Tékozló Homár

Mégis létezik tisztességtelen kamatemelés

2012.09.14. 12:38 | jackyll | 630 komment

Természetesen csak első fokon, másodfokon bizonyára kiderül, hogy naiv ügyfél telepatikusan sugallmazta az Erste Banknak, hogy 2 százalékkal emelje a hitele kamatát. Addig viszont az összes többi bankon végig lehetne futtatni ezt a kört. Végtelenített Homár-előfizetést kap, aki talál olyan bankot, ahol nem emeltek indokolatlanul kamatot!

2008-ban unokája segítségével 21 millió forint szabadfelhasználású devizahitelt vett fel a vállalkozása életben tartásához. Egy évvel később csaknem két százalékkal megemelte a kamatot a bank az emiatt megemelkedet törlesztőrészlet pedig már nem tudták fizetni. Az Erste Bank 2010-ben felbontotta a szerződést, pár hónapja a végrehajtás is elindult. A család júniusban indított pert a bank ellen, mert szerintük a pénzintézet indokolatlanul emelte meg a kamatot. A Fonyódi Bíróság most kimondta: a bank egyoldalú szerződésmódosítása tisztességtelen volt, ezért semmis. Emiatt a végrehajtást is azonnal megszüntették. Ilyen ítélet eddig még nem született Magyarországon.

A kézipoggyász is fizetős lesz a Wizzairnél?

2012.09.14. 11:25 | jackyll | 187 komment

Szegény naiv ügyfél nem érti, miért került 51 fontba a kapunál a poggyásza a Wizzairnél, pedig csak a szolgáltatási díjakat kellett volna megnézni az első menüpontnál. Más kérdés, hogy amit a poggyász menü alatt talált a kizárólag a London-Katowice járatokon bevezetett kísérletről, ott valóban egészen mást írnak magyarul, mint angolul, és egyik se jön ki annyira drágán, mint a jelenleg érvényes szuperlehúzós 16500 forint, amit a kapunál kellett fizetnie. A katowicei kísérlet lényege, hogy lesz kicsi és nagyobb kézipoggyász, amiből a kisebb marad csak ingyenes. Azaz úgy tűnik, nemsokára bevezetik a fizetős kézipoggyászt is.

Szeretném Önökkel és az olvasókkal megosztani a hétfőn engem ért sérelmet. panaszomat elküldtem a Wizzairnek is, holnaptól várom a választ, de addig is, úgy gondoltam mindenkinek joga van egy kis információhoz kedvenc, haza légitársaságunkról. Ime a levél, amit elküldtem a Wizzairnek is.

Olvasson tovább!

Parkolócsapda a Corvin-garázsban

2012.09.13. 14:38 | jackyll | 246 komment

A Corvin Bevásárlóközpont garázsában múlt héten még a 3. szinten volt egy jó automata, ha valaki esetleg autóval szeretné megközelíteni:

A következő eset szeptember 7.-én történt velem. Ezen a szép péntek délutánon edzésre mentem, utam egy részét autóval tettem meg amit szépen leparkoltam a CORVIN bevásárlóközpont mélygarázsába, majd 4 órával később érte mentem. Ahhoz, hogy elhagyhassam a parkoló területét ki kellett fizetnem a 750Ft-os parkolási díjat, de egyszerűen nem hagyták, lehet még akarták nézegetni a kocsimat vagy én nem is tudom, de az első automatánál a sokadik próbálkozásra sem sikerült lenyeletnem az automatával a papírpénzeimet(értsd mind a 4 darabot).

Olvasson tovább!

Újabb rejtvény a Dínó Show Kft-től

2012.09.12. 15:15 | jackyll | 614 komment

hulloshow1.jpg

Mónika újabb érdekes információkkal szolgál a fél éve megismert talányos belépőjű Dinoszaurusz Liveactnek. Ők ugyanis befizettek 60 perc hardcore akcióra, amiből azonban 20 perc hüllőkkel fotózkodással telt el.

Dunaföldváron a mai napon megtartott hüllőshow (vagy inkább "European Tour", ahogy magukat hírdették) visszásságaira szeretném felhívni az esetleges további potenciális "áldozatok" figyelmét. "Gigante Reptiles - Ovisoknak ingyenes! Továbbá 690 Ft. Egységes kedvezmény mindenkinek." "60 perc izgalom a hüllők világában!" - szólt a hírdetés a szórólapon (fotó csatolva), melyet a kislányom óvodájában osztogattak (a szórólap egyébként teljesen megegyezett a városban több helyre kitűzött hírdetéssel is). Mivel az ár nem tűnt elrugaszkodónak, elhatároztam, hogy elviszem 5 éves kislányomat, aki izgalommal várta a hüllőbemutatót. Megérkezésünkkor a helyre megdöbbenve észlelem, hogy a belépő ára 1900 Ft felnőtteknek (ovisoknak valóban ingyenes volt). Ami kis matekkal annyit jelent, hogy az eredeti 2590 Ft-os árból adnak 690 Ft kedvezményt. De az eredeti ár persze sehol sem volt feltüntetve.

Olvasson tovább!

Lehúzás a libegőn

2012.09.12. 12:52 | jackyll | 137 komment

Dávidék a libegőn különös anomáliára lettek figyelmesek. Misztikus módon elfogyott a menettérti jegy, így az odavissza libegőzést csak két külön jeggyel lehet megoldani, ami 1300 forint helyett 1600. Utólag persze kiderült, hogy nyugtával is megoldhatták volna a jegyhiányt, ha akarják...

A mai napon a családdal a libegő felé vettük az irányt. Jól telt a délután, a jegypénztárnál azonban egy fura hölgy adta ki a jegyeket. Azaz hogy csak adta volna, mivel elmondása szerint a menettérti jegy elfogyott, jegyet csak az oda útra tudott adni, mondta hogy fent vegyük meg a visszafelé szóló jegyeket. Így 4200 Ft-ot fizettünk, menettértivel 3350 lett volna. A magyar ember hamar beletörődik, de fönt azért odamentem a pénztárhoz. Mondtam, hogy itt a jegyünk, lent elfogyott a menettérti, cserélje be ezt a jegyet olyanra. Azt mondja a pénztáros, neki is elfogyott a menettérti, de miért nem adott a lenti kolléganő nyugtát, azzal érvényes bármi… Puff neki! :)

Olvasson tovább!

Fél éve letiltott kártya után is fizettet a CIB

2012.09.12. 11:19 | jackyll | 217 komment

Remélhetőleg csak egyszeri hibáról és nem tömeges jelenségről volt szó, amikor a CIB kiszámlázta Istvánnak a tavaly biztonsági okokból kettévágott kártyája díját is:

A CIB Bank érdekes kísérletet tett a közelmúltban elszenvedett nagy kártyacsalás miatt kompromittálódott és újra legyártani kényszerült kártyák miatt költségeinek ügyfélre terhelésére. Úgy tudom a múlt évben történt eseményben, ami egyébként a CIB bank érdekkörén kívüli hibára vezethető vissza, az én kártyám is érintett volt. Ezen okból Karácsony előtt először az internetes/külföldi vásárlásokat korlátozták, majd idén év elején küldtek egy új kártyát is. Gondolom ez eddig ismerős lehet más homárolvasónak is. A történet 2012.09.07. után fordulatot vett.

Olvasson tovább!

Afrikai vagy európai fecske van az ásványvizeken? (frissítve)

2012.09.12. 08:36 | jackyll | 118 komment

sanbenedetto_primavera.jpg

LiBerti kiszúrta, hogy vélhetőleg ugyanazt a szabad felhasználású clipartot használta fel logójában a San Benedetto, mint a Primavera. Bár utóbbinak nincs csőre, úgyhogy mégsem.

Csatolok egy képet arról a - valószínűleg nem teljesen véletlen - ornitológai egybeesésről, amit ma lőttem egy szupermarket vízellátási osztályán. Persze lehet, hogy az egyik fecske európai, a másik meg afrikai, de ezt a madarak meglehetősen sematikus ábrázolásából kifolyólag sajnos nem tudom megítélni. Annyi különbséget tudok felfedezni a kettő között, hogy az egyik csőrös, a másik meg csőrtelen. Én csőrtelen fecskét még nem láttam, úgyhogy biztos az a koppintás.

UPDATE 09/20: Kaptunk egy félhivatalos magyarázatot a jelenségre Krisztától:

A Primavera Ásványvizet a San Benedetto leányvállalata forgalmazza. Olaszországban és itthon is forgalmazzák a Primavera ásványvizet. A fecske és a logo nem lopott, hanem hivatalosan használt.

Veszélyes futószalag a Mammut Matchben

2012.09.11. 19:29 | jackyll | 82 komment

futoszalag.jpg

A Homár nem tudná megmondani, hány helyen lehetett volna még elkészíteni ezt a fotót, amit Tatu Monk a Mammut Matchben lőtt, de legközelebb majd jobban figyel:

A képen a Mammut 1 bevásárlóközpont alagsorában található, nagy Match közért egyik futószalagja látható. A fotókon jól látszik, hogy a gép sarkáról hiányzik az a műanyag fedőelem, ami megakadályozná, hogy például a kisfiam ujja beszoruljon a szalag és a keret közé. A talán tíz pénztár ugyanennyi futószalagja közül legalább nyolc ilyen állapotban van. A problémára hetekkel ezelőtt felhívtam az üzletvezető figyelmét, aki bőszen helyeselt is, hogy igazam van, valóban veszélyes így. A fotók szeptember 6-án készültek, tehát sajnos tegnapig semmi folyománya nem lett a bejelentésemnek, nem javították ki a hibát.

Óvatosan a nyugdíjasbérlettel!

2012.09.11. 18:19 | jackyll | 86 komment

Aki még nem olvassa rendszeresen a BKV hírfeedjét, az meglepődhet, amikor megbüntetik lejárt nyugdíjasigazolványa miatt. Április 30. óta ugyanis csak az idei legújabb típusú bérletigazolványt fogadják el. Ja, hogy ezt bérletvásárláskor nem mondták?

Pénteken megbüntettek azellenőrők, mert lejárt a bérletigazolványom határideje, ami 2019.03.31-ig volt érvényesítve. Az indok, hogy márciusban született egy törvény, miszerint a nyugdijasoknak a bérletigazolványát évente érvényesíteni kell, és én jogtalanul használom, mert nem nézek ki nyugdíjasnak. (Szerintem nem minden nyugdijas korú jár bottal.) Annak ellenére, hogy a bérletszelvényem érvényes, és ott a helyszínen bemutattam az ellátottak utazási igazolványát, ami 2013. 03. 31-ig érvényes. Kértem, hogy akkor menjünk be a pénztárba és pecsételjék be a helyes dátumot.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása