Tékozló Homár

10%-ot lenyúlt az EFOTT a visszaváltott kártyákról

2012.07.10. 12:09 | jackyll | 160 komment

Zoli sérelmezte, hogy kényelmi funkcióként 10%-t lenyúltak a pénzéből, amikor visszaváltotta a fesztivál végén a kártyáját, pedig mással nem lehetett fizetni. A Takarékpont válaszából kiderül, hogy az EFOTT Kft. volt a kártya kibocsátója, ők csak szponzoráltak:

A múlt heti EFOTT-al kapcsolatban szeretnék észrevételt tenni és gratulálni a Takarékpontnak a bizonyosan sikeres fesztiválkártyájukkal elért extraprofitjukhoz. Az még rendben is lenne, hogy 500 forint "betétdíjat" felszámítanak a kártyahasználatért, amit visszaváltáskor vissza is adnak elvileg. Valószínű én voltam figyelmetlen, amikor visszaváltottam a kártyát és "elfelejtette" visszaadni a pénztáros a betétdíjat, de ezt hagyjuk is. Amin sokkal inkább fennakadtam, az az volt, hogy a fel nem használt pénznek csak a 90%-át adják vissza. Ezt "kényelmi díjként" tüntetik fel az EFOTT honlapján. De kérdem én, milyen alapon?

Mivel nem fizethetek készpénzzel, rá vagyok kényszerítve arra, hogy a kártyát használjam.  És ennek a kártyának, illetve a rendszernek a díja valószínű be van építve mindenbe, a belépőbe, a sörbe, a kajába...mindenbe. Magyarul a kártyára feltöltött pénznek a 10%-a már tuti, h a Takarékpontot gazdagítja.  

A http://efott.hu/info/hazirend oldalt olvasgatva 3 mondatot emelnék ki:

Az EFOTT Kártyákra TakarékPontok tölthetők fel. Egy TakarékPont egyenlő egy forinttal (HUF).  - illetve csak a feltöltött összeg 90%-ával. Az EFOTT Kártyán lévő utalványok hasonlóan viselkednek a készpénzhez, azaz elvesztés esetén nem pótolhatók, le nem tilthatók, azonban új EFOTT Kártya kiváltása lehetséges. - Ebben a mondatban az 500 forintos kártya használhatatlanságát emelném ki, vagyis ha feltöltöd és elveszted, nem elég, h nem tilthatod le a kártyát, de így elbukod az 500 forintot is. Viszont az nagyon jó, h engednek még egy kártyát aktiváltatnod gondolom szintén 500 forintért.

Az EFOTT Kártyán maradt utalványok visszaválthatók. A visszaváltás kényelmi díja 10%, de nem kevesebb, mint 200 forint. A visszaváltás, a kerekítés általános szabályai szerint, 50 forintra kerekítve történik. - Itt a kényelmi díj az, amit kiemelnék. Etikátlan. Illetve a kerekítés általános szabályai miért is 50 forintra történik? Ez valami új, vagy én nem olvastam jobban ennek utána?
 
Ezt a levelet természetesen másolatban elküldöm a PSZÁF-nek, mivel úgy gondolom ez a szervezet ellenőrzi a Takarékpontot és a Gazdasági Versenyhivatalnak, mivel ők ellenőrzik a monopol helyzetben lévő gazdasági társaságok nem tisztességes magatartását. Természetesen az érintettek is (EFOTT sajtófőnöke és a Takarékbank) is kap egy-egy másolatot, hogyan fordulhatott elő ez a lehúzás.

Üdv:

Zoli

Instant update:

A Takarékbanktól már kaptam is választ a panaszomra, nem ők viselkedtek etikátlanul, hanem az EFOTT Kft. Magyarul a saját egyetemistájukat nyúlja le az EFOTT... azért ez érdekes.

Kedves Zoltán,

Az EFOTT Fesztiválon fizetési célokra kizárólagosan használható "Fesztiválkártyával" kapcsolatban felmerült kérdések, illetve esetleges félreértések tisztázása érdekében tájékoztatni szeretnénk, hogy a kártya hivatalos kibocsátója, fenntartója és kezelője az EFOTT Kft. Ennek megfelelően a kártyahasználattal járó költségeket is az EFOTT Kft. állapítja meg, annak bevételeiből kizárólag az EFOTT Kft. részesül.

A TakarékPont hálózat a Rendezvény főtámogatója volt 2012-ben, így az EFOTT-tal kapcsolatban megjelent sajtó megjelenésekben, kreatív felületeken - így a Fesztiválkártyán is - ekként szerepel, azonban a Fesztiválkártya kondícióinak meghatározására nem jogosult, az abból származó bevételekből semmilyen módon nem részesül.  

Sajnáljuk, hogy kellemetlenségben volt része, egyúttal bízunk abban, hogy a rendezvény sok pozitív, kellemes élményt, emlékezetes percet is adott Önnek.

Üdvözlettel, TakarékPont

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2012.07.10. 14:30:45

@online távmunkás: "Ezt be tudod építeni az áraidba"

Muhaha! Egy ilyen helyen min. több 100% árréssel "dolgoznak"...

Adam West 2012.07.10. 14:37:21

Szarrágó Zoli nyomott egy rinyát.

Tapmancs 2012.07.10. 14:40:13

@online távmunkás: Akkor hívják másnak, mert ezzel a kényelmi díj elnevezéssel hülyének nézik az embert.

btomi1980a 2012.07.10. 14:44:02

@The Frenk Drebin:

Az EFott után hívja fel rá a figyelmet, hogy átkúrnak?! ;) Ne viccelj már!

Ott van a tájékoztató, hogy ennyit levesznek. Tudomásul veszed mehetsz, de ez az "ára" és pont. Ha nem tetszik, akkor mehetsz a fogyasztóvédőkhöz!

hisi 2012.07.10. 14:44:56

sziasztok, talán tudtok segíteni. Az ominózus viharos csütörtökre volt napijegyünk. Kb 2 perccel a belépés után a felhőket látva viszatértünk a kocsinkhoz, szerencsénk volt, pont visszaértünk a vihar előtt. Ezután 3 órát töltöttunk a parkolóban. Úgy döntöttunk csak sátras programra már nem megyünk vissza. A kártyára 4000 Huf-ot tettem, gondoltam 1-1 sör, 1-1 gyros...
A jegyeinket buktuk, az vis major. a kártyáról semmit nem költöttem. Akkor tényleg nem tehetek semmt? hogy kapom vissza a pénzem?

btomi1980a 2012.07.10. 14:45:19

Most szólnék, hogy legközelebb már a TRANZAKCIÓS adó is befigyel!

btomi1980a 2012.07.10. 14:47:03

@btomi1980a:

Mondanám, hogy jövőre is lesz EFott, de nyakunkon a világvége! ;)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.10. 14:47:27

@kovi1970: A vendéglátósok dolgoznak árréssel, de én a bankról beszélek, ami a fesztiválkártya pénzügyi hátterét nyújtja. Neki nem lesz egy fillér bevétele sem a sör magas árából, viszont a te bankodnak fizetnie kell azért, mert te feltöltöd a fesztiválkártyád.

ivan_the_terrible 2012.07.10. 14:51:40

Kicsit meglepődtem, hogy milyen sokan rendben találják ezt a dolgot itt.. de biztos velem van a baj.

1. Szép kártyával fizettem és 1 órát kellett sorba állni a napon mire nagy nehezen sikerült fizetnem (persze tudom, megint az én anyámat, h nem vettem meg áprilisban a jegyet, mint az okosok).

2. Vasárnap reggel csupán 2 ablak volt nyitva a kijáratnál, h visszaválthasd a lóvéd... persze... majd hátha elmegy a kedve a parasztnak. Mentségükre legyen mondva, hogy befelé sem volt gyorsabb, úh ebben legalább következetesek voltak a szervezők:)

3. Nekem is "lemaradt" a kártya betétdíja a kifizetésnél, de az előttem szólókhoz hasonlóan én is csak magamat okolhatom. Bár fogalmam sem volt mennyi lóvé lesz rajta, és egy kiadós sorban állás után nem állsz neki számolgatni az ablakban, főleg amikor 100 dühös/nyűgös ember áll mögötted.

4. De a legfelháborítóbb mégis ez a "igenis, fizess paraszt, ha nem verted el az összes pénzed"! mentalitás. Attól, hogy ez le volt írva, még irtó nagy tahóság. Nyilván nem arról a pár száz forintról van szó, hanem hogy hülyének nézik az embert.

Pierr Kardán 2012.07.10. 14:51:53

Szerintem ez a 10 % visszaváltási díj nem etikátlanság, hanem egy egyszerű üzenet, hogy héé, te füttyi, ne váltsd vissza a kártyát, hanem idd el a maradék pénzt.

Zoli egyszerűen nem értette az üzenetet :.-)

makacs szennyeződés 2012.07.10. 14:55:41

@kovi1970: végre valaki elárulja, hogy voltaképp mi a porbacsavart lóphaszért jó az és kinek, hogy csak kártyával tudsz fizetni. (senkinek, semmiért.)

azt már meg sem merem kérdezni, hogy minden kártyához tartozik-e egy név, cím, telefonszám-e, és hogy ez zavar-e valakit-e.

Kabbe (törölt) 2012.07.10. 15:14:13

Zoli, magyaroké lesz az a pénz. ne sajnáld. a miénk marad. mindannyiunké. a tiéd is. :)))

Kabbe (törölt) 2012.07.10. 15:15:26

::::::))))mocskos külföldi bankok:::)))

Azazuma 2012.07.10. 15:19:49

Én úgy tudom ebben az országban a hivatalos fizetőeszköz a forint. Dugják valamelyik résükbe a kártyájukat. Azon a címen, hogy nem lopják el a készpénzt tőled, lenyúlják ők az elektronikus fizetőeszközt.
Nem fogok ehhez asszisztálni.

Agyalap 2012.07.10. 15:23:26

@Sasfióka: Nem "cseppet" hanem nagy pofátlanság. Amikor számodra nincs lehetőség választani, azt a kártyát kell használnod, az elfogadóhelyek árai is ehhez igazodnak. Azt a 10 (inkább 20-30) százalékot már behajtják rajtad amibe a kártyaolvasó befektetésük simán nem került.
Tehát a pultosok válláról leveszik a pénzkezelés terhét, ne adj' Isten nem is kell olyan kvalitású embereket felvenniük, cserébe a kisebb kiadásukért Te nagyobb díjat fizetsz be. Mert persze ez a kényelmi díj.
Hasonló kedvencem az autópálya matrica kényelmi felára...

makacs szennyeződés 2012.07.10. 15:27:08

@Agyalap: ...úgy, hogy miközben épül, belerakják a pofámba egy táblával, hogy "épül a te pénzedből". :)

wmiki · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2012.07.10. 15:34:28

:/ a levélírónak kevesebb dizájnerdrogot kellene fogyasztania és akkor nem tudnák így csőbe húzni...

egyébként felfoghatja úgy is, hogy megfizette a tizedet az új liberális, kozmopolitaegyháznak :P

Kalapból nyúl 2012.07.10. 15:54:37

Igénytelen szar volt az EFOTT, és ez a 10%-os lenyúlás csak a legkisebb volt. Gáz volt az egész. Én többet nem megyek.

Kentetsu 2012.07.10. 16:03:47

Figyi, egész pontosan le van írva, hogy mi mennyibe kerül és mire használhatod. Tölts fel rá annyit amit el is használsz, aztán annyi.
Imádom amikor emberek picsognak valami miatt, amit használnak, elfogadják a használatának a feltételeit és utána jönnek " De ez nekem így nem jó" szöveggel.
Elárulom van egy nagyszerű lehetőség a kezedben, amivel a nemtetszésednek hangot adhatsz, ez pedig az lenne, hogy nem mész többet az EFOTT-ra és nem használsz ilyen kártyát. Ennyi..
Ha mégis használod, akkor elfogadod a feltételeket és ne picsogj!

Sokika 2012.07.10. 16:04:13

Na miért nem irtok konkrétumokat, hogy mi nem stimmelt? Tehát rossz volt a szervezés, mert ?
Nem értem ezt a 10%-os lenyúlást sem, a kereskedők volt ahol 200%-os árréssel dolgoztak, az az igazi lenyúlás.

gentry 2012.07.10. 16:05:44

Akinek 2012-ben van pénze arra, hogy elmenjen egy fesztiválra, az ne rinyáljon párszáz/egy-két ezer forint miatt. Ezt a legkomolyabban mondom.

Kentetsu 2012.07.10. 16:06:19

@Kalapból nyúl: Ez miért lenyúlás?!? Világosan ott van a feltételek között, hogy amennyiben nem használod el a pízt, akkor 10% a visszaváltás.
Jobban fáj a fesztiválokon, hogy mindent olyan áron adnak az árusok, hogy lassan arra kell gondolnom, hogy aranyból főzik a kaját és gyémántport kevernek a piához

The Frenk Drebin 2012.07.10. 16:07:37

@Pierr Kardán: Akkor az sem lenne etikátlanság, ha mondjuk a boltban a visszajárónak csak a 90%-át adnák vissza neked? És röhögnének rajtad, hogy "héé füttyi", vásárold le az összes pénzedet.
Így már érted az üzenetet?

2012.07.10. 16:22:12

az igen.

a néhány okostojás, aki szerint nem hőbörögni kéne, hanem öccáz ft/vizezett soproni áron elinni a rajtamaradt pénzt, illetve pontosan kikéne számolni, hogy mennyit tervez költeni az emberi fia, na szóval tőlük kérdezem, hogy voltak-e már fesztiválon?
mondjuk mindegy, ha voltak, ha nem, agyuk nem sok van.

ez iszonyat pofátlan lehúzás, nem is megyek többet EFOTT-ra, az tutibiztos.

Jó Estét 2012.07.10. 16:24:10

Ez csak azert kurvara nem logikus a szervezoktol, mert igy mindig csak annyit toltessz ra amit tuti elkoltessz (legalabbis erre motivalnak), mig en a volton ratoltam egy talicska penzt, h ne legyenek gondjaim, es mindet elkoltottem vegul, de alapbol kevesebbet rakok ra, ha tudom h nem tudom az egeszet visszavaltani es hasznalhattam volna a feltoltopontokat naponta, ami a szervezoknek is plusz munka... Persze ok tudjak...

Jó Estét 2012.07.10. 16:27:05

Masreszt meg az sem logikus, hogy magukra haragitjak a csoro egyetemistakat, akiknek ez a parszaz forint is igenis szamit, mert egy micslencsillag fesztivalon ez lehet senkinek fel se tunne, vagy ha igen sem hoborognenek miatta...

The Frenk Drebin 2012.07.10. 16:29:17

@gentry: Tényleg ennyire divat még 2012-ben az emberi hülyeség? Hogy nem értik az emberek, hogy nem a pár száz/egy-két ezer forintról szól a sztori, hanem a módról, ahogy ezt törvénytelenül és tisztességtelenül lenyúlják? Ezt én is a legkomolyabban mondom.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.10. 16:35:12

@The Frenk Drebin: "törvénytelenül és tisztességtelenül lenyúlják"

Törvénytelenül? Nem.

Tisztességtelenül? Lehet.

különvélemény2 2012.07.10. 16:45:54

@Sokika: "a csajok még most is jelölgetnek befelé a facen"

rofl

The Frenk Drebin 2012.07.10. 16:48:18

@atpijkamo: Az EFOTT visszaélt az erőfölényével. Mivel más kártyakibocsájtót nem választhattál. Szóval ha azt írták volna ki, hogy pénzt nem adunk vissza, az is OK lett volna? És mivel ki van írva, azt is benyalta volna az összes fesztiválozó? Emiatt törvénytelen és tisztességtelen.

Jane Spencer 2012.07.10. 16:49:49

@atpijkamo: 1996. évi LVII. törvény
a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról

Jane Spencer 2012.07.10. 16:52:16

A gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalma
21. § Tilos a gazdasági erőfölénnyel visszaélni, így különösen:
a) az üzleti kapcsolatokban - ideértve az általános szerződési feltételek alkalmazásának esetét is - tisztességtelenül
vételi vagy eladási árakat megállapítani, vagy más módon indokolatlan előnyt kikötni, vagy hátrányos feltételek
elfogadását kikényszeríteni;

Jane Spencer 2012.07.10. 16:53:39

@atpijkamo: Gondolod még nem történt meg?

Jane Spencer 2012.07.10. 16:58:08

@atpijkamo: majd akkor küldök egyet, hogy legyen.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.10. 17:01:04

@Jane Spencer: "gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalma"

Akkor nem kéne 5-10-szeres árat fizetned a telefonálásért.

Jane Spencer 2012.07.10. 17:07:13

@atpijkamo: ebből a részből az ide illőt kell értelmezni: "indokolatlan előnyt kikötni, vagy hátrányos feltételek
elfogadását kikényszeríteni;" A "kényelmi díj" mögött valós szolgáltatás nincsen, így az nemcsak versenyjogi, de adójogi szempontból törvénytelen, mivel fiktív szolgáltatásnak minősül.

The Frenk Drebin 2012.07.10. 17:12:36

@Jane Spencer: Teljesen logikus, amit írtál. Nagyon kíváncsi lennék, hogy az EFOTT Kft.-nek mi lenne erről a véleménye.

ReggieHammond 2012.07.10. 17:26:44

@Sasfióka: igen, jobb. Egyrészt Sound/Sziget/Volt-on használhatsz MC Paypass kártyát azaz még a fesztiválkártyára sem vagy kötelezve, másrészt mint írták ezeken a rendezvényeken tiltható, átvihető az egyenleg és az 5ft-s kerekítési szabállyal (nem 50 !!!) visszakapod a pénzed. Másrészt a tranzakciós adó 1 ezrelék amit ha elolvastad volna figyelmesen a posztot (10 % min 200 ft) miniumum 200k kp forgalomnak felelne meg......

vérnéni 2012.07.10. 17:33:03

Nekem vissza se adták a pénzt a rohadékok, közölték, hogy vagy 2 korsó sört adnak érte vagy egy baseball sapkát. mondom anyátok.

jpmjpm 2012.07.10. 17:41:13

@jpmjpm: ja, sehogy, mert mozog. :)

Gsnake 2012.07.10. 17:49:31

@ivan_the_terrible:
" Szép kártyával fizettem és 1 órát kellett sorba állni a napon mire nagy nehezen sikerült fizetnem (persze tudom, megint az én anyámat, h nem vettem meg áprilisban a jegyet, mint az okosok)"

Örülj neki, hogy nem vettél elővételbe. Én igen, 5 órát álltam sorban a karszalagért. Aztán másik háromnegyed órát, hogy bejussak.

Gsnake 2012.07.10. 17:55:28

@Kentetsu: hmmm...
Megveszed elővételben a jegyet. Szó nincs akkor még fesztiválkártyáról (ami önmagában még nem lenne rossz dolog amúgy, lásd Sziget-fesztiválkártya). Majd pár nappal a fesztivál előtt benyögik, hogy csak fesztiválkártya.

a) leszarod, elmégy, anyázol, hogy vagy kb. naponta 5x állsz fél órát sorba a szokásos sorbaállásokon (pia, kaja stb.) kívül, vagy maxra töltöd, akkor meg parázhatsz, hogy elhagyod (és ezt nem tudod többfelé pakolni, mint a kp-t). Ne adj isten, mégsem költesz annyit, mint gondoltad és faszán 10%-ozol.
b) nem mégy el, bukod az elővételes jegyet.

Tényleg jó opciók :) Ok, így már lehet sejteni, hogy jövőre fesztiválkártya orrvérzésig, de azért idén ez némi meglepetést okozott sokaknak.

@vérnéni: obazz, így már értem a feliratot a kijáratnál... ez komoly???

fda 2012.07.10. 18:09:00

Az az egész a lenyúlásról szól, egyetlen védekezés ellene az, hogy nem mégy ilyen helyekre.

Esetleg előre kiszámolod hány sört fogsz inni és épp annyit töltesz a kártyára.

Ha a biztonság, ellenőrizhetőség lett volna a szervezőség célja, akkor az ún. bankkártya elfogadását tette volna kötelezővé a rendezvényen. Bankkártyája ugyanis van már mindenkinek, 24 órás ügyfélszolgálattal és egyéb kapcsolódó infrastruktúrális háttérrel...
Ez a saját kártya csak arra jó, hogy többet fizess, mint amennyire számítottál.

az összesminden nick foglalt 2012.07.10. 18:38:32

@Sokika: -odarendelnek kedden tizenegyre, majd fél egyre be is tudunk jutni mert addig valamiért nem tudnak kiadni karszalagot.
dolgozóit.
(mondjuk ez éppenséggel lehet BME-s faszság volt)
-kijelölt kemping körülbelül húsz perccel a beengedés megkezdése után (egyébként a papír szerintihez képest két órával) megtelt. A nulladik napon. Végül sátor és sátor között két centi hely, sátor és toitoi között dettó, éjjel még ott is sátor állt, ahol az elvileg tilos volt
-a programok körülbelül a második napra be is indultak
-délben szeméthegyek
-információ teljes hiánya
-egyetlen busz járt a vasútállomásról és vissza
-takarékpont kártyafeltöltők átlag háromnegyede zárva
-két csomagmegőrző konténerből egyet nem is használhattak az ezt intézők
-zuhanyzók jó harmada elromlott, semmit nem csináltak vele
-két napig állt egy hatalmas sártenger a(z egyetlen) kempinget és koncerthelyszíneket összekötő úton
-fejetlenség, senki nem tudott semmit se bent, se kint

soroljam még?

parlamenti gyalogkakukk 2012.07.10. 18:41:13

@Sokika: 0. nap beengedésnél 4 órát állt a tűző napon(35+ árnyékban)a tömeg, mert lehalt valami. Tesztelés nem ártana. Cserében legalább bedobtak a tömegbe talán 20-25(!) másfél literes vizet. Az az isteni szerencséjük hogy egy idő után volt egy kis szellő, ezért csak egy lányt láttam elájulni.

A helyszín kiválasztása se volt a legjobb mivel legfeljebb 12 fa volt az egész helyen. Ez nem teljesen az ő hibájuk, de nem szerencsés választás.

Csapvizet csak a strand 3 zuhanyzójából , egy kútféleségből és pár wc mosdójából lehetett szerezni. Közben persze hőségriadó és több ezer (nem sörre)szomjas ember. A zuhanyzóban kellemes 15-17 fokos víz folyt, bár ez engem nem zavart, de emlegették páran. Az igen hogy alig jött belőlük a víz.

A hely nagyságát nem kicsit szabták el, mivel a strand sátrazásra nem fenntartott részére is telepíteni kellett embereket és még egy plusz mezőt is meg kellett "nyitni". A sátrak még így is egymáson voltak.

Arról ne is beszéljünk inkább hogy az eső miatt mocsárrá változott útvonalakkal semmit se kezdtek. Szerencsére úgy ahogy el lehetett menni, mert a meleg miatt kiszikkadt egy két sáv.

A térképet megnézve láthatod hogy a beléptető kapu a lehető legmesszebb van a várostól miközben a VIP kapu minimum 30-40 perc sétával közelebb volt. Ami nem lenne baj, de a buszok késtek vagy nem is jöttek. Ami szintén nem lenne baj mert 3 órát sétálni a boltért nem gáz. Kivéve ha árnyékban 36 fok van az úton meg semmi árnyék. De legalább minden meglehetősen drága volt bent.

A kártyáról majdnem mindent leírtak.

Ezek az általánosabbak, de meguntam a sírást, mert én azért jól éreztem magam. Ettől függetlenül lehet nem megyek többet, mert ár-értékben jobbat kaphatok.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.07.10. 19:12:48

És egyáltalán minek megy valaki EFOTT-ra? Szar zenét a rádióban is lehet hallgatni. Amúgy gennyes lehúzás az egész, mint a Sziget.

fluorid 2012.07.10. 19:18:16

Bar nem annyira a lehuzas, sokkal inkabb a szerencsetlen szervezes eredmenye, de a helyszinre valo eljutas nem volt epp egyszeru. Ez allt a honlapukon:
"Kényelmes vagy, és taxiznál?
Álljatok össze barátaitokkal, és használjátok ki az Etalon TAXI kedvezményes EFOTT tarifáit, melyet csak a fesztiválozók vehetnek igénybe."

Egy napra mentunk, es a vasutra erkeztunkkor (kb del) mar nem jart busz, mivel nem akartunk 35 fokban km-eket setalni, ezert hivtuk a "partner" taxit. Az allomashoz kertem volna, de kozolte, hogy olyan 15 perc mulva jarni fog arra egy piros merci toluk, azt probaljam meg leinteni, bar nem nekunk kuldtek. Persze nem jott semmi, 15 perc mulva haverom hivta oket, neki nagyjabol ugyanezt mondtak (meg szerencse, hogy nehany elelmes helyi felismerte a lehetoseget, es 500 huf/fo-ert szallitotta az embereket). Visszafele (vasarnap reggel 6) mar csak ismeretlen pesti taxisok alltak a bejaratnal, es 4000 forintert ajanlgattak nem epp irodalmi modon a szolgaltatasukat, etalon taxit nem volt szerencsem megfigyelni akkor sem.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2012.07.10. 20:03:18

Így, hogy csak hétvégére mentem, kurvajó buli volt. Haverok, akikhez mentem, már önmagában az alváshiánytól állandóan be voltak állva. Fürödni csak a Velence-tóban kellett, két napra felesleges zuhanyzással igényeskedni, egész héten nyilván szar lehetett zuhi nélkül.

Egész hetes haverok nem panaszkodtak a szervezésre, meg most őszintén, ha fesztiválra mész, örülsz ha kb. 1000huf alatt megúszod a lehúzás/lopás/elhagyás kört. Pont azért mész nyaralni, hogy elmenekülj az egész anyagias szarozás elől, otthon kiszámolod kb. egy nap mennyit akarsz elverni úgy hogy nem sajnálod, elviszed, elpartyzod.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2012.07.10. 20:05:12

Ja meg akinek annyi esze volt, hogy még délelőtt fesztivál után 500 forintért képes volt beállni egy jó órás sorba 40+ fokban, (úgy hogy egy feles tömény odabent 600huf volt) fullos fesztiválcuccal, az ne várjon azonnali megértést.

vérnéni 2012.07.10. 20:19:28

@Gsnake: milyen felirat volt a kijáratnál? amúgy komoly. reggel hatkor hazafelé na mondom, visszaváltom a kártyám pont kijön egy cigi még a nálam lévő apróból meg az 500-asból. erre "pénzt nem tudunk adni, választhatsz, hogy 2 korsó sör, vagy egy sapka" anyáztam velük 3 percet, majd közölték, ha nem tetszik akkor nem adnak semmit. Ezekután rezignáltam távoztam két sörrel amit már meg sem bírtam inni :D

Gsnake 2012.07.10. 20:39:51

@vérnéni: Póló + sör = 3000
Ilyesmik. Azt hiszem 3 "opció" volt kiírva az információ előtt egy táblára. Krétával.

Xezs 2012.07.10. 21:08:43

Azzal a részével nem értek egyet, ahol azon sír a poszter, hogy elhagyás esetén oda a pénze. Ez teljesen ugyanaz készpénz esetén is.

Azzal a részével már egyetértek, hogy geciség százalékos arányban meghatározni az ügyviteli díjat vagy mi a faszt. Legyen egy fix összege, mondjuk 200 Ft, de a százalékos arány túlzás. Nekem ne mondja senki, hogy több fáradságba (vagy szerveridőbe) kerül 100 000 HUF utalása, mint 100 HUF-é. Csupán digitális adat mindkettő, semmi több.

Xezs 2012.07.10. 21:17:58

@hisi: te ezt most trollkodásnak szántad, ugye?

Xezs 2012.07.10. 21:21:00

@Jó Estét: a csóró egyetemista nem jut ki efottra. a fesztiválozás pont nem a csóróságról szól.

eltekintve 1-2 tarhálós punktól, de azok nem emberek.

igazságos 2012.07.10. 22:19:51

Élni is kell valamiből. Mármint a kártyabizniszben benne levőknek.

makk_ász 2012.07.11. 00:06:19

lehet engem is átejtettek a kártya visszaváltásakor, mondjuk én voltam a fa_sz, hogy nem néztem meg, hogy a kártya letéti díját is visszakaptam-e.
A másik, hogy kur_va sok sátor volt, ráadásul egymás hegyén hátán, nem hiszem el, hogy nem lehetett volna ezt kulturáltabban megoldani, legalább 2-3 utat hagyni a sátrak között.

Jane Spencer 2012.07.11. 06:59:03

@Megyko: Furcsa, hogy még mindig nem érthető a posztoló szándéka: Nem az általa elveszített pár száz vagy pár ezer Ft miatt sír és kért megértést. Hanem mindenki nevében kéri számon és utasítja el a tisztességtelen haszonszerzést. Tehát nem arról van szó, hogy ki mennyire gazdag, és nem arról, hogy ha fesztiválozni mész úgyis költesz vagy úgyis elhagysz valamennyi pénzt. Mert ha ez így is van, az a te döntésed vagy a te hanyagságod. Itt viszont nem dönthettél. Ki voltál szolgáltatva egy jogsértő helyzetnek, melyből más húzott hasznot. A posztoló erre mutat rá.

Sokika 2012.07.11. 09:07:24

@Jane Spencer: de már miért lenne jogsértő? Előre közölték, hogy ez van, nem kötelező vásárolnod, nem kötelező elmenni, de ha menni akarsz vállalni kell a szabályokat. Ez pont olyan, hogy elutazol egy országba, ott csak a saját valutájával tudsz fizetni és amikor visszaváltod a megmaradt pénzed egy másik neked rosszabb árfolyamon váltják vissza. Ott még nem is tudják előre megmondani, hogy milyenek lesznek az árfolyamok.

Sokika 2012.07.11. 09:29:44

@az összesminden nick foglalt: -odarendelnek kedden tizenegyre, majd fél egyre be is tudunk jutni mert addig valamiért nem tudnak kiadni karszalagot.
dolgozóit.
-- A ti szervezőitek baszták el, mi bementünk szalag nélkül és bent kaptuk meg a szalagot kb. 15 perc alatt értünk be.
(mondjuk ez éppenséggel lehet BME-s faszság volt)
-kijelölt kemping körülbelül húsz perccel a beengedés megkezdése után (egyébként a papír szerintihez képest két órával) megtelt. A nulladik napon. Végül sátor és sátor között két centi hely, sátor és toitoi között dettó, éjjel még ott is sátor állt, ahol az elvileg tilos volt
A szervezők kevesebb emberre számítottak, a területen egyébként a végére már mindenhol voltak sátrak, ott is ahol elvileg meg volt tiltva korábban, pl. félsziget a HÖOK-os sátor után, strand terület stb.
-a programok körülbelül a második napra be is indultak
---Már a 0-ik napon voltak programok és be is indult minden, egyedül a vihar miatt voltak csúszások
-délben szeméthegyek
-- a takarítók egész nap dolgoztak és délkörül a nagy sátrakat kellett rendbe tenni, egyébként lehetett volna még több takarító, itt is az volt a gond, hogy senki sem hitte el, hogy 50-60 ezernél többen lesznek a fesztiválozók
-információ teljes hiánya
-- volt infós sátor, azért nem volt teljes hiány
-egyetlen busz járt a vasútállomásról és vissza
-- a szervezőknek nem volt lehetősége saját buszt indítani
-takarékpont kártyafeltöltők átlag háromnegyede zárva
-- ez gond volt én is mindig csak a sorokat láttam
-két csomagmegőrző konténerből egyet nem is használhattak az ezt intézők
-zuhanyzók jó harmada elromlott, semmit nem csináltak vele
-- neked a dolgozói zuhanyzóba kellett volna menni
-két napig állt egy hatalmas sártenger a(z egyetlen) kempinget és koncerthelyszíneket összekötő úton
-- ebből nem láttam semmit sem, de elhiszem, hát voltak ilyen lepakolható gumiszőnyegek, vittek is ki belőle, gondolom az autós forgalom miatt nem lehetett az átjárót megpakolni
-fejetlenség, senki nem tudott semmit se bent, se kint
--- azért volt aki sok mindent tudott, de tény, hogy többféle csapat vett részt a szervezésben és nem volt egy normális hierarchia köztük

The Frenk Drebin 2012.07.11. 09:39:34

@Sokika: A példád pusztítóan nagy hülyeség, remélem nem sokáig gondolkodtál rajta. Te gondolom azon emberek közé tartozol, akik még hangosabban bégetnek, hogy még nagyobb birkának nézhessék őket.
A kérdésedre különben a választ megtalálod a korábbi hozzászólásokban.

Agyalap 2012.07.11. 10:49:27

@Sokika: OK, ne nevezzük jogsértőnek - nevezzük rohadt gennységnek, mert az.
A valutás hasonlatod szarabb nem is lehetne :)

Sokika 2012.07.11. 10:54:47

jó mint írtam fent korábban engem nem húztak le, biztos fájt volna ez az egész nekem is, de nem nevezném jogsértésnek.
Azért genyók, mert megtehetik.

Sokika 2012.07.11. 10:59:06

Hogy konstruktívak is legyünk, a helyes megoldás, ami mindenki számára elfogadható lett volna az valahogy így nézett volna ki:
Van kártya, amire lehet pénzt tenni meg levenni, de a kártya került volna mondjuk 1000 ft-ba, amit nem kapsz vissza, de a pénzt jutalékmentesen tudod leszedni, meg rárakni, gondolom ez lett volna a tökéletes megoldás.

The Frenk Drebin 2012.07.11. 11:18:36

@Agyalap: @Sokika: Egyértelmű volt a jogsértés, a magyar jog nem tudja értelmezni a gennységet, vagy a rohadékságot.
A kényelmi díj mögött semmilyen szolgáltatás nincs, tehát az így keletkezett bevétel fiktív.

Sokika 2012.07.11. 14:20:55

@The Frenk Drebin: A banki kamat mögött milyen szolgáltatás van?
Nem volt jogsértés szerintem, volt költség abból is, hogy le kell szedni a pénzt, de ezen kár lovagolni, egyértelműek a szabályok.
Olyat is megtehettek volna, hogy ha nem költöd el, akkor az a pénz elveszett, akkor sem lenne jogsértés.

The Frenk Drebin 2012.07.11. 15:32:15

@Sokika: Látom Te sem tisztában egy-két fogalommal. Egyáltalán milyen kamatra gondolsz? Betéti kamatra, vagy hitelkamatra? Mert egyáltalán nem mindegy. Ha a betéti kamatra gondolsz, ott olyan szolgáltatás van, hogy bank kezeli a pénzedet, forgatja, amiért neked kamatot fizet. A hitelkamatot pedig azért a nálad kihelyezett pénz után számol, amin Te megvehetted a lakást, vagy az autót. És ezzel nincs is baj. Nekem úgy tűnik, hogy Te is beálltál a birkák közé bégetni. Gratulálok.

Sokika 2012.07.11. 16:53:14

@The Frenk Drebin: van a kezelési költség meg van a kamat, a kamat mögött nincsen szolgáltatás, de ezt csak azért írtam, hogy lehessen látni, hogy nem jogsértés.
Olyan dolgokról vitázunk itt, ami egyértelmű, azaz vagy legális és jogszerű vagy nem, szerintem jogszerű, szerinted nem. Csak abba gondolj bele, hogy hány jogászt alkalmaznak, akik mindezt végig gondolták és ellenőrizték és milyen nyíltan csinálták, ahhoz képest, hogy azt vélelmezed, hogy nem jogszerű. Már leírtam az elején, nekem vagy ingyen adták a dolgokat vagy ha nagyon akartam fizettem érte Ft-tal. A szervezők nagy részét ismerem, ezért kérdezgettem, hogy mi volt a gond, mert pl. hozzám ezekből a gondokból szinte semmi sem jutott el. Nekem az is furcsa volt, hogy sokan nem tudtak aludni a sátrakba, míg be nem mentem egybe nappal :)))). Az a baj, hogy az ilyen fesztiválokra ez a kártyás módszer legjobb megoldás, amit az APEH is csont nélkül el tud fogadni és nem fog kijönni vegzálni senkit sem. Itt a részleteken lehet vitázni, hogy miért kelljen még fizetni, de sok költséggel jár azért a dolog, le kell gyártani a kártyákat ellenőrizni, bevinni a kódokat adatbázisba, nem kevés munkáról van szó.

The Frenk Drebin 2012.07.11. 17:31:29

@Sokika: Kíváncsi lennék azért arra jogászokra és arra is, hogy ezt a Volton, a Balaton Soundon, vagy a Szigeten miért nem merik meglépni. Mert valószínű tudják, hogy ez nem jogszerű. Valóban egy ilyen rendszer kiépítéséhez pénz kell, de ennek az árát pontosan beépítették a belépő árába, a sör árába...mindenbe.
És szerintem az almát a körtével hasonlítod össze, ha kényelmi díjat és kamatot hasonlítod össze. Szerintem fentebb egy jó példát írtam, hogy pl. egy élelmiszerboltban vásárolsz, neked csak 5 zsemlére lenne szükséged és egy sörre. És egy ötezres van nálad. Viszont a visszajárónak csak a 90%-át adják vissza. Valószínű Te is anyáznál és azt mondanád, hogy ez még akkor is jogsértő, ha lóbaszó betűkkel ki van írva az ajtóra. Ja, és az az egyetlen élelmiszer bolt 200 km-es körzetben, csak hogy értsd, ott teljesen ki vagy szolgáltatva a boltnak, tehát nem mondhatod azt, hogy jó, köszi, akkor nem kérek semmit, mert különben éhen halsz. Így érted már?

Jane Spencer 2012.07.11. 19:28:50

@Sokika: Először is javasolnék egy pénzügyi alapismeretek könyvet, hogy a kamat fogalmát egyértelműen megértsd, és ne írj le nyilvánvaló ostobaságokat. A felvetéseidre pedig a válaszok: Az Efott Kft. remek jogászai akkor nyilván a GVH-nak és a bíróságnak is meg tudják majd magyarázni az igazukat. Azt, hogy milyen alapon éltek vissza az erőfölényükkel, valamint hogy miért kényszerítették a fesztivál résztvevőit egy nyilvánvalóan hátrányos helyzet elfogadására. Tudják majd magyarázni, akár a GVH, akár a fent említett NAV (régen APEH) vizsgálata során is, hogy a kényelmi díj valós szolgáltatást takar. Azt is bizonyára meg tudják magyarázni, hogy ezért a "valós szolgáltatásért" miért csak azok fizettek, akiknek pénz maradt a kártyájukon. Meg tudják majd indokolni ezek a remek jogászok azt is, hogy a más fesztiválokon már évek óta jól bevált kártyás rendszer helyett miért vezették be ezt a "húzzunk le mindenkit, akit lehet 10%-kal" konstrukciót. Tudják majd magyarázni továbbá az 50 Ft-os kerekítési szabályt is. Mellesleg ahhoz a megjegyzésedhez, hogy hány jogász és mit gondolt végig, csak annyit fűznék hozzá, hogy vagy hihetetlenül naiv vagy, vagy hihetetlenül tájékozatlan. Bármelyik eset is áll fenn, szükségtelen egy ilyen témához hozzászólást írnod.

Xezs 2012.07.11. 20:47:33

Nem értem, mit bírtok ennyit vitázni. Egy fesztiválra nem kötelező menni, viszont ha mész, elfogadod a szabályzatot.

Ha nem tetszik, ne menjél, mennek helyetted annyian, hogy megéri a szervezőknek.

Sírtok itt párszáz forinton, mikor egy fesztivált alsó hangon 30 rongyból hozol ki magadnak.

Faszt a sírós seggetekbe.

Jane Spencer 2012.07.11. 21:47:13

@Xezs: Érdemes lett volna elolvasni az előzményeket a hozzászólás előtt. Még mindig nem a pár száz forint miatti sírásról szól a poszt, hanem a tisztességről és a jogszerű magatartásról. Funkcionális analfabéták és birkák helyett - és őértük is - tett panaszt a posztoló. Nem várja senki, hogy megértsd, te, akinek a "faszt a seggetekbe" a legértelmesebb hozzászólása ehhez.

Dr. Enrico Palazzo 2012.07.11. 22:14:20

@Xezs: Úgy tűnik, Magyarországon az emberek szeretnek ráfizetni, és élvezik, ha átkúrják őket. Hát tényleg senki nem érti, hogy ez már rég nem a fesztiválról és a pár száz forintokról szól? Senkit nem háborít fel, ha hülyének nézik? Csak legyint, hogy hát persze, ez van, ilyen egy fesztivál. Nos, nem, egy fesztivál NEM ilyen. A pár száz forint meg nem pár száz: az Efott kft-nél már pár millió. Mit is mond a Ptk.? Jogalap nélküli gazdagodás. De neked persze ez semmit nem mond, te épp a faszt keresgéled, hogy valaki seggébe dughasd. Semmi baj, a mocskos munkára is kell ember.

Xezs 2012.07.11. 22:15:58

@Dr. Enrico Palazzo: Tipikus irigy magyar vagy, amikor a pár millióról hablagyolsz.

Lassan írom, hogy megértsd: ezek a feltételek. Vagy elfogadod, vagy nem. Magánrendezvény, megtehetik. Ne menj oda, kész.

Ezt a másik okostojásnak is üzenem.

Dr. Enrico Palazzo 2012.07.11. 22:25:22

@Xezs: Lassan írsz, és lassan gondolkodsz. Lassan értelmezel. Lassan ébredsz. Csak bégetsz. Tipikus példája vagy annak, akit ha átkúrnak, még tapsikol és bólogat is hozzá. Mindegy, ha nem veszed a fáradságot, hogy olvass és gondolkozz, marad a faszkeresés a seggekben. Tényleg nem kell megértened. Nyilván fogalmad sincs a jogaidról. A társadalom célja, hogy sok ilyen embert termeljen ki. Nálad teljes a "siker". Nem irigykedem.

Xezs 2012.07.11. 23:05:20

@Dr. Enrico Palazzo: Ó, látom te nagyon tisztában vagy a jogaiddal. Jogod van hülyeségeket beszélni és közben marhára okosnak tűnni.

Leszarom, csináld. Keresd az ellenséget, állj ellen, csegevára posztert a falakra!

Bélabáttya (törölt) 2012.07.12. 03:14:21

@Kentetsu: Ha világosan, érthetően leírom, hogy lehúzlak akármennyi forintra, akkor az szerinted rendben van?
Ha igen, neki is láthatunk...

Jane Spencer 2012.07.12. 06:34:45

@Xezs: Egy páran tudunk gondolkodni és tisztában vagyunk a jogainkkal. Küzdünk azok ellen, akik azt gondolják, minden ember olyan sötét és tehetetlen, mint te. Mint te, akit jó könnyű lehúzni, mert úgysem érti, biztos, hogy se gondolkodni, se felháborodni nem fog, maximum legyint, és anyázik azokkal, akik az ő nevében, mindenki nevében, a jog nevében szót emelnek. A jogszerűség nem arról szól, hogy akarok-e fesztiválra menni vagy sem. Arról szól, hogy ha AKARNÉK, akkor azt JOGSZERŰ feltételek mellett tehessem meg. De tényleg inkább olvass és tanulj, ahelyett, hogy ilyen irgalmatlanul nagy ostobaságokat beszélsz, és hangosan teszed közzé, hogy hülye vagy és ezt még élvezed is. Hidd el, akik lehúznak, még jobban élvezik.

Jane Spencer 2012.07.12. 06:37:35

@Xezs: És ne írd, hogy nem húznak le mert nem mész oda. Téged ezekkel az értelmi képességekkel mindenhol lehúznak. És még észre sem veszed.

Sokika 2012.07.13. 14:50:18

@The Frenk Drebin: Az élelmiszeres példádra ott van az aprópénzes kerekítés, amikor készpénzzel fizetsz és mondjuk a kifli 23 ft, akkor neked 25 ft-ot kell fizetned, mert már megszűnt az 1 és a 2 Ft-os, gondolom az is jogszerűtlen.

Sokika 2012.07.13. 15:05:50

@Jane Spencer: "Először is javasolnék egy pénzügyi alapismeretek könyvet, hogy a kamat fogalmát egyértelműen megértsd, és ne írj le nyilvánvaló ostobaságokat."
A kamat szó fogalmával nem vagytok tisztában, a kamat a pénz időértéke, nincsen mögötte szolgáltatás, erre céloztam.

" A felvetéseidre pedig a válaszok: Az Efott Kft. remek jogászai akkor nyilván a GVH-nak és a bíróságnak is meg tudják majd magyarázni az igazukat. Azt, hogy milyen alapon éltek vissza az erőfölényükkel, valamint hogy miért kényszerítették a fesztivál résztvevőit egy nyilvánvalóan hátrányos helyzet elfogadására. Tudják majd magyarázni, akár a GVH, akár a fent említett NAV (régen APEH) vizsgálata során is, hogy a kényelmi díj valós szolgáltatást takar. Azt is bizonyára meg tudják magyarázni, hogy ezért a "valós szolgáltatásért" miért csak azok fizettek, akiknek pénz maradt a kártyájukon. "
-Szerintem meg tudják magyarázni :) de ha nem akkor igazad van, de csak akkor remélem ezt érted.

" Mellesleg ahhoz a megjegyzésedhez, hogy hány jogász és mit gondolt végig, csak annyit fűznék hozzá, hogy vagy hihetetlenül naiv vagy, vagy hihetetlenül tájékozatlan. Bármelyik eset is áll fenn, szükségtelen egy ilyen témához hozzászólást írnod. "

-Nehéz lesz elfogadni, de jelenleg nálam itt nincsen kompetensebb ebben az ügyben én is csak azért kérdezgetlek benneteket, mert bár ott voltam rám más szabályok vonatkoztak, szóval sok mindennel nem szembesültem. A másik oldalt álltam és nem kellett használnom ezt a kártyát, de jogilag még mindig semmiféle buktatót nem látok, az más kérdés, hogy sok minden szemétség volt, de a jog az nem erről szól, talán ha ezt sokan megértenék és nem személyeskednének az mindjárt olvashatóbbá tenné a hozzászólásokat, köszönöm :)))

Jane Spencer 2012.07.13. 18:19:36

@Sokika: Engedd meg, hogy mindkét legutóbbi kommentedre válaszoljak. A kerekítési szabály: A Magyar Nemzeti Bank a 10/2007. (X. 1.) MNB rendelete alapján 2008. március 1-től kivonja a készpénzforgalomból az 1 és 2 forintos érméket, így ezek a kiscímletű érmék elveszítik törvényes fizetőeszköz jellegüket. A pénzérmék bevonásának következményeként, annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló fizetőeszközökkel a fizetendő összeg kiegyenlítésre kerülhessen, a szükséges kerekítés szabályairól a 2008. évi III. törvény rendelkezik. Tehát a példád nem állta meg a helyét. Míg az ún. 5 Ft-ra való kerekítés törvényes, az 50 Ft-ra való kerekítés azonban önkényes és törvénytelen.

A jog szenvedélymentes értelem, valóban. Mint olvashattad, pont emiatt nem is személyeskedtem.

Elhiszem és tiszteletben tartom, hogy nálad kompetensebb személy itt nincsen. Kérlek, fogadd el te is és hidd el, hogy nálam járatosabb pedig a versenyjogban és adójogban itt nincsen. Vagy ha van, sok szeretettel üdvözlöm, egy-két komment sokat sejtet arról, hogy az illető hol és mit végzett, illetve hol dolgozik. Az igazamnak nyilvánvalóan bizonyítanom kell, ezt sem vitatom.

A kifogásaimat törvényekre és joggyakorlatra, NAV állásfoglalásokra és egyéb szakirodalomra hivatkozva mondtam el fent, az előző kommentjeimben.

Xezs 2012.07.13. 18:38:54

@Jane Spencer: Te küzdesz? Hogy? Hogy ide írogatsz? Te csegevára, te.

Küzdjél csak, nekem nem fáj.

Xezs 2012.07.13. 18:40:43

@Sokika: Fizessen kártyával, akinek nem tetszik a kerekítés. Egyébként a készpénzes kerekítéssel meg nyerni is lehet, pl. 202 Ft-os tétel esetén 2 Ft-ot.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.07.13. 18:45:59

@Xezs: Ha meg a négy 21 forintos zsemlédet külön blokkoltatod, máris 5 forintot nyertél.
(...
-Mák van?
-Van, de nem eladó.)

Jane Spencer 2012.07.13. 18:46:45

@Xezs: Küzdök, pl. úgy IS hogy ide írogatok. Úgy is, hogy tanulok és olvasok, tájékozódom. És úgy is, hogy megtalálom a megfelelő fórumokat jogorvostatért. Mindenki érdekében.

De ezt csak érdekességképpen írtam le, ez tényleg nem a te szinted: ennyi számodra idegen szó egymás után megterhelő lehet.

Xezs 2012.07.13. 19:10:15

@agresszív kismalac: Hát ja, élni tudni kell :)

@Jane Spencer: Nem terhel meg, szórakoztat. Azért ha majd megváltottad a világot, írd le ide légyszives.

De ha nem is írsz majd ide, jövőre úgyis megtudom, hogy megváltottad-e a világot, vagy sem.

Jane Spencer 2012.07.14. 08:18:28

@Xezs: Beleillik a saját magadról mutatott képbe, hogy nem a "számodra idegen szó"-t vitattad.

Sokika 2012.07.14. 11:03:59

@Jane Spencer:
Nem figyelsz arra, amit írok, nem az 50 Ft-os kerekítésre írtam, arról nem is tudtam, a példám, arról szólt, hogy egy látszólag genyó dolog, amikor nem annyit fizetsz, mint amennyibe az áru kerül törvényes is lehet.
Más országban másképpen oldották meg az aprópénz eltűnését, de gondolom ezt a sok szakértőnek nem kell mondanom. Szóval ebbe az 50 Ft-os kerekítésbe nem mennék bele, mert semmit sem tudok róla, ez akár törvénytelen is lehet. De a többiben nem látok olyan dolgot, hogy belőlük bármilyen ügy is lehetne. Javaslom, hogy tegyél feljelentést az általad említett ügyekben, ne csak fórumozz, mert nekem úgy tűnik, hogy csak a partszéléről kiabálsz.

Jane Spencer 2012.07.14. 11:25:27

@Sokika: De, figyelek arra, amit írsz, ezért idéztem a törvényből, remélem, te is figyeltél.
Attól, hogy itt is hangot adok a véleményemnek, még ne gondold, hogy más helyeken nem tettem meg. Minél több helyen megjelenik, minél több ember elgondolkodik ezen, annál nagyobb esély van arra, hogy a jövőben sokkal többen gondolkodnak el az őket ért sérelmeken, kiszolgáltatottságokon, és kevesebben fogják szó nélkül tűrni ezeket.

Nyilvánvalóan ehhez plusz segítség lesz, ha az illetékes hatóságok is kiszabják majd a megfelelő bírságot ez esetben az Efott Kft-re, és utasítják arra, hogy a jövőben megszüntesse az efféle jogsértő magatartását.

Sokika 2012.07.14. 12:41:10

@Jane Spencer: "Nyilvánvalóan ehhez plusz segítség lesz, ha az illetékes hatóságok is kiszabják majd a megfelelő bírságot ez esetben az Efott Kft-re, és utasítják arra, hogy a jövőben megszüntesse az efféle jogsértő magatartását. "

-- Prejudikálsz, egyáltalán még feljelentés sincsen, nem hogy eldőlt volna, hogy jogsértőek-e, ha majd esetleg születik egy jogerős elmarasztaló bírósági ítélet az ügyben, akkor utána lesz alap így fogalmazni, addig inkább csak feltételes módban tedd.
Kíváncsian várom a fejleményeket :)

Jane Spencer 2012.07.14. 13:18:04

@Sokika: Ott volt a feltételes mód: "HA az illetékes hatóságok..." A feljelentéseknek és észrevételeknek átfutási ideje van, ezért nem tudsz - nem tud az Efott Kft. még ilyesmiről. Mindenesetre biztató, hogy már konzultáltál a jogászokkal. :-)

Kentetsu 2012.07.14. 17:24:39

@Bélabáttya: Ha én az előzetes tájékoztatásod ellenére belemegyek, akkor igen. Csak nekem van eszem és nem megyek bele semmibe, ha nem tetszenek a feltételek ... ez a lehetőség számodra is javallott..

Ruthless31 2012.07.27. 16:37:12

A még felháborítóbb, hogy még a helyszínen távozáskor, mikor be akartuk váltani a kártyát egyszer csak az orrunk előtt se szó se beszéd lehúzták a rolót majd rövid faggatózás után közölték, hogy egyszerűen elfogyott a pénz a kasszából és nem tudják kifizetni. Ezek után felvilágosítottak, hogy bármelyik Pátria Takarékban beválthatjuk a kártyát KP-ra. Kicsit elhúzódott a dolog és ma sikerült eljutnom az egyik fiókba ahol közölték, hogy csak abban az esetben teszik ezt meg, ha nyitok náluk egy bankszámlát, aminek havi számlavezetési díja 139 és 339 Ft között mozog havonta!!!!!! Na erről aztán sehol nem találtam egy morzsányi említést sem....Lehetséges ez?????? Naná, hogy nem nyitottam számlát. Mondjuk nem is borítottam rájuk az asztalt, bár ezek után azt kellett volna.
süti beállítások módosítása