Tékozló Homár

Éjszakai áremelés a Tescóban

2012.08.31. 16:05 | jackyll | 430 komment

Datacom majdnem vásárolt egy kínai tabletet, de amire visszaért a papírokkal, már 10 ezer forinttal többe került:

Tegnap délután (2012.08.29.) körülnéztem egy kicsit a komáromi TESCO-ban. A műszaki pultnál felfedeztem, hogy a MyAudio9 típusú 9,7 collos tablet 44.900.- jó magyar forintba kerül. Szimpinek találtam az árát és érdeklődtem milyen hitelkonstrukcióban lehetne megvenni. A pultnál lévő hitelügyintéző státuszú hölgy korrekten,  teljeskörűen tájékoztatott a tudnivalókról. Ennek során az is kiderült legnagyobb örömömre, hogy augusztus 30-ig  % THM és 0 Ft előleggel, 10 havi futamidővel megvásárolható a készülék! Ujjé! Mivel a szükséges dokumentumokat (bankszámla kivonat, telefonszámla stb) nem hordom magamnál, abban maradtunk, hogy ma visszatérek a szükséges papírokkal és megvalósítjuk a bizniszt!

Olvasson tovább!

Ellopott autó után is bírságol az Autópálya Zrt.

2012.08.31. 12:23 | jackyll | 259 komment

aak3.jpg

Tímea a végsőkig küzdeni fog az Autópálya Zrt. büntetése ellen, amit azután kapott, hogy ellopták az autóját. A cég nem igazán fogja fel, hogy abban a pillanatban, hogy a kocsit eltulajdonították, már nem ő a tulajdonosa. A tolvaj viszont sajnos nem fogja bejelenteni ezt a változást, bár a rendőrség ugye meg tudja mondani a nevét, és kiszámlázhatnák neki is. Nyilvánvalóan nem terjedhet ki minden az életben előforduló eseményre egy jogszabály, ezért alkalmaznak még annyi helyen embereket robotok helyett. Úgy látszik hiába...

Döntöttem nem fizetek, mert nem tettem semmit, és nem voltam "üzembe tartó" mert ettől a jogomtól a tolvaj megfosztott. 2012 júni 08 15 ó. 30 kor autómat ellopták ,a fenti tényt rendőrségi jegyzőkönyv igazolja. A tettes a gépkocsival Budapestre ment, 2012. június 08.-án  17ó.56 -kor .Úthasználati díjat /pálya matricát nem vett / nem fizetett . Ezért az Állami Autópálya ZRT bírságot és pótdíjat küldött részemre. A gépkocsival általam meg nem határozható cselekményeket is elkövetett . /Gyorshajtás, tilos parkolás, kifizetetlen tankolás  stb / A rendőrség elfogta, a gépkocsit visszakaptam júni.11.én , melynek tényét, időpontját  a rendőrségi határozat igazolja. Az Autópálya ZRT  részére megküldtem a rendőrségi igazolásokat, kértem a bírság törlését. Közölték, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint  nem tudnak mentességet adni, köteles vagyok a birság és pótdíj megfizetésére, mert én vagyok a tulajdonos.

Olvasson tovább!

Csirkefarhát-összeesküvés a Tescóban

2012.08.30. 19:28 | jackyll | 231 komment

teszkocsirkecomb1.jpg

Tregard szerint a Tescóban lazán értelmezik a csirke felsőcombot. Legalább a feje nem volt benne:

2012. augusztus 28.-án vásároltam a ceglédi áruházukban 8 db csirke felsőcombot, 849 Ft/kg áron. A 8 db combból 3 darabon hatalmas farhát, háj és püspökfalat részt találtam. (a mellékelt képeken jól látható). Jelenleg a csirkefelsőcomb farrésszel akciós áron, 549 Ft-ért kapható, de az üzletben nem volt (így utólag kiderült, mégis). A csirkecomb felét dobhatom el, mert használhatatlan. Ilyen szintű mocskos nagy átverést még önöktől sem vártam el. Azon leszek, hogy ezt minél többen megtudják! Ezt a levelet továbbküldöm a Tékozló Homár blognak is.

Olvasson tovább!

Odacsaptak a teraszbiciklistának a Hollán Ernőben

2012.08.30. 18:13 | jackyll | 759 komment

Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani:

2012. augusztus 7.-én kedden, hat óra előtt pár perccel hazafelé bicikliztem a Hollán Ernő utcában, a körút felől mint minden nap évek óta. Mivel nyáron a teraszok miatt igen szűk a hely ezért lassan, a gyalogosokra odafigyelve szoktam haladni ezen a szakaszon. Így történt ez ezen napon is, ám a hármas szám alatt lévő Pronto Pizzéria pincérei - szokásuk szerint - a járdán beszélgettek, mire én rájuk csengettem. Erre az egyik pincér (mint később kiderült, X, a két pinécrfiú közül a magasabbik) igen agresszívan rámkiabált, hogy ez nem bicikliút, itt ne biciklizzél, szállj le és toljad! Én ez után leszálltam a kerékpárról, és (valóban nem a legudvariasabb hangnemben) visszaszóltam, hogy ne ő mondja meg hol biciklizzek (erre ott van KRESZ de erről majd később) és igenis itt lehet biciklizni. Kisebb szóváltás alakult ki közöttünk, megjelent egy másik pincér (lány) illetve valaki a konyháról(!), egy frisssen tetovált fiú. Mind a hárman különösen támadóak és agresszívek voltak velem szemben. Két perc sem telt el mire fent nevezett, nálam jó húsz kilóval nehezebb X minden előzetes figyelmeztetés nélkül megütött (ráadásul úgy, hogy szemüveg volt rajtam), megrúgott, és mivel erre nem szaladtam el dulakodni kezdtünk.

Olvasson tovább!

Burger King vs SZÉP kártya (frissítve)

2012.08.29. 16:12 | jackyll | 397 komment

Félreütött kártyás fizetéseket sem lehet elég gyorsan korrigálni bankon keresztül, a SZÉP kártyásakat pedig különösen nehéz, főleg nyáron. A Széna téri Burger Kingnek eddig 4 hónap alatt nem sikerült visszaadnia mintegy 7000 forintot:

Mivel az én ügyem most lépte át a 4 hónapot, gondoltam megosztom a történetet. 2012. április 23-án vásároltam az Éden Burger Kingben  (Bp. 1015 Széna tér 7.), miután farkaséhesen, fáradtan, 8 óra utazás után érkeztem vissza városunkba. Magyar valuta híján OTP szép kártya elfogadóhelyet kerestem, s ide keveredtem, de bár ne tettem volna. 840 Ft helyett ugyanis egészen pontosan 8140 Ft terhelés történt, amit én még a helyszínen észrevettem – de sajnos már csak akkor, amikor a számla kijött, és nem a jóváhagyáskor (öreg hiba, de többet már nem követem el).

Olvasson tovább!

Túlárazott távfűtés

2012.08.29. 15:26 | jackyll | 277 komment

Naiv ügyfél visszamenekült Írországba, és azóta sem érti, hogyan kerülhetett 345 ezer forintba 5 hónap fűtés egy 60 nm-es panellakásban:

Tavaly 5 év külföldi száműzetés után volt "szerencsém" otthon letelepedni próbálni, de 5 hónap után feladtuk a feleségemmel és babánkkal. 5 hónapig egy 60 m2-es albérletben, úgynevezett "panelban" laktunk Veszprémben, a földszinten, egy 6 emeletes építményben. Azért választottuk ezt a lakást, mert olcsó volt a bérleti díj, a rezsije, és az épület szigetelt, habár a nyílászárók és a radiátorok a régiek. Szeptember végén született meg a babánk, akinek próbáltuk az állandó 20-22 fokos szoba hőmérséklettel megteremteni az otthon légkörét. (bár neveltünk volna eszkimót!) Január végéig élveztük együtt az otthon melegét, amikor aztán feladtam a munkahely keresési tevékenységet, mert a vemhes patkány nyúzás egy kísérleti laborban volt az egyetlen ajánlat. Inkább visszaköltöztünk Ír(ó)országba, mert itt a pincért is ember számba veszik. Idén augusztusban megkaptuk az gázelszámolást a "panelra". HATÁSSZÜNET!

Olvasson tovább!

Fájdalmas rendelés a British Store-ból

2012.08.28. 11:31 | jackyll | 517 komment

Anna angolközértezett volna a Tátra utcában, de 5 munkanap alatt mindössze elveszíteni tudták a rendelését, készleten pedig természetesen nem volt minden:

Augusztus 18.-án rendeltem a British Store-ból néhány terméket - először és utoljára. Mivel az üzletük egy jó félórás séta tőlünk, így személyes átvételt kértem - ekkor fizettem volna ki a rendelést. A visszaigazoló emailben azt írták legkésőbb 5 munkanapon belül feldolgozzák a rendelést, és munkatársuk hamarosan kapcsolatba lép velem. Ma letelt az ötödik munkanap, párom ezért felhívta az üzlet weboldalán megadott számot (azt nem tudom miért csak hétfőtől csütörtökig 12 és 13 óra között lehet hívni...) megérdeklődni, hogy áll a rendelés.

Olvasson tovább!

Új tulaj a Mongolian BBQ-ban

2012.08.28. 10:25 | jackyll | 61 komment

Az élet ismét a Homárt igazolta, minthogy a Mongolian Barbecueról korábban megjelent kritikák kapcsán az új tulajdonos utólag olyanoktól is elnézést kért, akikkel soha nem is találkozott. A kérdéses poszt az itt olvasható információval frissült, úgyhogy remélhetőleg senki nem az alapján fogja megítélni a helyet:

A Mongol Barbecue Étterem ez úton szeretné Önt/Önöket megkérni arra, hogy a http://homar.blog.hu/2010/09/02/kidobjak_a_mongolian_barbecue_bol_aki_tul_sokat_eszik linken elérhető és  közzétett cikkeket és kommenteket legyenek kedvesek letörölni az oldalról. A Tékozló Homáron közzétett első cikk keletkezésének időpontja 2010.09.02. A cikkre / cikkekre  érkezett kommentek meghatározó része 2012. év előtt keletkeztek. A hozzászólásokból levonható információk ma már nem naprakészek. Ennek legfőbb oka, hogy azóta az étterem vezetősége kicserélődött.  A jelenlegi vezetőség - az interneten olvasható véleményeket is figyelembe véve - kifejezett hangsúlyt helyez arra, hogy a jó hírnevében megtépázott étterem újra kiérdemelje a fogyasztók elismerését és szeretetét. Az étterem mentalitásának változását a 2011. év vége felé és a 2012. évben érkezett kedvező kommentek is alátámasztják.

Olvasson tovább!

Nincs parkolás büntetés nélkül

2012.08.27. 16:24 | jackyll | 327 komment

Nehéz észérveket felsorakoztatni a parkolási társaságok létjogosultsága mellett, például az ilyen esetek miatt:

Leírnék egy rövid történetet, ami múlt hét csütörtökön történt velem a belvárosban... Miután találtam egy parkolóhelyet 18:44-kor mobilparkolással aktiváltam a rendszámot, megérkezett a válasz SMS is. Eddig rendben is volt. Kb 10 perc múlva láttam a helyi ellenőrt vizsgálta a rendszámot, majd továbbment, gondoltam működik a rendszer remek. 1-2 perc múlva visszajött és elkezdett fényképezni és már akarta a csomagot a szélvédőre tenni, ekkor kimentem és mondtam neki hogy ezt felejtse el mobilparkolással fizettem, ami kb 600 forintba fáj majd nekem, ezek után nehogy már meg akarjon büntetni. Válasz az volt, hogy őt nem érdekli, a rendszer nem érzékelte, biztos a szolgáltatóval van probléma, meg biztos akkor küldtem mikor láttam hogy jött, stb.

Olvasson tovább!

Ferihegyen a hordár dönt, az utas kussol

2012.08.27. 11:49 | jackyll | 595 komment

Gábor hiábavaló küzdelmet folytatott Lisztferihegy személyzetével, hogy ugyan tolják már be a poggyászkocsikat, mert ő nem mehet ki értük. Mint kiderült, véletlenszerűen döntik el a hordárok, mikor hoznak legközelebb, vagyis magyarul akkor, amikor valamelyikük észreveszi a hiányukat. Így persze néha kimarad 1-2 óra, amikor sportolhatnak a kedves utasok:

Szombat délután, Ferihegy. Több gép egyszerre érkezik. A poggyászkiadó terem tömve emberekkel, a szalagok ezerrel pörögnek és ontják a táskákat, bőröndöket. Egy dolog hiányzik, de nagyon: poggyászkocsi. Egyetlen darab sincs a helységben. Amerikából érkezem, gyerekkel: elég nyilvánvaló, hogy ha nem szerzek egy kocsit, a nyelvemmel húzhatom ki a cuccok egy részét. Körülnézek, egy üvegajtó mögött ott parkol vagy egy tucat. Ki nem mehetek értük, mert akkor nem tudok visszajönni.  Odacaplatok a pult mögött ülő hölgyhöz.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása