Valóban 4 csillagos az esztergomi Bellevue Hotel?
2012.01.31. 14:09 | jackyll

Andrea nem teljesen elégedett esztergomi wellnesshétvégéjükkel. Levele szerint a fűtést csak azután kapcsolták be, hogy megérkeztek, a fertőtlenítő szétmarta a bőrüket, egyéves gyerekük kötőhártyagyulladást kapott, illetve a főnök üzente a pincérrel, hogy a gyerek etetése közben ne potyogjon le az étel:

16 órakor érkeztünk meg a szállodába - 14 órától lehet elfoglalni a szobát - és nem volt fűtés a szobánkban. Az 1 éves gyermekünkkel kabátban álldogáltunk, gondoltuk, amíg a szoba bemelegszik a játszószobában leszünk a gyermekkel. A kialakított helyre csigalépcsőn kell feljutni, az egyébként is szűk helyen elhelyeztek egy kis szekrényt, szóval, még egy felnőttnek is balesetveszélyes volt a feljutás, nemhogy egy gyereknek. Milyen érdekes, egyetlen gyerek sem volt a fűtetlen "játszótéren"! A szálloda valószínűleg anyagilag nem bírja a magas fűtésszámlát, mert a folyósokon hideg volt, sőt a wellnessben sem volt az ilyen helyen megszokott klíma.

Szűrt kommentelők
Tigáz-ügyfél lettem: mítosz és valóság
2012.01.31. 13:06 | jackyll

Az Index oknyomozásba kezdett, vajon hányan járhattak úgy, mint GN, aki külföldről hazatérve azt tapasztalta, hogy tudta nélkül gázszolgáltatót váltott. Kiderült, hogy a Tigáz masszív ügyfélszerző kampánya épp most jár le, és tényleg voltak máshol is panaszok:

A Főgáz kérdésünkre megerősítette: számos ügyfelük jelezte a társaság ügyfélszolgálatán, hogy ismeretlen személyek a Főgáz nevében otthonukban felkeresik őket, és személyes adataikra, illetve gázszámlatartozásukra vonatkozó kérdéseket tesznek fel. Úgy tudják a hívatlan látogatók rögzítik ügyfeleik egyes személyes adatait, kedvezményt kínálnak a gázdíjból, elkérik az utolsó számlalevelet vagy a gázdíj befizetését igazoló sárga csekket, majd meghatalmazást iratnak alá olyan gyanútlan ügyfeleinkkel is, akiknek ténylegesen nincs szándékában, hogy a Főgáz helyett más gázszolgáltató földgázellátását vegyék igénybe.

Szűrt kommentelők
Még a végtörlesztésen is keres a CIB?
2012.01.31. 11:58 | jackyll

Attila sérelmezi, hogy bankja a végtörlésztésben megadott határidőig számolja a kamatokat, miközben már ott ketyeg náluk a befizetett 13 millió forintja. Nincs igazság a Földön! Ébredjetek!

Vérlázító, hogy a kormány a végtörlesztési "kedvezménye" után is addig ügyeskednek a bankok, hogy ebből is profitáljanak valahogy! Bár a drága CIB bank már múlt hét csütörtökön megkapta a 13 millió forintot a végtörlesztésemre a másik bankomtól, de ők másfél hétig nem hajlandóak hivatalosan leemelni a számláról, mert még decemberben február 6. lett a kijelölt dátum erre! Csak nekem evidens, hogy antagonisztikus ellentét az, hogy január 30-ig be kellettek, hogy érkezzenek a pénzek, vagy papírok, de feb 6-án hajlandók csak levonni?

Szűrt kommentelők
Kinek van még problémája a Ring Nyelviskolával?
2012.01.31. 11:43 | jackyll

Szívhez szóló levelet kaptunk Ring Nyelviskola ügyvezetőjétől, akik arra kérte a Homárt, hogy törölje a valótlanságokat állító bejegyzéseket cégéről.

Tehát email/telefon a szerkesztőségben

Szűrt kommentelők
Backdoor cigiházhozszállítás
2012.01.30. 15:55 | jackyll

Igazából mindegy, hol, a lényeg, hogy létrejött végre a cigaretta-házhozszállítás! Ez a csíkonkénti terjesztési rendszer egyébként valószínűleg a tervezett Magyar Állami Dohányelosztót is túl fogja élni.

Valahol Nyugat-Európában lőttem ezt a gyöngyszemet. Ittelérsz csíkos dohányt árul, még házhoz is szállítja!

Gumikand

Szűrt kommentelők
A világ legnagyobb lehúzása: mennyi az sms igazi ára?
2012.01.30. 13:35 | jackyll

Ki gondolná, hogy a nyilvánvalóan túlárazott smsek minden elképzelést felülmúlóan vannak túlárazva? Eheti oknyomozó olvasónk adatait remélhetőleg a hozzáértők hamar korrigálják, mert biztos semmi nem ennyi, hanem még ennél is kevesebb egy sms igazi ára. Akárhogy is, az sms az évezred lehúzása:

Leírok egy érdekes felismerést, ami hótunalmas, csak így jár az ember, ha matematikus a nagybátyja. Egy sms átlagosan 25 forint. Egy sms max 140 byte (160 karakter + 7 bites kódolás). Ez azt jelenti, hogy megabyte-onként 187 ezer forintba kerül az sms szolgaltatás.

Szűrt kommentelők
Két végtörlesztésből egyet bírt feldolgozni a Budapest Bank
2012.01.26. 09:06 | jackyll

Dóra a Budapest banknál szeretett volna két hitelt végtörleszteni, de adminisztrációs anomálák miatt, csak az egyiket sikerült.

Tavaly decemberben bementünk a BUDAPEST bankba, hogy jelezzük végtörlesztési szándékunkat. Nekünk a bank két hitelt ajánlott, mert önkormányzati lakás volt, amit megvettünk, ezért a CSEVAK-nak is kellett fizetni, és az eladónak is. A problémánk az lenne, hogy a bankban az ügyintéző hölgy csak a nagyobbik hitelünkre rakta rá a végtörlesztési kérelmet, a kisebbre nem. Ez persze csak január 6-án derült ki, akkor már csak annyit tudtunk tenni, hogy panasszal éltünk, és bíztunk a bank jóindulatában, hogy utólag engedélyezi nekünk a végtörlesztést. Persze ez nem így történt.

Szűrt kommentelők
Pert vesztett az OTP: devizahitel kezelési költsége nem lehet devizában
2012.01.25. 15:33 | jackyll

Érdekes devizahitelmaffiaügyi fejleményre hívta fel figyelmünket egy kedves olvasónk. Első fokon pert vesztett az OTP egy devizahitelessel szemben, miután a bíróság megállapította, hogy kezelési költséget nem lehet devizában számolni:

A Békés Megyei Bíróságon K. Á. és K.R.H. az OTP és Kereskedelmi Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. ellen szerződés érvénytelenségének megállapítása iránt indított pert, melyben 2011. december 8-án nem jogerős ítélet született. A polgári peres eljárás 2010. december 29. napján indult. Az ítéletben a megyei bíróság megállapította, hogy a felperesek és a OTP Jelzálogbank Zrt. között létrejött kölcsönszerződésnek semmis az a rendelkezése, mely szerint az adósok tudomásul veszik, hogy a szerződés alapján nyújtott kölcsön, annak ügyleti kamata és kezelési költsége, valamint a késedelmi kamat és az egyéb költségek a folyósítást követően devizában kerülnek megállapításra.

Szűrt kommentelők
Támadásba lendül a Földhivatal is
2012.01.25. 14:44 | jackyll

Öröm látni, hogy minden napra jut egy újabb módszer a lakosság szénnészipolyozására. Meneküljön, akinek még bármi van a nevén!

Látom, hogy mindenhonnan pénzt próbál szerezni az állam a lakosságtól (most a legújabb kísérlet a rendszámcsere akció), hol burkoltan, hol nem, de azért a Szombathelyi Körzeti Földhivatal már kissé polgárpukkasztó módon teszi ezt. A mellékelt levelet a minap kaptam, „kertszomszédaimmal” egyetemben. Nem túl barátságos módon beidéznek- minden előzmény nélkül, mint aki bűnt követett el- egy adott időpontra, óra percre -a levélből töröltem – és közlik, hogy fellebbezésnek helye nincs.

Szűrt kommentelők
Már a Gore-tek kamásli sem a régi
2012.01.25. 14:13 | jackyll

A túrafelszereléseket is elérte az olcsósítás. Anita egy a sajátjához hasonló kamáslit szeretett volna venni, de az új modell már csak nyomokban tartalmaz nem azonnal benedvesedő anyagot:

A lenti levelet január 10-én írtam a Mountex Kft-nek, akik még arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább egy mondatban lerázzanak, nem hogy esetleg érdemben foglalkozzanak a problémával amire felhívtam a figyelmüket, hogy az általuk forgalmazott Trekmates Gore-Tex-ként árult kamásli a vevők megtévesztése és átverése, hiszen a kamáslinak csak egy része van Gore-Tex anyagból, a fennmaradó rész viszont abszolút nem szellőzik, sőt egyenesen befülled, így gyakorlatilag használhatatlan, hiszen így teljesen diszkomfortossá válik a viselése. Azért 11.000 Ft-ért és a vevő orra előtt mézesmadzagként elhúzott Gore-Tex anyagtól ennél jóval többet várna az ember. Nem szellőző kamáslit ennek az összegnek már a töredékéért is lehet kapni.

Szűrt kommentelők
Fantomtartozás a Diginél
2012.01.25. 13:23 | jackyll

A robotok nemsokára kénytelenek lesznek átvenni a követelésbehajtás funkcióját is a nem túl hatékony emberektől. Hába értesítik a rég felmondott ügyfeleket egyszer már sztornózott hibás számlákról, ha azok potom 35 km-es utazásokkal, mindenféle szedett-vedett papírokkal kimosakodják magukat.

Az elmúlt napokban olyan inkorrekt és becstelen eljárás ért a Digi Kft. részéről, hogy azt kénytelen vagyok megosztani Önökkel és a közösséggel. Kezdem az elején, ami bizony több éve volt már:

Szűrt kommentelők
Szerz. folyt. köv. jogcímen számláz az adatvámpír
2012.01.23. 14:20 | jackyll

Folytatódik az össznépi telefonkönyvezés. Mai versenyzőnk a magyarcegadattar.com címen gyűjti az adatokat szorgalmasan, aztán 45 ezer forintot számláz ki érte boldog-boldogtalannak. Egyszer biztos megunja, ahhoz viszont az kellene, hogy senki ne fizessen neki.

Újabb telefonkönyv csaló! A lent említett cég kéretlenül küld számlát valami cégadattár szerz.folyt.köv. jogcímen potom bruttó 45720 forintért. Persze szokás szerint az ügyfélszolgálaton nem érhető el senki. (mellékletben a számla)

Szűrt kommentelők
Mégsem emelt árat trükkösen a BKV
2012.01.23. 11:25 | jackyll

Múltheti posztunkban naiv ügyfél Budapest határában mit sem sejtő utasokat marcangoló ellenőröket vizualizált. A valóság a BKV szerint ellenben az, hogy egy önkormányzati rendeletnek köszönhetően nem büntetik azokat, akik a hagyományos környéki+Budapest-bérlet párossal közlekednek.

Tisztelt Tékozló Homár blog! A blogon január 19-én „Trükkösen emel árat a BKV” című bejegyzéssel kapcsolatban felhívjuk a figyelmét a következőkre:

A január 1-jei szakaszhatár-változásokkal kapcsolatban minden érintett buszvonal járművein A3-as méretű, térképpel ellátott tájékoztató anyagot helyeztünk ki a két ünnep között. Ugyanilyen módon minden érintett járat mindkét végállomásán, ezen kívül az érintett megállókban (mind a régi, mind az új szakaszhatáron) szintén felhívtuk a figyelmet a szakaszhatár-változásokra. December 29-én sajtóközleményben is felhívtuk a figyelmet a változásra, amelyről ezáltal minden számottevő nyomtatott sajtóorgánum és az elektronikus média is hírt adott.

Szűrt kommentelők
Nem sikerült kiírtani a Magyar Köztársaságot!
2012.01.23. 00:01 | jackyll

Tapintatlan magyarságtudatlanságáról tesz tanubizonyságot a Belügyminisztérium immár 3. hete. Az idén kiadott útlevelek ugyanis egyáltalán nem tükrözik az Alkotmányban Alaptörvényben meghatározott elnevezést. Lehet, hogy Dr. Schmitt Pál aláírása miatt érvénytelen az egész? Naiv állampolgár megtört:

Tisztelt Belügyminisztérium! A mai napon (2012-01-20) rendkívül szomorúan vettem tudomásul a frissen átvett útlevelem kapcsán, hogy bár mind az igénylés, mind az átvétel már 2012-ben történt, a MAGYAR KÖZTÁRSÁG mint országunk megnevezése ugyanolyan állapotban megtalálható a borítón. Különös szomorúsággal tölt el, hogy amíg pártunk és kormányunk, valamint a nép akarata érvényesülni tud az ország határainak átlépésekor minden táblán, addig Önök a minisztériumon belül képtelenek a legalsóbb szintekig érvényesíteni a népkaratot.

Szűrt kommentelők
Trükkösen emelt árat a BKV (frissítve)
2012.01.19. 10:32 | jackyll

Másfél éve tudjuk, hogy a leghumánusabb megszorítás az, amit nem a zemberekkel fizettetnek meg. Így gondolta a BKV is, ezért kicsit átszervezte a bérletek érvényességi körét, árat valóban nem emelt. Viszont akik az agglomerációból eddig Budapest+környéki bérlet kombóval közlekedtek, azokra most ellenőrök várnak a főváros határán. Ugyanis csak a drágább környéki bérletek érvényesek városhatáron átnyúlva, a Budapest-bérlet már nem. Laci kioknyomozta az egészet nekünk:

UPDATE 01/23: A BKV volt szíves tájékoztatni minket arról, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében nem büntetik a városhatár között jegy nélkül utazókat, ha van 2 érvényes bérletük.

Egy ideig nem értettem miért változtatta meg a BKV a Budapesti bérlet érvényességi körét (2012. január 1 előtt a közigazgatási határt követő első megállóig volt érvényes a bérlet, míg január elsejétől már csak a közigazgatási határon belüli utolsó megállóig). Most ma leesett a tantusz. Környéki bérlet többféle van, s természetesen eltérő érvényességi körrel. Úgymond nem emeltek viteldíjat, de egy laza mozdulattal a külterületről beutazók számára jobb esetben csak 1140HUF (feltéve ha 5km távolságon belüli megállóig utazunk), roszabb esetben pedig 4580HUF (maximum 10km távolság esetén) a havi bérletköltségben a többlet.

Szűrt kommentelők
Javíthatatlan Indesit-hűtő
2012.01.19. 08:55 | jackyll

Naiv ügyfél először találkozott a tudomány és a technika csodálatos fejlesztésével, az egy darab alkatrészből álló hűtővel. Szerencsétlenségére 2,5 évvel később kilyukadt az Indesit hűtőcsőve, amit csak az egész doboz 100 ezer forintos cserélésével lehetne orvosolni.

Drága Feleségemmel elmentünk a helyi Corába új hűtőt venni, mert szerinte az én 13 éves Lehel hűtőm kicsi volt és nem is olyan szép. Nos az asszony kiválasztott egy Indesit kombinált hűtőt, amely 2 és fél évig jól is működött, de ekkor hirtelen bekrepált. Szerelő ismerős ki, nyomáspróba 6 ezerért, megállapítja, hogy kilyukadt a hűtőcső. Diagnózis porba döngöl - sajnos nem lehet hozzáférni, mert ezeket a szép darabokat már úgy gyártják, hogy egybeöntik az egészet. Javaslat, próbáljak egyezkedni az Indesittel.

Szűrt kommentelők
Fantomizálódott a nemlétező szolgáltatással kuponozó Kedvezményvilág
2012.01.17. 15:16 | jackyll

Nehezen hihető, hogy idén még nem volt kuponos lehúzás, pedig nem, úgyhogy gyorsan itt van egy. Csabáéknak sikerült egy azóta teljesen fantomizálódott kuponos cég nemlétező szolgáltatását igénybevenni,

A „kedvezmenyvilag.hu” oldalon vettem egy hajkiegyenesítés kupont a feleségemnek. Sajnos nem tudott elmenni, mert a cég aki csinálja közben felhagyott ezzel szolgáltatással. Elég ellentmondásos információkat kaptunk a „miért”-ről mind a szolgáltatótól mind a Kedvezményvilágtól is. Végül is az ok mindegy, a lényeg, hogy nem lehet beváltani a kupont a szolgáltatásra. Azt gondolná az ember, hogy sűrű elnézést kérések közepette visszakapjuk a pénzt. Persze nem.

Szűrt kommentelők
Szexuális segédeszköz lett a sör a Tescóban
2012.01.17. 13:53 | jackyll

 Feljebb pozicionálták a habzó vizezett alkoholt a Tescóban, így még a Borsodi is lehet menő.

Nem akarom tudni, mire gondoltak, mikor kirakták a figyelmeztető feliratot. (lásd csatolt kép) Mivel már elmúltam 18 megvettem, és jól esett, bár nem vagyok benne biztos, hogy rendeltetésszerűen használtam.

Üdv
Bodesco

Szűrt kommentelők
Nem lehet kártyán fizetni a NAV-nak?
2012.01.17. 12:18 | jackyll

Sasfióka még nem teljesen érti, miért nem lehet online fizetni a NAV-nak, hacsak nem a kártyás jutalék miatt.

Csak egy gyors állapotjelentés:  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal MÁR NEM fogadja el a bankkártyás fizetést a számlanyitásra kötelezett adózóitól. Magyarra fordítva: ha van egy bankkártyám, amely az adózóhoz tartozó (legyen cég, szervezet stb.) bankszámlához kapcsolódik, akkor SEM fizethetek vele az adóhivatalban. Hanem el kell menni a bankba, át kell utalni az összeget, majd kell kérni a banktól (500-2000 Ft közötti díjért) egy igazolást az átutalás teljesítéséről, ezzel visszamenni az adóhatósághoz, akik ezt követően szóbaállnak az adózóval.

Szűrt kommentelők
A legújabb Asus notebookhoz sincs alkatrész
2012.01.12. 14:17 | jackyll

Azt hinné az ember, hogy az Asus jól felépítette magát noname hardvergyártóból, de akadnak még kisebb gikszerek a szervizzel. Pundit októberben vásárolt egy nyáron megjelent notebookot, aminek november végén megdöglött a billentyűzete. Miután karácsonyig nem sikerült ezt az elemet kicserélni, nagy kegyesen felajánlották, hogy beraknak egy angol billentyűzetet, amit majd valamikor önköltségi áron kicserélhet magyarra, vagy addig nem kapja vissza a gépet, míg meg nem jön.

Tavaly októberben úgy döntöttem, hogy véget vetek hónapok óta húzódó spártai magányomnak és összehozom magam egy laptoppal. Az új partnerrel rendszeres beszélgetéseket, közös munkát, tartalmas programokat és közös zenéléseket terveztem volna, de ha tudom mi lesz belőle inkább zárva tartom a szívemet és tovább tartogatom magam egy későbbinek. A hosszas társkeresés végére, azaz november elejére 2 versenyzőnek maradt hely a szívemben. Tulajdonképp akár ikerpárnak is mondhatnám őket, hisz mindketten az Asus N55 nevet kapták a keresztségben. Kis töprengés után a fehér mellett döntöttem. Nem mondhatnám, hogy szerelem lett volna első látásra, de az igényeimnek megfelelt és éreztem, hogy akár rövidtávon össze is tudnánk hangolódni. Egy budapesti üzlet volt a kerítő és szűk egy hét alatt össze is hozta a randit. Már az első estét együtt töltöttük és utána rögtön hozzám költözött. Az első két hét csodálatos volt és minden nagyszerű harmóniában működött. Néha elkísért a munkahelyemre, de a legtöbbször csak otthon várt mire hazaértem. Éjszakánként hosszan fent maradtunk és a közös jövőt tervezgettük. De a boldogságunk olyan gyorsan szakadt meg, mint az IMF tárgyalások.

Szűrt kommentelők