Tékozló Homár

Fél éve áztatják a házat az alkeszek (frissítve)

2012.11.23. 00:01 | jackyll | 625 komment

lepcsohaz.jpg

Szinte nincs is olyan társasház, ahol ne lenne egy alkesz, aki ellehetetleníti a javítási/felújítási munkálatokat. Benedekéknél például 5 hónapja nem tudnak bejutni egy lakásba, hogy megállítsák a csőtörést, ami miatt az egész bejárat úszik:

A Tisztelt Olvasók segítségét kérném, mivel ezzel az üggyel Társasházunk nem tud megbirkózni. A Társasház bejárati aulája, a fölötte elhelyezkedő lakás fürdőszobájától 2012. július 5.-e óta vízcsőtörés miatt ázik (nem elírás a július hónap). Az érintett lakók egy 60 év körüli házaspár, nem engednek be senkit a lakásba. Egy hét tétlenség után a közös képviselő szerelője megpróbálta alulról megjavítani, kibontották a mennyezetet kb. 40x40 cm-en, de így nem lehetséges megcsinálni. Ennyi idő elég volt arra, hogy a víz mivel nem tudott kifolyni, szétfolyt a mennyezetben, ami akár az elektromos vezetékeket is elérhette volna.

A kerületi Önkormányzat Építésügyi Irodája először tűrésre kötelezte őket a munkálatok miatt, és határidőt szabott ki, ez eltelt. Megpróbáltunk ismét bejutni, sikertelenül, újra az Önkormányzathoz fordultunk a jegyzőkönyvvel, megbírságolták őket 100.000 Ft-ra, és továbbra is tűrésre kötelezi őket. Újabb próbálkozás a bejutásra, ami ismét sikertelen, jegyzőkönyv, Önkormányzat 500.000 Ft-ra megbírságolta őket és továbbra is tűrésre kötelezi őket. Most itt tartunk, november 21. van. A víz továbbra is folyik, hónapok óta lavórokat, vödröket kerülgetünk, a lehulló víztől balesetveszély, csúszásveszély van. A korábbi egyhetes időszak alatt szétfolyt víz miatt a mennyezet vakolata kb. 10 négyzetméteren hullik, de bármikor le is szakadhat a fejünkre.

Az érintett lakás tulajdonosait sajnos ez nem érdekli, láthatóan közösségellenes a magatartásuk, pszichiátriai kezelésre kellene járniuk, valamint kevesebbet nézniük a pohár fenekére.

Fontos még, hogy a házban a nyár folyamán fűtéskorszerűsítés volt, a ház kicserélte a csővezetékeket is. Ők mivel a fűtésszerelőket sem engedték be, kizárták saját magukat a házközponti fűtésből, át kellett tervezni miattuk a strangok vezetését, de megoldottuk.

Tisztelt Olvasók, kihez forduljunk? Meddig kell tűrnünk ezen állapotokat? A Rendőrség már az első pillanatban azt mondta, hogy nincs joga bemenni a lakásba, csak akkor, ha vér folyik. Megoldás?

üdv. Benedek

UPDATE 11/23: András szerint a közös képviselőnek rendőri kísérettel be kell tudni jutnia a lakásba:

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsam Önöket. Ugyanis a közös képviselőnek, mint a társasház közösségének képviseletére megválasztott személynek, joga van előre egyeztetett időpontban a saját tulajdonú ingatlanba bejutni. Akár rendőri közreműködéssel is! Bizony, nekik kötelességük kijönni egy ilyen bejelentésre. Ha nincsenek otthon az „alkeszek” akkor pedig lehetőség van hatósági felnyitást eszközölni, ugyanis a 2003. évi társasházi törvény osztatlan közös tulajdonra vonatkozó paragrafusa szerint minden tulajdonostársnak kötelessége tűrni és engedni az osztatlan közös tulajdont érintő javítási és karbantartási munkákat.

Ha az az eset áll fent, hogy nem a függőleges nyomóvezetéken van a repedés, hanem az ágvezetéken, akkor is be kell engedni a szerelőket, ugyanis a saját tulajdonban keletkezett hiba miatt az osztatlan közös tulajdonban folyamatos károkozás van. Az más tészta persze, hogy a költségeket ilyenkor hogy lehet a t. tulajdonoson bevasalni mihamarabb…. A ház vízdíjára már ki sem térek, amit közös kasszából kell fizetni.

Mindent összevetve, ez nem egy bonyolult eset, inkább sajnos a közös képviselőről állít ki nem túl jó bizonyítványt véleményem szerint (5 percbe telik felcsapni a társasházi törvényt és megkeresni az idevágó paragrafust, onnantól kezdve pedig csak rajta múlik, hogy intézi). A leírtakból talán valamennyire sejthető, hogy én speciel szintén társasház-kezeléssel foglalatoskodom és egy kis reklám ha már itt vagyok: szívesen vállalok társasházi közös képviseleti teendőket J

U.I.: Homár, nagyon jók vagytok! Ebéd közben mindig olvasom a cikkeiteket már csak tájékozódásképpen is.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2012.11.23. 21:19:23

Nos, továbbiakban vízszintes pózt veszek fel, jobb éjt:D.. minden disznónak kézcsókom!:))) a siralomházban lévőknek pláne!!

Manyecska 2012.11.23. 21:23:45

Ült már valamelyikőtök kistáskával a vállán /amolyan nőcis/ a fogorvosi székbe??? D:D Mondom "hja, nem a buszon vagyok!" egyszer a szerelmem:P átfúrja az arcüregem a röhögéstől tuti:P!:P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.23. 21:37:55

@vénszivar: vagas elott mar nem kell etetni a disznot mert tele lesz szarral
de ha azt szeretitek?

Anomalocaris (törölt) 2012.11.23. 22:17:58

@Rosszindulatú Vászka: Atpij-kamo megelőzött, de azért köszönet ismét!

Anomalocaris (törölt) 2012.11.23. 22:22:40

@ColT: Tudom hogy már kérdeztem, de mi is a neve ennek a technikának?

Rosszindulatú Vászka 2012.11.24. 00:18:09

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: dagerrotípia, de mostanság mindenki csak simán fényképezésnek hívja.

Xezs 2012.11.24. 01:05:45

@vénszivar: Megkésve bár, de szólok: az nem túrÓs, hanem túrOs. Rövid O-val.

Xezs 2012.11.24. 01:14:41

@Manyecska: Az enyémnek az a mániája hogy felajánlja hogy lerakjam a mobiltelót valamelyik asztalára. Én meg mindig mondom hogy jó helyen van az a zsebemben, az asztalon csak ottfelejteném. Attól fél netán hogy 2 fúrás között pasziánszozok egyet?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.24. 01:39:31

@Xezs:
@Xezs: tyukot ABC-re...

a badibilders megint cimlapos
tok izgi

vénszivar 2012.11.24. 07:27:00

Már többször említettem, hogy kivel foglalkozz, kinek ugass, te barom.
Én azt is írtam, hogy mivel végül is valamennyire egészséges kötődés alakul ki állataink s mi köztünk, ezért kicsi, de apró tettekkel ezt megpróbáljuk demonstrálni is.
A szar a fos a te reszortod, ezt most is igazoltad !:):D Ha úgy gondolod gyere azt kinyomhatod, összeszedheted, eltakaríthatod s 12 EGYFORMA TÁNYÉRBÓL akár az egész családod jöhet s megzabálhatjátok ! Adok hozzá ubit, almapaprikát, csalamádét stb, hogy el ne rontsátok a beleteket. De szaroknak a disznó szar meg sem árthat.:):D
Úgy látom, te magadtól jelentkezel a rúgásokért, hiszen most is....Tehát kuss, te tetves, barom szarszakértő "állat", á még az SE, hiszen azok a cocák, kiket holnap étekké "alakítunk" át, nos azok ezerszer többet érnek, mint te s a fajtád....:))):D

vénszivar 2012.11.24. 07:32:53

@Xezs: Már elévűlt ! te ilyenkór a turós faszódón huzógatód a bört s ezen élvezel !?! De kőszí, híszen jo cígány is hóltíg tanúl . :):D

CID 2012.11.24. 07:44:10

@vénszivar: két desznyó, a kulák hétszencségit ! Kűgyé hagymásvért ;)

vénszivar 2012.11.24. 08:41:52

@CID: MEGTENNÉM !!! De az a barom állat túl van az óperencián........
Majd mikor a rémfán lesznek "szegénykéim", minden bárd csapásnál gondolni fogok arra a baromra s jókat fogunk röhögni azon a fosadék szarpucolón ! Látod a mi malacaink szarára is fáj a foga ! Ez nála születése óta kialakult s azóta is őt kísérő állapot, szagértő a barma....:):D
Tényleg. Lehet, hogy cigányt kuláknak nem neveztek a "történelembe" ?!:)Pedig nálunk ezrével lehetnek a sokkal gazdagabb testvííírek.
Készülgetünk s holnap még a kutyák s a macskák is 6 személyes étkészletből fognak kajálni. Mi meg ilyen alkalmakkor pappír tányérokból, de ciki nem ciki azokból is 50-50 EGYFORMÁT VETTEM !!! :))):DDD Nálam, cigánynál már csak így, konzervatívan megy. A sok 2-3 egyforma készlet már bántja is a szemünket. Gondoltunk is rá, hogy hátha a parasztoknak van igaza.......!? De MÉG SE ! Szerencsére nekünk még nem kell lomozni. :))) Cigány kulák, ez jóó.

Manyecska 2012.11.24. 08:45:50

@hagyma: hát ezt nem csodálom:D én meg miket írtam oda:D..@Xezs: gyűjti?:D ? attól fél hogy odakapsz hirtelen, az elég fájdalmas lehet mondjuk fúrás közben!.. Én tegnap meg leharaptam véletlen az ujjait,,,azt mondta csukjam össze... :D :)) nagyon intim kapcsolat a miénk:D:(

Jó reggelt, jó szelet, ilyenek:P Látom megint szép napra virradtunk:D

Manyecska 2012.11.24. 08:48:55

Frissítés volt a lépcsőházból!:)

"U.I.: Homár, nagyon jók vagytok! Ebéd közben mindig olvasom a cikkeiteket már csak tájékozódásképpen is." :))

Szerintem is a közös képviselőt ideje lenne lecserélni:(

Xezs 2012.11.24. 08:54:07

@Manyecska: kapkod a faszom, én azon kevés emberek egyike vagyok akik néha még otthon sem veszik fel a telefont mert épp nincs kedvük :)

Egyébként remélem hogy a poszter megírja hogy mi lett a sztori vége. Remélem lesz benne verés meg rendőrség :)

CID 2012.11.24. 09:03:14

@vénszivar: Remélem, tisztességes cigányhoz méltóan, loptátok a malacokat, meg a takarmányt, amin felnőttek :)))

vénszivar 2012.11.24. 09:17:45

@CID: orbhány után, SZABADON....,ami még belefér ! De száz ezreléke sincs,annak, mit hagyóék, demszki, gordon,zorbhán, simicskó, csámpás fogú nyugdíjlopó ribi mesterek s embereik LOPNAK !!! De őket védte s védi a képviselői lét. Bele is fojtanám őket abba a lébe v. létbe.
Megígérem, hogy igyekezni fogunk ezután IS.:) Kösz a biztatást, meg a basztatást is. :):D

vénszivar 2012.11.24. 09:25:03

Ma meg csókoltatom a Katalinokat !
Ma Katalin napot tartunk, mint egy hete Erzsébetet. Úgy tapasztaltam, hogy a parasztoknál, már ezek nem szokásosak...
Ti már "csak" itt ugattok, pofáztok.Csak semmi kontakt, semmi érzelem, még szóba se. Jó az nektek, ezért IS PUSZTULTOK KI, úgy 50-100 év múlva !!!Meg is érdemlitek !

CID 2012.11.24. 09:26:28

@vénszivar:
orbhány :))))))))))))))

Nincs mit. Belet az anyós mossa ? (ritka gusztustalan munka )

CID 2012.11.24. 09:28:13

@vénszivar:
Katalinokat holnap csókoltassad, ma az Emmákat öleld kebledre !

vénszivar 2012.11.24. 09:36:22

@CID: Holnap cocákat vágok !!! Ezért emmma ünnepeljük a Katalin nevű lány s asszony ill. hölgy ismerőseinket.

Ha az a rühes barom állat szarpucoló nem ér ide, akkor NANÁ, PERSZE ! Miért tartom.......az anyós sem valami gusztusos. De a fosadék ááámerikásnál ezerszer gusztusosabb ! :)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.24. 10:19:56

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Hosszú záridő :)
Ez 13mp -es volt, amúgy még nem volt teljesen sötét, csak jól lerekeszelve ilyen lett. + még sötétítés Gimppel.

Bővebben : fotomozaik.hu/szakcikkek/hossz%C3%BA-expoz%C3%ADci%C3%B3-titka

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.24. 10:21:09

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Nya azt lehagytam, hogy volt hova lerakni a gépet, mert vagy állvány, vagy valami stzabil felölet kell hozzá, hogy ne mozduljon el.

Manyecska 2012.11.24. 12:23:10

Szólnék: én a disznóknak drukkolok!! Minden körülmények között..

Manyecska 2012.11.24. 12:26:56

Két komment között várnod kell a világvégére...

Manyecska 2012.11.24. 13:02:50

@vénszivar: én minden este dugok, a hazáért!!!!!

Manyecska 2012.11.24. 13:08:07

@vénszivar: ne reménykeggy...ellenben nekünk nem csak 15 dkg jut egy 100 kg-os disznóból!:D

CID 2012.11.24. 13:30:33

@Manyecska:

Fogadd ősszinte gratulációmat, azért remélem nem csak kötelességtudatból ? :-)
@vénszivar:
Lesz hurka, kolbász, disznósajt ?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.24. 14:03:59

@vénszivar: mikor bontjatok a disznokat, ne csak a jardara tegyetek, hanem a budiajtot tegyetek ala, ugy hygienikusabb

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.11.24. 14:41:39

@Kellemes Zérókomponista:
Számítógépben vezetik a betegkartont. Tudod, 21. század. Nevet beütik, azt is kidobja, hány éve kellett volna már kivenni a vakbeledet.

vénszivar 2012.11.24. 17:46:25

Ezek szerint anyádék az egri pincelakás latrina deszkáján darabolták nektek a fagyott szart s azt mondták rá, hogy az a bejgli.....:):D

vénszivar 2012.11.24. 17:47:46

@CID: Na bazz, felétek így megy ez ? Melyik vagy te a fotón ? :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.24. 18:45:36

@vénszivar: Nem félnek, a rendőrök félnek, mert nekik jogaik vannak :D

CID 2012.11.24. 19:13:40

@vénszivar:
Persze baszod, majd a sárban daraboljuk a nehezen megszerzett balo-t :)

Manyecska 2012.11.24. 19:21:08

@vénszivar: tényleg, annyi egyforma tányért honnan szereztek?:D

Manyecska 2012.11.24. 19:40:52

@vénszivar: lassabban: t é n y l e g, a n n y i e g y f o r m a t á ny é r t h o n n a n s z e r e z t e k ? : D

vénszivar 2012.11.24. 19:52:05

@Manyecska: kb. 25 írással ez előtt, még reggel írtam, hogy (szégyenlem:D) is, de ez alkalommal pappír tányérokból vettem 50-50 db-ot. Pedig vehettem volna müa. is, de én környezet barát vagyok. Azt meg sehol nem írtam, hogy kb. hányan leszünk....valszeg marad még a decemberi vágásra IS !!! Most már fogsz tudni dugni ? Tudod, te "minden este dugsz a hazáért."

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.24. 19:53:51

@CID: hat naluk igy megy, csak tudnam honnan loptak desznyot
azert mondtam venhulyenek, hogy budiajtot vagy a kertkaput tegyek ala@vénszivar: estere mat ne aggyal a disznonak moslekot, egeyetk meg ti
azutan magyar ember hajnalban ol, ez nem varhato el toletek de erdemes meg delelott megbokni

CID 2012.11.24. 20:03:19

@vénszivar:
"miről pofázol ?" Hogy beszélsz te egy tisztes úrhölggyel ? :)))))))))

@hagyma:
Fejlettebb országban van házi disznóölés, vagy azt hiszik, a karaj, az a hűtőpultban terem ?

vénszivar 2012.11.24. 20:07:18

A cocáknak enni adok, de neked, még moslékot sem adnék, te barom.
anyádat s bandáját, ma fogdosták össze a rendőrök :DDD remélem téged ott a niggerek bármikor, akármikor torkon böknek, hogy befogd már a szarevő pofádat......:))):DDD

Kora reggel sült vér, majd sült oldalas.
Ebédre húsos káposzta, HÚS LEVES HÁZI TÉSZTÁVAL !, aba léből a főtt húsok, majd sült kalbász+véres,májas hurkák, SÜLT TÖPÖRTYŰŰŰ .......
RÜHES BAROM, TE MEG SZOKÁSOD SZERINT, MENNY KUKÁZNI !!!:):D

vénszivar 2012.11.24. 20:10:57

@CID: A szeme sem rebbent ! egy kategória a tetves ááámerikaival....csak ő itthonról ugat s állítólag ""nő""! a foga, talán. Azért huzattatja ki. :))) az agyarát :):DDD

Manyecska 2012.11.24. 20:14:52

@vénszivar: kit érdekel ez amikor ázik az a kib..szott lépcsőház???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.24. 20:21:32

@CID: nem hiszem
farmokon biztos csinalnak vagohidat is
de nem nagyon popular a diszno
a csirke,marha, pulyka veri
de igazi amerikai faluban sosem eltem, semmi sem lehetetlen
de nem valoszinu

CID 2012.11.24. 20:26:20

@hagyma:
Azért remélem, volt részed fejletlen országunkban, házi disznótorban :)

vénszivar 2012.11.24. 20:32:23

@CID: A patkányt ették, meg mások maradékát, max. csajkából. azért jó ott neki :):DDD ott már két különböző tányért lomizott ! előrelépés a csajkához képest ! :D
na csőőő

Anomalocaris (törölt) 2012.11.24. 20:44:04

@ColT: Kíváncsi Vagyok, az Én gépem tud-e ilyet. De valahogy úgy sejtem nem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.24. 20:44:19

@CID: megmondom oszinten egyetlen egyszer voltam
nem az en mufajom
hideg volt sotet
nem szeretem nezni a gyilkot sem
melozni is kellett
etvagyam se volt
de disznotoros, meg kostolo meg ilyenek amik lesznek belole az johet barmikor
mivel varosiak vagyunk, az ugy volt hogy apamek vettek felesbe valakivel egy desznyot, lementek falura, oszt ott feldolgoztak
es hazahoztak a kajat
ez igy tokeletes volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.24. 20:48:19

ez folt ugy 10 evig
azutan mar azt sem
manapsag meg jo ha havonta eszunk disznot

vénszivar 2012.11.24. 20:57:23

Na a thémánál vagyunk : idézem !: melózni is kellet, amint tudjuk, neked csak a szarpucolás nem meló, azért szereted azt az egyet csinálni ! Hiszen SEMMI MÁSHOZ NEM ÉRTESZ, de azt már 15 éve kened - vágod....
Na, jössz ? Tied lehet az összes bélsár.
Ááá, inkább küldj anyádnak évi 30 dolcsit (6600 Ft ! ), persze csak szóba ! Aztán fogd rá valakikre, hogy ellopták. te városi ? az egri barlang pince sorról !?!? :DDDDDDDD anyád mondta, hogy az a világ közepe ?! te meg beszoptad ! :):D FÖLD BARMA.:):D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.24. 21:55:34

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Tud, csak tudni kell, hogyan vedd rá ;)
Milyen gép?

@vénszivar: Az utca közepén disznót vágó, kitakart fejű bodzaszedő bandáról :D

Anomalocaris (törölt) 2012.11.24. 22:11:27

@ColT: Panasonic LS85, valami Lumix. Asszem nem egy csúcsgép.

titokmacsek 2012.11.24. 23:37:29

@ColT: kilátó. csak azért van fejjel lefelé, mert a Föld túlsó felén lévő panorámát látod róla.eccerű.

Manyecska 2012.11.25. 08:03:35

@vénszivar: mikor mész legközelebb GB-ba vagy Doverbe..?? Remélem a disznó már le van alázva szegény!?

Manyecska 2012.11.25. 08:05:15

@ColT: ez szobor??? itt a távfűtőművek vezetékei mennek itt a pusztában, pont ilyen alakzatokat vesznek fel!!:) Ez nagyon durva!

Manyecska 2012.11.25. 08:21:56

@vénszivar: nem értek egyet ezzel a külföldre szakadt stb... a zén rokonaim Erdélyből mentek Ámerikába nem jókedvükben!! Akkor valamiféle etnikai tisztogatás lehetett /tudod, ahogy a pettinget hívják némely körökben..../, ill. volt! ott mert kib....ták az albánokat, a görögöket, azóta van itt is a talán százezres/?/ görög település, Beloiannisz! Sza nem jókedvükből vándorolnak ki az emberek korántsem!!! Másrészt mért baj az ha valaki világot lát??

Manyecska 2012.11.25. 08:24:19

Mindenesetre gyorsan felvettem a férjem nevét az jobban hangzott:D..

Manyecska 2012.11.25. 08:26:35

Oszt most elmegyek a Kikába ágyér mer leszakadt.
:DD

Manyecska 2012.11.25. 08:30:57

Holnap este 9-kor a NatGeon lesz a Sandy hurrikánról mindenféle nyalánkság..

Xezs 2012.11.25. 10:35:36

@vénszivar: Mi ez az egyforma tányér mizéria? Ki a lófaszt érdekel hogy kinek hány egyforma van?

Btw, ha pontosan beméred, kiderül hogy amit egyformának gondoltál az mégsem az :)

Xezs 2012.11.25. 10:38:06

@hagyma: Pedig jó az. Én voltam többször is, volt hogy én tartottam az edényt a vérnek :) A disznó hamar megdöglik, utána meg buli az egész. Sokat ittunk, sokat ettünk, mi kell még? Én szeretem a disznóvágást. Csak ne kéne olyan kurva korán kelni.

Xezs 2012.11.25. 10:39:45

@ColT: Mi ez a szar? Valami bölcsészinstalláció? Ebben van az élet értelme csak én nem látom?

Xezs 2012.11.25. 10:41:11

@Manyecska: rokonaid albánok? szőrösödnek ott is ahol nem kéne, mi? :)

Manyecska 2012.11.25. 12:29:56

@Xezs: na..jobban jártál volna ha csendben maracc..:D NEM albánok. Muzulmánok.
:D:D:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.25. 12:57:11

@Xezs: "Sokat ittunk, sokat ettünk,"
hat ehhez nekem sose kellett levagni egy desznyot is:)
ven ciga mar tuti padlot fogott a palyinkatol, meg a hagymas vertol

Xezs 2012.11.25. 14:10:41

@Manyecska: Még rosszabb. Vittek magukkal bombát is?

Manyecska 2012.11.25. 14:53:42

@Xezs: :D:D dehogy azok /csak félig!/ :Pechte székely lány volt nagyanyám...a vezetéknevemnek van tagadhatatlanul keleties hangzása /amúgy születést jelent, már utánanéztem!/ de az meg apai ágon öröklődik ki tudja mióta??:)
Nameg kék a szemem /arcom csupa derű/ és szőkésbarna a hajam, igaz elég kreolosan sülök le /amennyiben nem égek véletlenül!/, sza bukta:P!

Manyecska 2012.11.25. 14:55:13

Úhhh, a BorisBeckernek van az a félkézről zabigyereke a fekete csajtól, valami borzalmasan keveredett: vörös a gyerek haja és sötét a bőre!!:D Elég csufi gyerek. Nade ahhoz képest ez sünfos hogy még mindig ázik a lécspőház..!:D

Xezs 2012.11.25. 14:58:07

@Manyecska: Most belédszerettem :)

Manyecska 2012.11.25. 15:02:17

@Xezs: most mér...mindig is vonzott a hastánc meg a jóga! :P .. varázslatos!:)
Na megyek mosni, az is varázslatos. Aztán ádventi keresztet kell állítani Óbudán, nem jöttök??:D

Manyecska 2012.11.25. 15:06:38

@Manyecska: hullámos, magától!! :P

Manyecska 2012.11.25. 15:08:19

Hallottam a hírekben valami részeg autós gázolt...rögtön vénszivar ugrott be, gondolom üldözte a disznót???! @Xezs: tényleg te miskolci vagy ugye??

Bocs a zelgépelésekért új a billentyű..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.25. 15:36:17

@Manyecska: uj a billentyu?
melyiket cserelted le?
a w-t?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.25. 18:43:40

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: 8mp max. záridőt tud, az elég, illetve sorozatfelvétel (csinál , és azokból össze lehet rakni egy olyat, amin elég hosszúak a csíkok. (Fotosoppal, vagy Gimp-pel elég egyszerű.)
Meg van benne képstabilizátor, szóval letámasztod egy stabil felületre, és az elég.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.25. 18:45:08

@Xezs: Ezt kérdeztem, hogy mi ez.
Bölcsészinstalláció nem lehet, ahhoz túl sok benne a beton. Ha nem lennél bölcsész, tudnád... :P

Xezs 2012.11.25. 18:48:38

@ColT: Ezt sértésnek veszem és határozottan visszautasítom. Sosem voltam bölcsész!

@Manyecska: Faszt, Budapesten élek.

Hétfejű tündér 2012.11.25. 19:13:10

Nem értem a problémát. Van jegyzői határozat. Végre kell hajtatni. Nem bírságolást kell alkalmazni, hanem a tűrésre kötelezésnek végrehajtással érvényt szerezni. Semmi köze a rendőrségnek ehhez az ügyhöz.
Szóval a jegyzőnél kell kérelmezni a végrehajtást.

"A birtokvédelmi ügykörben hozott határozat ellen államigazgatási úton nincs helye jogorvoslatnak. A határozatot sérelmező fél jogosult az illetékes bíróságnál keresetet indítani, kérheti a bíróságtól a végrehajtás felfüggesztését is. Addig, azonban amíg a bíróság a felfüggesztésről nem dönt, végrehajtási kérelem esetén a jegyző megbízásában eljáró ügyintéző jogosult végrehajtási cselekményeket foganatosítani, vagy végrehajtási bírságot kiszabni."

A 10 hónapos közös költség tartozásra meg bejegyeztetni a jelzálogjogot sebesen és fizetési meghagyás iránt kérelmet benyújtani.
De ezt a közös képviselőnek mind tudnia kéne...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.25. 19:43:28

@Hétfejű tündér: nalunk meg ha folyik a viz es nem nyitjak ki az ajtot
akkor a rendor kinyitja....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.25. 19:44:54

@Hétfejű tündér: otthon m ha tuz van akkor sem toheti be a tuzolto az ajtot csak, ha jegyzo engedelyezi?
baromsag

Xezs 2012.11.25. 20:22:13

@hagyma: Ez az egész sztori tutyimutyiság. Egyrészt már rég be kellett volna hatolni rendőr segítségével a lakásba, de minimum négy nagydarab lakónak erőszakkal behatolnia és behívnia egy szerelőt. Az egész szerelés nem tartana több ideig mint egy óra, annyi időre meg befenyítik az alkeszekeet.

De ez a fél éves töketlenkedés totál nonszensz. Én biztos minden követ megmozgattam volna, hogy bejussunk a lakásba.

Hétfejű tündér 2012.11.25. 20:38:58

@hagyma: Hát az a normális.
Mondjuk ez ráadásul veszélyhelyzet, mert bármikor kitörheti a nyakát valaki, ha elcsúszik a vizes kövön.
Aztán majd fizetheti a kártérítést a társasház.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.25. 21:04:46

@Xezs: Mondjuk üzleti szellemmel is lehetne. Közölni, hogy kapnak egy üveg vodkát, ha engedik.

Xezs 2012.11.25. 21:31:00

@ColT: Igen, azt is bele akartam írni de más már leírta. Az is járható út, valóban.

Én tuti nem nyugodtam volna bele, hogy rohad az egész ház. A kis bajból szokott lenni a nagy, és ezt meg kell előzni.

Mylady 2012.11.26. 00:11:37

@hagyma: A diplomáciai képviseleteknél pl nem mehet be a tűzoltóság sem. A hivatalos eljárás az, hogy felhívják a külügyet, hogy tűz van, azok értesítik a tűzoltóságot, azok kimennek és ha beengedik őket, akkor bemennek oltani :)
De hogy ezt tényleg így csinálnák, azt erősen kétlem :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.26. 03:06:01

@Mylady: en is ketlem, de teny a diplomaciai kepviselet, beleertve az autojukat is -tudtommal- az adott orszaghoz tartozik, tehat pl be nem mehetsz, sot ki sem vehetsz senkit egy dt-s kocsibol
tuz es eletveszely eseten biztos mas szabalyok vannak, de hat tudjuk ha valaki bemegy mert beengedik egy diplomaciai kepviseletre, azt onnan ki nem hozhatja senki
vagyis igen, de lehetnek belole diplomaciai bonyodalmak
na mondjuk jelen esetben valoszinu nem diplomatalakasrol van szo

Mylady 2012.11.26. 12:01:23

@hagyma: Nem, itt valóban nem diplomatalakásról lehet szó :) Csak érdekességképpen írtam, mert elég nagy derültség volt, amikor erről tanultunk :)

vénszivar 2012.11.26. 18:38:14

NA a két idióta DIPLOMATA.....:):D

Az egyik klozett pucoló a másik kulturált, "anyát ribancozó" MI?lédi! :)))
süti beállítások módosítása