Tékozló Homár

Valóban 4 csillagos az esztergomi Bellevue Hotel?

2012.01.31. 14:09 | jackyll | 188 komment

Andrea nem teljesen elégedett esztergomi wellnesshétvégéjükkel. Levele szerint a fűtést csak azután kapcsolták be, hogy megérkeztek, a fertőtlenítő szétmarta a bőrüket, egyéves gyerekük kötőhártyagyulladást kapott, illetve a főnök üzente a pincérrel, hogy a gyerek etetése közben ne potyogjon le az étel:

16 órakor érkeztünk meg a szállodába - 14 órától lehet elfoglalni a szobát - és nem volt fűtés a szobánkban. Az 1 éves gyermekünkkel kabátban álldogáltunk, gondoltuk, amíg a szoba bemelegszik a játszószobában leszünk a gyermekkel. A kialakított helyre csigalépcsőn kell feljutni, az egyébként is szűk helyen elhelyeztek egy kis szekrényt, szóval, még egy felnőttnek is balesetveszélyes volt a feljutás, nemhogy egy gyereknek. Milyen érdekes, egyetlen gyerek sem volt a fűtetlen "játszótéren"! A szálloda valószínűleg anyagilag nem bírja a magas fűtésszámlát, mert a folyósokon hideg volt, sőt a wellnessben sem volt az ilyen helyen megszokott klíma.

Olvasson tovább!

Tigáz-ügyfél lettem: mítosz és valóság

2012.01.31. 13:06 | jackyll | 43 komment

Az Index oknyomozásba kezdett, vajon hányan járhattak úgy, mint GN, aki külföldről hazatérve azt tapasztalta, hogy tudta nélkül gázszolgáltatót váltott. Kiderült, hogy a Tigáz masszív ügyfélszerző kampánya épp most jár le, és tényleg voltak máshol is panaszok:

A Főgáz kérdésünkre megerősítette: számos ügyfelük jelezte a társaság ügyfélszolgálatán, hogy ismeretlen személyek a Főgáz nevében otthonukban felkeresik őket, és személyes adataikra, illetve gázszámlatartozásukra vonatkozó kérdéseket tesznek fel. Úgy tudják a hívatlan látogatók rögzítik ügyfeleik egyes személyes adatait, kedvezményt kínálnak a gázdíjból, elkérik az utolsó számlalevelet vagy a gázdíj befizetését igazoló sárga csekket, majd meghatalmazást iratnak alá olyan gyanútlan ügyfeleinkkel is, akiknek ténylegesen nincs szándékában, hogy a Főgáz helyett más gázszolgáltató földgázellátását vegyék igénybe.

Még a végtörlesztésen is keres a CIB?

2012.01.31. 11:58 | jackyll | 34 komment

Attila sérelmezi, hogy bankja a végtörlésztésben megadott határidőig számolja a kamatokat, miközben már ott ketyeg náluk a befizetett 13 millió forintja. Nincs igazság a Földön! Ébredjetek!

Vérlázító, hogy a kormány a végtörlesztési "kedvezménye" után is addig ügyeskednek a bankok, hogy ebből is profitáljanak valahogy! Bár a drága CIB bank már múlt hét csütörtökön megkapta a 13 millió forintot a végtörlesztésemre a másik bankomtól, de ők másfél hétig nem hajlandóak hivatalosan leemelni a számláról, mert még decemberben február 6. lett a kijelölt dátum erre! Csak nekem evidens, hogy antagonisztikus ellentét az, hogy január 30-ig be kellettek, hogy érkezzenek a pénzek, vagy papírok, de feb 6-án hajlandók csak levonni?

Olvasson tovább!

Backdoor cigiházhozszállítás

2012.01.30. 15:55 | jackyll | 83 komment

Igazából mindegy, hol, a lényeg, hogy létrejött végre a cigaretta-házhozszállítás! Ez a csíkonkénti terjesztési rendszer egyébként valószínűleg a tervezett Magyar Állami Dohányelosztót is túl fogja élni.

Valahol Nyugat-Európában lőttem ezt a gyöngyszemet. Ittelérsz csíkos dohányt árul, még házhoz is szállítja!

Gumikand

A világ legnagyobb lehúzása: mennyi az sms igazi ára?

2012.01.30. 13:35 | jackyll | 241 komment

Ki gondolná, hogy a nyilvánvalóan túlárazott smsek minden elképzelést felülmúlóan vannak túlárazva? Eheti oknyomozó olvasónk adatait remélhetőleg a hozzáértők hamar korrigálják, mert biztos semmi nem ennyi, hanem még ennél is kevesebb egy sms igazi ára. Akárhogy is, az sms az évezred lehúzása:

Leírok egy érdekes felismerést, ami hótunalmas, csak így jár az ember, ha matematikus a nagybátyja. Egy sms átlagosan 25 forint. Egy sms max 140 byte (160 karakter + 7 bites kódolás). Ez azt jelenti, hogy megabyte-onként 187 ezer forintba kerül az sms szolgaltatás.

Olvasson tovább!

Két végtörlesztésből egyet bírt feldolgozni a Budapest Bank

2012.01.26. 09:06 | jackyll | 313 komment

Dóra a Budapest banknál szeretett volna két hitelt végtörleszteni, de adminisztrációs anomálák miatt, csak az egyiket sikerült.

Tavaly decemberben bementünk a BUDAPEST bankba, hogy jelezzük végtörlesztési szándékunkat. Nekünk a bank két hitelt ajánlott, mert önkormányzati lakás volt, amit megvettünk, ezért a CSEVAK-nak is kellett fizetni, és az eladónak is. A problémánk az lenne, hogy a bankban az ügyintéző hölgy csak a nagyobbik hitelünkre rakta rá a végtörlesztési kérelmet, a kisebbre nem. Ez persze csak január 6-án derült ki, akkor már csak annyit tudtunk tenni, hogy panasszal éltünk, és bíztunk a bank jóindulatában, hogy utólag engedélyezi nekünk a végtörlesztést. Persze ez nem így történt.

Olvasson tovább!

Pert vesztett az OTP: devizahitel kezelési költsége nem lehet devizában

2012.01.25. 15:33 | jackyll | 42 komment

Érdekes devizahitelmaffiaügyi fejleményre hívta fel figyelmünket egy kedves olvasónk. Első fokon pert vesztett az OTP egy devizahitelessel szemben, miután a bíróság megállapította, hogy kezelési költséget nem lehet devizában számolni:

A Békés Megyei Bíróságon K. Á. és K.R.H. az OTP és Kereskedelmi Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. ellen szerződés érvénytelenségének megállapítása iránt indított pert, melyben 2011. december 8-án nem jogerős ítélet született. A polgári peres eljárás 2010. december 29. napján indult. Az ítéletben a megyei bíróság megállapította, hogy a felperesek és a OTP Jelzálogbank Zrt. között létrejött kölcsönszerződésnek semmis az a rendelkezése, mely szerint az adósok tudomásul veszik, hogy a szerződés alapján nyújtott kölcsön, annak ügyleti kamata és kezelési költsége, valamint a késedelmi kamat és az egyéb költségek a folyósítást követően devizában kerülnek megállapításra.

Olvasson tovább!

Támadásba lendül a Földhivatal is

2012.01.25. 14:44 | jackyll | 271 komment

Öröm látni, hogy minden napra jut egy újabb módszer a lakosság szénnészipolyozására. Meneküljön, akinek még bármi van a nevén!

Látom, hogy mindenhonnan pénzt próbál szerezni az állam a lakosságtól (most a legújabb kísérlet a rendszámcsere akció), hol burkoltan, hol nem, de azért a Szombathelyi Körzeti Földhivatal már kissé polgárpukkasztó módon teszi ezt. A mellékelt levelet a minap kaptam, „kertszomszédaimmal” egyetemben. Nem túl barátságos módon beidéznek- minden előzmény nélkül, mint aki bűnt követett el- egy adott időpontra, óra percre -a levélből töröltem – és közlik, hogy fellebbezésnek helye nincs.

Olvasson tovább!

Már a Gore-tek kamásli sem a régi

2012.01.25. 14:13 | jackyll | 52 komment

A túrafelszereléseket is elérte az olcsósítás. Anita egy a sajátjához hasonló kamáslit szeretett volna venni, de az új modell már csak nyomokban tartalmaz nem azonnal benedvesedő anyagot:

A lenti levelet január 10-én írtam a Mountex Kft-nek, akik még arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább egy mondatban lerázzanak, nem hogy esetleg érdemben foglalkozzanak a problémával amire felhívtam a figyelmüket, hogy az általuk forgalmazott Trekmates Gore-Tex-ként árult kamásli a vevők megtévesztése és átverése, hiszen a kamáslinak csak egy része van Gore-Tex anyagból, a fennmaradó rész viszont abszolút nem szellőzik, sőt egyenesen befülled, így gyakorlatilag használhatatlan, hiszen így teljesen diszkomfortossá válik a viselése. Azért 11.000 Ft-ért és a vevő orra előtt mézesmadzagként elhúzott Gore-Tex anyagtól ennél jóval többet várna az ember. Nem szellőző kamáslit ennek az összegnek már a töredékéért is lehet kapni.

Olvasson tovább!