Tékozló Homár

Két végtörlesztésből egyet bírt feldolgozni a Budapest Bank

2012.01.26. 09:06 | jackyll | 313 komment

Dóra a Budapest banknál szeretett volna két hitelt végtörleszteni, de adminisztrációs anomálák miatt, csak az egyiket sikerült.

Tavaly decemberben bementünk a BUDAPEST bankba, hogy jelezzük végtörlesztési szándékunkat. Nekünk a bank két hitelt ajánlott, mert önkormányzati lakás volt, amit megvettünk, ezért a CSEVAK-nak is kellett fizetni, és az eladónak is. A problémánk az lenne, hogy a bankban az ügyintéző hölgy csak a nagyobbik hitelünkre rakta rá a végtörlesztési kérelmet, a kisebbre nem. Ez persze csak január 6-án derült ki, akkor már csak annyit tudtunk tenni, hogy panasszal éltünk, és bíztunk a bank jóindulatában, hogy utólag engedélyezi nekünk a végtörlesztést. Persze ez nem így történt.

Olvasson tovább!

Pert vesztett az OTP: devizahitel kezelési költsége nem lehet devizában

2012.01.25. 15:33 | jackyll | 42 komment

Érdekes devizahitelmaffiaügyi fejleményre hívta fel figyelmünket egy kedves olvasónk. Első fokon pert vesztett az OTP egy devizahitelessel szemben, miután a bíróság megállapította, hogy kezelési költséget nem lehet devizában számolni:

A Békés Megyei Bíróságon K. Á. és K.R.H. az OTP és Kereskedelmi Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. ellen szerződés érvénytelenségének megállapítása iránt indított pert, melyben 2011. december 8-án nem jogerős ítélet született. A polgári peres eljárás 2010. december 29. napján indult. Az ítéletben a megyei bíróság megállapította, hogy a felperesek és a OTP Jelzálogbank Zrt. között létrejött kölcsönszerződésnek semmis az a rendelkezése, mely szerint az adósok tudomásul veszik, hogy a szerződés alapján nyújtott kölcsön, annak ügyleti kamata és kezelési költsége, valamint a késedelmi kamat és az egyéb költségek a folyósítást követően devizában kerülnek megállapításra.

Olvasson tovább!

Támadásba lendül a Földhivatal is

2012.01.25. 14:44 | jackyll | 271 komment

Öröm látni, hogy minden napra jut egy újabb módszer a lakosság szénnészipolyozására. Meneküljön, akinek még bármi van a nevén!

Látom, hogy mindenhonnan pénzt próbál szerezni az állam a lakosságtól (most a legújabb kísérlet a rendszámcsere akció), hol burkoltan, hol nem, de azért a Szombathelyi Körzeti Földhivatal már kissé polgárpukkasztó módon teszi ezt. A mellékelt levelet a minap kaptam, „kertszomszédaimmal” egyetemben. Nem túl barátságos módon beidéznek- minden előzmény nélkül, mint aki bűnt követett el- egy adott időpontra, óra percre -a levélből töröltem – és közlik, hogy fellebbezésnek helye nincs.

Olvasson tovább!

Már a Gore-tek kamásli sem a régi

2012.01.25. 14:13 | jackyll | 52 komment

A túrafelszereléseket is elérte az olcsósítás. Anita egy a sajátjához hasonló kamáslit szeretett volna venni, de az új modell már csak nyomokban tartalmaz nem azonnal benedvesedő anyagot:

A lenti levelet január 10-én írtam a Mountex Kft-nek, akik még arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább egy mondatban lerázzanak, nem hogy esetleg érdemben foglalkozzanak a problémával amire felhívtam a figyelmüket, hogy az általuk forgalmazott Trekmates Gore-Tex-ként árult kamásli a vevők megtévesztése és átverése, hiszen a kamáslinak csak egy része van Gore-Tex anyagból, a fennmaradó rész viszont abszolút nem szellőzik, sőt egyenesen befülled, így gyakorlatilag használhatatlan, hiszen így teljesen diszkomfortossá válik a viselése. Azért 11.000 Ft-ért és a vevő orra előtt mézesmadzagként elhúzott Gore-Tex anyagtól ennél jóval többet várna az ember. Nem szellőző kamáslit ennek az összegnek már a töredékéért is lehet kapni.

Olvasson tovább!

Fantomtartozás a Diginél

2012.01.25. 13:23 | jackyll | 39 komment

A robotok nemsokára kénytelenek lesznek átvenni a követelésbehajtás funkcióját is a nem túl hatékony emberektől. Hába értesítik a rég felmondott ügyfeleket egyszer már sztornózott hibás számlákról, ha azok potom 35 km-es utazásokkal, mindenféle szedett-vedett papírokkal kimosakodják magukat.

Az elmúlt napokban olyan inkorrekt és becstelen eljárás ért a Digi Kft. részéről, hogy azt kénytelen vagyok megosztani Önökkel és a közösséggel. Kezdem az elején, ami bizony több éve volt már:

Olvasson tovább!

Szerz. folyt. köv. jogcímen számláz az adatvámpír

2012.01.23. 14:20 | jackyll | 75 komment

Folytatódik az össznépi telefonkönyvezés. Mai versenyzőnk a magyarcegadattar.com címen gyűjti az adatokat szorgalmasan, aztán 45 ezer forintot számláz ki érte boldog-boldogtalannak. Egyszer biztos megunja, ahhoz viszont az kellene, hogy senki ne fizessen neki.

Újabb telefonkönyv csaló! A lent említett cég kéretlenül küld számlát valami cégadattár szerz.folyt.köv. jogcímen potom bruttó 45720 forintért. Persze szokás szerint az ügyfélszolgálaton nem érhető el senki. (mellékletben a számla)

Mégsem emelt árat trükkösen a BKV

2012.01.23. 11:25 | jackyll | 95 komment

Múltheti posztunkban naiv ügyfél Budapest határában mit sem sejtő utasokat marcangoló ellenőröket vizualizált. A valóság a BKV szerint ellenben az, hogy egy önkormányzati rendeletnek köszönhetően nem büntetik azokat, akik a hagyományos környéki+Budapest-bérlet párossal közlekednek.

Tisztelt Tékozló Homár blog! A blogon január 19-én „Trükkösen emel árat a BKV” című bejegyzéssel kapcsolatban felhívjuk a figyelmét a következőkre:

A január 1-jei szakaszhatár-változásokkal kapcsolatban minden érintett buszvonal járművein A3-as méretű, térképpel ellátott tájékoztató anyagot helyeztünk ki a két ünnep között. Ugyanilyen módon minden érintett járat mindkét végállomásán, ezen kívül az érintett megállókban (mind a régi, mind az új szakaszhatáron) szintén felhívtuk a figyelmet a szakaszhatár-változásokra. December 29-én sajtóközleményben is felhívtuk a figyelmet a változásra, amelyről ezáltal minden számottevő nyomtatott sajtóorgánum és az elektronikus média is hírt adott.

Olvasson tovább!

Nem sikerült kiírtani a Magyar Köztársaságot!

2012.01.23. 00:01 | jackyll | 303 komment

Tapintatlan magyarságtudatlanságáról tesz tanubizonyságot a Belügyminisztérium immár 3. hete. Az idén kiadott útlevelek ugyanis egyáltalán nem tükrözik az Alkotmányban Alaptörvényben meghatározott elnevezést. Lehet, hogy Dr. Schmitt Pál aláírása miatt érvénytelen az egész? Naiv állampolgár megtört:

Tisztelt Belügyminisztérium! A mai napon (2012-01-20) rendkívül szomorúan vettem tudomásul a frissen átvett útlevelem kapcsán, hogy bár mind az igénylés, mind az átvétel már 2012-ben történt, a MAGYAR KÖZTÁRSÁG mint országunk megnevezése ugyanolyan állapotban megtalálható a borítón. Különös szomorúsággal tölt el, hogy amíg pártunk és kormányunk, valamint a nép akarata érvényesülni tud az ország határainak átlépésekor minden táblán, addig Önök a minisztériumon belül képtelenek a legalsóbb szintekig érvényesíteni a népkaratot.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása