Tékozló Homár

Ellopták a táskáját a Tescóban, kiröhögték a biztonságiak

2012.08.03. 12:08 | jackyll | komment

Naiv ügyfél táskáját kiemelték a bevásárlókocsijából a siófoki Tescóban, de a biztonsági őrök csak kiröhögték, hogy a kamerák a termékeket védik, rajta nem fognak segíteni.

2012.07.28.-át írunk. Bemegyek a siófoki TESCO-ba. Az irattáskámat egy percre letettem a bevásárlókocsiba, és elnyúltam egy sajtért. Ezalatt egy profi tolvaj ellopta a táskát mindenestől, és hogy mennyire profi volt a munka, csak jelzem, hogy 25 percre a dolog után már pénzt akartak levenni a hitelkártyámról egy, a Balaton túloldalán lévő, kb. 40 kilométerre lévő városban.

Olvasson tovább!

Azonnal elromló HP nyomtató

2012.08.03. 11:15 | jackyll | komment

Naiv ügyfél belefutott az egyik legklasszikusabb számítástechnikai malőrbe, amikor a neki berendelt egyelten termék hibás, ezért aztán cserélni se tudják:

Úgy döntöttem beszerzek egy tintasugaras nyomtatót. Választásom a HP Photosmart 5510-re esett, nem utolsó sorban azért, mert dolgoztam már HP nyomtatókkal és a nyomtatási minőségükkel és megbízhatóságukkal teljesen elégedett voltam. Rákerestem hát a neten, hol lehetne megvenni és a PCX webáruházat választottam, mert boltjuk hazafelé pont útba esik és korábban is vásároltam már tolük. Megrendeltem tehát a terméket 2012.07.15-én és két nap múlva már meg is kaptam az sms-t, hogy mehetek érte. Mivel aznap már nem értem rá, másnap (2012.07.18-án) délután bementem a boltba és átvettem a nyomtatót. Ez a szerdai nap volt tehát a vásárlás napja. Mire hazaértem már nem volt kedvem az installálással foglalkozni, így azt csütörtökre halasztottam. Csütörtökön aztán munka után hazatérve nekiláttam a nyomtató üzembehelyezésének. Felinstalláltam a telepítő cd-n lévo drivereket és egyéb programokat, majd behelyeztem a patronokat a nyomtatóba. Kiválasztottam a nyomtató érintőképernyőjén a patronok beállítását, mire némi zúgás-zakatolás, nyomtatófej mozgatás után kaptam egy hibaüzenetet ami nagyjából így hangzott: "Nyomtatófej hiányzik. Emelje fel a reteszt, tegye vissza a nyomtatófejet és zárja vissza a reteszt."

Olvasson tovább!

Autóhitel-végtörlesztés a Merkantil Banknál

2012.08.02. 15:20 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek egy adminisztrációs tévedés miatt felmondott szerződése következtében váratlanul végtörlesztenie kellene 6,8 milliósra duzzadt 3,15 milliós hitelének nagyobb részét:

Igazából nem panaszkodni szeretnék, csak szeretném elmesélni, hogy miként jártunk, kb. tehetetlenségemben. Vettünk egy autót, ami 4,6 millió forint volt, 2006.11. hóban. 1,45 millió forint önrészt fizettünk, 3,15 millió forintot vettünk fel, havi 42 ezer forint törlesztővel. Ezt fizettük is, hat év alatt 2,5 milliót teljesítettünk a Merkantil felé. Egyszer kértünk 1 évre törlesztő csökkentést, ahol aláírtuk, hogy akkor egy évvel hosszabb lesz a hitel, szükségünk volt az átmeneti levegővételre, 2009-ben az akkori cégünk tönkrement. Jelenleg a mellékelt levelet kaptuk.

Olvasson tovább!

Felárazás a Benettonban, újrahasznosítás a kisboltban

2012.08.02. 14:01 | jackyll | komment

Kár lenne kidobni azt a sok drága terméket, ha már penészesen is el lehet adni bármit, akkor penész nélkül garantált a siker. A Benettonban is így gondolhatták, amikor a drága nyomású címkére rárakták az újat:

benetton.jpg

Ennél viccesebb az a kisbolt, ahol az előző nap lejárt kenyerekből gyártják a szeletelt kenyeret:

Olvasson tovább!

Minden pite penészes volt az ír Tescóban

2012.08.01. 12:14 | jackyll | komment

tescobakery1.jpg

Írországban sem annyira rózsás már a helyzet, úgyhogy arrafelé is újrahasznosítanak a Tescóban. István Dublinban lőtt egy helyi sütésű almás-áfonyás pitét, amit nem tudott másikra cserélni, mert az összes penészes volt:

Írországban élek és pár napja a TESCO-ban vásároltam egy áfonyás pitét, amit a saját pékségükben készítettek. Otthon kibontva sajnos azt láttam, hogy penészes, ezért visszavittem, gondoltam veszek másikat, azonban az összes pite penészes volt! Visszakaptam a pénzem, sűrű bocsánatkérések közepette.

Olvasson tovább!

Vécéválság egy budaörsi Mekiben

2012.08.01. 09:57 | jackyll | komment

Szorul a hurok a tisztálkodni vágyó fizetővendégeken! A budaörsi Agip mellett lévő McDonaldsban nem szaroznak a tankolók és vásárlóik szétválogatásával, mindenkitől egységesen beszednek 100 forintot, ha nem akarja büdösragacsos kézzel összefogdosni az autóját:

Szeretném figyelmedet felhívni a budaörsi Agip kútnál lévő McDonald's étterembe a napokban bevezetett új gyakorlatra! Mai napon úgy gondoltam, hogy beszaladok az autópálya mellett lévő McDonald's étterembe. Egy BigMac menüt fogyasztottam 1380Ft-ért. Előttem egy 3 gyerekes házaspár következett ők kb. 5-6000Ft-ért vásároltak. Már sorban állás közben felfigyeltem rá, hogy a vendégek folyamatosan panaszkodnak valami miatt a kiszolgálóknak, de igazából csak amikor a 3 gyermekes család is visszatért a pulthoz, akkor figyeltem annyira oda, hogy kiderüljön miről van szó.

Olvasson tovább!

3 kocsis vonat közlekedik a Balatonra

2012.08.01. 08:16 | jackyll | komment

Különösen perverz szórakozást eszelt ki a MÁV, amikor a nyár közepén az értelmetlenség határát súroló 3 kocsis vonattal indult Fehérvárról a déli partra a fiatalság halálra préselésése. Péter videóra rögzítette az eseményt:

Én már nem hiszek a szavak erejében, lássuk be nem sokan olvasnak. Csináltam ezért egy kicsi videót a legutolsó vonatutamról a Balatonra. Július 13.-án délután 6:11-kor indult a Déliből az egyetlen értelmes vonat (max. 1 átszállás, 4 óránál rövidebb menetidő) Széplakra a Balaton déli partjára. Már Fehérváron feltűnt, hogy a vasutasok vastagon röhögve  azt találgatták hány kocsis lesz a balatoni vonat. Rájuk is szóltam, hogy nem kéne az utasok pofájába röhögni.

Olvasson tovább!

Penészes gyömbérszósz az I love sushiból

2012.07.31. 14:24 | jackyll | komment

peneszesgyomber.jpg

Nyáron fokozottan kockázatos hűtés nélkül ételeket tárolni, úgyhogy G eléggé meglepődött, amikor az I Love Sushiból egy csésze penészes gyömbérszószt kapott. Legalább nincs benne tartósítószer.

A munkahelyemen időnként szoktunk rendelni ebédet az iLoveSushitól. Előfordult már néhány sokáig tartó kiszállítás és lefelejtett étel, de nem volt komolyabb minőségi panaszunk rájuk. Ma sikerült a csatolt képen látható, penészes gyömbér szószt adniuk a tavaszi tekercs mellé. A sushi mellé kis penicilint is kaphat, aki nem figyel oda!

Hiperinfláció és rángatás a Hungaroringen

2012.07.31. 12:06 | jackyll | komment

Igazi apokaliptikus mélyparasztsággal találkozhattak a Hungaroringen a nemzetközi motorvisításrajongók, amikor naponta emelkedtek az árak a büfékben, az olcsóbb magyar termékek pedig gyanúsan hamar eltűntek. Szilviéket azonban visszafelé menet még a biztonsági őr is megrángatta, mert szerinte állójeggyel nem lehet visszamenni a bentfelejtett cuccokért:

Kedves Homár, azért kezdtem levélirásba, mert sikeresen a Hungaroringen tölthettem el. A barátnőm vidékről jött fel és úgy gondoltam, hogy vele tartok ezzel az akciós 9900 ft-os jeggyel. Szerencsére a vonata jött sokan sem voltak, és végre a Keleti pályaudvar - Deák - Árpád hid vonalban megközelitettük a buszos verziót. Itt sem volt semmi gond. Megérkeztünk séta ez is korrekt volt, a kapun főkapunk is beengedtek minket. A lehuzás rész természetesen bent kezdődőtt. Előszőr is az igért 600 ft-os sör hát az 900-1800 ft árban mozgott, és ezt úgy játszották ki a leleményes étkezdések, hogy a magyar sörök pl Arany ászok és társai ugye az olcsobb beigért kategoria a külföldi sörök pedig a drágább, és meglepő de olcsobb sör nem volt.

Olvasson tovább!

Jön a pénzbedobós közvilágítás?

2012.07.31. 09:57 | jackyll | komment

darkosbudapest.jpg

A közvilágításon spórolás igazából zsarolási kísérlet, vagy mi? Ha nem kap pénzt a főváros, visszaállnak gyertyára? Vagy ez már a végső csőd előszele? Mert akkor azért durva, hogy még becsúszott ez a hajós projekt. Arra bezzeg van pénz. A kivilágítatlanság a bűnözés melegágya is, de annyira elvetemült senki se lehet, hogy azt gondolja, a turisták pucérra kopasztása lenne a nyomoronc Fővárosi Közgyűlés végcélja. Ha valaki tudja a helyes választ, illetve, hogy honnét lehetne átcsoportosítani 66 millió forintot, írjon!

süti beállítások módosítása