Tékozló Homár

4 éves fantomtartozás az Editions Atlastól

2012.06.29. 10:43 | jackyll | 858 komment

A kéretlen csomagküldés második reneszánszát éli. Vélhetőleg most évülnek el végleg azok a fantomtartozások, amik akkor keletkeztek, amikor először szórták meg próbatermékekkel a mit sem sejtő lakosságot. Így aztán az Alektum Kft. végigszemetelte a régi címlistájukat, hátha valaki majd most fizet:

Kaptam Önöktől egy emlékeztetőt, egy Önök által kitalált tartozásról. Mivel az EA cégtől 2008-ban egy ingyenes próbacsomagot kaptam, ami után jeleztem e-mailben és telefonon is, nem tartok igényt a termékeikre. Ezt az ügyintézőjük meg is erősítette, hogy nincs rendelésem Önöktől amikor egy második csomagról kaptam értesítőt és ismételten felvettem telefonon a kapcsolatot Önökkel, mivel az e-mailekre nem reagáltak (a megadott elérhetőségeken...) A csomagot nem kaptam meg, nem vettem át. Az egyetlen csomag, ami Önöktől érkezett, és amit megkaptam az a próbacsomag volt, ami kötelezettség nélküli. Mellesleg, akkor is kérdeztem: honnan szerezték meg azokat az adataimat, amik alapján felhívtak telefonon? Hiszen egy titkosított szám, ami nem szerepel a telefonkönyvekben, Önök mégis felhívtak rajta. Én nem rendeltem Önöktől semmit, nem küldtem semmilyen megrendelést. Ennek ellenére, most, közel négy év múlva fenyegető leveleket küldözgetnek egy olyan dologgal kapcsolatban, amit nem rendeltem meg, nem kaptam meg és nem vettem át? Milyen "lejárt tartozás"? Nemhogy lejárt nincs, de semmilyen tartozásom sincs Önök felé. Soha nem is volt.

Olvasson tovább!

Általában nem kell 10 percet várni a rendőrségi segélyhívóra

2012.06.28. 14:52 | jackyll | 220 komment

A rendőrség kivizsgálta a BKV-jegyautomatás történet segélyhívós részét, de kevés volt az elérhető információ. Mindenesetre szerintük áltagosan 55 másodperc alatt jut el egy naiv ügyfél az operátorig:

A blogjukon 2012. 06. 12-én megjelent „Lopják a visszajárót a BKV jegyautomatáiból” blogbejegyzés észlelése után a BRFK vezetője vizsgálatot rendelt el. A blogbejegyzés objektív vizsgálatához szükséges az esemény időpontjára vonatkozó információ, amely alapján a hívás egyértelműen beazonosítható. Tekintettel arra, hogy a blogon a fenti címen megjelent bejegyzés nem tartalmazza a rendőrségi segélyhívó szám hívásának pontos időpontját, a rendelkezésre álló adatok alapján nem tisztázható, hogy az említett esemény a megjelenés napján, vagy akár napokkal korábban történt-e.

Olvasson tovább!

Horvátországban sincs mobilnetből a kerítés

2012.06.28. 13:38 | jackyll | 96 komment

Naiv ügyfél úgy gondolta, kitrükközi a romaingdíjakat egy bennszülött horvátországi mobilnettel. Nem sikerült:

Ha nyár, akkor Horvátország, ahol persze internetezni is szeretne az ember. Kapható náluk egy remek(nek kinéző) csomag: a Vipme Internet: adnak 199 kunáért egy USB sticket SIM kártyával, aminek az ára az elárusítóhely (és a többnyelvű szórólap) szerint teljes egészében lenetezhető,  10 kuna/nap, napi 1GB limittel. Ez ugye 19 nap digitális paradicsom, meg 9 kuna ajándék a szolgáltatónak. Ehhez képest: két napig ment is a net, kétszer küldött horvátul üzenetet, miszerint levonta a 10-10 kunát, aztán utána már csak a szolgáltató oldala jött be (az többé-kevésbé angolul is), ahol tájékoztattak, hogy 0.32 kuna az egyenlegem (hogy jött ez ki nekik?).

Olvasson tovább!

Csődben lévő cég szedi a pénzt?

2012.06.25. 16:29 | jackyll | 611 komment

A Globetrade Hungary Kft. állítólagos csődjéről szerzett tudomást naiv ügyfél, amikor már 2 hónapja várta meghibásodott SSD-je cseréjét. Azt javasolták neki, várjon türelemmel, amíg újra működőképes lesz a cég, akkor majd visszafizetik a pénzét. Annyira mégsem naiv ügyfél ezek után végrehajtott egy próbavásárlást a cég oldalán, amit rendesen visszaigazoltak. Aztán eltűnt az oldal.

2012. március 29.-én rendeltem egy SSD meghajtót az argep.hu honlapon keresztül a Globelectro webáruházból. A webáruház üzemeltetőjének feltüntetve GTC Hungary Kft volt, a termékről kapott számlán viszont Globetrade Hungary Kft szerepel. A 3-5 napos rendelési idővel ellentétben április 12.-én küldték ki a terméket, ami sajnos hibás volt. Már telepítéskor lefagyott a gép, de akkor még  egyéb hibára gyanakodtam, végül kb 10 nap után teljesen elromlott a meghajtó, olvashatatlanná vált. Garanciális egyeztetést követően április 26.-án visszajuttattam a meghajtót a webáruházhoz javításra.

Olvasson tovább!

Whirpool vs. Ikea garancia

2012.06.25. 08:21 | jackyll | 53 komment

Tímea egy Ikea konyhabútorba épített Whirlpool gáztűzhelyet szeretett volna működésre bírni, de a két cég között nem elég olajozott a kommunikáció:

2009-ben vásároltunk egy komplett konyhát háztartási gépekkel az Ikeában, amelyekre 5 év garancia van. Már a beszerelés után felfedeztük, hogy a gáztűzhely legnagyobb rózsáját gyakorlatilag lehetetlen a beépített piezzoval begyújtani. Ez jeleztem az Ikea felé, majd kiderült, hogy a garancialevelemet sem rendesen adták ki, ez miatt pár hétig húzódott a dolog. Végül az egyik vezető megunta a Whirpool szervizzel a huzavonát, mert ugye ők a szakszerviz, és saját hatáskörben kicserélte a tűzhelyet, szállítással, beszereléssel együtt.

Olvasson tovább!

T-Homeless lettem

2012.06.22. 16:08 | jackyll | 605 komment

Pál már örült, hogy a T-Home milyen gyorsan bekötötte új lakásába az összes szolgáltatását, aztán pár nappal később kiderült, hogy bár ő használja, a telefonszáma nem létezik a rendszerben, ezért aztán ki is kapcsolták. Hiába mondta le azonban az új előfizetéssel egyidőben a régit, természetesen a régi címre próbálták aktiválni. Egy hónappal később, még mindig nem látszik a vége a komplex műveletnek:

Május közepén családommal új címre költöztünk, ezért a legközelebb eső T-Pontban tévé-telefon-Internet előfizetést kötöttem. Rendkívül kedves, szakszerű kiszolgálás, pillanatok alatt, flottul rögzítettük igényeimet, aláírtam a papírokat és boldogan konstatáltam, milyen remekül működik ma már ez a rendszer. Nehezményeztem ugyan, hogy harminc napot kell várnom a régi számomra ha meg akarom tartani, de a vonal sürgős volt, így új számot igényeltem, a régit pedig lemondtam. Ha már így volt, kértem, hogy a szám legyen titkos az egyre szívósabb telefonos értékesítők miatt. Pár napon belül hívott az ügyfélszolgálat, időpontot egyeztetett velem, melyről abban a pillanatban, hogy letettem a telefont, már érkezett is a visszaigazoló SMS. A műszaki csapat is megérkezett a megbeszélt időben, csont nélkül bekötötték a tévét és a netet, majd újabb időpont egyeztetés és SMS után újabb műszakiak a telefonvonalat is felélesztették. (Öt percen belül meg is szólalt a készülék és máris egy ingyenes vesekővizsgálatra invitált egy ismeretlen asszony.) Mivel amúgy is aktiváltatni akartam a „Kedvenc ország” szolgáltatást, gondoltam egy füst alatt megnézetem az új telefonszámomra vonatkozó tikossági beállításokat. Újból T-Pont, újból rendkívül figyelmes fogadtatás, majd meghökkenés: Az általam bediktált (és többször használt) szám nem látható a számítógépes rendszerben. Nem baj, biztos nem érkezett még be a központba a munkalap. Próbáljuk meg pár nap múlva!

Olvasson tovább!

Egy hét alatt széteső babakocsi a Brendonból

2012.06.22. 15:06 | jackyll | 114 komment

A széteső tricikli után most egy széteső babakocsiról kaptunk hírt a Brendonból. Az egy hétig kitartott járműről a bolt vizsgálata megállapította, hogy az külső behatásra pusztult el, azaz nem cserélik.

Nemtudom milyen gyakran fordul elő nálatok babakocsis sztori, mindenesetre én sajnos épp szenvedő alanya vagyok a Brendon garanciavállalással kapcsolatos bizarr hozzáállásának... Az alábbi levelet küldtem el nekik, értelemszerűen az azonosító számokat pontokkal helyettesítettem most. A legszomorúbb az egészben az, hogy ilyenkor derül ki, a vásárló mennyire kiszolgáltatottja a kereskedő kényének-kedvének, egész biztos vagyok abban, hogy csupán elvesztegettem az életemből 10 percet a Fogyasztóvédelemnek írt panasszal...

Olvasson tovább!

5 éve halott fiát is KHR-re tette az Erste

2012.06.22. 12:32 | jackyll | 135 komment

Ennél hirtelen nem tudna a Homár lelkileg fájdalmasabb zaklatást kitalálni, mint amit az Erste huncut számítógépei és kezelőik kieszeltek. Naiv ügyfet 5 éve halott fia banknak leadott autója miatt zaklatja fantomtartozásokkal, ami odáig fajult, hogy KHR-listára tették.

Segítségüket kérem, mivel tehetetlen vagyok az Erste bank zaklatásai ellen. Fiam 2008-ban 31 évesen meghalt. Hitelszerződése volt egy 7 éves gépkocsira, melyet halála után a bank által kijelölt telepre, kitűnő állapotban leadtunk, mivel megtartani nem tudtuk. 2008 óta a bank folyamatosan küldözget halott fiam nevére különféle befizetendő számlákat, KHR nyilvántartásba vételi értesítőket. Hiába kerestük őket személyesen, telefonon, e-mailban, levélben, nem történik semmi. Minden levél érkezése felszakítja sebeimet, és rombolja halott fiam emlékét a KHR listára kerüléssel. Tehetetlen vagyok ellenük!
 
Tisztelettel: S. Lászlóné

És most valami egészen más: folytatódik az átvehetetlen NAV-levél jelenet

2012.06.21. 18:07 | jackyll | 485 komment

Groteszkbe fordult a laza abszurd 22-es csapdájának induló NAV-Posta szubrutin, amelyben egy elírt cím miatt Jozef K Attila képtelen átvenni egy levelet, és nem tudnak segíteni neki, amíg nem tudja, miről szól. Na, közben mégis tudtak segíteni, de annak az lett az eredménye, hogy kapott még egy hibás címzésű levelet, amit ugyanúgy nem tudott átvenni.

Mint az előzményből kiderült, levelet kaptam volna a NAV-tól, de egy szám elírása (a címzésben) kézbesíthetetlennél tette a küldeményt a posta részéről. Amint a korábban idézett abszurd telefonbeszélgetést lefolytatta az adóhatósági akárkivel, rögtön e-mailt is írtam panaszommal a hivatalnak, majd a fentieket szépen a Homárnak. Egy óra nem telt bele (!), és felhívtak a mobilomon az Apehtől! Nagyon kedves hölgy érdeklődött, mi is a gondom pontosan. Elmondtam neki, amit leírtam. igen, érti, utánanéznek, intézkednek. Nofene, gondoltam magamban, ez már tényleg egy új, polgári világ. És még vannak, akik kételkednek, nem szégyellik magukat. Már másnap újabb fejlemény! Megint felhívtak az Apehtől, egy másik hölgy, szintén nagyon segítőkész, bár nem tudott az előző napi beszélgetésről. Ő is ígérte, utánanéznek, intézkednek.

Olvasson tovább!

A forgalmazó szerint nem hibás a Maliban vett bicikli

2012.06.21. 15:27 | jackyll | 164 komment

A Mali Bicycle Technology üzletvezetője Bence panaszára reagálva némileg árnyalja a nemrég megismert történetet:

Nevezett "Bence" vásárlónk 2012. Május 17.-én rendelt kereskedelmi egységünkben egy Cannondale kerékpárt. A kerékpár nem volt raktáron, így a hollandiai központi raktárból kellett megrendelnünk. A szállítást három hetes határidővel vállaltuk. Tehát a határidő a kerékpár átadására 2012.06.07! Bence ezalatt a három hét alatt több telefonhívást intézett felénk, hogy merre jár a kerékpárja. Ekkor minden esetben megnyugtattuk, hogy határidőre meg fog érkezni. Természetesen a szállítás különböző fázisairól nem adtunk tájékoztatást, de véleményünk szerint ez nem is elvárható. A kerékpár 2012.06.06.- 17-án órakor tehát a határidő lejárta előtt egy nappal érkezett boltunkba. Erről Bencét is tájékoztattuk. Mivel a kerékpáros szezon közepét tapossuk, sajnálatos módon nem tudtuk azonnal összeszerelni a kerékpárt (a kerékpárok 80%-os összeszereltséggel dobozban érkeznek). Ezért jelen fórumon ezuttal szeretnénk elnézést kérni!

Olvasson tovább!