Tékozló Homár

A bíróság jóváhagyta a Főgáz fantomtartozását

2012.03.29. 16:02 | jackyll | 148 komment

O.Gy-t jogerősen egy olyan számla megfizetésére kötelezte a bíróság, amiről 2,5 éven keresztül nem tudta a Főgáz értesíteni. A 80 ezer forintos tartozás elvileg nem is létezhetett volna, hiszen az eladott lakásra végszámlát kért.

Kérem, ha tud valaki konkrét segítséget nyújtani a következő történtben, előre is megköszönöm. 2007 áprilisában eladtunk egy 36 nm-es garzont. Főgáz felvilágosítása szerint be kellett vinni a vevővel készített átadás-átvételi jegyzőkönyvet az óraállással, és az adás-vételi szerződést. Mondta ezt áprilisban, amikor személyesen bementem az akkori óraállással, hogy az addigi fogyasztást kifizessem. Ki is fizettem, amit mondott, ez is jóval magasabb volt a havonta küldött össze-visszán megállapított, és „részszámlázásnak” nevezett számlákra. (Sajnos az „örökölt” résszámlázást többszöri utánjárás után sem sikerült elkerülni). A kiköltözéskor, és a kért papírok leadásakor az adás-vételin 2 cím volt, az eladott lakásé, és az enyém (mint haszonélvező). 2.5 év múlva! jön egy felszólítás, 80300.-Ft fizetnivalóval és a fölött ügyvédi költségekkel és kamatokkal megpakolva.


Részemről ellentmondás, fogyasztóvédelemhez fordulás, bírósági tárgyalás. 2011-ben 1. fokon végzés: részletfizetés engedélyezése. Gondolná az ember, az ügy lezárul, ha már 2007 áprilisában csak a töredék összeget számlázták, hát ki kell fizetni.(Gondolom, az éves leolvasás eredménye volt a horribilis összeg, csak azt nem tudom, miért nem közölték, amikor személyesen bevittem az óraállást?)

Az elsőfokú végzés után 1 évvel (amilkor már régen lezártnak tűnt az ügy), mindenféle előzetes értesítés nélkül tárgyalásra invitálnak másodfokon. Berohanok a bíróságra, és a FŐGÁZ-hoz is, nyoma nincs semmiféle másodfokú fellebbezésnek sehol?  Bementem a fogyasztóvédelemhez is, akiknél panaszom 3 éve vándorolt (MEH-FMH-MEH), személyes utánjárás, ígéret, végül 3 év után 7 oldalas eredmény a felülvizsgáltról, ahol igazat adnak nekem, miszerint a fizetési felszólítás hiányában nem kérhet a szolgáltató ügyvédi és egyéb költségeket. Ugyanakkor ezzel ellentétben a kamatokat jogosnak tartja, a felszólítás hiánya miatt késedelmes fizetésre? Gondolom, még a másodfokú  tárgyalásról ki nem küldött értesítés alatt eltelt 1 évre is kamatokat fognak kérni.

Másodfokú tárgyalás: bíróság kimondja a szolgáltató igazát, vagyis nem köteles az adásvételin levő címre felszólítást küldeni, csak az eladott lakás címére, még akkor is, ha onnan visszamegy a levél „cím helytelen” jelzéssel, mondván-nem viccelek – attól még lakhatott ott??? (eladó 2 évig nem talált megfelelő lakást, így újabb címet sem adhatott meg, össze-vissza lakott).

Úgyhogy a végére „résszámlázásra „hivatkozva kifizetett tényleges fogyasztáson felül, fizethetünk (még nem is tudni mennyit), sejtésem szerint még arra az évre is kamatot fognak kérni, ami alatt abban a hitben tartottak, hogy az ügy lezárult? Ezt követő iratot nem küldtek, és nem is tároltak sehol?

Összegezve:

2 kérdésre nem kaptam választ, sem a szolgáltatótól, sem a bíróságtól, sem a MEH-től ez alatt a 3 éve tartó „szélmalomharc” alatt:

1./FŐGÁZ, miért nem küldött fizetési felszólítást 2,5 évig az egyetlen érvényes címre akkor, amikor az eladott lakás címéről levele visszament „címhelytelen” megjegyzéssel?

2./Hogyan számlázhatott 80300 Ft-ot egy 36 nm-es lakás gázfogyasztására, májusban, amikor áprilisban bevittem az utolsó óraállást azzal, hogy végszámlát kérek, és amit adtak ki is fizettem? (Ezt a kérdést másodfokon már nem is vizsgálták, de első fokon sem.)

A bíróság nem vette figyelembe az első megválaszolatlan kérdést/tényt, de a Fogyasztóvédelem határozatát sem!(akkor minek van a fogyasztóvédelem?)

Kérdésem: a „fellebbezésnek helye nincs” című másodfokú ítélet ellen hol lehet panaszt tenni, vagy ki az, aki felvilágosít arról, hogy mit kellett volna tenni, a többi szolgáltatónál miért nem volt semmi gond?

Én joggal gondolhattam, amikor bementem az utolsó óraállással az ügyfélszolgálatra, hogy a végszámlát fizetem ki, hiszen ezzel a céllal mentem be, mint a többi szolgáltatóhoz is! Eszembe nem jutott, hogy „rész-számlázásra” hivatkozva, éves leolvasásul tartozást fognak kimutatni, és ekkorát. Ja, ezt azzal magyarázzák ki, hogy szolgáltató nem köteles tudni, hogy kiköltözés után eladó nem használt-e még el ennyi gázt pár hét alatt májusban, egy 36 nm-es garzonban?

(megjegyzendő, az előző években is teljesen rapszodikusan küldték a csekkeket, hol pár ezer hol pedig több tízezer forintról. Mint utóbb kiderült, szerintük ez teljesen szabályos volt. )

És ami közben a mai világ ezen felüli horrorisztikus ügyei miatt kialakult halálfélelmem, pánikbetegségem mögött áll: a diploma és 6 szakma gyakorlatával kivívott, és 3 év alatt 42300.-Ft-ra emelkedett nyugdíjam

Bíróság leülni és ledolgozni nem engedi a későbbiekben megállapított Főgáz részére „ajándékozandó” összeget sajnos.

Bármilyen gyakorlati tanácsot szívesen fogadok, de csak akkor, ha valós esély van itt a földön az igazság érvényesítésére, és arra, hogy precedens szülessen arra, hogy FŐGÁZ is hibázhat, és egy kisnyugdíjas is nyerhet államilag finanszírozott ügyvédjükkel szemben. Kétlem, hogy tisztességes megoldás létezik az ilyen „gestapó” eljárással szemben.

O.Gy.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.03.30. 08:29:09

Jó történet. Innen tudod, hogy Magyarországon élsz.
Magyarország, én így szeretlek!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 08:29:20

@cicmen: éjjen az ifjú pár!!! :D szereti a tik a megggggyet..... én drukkolok nektek! :D

Manyecska 2012.03.30. 08:30:09

@Dr.batgirl: küldök posztot! A lázmérő amit félvakon kivettem H betűt /ill. kisszéket/ mutat! Csodálkozom..lehet megdöglöm ma?

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.30. 08:31:12

@webnazi:
"Mérőórát hogyan lehet megbuherálni, ha már egyszer eladta a kérót? "
bemászik az ablakokon oszt megbuherálja.
@oregember nem venember:
mi vót ma a kórházi reggeli?

Manyecska 2012.03.30. 08:33:53

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: tudom, bátraké a szemlencse..igazán kedves tőled !!:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 08:35:35

@Manyecska: @cicmen: NAJÓ, AKKOR MOST VÁLASZT KÉREK, HOL FOG ROBBANNI AZ A BOMBA????

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 08:37:17

@Manyecska: 1. honnan vetted ki
2. remélem a H betű nem azt mondja, hogy "H"alott vagy, hanem csak azt hogy "h"üje..
:DD bocsi, ezt nem hagyhattam ki:))

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 08:39:37

@Manyecska: hát akkor, ha addig már nem találkoznánk, akkor mindenesetre jó utat kívánok, csókoltatlak soxor!:D

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.03.30. 08:41:30

@answ: Azért a vevő is szarjon süncsaládot, hogy nem volt képes szólni neked az érkezett levelekről.

Manyecska 2012.03.30. 08:41:38

Köszönöm aggódásotokat tudom hogy hülye vagyok /régóta/, még nem forrok!:D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 08:42:33

@Manyecska: Közben megnéztem, óbuda..húú..az nem jó

cicmen (törölt) 2012.03.30. 08:43:34

@Manyecska: honnan tudnám?:D Te is ki vagy már telepítve??? :)

Én maradhatok. Békáson nincs balhé.

cicmen (törölt) 2012.03.30. 08:47:14

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: éjjen az ifjú pár!!!

Ott még azért nem tartunk.
Én konzervatív úriemberként nem vágok azonnal bele egy házasságba! Először dugunk egy párat! :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 08:50:22

@cicmen: naon helyes. egy összeesküvés kurva sokba fáj, egy válás meg még többe. szóval jobb eztet kellő óvatossággal kezelni....:D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 08:54:24

@Manyecska: tudod, hogy csak poénból írtam, és ha most megsértődsz, akkor kitagadlak:)

Manyecska 2012.03.30. 08:54:50

@cicmen: ugye nem a bálintgyörgybe lax? mer lehetnél akár az unokatesóm is a stílusod alapján :D:D:D ??:))

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 08:55:24

@Manyecska: ugyanmán. az igazi férfi (egyik)legfőbb ismérve a kíméletlen őszinteség. amelyik csak picsog meg hadovál meg janivagyok, az úgyis felejtős.

:D

cicmen (törölt) 2012.03.30. 08:59:26

@Manyecska: lehetnél akár az unokatesóm is a stílusod alapján

Vicces gyerek lehet! :)

Manyecska 2012.03.30. 09:08:18

@cicmen: Meg hát! ja az,.. Szerintem hallózzunk a Nánási felé mingyár röpül itten szirénáznak reggel óta ám! Megyek lefexem mert nem bírom a kiképzést már..:((((..xarul vagyok.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2012.03.30. 09:08:25

nem tom, mi most költöztünk 3 hónapja, de minden szolgáltótól sikerült 0-ás igazolást kapni. ja meg sikerült a levelezési címünket is megváltoztatni. ok voltak gondok, mert pl a díjbeszedő kiküldött egy 10 ezer ft-os csekket, holott túlfizetésünk volt.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2012.03.30. 09:11:00

Ilyen volt nálam is. Eladtam a pecót! S akkor úgy tudtam, hogy a vevőnek kell bemenni stb... Tudom hülye vagyok. Ha jól emlékszem akkor a rendes lakcímet is rögzítették ami nem volt ugyanaz mint az érintett lakás. De postacímnek az volt megadva. Naszóval az én felszólításaimat is oda küldték. Persze egyet sem vettem át mivel nem voltam már tulajdonban meg sem próbálták a lakcímemre küldeni. Érdekes, hogy a végrehajtónak seperc sikerült rámtalálnia úgy, hogy közben lakcímet is váltottam amit a FÖGÁZ nem ismerhetett. 35eFt-os tartozás vége 120k huf lett (tartozás+kamat+végrehajtói díj stb...). De sejtettem, hogy nincs értelme bíróságra rohangálni.

Manyecska 2012.03.30. 09:15:41

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: találkozunk majd a bomba felé félúton úgy kezdjük, megmarad.., megmarad..oszt majj meglátjuk:) !

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 09:20:11

@Manyecska: két féllábú ember házassága az egyik legszebb példajaz össztartásra meg az egymás segítésére megazilyesmire. arról már nem is beszélve, hogy micsoda lehetőségeket nyit meg a szitu az ágybéli örömöket tekintve...:D

cicmen (törölt) 2012.03.30. 09:21:58

@Manyecska: Elkezdek fülelni! Arra az esetre, ha felrobbanna mondd már meg milyen ruhában vagy! Ha erre szállsz el elkaplak!
Na akkor itt várok az ablakban, a kávét már megfőztem. Azt megiszod és kezdhetjük is! De aztán nehogy azt mondd, hogy ne most mert fáj a fejem! :)

Rosszindulatú Vászka 2012.03.30. 09:28:18

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: nohiszen, sokra megy két ballább ott, ahol így is kevés a rátermett jobb.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 09:32:51

@Rosszindulatú Vászka: az ágyba' nem politizzállunk....

monnyuk éppen azon gondoxok, hogy melyik a praktikusabb, ha ugyanaz a bal hiányzik mindkettőnek, vagy ha ellenoldalba bal-jobb mínusz van... eszt még végig kell gondolnom, elég bonyolult .

Rosszindulatú Vászka 2012.03.30. 09:44:40

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ha egyforma a cipőméret, akkor tudom a választ.

És nem potitizéltem, csak népieschen közhejeztem. Lsd. ma is bal lábbal keltél fel :P

cicmen (törölt) 2012.03.30. 09:45:36

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: monnyuk éppen azon gondoxok, hogy melyik a praktikusabb, ha ugyanaz a bal hiányzik mindkettőnek,

Szerintem ha mindegyik megvan az tud igazán praktikus lenni! :)

Rosszindulatú Vászka 2012.03.30. 09:50:05

Na elég ebből, ne lábarlankoggyatok már, nincs semmi dolgotok?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 09:51:04

@Rosszindulatú Vászka: hát így megyen ez, ahol nem tuggya a balláb micsinál a jobb.

jobb ma egy láb, mint holnap egy bal.

@cicmen: ugyanmán. nem bux az egzotikumokra? persze semmi közöm hozzája, csak érdeklődöm. :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 09:51:27

ELképzeltem. Szerintem jobb, ha mind a kettőnek ugyanaz a lába hiányzik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.30. 09:52:52

" a Fogyasztóvédelem határozatát sem!(akkor minek van a fogyasztóvédelem?)"

Hogy legyen dolga az épületben a légkondinak...

Hogy miért hagyta helyben a bíróság? Mert a Főgáz jattol, mégis miért :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.30. 09:56:43

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Most értettem meg az 'ellenlábas' kifejezés értelmét.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 10:09:48

ti ilyen idióta problémával terhelitek azt a blogot, holott magyarországon, rettenetes nagy veszélyben vannak egyes emberek.
pl.

www.nlcafe.hu/sztarok/20120330/barmikor_szetszakadhat_vv_sehi_implantatuma/

cicmen (törölt) 2012.03.30. 10:11:58

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: hogy a lábasfejűekrül

Bödönfejű Ödönke! :)

cicmen (törölt) 2012.03.30. 10:16:16

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ugyanmán. nem bux az egzotikumokra?

Dehogynem! Csak a különböző változatai között inkább a havajigörlökre bukok.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2012.03.30. 10:18:42

Szervusz levélíró, a jogi rész leírása pontatlan; az sem derül ki, hogy fogyasztóvédelmi panaszod elutasításának bírósági felülvizsgálatát kéred, vagy pedig polgári perben ítélték meg ellened a tartozást?

Ez két nagyon különböző eset, hatósági eljárásban például nem lehet dönteni egy polgári tartozásról.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 10:18:54

@Dr.batgirl: azon gondóxok, hogy lehetne ezt a sok jó szétszakatt implantátumot hasznosítani. pédául összegyűjtve, kimosva, nyugottan lehetne belőlük ágybetétet csinálni, vagy esetleg avantgardista szoborkompozíciót alkotni belőlük. esetleg csőtörésnél tömítőanyagnak?? mostanába ződülök.

@cicmen: az valami új popsztár otthon?

Rosszindulatú Vászka 2012.03.30. 10:19:23

Két láb jó, négy láb jobb!

@Dr.batgirl: mellesleg ez most érdektelen, lényewgtelen és nem a tárgyhoz tartozó, nehogymár OFFojjad a releváns OFFolást.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 10:21:05

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: gondoljuk át. ( Ma ilyen gondolkodóba vagyok)
Csinálhatnál belőle, eg yhatalmas mű mellet, és pénzért fogdoshatnák a pasasok, na meg leszbikus személyek.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.03.30. 10:22:29

ezért nem kokettálok a gázosokkal. szemét egy banda. egyre szarabb és drágább úgy hallom. főzni veszek palackosat azt csókolom (de erőteljesen gondolkodom egy villanyos rendszeren). fűteni földdel fűtök, az nem követelőzik. ha lesz lóvé rakok fel napelemeket is, és akkor kizárom a villanyos céget is - ők még nem akartak átvágni, szal még maradhatnak.

már csak az autót kéne valahogy okosítani, mert a benzin is katasztrófa...

cicmen (törölt) 2012.03.30. 10:24:53

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: az valami új popsztár otthon?

Haggyá már! Azt sem tudom, felrobbant e az új csajom, vagy mi van vele, Te meg itt hülyéskedsz ezekben a válságos percekben!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 10:25:10

@Rosszindulatú Vászka: dehogynem:)
ez benne a legszebb, itt mindent megtehetek:))
és milyen jól esik..:)

SZDSZPistike 2012.03.30. 10:26:11

Ugye -többek között- a Főgáz lett "kirendelve" a Ferencvároshoz, szponzornak?

Kell a lové a feneketlen kút focicsapatba?
:o

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 10:27:02

@cicmen: attól hogy kávét főzöl neki, és megpróbálod elkapni, ha repül, attól már a csajod??????

Kellene már nekem is egy kávéfőző, aki elkap amikor repülök..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 10:27:34

@Dr.batgirl: nem rossz. de akkor már csinájjunk úgy, mintha cuciálisan érzékenyek vónánk, osz kimondottan a vakoknak készíccsünk ilyet. még a végén szexizmussal gyanúsítanának.

@cicmen: ezek itt mind hawaii-ak:

kepfeltoltes.hu/view/120330/hawaii_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rosszindulatú Vászka 2012.03.30. 10:28:36

@Hurrá Torpedó: biodízel, vagy alkoholos motor, még esse tudod?

Netuddki. 2012.03.30. 10:29:58

Nem igaz bakker! Hányszor kell még elmondani, hogy ilyen esetekben keressetek már egy ügyvédet!
A levélíró ügyvéd nélkül ment a bírósági tárgyalásra??? Oszt csodálkozik ha megszopatták? Egy ügyvéd megkérdezése azért nem kerül 80eFt-ba, főleg ha a végén nem neki kellett volna kifizetni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 10:30:25

@cicmen: ugyanmán ne siránkozz. majd az elmebeteg boncolófiúka összerakja neked.

beszélgetni mán nem lehet vele utána, az igaz...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 10:32:30

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ja, és kérjünk eus támogatást. keresni kellene egy pályázatot..

cicmen (törölt) 2012.03.30. 10:43:54

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: ugyanmán ne siránkozz.

De! Tegnapelőtt láttam a képét és nagyon megtetszett! Ha most egy robbanás letépi a ruháját és én nem vagyok ott, azt sosem bocsájtom meg magamnak! :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.30. 10:45:09

Na, erre varrjál cipőt!
m.sportgeza.hu/sport/2012/03/29/lotuszulesben_elzsibbadt_a_laba_amputaltak/

cicmen (törölt) 2012.03.30. 10:46:01

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Látom formában vagy! :) Hozhatod a barátnőidet is!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.30. 10:47:34

@Dr.batgirl:
Isteni kávét tudok főzni!
Az elkapást sajnos nem tudom vállalni, túl kicsi vagyok.

@A félelmetes népszavazás:
Tyűha!

cicmen (törölt) 2012.03.30. 10:50:14

@agresszív kismalac: Na ez a barom is! Harcművész! Még jó, hogy nem nuncsakuzás közben aludt el!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.30. 10:54:55

@cicmen: bizony! lefogytam három kilót! :D:D

@agresszív kismalac:

oszt még aszonygyák, hogy egésséges életmód meg jóga meg izé. hát anyád.

Manyecska 2012.03.30. 10:57:13

@cicmen: még nem robbantam fel:) Meg csaxólok hogy leszbi sem vagyok ám aztat csak úgy mondtam /ha még kétségei lennének bárkinek-esetleg/ Te bux az oxalát kristályokat /véresen/ pisilő lányokra???:P:P Bocs!:D Szerintem az a rohadt salsa rázott ki egy nagyobb kristályt megint /10 évente szoktam!!/..brrrr... sza sok tejet nem ihatunk majd! A kávémba se kérek:)!!! Főznimentem pá.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.30. 11:02:49

@agresszív kismalac: Na akkor jöhet a a következő fokozat!

Az ellenőr pl. a biztonsági őr természetes ellensége :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 11:03:37

@Manyecska: mennyire jó, hoyg ezt most megosztottad velünk. Van egy ismerősöm, aki a napiszékletvizsgálódását is megosztja
( te sehol nem vagy ezzel a véres vizelettel. )

Manyecska 2012.03.30. 11:07:07

@Dr.batgirl: ja, azt ismerem én is! Csak gondoltam szólok mire számítson!! :P
Meghát, így egymás közt vagyunk itt..!

Manyecska 2012.03.30. 11:18:19

@Dr.batgirl: konkrétan nem véres hanem vér jön ilyenkor:)! Mire megszültem délutánra már minden bajom volt, azt hittem bekattanok a fájdalomtól hiába volt bennem 1000mg algopyrin /meg forte/:(

Manyecska 2012.03.30. 11:23:23

@D.Sc. Sün‼ ツ: :)) kezdjed! na azt a nőt ahányszor megláttam a tévébe mindig ingerenciám volt a fejét valamibe ütemesen beleverni:(..valami nagyon keménybe. :( !

Sokorai_Atala 2012.03.30. 11:26:14

Nekem is mondta agázosemberbácsi, hogy nagyon jó az nekem, ha átalányt , réz:)számlát fizetek, mert akkor télen-nyáron ugyanaz az összegés minden nyugdíjas lakó ezt kérte a házban!! Erre én mondtam neki, hogy télen ki sem lépek a lakásból, ha már hazértem, nyáron pedig elsörözöm a különbözetet, tehát az nekem sokkal jobb és annyit szeretek fizetni, amennyit használok, ha sokat, ha keveset.
6 perc 20 másodpercig tartott kitölteni a papírokat.

Manyecska 2012.03.30. 11:27:57

@kovi1970: így van! :D

Ott a pont..!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.03.30. 11:32:06

@Manyecska:
Nem engedi a blogmotor!

Ez mi?
"Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra! "

Anomalocaris (törölt) 2012.03.30. 11:36:04

Lajosmizsén egy ismeretlen levágott lófejet dobott az útra egy elhaladó lovas kocsiról. A Lajosmizsei Rendőrőrs a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűncselekmény miatt indított nyomozást.

Manyecska 2012.03.30. 11:39:32

@Dr.batgirl: különben gyere el velem salsázni ottan vannak néha szóló pasik, gondolom tudnak kávét is főzni!:) Van ott 100kg-os csaj is:), a mi korosztályunk amúgy pont.., oszt konkrétan mostanában én is farnehéz vagyok.. :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 11:47:21

@Manyecska: salsa csoport nálunk is van, a másik teremben.
Q-va idegesítő, hoyg elszeretnél merülni abban amit csinálsz, de a salsásoknál,üvölt a zene, plusz a tánctanár..egy-kettő-háromnégy..egy...stb

bigthereal 2012.03.30. 11:51:36

nem olvastam el a kommenteket, de a posztoló balek, nem azért, mert fogalma sincs az egész ügymenetről és eljárásról, hanem azért, mert a LEGELEJÉN NEM FORDULT ÜGYVÉDHEZ!

mikor értik már meg az emberek, hogy az állammal és a szolgáltatókkal szemben csak felkészült ügyvédek tudják felvenni a harcot, néha még azok sem, de az egyszerű polgárnak semmi esélye nincs egy ilyen ügyben.

ja, hogy sajnálta azt a 10-20-30-40 ezer forintot, amibe került volna a tanács és a segítség?
most fizetheti a tripláját...

Manyecska 2012.03.30. 11:52:09

@Dr.batgirl: :))))) munkaidőben vagy kívül?? Tényleg hangos a zene nem is hallom a srácot /tanár/ pedig mögötte állok /újak előre!!/ másfél méterre.
Szoktam gyönyörködni viszont a tükörben:P:D na, vele viszont jókat táncolunk!, bizonyám, csak a melleimtől nem férek oda meghát magasabb is vagyok nála fél fejjel mindegy :P

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.30. 11:56:45

@Manyecska: nem munkaidőben.pl. ma délután, egy művelődési házban. eszméletlen hangosak. Nekem meg 3 órán keresztül ott dógom van, közvetlen közelükbe.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.03.30. 11:58:07

Hm... oxalátfétis.
Ez valami új dolog lehet.

Manyecska 2012.03.30. 12:01:45

@Dr.batgirl: én imádom, régen jutottam el bajnokságon döntőig, asszem a megasztárban is felléphetnék! Vagy az nem az a műsor?? :P

answ 2012.03.30. 12:07:12

@hokuszpok26: Nem igaz hogy a nyilvantartobol kerik le az adatokat. Mi nem ertesultunk semmirol, mert a birosag is a regi 5 eves cimre kuldte a papirokat, ami raadasul sosem volt bejelentett lakhely. Arra kuldi amit a szolgaltato megad. Igy mar csak arrol ertesulsz hogy lezajlott az eljaras, nem eltel ellenvetessel es levonjak a fizetesedbol. Konkretan a fonol szol hogy el kell utalnia.

answ 2012.03.30. 12:19:06

@bigthereal: milyen 10-40e Ft? 70-100e Ft lett volna alaphangon a per koltsege az ugyved szerint aki a csaladunk baratja. Raadasul nagyon ketseges hogy nyersz a szolgaltato ellen. Irj nekem egy ugyvedet aki 10-40e Ftert el tudja intezni es felhivom.

klippan 2012.03.30. 12:55:59

Az adásvételkor eladó és vevő közösen rögzítették az óraállást. Ha a fölötti fogyasztást számláz a szolgáltató, az a vevőt terheli, a rögzített óraállásig pedig az eladót. A különbözetnek ki kellett derülnie már a 2007-es számlázáskor.

bigthereal 2012.03.30. 14:25:24

@answ: a posztra írtam, ott meg nincs perköltség, csak ha veszít...

egyébként a te ügyed is kb. annyi, és még azt is elárulom, hogy a kézbesítési vélelem megdönthető, ami ebben az esetben is működhet.

ha többre is kíváncsi vagy, bigtherealkukacfreemailponthu

answ 2012.03.30. 14:31:17

@Szárnyati Gézа: Pont ezt mondta az ügyvéd is :) Egy telefon lett volna és nem fajult volna idáig az ügy.

answ 2012.03.30. 14:48:04

@bigthereal: Köszi, küldtem levelet.

Xezs 2012.03.30. 20:27:13

@webnazi: Ki emlegetett itt mágnest, nagyeszű? Illetve ki mondta azt, hogy az eladás után lett megbuherálva?

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2012.04.02. 22:38:14

Amúgy ha sajnáljátok a pénzt ügyvédre, vannak ingyenes blogok (mint pl. a mienk - ez a reklám helye), ahol lehet segítséget kérni, jogesetet beküldeni.
Ugyan nem látunk el peres képviseletet, de szívesen megmondjuk merre indulj, INGYEN!
süti beállítások módosítása