Tékozló Homár

Majdnem elöntötte őket a szennyvíz

2013.01.07. 14:26 | jackyll | 306 komment

Lotskyék gyanút fogtak, amikor újonnan épített lakásukban 2 hónapig tartott a fűtés beüzemelése. Jobban körülnéztek, és találtak még jó néhány hiányosságot, anyagspórolást és anomáliát. Ezekből egyetlen komolyabb dolgot sikerült megjavíttatniuk: a visszafelé folyó szennyvízcsatornát.

2012. márciusában, fél év lakáskeresés után végre rátaláltunk arra a lakásra, ahol a következő legalább 20 évünket el tudtuk képzelni.  A lakást, ami akkor épült, több alkalommal is megnéztük, mert nem szerettük volna, ha a beköltözés után kellemetlen meglepetések érnek bennünket. Valamit elszúrhattunk, mert a kellemetlen meglepetések csak jöttek, és jöttek.

Az adás-vételi szerződés szerint egy kulcsrakész házba költöztünk be. Ehhez képest hiányzott a termosztát, és a gázkazán sem volt beüzemelve. A Kivitelezőt, a Dudi Invest Kft egyik ügyvezetőjét, két hónapon keresztül hívogattam telefonon, és minden alkalommal udvariasan megkértem, hogy legyen szíves pótolni ezt a hiányosságot, mert nem szeretnénk fűtés nélkül maradni. Két hónap elteltével végre megtörtént a fűtés beüzemelése, ám akkor meg 10 000 Ft-ot akart kérni a kazán garanciajegyéért cserébe, aminek a kifizetését megtagadtam, így a garanciajegyet nem kaptuk meg.

A beköltözést követően szembesültünk vele, hogy a födémszerkezet az előírt beton szerkezet helyett mindössze csak egy könnyűszerkezet gipszkartonnal, betongerendák helyett fagerendákkal és az építési engedélyezési tervben rögzítettekhez képest jóval silányabb minőségű szigeteléssel. Emiatt a felső szint hihetetlenül gyorsan kihűl, és a padlásajtón keresztül áramló hideg határozottan érezhető. Igen, lehet, hogy mi voltunk a naivak, hogy ezt nem ellenőriztük korábban, de ki gondolta volna, hogy egy építési vállalkozó, aki a válság ellenére is folyamatosan indítja a projektjeit (pl. a vecsési Újvilág Lakópark első és második üteme is az ő beruházásának az eredménye), az képes ilyen arcátlan, pénzhajhász átverésre.

A helyreállítást, illetve kártérítést követelő levelekre nem válaszol, a személyes találkozást kategórikusan elutasítja. Sajnos a kivitelező konfliktuskezelési stílusa meglehetősen passzív-agresszív: amíg  nincs nála a teljes vételár mindent megígér, a leggyakrabban használt mondata a „tudja, hogy én mindenben segítek”, majd a teljes vételár kézhezvételét követően a kisebb hibákat, illetve azokat, amik neki nem kerülnek nagyobb összegbe, elhárítja, de a nagyobb horderejű problémák esetében húzza az időt: egyszerűen elérhetetlenné válik: nem veszi fel a telefont, vagy megpróbálja valamilyen átlátszó indokkal megmagyarázni, miért is hagyjuk őt békén. Sajnos az eszköztárába tartozik a rágalmazás, és az egymás ellen történő kijátszás is, amit az önkormányzat építési osztályával, a szomszédunkkal és a férjemmel szemben is tapasztaltam már.

Persze vannak kevésbé komoly, de bosszantó hibák is: a kerítést és a korlátok deszkáit tartó lécek gyenge csavarokkal lettek rögzítve, emiatt azok folyamatosan eltörnek. A beltéri ajtók tokjait ferdén szerelték be, így csukott állapotban is akár 1 cm-es rés van az ajtó és a tok között bizonyos pontokon. A padlásfeljárónál lehajtható létra volt, amikor az önkormányzat építési osztálya átvette a lakást, ám mire beköltöztünk, ez eltűnt.  A nappaliban a kisméretű radiátorok nem képesek a levegőt 22 foknál melegebbre felfűteni, nincsenek belső ablakpárkányok, a házról körben hiányzik a lábazat, a járda helyett valami szürke, hulladék kődarát kaptunk stb.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy egy nagyobb hibát két hónap könyörgés után megjavíttatott az alvállalkozójával: a csatornarendszer a ház felé lejtett, így azt újra ki kellett ásni, az alapot egy darabon kivésni és megemelni az egészet, hogy az utcai főcsatorna felé lejtsen. Két napra ki kellett költöznünk a lakásból, de még ez is jobb, mint ha elönt bennünket a szennyvíz, mint ahogy az egy másik általa épített lakás esetében történt. Mindezek mellett egyetlen kifizetett forintunkról sem kaptunk számlát, pedig az udvarba, aranyáron szállított termőföldet is nekünk kellett megfizetni.

Hogy miért írtam meg ezt a bejegyzést? Tudom, hogy ettől nem lesz jobb minőségű a lakásunk. Úgy gondolom, ha lesz valaki, aki a Dudi Invest Kft által épített egyik lakást tervezi megvenni, és az írásom nyomán jobban odafigyel a részletekre, esetleg műszaki ellenőrrel veszi át a lakását, és ezáltal kevesebb bosszúságban lesz része, már megérte.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 08:39:06

@helianthus: már én kérek elnézést, de a házimunka csak a nevébe az. A munka az, amiből élsz, amivel pénzet keresel. A ház körüli baszkodás az csak hobbi, meg pótcselekvés.

Nemár agyat növesszünk, meg kitüntessünk az állagmegőrzéssért :)

Manyecska 2013.01.08. 08:40:17

@Rosszindulatú Vászka:!! baszki, Angyalföldön a panelban valami barom csirkét vágott ÉLŐT ! minden pénteken, anyám ott dolgozott..:D:((( :D

Manyecska 2013.01.08. 08:41:26

@venszivar: én azt nem értem akik előszeretettel ugatnak hogy kutya lakásba nem való mért nem ugatnak: ember panelba nem való??:))@Manyecska: már úgy értem, nem a lakásban, a parkban vágta, mindenki élvezte!!:D

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 08:43:36

@Manyecska: vallásszabaccság van nem? De. Naugye :D

helianthus 2013.01.08. 08:44:54

@Rosszindulatú Vászka: hobbi? pótcselekvés? noooormális? Na komám jöhetsz hozzám két hétre hobbizni meg pótcselekedni, osztán átbeszéljük ezt a dolgot. J

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.08. 08:45:18

@helianthus: Felújításra szoruló lakás is ugyanez :D

@Manyecska: Én sem tartanék lakásban kutyát, tacsit se nagyon. (Annál kisebb meg nem kutya). Macskatartással se értek egyet, csak az asszonyt úgysem beszélem le róla :)

@Rosszindulatú Vászka: Ha meg a hobbiddal keresel pénzt, az priceless :D

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 08:45:25

@Manyecska: vannak a panelba sokkal furcsább népségek, mint azok a vudus niggák. Simán. Én bisztos nem kötnék beléjük.

Manyecska 2013.01.08. 08:45:49

@Rosszindulatú Vászka: eskü.. gondolom levitt egy lavrot amibe a vért folyatta oszt nyissz.. :D:O de volt kárálás rendesen. Nem is értem!! :)

helianthus 2013.01.08. 08:46:31

@hagyma: egyenesen előre. Tart. Az mind1, hogy szakadék van-e előtte vagy hegy, megküzd vele. :D Kérdeztem már, de nem tudom kaptam-e választ. Anyukád megkapta-e a karácsonyi lapodat?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.08. 08:48:07

@Manyecska: Megfizethetetlen, na, úgy jobb? :D

Amúgy láttam konkrét az erkélyen disznóvágóst is.

@helianthus: A szakadékba zuhanni fog, a hegyen szétkenődik. Over.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 08:48:37

@helianthus: tik annyira rendetlenek meg koszosak vagytok, hogy akkora cselendzs az a kis rend?

Nohiszen :D

Csaxólok, hogy barkácsolásba nem vagyok toppon. Meg kertészkedésbe se. Ellembe bármijen témába tudok tanácsot adni tét nélkül. Ja meg csak két szerszámhoz értek, miszerint talicska, meg a kalapács.

helianthus 2013.01.08. 08:49:56

@ColT: de annál legalább a reményed megvan, hogy egyszer befejezed. Nekem reményem sincs, hogy mondjuk jövő nyáron nem nő a fű. Bár tavaly szépen kiégett már tavasszal, szóval nem kellett fűnyírással tölteni túl sok időt. De nehogy panaszkodásnak vedd, én imádom ezt az életformát, már most be vagyok zsongva, hogy mindjárt tavasz és mehet a virágoskertbe matatni. Az más kérdés, hogy több időt igényelne, mint amennyit rá tudok fordítani, szóval nem jól fésült angol pázsitom van, hanem csak pitypanggal diszített füvem, de lesz@rom.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 08:51:21

@Manyecska: van egy Vladimir Kaminer novella, amibe a szomszéd lakó elütörr szarvast bont a bérházba a lakásba, hogy húzza a véres csíkot a kocsiból végig a lépcsőházba, mikor vonszolja a dögöt, hogy másnap jönnek a kommandósok darabolt hullát keresni. Persze az Berlin, nem Butapest.

Manyecska 2013.01.08. 08:52:31

@ColT: meg hát. csóri disznó, erkélyen?? :( hová menekült?:D a szárító alatt kergetőztek a böllérrel? Na, mennyünk dolgozni. Én speciel nem a hobbimból élek ugye:D..

helianthus 2013.01.08. 08:52:56

@Rosszindulatú Vászka: Ahogy fentebb írtam, "több időt igényelne, mint amennyit rá tudok fordítani," dolgozó emberként, szvsz néha úgy néz ki, mintha lakatlan lenne a ház, de aztán megemberelem magam és rendbe vágom. Nem mellesleg egyedül uralom a birtokot, ami saját tulajdonomban áll, bár tagadhatatlan, hogy a kuttyok sokat segítenek, bárhová bármikos ásnak gödröt, ha úgy gondolják, akkor a frissen ültetett virágokat is szívesen átültetik. ?)

Manyecska 2013.01.08. 08:53:58

@ColT: azok csak alszanak nem halottak:))

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 08:56:34

@helianthus: a virág hüjeség. Amit nem lehet megenni, az haszontalanság. Meg kell tanulni meglátni az éteri szépséget a hagymába és a krumpliba is.

helianthus 2013.01.08. 08:58:07

@Rosszindulatú Vászka: a virág nem hülyeség. És erről nem nyitok vitát. Puntukuntum.

Manyecska 2013.01.08. 08:58:32

@Rosszindulatú Vászka: :)) leesett..azok jó arcok, kár hogy időszakosan elmebaj jeleit mutathatják..

Manyecska 2013.01.08. 09:00:01

@Rosszindulatú Vászka: de b@szki, olyanok mint a nagyszüleim, a föld alatt van mindkettő!! /R.I.P./

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 09:00:08

@helianthus: értettem. Kérek engedéjt meghunyászkodni és a véleménycserét abszolválni legitt, rögvest üstvöllést!

U.i.:
www.google.hu/images?q=hagymavir%C3%A1g&oe=utf-8&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&client=firefox-a&hl=hu&spell=1

Manyecska 2013.01.08. 09:05:49

Lehet virágot enni is, más kérdés ki szereti? hallottam ilyen baromságról. Mondjuk jobb mint a jövő beharangozott fehérjeforrása: a rovarok..:)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.08. 09:06:02

@Manyecska: Hát, vágni általába' élő csirkét szoktak.

Manyecska 2013.01.08. 09:07:26

@agresszív kismalac: ajj, úgyértem pl. nem belezték, vagy hasonló, mer az is jó meló eccer véletlen bontatlan csirkét vettem:(:D tiszta jó hogy dolgoztam kórházban..

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.01.08. 09:07:47

@Rosszindulatú Vászka: a virágot is meg lehet ám enni, szal multifunkcionális. sőt, ha belegondolok, mindent meg lehet enni!

@helianthus: na mostan irigyellek, mer én meg nagy paraszt vagyok ám, csak nincs kertem ahun matassak. pedig matatnék tisztességgel ha vóna hun.

Manyecska 2013.01.08. 09:28:33

@Rosszindulatú Vászka: szóljál, mi barkácsolós nép vagyunk, megyünk!:)
Jut eszembe a kertészkedésről volt egy ismerősöm, a pitypangokat egyesével húzkodta ki a földből! amikor sárgállottak:)))) neje allergiás volt a darázsra gondolom azér./ Állítólag alsógatyában szerette művelni a szomszédok nagy örömére!:D/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.08. 09:32:45

@Rosszindulatú Vászka: Zsír :D
A sarlóhoz nem értesz? :D

@helianthus: Ennyi, ha szereted, csináld :)
Meg tarts kecskét, fűnyírás megoldva :D

@Manyecska: Rá van kényszerítve az ember...
...meg most csináltam félszar halogénizzóból párologtatót (a melóhelyen a tűzjelző miatt nem lehet gyertyával). Na ilyet nem kapsz boltba.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.08. 09:33:54

@Manyecska: :D Egy jobb gyesznó el se fér a panel erkélyén :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.08. 09:34:56

@helianthus: Nagy Bandónak volt egy ilyen akciója, amikor műsor közben megette a cserepes levelét, hogy "Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!" :D:D:D:D

SarahConnor 2013.01.08. 09:54:32

Rejtély, hogy mit értesz az alatt, hogy több alkalommal is megnézted a lakást. Hogy kicsi a radiátor, ferde az ajtó, nincs ablakpárkány, bejön a hideg, ezek elsőre is láthatóak. Lakást nézni amúgy is hozzáértővel megy az ember, az kiszúrja, hogy szarságokból építették.
A szennyvízelvezetőn kívül mindegyiket ki lehetett volna szúrni.
Számla nélkül meg egy dezodort se veszek, nemhogy lakást.

Egy dohányzóasztalt is nagyobb tudományossággal választ ki az ember, mint te a lakásodat... és valami azt súgja, az az át nem vett garanciajegy is hiányozni fog még.

Manyecska 2013.01.08. 09:56:00

Leginkább egy statikust kellett volna, ugye!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.08. 09:56:16

@hagyma: Egyik kollega most telefonál a szemetes céggel, és azon küzd velük, hogy higgyék már el, hogy befizetik egyben a ház szemétszállítását, mert két lakásos házról van szó.

Na, egy közös képviselő pont ezt csinálja helyetted. Itthon nagyon tuti, mert itt általában kell küzdeni a szolgáltatókkal.

Manyecska 2013.01.08. 09:57:18

@ColT: hát ez mondjuk igaz, min. száz kg /a vágósúly/, ha még ugrál is rajta négy lábbal az 4x-se!:P

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.08. 10:19:21

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: "amíg a porontjokat ki nem ebrudalom a házbul"

Aztán meg azért kell a városban maradni, hogy egy órán belül kiérjen a mentő, meg a reumatológia is közelebb van.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.01.08. 10:24:03

@atpijkamo: ehh, meghalunk mink orvosi segítség nélkül is! :D ha leesek a hegygerincről, maj ügyelek, hogy a mélyebb szakadék felé guruljak :)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.08. 10:40:12

@Rosszindulatú Vászka: Nodenode Váseny úr. Érd miért ciki? Én ott akartam lakni, mert óccsó a külsős bérlet. Nem sikerült, máshol lakom. Fával fűtök. Nem, nem érek rá, de tényleg olcsóbb és tökre romantikus. Nem is beszélve arról, hogy áramszünet esetén is múkodik, nem úgy, mint a kombicirkóvízmelegítős nemtommi (ami tud padlófűtést, csak nem használjuk) a fürdőszobában, ami a múltkori nyolcórás áramszünetkor persze szabadságolta magát. Micsoda paraszti romantika volt, a négy gázrózsán négy nagy lábasban melegítettük a fürdővizet, előtte meg a vacsorát is, merthogy mikró se vót, de ez nem tartozik ide, de szép volt, gyertyafényes vacsora, ésatöbbi.
Hidegben aludni egészségesebb, mint huszonsokban. Aztmondják, 18°C körül ideális.
Reggel meg felkelünk, készülődünk és megyünk, csak hétvégén van, hogy begyújtunk délelőtt. Mert amúgy este. Tavaly február elejétől szezonvégig, ill. idén begyújtástól jan. elejéig 25 mázsa fa ment el. 50 ezer forint értékben. Majdnem egy fűtési szezon. Szerintem lehetne rosszabb is és bőven megéri a fáradságot. =)
Különben is, hogy a viharba sütnék gesztenyét a radiátoron, hát gondolkozzámán. =D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.08. 10:44:51

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Hát fatüzelésnél hogy a viharba pötyögném be az ipodon délben, hogy 22 fok legyen a lakásban, mire négyre hazaérek?

(Megfejtés: fatüzelésnél a lakájnak küldöm az üzit. Városban: személyi asszisztensnek.)

Manyecska 2013.01.08. 10:52:04

Miér, miért, mert kurva sok a cigány arra, azér!!
:D

venszivar 2013.01.08. 11:02:47

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Mint írtam van városban lakásom + házam + tanyám, tehát igazán tudom ill. azt hiszem, hogy hol miért jobb vagy itt ill. ott mi a nehézség máshol meg mi a könnyebbség... de nehogy már bedumáld, hogy egy púposnak jó, mert olyan szinte csak neki van. Érd 80%-a, IGENIS egy falu! Se aszfaltos járda, se út, kb.75-80%-ba stb.- stb. Most ennyi.

helianthus 2013.01.08. 11:11:45

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: ó, hát ebből ne csinálj problémát. Mikor jössz? Nálam a március 15 az első rituális kertészkedő nap, ha esik, ha fúj. Mivelhogy akkor otthon vagyok és az már tavasznak számít. :)

@ColT: tudod mióta gondolkodok ilyesmin? Csak télire nem tudom mit csinálja szegény jósszággal, kéne neki egy akol, meg szalma meg ilyenek.

venszivar 2013.01.08. 11:15:18

@Norbert Tárkányi: tegnap istenítetted Érdet, ami nem baj. De a számításaid már erősen nem valósak! 3-4-en kétségeinket fejeztük ki, de úgy eltűntél, mint karácsony után 4kakasom, 20 tyúkom + 2 gidám a bográcsban, kondérban.
Ez nem szép tőlled. Benyögsz valamilyen dezinfót, majd lelépsz...ja hisz érdi vagy.:)))

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.01.08. 11:19:40

@venszivar: megnéztem, négymilláért már lehet kapni valami kövesút melletti telket valahun kint ripityomban. hogy mennyira vonzó a laposban lakni három árva bokor mellett, az már más kérdés, de hát mindenkinek más teccik.

@helianthus: figyi, szőlőt metszeni tudok, ha esetleg!

Manyecska 2013.01.08. 11:24:48

Telket igen, de hogy gáz, víz, csatorna nincs bevezetve azt is borítékolnám:)!

2013.01.08. 11:26:42

az volt már hogy új építésű lakást nem veszünk ? Ha igen, akkor én nem mondanám.

venszivar 2013.01.08. 11:31:57

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Mekkora? Víz? Villany? Gáz? Építkezés s ott lakni sárba hóba... De onnan mivel jár s HOVA dolgozni? Gyerekeknek hol az ovi, majd a suli! 2 felnő + 2 gyerkőcnél min. kell két kocsi, 1-2 motor, 2-3 bicikli.
Én azt írtam, hogy a városi lakásom kiadásainak, legalább a háromszorosa, ha a VÁROSSZÉLI házban élek! Időben is több áldozat, de sok szép s értékelhető előnye is van... PÉNZPÉNZPÉMZ, ami kell a "luxushoz". Van pár telkem Érden eladó, várom a vevőket...:)))

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.08. 11:43:12

@venszivar: És? Nem mellesleg nem kérdezett senki.
Éltem húsz évet egy olyan városban, ahol az utak 50%-a nincs aszfaltozva.
Most egy olyan falu külterületén élek a semmi közepén, ahol a vízben több az arzén, mint a hidrogén. Szomszéd se nagyon van, nem hogy aszfalt.
Érdet nem ismerem, amikor költöztem, néztem a térképet, mik vannak a legközelebb Bp-hez, és tetszett a fekvése. Hogy az utak milyenek, kit érdekel? Nincs autóm.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.08. 11:46:16

@venszivar: "2 felnő + 2 gyerkőcnél min. kell két kocsi, 1-2 motor, 2-3 bicikli."
Aztakurva, hol élsz te? =D De most komolyan?
Nagyon sikeres ember lehetsz. =P =P
És remélem, nem baj, ha nem szégyellem el magam. =)
Áldás, békesség!

helianthus 2013.01.08. 11:47:08

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): "a vízben több az arzén," esetleg Békés megye, Viharsarok környéke?

Manyecska 2013.01.08. 11:48:39

Görkori a gyerekeknek, gördeszka anyósnak,..apjuk f..szát:D!!!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.01.08. 11:50:19

@Manyecska: hát akad olyan is :www.ingatlanbazar.hu/HU/Erd-Erd-kisterseg-ingatlan-telek-993-m2-3500000-Ft/6219260

de hogy hol a picsába van, azt nem tom, falusi vagyok!

@venszivar:
lásd fentebb. én szívesen laknék tanyán kint a pecsába, csak nem vagyok elég gazdag hozzá. mer nincs terepjáróm meg inasom, aki hozza-viszi a kölykeket iskolába, edzésre anyámkínjára, ugye. marad a városi szopacs.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.08. 12:13:46

@Szenthomárság, kifizeti a régészt: oh ember te a feminabol okosodol?
nem vetted meg eszre, hogy a Magyar "ujsagirok" tendenciozus irasai arra iranyulnak, hogy amerikaban mindenki hulye
leirjak a baromsagot
a hozzaszolok rejszolnak, hogy OK itt eleg szar, de tessek, amerikban mindenki hulye es jokat rohogve behuzzak a nagyfroccsot es elegedetten bofognek

venszivar 2013.01.08. 12:17:54

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Miért vagy ennyire feszült? "Az" eddig az én reszortom volt.:D Messze nem vagyok olyan sikeres..., mint szeretnék.

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: én sem írtam mást, pénz, sok pénz kell ahhoz, hogy..., ki mit gondol jónak, szépnek, praktikusnak, neki megfelelőnek azt meg is tudja teremteni,valósítani. no én erről többet beszéltem, mint kellett volna.

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 12:23:05

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): nem úgy ciki. Okoskodó önfényezés esetébe, mint a legjobb saját döntést, mert mindenki más hüje, brillírozva előadni, na az a ciki (lsd. fenntebb).

Amúgy van sok-sok év cserépkájhás tapasztalatom. Rettentő körülményes, kényelmetlen, de a legjobban azt utáltam, hogy nincs egyenletes hőmérséklet a laktérbe, ezért sokat fáztam (teccikérteni, fáztam hehe).

venszivar 2013.01.08. 13:05:04

@Rosszindulatú Vászka: te szerencsétlen
a Háry tivadarnak bezzeg nem ugatsz. remélem azért vagy ennyire féloldalas, mert túl vagy pár agyvérzésen, akkor érthető, lenne :)))

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.08. 13:19:17

@venszivar: Mert olyan hülye vagyok, hogy mindent magamra veszek. Ne haragudj, ha megsértettelek, bocsánat. Komolyan. =)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.08. 13:21:32

@helianthus: Neeem, budapesti agglomeráció. De odahaza (alföldközepe) sem jobb a helyzet, ugye már párszor elregéltem, hogy elhanyagolt panelház, a víz vascsövön jön és olyan sárga, mint a húsleves. És pesti víz után ivva/iszva, izé, hogyismondják, szóval határozottan algaszerű és nem oltja a szomjat.

venszivar 2013.01.08. 13:25:11

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): semmi baj! nem sértettél meg, nincs miért! látom nagyon ráérsz..., dugd inkább sixxet! rég óta nem sikerült? Oszt mi lehet az oka? tán tudod a választ.:)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.08. 13:29:15

@Rosszindulatú Vászka: Ja, hát igen, a hőmérséklet itt is a kályhától való távolsággal csökken. Szerencsére kicsi a házikó, úgyhogy nem vészes. Megszoktuk. Jó. =)

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 13:35:08

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): hát van bája, meg szép is, meg gemütlih, az tényvalóság. Lehet szeretni. Nekem már elmúlt :)

helianthus 2013.01.08. 14:31:26

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): aha. Én Békésben éltem olyan helyen, ahol arzénosabb volt a megengedett határértéknél, de több nemzedék felnőtt rajta vígan, szóval nem paráztam. :D

Rosszindulatú Vászka 2013.01.08. 14:39:06

@helianthus: monnyuk kissé fals az adat, mert az EU-s érték, amit mink is használunk, csak nem eszünk annyi tengeri herkentyűt, mint a nálunk szerencsésebb ország lakói és lényegesen kevesebbet, mint a tengerrel rendelkező népek, szal eléggé ebenguba arra parázni.

Szenthomárság 2013.01.08. 15:07:29

@hagyma: ezt dobta ki a gugli elsőre, de van ott még sok száz.
persze nyilván mind hazudik, hiszen amerikában minden tökéletes.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.01.08. 16:03:06

@helianthus: De nem is ettek napi 1 kiló arzénmérgezett tengeri dögöt! Külföldiek, hülyék és újszülöttek kedvéért: alig van olyan kút, aminek ártalmas lenne a vize az arzéntartalom miatt. Az egész hajcihő 2 ok miatt van:
1. Valami tiszta forgalomnövekedésre a vizes lobbinak is szüksége van, hogy teljesítsék a misztikus gazdasági növekedés-isten dogmáit, ha az emberek nem isznak többet? Palackozással, meg ezerkilométeres vezetékekkel.
2. Az Európát övező tengerek, sőt a világóceán is annyira mérgezett már a sok ipari szennyvíz miatt arzénnal, hogy aki sok tengeri halat eszik, az valóban nem kap szív-érrendszeri megbetegedést, mert elpusztul áttétes bőrrákban. Ha valaki még erre ráiszik (nagy arzéntartalmú vizet), az kb. olyan, mint a dohányzó azbesztózisos. A tengeri halak arzéntartalmát nem lehet korlátozni, attól szétbomlana az EU, marad a víz-szabvány irreális szigorítsa, ami (lásd 1.) dupla haszon. Egyeseknek.
Mi, tengeri halat és egyéb dögöket alig fogyasztó magyarok viszont kettesek vagyunk.
Na megyek, megrakom a kazánt, hogy jó meleg legyen a padlófűtéstől!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.01.08. 16:05:18

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): 5 gyerekkel is elég 1 mikrobusz meg néhány bringa, a robogót le is tettem régen, bár amíg Józsán laktunk, praktikus volt nyáron.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.08. 16:44:41

@Szenthomárság: ah, arrol szo nincs
nem magyarorszag ez, itt hulyek elnek
nade, mondjuk az egyikkel kapcsolatban
eleve ugye elnokvalasztas volt itt, amit osszekotnek ezzel azzal
magyaran pl Te elmegy valasztani, hogy bajnai-gyurcsanyi, vagy orban
ezt kitoltod, de van ott meg 34 kerdes
pl ki legyen a vegrehajtok fonoke hevesvezekenyben
kis jozsi
nagy bela
vagy cso bence
ha mar ott vagy szavazol
beixeled cso bencet, mert pl az van az elso helyen meg ki nem szarja le
nade
a papirok meg elkeszultek mielott cso bence eldobta a kanalat es valamelyik burokrata elfelejtette kihuzni
ezek utan cso bence nyer hevesvezekenyben
ettol meg nem minden Heves megyei lakos hulye, csak nincs jelentosege
roviden
adminisztarcios hiba, amibol le lehet vezetni, hgoy minden amerikai hulye
ennyi
orulok ha segithettem:)

Aureliano Buendía 2013.01.08. 18:24:57

bezzeg Edélél ilyen nem nem fordulhatott volna elő?:D

Aureliano Buendía 2013.01.08. 18:27:57

@ColT: van géméled?
@Manyecska: karolyi haveromék mesélték, hogy egy pesti csaj átköltözött a barátjához Nagykárolyba. Csak nem voltak körültekintőek, mikor albérletet kerestek, és hát a cigányos blokkban sikerült kivenni egy kecót (nem para, ott kicsit más a helyük a társadalomban). Egyik reggel lovat látott az erkélyen:D

Norbert Tárkányi 2013.01.08. 20:06:11

@venszivar:

Nem tűntem el csak reggel 8 és du. 17 között dolgozok internetmentes helyen. Várom a kérdéseidet. Kétséged ne legyen, minden szám valós. Építkezést illetőleg nem feltételenül kell mindjárt "kivitelezőhöz" rohanni, magunk is építhetünk. Persze koránt sem egyszerűen mint régen.

Norbert Tárkányi 2013.01.08. 20:07:36

@dani27bpbp: sajnos igen, ez a hátrány. Autó létszükséglet. Bár én viszonylag sokat sétálok, de valós hogy a bolt is fél óra séta úgymint a buszmeg.

Norbert Tárkányi 2013.01.08. 20:08:58

@Szenthomárság: ennél már csak az a rosszabb amikor a vidékieket parasztnak tartják.

Mylady 2013.01.08. 20:09:00

@Rosszindulatú Vászka: @Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Tévedés. Az a vidék már az én gyerekkoromban (hetvenes-nyolcvanas évek) is veszélyeztetett volt. Időnként fellángoltak mindenféle aktivisták, hivatalok és olyankor pl volt olyan, hogy lajtoskocsiból osztották hetekig a vizet. (Hálistennek nálunk nem, csak a szomszédos falvakban)
Aztán elcsendesült pár évre a dolog.

(Én egyébként szerettem, kellemes, kicsit édeskés íze volt a víznek. Nem olyan jellegtelen klóros, mint a fővárosban.)

Amire ti gondoltok, az mostanában van, az EU miatt. De most olyan szintre lecsökkentették az engedélyezett határértéket, hogy a fél ország bekerült a problémás területek közé.

Norbert Tárkányi 2013.01.08. 20:20:34

@Rosszindulatú Vászka:
fapadosnak nem nevezném, inkább teljesen átlagosnak. Természetesen nem csak fával fűtünk éjszaka gáz megy mert én éjszaka biztosan nem kelek fel a tüzre pakolni. Amúgy ha vennéd a fáradtságot és kiszámolnád már láthatnád is hogy egy jelen esetben tárgyalt 84nm2 - 2 szoba, nappali konyha, fürdő, előszoba kialakításnak téglából és cseréptetővel, 6 cm szigeteléssel az össz. anyagköltség 7 - 8 mila. Persze csempéből ne a 20K/nm2 vegyük, illetve ablakból is van 70 - 80K /db áron nem kell 200 pénzért venni. Ehez a melósok bére, a hivatali költségek... stb és kijön. Biztosan nem rosszabb mint egy modern lakóparki (az is lakótelep) összebaszott szar. Ott még gari sincsen. Itt meg ha a melós szarul dolgozik akkor vagy nem fizetem ki vagy újracsináltatom vele és addig nem veszem át a munkát amig nem jó. CSak hát ugye ehez kicsit bele kell ugrani a témába és nem eldobni egy "úgysem értek hozzá" mondattal. Mint a poszt írója is annyi agya nincs hogy megkülönböztessen egy vasbeton és fagrendás födémet akkor vessen magára.

Norbert Tárkányi 2013.01.08. 20:22:23

@ColT: ez csak szokás kérdése, úgy kell vásárolni, hogy ne kelljen hirtelen egy pohár tejföl. Mi kgondoltan egy hétre előre tervezünk kaját is, és e szerint vásárolunk.

Norbert Tárkányi 2013.01.08. 20:23:37

@Rosszindulatú Vászka: javaslom egyébként nézd meg Érd-Parkvárost mennyire ciki. pl. gugli térkép is segít. CSak új ép. családi házak.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.08. 21:26:40

@uraaam: Aki azt mondja, hogy "nem szeretem a vizet", meg "nem vagyok állat, hogy vizet igyak", azt meghajtanám egy kicsit a sivatagban, hogy becsülje a jót. =)

Aureliano Buendía 2013.01.08. 21:31:06

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): azért a kettő nem teljesen ugyanaz. Lakásban nem iszom vizet:)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.01.08. 21:35:59

@uraaam: Szabad asszociáció volt =)
Én amúgy szeretem a vizet. Abból annyit iszom, amennyit a test megkíván. De ha mondjuk szörpöt csinálok? Abból annyit iszom, amennyi VAN. =D (Ezért van mifelénk csak ünnepnapkor meg vendégváráskor üdítő.)

Aureliano Buendía 2013.01.08. 21:45:21

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): :D
Én teás vagyok nagyon, abból kb 1,75-2 liter a napi bevitt menyniség. Hiába van itthon kóla, miegymás. Ha nem jön senki vendégségbe, nem nyitok magamtól.
Volt, hogy ki kellett önteni, mert lejárt a szavatossága:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.09. 00:16:01

@Norbert Tárkányi: colt napi vasarlo
azt hiszi ugy tovabb tart a penze, vagyis ugy olcsobb
pedig pont nem
szocialista orokseg

szombi 2013.01.09. 00:41:22

Valahol meg dícsérik a céges építést, a maszekot meg alázzák:
http://koos.hu/2010/03/22/ismeros-’kivitelezo’-epiti-a-hazamat/

Most akkor melyik?

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2013.01.09. 03:20:02

"A nappaliban a kisméretű radiátorok nem képesek a levegőt 22 foknál melegebbre felfűteni"

Az nem elég? Vagy szaunát akar üzemeltetni a kedves posztoló?

Szenthomárság 2013.01.09. 07:46:12

@hagyma: igaziból nem tudom, hogy te mit is akarsz.
amerikából osztod az észt, hogy itt mindenki mekkora gyökér, ott pedig kolbászból van a kerítés.
A legnagyobb faszságot is megvéded, ha az amerikában történt.
Holott rajtad kívül mindenki tudja, hogy bizony szar dolgok ott is vannak.
de nem, szerinted nincsen.
Amerikainak gondolod magad, de azért csak a magyar blogokon találod meg a lelki békédet.
A hozzászólásod nagy részét egyébként értelmezni sem tudom, pedig a vícián mellett ültem a kisegítő iskolában.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.01.09. 07:51:36

@Mylady: Mondom "van olyan kút".@Norbert Tárkányi: Továbbá olyan kapcsolatot kell a szomszédokkal kialakítani, hogyha kell egy csipet só, ne kelljen autóba ülni.

Egyéves Önkéntes 2013.01.09. 07:52:28

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nekem ha a nagyfaterom nem kapott napi 70 deka filézett aranysügeret és ugyanennyi pesztóban érlelt kardhalat, akkor az egész családot végigverte. Békés megye, hetvenes évekről beszélünk.

@Rosszindulatú Vászka: mitől lenne középkori már a fatüzelés? Olyan fasza cserépkályhám van, hogy mind a tíz ujjad megnyalod, ha megfogod az ajtaját!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.01.09. 07:57:29

@uraaam: Volt egy haverom, ő a szexszel volt így. Kímélte az asszonyt, nem b.gatta...

helianthus 2013.01.09. 08:54:01

@Rosszindulatú Vászka: @Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: kösz az infókat. Ennyire nem voltam képben, de most még annyira sem parázom már, mint amennyire akkor nem paráztam. Hozzáteszem, hogy volt olyan kolléganőm ott, akinek az egész családja 15 éve csak ásványvizen élt, még főzni is abból főztek. Szegényke kicsit defektes is volt, bár talán nem a víztől. ?D

Szenthomárság 2013.01.09. 09:08:37

@helianthus: én Evianban mosok hajat, de én se ettől vagyok defektes!!4négy!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.01.09. 09:11:38

@helianthus: Középkorú és afölötti igényes asszonyok békési falvakban öregecskedő férjüknek képesek voltak hazacipelni az arzénes artézi kútról a vizet, mert abban a dózisban állítólag roboráló, férfierő-fokozó hatása is volt.
Nem tudom, ez mennyire igaz, én két hétig voltam Kétegyházán traktorvezetési gyakorlaton, de az akkor tapasztalt szinte folyamatos harckészségem nem tért el a debreceni vagy a borsodi vízfogyasztás során jelentkező leggyakoribb állapotomtól.
Lehet, hogy lassan vissza kellene térnem? Palackozott arzénes vizet nem lehet kapni?

helianthus 2013.01.09. 11:09:12

@Szenthomárság: és így Londonban is tart a frizurád? Meg napsütésben? És hóesésben?

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: én annyit tudok, hogy régen a nemeseket hozzászoktatták az arzénhoz, mérgezés ellen. Márminthogy adagolták nekik sokáig kis mennyiségben és így hozzászokott a szervezetük. Bár ezt nem nekem közvetlenül mesélték, szóval lehet, hogy csak vidéki legenda. :D

Aureliano Buendía 2013.01.09. 16:58:18

@szombi: te magad, az az igazi:)
@Peti817172M: vagy valamit termeszteni kíván, amihez kel a meleg:)

Dudi Invest Kft 2013.05.13. 13:16:34

A Dudi Invest Kft nevében ezúton szeretnénk néhány mondatban reagálni Lotsky bejegyzésére. A történet írójával szemben mi viszont valós néven! Ugyanis Lotsky nevű vevője a cégünknek soha nem volt! Amennyiben valaki név nélkül ennyi szennyet és hazugságot képes állítani, az csakis őt minősíti. S hogy mindezt milyen okból teszi? Nos, az író következő mondatából ez elég egyértelműnek tűnik, sajnos az irigység és a rosszindulat kirí belőle: „de ki gondolta volna, hogy egy építési vállalkozó, aki a válság ellenére is folyamatosan indítja a projektjeit (pl. a vecsési Újvilág Lakópark első és második üteme is az ő beruházásának az eredménye), az képes ilyen arcátlan, pénzhajhász átverésre.”
Igen, mi folyamatosan építünk, immár hosszú évek óta! Hosszú évek óta UGYAN EZEN A NÉVEN! Mi nem szoktunk csődöt jelenteni egy-egy építkezés után, tehát a vevők bármikor elérhetnek minket, ha esetleg problémájuk adódik. Hiszen több száz elkészült ingatlannál előfordulhat, hogy apró-cseprő hibák vannak. Viszont ezek minden esetben ki lettek javítva! Eddig minden vevőnk el tudott érni minket, szemben Lotskyék állításával: „A helyreállítást, illetve kártérítést követelő levelekre nem válaszol, a személyes találkozást kategórikusan elutasítja.”
Ma, az internetezés világában, amikor egy kattintással bárki és bármi leinformálható, elég hamar kiderülne, ha egy cég valóban ilyen „arcátlanságokat” követne el. Lotskyékon kívül viszont egyetlen hasonló, mocskolódó hozzászólást sem lehet találni! (Lásd pl. Strázsahegyi lakópark fórum)
Több vevőnk már nem először vesz tőlünk ingatlant, azt hiszem ez mindent elmond cégünk kivitelezői munkájáról, hiszen a rosszból senki nem vesz kétszer! A fő szempontunk mindig is az volt, hogy a lehető legjobb minőséget hozzuk ki a legkedvezőbb áron.
S visszatérve Lotskyékhoz: Nem igazán értjük, hogy valaki miért fizetné ki egy ház teljes vételárát, amikor ennyi problémát észlel, mint állítólagosan ők.
1.Nálunk az építkezéseket az ügyfelek a kezdetektől fogva figyelemmel kísérhetik, tehát olyan nem fordulhat elő, amit ők állítanak, hogy utólagosan vették észre a gipszkarton födémet.
2. A radiátorok méretét mindig az előírás határozza meg, légköbméterenkénti hőleadás szerint.
3. Az ajtók nem ferdén lettek beszerelve, hanem az épület mozgása miatt, egy darabig állítani kell rajtuk.
4. Garanciajegyet és számlát minden esetben adunk az ingatlanokhoz!
Kedves „Lotskyék”, próbálják meg levetkőzni a rosszindulatukat és irigységüket, inkább lássák meg az életben a szép és jó dolgokat, meglátják: sokkal boldogabb lesz az életük!
Viszont, amennyiben továbbra is folytatják a cégünk lejáratását, kénytelenek leszünk polgári peres útra terelni az ügyet.
Tisztelettel: Dudi Invest Kft
süti beállítások módosítása