következményekkel, visszaélésekkel is járhat. Ezért nem javasolt ebbe az irányba fejleszteni a jegyellenőrzést, nem véletlen, hogy az EU-ban mindenhol a megszemélyesített kártyák alkalmazása az irányvonal.

 5. A kolléganő nem azért lett megbüntetve, mert nem fizette ki a bérletszelvényt, hanem azért, mert bérletigazolvány nélkül nem megállapítható, ki használhatja jogszerűen a szelvényt (vélhetően az igazolvány száma sem volt így feltüntetve). Az átruházhatóság pedig nem megengedett, a visszaéléseket ki kell küszöbölnünk.

 A Vámház körúti automatával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk.  

 Az aluljáróban lévő jegykiadó automatát a BKV folyamatosan javíttatja, és rendre tönkreteszik. Az aluljáróban lévő  pénztárfülke bebútorozása az építéstől függetlenül megkötött  másik közbeszerzésben kiválasztott kivitelező feladata, köszönhetően a 4-es metró igen saját és a múltban elrontott szerződéses rendszerének, amely még nem valósult meg és ezért nem lehetett előbb bebútorozni. A 4-es metró beruházás jelen fázisában kerülnek a pénztárhelyiségek informatikai kapcsolatai kiépítésre, így a következő időszakban, néhány hónapon belül, remélhetően több pénztárhelyiség is megnyitásra kerülhet már a metró átadása előtt is.

 Üdvözlettel,
Budapesti Közlekedési Központ
Sajtókommunikációs Iroda

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Gregory House 2012.03.26. 15:11:41

Jó hosszú hétvégét tartottatok!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 15:15:15

Gondolom, már meg is van a cimbi az ügyfélszolgálati pontok felállításához.

Leadfoot 2012.03.26. 15:15:30

Van egy igen erős gyanúm, hogy ezt az újabb vízfejű, bürokratikus, idióta szervezetet (mármint a BKK-t) csak azért kellett létrehozni, mert egy ilyen rendkívül tehetséges fiatalembert, mint amilyen Vitézy, nem lehetett jól fizető, cégautós-prémiumos állami pozíció nélkül hagyni.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.26. 15:23:45

Rerelnek, mint a lézerjani.

Aki vállajja önként, hogy ráírja valami fényképes okmánya számát és megmutassa a bunkó orknak, azt mér nem fiogaggyák el, aki meg paranojás, az csináltathat továbbra is ojan fecnit plusz pénzért (télleg, az mér n incs ingyen, ha anélkül nem lehet igénybevenni a kifizetett bérlet nyújtotta előnyöket, ez nem-e szélhámosság?

Dr. Kix 2012.03.26. 15:27:02

Kamu banda ez, én mondom.

Terézágyú 2012.03.26. 15:44:40

Helyben csinálni fotót??? ne má! az biztosan szarul sikerülne. jobb az, hogy viszek én egyet...

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.26. 15:46:25

oiat me nem lehet(emberi arert)hogy fenypek nelkuli izgazolvany???
mer' ami most van,azt aranyarban merik...

tetelezzuk ful nejem otthon csucsul,en meg dogoz,ha nem van kedvem bemenni a falubabe akko' elmegyen a "zen " izgazolvanyommal...vegul is ervenyes,havi hasznalatra vettem,tehat nem van benne,hogy amikor en otthun csucsoreszek akko' a szelvenyem semnem utazhatik...
anyus villanyosol meg shoppingol,en alszik,mindenki happy...

(ehhez man csak egy anyus kene meg hogy legyek a faluban villanyos es pestnek hijjak,a tobbi stimmel...)
:D

TH 2012.03.26. 15:55:49

Továbbra sem értem, miért nem lehet VAGY személyi igazolványt VAGY bérletigazolványt használni...ha valakit zavarnak a személyiségi jogai, akkor csináltasson bérletigazolványt, de ha nem, miért nem jó, ha a személyi igazolvány számát írja valaki a bérletre?

TH 2012.03.26. 15:59:44

@agresszív kismalac: korábban, jó pár évvel ezelőtt, amikor megkérdeztem ugyanezt BKV-tól, akkor azt mondták, hogy nem várható el az ellenőröktől, hogy mindenféle külföldi igazolványt felismerjenek. Az nem volt világos, hogy mit kell rajta felismerni: fényképes igazolvány, van valami száma, ez a szám legyen rajta a bérletszelvényen...kész...kit érdekel, ha valaki hamis külföldi személyivel vesz bérletet? de itt már feladtam a vitát velük...:)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.03.26. 16:02:15

"Az aluljáróban lévő jegykiadó automatát a BKV folyamatosan javíttatja, és rendre tönkreteszik."

Mit tesz a BKV annak érdekében, hogy ne tegyék tönkre?
Mit tesz a BKV annak érdekében, hogy elkapják a tetteseket?
Mennyibe kerül az automaták állandó javítgatása?

Rosszindulatú Vászka 2012.03.26. 16:07:09

Azér talányos, hogy mostanra egy középkategóriás videótéka vagy fitneszterem is képes percek alatt fényképes, kártyaforma igazolványt gyártani, de annak a dinoszaurusz trékávénak még mindég elérhetetlen nagy cselendzs. Ehhez külön drakulálok.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 16:16:16

@xaba99: El ne hidd már, hogy állandóan javítgatják!

Rosszindulatú Vászka 2012.03.26. 16:18:28

@agresszív kismalac: minek, ha úgyis mindég elromolik. Hát nem? De. Naugye, hogy ugye. Egy csomót spórolnak így, meg a trollpénztár is többet hoz így.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.03.26. 16:22:23

@agresszív kismalac: nem hiszem el én sem, ezért lenne érdekes ezekre a kérdésekre "hivatalos" "választ" kapni...

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.26. 16:24:44

@xaba99:
mit tesz a bkv, hogy emberi körülmények között lehessen velük utazni?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 16:25:00

@Rosszindulatú Vászka: Nem olyan talányos ez. Ki kell találni, hogy csinálják nyolcszoros áron. Az idő.

PITTA 2012.03.26. 16:29:20

Én csak azt nem értem az érvényes bérlettel miért nem utazhat bárki?
Ha veszek egy 72 órás turista jegyet azzal épp az utazhat akinél van. Miért nem lehet a bérlettel is ezt tenni? 1 bérlettel úgysem utazhat 1 időben több ember. (Ez olyan mintha a mobilról csak én beszélhetnék mert én vagyok az előfizető) Itt az elvesztés ellopás esetén lehet problémás a dolog mert más nyugodtan használhatná tovább... de hol tartana ez az ország, ha már a bérleteket is lopnák...

Messidor 2012.03.26. 16:37:46

Most is használhatja akárki akérki bérletét....

Rocko- 2012.03.26. 17:05:30

"Az átruházhatóság pedig nem megengedett"
miért is? jaaa, mert vegyen mindenki bérletet, 10 ezerért. nehogy már ne adhassa oda a szomszéd a bérletét, ha ő kocsival megy.

"Az ellenőr nem rendelkezik igazoltatási jogkörrel (a 2011. évi CCI. törvény alapján a szolgáltató jogosult bizonyos személyi adatokat megismerni, de ez nem igazoltatási jogkör). A személyi igazolvány átadását így az utas megtagadhatja ellenőr esetében. (A Közterület-felügyelő esetében nem, az hatósági jogkörrel rendelkező személy.)"
csak éppen azt felejtik el, hogy direktben nem adhatja át a közteres se az ellenőrnek az adatokat.
de hát jogállam ugye, más nem élhet vissza a szeméyles adatokkal, csak ők.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.26. 17:19:53

@Messidor: "Most is használhatja akárki akérki bérletét...."

Mondjuk poháralátétnek.

Tron65 2012.03.26. 17:41:16

Tudjátok mit nem értek?
Év tizedek óta léteznek olyan rendszerek, amik képesek pár perc alatt fényképes plasztikkártyát készíteni.
Pl céges belépőkártyát, akár mágnescsíkkal, csippel is.
Konkrétan nem tudom, mennyibe van mostanság egy fényképező automata, de egy egyoldalon színesen (fényképpel!), védőfóliával nyomtatott kártya kijön vagy 200 forintból. És ebben már benne van a nyomtató amortizációja is.
Ha elég papír alapon lelaminálva, még olcsóbb!

"Az okmányirodák sem azonnal adják ki az igazolványt, hanem 2 hét alatt és jelentős költsége van ott is."
Egyetlen mondatban KETTŐ óriási baki!!!
1: Az okmányirodákban nem készítenek semmiféle igazolványt. Máshol csinálják.
2: A jelentős költség az ún. államigazgatási eljárási díj, ennek semmi köze a valós költséghez.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.26. 18:14:35

@A félelmetes népszavazás: Akkor nagyon kicsi postaládám van, mert alig tudja apostás belegyömöszölni.

Anomalocaris (törölt) 2012.03.26. 18:17:51

@atpijkamo: Akkor ez a postás nem működik együtt a NER-rel. Börtönbe vele.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.03.26. 18:45:17

Majd vytézi dávydka megó'ggya ezt is.
Talál vmi vó't csoporttársat, szomszédot, havert, komát, sógort, vidéki rokont, akinek jól jön az a 'néhány' mrd huf, hogy megépíccse azt a hálózatot. De hogy addig se haljon éhen szegény (válassz a fentebb felsoroltak közül), majd kiírnak egy pájázatot, amin értelemszerüen csak ő tud megfelelni, és néhány 100m -ért készítenek egy tanulmányt, hogy erről a kérdésről bizony tanulmányt kéne készíteni (még néhány 100milla), mer' ez 1 fontosch kérdés.

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: az isten verje beléd a bizalmát b+. Mindig megkérded. Jegyezd má' meg végre: LEHET, SŐT, EGY ILYEN NYOMORÉK POSZT ESETÉN KÖTELEZŐ

mruniverzum 2012.03.26. 18:47:14

Az elektronikus jegyrendszer mindig négy évnyire van, mint a 4-es metró.
Itt még 3847-ben is piros likasztó lesz.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.26. 18:49:47

"Az átruházhatóság pedig nem megengedett, a visszaéléseket ki kell küszöbölnünk."

"nem véletlen, hogy az EU-ban mindenhol a megszemélyesített kártyák alkalmazása az irányvonal."

Ezt a maszlagot kinek teccenek tudni eladni?
Bécs, akkor az ugye nem ojrópa.
Mer ott átruházható a bérlet. És nem kell semmiféle fénykép, meg igazolvány a hasznáalatához. Ezt egy Bécsbe szakadt rokonállattól tudom.
De majd a zsiráf megmondja.
Vagy itt van, lehet olvasgatni:
www.wienerlinien.at/eportal/ep/programView.do?programId=25962

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.26. 18:50:17

@Rosszindulatú Vászka:
valoszinu ott van a kutya nevu eballat elesve,hogy egy kicsi videjoteka(letzik meg iJen???)vagy egy konditerem ilyen cuccait kb 2-3 ember hasznalja(raadasul a fiatalabb fajtabul,aki meg latott is oiat,hogy nyomtat o es tarsai),a bkv nagyobb berletpenztaraiban meg x+z mennyisegu mancika ul,aki 65 eve ugyanabba a 6-8 kalickaba...
akinek meg a 1vonaljgy+1atszallo kombo osszeadasa is nehezen megyen fagolyhos szamolomasinya nelkul...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.26. 19:39:28

@donfuligjimmy: Eszem a gusztusodat. Viszont volt egy olyan bombázó angol tanárnőm...

- Mit csinálsz a pad alatt Pistike?
- Tanárnő kérem, vagy ne kérdezzen, vagy ne vegyen fel miniszoknyát!

karosszékely 2012.03.26. 19:39:32

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ: És Bécsben májustól csökkennek a bérletárak (legalábbis a havi meg az éves).

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.03.26. 19:47:16

@atpijkamo: mimimi? Mi az, hogy eszed a gusztusomat? Na ne mongyad mán, hogy ha 14-15 évesen hanyatt akart volna dönteni egy ilyen bige, nem hagytad volna magad 'megerőszakolni' :D
Szerintem suna pozitív, én legalábbis boldogan összegyűrném vele a lepedőt :P

Nekem nem volt szerencsém. Öregjányokkal voltunk körbevéve. Későb, szakközépben volt egy ~35éves tanítónéni, aki taníthatott volna másra is :P

de hogy vitz is legyen
- Mit bámulsz pistike?
- A melleit tanárnő.
- Mindjárt kapsz egyet a szádra!
- Jó, a másikat ide, a kezembe kérem :P

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.26. 19:53:32

@donfuligjimmy: Most már összegyűrném én is. Néhány emberöltővel ezelőtt azért még válogatósabb voltam.

j311 2012.03.26. 20:28:25

Amit ma kiszartam annak nagyobb az IQ-ja, mint azoknak ott a BKK-ban osszesen.

Nem aza kerdes, hogy kotelezo-e a szemelyit hasznalni, hanem, hogy lehessen onkentes alapon.

pcmci 2012.03.26. 20:53:09

nyelvtanilag és stilisztikailag ez a levél egy kibaszott nagy nulla. kettes érettségivel szinvonalasabbat kellene összehozni, szóval ha ezt tényleg egy sajtókommunikációs iroda készítette, az igencsak elszomorító. különösen úgy, ha figyelembe vesszük a bkk működéséhez nyújtott költségvetési forrásokat...

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.03.26. 20:53:30

@atpijkamo: nálam ez pont fordítva van. Annó a legyet is röptében, bringát (csak a nőit!) suhantában. 'Ma' már válogatósabb vagyok :P

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.03.26. 20:57:09

A fényképkészítő és nyomtató cuccokról csak annyit:
1.) Rendes sípályákon ma már fotót készítenek az emberről, és fényképes síbérletet kapsz, akár már egy napra is. Szóval megoldható a dolog.
2.) Idén olyat kaptunk, hogy minden reggel el kellett olvasnom a rányomtatott nevet, mert az alapján, amit ők képnek neveznek, én a saját családtagjaimat sem ismertem fel a kártyák szétosztásakor.
Na, ennyit a szakmaiságról, meg az ON hozzászólásról, innen mindenki beoszthattya magának és politizélhet kedvére.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.26. 21:01:23

@karosszékely:
Ezt meg se kellene említeni!
Hát a Nokia-doboz, az miért van?
Nem lehet csak úgy csökkenteni a zárakat...

England win The Ashes! 2012.03.26. 21:05:15

@xaba99: @agresszív kismalac:

Ez az! Ha annyira óvni akarnák, már felszereltettek volna egy kamerát az automata fölé (vagy -ba). Drága? Biztos. De olcsóbb lenne, mint a folyamatos javítgatás. Namármost lehet, hogy pont ez nem érdekük. Mert ugye pénzt így is dobnak bele, ami tiszta bevétel. Nem beszélve azokról a becsületes utasokról, akik miután bedobták a jegy árát (és nem kaptak a pénzért lófaszt sem), morogva felbaktatnak a kiskörútra, és vesznek jegyet a trafikban. Valamint ugye a javítás költségével is lehet trükközni.

England win The Ashes! 2012.03.26. 21:09:03

@donfuligjimmy: Ez egy hülye vicc vót! :) Há' mér akar a kezébe, mikor egy már a száján van? :))) Meg majd én elmondom, hogy mi a jó vicc!

- Mit bámulsz, Pistike?
- A melleit, tanárnő!
- Büdös kölök, mindjárt kiverem a fejedből!
- Ne onnan, tanárnő!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.03.26. 21:12:27

@Dr Jozef Vengloš: No, de ez Magyarország. Itt demokrácia van kérem, ha kiteszel egy kamerát, annak a képét csak rendőr nézheti, mert hogy jön ahhoz akárki, hogy meglesse a vandálokat munka közben!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.03.26. 21:14:21

@donfuligjimmy: Válogatós? Végiglapoztam a szinonima szótárt előről hátra, majd hátulról előre, de ezt sehol sem találtam meg, mint az öregedés, vagy az impotencia szinonimáját. :-P

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 21:17:41

@Dr Jozef Vengloš:
-trafik nem létezik
-buszjegyet szinte sehol nem árulnak
-munkaidőn kívül meg pláne
Lassan ésszerűbb volna visszaállítani az ülőkalauzt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 21:19:45

@Csokis: Lószart, mama! Demokrácia? Tákolmányos monarchia.

É2I 2012.03.26. 21:20:24

@pcmci: Sajtó kommunikációs iroda? Na persze: Kiss Jolánka érettségit lehet látott kommunikációs szak referens (értsd, be tudja kapcsolni a számítógépet és tud emailt is írni).
Kamu duma egy kamu menedzsertől aláírás nélkül. Nem mondom hova öntsétek a... vagy minek a hol gyakoroljátok a síelést.

Vámház körút 9. Itt nyissatok irodát, ja hogy ott már egy másik csaló üzemel... apró malőr.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 21:28:49

A diákigazolvány mennyivel könnyebben is pótolható, mint a személyi"?

England win The Ashes! 2012.03.26. 21:29:08

@agresszív kismalac: Jó, munkaidőn kívül persze érthető, hogy zárva vannak, de az automata munkaidőben sem működik, ha jól sejtem.

A trafik alatt meg azokat az értékesítési pontokat értem, ahol pl. újságot árulnak. Ilyen asszem 2-3 is volt a Vásárcsarnokban, egy szemben vele a körút bal oldalán (bódé), ahol a Váci utca kezdődik (vagy végződik), egy szintén a bal oldalon, már majdnem a Kálvin térnél (üzlethelyiség), ezekben sem árulnak jegyeket? Mert régebben de.

(Hangsúlyozom: utoljára talán 2007-ben jártam Bp-en, azóta megszűnhettek ezek. Igaz, az nagyon furcsa lenne, de már semmin nem lepődöm meg).

Ezek az ülő nékikék a kis dobozzal már tényleg nyugdíjazódtak? Már persze, ha ugyanazt értjük az "ülőkalauz" alatt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 21:38:39

@Dr Jozef Vengloš: Az ülőkalauz pontosan az, amit a neve sugall. Ül a járművön (felszállás egy ajtón), csekkolja a jegyedet/bérletedet, ha nincs, nála vehetsz.
csókol anyád Janka

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 21:42:48

@Dr Jozef Vengloš: Anno ez így működött a BKV-nál, '70 körül szüntették meg a rendszert.
Nincsenek orkok, ha nincs jegyed, vehetsz, vagy nem utazol. Homeless körutazás kizárva.
Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

England win The Ashes! 2012.03.26. 22:17:18

@agresszív kismalac: Ilyen felénk (ezalatt most azt értem, ahol jelenleg élek) ma is létezik, bár itt buszsofőrnek hívják. :)

Komolyan (ezt már amúgy asszem kitárgyaltuk egyszer-kétszer): szinte ugyanaz, mint egyes magyarországi vidéki városokban: első ajtón szállsz fel (a legtöbb buszon nincs is több ajtó), a sofőrnek bemutatod a bérletet, vagy veszel nála jegyet. Ha nem teszed valamelyiket, egyszerűen nem indul el. Izmozni meg nem érdemes, mert a sofőr egy fülkében ül, nem tudod fizikailag bántalmazni (a persely és a jegykiadó készülék a fülke külső falán van, mikor a sofőr látja, hogy stimmel az összeg a perselyben, megnyomja a gombot, jön a jegy, te letéped és heppi vagy), ráadásul van kamera a buszon.

Na most ilyenkor jönnek az olyan szövegek, hogy "a Blahán vagy a "Móriczon" megnézném, hogy első ajtós felszállást erőltetnének a tömegnek". Pedig itt is akad zsúfolt járat, mégis működik.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 22:26:38

@Dr Jozef Vengloš: Ha mindenkinek jegyet kellene venni, mindjárt nem volna olyan zsúfolt az a járat.

Tron65 2012.03.26. 22:43:07

Csetelni jöttetek ide?

Rosszindulatú Vászka 2012.03.26. 22:50:39

@agresszív kismalac: a volánon, legalábbis felénk még a 80-as években is volt űlőkalaúz.

@Dr Jozef Vengloš: monnyuk a 7-es buszon (Felszab tér-Körtér) volt is hirig, mikor akaller tolakodott-taposott a tömegbe, hogy csekkolhasson. Mókás dolog.

Rosszindulatú Vászka 2012.03.26. 22:54:15

@A félelmetes népszavazás: akkó lehet lehet menni elfele a címlaposba, ott megy a póverkedés rendesen, csuda kemény ott mindenki.

Megdobbent 2012.03.26. 23:10:25

... raadasul ez a vitezi budos is, mint egy segg. Dehat bkk, oszt jonapot.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.03.26. 23:20:02

@Dr Jozef Vengloš: még jó, hogy bele nem lépett! :D

A lány mondja a fiúnak:
- Ha te egy igazi úriember volnál, nem csinálnál velem ilyet a hátsó ülésen!
Erre a fiú:
- Ha te pedig úrilány volnál, akkor nem beszélnél teli szájjal!

England win The Ashes! 2012.03.26. 23:20:40

@Rosszindulatú Vászka: Azt nem bírom megérteni, hogy (feltehetőleg) a békávé vezetői ismerik néhány külföldi (fő)város helyi közlekedési rendszerét. Akkor mi a retekért nem fogják fel, hogy több módszer létezik szerte Európában (nemcsak nyugati, de keleti irányban is), mégis ragaszkodnak a lehető legelfuseráltabbhoz.

Konkrétabban: itt a metró. Ugye jól tudom, hogy pár évtizede még voltak beléptetőkapuk. Működőképes a rendszer? Az. Erre megszüntetik, bevezetve ezt a szenzációs módszert, hogy az száll fel, aki akar, az fizet érte aki akar (szóval kevesen), az izmozik az ellenőrrel, aki akar (és vice versa, ezt se hagyjuk ki). Ja, ki ne felejtsem a megrongált, összefirkált, összeszemetelt metróállomásokat se! Pedig ha jól tudom, azok bizony be vannak kamerázva (mármint a peronok). Mégsem emlékszem, hogy láttam olyan cikket, aminek mondjuk ilyesmi volt a címe, hogy "Közmunkára ítélték a rongálókat". Olyat viszont igen, hogy a Fradi-Dózsa meccsekre különmetrón vitték az elitet. Állítólag a csapatok ilyenkor fizetnek a szállításért a békávénak, de ilyenkor felmerül a kérdés, hogy
a) az a metrószerelvény ezért az évi két meccsért van fenntartva?
b) ha nem, akkor miért nincs megkülönböztető jelzés rajta, nehogy véletlenül felszálljak rá, sőt ráüljek az ülésre, ami a szokásos kosz mellett sört, fost, pisát, rókát és még ki tudja milyen váladékot tartalmaz. Mert azt nem merem feltételezni, hogy lelkiismeretesen takarítják.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.26. 23:27:24

@Rosszindulatú Vászka: Helyközi viszonylatban azért könnyeb megoldani az ilyesmit, mint ott, ahol ötszáz méterenként van megálló.
A Volán buszain még nem olyan régen is ki volt írva, hogy kalauz nélküli járat. Közbe' ezer éve senki nem látott kalauzt.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.03.27. 02:04:37

Eközben Belgrádban (fúj, Balkán, stb.) 2012. január 1-je óta havi vagy éves bérlet vásárlása esetén lefényképezik az embert, és ez a fénykép kerül rá a chipkártyára, amikkel a járműveken található érintőképernyős masinákat kell "megpittyenteni".

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.27. 08:14:21

@donfuligjimmy:
jólvan, megjegyzem, bár azér megkérdezem majd mindég.
@bikmakk: najó,dehát a Balkán így meg úgy... :D:D

Manyecska 2012.03.27. 08:37:17

@Tron65: lófa@szt!

Én "I love BKV" pólóban járok hétvégente!!

cicmen (törölt) 2012.03.27. 08:47:43

@Manyecska: Én "I love BKV" pólóban járok hétvégente!!

Szerezz inkább egy BKV-s inget! Olyan csíkosat! Na, ha azt felveszed, mehetsz metrózni látástól vakulásig! A zellenőrök nem szólnak hozzád! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 08:48:49

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ:

megmondhatom.....:)

havibérlet, ami átruházható, az jelenleg 49 ajró. ez mindenre érvényes, buszra, villamosra, metróra és vonatokra is, ami bécs határain belül közlekedik.

hetibérlet, 14 ajró, mindenre jó

aztán van az éves bérlet, amit havonta részletekben, vagy egy összegben fizethetsz, ez havi 45 pénz, viszont két hónapot ingyen kapsz. ez fotóval megy, nem átruházható. az éves kártyával ingyen vihetsz bicikit és kutyát a metrón, meg két gyereket szombatonként. ezt egyszerre is lehet....

május 1-től csökken a bérlet ára, mert a zöldek bekerültek a kormányzásba, így ez 375 ajróba fog kerülni.

ha egyszer megveszed az éves bérletet, akkor nincs vele több gondod, hacsak le nem mondod, automatikusan meghosszabodik minden évben, az érvényesítő matricát meg automatice kiküldik a címedre, pontosan.

a bérletet nem kell magaddal hurcolásznod, ha ellenőrzés van, a személyi igazolványod vagy jogsid alapján beazonosítanak a helyszínen, csekkolják hogy fizeted-e a bérleted árát vagy sem.

tiszta balkán.

Manyecska 2012.03.27. 08:55:27

@cicmen: ez nem is rossz ötlet!!

Col.Maybourne 2012.03.27. 10:01:13

@Dr Jozef Vengloš: A szurkoloi metroszerelveny Ujpest Varoskapu es Nepliget allomasok kozott NEM all meg. igy eselytelen vagy felszallni ra. A kulonjarati szerelvenyt a klubok fizetik es a benne okozott karokat is.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2012.03.27. 10:37:48

New Yorkban, ahol naponta 10 millió ember közlekedik 27 metróvonalon NINCS fényképes bérlet. Van egy ún. Metrocard, amit különböző feltöltésekkel (1 utazásos, 5 utazásos, heti, havi) bárki megvásárolhat és bárkinek átadhat.
A metrónál kapuk vannak, ahol le kell húzni, addig nem enged tovább, a buszokon a sofőr előtt szintén van egy kis lehúzó, amin vagy ezt húzod le, vagy kp-ban fizetsz a sofőrnek, aki ad valamiféle jegyet.

Ja, a kártyának nincs külön díja.

10 millió embert közlekedtetnek naponta, kb. 10x annyi vonalon mint Magyarországon és mégis megéri, hogy átruházható a kártya...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 10:52:16

meg lassan azt is észre kéne venni, hogy jól működő tömegközlekedésre akkor is égető szükség van, ha nem termel 100%-os profitot.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 10:59:27

joreggelt...

sehol egy rossz vicc,semmi off???
beteges...
:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 11:31:41

mostmár kezdek aggódni értetek.... lokális katasztrófa? influenza járvány? vagy netalántán mindenki dolgozik??????!!!

nyugtassatok meg, hogy nem haltatok meg.

cicmen (törölt) 2012.03.27. 12:09:13

@oregember nem venember: sehol egy rossz vicc,

-Azt hiszem, a feleségem meghalt!
-Miért?
-Ugyanolyan az ágyban, de már nem mosogat!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 12:10:18

@Manyecska: hmmmm. igazán sajnálom. de ha már így alakult, igazán mesélhetnél hogy mi van odaát.... :D látom nem lehet nagyon szar, mer internet az van.

cicmen (törölt) 2012.03.27. 12:10:55

@Manyecska: én meghaltam!!

Akkor neked már nem kell bérlet!

Manyecska 2012.03.27. 12:11:49

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd: király! ellenőrt nem látok!..

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 12:12:04

Ül egy tyúk meg egy tojás a fogorvosi rendelő várójában. Kilép az ajtón az asszisztens, és kérdi:
- Nos, ki volt előbb?

cicmen (törölt) 2012.03.27. 12:12:15

@oregember nem venember: AhA! Én nem voltam tegnap és még rosszabb, ha a szar viccet kétszer mondják el! :)

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 12:13:21

@cicmen: hianyoltalak is...
:)

A Gestapo faji jellemtesztet dolgozott ki.

Beszólítják az első jelöltet.
Bizottság: - Mondjon egy kétjegyű számot!
Első jelölt: - 67.
Bizottság: - Na és miért pont 67? Miért nem 76?
Első jelölt: - Nem! 67!
A bizottság feljegyzi, "erős, árja jellem".

Jön a második jelölt.
Bizottság: - Mondjon egy kétjegyű számot!
Második jelölt: - 53.
Bizottság: - Na és miért pont 53? Miért nem 35?
Második jelölt: - Hát, lehetne éppen 35 is...
A bizottság feljegyzi, "árjához közeli jellem".

A harmadik jelölt Stirlitz.
Bizottság: - Mondjon egy kétjegyű számot!
Stirlitz: - 44.
Bizottság: - Na és miért pont 44? Miért nem... Na, Stirlitz, elég volt ezekből a hülye zsidó trükkökből!

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 12:15:00

- Melyik a legideálisabb gyerekkor?
- A tíz éves: már önállóan kimegy éjszaka is pisilni, viszont még nem viszi el a kocsit.

cicmen (törölt) 2012.03.27. 12:15:23

A rendőr odamegy a síró kisfiúhoz és megkérdezi.
-Miért sírsz kisfiam!
-Mert nem tudom mit mondott anyám! Csaba hozzál Gyulait, vagy Gyula, hozzál Csabait!
A rendőr felderül
-Ó! Ez egyszerű! Hogy hívnak?
-Bélának!

Manyecska 2012.03.27. 12:15:48

@cicmen: na ezt most fejezzétek be!!!:)

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 12:15:57

hehe,ontotyik vicco...
:)

- Mit mond a börtönőr a BKV vezérkarának?
- Tessék vigyázni, az ajtók záródnak!

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 12:17:29

@Manyecska:
akkor neked nem viccok hanem netes erdekessegek,keresedre...
:)

Négyezer évvel ezelőtt Babilonban bevett szokás volt, hogy az esküvő után a menyasszony apja az újdonsült vejét egy hónapig itatta. Az ital mézből készült sör volt - innen származik a magyar "mézeshetek" illetve az angol "honeymoon" (mivel a babiloniak holdhónapot használtak) kifejezés.

A 7-UP üdítőitalt 1929-ben kezdték forgalmazni. A nevében a "7" az eredeti italosüveg méretére (7 uncia), míg az "UP" a buborékok mozgási irányára (up=fel) utalt.

A Caesar salátát nem Julius Caesarról nevezték el. Nevét kitalálójáról, Caesar Cardinirol kapta, aki először készített ilyet saját, Caesar's Palace éttermében a mexikói Tijuanában.

A civilizáltnak nevezett világ elmúlt 3500 év történelmét végignézve csak 230 békés évet számolhatunk össze.

A földimogyoró a dinamit egyik alkotórésze.

A földkéreg tektonikus lemezei olyan sebességgel mozognak, mint amilyen gyorsan az emberi köröm nő.

A Földön minden nap 0,00000002 másodperccel hosszabb az előzőnél, a Föld forgási sebességének lassulása miatt.

A földrengések erősségének mérésére szolgáló Richter-skála egy-egy mérőszáma 32-szeres szorzót jelent. Vagyis, egy 6-os erősségű rengés ereje a 32-szerese egy 5-ös erősségűnek. Bár a 10 a maximum, a becslések szerint egy 9-es erősségű rengés teljes tektonikus pusztulást jelentene. A legkisebb, műszerek nélkül is észlelhető rengés a 2-es.

A háború szava a szanszkrit nyelvben azt jelenti: vágyakozás több tehénre.

A heroin eredetileg a Bayer nevű gyógyszergyár védjegye volt - így nevezték el az általuk gyártott morfiumot.

A jojó eredetileg egy Fülöp-szigeteki fegyver volt.

A kaméleon testhosszúságának másfélszeresét teszi ki nyelvének hossza.

A ketchup Kínából származik.

A korabeli írásokból kiderül, hogy Leonardo da Vinci nem tudományos vagy művészi teljesítményére volt a legbüszkébb, hanem arra, hogy puszta kézzel volt képes vasat hajlítani.

A lézersugár feltalálása után egy ideig a sugár erejét Gillette-ben mérték, ami azt mutatta, hogy hány Gillette borotvapengét volt képes átlyukasztani.

A méhek, a teknősök és a termeszek teljesen süketek.

A nulla az egyetlen szám, ami nem írható le római számokkal.

A patkányok hosszabb ideig bírják víz nélkül, mint a tevék.

A Pentagon híres ötszögletű épületében kétszer annyi mellékhelyiség van, mint amennyit a dolgozói létszám indokolna. Ennek oka az, hogy a 40-es években, mikor épült, még érvényben volt egy virginiai törvény, amely szerint külön WC-t kellett építeni a fekete és a fehér alkalmazottaknak.

A pókháló egy hihetetlenül erős anyag: a vastagságához viszonyítva jóval erősebb, mint az acél. Szakértők szerint egy ceruzavastagságú pókháló
kötél meg tudna állítani egy Boeing 747 óriásgépet repülés közben.

A sakkban használt "Sakk-Matt" kifejezés alapja a perzsa "Shah Mat", aminek jelentése: "a király halott".

A testen belül a fájdalom kb. 110 m/s sebességgel terjed.

A világ ivóvízkészletének egyharmada Kanadában található.

A világ legnagyobb munkáltatója az indiai vasúttársaság, több mint egymillió alkalmazottal.

A világtörténelem leghosszabb műsormegszakítását a BBC követte el. Egy Miki egér rajzfilmet szakítottak félbe azzal a hírrel, hogy kitört a második világháború. 6 év múlva aztán akkurátusan folytatták a félbeszakadt rajzfilmet, pontosan attól a ponttól, ahol abbahagyták.

Albert Einstein 6 éves korában kezdett beszélni.

Az "&" írásjel egy időben az angol ABC része volt.

Az amerikai űrhajósoknál követelmény a 180 centiméternél kisebb testmagasság.

Az Apollo 11 landolásakor már csak 20 másodpercre elegendő üzemanyaggal rendelkezett.

Az eddigi leghosszabb, emberi testben talált bélféreg 33 méter hosszú volt.

Az első autós kiadó ablakkal rendelkező étterem egy McDonald's volt, az Arizona államban található Sierra Vista-ban. Az étterem azért csinált ilyen kiadó ablakot, hogy a közeli katonai támaszponton állomásozó katonákat is el tudják látni élelemmel, akiknek egyenruhában tilos volt bármilyen boltba belépniük.

Az első e-mailt 1972-ben továbbították az Interneten keresztül.

Az ollót Leonardo da Vinci találta fel.

Az USA államok közötti autópályáit úgy építették, hogy minden 5 mérföld útból legalább 1 mérföld egyenes legyen. Ezek az egyenes útszakaszok repülőgép leszállópályaként használhatók háború vagy egyéb vészhelyzet esetén.

Egy 1991-es Gallup felmérés azt az eredményt hozta, hogy az amerikaiak 49 százaléka nem tudta, hogy a fehér kenyér búzából készül.

Egy ember hamarabb elpusztul a teljes alváshiánytól, mint az éhségtől. 10 alvás nélküli nap már elég a halálhoz, míg éhezni több hétig is képes egy egészséges személy.

Egy tehenet be lehet rúgatni, ha almával eteted.

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1.164.153 gigabyte.

Görögország nemzeti himnusza 158 versszakból áll. Senki nincs az országban, aki kívülről tudná az összest.

Ha egy ember meghal, a hallását veszti el utoljára. Az első érzékszerv, ami felmondja a szolgálatot, a látás, ezt követi az ízlelés, a szaglás és az érintés.

Hitlernek és Napóleonnak is csak egy heréje volt.

Kanada az egyetlen olyan olimpiát rendező ország, amely nem nyert aranyérmet a saját olimpiáján.

Leonardo da Vinci képes volt egyik kezével írni, a másik kezével pedig rajzolni egyszerre.

Limában (Peru) szobrot állítottak Micimackónak.

Pablo Picasso látszólag halva született, a bába ott is hagyta az asztalon. Picasso nagybátyja hozta vissza a kicsit az életbe, egy slukk szivarfüst segítségével.

Régen a távíró-berendezések tesztelésére a "quick brown fox jumps over the lazy dog" mondatot használták, mivel ez tartalmazza az angol ABC összes betűjét.

Tüsszentés közben az ember szíve egy millisecundum időre megáll.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 12:19:06

no,meghoztak a zebedet,megyek,tulelem...

:(

Diszkó bejáratánál:
- Aztaaa, micsoda bicepsssz! Mit szedsz?
- Belépőt, köcsög.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.27. 12:19:13

-Drágám hogyan tudnám megnöveszteni a mellem?
-Dörzsöld wc papírba.
-Szerinted beválik?
-Nézd a seggednél bejött...

Manyecska 2012.03.27. 12:22:27

@oregember nem venember: "A háború szava a szanszkrit nyelvben azt jelenti: vágyakozás több tehénre.." Lajos, figyelx ugye???:))

cicmen (törölt) 2012.03.27. 12:24:30

@oregember nem venember: Hitlernek és Napóleonnak is csak egy heréje volt.

Na ezt ki merte megnézni? :)

cicmen (törölt) 2012.03.27. 12:27:00

@oregember nem venember: Tüsszentés közben az ember szíve egy millisecundum időre megáll.
Akkor ennek mennyire állt meg?

videa.hu/videok/vicces/jegcsap-hapci-takony-undi-sIjUFISsTTAMuJv7

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.27. 12:28:35

@oregember nem venember:
-Miért a lottó a legjobb kurva?
-Mert egy hétig izgat utána baszhatod.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 12:29:05

@oregember nem venember:

"A patkányok hosszabb ideig bírják víz nélkül, mint a tevék."

ez egyazegybe nem igaz. csaxólok.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 12:30:35

@oregember nem venember: te mostan kórházba vagy, vagy börtönbe, vagy csak rosszul főz az asszony? :D

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.27. 12:47:59

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
gonosz vagy!
de például én is kurva sokáig bírom víz nékül, mán vagy 15 éve nem ittam vizet ,oszt nem itt vagyok még mindég?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 12:50:51

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: azér teve meg teve között van különbség. nem mindegy, hogy csak vedel de amúgy normális, vagy vedel, bunkó, és lusta is. ugyehogyugye. te legalább dógozol meg nem vered a gyereket. :D

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.27. 12:57:57

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
hát én amondó vagyok, hogy a kölöknek néha le kell lökni egy-egy fülest a kölöknek, tuggya hon a hejje!
hátulgombolós koromba én is kaptam a pofámra, oszt mégis mijjen jó ember lett belőlem

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.27. 13:00:55

@Manyecska:
kirááály! hogy meghúzza a zöreg a szondát!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 13:02:03

@oregember nem venember: "A 7-UP üdítőitalt 1929-ben kezdték forgalmazni. A nevében a "7" az eredeti italosüveg méretére (7 uncia), míg az "UP" a buborékok mozgási irányára (up=fel) utalt."

Ezt csípőből cáfolom. Onnan van az elnevezés, hogy Snowwhite (Hófehérke) reggel mindig úgy ébresztette a törpéket, hogy:
- 7 up!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 13:17:13

@atpijkamo: ezennel nyertest hirdetek a szarvicc versenyben. :)

kapsz egy zacskó ropit:

/
//
/////
////////
////////

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 13:20:23

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: :)) Pedig ennél még nagyon sok szarabbat tudok. Csak adjál meg témát.

Manyecska 2012.03.27. 13:20:58

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ: hárommellű férfi, jó tricepszel...tovább... :))))

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 13:23:47

@atpijkamo: az ki van zárva. ennél szarabb vicc nincs. de azér próbálkozhacc.... :)

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ:
gyakorlok. aszta kacskaringót a macifülébe mivel gyártod?

kgb_hun 2012.03.27. 13:27:33

A megoldás már rég létezik: be kell menni a MÁV-hoz és kérni egy kombinált bérletet, ami minden BKV vonalra is érvényes és személyi igazolvánnyal használható, nem kell hozzá bérlettok.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 13:31:17

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: De hogyan, ha nem adsz témát? Indíttatás nélkül nagyon nehéz, csak úgy a semmibe. Na jó, egy klasszikus nagyon szar:

Két szú beszélget:
- Mondja kolléga úr, nem jön át ebbe a remek bükkbe?
- Nem tehetem, mert a feleségem cserben hagyott.

Nagyon nehéz meghúzni a határvonalat a szar viccek és a nemviccek között. Ez például nem vicc, semmi értelme:

- Miért nem visznek fel lovakat a világűrbe?
- Mert elhúznák a göncölszekeret.

Na, erről döntsd el, hogy szarvicc, vany nemvicc:

- Csokis, és szirénázik, mi az?
- Danonino.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.03.27. 13:37:53

A személyi igazolványos részt nem értem. Vonaton is elkérhetik a személyik, ha korhoz kötött kedvezmény van, sőt, a havijegyre is a személyi igazolvány számát kell ráírni, de otthon nyomtatott jegynél is személyit kérnek.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 13:41:02

@atpijkamo: szarvicc az az, amit nem találok egetrengetően viccesnek. persze ebből adódik, hogy az ítélet meg a díjazás is erőst szubjektív volt, szóval nem vedd a szívedre. :)

gyerekkorom (kb. nyolcéves koromig) kedvenc vicce:

-Vádlott, miért ütötte el Kovács nénit a zebrán? Miért nem dudált rá legalább, ha már nem tudott megállni???
-Nem akartam megijeszteni szegénykét.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 13:43:00

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ: ügyes. beszívott maci fogszabályzóval és loknikkal :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 13:56:21

@Manyecska: te már akut kétoldali kallertraumatózisban szenvedsz :D :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 14:22:06

❤Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ✿•*¨`*♥•*❤❤*•♥*¨`*•✿Ʒ✿•*¨`*♥❤
✿ღڪےღڰۣ✿ღڰۣ♥ღڰۣ✿ღڪᵃˡᵖᶤ'ღڰۣ✿ღڪےღڰۣ✿

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 14:56:03

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
nem van asszony,ez csak egy mezei tulelotabor(ertsd>egeszsegugyi intezmeny...)

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 14:57:51

amugy nem tudom se alatamasztani se cafolni a leirtakat,mert nem telik ra...
:)
csak kaptam es punktum...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.27. 14:59:25

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
Ez túl sok így egyszerre.
Lécci csak apránként, mert a sok olvasástól megfájdul a fülem.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 16:32:14

Mi van? Másfél órája áll a blogoci?

Teszt.
Teszt.
Teszt.
Teszt.
Teszt.
Teszt.
Teszt.

Manyecska 2012.03.27. 16:49:43

Nem tom, én addig elmegyek salsaórára, soksikert!! :) Csak bele ne lépjek...

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 16:51:51

@Manyecska: hehhh,ugy olvastam, a salsaorat hogy salgotarjanba...
:)
pedig az is jo hely,sziiip tura es bele is lehet lepni...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 16:51:59

@oregember nem venember: Michael Wittmann leselkedett ki az erdőből. Jött az úton egy angol péncélos hadoszlop. Déltán 5 óra volt, megálltak, a katonák kiszálltak, elkezdtek teázni. Wittmann nem hitt a szemének. Aztán kilőtte mindet.

Wittmann tigrisét nagy sokára repülőről rakétával tudták csak kilőni.

Manyecska 2012.03.27. 17:02:52

@oregember nem venember: :)))))))..
Mellesleg évekig táncoltam, de a salsa nem a szívem csücske. Nem értem mért kell összevissza lépkedni olyan mintha csikket taposnának el a buszmegállóban:P:P..:)

filburt 2012.03.27. 17:06:37

Még mindig várom az ésszerű magyarázatot arra, hogy ha egy bérlettel egyszerre csak egy személy utazhat, akkor a bérlet miért nem átruházható. Azon kívül, hogy "mert csak".

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 17:07:24

Bréking nyúz. Bemondták a rádióba a tavalyi népszámlálás eredményét, miszerint
- kevesebben vagyunk, mint tíz éve
- több a nő, mint a férfi
- Budapesten a legnagyobb a népsűrűség.

Percekig köpni-nyelni nem tudtam a csodálkozástól.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 17:39:07

@Manyecska: nem tudom hogy ki volt,valamellik hires,aki aztat mondta a twistrol,hogy olyan tanc,mintha csipoficamos lennel,le akarna esni a hangyakkal telipakolt nadragod...
:)

meg jo,hogy nem tudok tancolni(igaz,enekelni sem,tehat ossze sem keverem a kettot...)ezert inkabb lemezlovagolok,ha tehetem...
:)))

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 17:40:18

@atpijkamo: monnyuk kopkodni nem is sziiip dolog,ugye...
bar mint macskatol elnezheto esetleg,ha van benne szorgomboc...
:D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.27. 18:10:18

Azt szeretném kérdezni, hogy a BKV bérlethez kell igazolás hogy az én vagyok, aki ott vagyok??

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 18:41:39

@batgirl: mint denever nem tudsz repulni???
pffff...
tessek gyakorolni es akkor nem kell parazni a berlet miatt...
:D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 18:50:24

@batgirl: Ha hasonlítasz a fényképen szereplő önnmagadra, akkor nem. Mi is pontosan a kérdésed???

Anomalocaris (törölt) 2012.03.27. 18:53:45

@atpijkamo: Szerintem csak unalmában sikoltozik. Én ellenben ingyen boroztam az egyetemen. Hah.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 18:56:31

@A félelmetes népszavazás: Aha. Én is nézem a spektrumon a csalókat, hogy milyen tükkökkel lehet fogadást nyerni az ivócimborákkal szemben, hogy ingyen piához jussak.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 19:12:57

@A félelmetes népszavazás: B+ nézd meg!

Na jó. Veszel egy pénztárgépszalagot, letépsz három hosszú darabot, a végeiket összeragasztod. Két papírgyűrűt odaadsz a társaidnak, egyet megtartasz. Az nyer, aki hamarabb két különálló gyűrűre tépi szét őket. Csakhogy a másik kettőt mőbiusz szalagnak ragasztottad. Azok mint állat tpkedik ketté hosszában, te meg szép kényelmesen lemaradsz. Azok készlesznek hamar, egy bazinagy papírgyűrűt kapnak, te meg ráérsz, hogy a saját tépkedésed befejezd. Ha versenyben akarnak maradni, újra kell kezdeniük kétszer akkora feladattal, így valójában a csodálkozást leszámítva háromszor kéne gyorsabbnak lenniük nálad.

Anomalocaris (törölt) 2012.03.27. 19:18:58

@atpijkamo: És biztos, hogy ennek az lesz a vége, hogy kapok ingyen piát?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 19:20:41

@A félelmetes népszavazás: A hülye asztaltársakat már neked kell kiválogatnod.

Anomalocaris (törölt) 2012.03.27. 19:27:00

@atpijkamo: Túl aszociális vagyok már ilyenekhez. Esetleg Odritól nyerhetnék el valamit, de neki meg úgyis Én veszem a piát, mert nem tud vásárolni a bóbitája miatt.

England win The Ashes! 2012.03.27. 20:14:20

@Col.Maybourne: Félreértettél. Azokon a napokon sem akarok felszállni rá, amikor nincs meccs. Már ha ez a szerelvény üzemben van.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.27. 20:17:15

@atpijkamo: Azért másodikra megértettem.
Az baj, ha nincsenek ilyen idióta ismerőseim?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.27. 20:20:05

@Dr Jozef Vengloš: Amíg a csürhének külön metrót bérelnek ahelyett, hogy megtanítanák őket viselkedni, én nem megyek meccsre.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 20:23:38

@agresszív kismalac: Az alkholmentes sör olcsóbb. És még be sem rúgsz tőle.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.27. 20:29:18

@atpijkamo: Valamint a zokniban való lábmosás is sokkal egyszerűbb, mint az igazi. Mégsem vagyok a híve.
Majd ha a Pilsner Urquell kijön az alkoholmentes sörével... nos, akkor átállok a Radebergerre.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.27. 20:31:18

@atpijkamo: Amúgy én az igazitól sem rúgok be.
Elárulom a titkot- tudni kell időben abbahagyni az ivást.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 20:31:34

@agresszív kismalac: :))

Szivárgásbiztos teafilter.

Vízhatlan törölköző.

Instant vízpor.

Kanyarfúró.

Reszelőzsír.

England win The Ashes! 2012.03.27. 20:34:37

@oregember nem venember:

"A nulla az egyetlen szám, ami nem írható le római számokkal."

Írd le az alábbi számokat római számokkal: e (Euler-szám), π (Ludolph-szám), i (imaginárius egység), aranymetszés.

"A 7-UP üdítőitalt 1929-ben kezdték forgalmazni. A nevében a "7" az eredeti italosüveg méretére (7 uncia), míg az "UP" a buborékok mozgási irányára (up=fel) utalt."

Kétlem, hogy alig kétdecis üvegekbe palackozták, de ki tudja. Hivatalosan viszont állítólag senki nem tudja miért is az, ami (én úgy olvastam, hogy azért ez a neve, mert hét fő összetevője van, de ez sincs megerősítve).

"Kanada az egyetlen olyan olimpiát rendező ország, amely nem nyert aranyérmet a saját olimpiáján."

Régi a forrásod: két éve 14 aranyat nyertek Vancouverben. (Az viszont igaz, hogy előtte sem Montrealban, sem Calgaryban ez nem jött össze nekik.)

:)

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 20:38:16

@atpijkamo: ja es a napelemes banyaszlampa...
:)

@Dr Jozef Vengloš:
a7up-ot anno bostonban is igy hallottam...
a tobbit nem tudom cafolni,mint man irtam,nem az n gyujtesem,csak hoztam...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 20:39:18

@agresszív kismalac: rongybicikli -> rongyláb -> John Wayne

John Wayne-nek olyan különös cowboy járása volt. Mintha beszart volna. Nem igazán tudták utánozni. Egyszer egy riporter rákérdezett, hogy ugyan árulja el, mi a titka. JW hunyorított.
- Na, most az egyszer megmutatom magának.
A riporter örült, mint majom a farkának, lesz itt neki egy exkluzív riportja. JW pedig fogta magát, és a jellegzetes járásával tett öt lépést.
- Na látja, így kell.
Szegény riporter teljesen lelombozódott.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 20:46:12

@Dr Jozef Vengloš: "Írd le az alábbi számokat római számokkal: e (Euler-szám), π (Ludolph-szám), i (imaginárius egység), aranymetszés."

Amikor a cowboy a saját lábába lő. Ezeket semmilyen (egész) számrendszerben nen tudod leírni. Örülhetsz, ha képlet van rá.

De az iány jó, elég lett vona az 1/2-re hivatkoznod.

Valóban a nemnegatív egészek közül egyedül a 0 nem írható le római számokkal. Azért ahogy 10 hatványai nőnek, nagyon munkás lesz a római számokkal való leírás.

A PI számrendszerben a PI-t le tudom írni római számmal is: I.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.27. 20:51:29

no,meccset nezni jobbra el...

nyugodalmas jo ejt a kedves egybegyulteknek...

England win The Ashes! 2012.03.27. 20:54:10

@agresszív kismalac: Korábban teljesen egyetértettem volna veled, ma már csak részben. Február elején megkóstoltam a Coors alkoholmentes változatát (kocsmában néztem a Super Bowl-t és nem akartam berúgni, ezért fanyalodtam rá). Kellemesen meglepett. No persze azért rendszert nem csinálok a fogyasztásából, de bizonyos alkalmakra megteszi.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.27. 20:58:26

Ha nem akarok alkoholt inni, akkor van szőke/barna kóla, tra'biszóda, málnaszőr, tej, narancslé, víz, mitt'oménmi.
Még mindig homályos előttem az alkoholmentes sör létjogosultságának mibenléte.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 20:58:47

@Dr Jozef Vengloš: Pont azon lepődtem meg, hogy mostanára egészen sör szerű alkoholmentes söröket tudnak csinálni. Hogy fejlődik a tudomány!

A következő feladat: mosgasson a guminő.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 21:00:13

@agresszív kismalac: Ezek közül egyik sem olyan kellemesen keserű, mint a sör.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 21:01:34

@agresszív kismalac: Nem értem a kérdésedet. Artikuláld jobban!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.27. 21:04:39

@atpijkamo: Kérlek. Magyarázd már el, légy szíves, hogy az általad vázolt megoldás mitől adja ki a π értékét.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 21:10:27

@agresszív kismalac: A kutykurutty számrendszerben egy kutykurutty: 1, két kutykurutty: 2, stb. Mondjuk PI számrendszerben a hagyományos egyet leírni meglehetős macerás. (Lehetetlen.)

Ezért szoktunk egész alapú számrendszereket, használni, mint pl. kettes, tizes, tizenhatos.

Ha a számjegyek leírása költséges, akkor az optimális a hármas számrendszer. Mondjuk minden számjegy egy kőtáblára van vésve, és ezer forintot kér a kőfaragó minden egyes számjegyért. Ha készíttetsz egy készletet, amivel egymillióig minden számot ki tudsz rakni, akkor a hármas számrendszerben lesz legolcsóbb megcsináltatni.

Ehhez költségben a kettes számrendszer is közel áll, ki-be állapotot meg mágnesekkel, elektromossággal könnyű előállítani, ezért (is) csinálták a kezdeti számítógépeket kettes számrendszerrel. Ami azóta is így van.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.27. 21:16:26

@atpijkamo: Szerintem meg minden számrendszerben az első helyiérték 1. Nem?
A te verziód szerint a tizes számrendszerben a tíz így nézne ki: 1.
Vagy félreértettem valamit?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 21:19:35

Ha a 000000-999999 intervallumban minden számot ki akarok rakni, akkor kell 6 db nulla, 6 db egyes, stb. összesen 60 számjegy.

Ha 0 és 1594322 között (3**13-1) minden számot ki akarok rakni 3-as számrendszerben, akkor kell 13 nulla, 13 egyes, és 13 kettes, összesen 39 számjegy.

Ha 0 és 1048575 között (2**20-1) minden számot ki akarok rakni 2-es számrendszerben, akkor kell 20 nulla, 20 egyes, összesen 40 számjegy.

(Ha a vezető nullákat nem írom ki, kevesebb is elég, de a lényeg ugyanaz marad.)

England win The Ashes! 2012.03.27. 21:23:08

@atpijkamo: Már mé' lőttem volna a saját lábamba? Mondtam én, hogy le tudom írni arab számjegyekkel? Ez volt az állítás: "A nulla az egyetlen szám, ami nem írható le római számokkal." Arra akartam utalni, hogy nem az egyetlen. Van még egy csomó más is, ezek szimplán csak a "kedvenceim". :) (A nemnegatív egészekre gondolhatott az állítás megfogalmazója is.)

@oregember nem venember:

Nem szükséges mentegetőznöd, jó volt ez a gyűjtés.

A 7upról olvastam valami olyasmit is egyszer, hogy a neve arra utal, hogy a pH-értéke a 7 fölött van. Ez is könnyen cáfolható, mert mivel savas italról van szó, vastagon a 7 alatt kell lennie. Szóval a reklám miatt kell egy kis misztikum, ezért nem árulják el az igazi forrást. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 21:23:20

@agresszív kismalac: Az nem úgy PI alapú, mint ahogy a tizesben a tizes, vagy általában az egész számrendszerekben. Úgy PI alapú, hogy az első szám a PI, stb.

Valójában az egésznek marhára nincs értelme, illetve inkább nincs haszna. Mindegy. (Bár lehet, hogy egy matematikus majd megcáfol.)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 21:31:47

Azt értem, hogy NONSTOP bolt, de mikor nyit ki?

Xezs 2012.03.27. 21:35:24

"üveg kivágása esetén rongálás, vandalizmus"

Ezt csak én nem értem?

Rosszindulatú Vászka 2012.03.27. 21:41:29

@Dr Jozef Vengloš: valójába a ZUP a Hófehérke és a hét törpe meséből kapta a nevét, így ébresztette a törpéket Hófehérke.

Meg azt is monta, miközbe a száját törölte, hogy "ez a hét is jól elment".

@atpijkamo: az azér az, mer fojamatos akciók.

England win The Ashes! 2012.03.27. 21:50:00

@atpijkamo: Valami filmben láttam (magyar vagy csehszlovák, nem emlékszem), hogy a faszi reggel piát akar venni a nonstop boltban még kilenc előtt, de persze nem kap. Erre azon vitázott az üzletvezetővel, hogy akkor is ki kell őt szolgálni, mert a törvényben az van, hogy nyitástól kilencig nem lehet töményet árusítani. De egy nonstopnál nincs olyan, hogy nyitás. :)

(Az előző kommentedben mire válaszoltál igennel? Ha szabad kérdeznem...)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 22:11:34

@Dr Jozef Vengloš: Szabad.

"Mondtam én, hogy le tudom írni arab számjegyekkel?"

Igen, nem mondtad.

>>Ez volt az állítás: "A nulla az egyetlen szám, ami nem írható le római számokkal."<<

Igen, ez volt az állítás.

"Arra akartam utalni, hogy nem az egyetlen."

Igen, nem az egyetlen.

"A nemnegatív egészekre gondolhatott az állítás megfogalmazója is."

Igen, arra gondolt.

De ha már elvégeztem a kérésedre a szorgalmi házifeladatot, reiterálom, hogy elég lett volna az 1/2-re hivatkoznod, és még meg is lett volna az az örömöd, hogy az decimális számokkal viszont leírható, mivel az állítás megfogalmazója is (feltehetőleg) a decimális leírással szembe állította a római számokat.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.27. 22:20:32

@Dr Jozef Vengloš: Ha szabad kérdeznem, mi igen?

De ha válaszolsz, megverlek.

Xezs 2012.03.27. 22:22:19

@Dr Jozef Vengloš: Már hogyne lenne nyitás egy nonstopnál. Amit nem nyitottak ki legalább egyszer, az nem is lehet nyitva, hisz az paradoxon lenne.

England win The Ashes! 2012.03.28. 00:13:01

@atpijkamo: :)

@Xezs: Őszintén szólva miután elküldtem, volt három tippem, hogy ki fog ezzel előrukkolni. Pont rád nem gondoltam. :)

Xezs 2012.03.28. 00:40:50

@Dr Jozef Vengloš: kurva okos vagyok csak titkolom

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.28. 07:02:46

joreggelt...

gyogyszerert,laborvizsgalatra,reggeliert,beontesert sorakozo...
:)

Manyecska 2012.03.28. 08:08:25

:))))) jóreggelt mindegykinek:P /szemét szmájlik.../ beöntést csak "frissalma" sörrel...Nagyon finom amúgy!! Már felülről..:))

Manyecska 2012.03.28. 08:12:05

@atpijkamo: nekem uncsi!! A tánc jobb mint a soduku:)))! Amellett nyugottan lerúghatom a másik fejét lelkiismeret furdalás nélkül:)!! Mondjuk a pasiknak lesz még mit gyakorolni mert az egyik forgásnál a párom eccerűen eltűnt!!:) /az éterben v. másik dimenzióban?? /
Van zumbadévédém még Kanadából kaptam amikor még nem táncolt rá minden majom itt is:P!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.28. 09:02:21

@Manyecska: Azért, ha nő lennék, és a párom hirtelen eltűnne tánc közben, azért csak elgondolkoznék.

cicmen (törölt) 2012.03.28. 09:18:48

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: mi van itt basszus, korrepetálás??!

Te is így vagy vele? Néha képesek olyanokat felírni egyesek, hogy csak nézek.

Manyecska 2012.03.28. 09:21:50

@estrella negra: ááá nem, megtaláltam asztán mögöttem! másik irányba indult, jól elvolt:P..mondtam otthon lekközelebb viszek sört v.valami károsat, lesz ott olyan rázás!! :)

Manyecska 2012.03.28. 09:23:32

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: nem kell....ne is mondd még nincs vége!:(

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 09:32:05

@Manyecska: kitartás. szar dolog, én már csak tudom. egyszer vége lesz. ilyenkor egyik levéltől a másikig él az ember.

@cicmen: még szerencse hogy mi nem csinálunk ilyet :D:D

Manyecska 2012.03.28. 09:35:04

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: néha a sikongató lábrázás jönne rám:))

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.28. 09:48:57

Ejjen Smittifáj!
Mától én is igazi doktor vagyok!

Manyecska 2012.03.28. 10:02:03

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: jó. Azon gondolkozom reggel kétszázért egy öregtől vettem nárciszt, aki a zebránál állt egy vödör virággal. Lehet hogy csak ment valahová?????? :) ?
Kicsit furán nézett!

cicmen (törölt) 2012.03.28. 10:02:47

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ: Mától én is igazi doktor vagyok!

Ha itt mindenki rangkórságban szenved, akkor én is megkövetelem a címzetes egyetemi pedellus megszólítást!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 10:06:57

@Manyecska: :D ez jó. tata útban a temető felé, te meg lenyúlod a manci néni virágját....:) még jó hogy nem a kutyáját vetted meg tőle....

@cicmen: ez nem rangkórság, csak a puszta tények. amúgy a pedellus az olyan mint a pelus, csak elegánsabb?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 10:09:36

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ: akkó mondd mán meg hogy hátfájásra mi a az üdvözítő módszer manapság?

cicmen (törölt) 2012.03.28. 10:10:40

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: amúgy a pedellus az olyan mint a pelus, csak elegánsabb?

Nem olyan mint a pelus, de elegánsabb! Száp szürke köpenye van és barna műbőrből készült gumitalpú cipője. Ő az iskola ura! Ha felmossa a folyosót, akkor a zigazgatónak is vissza köll takarodnia a a tanáriba amíg fel nem szárad! :)

Manyecska 2012.03.28. 10:13:22

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: jut eszembe a kutyám egy régi plüsszsiráffal játszik /kb 1 méter 20..!/ Illetve sír mellette mert háromszor nagyobb nála!! :)) De basszus csak felvitte az ágyra!:D
Előtte "elejti", asztán csihipuhi stb:)) Na, arról van képem!!

cicmen (törölt) 2012.03.28. 10:14:15

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: akkó mondd mán meg hogy hátfájásra mi a az üdvözítő módszer manapság?

Azt én is meghallgatnám, mert a reggeli merevedés mostanában a derekamban jelentkezik! :)

Manyecska 2012.03.28. 10:24:29

@cicmen: ima, naponta háromszor, Kelet felé egy jó kis perzsaszőnyegen!:D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.28. 10:25:10

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
Kéhrlek szépen, ez egyértelmű:
Szívlapát a helyes gyógymód.

@cicmen:
Én még hozzátenném azt is, hogy: möszijő.
Anélkül nem sokat ér a kinevezés.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 10:27:44

@Manyecska: fotót küldjed, gyűjtöm az ááállatos képeket:) az enyim meg a papírkosáron levő kutya fotójától ijedt meg ma reggel. az ágy alól morgott a betolakodóra. nem túl okos, már három hete ott van a kuka, most hirtelen feltűnt neki....

@cicmen: helyette vagy mellette? mer első esetbe urológia, második esetbe én se tudom...

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.28. 10:30:11

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
"gyűjtöm az ááállatos képeket"
akkor kűdök egy képet, amin be vagyok rúgva mint az állat

Manyecska 2012.03.28. 10:34:04

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: van 1 nóta /Zorall-Kedvencek temetője/ ami farkasüvöltéssel kezdődik, a mienk imádja:))!! Bárhol is van odarohan a hangfalhoz és forgatja a fejét:D! Viszont a videóját nem ajánlom megnézni mert a filmből vannak borzalmas részletek /nem túlzok!/ bár itt többen nekrofíl vonásokkal is rendelkeznek úgy olvastam múttkor!! Hátfájásra a migrén jó, attól nem érzed!:D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.28. 10:38:03

@Manyecska: "az egyik forgásnál a párom eccerűen eltűnt"

:)) ???

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 10:38:16

@Sir Dr.Phd. Prof. Ctrl-C Ctrl-V Horváth Lajos: b+ lajos, izééé uramdoktorom nem ismertelek fel :):)

@Manyecska: ammég hagyján volna, de hogy valaki az állatbelezést élvezze, az már tényleg akasztófát érdemel.

migrénről inkább ne is beszéljünk... asszem öregszem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.28. 10:39:43

@Sir Dr.Phd. Prof. Ctrl-C Ctrl-V Horváth Lajos:
Te Lájos!
Ezek az én címeim vótak ottan a nevedbe.
Tán csak nem kopipészt?

Manyecska 2012.03.28. 10:40:52

@Sir Dr.Phd. Prof. Ctrl-C Ctrl-V Horváth Lajos: erről egy Tankcsapda-szám jutott eszembe:D: www.youtube.com/watch?v=ITCHqdmVKuM /"hááát, köszönjük szééépen..":D:D/ :))))!

Manyecska 2012.03.28. 10:42:13

@atpijkamo: igen!!!:D:)) Neked magyarázzam??:P Nem ástam el, valahová elkolbászolt:D:D ..!!

Manyecska 2012.03.28. 10:44:21

Pészt it Lájos vazze!!!!!!! :P :D

Manyecska 2012.03.28. 10:52:39

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Te örexel?? Nekem tegnap asszonta a zoktató nézzük a tükörbe magunkat dansz közben.. Hát vazze ellátok én addig azt hiszed?? :D

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.28. 10:55:16

@Manyecska:
állítólag a sok seksz rosszat tesz a látásnak. mongyuk ez igaz lehet, mer nekem mán 4 dijoptriás szemüveggem van

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 11:01:09

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!: nem látom!!! :D:D

@Manyecska: ja. mindig aszondom hogy 45 éves vagyok, erre megjegyzik, hogy tízet letagadhatok. :D ez ilyen ingyér plasztikai műtét.... :D:D

Manyecska 2012.03.28. 11:01:30

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!: " a zééén uram olyan kanos, a tee-nye-ree vízhólyagos" ...:D:D...jó mi?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.28. 11:07:54

@Manyecska:
ez valami nóta féle?
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
hinnyemán! ijjen jó karban tartanak mióta elhagytál?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 11:12:09

@Manyecska: ROFL :D

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!: hát mit gondoltál, tán majd a dunába ugrok miattad?? :D:D

*****

amúgy meg mikor lesz mááááán új poszt?????? nyaú.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.28. 11:18:01

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
jóvan! megnyugottam!

________________________________________

nyaú?

Manyecska 2012.03.28. 11:19:19

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: engem is mindig letegeznek!! mert nálunk génileg sokan olyan 93 évig /de 85 minimum/ él:P ..elég sokan..oszt nem is látszik rajtuk 75 évesen sem hogy annyi.. állati jó!! Eccer egy cigányasszony belenézett a tenyerembe oszt eldobta és hápogott!!:D Máig nem tudom miért:P:??

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 11:23:49

@Manyecska: hát biztos kezet mostál előtte, oszt öszezavartad :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.28. 11:26:36

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!:
Felőlem használhatod nyugodtan!
Én má' túlléptem rajta.
Most filozófikusi magasságokba emelkedtem.
Kopipészt ez is ofkorsz, ahogy a jelen kor divatja diktálja.
És azért se mondok le!
Mondjon le, aki nem vette észre!

Manyecska 2012.03.28. 11:26:51

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: asszonta: jéééééééééééééézusom. Mondom mi van??? asszonta jó sokáig fog élni. Azt mondtam: anyád..:):P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 11:32:53

@Manyecska: kezdj el dohányozni és/vagy inni. akkor egy jó húsz évvel mingyár kevesebbet kell itt senyvedni...:)

****************

új posztot akarok..

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!: ijesztgetem a kutyámat. nyaaaajjjúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

cicmen (törölt) 2012.03.28. 11:34:25

@Manyecska: Neked magyarázzam??:P Nem ástam el, valahová elkolbászolt:D:D ..!!

Nem volt elég mély a dekoltázsod! :)

cicmen (törölt) 2012.03.28. 11:37:32

@Manyecska: Eccer egy cigányasszony belenézett a tenyerembe oszt eldobta és hápogott!!:D Máig nem tudom miért:P:??

Gipsykiller tetoválást láthatta meg!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.28. 11:37:58

@Manyecska: Azért utána megtaláltad a tenyeredet, vagy messzire hajította?

Manyecska 2012.03.28. 11:40:13

@cicmen: hát az lehet ráadásul barna vagyok!. anyám szerint a dörtidenszing c. magvas műalkotásban a csaj úgy néz ki mint én!!:))) folyton nyaggat vele ha lássa a filmet:D! Amúgy télleg hasonlít! Csak nem szülés után. kiraktam én mindent amit kellett le is tapostak a hímek párszor:P:P!..

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.28. 11:41:08

@Manyecska: Biztos másodállásba' kacsa volt, oszt azé'.

cicmen (törölt) 2012.03.28. 11:43:41

@Manyecska: hát az lehet ráadásul barna vagyok!. anyám szerint a dörtidenszing c. magvas műalkotásban a csaj úgy néz ki mint én!!:)))

Mondd a címet! Repülök! :)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.28. 11:43:45

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ:
há mán lemontam róla, mer minek lennék én is értelmiséggi, mikor minden nőt megkapot így is!
mongyuk lemondani megmán csakne mongyál le, mer csak a gyávák menekülnek. nemde?
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
oszt nem harap meg?
@cicmen: vagy lehet lelopta mán a gyűrűt,oszt akkor mit szorongassa
@Manyecska: jóez a muzsika, majd szólok a Lacikának (Sanyi fiának),hogy mán álíccsa mán be csengőhangak a 3210-emen.

Manyecska 2012.03.28. 11:44:05

@estrella negra: nem emléxem nem voltam ott.....:))

Na jó legyen már télleg újposzt.Vagy újhold.

Manyecska 2012.03.28. 11:47:40

@cicmen: hát komolyan rám hajaz, még a haja is bár nekem kékaszemem /arcom csupa derű/:) Azt néztem a fehér farmerem is ellopta:O:O :D
www.youtube.com/watch?v=6oKUTOLSeMM

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 11:53:38

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!: még bébi, szóval le van kussolva, nem harap. ellenbe néha büdös, olyankor vinnyog ha megfürdetem :):)

úúúúúj posztot akarok. hiszti-nyavaj kopipészt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.28. 12:00:01

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!:
Így igaz!
Éjjen a kopipészt!

@oregember nem venember:
Régi posztnál nem delezek.
Ez má'pedig elég régi.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.28. 12:01:09

hatfajasra reumakenocs,voltaren dolo vagy irina,a 145kilos ukran masszorno a zidealis...

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.28. 12:02:15

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ: oreg poszt nem ven poszt...

aze' del van...
meg ha el is kiabaltam...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:03:14

@Dr. Phyl. Sün‼ ツ: pedig rekordot dönthetnél ebben: melyik poszban lehet a legtöbbször delet harangozni....

Manyecska 2012.03.28. 12:04:53

@cicmen: tessék, itt a ravatalom v. avatar.. az a Mirr-Murr a tiéden?? A macskámat hívták úgy:) Nagyon cu...cute..vagy az orizatriznyák?

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.28. 12:06:05

a mai ebed>
vasarnapi leves(husleves,finommetelt+2 db kornyadt sargarepa)
fott husi,meggymartas,fott burgonya
mandarin es alma
teja

ezek beneztek valamit a korlapomon,szerintem...
mert az adag kb 9 evesekre van meretezve,ami vegul is stimmel,csak nekem van elotte egy masik szam is...
:p

Manyecska 2012.03.28. 12:14:02

@oregember nem venember: én fél napja szülinapi tortán élek! Jóétvágyat!! A böriben sem adnak jobbat szerintem:P

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.28. 12:14:43

@oregember nem venember: Két szád van? Akkor tényleg kicsi lehet az adag.

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.03.28. 12:17:08

@Manyecska: vegul is,racs itt is van,igaz az agyon...
:)
meg foglar jellegu noverkek...
:(

@estrella negra: varj,megnezem,lehet igazad van...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:17:13

megérett az idő a napi szarvicc versenyre....

A kis debil elmegy anyukájával az állatkertbe, és odaállnak a zsiráf elé.
- Anyu mi ez, nyúl?
- Nem kisfiam, ez zsiráf!
- Jó nagy nyúl!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:18:19

Mit mond az alkoholista arra a kocsmárosra, amelyiknek nagyon rossz a
pálinkája?
Ennek a felese tréfa!!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:20:18

@cicmen: @Manyecska: szépek vagytok mind a ketten :D mostmár valaki kérdezze meg a másiktól hogy elmegy-e moziba, kávézni ilyesmi. támogatok minden öncélú cyberkapcsolatot!

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.28. 12:20:20

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:
jó ötlet!
Három szerelő és a főnökük egy szobában vannak. Hirtelen megfordul az első szerelő. Kisvártatva a másik is megfordul. A főnök ekkor idegesen felkiált:
- Nehogy még egy szerelő forduljon!

Manyecska 2012.03.28. 12:21:18

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: :)) kezd meleg lenni a helyzet ugye?? :D:D

Manyecska 2012.03.28. 12:23:32

@cicmen: szíp vagy jöhetel! Én visszaváltozom Téli tájjá..!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:23:32

@Manyecska: ja. :D én drukkolok nektek! meg mindenki másnak is..:D

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.28. 12:25:00

Az volt már, hogy miért nem lehet a személyi számát ráírni a bérletszelvényre?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:28:23

@Manyecska: te, valami nem stimmol... valami burkus királyfivá változtál itten...

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!:

:D:D

Melyik az alternatív rockegyüttesek kedvenc OTP-je?
Hát a Pál Utcai Fiók...

Manyecska 2012.03.28. 12:31:38

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ja, ez a "szoláriumot-minden-házba-Renató szomszédom :D

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.28. 12:31:44

Két pogácsa sül a sütőben. Az egyik megszólal: -Hű, de meleg van idebenn.
A másik is megszólal: -Jé, egy beszélő pogácsa!

cicmen (törölt) 2012.03.28. 12:36:07

@Manyecska: szíp vagy jöhetel!

Most indultam. Fürggyé le! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:38:21

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!:

- Hogy' szeretkeznek a sündisznók?
- Nagyon óvatosan...

@Manyecska: mittomén. a kiscsillag udvarol itten a kakkuknak. többre nem emléxek.

Manyecska 2012.03.28. 12:38:50

@cicmen: már mondtam hogy szoktam!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:40:35

egy vicc(?) a batgirlnek ha befut majd:

-Hol van Budapesten a legkevesebb denevér?
-A Bathiány téren.

Manyecska 2012.03.28. 12:42:26

@Horváth Lajos,a falu bikája-SMITTPÁL 4 PREZIDENT!!: most mondjátok már azt ezek után a prof PDF jpg vagy mi zsiráf is zsiráf..??:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:44:32

mai kedvenc levelem:

"nem tudok semmit."

nem baj kisbogaram, így is szeretlek.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.28. 12:46:12

@Manyecska: hogy mi a kérdés?? én persze hogyigennagyonhogyne zsiráf vagyok. van róla oklevelem is. meg az áááálatkertbe ha bejössz, ottan vagyok bent.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.28. 12:57:28

www.facebook.com/schmittelo?sk=app_326949970674711

Matekóra következik!
Ez a képlet megvan mindenkinek?
Ph+D = (Ctrl+C) + (Ctrl+V)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.28. 13:23:10

Egy reggel a férj kinéz az ablakon és így szól:
- Te Ica, ma lehet, hogy menne a dolog.
- Milyen dolog?
- Hát a dolog. Ma menne, nem látod? Gyönyörû szép nap van odakint.
- És?
- Süt a nap, meleg van, a madarak énekelnek meg minden. Gyönyörû nap. Szép
nap.
- Mi a fészkes fenérõl beszélsz Lajos!?
- Ne izélj már Ica, hiszen Te mondtad, hogy egy szép napon fogod magad
és lelépsz.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.28. 13:24:16

Férj:
- Drágám, ma kereken egy hónapja, hogy nem szeretkeztünk.
Feleség:
- Te.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.28. 13:25:23

Az állatvédő egyesület irodájában cseng a telefon: -
> Jöjjenek gyorsan, a
> postás felmászott a fára, és onnan ingerli a kutyánkat!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.28. 13:31:34

A feleség féltékenységből kirúgja a szobalányt. Az meg,
> mielőtt elmegy,
> sértődötten a fejéhez vágja:
> - A férje azt mondta, hogy sokkal jobban főzök, mint maga!
> A feleség csak megvonja a vállát, mire a szobalány:
> - És az ágyban is sokkal jobb vagyok!
> - Ezt is a férjem mondta?
> - Nem, a postás.
>

cicmen (törölt) 2012.03.28. 13:33:38

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ki a guttmann aza smittpál?

Már itt tartasz? Én még azt semtudom ki az a:www.youtube.com/watch?v=CsrfovOPcjk

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.28. 13:35:13

Ömlik az eső, mintha dézsából öntenék.
> Csöngetnek.
> Az anyós áll odakinn.
> A vő nyit ajtót, és összecsapja a kezét:
> - Anyuka! Mit csinál odakinn ebben az esőben?! Miért nem
> tetszik hazamenni?
>

cicmen (törölt) 2012.03.28. 13:42:55

@batgirl: Férj:
- Drágám, ma kereken egy hónapja, hogy nem szeretkeztünk.
Feleség:
- Te.

Persze! A sok kurva! :)

Manyecska 2012.03.28. 13:54:30

@cicmen: azta, te ilyen szépen beszélsz?

-Drágám, súgj valami mocskosat a fülembe!
-...Konyha!!...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.28. 14:02:35

@Rosszindulatú Vászka: Nekem nem a "plágiummal" van problémám. Vett egy csomó forrásmunkát, lefordította, kijavította, kiegészítette, stb. Dolgozott vele, nemcsak megíratta valakivel pénzért.

Nekem az a problémám vele, hogy a beosztottja volt a témavezető, minden tőle függő emberek a bizottségban, és lezavarták az egészet pár nap alatt, nem volt helye valódi bírálatnak. Kutatómunka a fordításon kívül nem volt. Ez a doktori procedúra megcsúfolása volt.

Le kéne mondania. Nem azért, mert plagizált. Azért, mert a hatalmával visszaélt.

Az egész Fidesz frakciónak le kéne mondania. Egyre kevesebbet szegik meg a törvényeket. Helyette magukat a törvényeket igazítják a saját előnyükre.

Miért téged izélgetlek a problémáimmal? Nem tudom...

helianthus 2012.03.28. 14:06:30

@batgirl: :D ezen sírtam kicsit.

Anyós megérkezik, vő köszön, megkérdezi, Anyuka meddig marad? Amíg nem zavarok fiam! Ugyan, legalább egy kávét igyon meg!

cicmen (törölt) 2012.03.28. 14:13:19

@atpijkamo: Le kéne mondania. Nem azért, mert plagizált. Azért, mert a hatalmával visszaélt.

Nem az a baj! Ha egy ilyen buzi bemutatkozik, akkor úgy nézek rá mint egy doktorra! Ez meg olimpiából doktorált? Befosok! Különben olimpiát csapatban nyert. Most csapatban doktorált. És????

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.28. 14:17:42

@cicmen: "csapatban doktorált"

:))))

Ecsém, te miket tudsz!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.28. 14:22:05

@cicmen: "Ha egy ilyen buzi bemutatkozik, akkor úgy nézek rá mint egy doktorra"

Te címkórságban szenvedsz?

Ha azt mondom, hogy doktor vagyok, akkor jobban fogsz szeretni?

Ha azt mondom, hogy hercegi sarj vagyok, akkor jobban fogsz szeretni?

Ne csináld már!!!

Tudod mire jó a doktori cím? Majd én megmondom. Kiírhatod a kapucsengőre, így a betörő tudja, hogy melyik ajtót kell felfeszíteni.

cicmen (törölt) 2012.03.28. 14:24:41

@atpijkamo:Ha azt mondom, hogy doktor vagyok, akkor jobban fogsz szeretni?

Igen. Pl. Van egy uncsihugom, aki orvosságból doktorált. Az elég kemény volt ahogy elmesélte. :)

cicmen (törölt) 2012.03.28. 14:28:31

@atpijkamo: Tudod mire jó a doktori cím? Majd én megmondom. Kiírhatod a kapucsengőre, így a betörő tudja, hogy melyik ajtót kell felfeszíteni.

Nem ez a lényeg. Abban van egy csomó munka és nem kevés szorgalom. Nehogymár ekkora szarért is adják és így!

cicmen (törölt) 2012.03.28. 14:34:43

@atpijkamo: Ha azt mondom, hogy hercegi sarj vagyok, akkor jobban fogsz szeretni?

Az nem hat meg! Én vagyok Napóleon! :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.28. 14:37:54

@cicmen: Különben a doktori/phd nem egy nagy dutranás annak, aki úgyis kutattással foglakozik, és nem egy kutyaütő a saját területén. Nyelveket úgyis tud, le kell tennie pár vizsgát, amit úgyis tanult az egyetemen, a munkái egy részét összeszedi egy dolgozatba, az is csak kopipészt, és megvédi, de az is inkább csak formális dolog. Nincs is respektje a címnek, mindenkinek van.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.03.28. 14:39:05

@cicmen: "Én vagyok Napóleon"

Hehehe. Az nem hat meg. Fölkapaszkodott kis senki.

cicmen (törölt) 2012.03.28. 14:46:12

@atpijkamo:"Én vagyok Napóleon"

Hehehe. Az nem hat meg. Fölkapaszkodott kis senki.

Mária Lujza nem ezt mondta! :)

cicmen (törölt) 2012.03.28. 14:54:16

@cicmen: Fölkapaszkodott kis senki.

Mondjuk a Napcsi télleg jól tudott felkapaszkodni! Most mennyire jól élne narancsszüretelőként panyolországban! :)

England win The Ashes! 2012.03.28. 20:08:50

@estrella negra: Én, a Gyula meg az Ottó... :)

@Xezs: Nem arra gondoltam, hogy nem veszed észre, hanem arra, hogy nem teszed szóvá. :)

Manyecska 2012.03.29. 08:03:27

@cicmen: Josephine volt az, akin felkapaszkodott! a ző férjét fejezték le a francia forradalomban oszt a csajnak már rövid haja volt mer készült a bitóra! oszt ezek összejöttek a Napcsival /aki egy márszeji selyemkereskedő lányával már jegyben járt /ki a hülye qrva??P/ oszt később lett császár ezzel a tyúkkal! Oszt amikor elvált a Józsefintól akkor atták hozzá a Mária Lujzát állítólag jó kis pipi volt:) ! Na csak hogy töri is legyen.

Manyecska 2012.03.29. 08:11:18

@Manyecska: ja télleg kicsi volt. De valamit tutthatott mer tábornok lett /vagy mi/ fijatalon. Ennyit a felkapaszkodásról. Van aki beleszületik van aki felcumizza magát, ez van..:D
Tudom mert a diliházban engem is kezeltek mint Napóleon!! Mennék is Elbára most is:D

PonDrow 2012.03.29. 08:16:54

"1. A személyi igazolvány olyan személyes adatokat is tartalmaz, amelynek az utas beazonosíthatóság szempontjából nincs relevanciája, és amelyhez a jegyellenőrnek semmi köze. Ezt sok utas kifejezetten sérelmezné."

A MÁV-nál BÁRMILYEN fényképes igazolványszámot rá lehet írni a bérletre. A "Budapest-bérlet" pedig így jó a BKV-ra is. ;)

Konkrétan én a jogosítványszámomat használom, azon aztán a nevemen/születési dátumomon kívül nem sok "bizalmas" adat van. (Hacsak nem az ABCDEF kategóriás engedélyeim...)
Túl kéne már lépni magán az igazolványon. :)
süti beállítások módosítása