Tékozló Homár

Penészes gyömbérszósz az I love sushiból

2012.07.31. 14:24 | jackyll | 229 komment

peneszesgyomber.jpg

Nyáron fokozottan kockázatos hűtés nélkül ételeket tárolni, úgyhogy G eléggé meglepődött, amikor az I Love Sushiból egy csésze penészes gyömbérszószt kapott. Legalább nincs benne tartósítószer.

A munkahelyemen időnként szoktunk rendelni ebédet az iLoveSushitól. Előfordult már néhány sokáig tartó kiszállítás és lefelejtett étel, de nem volt komolyabb minőségi panaszunk rájuk. Ma sikerült a csatolt képen látható, penészes gyömbér szószt adniuk a tavaszi tekercs mellé. A sushi mellé kis penicilint is kaphat, aki nem figyel oda!

Hiperinfláció és rángatás a Hungaroringen

2012.07.31. 12:06 | jackyll | 237 komment

Igazi apokaliptikus mélyparasztsággal találkozhattak a Hungaroringen a nemzetközi motorvisításrajongók, amikor naponta emelkedtek az árak a büfékben, az olcsóbb magyar termékek pedig gyanúsan hamar eltűntek. Szilviéket azonban visszafelé menet még a biztonsági őr is megrángatta, mert szerinte állójeggyel nem lehet visszamenni a bentfelejtett cuccokért:

Kedves Homár, azért kezdtem levélirásba, mert sikeresen a Hungaroringen tölthettem el. A barátnőm vidékről jött fel és úgy gondoltam, hogy vele tartok ezzel az akciós 9900 ft-os jeggyel. Szerencsére a vonata jött sokan sem voltak, és végre a Keleti pályaudvar - Deák - Árpád hid vonalban megközelitettük a buszos verziót. Itt sem volt semmi gond. Megérkeztünk séta ez is korrekt volt, a kapun főkapunk is beengedtek minket. A lehuzás rész természetesen bent kezdődőtt. Előszőr is az igért 600 ft-os sör hát az 900-1800 ft árban mozgott, és ezt úgy játszották ki a leleményes étkezdések, hogy a magyar sörök pl Arany ászok és társai ugye az olcsobb beigért kategoria a külföldi sörök pedig a drágább, és meglepő de olcsobb sör nem volt.

Olvasson tovább!

Jön a pénzbedobós közvilágítás?

2012.07.31. 09:57 | jackyll | 117 komment

darkosbudapest.jpg

A közvilágításon spórolás igazából zsarolási kísérlet, vagy mi? Ha nem kap pénzt a főváros, visszaállnak gyertyára? Vagy ez már a végső csőd előszele? Mert akkor azért durva, hogy még becsúszott ez a hajós projekt. Arra bezzeg van pénz. A kivilágítatlanság a bűnözés melegágya is, de annyira elvetemült senki se lehet, hogy azt gondolja, a turisták pucérra kopasztása lenne a nyomoronc Fővárosi Közgyűlés végcélja. Ha valaki tudja a helyes választ, illetve, hogy honnét lehetne átcsoportosítani 66 millió forintot, írjon!

A Samsung 50 ezerért javítaná a Galaxyt, az internet ingyen (frissítve)

2012.07.31. 08:23 | jackyll | 200 komment

Tamás Galaxyjában egy év alatt pusztult el a GPS-vevő, amit hivatalos szervizben nem garanciálisan 50 ezer forintért javítottak volna. Szerencsére azonban bátran rákeresett a jelenségre az interneten, ahol kisvártatva megtalálta a 0 forintos megoldást:

Megosztanék egy saját tapasztalatot a Samsung márkaszervizzel kapcsolatosan. Vettem egy Samsung Galaxy S mobiltelefont a Vodafon-tól 2010. augusztusában 117 ezer forintért előfizetéssel. Akkoriban olyan 120-140 ezer forint körül mozgott a telefon függetlenül, de mégiscsak jobban megbízom a nagy multikban (Vodafone, Samsung garancia), mint a kis gsm boltokban. A telefon kiválóan működött 2011. szeptemberéig. Akkor a GPS vevő egységgel valami történt, mert nem látta a műholdakat, vagy ha látta is őket, nem volt hajlandó rájuk csatlakozni. Mivel nem igazán volt időm szervizbe menni vele, főleg arra nem volt lehetőség, hogy ott hagyjam a telefont, mert minden napos használathoz fontos volt a munkámhoz, nem foglalkoztam vele. Telt múlt az idő, amikor munkámból kifolyólag egyre inkább szükségem volt egyre a telefon GPS rendszerére is. Ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom pár napra nélkülözni a telefont, és csak elviszem egy márkaszervizbe.

Olvasson tovább!

Naiv ügyfél üvöltözött a vízért a Sparban

2012.07.30. 13:23 | jackyll | 367 komment

Mint az múltkor kiderült, a sarki boltban érdemes próbálkozni, ha legközelebb tűzesetből evakuálódnak pénz nélkül és egy pohár vizet szeretnének. Naiv ügyfél levelére egy vélhetően bennszülött szemtanú reagált, aki szerint a Sparban csak saját zsebre adhatnak ki italt (2db kis ásványvíz beszerzési ára talán 100 forint lehet?). Kiderült, hogy naiv ügyfél már eleve feldúltan érkezett az üzletbe és "nem megfelelő stílusban" kérte inni. Aztán amikor visszament, ordibálni kezdett. A személyzeti vécét amúgy a Homár vetette fel, mint empatikus alternatívát a nehéz anyagi helyzetre való tekintettel, azt biztos nem egyesével fizetik az alkalmazottak lehúzásonként.

A "Túlélőknek sincs hitelre víz a Sparban" című írásra szeretnék reagálni. A megjelent cikk meglehetősen egyoldalú szemszögből mutatja be a történteket és mint tudjuk minden éremnek két oldala van. Anélkül hogy elfogult lennék szeretném a másik fél szempontjából is bemutatni a történteket. Itt szeretném jelezni hogy magam olyasvalaki vagyok aki közelről ismeri az esetet.

Olvasson tovább!

Kamu álláshirdetéses lehúzás

2012.07.30. 11:01 | jackyll | 150 komment

A legegyszerűbb adatgyűjtős trükknek dőlt be naiv álláskereső, aki 1000 forintot utalt egy fickónak, aki ezért cserébe beírta a nevét egy füzetbe legjobb esetben, egyéb munkaközvetítés nem történt. A hirdetések a workwaykft@gmail.com címről érkeztek, de az Álláskereső bolg szerint az övé lehet a melohirdetes@gmail.com, munkaltato4@mpp.hu, munkahr2@mpp.hu és a workwaykft@mpp.hu cím is.

Állást keresek, az Apród.hu-n http://aprod.hu/allas/budapest/ részlegbe és jelentkeztem is 1 csomóra, majd válaszolt 1 srác, WorkWayes e mail címmel, mivel ők 1 munkaközvetítő cég és akkor regisztrálnak engem ha fizetek ezer forintot és 24 órán belül felvesznek az adatbázisba. Vártam 2 napot, utánnanéztem, létezik a cég, legalábbis facebookon van 1 csomó ilyen cég, és tegnap előtt átutaltam az ezer forintot, azóta semmi válasz nem jött. Azóta is hírdeti az állásait a tag, mindig más néven de az e mail cím ugyanaz.

Olvasson tovább!

4 órás késés Ryanairrel

2012.07.30. 09:53 | jackyll | 98 komment

Árpádék gépe Madrid felé fantomizálódott, csak 2 órával később találtak helyette egy pótgépet, amikor kiderült, hogy az már nem indul el aznap. Igenám, de addigra a személyzet is fantomizálódott, akiket további 2 óra alatt tudtak csak levadászni. Viszont adtak egy szendvicset kárpótlásul:

Eddig csak olvasója voltam a Homárnak, de bizonyos időközönként látok felbukkanni egy-egy Ryanaires történetet és most lesz ez így is. Az előző hétvégét (július 27-29 között) Madridban töltöttük kedves barátnőmmel. Egyrészről a munka ügyben kellett kimenni, amit hamar le is rendeztünk, és ha már ott voltuk felfedeztük Madrid város szépségeit. Budapestről – Madridba Wizzairrel mentünk, velük nem is volt semmi gond, pontosak voltak és nagyon kedvesek (eddig párszor utaztam velük). A visszautunk vasárnap 29-én lett volna Ryanair légitársasággal (így jött ki olcsóbban a jegy). Madridból 20:15-kor indult volna a gép, de nem indult, be sem jött Budapestről. Utasok nem lettek tájékoztatva, hogy vajon most mi fog történni. Telt, múlt az idő lassan 21:00 óra is volt, továbbra sem volt semmi infó és a reptér kijelzője, továbbra is 20:15-t mutatott.

Olvasson tovább!

Nem egyenlően fizetjük a mobilsarcot

2012.07.30. 08:38 | jackyll | 37 komment

A Fogyasztóvédő Alapítvány felmérést indított, hogy pontosabb képet kapjunk a kaotikus törvények még kaotikusabb végrehajtásában. Kinek mennyivel drágult a tarifája az át nem hárított mobiladó óta? Itt lehet kitölteni.

Furcsának tűnik, több esetben a szolgáltatók nem is forgalom után számláznak 2 Ft-ot, hanem bizonyos díjösszegekkel az előfizetési díjhoz csatolják, gyakran a kormány által maximált teljes összeget. Az emelés mértéke így azonban jóval magasabb lehet, mint az a forgalomból indokolt lenne. Tudunk olyan esetről, ahol a Vodafone szolgáltató egyoldalú emelésének mértéke az eddigi havi előfizetési díjhoz képest a 200%-ot(!) is meghaladja. Látható, bár minden mobilos rosszul jár, az kevésbé, aki eleve magasabb összegért kötött havi előfizetést, hiszen neki ugyanúgy 890 forint lesz az adó, mint annak aki jóval kisebb havi díjas. Többet ugyanis a szolgáltatók a telefonadóra hivatkozva nem emelhettek.

Olvasson tovább!

Kettétörték a szemüvegje lencséjét a Vision Expresszben

2012.07.27. 13:28 | jackyll | 617 komment

Rogernyúl úgy gondolta, nem lehet nagy baj, ha hajlítanak egy keveset szemüvegje keretén a Vision Expresszben, saját felelősségére ugyan, de mégiscsak ebből élnek. Meglepetésére azonban nem a keret hajlott meg, hanem egy lencse tört ketté, amikor ki akarták venni. Rejtély, hogy erre mihez volt szükség, ha arra nem, hogy gyorsan csináltasson egy újat a helyszínen, hiszen anélkül haza sem tud menni autóval:

Hétvégén élelmiszert vásárolni ugrottunk be az Allee centerbe - életemben először és lehet utóljára. Az utunk a VISION EXPRESS mellett vezett és gondoltam megkérem őket kicsit hajlítsanak a szemüveg-keretemen, hiszen már több hónapos és mivel állandóan hordanom kell kicsit kitágult. Az bevállt ügymenet az, hogy aláiratnak velem egy papírt, hogy saját felelősséget kell vállalnom, ha esetleg megsérül, eltörik a szemüveg vagy annak bármely része. Valahol rendben van a dolog, valahol sántit, de ez egy másik mise! Miután aláírtam a papírt a Vision expresses kolléganő elvette a szemüvegem, elfordult a pult mögé, egy csattanás és kb 10mp múlva közölte, hogy eltört az üveg - és visszaadta a keretet és a szabályosan kettétört lencsét.

Olvasson tovább!

Vegyesbolttá alakult a Posta

2012.07.27. 12:28 | jackyll | 265 komment

ujpestiposta.jpg

Vajon kubai típusú unorthodox kommunizmusra készül a 100% Magyar Posta, amikor vegyesbolttá alakul? Vagy felfedeztek egy népcsoportot, akik kizárólag a Postára járnak, oda viszont naponta? Zsolt szerint a kiskereskedelem az alapszolgáltatás rovására megy, ami ugye alapból hátrányos helyzetből indul.

Találjátok ki hol készült a kép? Nem szatócsbolt, nem szupermarket, nem kis közért, nem éjjel nappal, nem hypermarket...... nem, nem. Ez az újpesti Posta!

Olvasson tovább!