Tékozló Homár

20 perccel korábban zár az okmányiroda

2013.01.29. 13:31 | jackyll | 146 komment

Naiv ügyfél sérelmezte, hogy hiába állt sorba, bőven zárás előtt bezárják az ajtót előtte. Nem is tudta a Homár, hogy Kecskeméten még a Tescóban is van okmányiroda.

2013.01.03-án (csütörtök) délután elmentünk a Kecskeméti Tesco-ban lévő patikába a beteg 7 hónapos kisebbik és az 5 éves nagyobbik lányommal. Ekkor szerettem volna lakcím változtatási ügyben eljárni a Tesco-ban kihelyezett okmányirodában. (Ezt megelőzően érdeklődtem itt időpont foglalási lehetőségről is, azonban sajnos nem jártam sikerrel.) Az okmányiroda ügyfélfogadási ideje kihelyezve a bejáratnál is megtekinthető, ami a következő: Nyitva hétfőtől péntekig 10 - 18 óráig, szombaton és vasárnap pedig 8 - 15 óráig. Ez ellenőrizhető is a több weboldalon is. Sorban állás után 17:42-kor meglepődve tapasztaltuk, hogy a két ügyintéző hölgy becsukta az iroda ajtaját és az addig odaérkező ügyfelekkel kezdtek el foglalkozni (ezt több várakozó ügyféllel együtt is meglepődve tapasztaltuk).

Körülbelül 8-10 perc elteltével 17:52-kor (sajnos pici lányomra már egyre rosszabbul viselte a várakozást), bementem és udvariasan rákérdeztem, hogy megoldható lenne e még az én elintézni való ügyemmel is foglalkozniuk. Ekkor sajnos igen ingerült és agresszív hangvételben az egyik ügyintéző hölgy kioktatott, hogy hiába nincs még 18:00 óra ők már nem foglalkoznak újabb ügyféllel, mivel vegyem tudomásul, hogy a 18:00 órás ügyfélfogadási idő az ő munkaidejüknek a végét jelenti és nem az ügyfélfogadási időben addig odaérkező ügyfelekre vonatkozik. Ezt sajnos meglepően tapasztaltam, mivel az én elgondolásom szerint (tévedés jogát fenntartva), mint minden más esetleges közműveknél, banki szférában, üzletekben, boltban a nyitvatartási idő annyit jelent, hogy (jelen esetben) 18:00-kor bezárják az ajtót és az addig odaérkező ügyfelek igényeit kiszolgálják. Ez azért is furcsa mivel ilyen értelmezés szerint a nyitvatartási idő végén ők felállnak az asztaltól és ezek szerint hazamennek, a folyamatban lévő ügyeket felfüggesztik. Az ügyfél pedig mehet vissza következő napon (valószínűleg sokan szeretnének ilyen munkarendben dolgozni).

Mikor ezt a tudomásomra hozták, szintén udvarias nyugodt hangvétellel kértem valamilyen írásos lehetőséget, esetleges panaszkönyvet, ahova észrevételeimet, a munkafolyamatok javítására tett javaslataimat, esetleges panaszaimat leírhatnám. Ekkor durva hangnemben kijelentette a hölgy, hogy itt náluk ilyen nincs, nem létezik, és forduljak a kecskeméti központi okmányirodához ezzel. Ekkor a másik ügyintéző hölgy is igen agresszíven felém fordult, és közölte velem, hogy reggel óta ott van és annyi a munkája, hogy még enni sem volt ideje, valamint ne akarjak panaszt tenni, mert nincs rá semmi okom.

Természetesen megértem az Ő álláspontjukat is, hogy feltehetően minimálbérét dolgoznak megfeszítve egésznap megállás nélkül, ezzel együtt érzek, azonban felvetődnek bennem kérdések, amikre szeretnék választ kapni a vezetőségtől:

1. Az ügyfélfogadási idő, ha valóban az ügyintézők munkaidejét tartalmazza, akkor ez durva félrevezetés az ügyfelekre nézve, ezért kérem a 18:00 órás ügyfélfogadási idő 17:30-ra változtatását (hiszen jelen esetben egyébként sincs semmi értelme a 18:00 órának), és ez esetben 18:00-kor az ügyintézők haza tudnának menni túlóra nélkül.
2. Felháborítónak tartom, hogy az okmányiroda vezetősége egy 8 órás munkaidő alatt nem ad lehetőséget dolgozóinak még egy tíz perces étkezési szünetre sem, ebédszünetről nem is beszélve (az ott dolgozó hölgy állítása szerint), így valóban kissé ingerültek és kimerültek az ott dolgozó emberek, amit megértek.
3. Sajnos elég furcsának találom, hogy nincs semmilyen könyv, vagy füzet ahova az ügyfelek az esetleges észrevételeiket ott helyben leírhatnák az okmányiroda működésének javítása érdekében (ez nem jelent egyértelműen panaszkönyvet).

Kérem szíves tájékoztatásukat az alábbi észrevételeim, és kérdéseimmel kapcsolatban. A leírtakhoz tanúval tudok szolgálni, amennyiben szükséges lenne.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 18:01:38

@uraaam: persze tok mas a kozalkalmazotti szfera mint a magan
nalunki is kiirjak meddig van sorszam, oszt akkor addig van, de etteremben addig ulsz esete ameddig akarsz, hiaba lenne mar zarora
mondjuk azert rautalo magatartast mutat a szemlyzet, a tavozas osztokelesere egy ido utan

nem mindenkinek van eppen keznel anyuka meg nagyszulo
anyuka melozhat
nagyszulo lehet 2000 km-re, van mikor elkerulhetetlen a dolog
ami nem jo, de ha nem sulyos a betegseg nem kell dramazni, meg jot is tesz egy kis friss levego es gyogyszerert ment, mondjuk ezt felesleges volt egy lakcimvaltoztatassal megturbozni

Aureliano Buendía 2013.01.29. 18:13:30

@hagyma: nemtom, én az 5 éves unokahúgomból indulok ki, nekem a beteg és hisztis gyerek ő.
Épp ezért mondom, nem vinnék még oda is beteg gyerkőcöt. Meg van ügyfélkapu, ott lehet időpontot foglalni, de akár telefopnon is, ha annyira sürgős.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 18:19:43

@uraaam: gyogyszerert ment
mint mondtam, szerintem is folosleges volt osszekotni lakcimvaltozassal
de alapvetoen gyogyszertarba ment
es gondolom nem volt kire hagyni a ket gyereket

CheshireCat 2013.01.29. 18:30:08

@R.G.I: najo de az nem is tart addig mint egy okmanyirodas ugyintezes :)

Aureliano Buendía 2013.01.29. 18:46:27

@hagyma: értem én, de naivitás azt gondolni, hogy 14:40 után még beengednek...

ptspts 2013.01.29. 19:01:09

Svájcban a Coop lánc boltjaiba zárás előtt egy perccel még be lehet menni, és zárás urán 3 perccel körbemegy egy alkalmazott, és egyenként udvariasan megkéri a vásárlókat, hogy fáradjanak a pénztárhoz. Ekkor már alig van bent valaki, hamar lemegy a sor, zárás után 10 perccel már nincs bent vevő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 19:07:52

@uraaam: ezert kell sorszam
es az utolsot x idoben adjak ki
es akkor nem allsz ott feleslegesen 1 percet sem
tehat fel oraval a vege elott lezarjak
mondjuk posztolo sejthette volna , ahogy becsuktak az ajtot, az fajront
dehat nem mindekit en apam csinalt

Aureliano Buendía 2013.01.29. 19:15:28

@hagyma: normális ocsmányirodában van is sorszám. Sőt, még a legutolsó kétpultos banki ügyfélszolgálaton is.
Én az ügyfélkapu híve vagyok. Ott foglalok időpontot, és odamegyek, név szerint szólítanak, nincs faszolás.

És még írnak is mailt, ha jár le a személyim, útlevelem vagy forgalmim.

CheshireCat 2013.01.29. 19:17:37

@vénszivar: aa hagymanak evek ota ez a napi narko. Ezzel kabitja magat hogy magyarorszagon MENNYIRE nagyon szr. Napi tobb orat aldoz ra :D

Martinicske 2013.01.29. 19:25:38

Ha a közszolgák valóban annyit dolgoznának, hogy enni se legyen idejük, akkor tényleg eljött a jóvilág és érdemes adót fizetni :)

Egyébként jogos. Írják akkor ki, hogy az ügyfélfogadás nagyjából fél hatig van, vagy hogy 10.00 -tól bizonytalan ideig, vagy valami hasonlót :)

vénszivar 2013.01.29. 20:12:11

@CheshireCat: Hali. Az egy BAROM!
De te nem vagy valami aktív....!:)

Dooka88 2013.01.29. 20:14:36

Hali.Részben megértem a posztolót.Ma sos bekellett menjek a bankba pénzt rakni a számlámra.2,5 éves lányommal itthol vagyok,gondoltam alszik délben kicsit az elmegyünk.erre hívnak az oviból a 6 éves lányomért sürgősen! Menjek el,mert belázasodott.pánikba estem:-) pici aludt,rohannom kell a gyerekért,bankba bemenni sürgős...van amikor ittholmarad a 2 nagylány míg a picivel leugrok boltba de most nem mertem ittholhagyni betegen...kénytelen voltam elvinni magammal.igaz az a magas láz 37.7 volt...tehát átérzem a posztolót ilyen esetben nincs mit tenni.Az ügyintézőnek meg ló...t a valagába!utálok hivatalos ügyet intézni:-(

Aureliano Buendía 2013.01.29. 20:18:20

@Dooka88: neted van
netbank?
gyorsabb, kényelmesebb, olcsóbb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 20:20:37

@CheshireCat: Te pont nem ertessz
en pont azt mondom magyarorszagon tul nagy a jolet a teljesitmenyhez kepest
tul nagy!
potyautas orszag

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 20:22:19

@uraaam: nalunk nincs ilyen
bemegyek pl jogsit csinaltatni
huzok sorszamot
ranezek hanyan vannak sacc/kb 1 ora
is maximum ugy is less
1 orat meg 5-6 evenkent eluldogelek
meg van a rendszam
az max 30 perc evente
mas nincs

Dooka88 2013.01.29. 20:22:53

@uraaam: ien van,de a neten keresztül nem tudok a számlánkra pénzt betenni:-) így muszály voltam bemenni:-) férjem külfödön van és kellett neki az Ajró:-)

Elek_Gábor 2013.01.29. 20:23:14

@amsz: :)) Egy ügyfél volt előttem

@uraaam: Sajnos minden szülő nagyszülő több mint 100 km-re lakik Kecskeméttől, egy rokon sincs a közelben.

Viszont látom sikeresen megosztottam a közvéleményt, nagyon helyes, ebből látszik, hogy nem volt felesleges a poszt.

Igen eredeti cél a patika volt, az okmányirodás ügyintézés egy hirtelen ötlet volt részemről, azonban amiért mégis megíródott ez az egész, az ügyfeles hölgyek agresszív támadó jellegű viselkedése volt. Semmi nem történt volna, ha szépen illedelmesen megkérnek, hogy szeretnének haza menni, mert nemsokára vége a munkaidejüknek és legyek szíves visszafáradni legközelebb. Nyilván megértem, nekik is valószínűleg vannak gyermekeik akikhez szeretnének mihamarabb haza menni, de erről szó sem volt. Úgy éreztem semmibe vesznek és mint egy kutyával úgy beszélnek velem, lekezelően semmibe sem nézve. Ezt nyilván az étkezés hiányának és a stressznek tudható be, azonban csak nem ez lenne a jó irány...

Aureliano Buendía 2013.01.29. 20:26:42

@hagyma: na, itt ezért érdemes az ügyfélkapu, vagy előre telefonon foglalni. Ha csak úgy odamész sorszámért, akkor erősen necces, hogy elintézed-e aznap.

@Dooka88: nem tudtam, miért mentél bé:)

Reméljük, a gyerkőc azóta jobban vanik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 20:27:23

@Elek_Gábor: ezt mar tobb bejegyzesben olvastam
ezt a hozzaallast
hat most tudom, majd itt ki leszek majd utalva, de ha valaki cask hasonlo modon beszelne gy ugyfellel itt, masnap ki lenne rugva
/najo megengedem, a rendor, a bevandorlasi hivatal meg ilyenek nem a mosolygosok gyulekezete, de azon tul minden mas/

Dooka88 2013.01.29. 20:32:58

@uraaam: bocs én fogalmaztam rosszul:-) oviban elkaphatott vmi vírust:-) vagy a hóban fetrengés és hóangyalkázás tett be neki nem tudni:-) csak túlságosan felfújták az óvónénik:-) már gyakorlott vagyok 3gyerek mellett így jobban van köszönöm:-) holnap doki de csak azért mert anélkül nem mehet oviba vissza.

CheshireCat 2013.01.29. 20:40:59

@hagyma hahaha xD meg szerencse hogy ez amerikaban meg csak hirbol sincs :D

Aureliano Buendía 2013.01.29. 20:41:14

@Dooka88: ismerős, az unokahúgom elég sokszor szed össze ilyeneket (5 éves).

Ő mondjuk szív sokat, mert mindig fülre, mandulára megy neki.

Olyankor még pónizni sincs kedve, és az már komoly dolog.:)

Dooka88 2013.01.29. 20:48:18

@uraaam: szegény:-( ő nagyritkán beteg olyan igazi.falusi gyerek lett belőle:-) igaz már városban lakunk:-) de ha beteg akkor 39-40 fokos láz,egész nap alszik majd másnap mintha beteg se lett volna:-) Onnan tudom hogy betdgek lesznek hogy túl jól viselkednek:-) :-) :-)

Aureliano Buendía 2013.01.29. 20:52:02

@Dooka88: unokahúg ugyanez, 39,5 az rendszeres nála. Füle már volt felszúrva (így legalább rá lehet beszélni a sapkára), és ami durva, hogy aludni akart:) Na, ez nem a rendes üzemállapot:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 20:56:08

@CheshireCat: honnan banyasztad elo a masodnikked?:)
muhhaha

CheshireCat 2013.01.29. 21:11:30

@hagyma: ne paranoiazz, milyen masodnickem? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 21:29:42

3 ev 16 riposzt es abbol 4 -5 nekem szol:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 21:36:35

@hagyma: A fasz foglalkozik veled. És örüjjé hogy így van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 21:48:35

@atpijkamo: hozzad ki az anyad picsaja szolt buzi?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 22:02:03

@hagyma: ja hogy Te vagy es a macskano is?
hehehe

CheshireCat 2013.01.29. 22:23:15

@hagyma: Jaj igen lehet :) azert van mert a kedvenc amerikaimagyar tipusunk vagy (mar mutattalak masnak is) es neha nem lehet megallni hogy mondjak valamit :D

vénszivar 2013.01.29. 22:51:18

@atpijkamo: Látom! Papi. Csak idő kérdése lett s ez a rühes barom, állat csak felhúzott...:)
Az ilyen szemetek miatt rohad szét a világ, ők a föld szemetei.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 23:22:40

@vénszivar: Nem húzott fel. Csak elkövettem megint azt a hibát, hogy hozzászóltam. Namindegy, foglalkozzunk vidámabb dolgokkal.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 23:24:56

Állnak az emberek sorban húsért. Végre, több óra után megjön. Egy nő felsóhajt:
- Hála Istennek!
Mire egy szintén sorbaálló nő kioktatja:
- Ilyenkor azt kell mondani, hála Sztálinnak. A másik nő ránéz, gondolkodik egy cseppet, majd óvatosan, megkérdi:
- Ugyebár, hát, Sztálin elvtárs is csak egy ember és ő is halandó, mit fogunk mondani, ha, esetleg... szóval ha Sztálin elvtárs meghal?
- Azt, hogy hála Istennek.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 23:27:14

Orvoskonferenciát rendeznek Moszkvában. Az egyik előadáson elhangzik, hogy a röntgenkészülék valójában orosz felfedezés. Mindenki nagyon csodálkozik, és megkérdőjelezik a bejelentés igaz voltát. Erre a rendezők azt felelik, hogy írásos dokumentummal tudják ezt a tényt bizonyítani. Elmennek a Moszkvai Levéltárba, ahol is elővesznek egy levelet, melyen valóban egy Röntgen előtti kelezés áll. A levél írója bizonyos Ivan Ivanovics Ivanov, a címzett pedig Ányja. A levél így szól:
"Ányja, te kurva, átlátok rajtad!"

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 23:28:18

Két orosz nászutas pár egyszerre érkezik egy szállodába. Sajnos már csak egy üres szoba van, így meg kell osztaniuk az ágyat.
Reggel azt mondja Szása Ivánnak:
- Engem a párt őszinteségre nevelt, úgyhogy elárulom neked hogy a feleséged egész éjjel fogta a tököm.
Erre Iván:
- Engem a párt éberségre nevelt, úgyhogy elárulom neked, hogy én
fogtam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 23:35:43

@atpijkamo: hozzam szoltal?
anyaddal is igy beszelsz?
akutya nem szolt hozzad oszt lefaszozol te idiora buzi
meseld a hahotas vicceidet tovabb
cirmos cica avatarral egy buzi
eszem megall

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 23:38:13

@vénszivar: te meg mit tromfolsz itt gyoker?
mennye bodzazni isztambulba

vénszivar 2013.01.29. 23:43:17

@atpijkamo: Ez most levezetés volt?:)

vénszivar 2013.01.29. 23:45:18

meg fogsz dögleni te szemét barom állat

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.01.29. 23:46:03

@vénszivar: Nem tehetek róla, nekem is úgy küldték. Várj, van még...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 23:46:23

@vénszivar: ezzel mindenki igy van, remelem ebben az egyben kepes leszel megelozni

vénszivar 2013.01.29. 23:50:49

mint egy hét éves gyagyás pöcs, úgy nyomod szarkaparó

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.01.29. 23:57:41

@vénszivar: ma ejjel egesz sokaig kitartott a kannas
valami szart vehettel, hogy meg nem nyomott el
holnap turbozd fel kis palinkaval

Gekko0110 2013.01.30. 00:23:10

Segítek srácok értelmezni az ügyfélfogadási idő fogalmát:

az első fele nem nehéz, ügyfél: a nép, aki betér az okmányirodába.
-fogadási idő:
fogadni valakit annyit tesz ebben az esetben, mint esetlegesen illően üdvözölni,és (be)fogadni a problémáit, tehát megkezdeni azt az ügyet, amiért jött.

Ha azt szeretné a kedves okmányiroda kifejezni, hogy az alkalmazottai által nyújtott szolgáltatás időpntja mettől meddig tart, akkor tessenek NYITVATARTÁST kiírni. Indokolt esetben t-30m kor elküldhető az ügyfél.

Sasfióka 2013.01.30. 02:13:37

Közalkalmazott, sőt továbbmegyek köztisztviselő minimálbérért? :o Létezik ilyen??? :o

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.01.30. 09:04:00

@Elek_Gábor: Gondolom fodrászhoz is zárás előtt negyedórával esel be, előzetes időpontkérés nélkül? Pedig egy fodrásznak se diploma, se szakvizsgák nem kellenek, és az olló nem zár le központilag. De megpróbálhatnál egy esztergályos műhelyben zárás előtt akár egy órával is egy "ötperces" munkát elvégeztetni. Mer igaz, hogy amit esetleg láthatsz (forog egy darab fém) az öt perc, csak ahhoz elő kell készíteni a gépet. Pedig azoknak csak egy részéhez van köze informatikusnak, kevés az olyan egyedi megrendelést elfogadó "szaki", aki CNC-vel nyomja.
És hogy miért nem csacsogták ezeket el kedvesen neked? Nem tudom, mi a foglakozásod, de egyszer az életben állj be önkéntesként egy karitatív szervezethez, adományt gyűjteni egy hipermarketbe, és vállald el 6-8 órára, hogy a bejáratnál te adod át a szórólapot, mindenkinek adekvát módon köszönve, és felhívva a figyelmét arra, hogy nemcsak vért jobb adni, mint kapni.
Aztán mesélj, milyen érzés ütődöttnek tűnő, funkcionálisan analfabéta, előítéletes, a minimális tudás nélkül, máshol járó ésszel köszönni, releváns kérdést feltenni képtelen embertömeget fogadni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.01.30. 09:09:50

@Dooka88: Milyen tevékenység az, amiből csak kp-ben folyik be a pénz, és milyen férj az, aki kiment nagyon-nyugatra (Rékucról nem tud valaki valamit?), és a feleségének kell itthonról pénzelnie? ;-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.01.30. 09:13:26

@ptspts: Svájcban? Se szocialista diktatúra, se szovjet megszállás nem volt soha, és alig vannak cigányok, és még azok is gazdagok. Úgy könnyű!

épaetekmogyoo 2013.01.30. 10:43:18

Nincs arra mentség, ha az ügyféllel lapaj módon viselkednek.

Amúgy meg élvezem a konfliktust, hoztam pattogatott kukoricát a fotel mellé, és figyelem a következő menetet. :)

Dooka88 2013.01.30. 11:42:20

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: nemzetközi sofőr:-) és elszámoltuk a kinntmaradását és ezért kellett számlánkra pénzt betenni hogy tudjon kinnt kaját venni:-) számlára is jön pénz de az már kiürült:-)

bobsys 2013.01.30. 14:11:51

Az a kerdes fogalmazodott meg bennem, hogy miert nem lehet elintezni ezt otthonrol a zinterneten keresztul, ugy mint mashol? Fasznak lenne kedve rohangalni ilyenek miatt.

efi 2013.01.30. 17:45:38

Márpedig azt kell kiírni, amíg bemehetek.
Engem NEM érdekel, hogy meddig tart a munkaidejük, az érdekel, hogy kívülről meddig nyitva az ajtó.
Majd a buszsofőr is jól kiírja, hogy 1-es busz 21:30-ig, mert, hogy ő akkor végez, aztán az utolsó 1-es meg elmegy amúgy 20:30-kor.

McZozo 2013.01.30. 19:30:40

Nem akarok vedeni senkit mert nics erdekeltsegem okmanyirodaba. De mondjuk azert egy rongyosbolt es egy okmanyiroda mas mivel egy rongyosboltban kozlik 6 kor hogy vege es mindenki beall a sorba es 5-10 perc alatt mindenki fizet hazahuz addig azert egy okmanyirodaba egy egy ugyfelre sok esetben raszannak 10-20 percet is, na most gondold el 6 elott mondjuk meg megjelenik 20 ember az meg sak 5 percel szamolva is egy ora plusz munkaido. Te se szivesen maradsz benn minden nap gondolom a munkahelyeden. Okmanyirodakbol meg sok van es at lehet ugyintezni mashonnan is pl a 16 keruleti igen rugalmas es peldas ugyintezesu volt mikor ot tjartam utoljara meg munkaido elotti idopontot is tudtam kerni toluk amikor mar ben voltak de meg nem voltka nyitva mert nekem sietnem kelett a meloba es megertettek.
Valamint egy minimalis megjegyzes beteg lazas gyerekekkel csak ugy mert ott van eppen nem allunk be okmanyirodat ugyintezni szerintem, en legalabbis sose szivattam volna igy a fiam :)

Elek_Gábor 2013.01.30. 19:38:50

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Ráhibáztál. Pontosan ilyen munkakörben dolgozom én is (ügyfelezek is), és bizony, ha egy perccel zárás előtt megérkezik öt ember kiknek ügyes bajos dolgaikat el kell intézni, nincs pardon, nyitvatartási időben jöttek és köteles vagyok elvégezni. Nincs is ezzel semmi baj.

A példáddal pedig nem értek teljes mértékben egyet. Fodrász, esztergályos, asztalos igenis örül inkább a mai világban, ha van munkája és van új ügyfele, akár aki zárás előtt is "esik" be. Persze alapesetben nem alkalmazottakról beszélek, őket valóban nem biztos, hogy fogja érdekelni. Tisztelet a kivételnek természetesen.

efi 2013.01.30. 19:47:09

@McZozo:
És akkor mit kell kiírni?
Tisztelt Ügyfelek!
Amennyiben 20-an jönnek, 17:10-kor zárunk. Ha 10-en, akkor 30-kor, ha 5-en akkor 45-kor, ha senki akkor 18:00-kor.
Nem tudom érzékeled-e amúgy, hogy a nyitvatartás szóban miért van benne a nyitva szó ?

Elek_Gábor 2013.01.30. 19:54:01

Beteg gyerek, nem beteg gyerek, a posztot nem erre szántam. Véleményezzétek úgy, hogy az első mondat nem is szerepel ott. Illetve az ehhez kapcsolódó mondatok. Valóban hiba volt odaírnom belátom, mivel a kommentelők többsége sajnos ezt véleményezi. Hibáztam valóban, de a lényeg az első mondat után következik.

Ez az egész részemről elvi kérdés. Beszámolok majd a válaszról is.

2013.01.30. 19:54:05

Egy barátnőmmel történt, hogy bement ügyfélfogadási időben (16 óra után) a munkaügyi központba (csak regisztrálni akart).Elküldték azzal az indokkal, hogy ezen a napon 18-ig csak azokkal tárgyalnak, akik dolgoznak és nem tudnak a 15 óráig tartó ügyfélfogadási időben bemenni - a munkájuk miatt. Na kész:) ez egy ütős Monty Phyton poén lett volna - erre gondolt kedves barátnőm, amikor hazafelé ballagott.

McZozo 2013.01.30. 21:00:35

@efi:
Oki de akkor a te logikaddal beengednek majdegeszen 6 ig de hatkor ha meg nem kerult rad sor akkor szivszorito elnezesek kozopette kitesekelnek. Az jobb lesz akkor ?:)

efi 2013.01.30. 21:44:19

@McZozo:
Akkor szerintem ki se nyissanak és nem lesz gond. Már reggel is jöhet egy olyan ügyfél, akinek 1 éve nyammognak az ügyén és aznap is kevés lesz rá a 8 óra.
Amit írsz az kötekedés, meg lehet úgy húzni a határokat, hogy 99,9%-ban jó legyen. Meg legalább kicsit csipkedik magukat. Én még siető, de csak tempósabban dolgozó embert 2 munkakörben még 1-et sem láttam: közszolga, orvos.

Aureliano Buendía 2013.01.30. 21:49:51

@efi: rendben, de ha elmégy orvoshoz, vagy épp okmányirodába, és 4 perc alatt lerendeznek, akkor meg morgolódsz, hogy meg sem hallgattak, nem is figyeltek rád, csak futószalagon foglalkoznak veled:)

makacskala 2013.01.30. 22:43:08

Hali!
Ezt nem tudom szó nélkül hagyni, ezért regisztráltam most...
Nagyon támadó néhány ember!
Ne haragudjatok, de néhány hozzászóló csak azon ragadt le, hogy "jajj beteg a gyerek" és elmert vele így menni bárhova!Igen, elmert vele menni, és akkor mi van?! Be kell zárni a gyereket vagy mi?! Én anyuka vagyok és elmegyek vele valamerre ha éppen nincs magas láza, mert tudjátok attól még nem áll meg a földön az élet, hogy beteg egy gyerek!Ancsika hozzászólása főleg meglepett, mert hogy összeköhögi a kiflit... Nekem erre annyi a javaslatom hogy vegyél valami előrecsomagolt kenyeret vagy akármit, mert véleményem szerint és meglátásom szerint is a legkisebb gond az ilyen kiflikkel az ha egy boltban bent van egy kettőt köhintő gyerek. Szted akik sütik a kifliket kenyereket, zsemléket nincsenek bent dolgozni amikor betegek, hát dehogynem! De van más is! A kifliket zsemléket darab áron adják, nos most megosztom veled hogy engem nem a beteg gyermek aggasztana hogy anyuval apuval kiruccantak a boltba, hanem inkább azon aggódnék hogy oda megy a koszos, büdös nem idén barnult emberke aki előtte a pöcsét, fenekét vakargatta és megfogja a kifliket (esetleg a zsemlét is megcirógatja, hátha abból is szoktál venni) már majdnem elrakná, amikor hopp, meglátja hogy van attól nagyobb is mint amit éppen fog és visszarakja, mert hát darab áron van így a nagyobb jobb és több! Na ez a szív, az ilyen hozzászólóknak kívánom hogy ilyet fogjanak ki és vegyék meg és mindehhez jó étvágyat kívánok! Remélem kinti bevásárlókocsiba szoktál pakolni mert ott is vannak cifra dolgok, a kutya lepisili, esetleg a macskának is eszébe jut abba belekuporodni, mert az milyen király hely, de mindez nem elég annak a csúnya rossz macskának, még előtte elmegy és csinál egy jó nagy gőzölgő csomagot amit azzal a kis mancsaival próbál betakarni, de sajnos kicsit béna és néha beleér a mancsa, na és persze ezzel a mancsocskával megy pihenni a bevásárlókocsiba! Csúnya rossz cic! Nézzük a másik részét a dolognak! Hol az asszony! Hát van olyan hogy esetleg dolgozik?! Vagy netán tanul még?! Vagy vidéken van?! Mint olvastam a nagyszülők távol vannak így azt nem említem! Apuka már nem dolgozik esetleg délután így rá maradnak a gyerekek, csak vinni kell őket és én is azt csinálnám hogy ha már ki kellett mozdulni velük a patikába akkor megpróbálom egy kalap alatt elintézni a dolgokat hogy másnap vagy két nap múlva ne kelljen megint menni velük!Ha már ott volt akkor miért ne próbálhatná meg elintézni az okmányirodát is, ha elvileg még nyitva volt, gyakorlatilag úgy látszik nem...Írta, hogy próbált időpontot is kérni, gondolom a telefonban is kedvesek voltak...Azt meg nem tudhatjuk mennyire sürgős neki a lakcímkártya, lehet éppen az volt! És mi van az olyan anyákkal akik egyedül nevelik a gyereket? Ők hogy menjenek valamerre, esetleg kenyeret venni?! Mert egy gyerek akár 1,5-2 hétig is beteg, akkor azt mondja neki, hát nincs kenyér mert még beteg vagy és nem lehet így boltba menni, sorry gyerekem! Ő mit csináljon, erre valami ötlet?! És ott sincs nagyszülő aki segítsen!
Amúgy ha 18-ig van kiírva akkor legyen addig is nyitva, mert sokan dolgoznak és munka után mennek oda, mert akkor érnek rá, mikor máskor tudja az ember elintézni ha 16-17 óráig dolgozik?! Én képes vagyok a boltba 18 óra előtt 2 perccel bebattyogni, akár felmostak már akár nem , mert 18 óráig van nyitva, ennyi! Ha nem tetszik neki,akkor keressen másik munkahelyet , mert ez ezek szerint nem való neki, nem kell pofákat vágnia! Most lehet fikázni engem, vagy rám is azt írni hogy nem vagyok szülőnek való!

Aureliano Buendía 2013.01.30. 22:49:00

@agresszív kismalac: csak ezért regisztrált.
Te végigolvastad? Miről szól:D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.01.30. 22:52:50

@Debabaaa: Ja, amúgy ezért kár volt fáradnod, ilyen hosszú öml... kommentet itt senki sem olvas el.

Aureliano Buendía 2013.01.30. 22:59:48

@agresszív kismalac: egy pillanatra elbizonytalanodtam, olyan határozottan írtál.
Én valahol a 4-5. sor környékén feladtam. Se egy bekezdés a gondolatok elválasztására, se semmi. Egy adag ömlesztett...

Aureliano Buendía 2013.01.30. 23:10:40

@agresszív kismalac: próbálkoztam, na.
Az a baj, hogy (szerinte) tuti valami fontosat akart közölni, hisz ezért regisztrált. De, ahogy leírta ezt, kb. el is dőlt, hogy élvezhetetlen lesz. Vajúdtak a hegyek, és egeret szültek.

makacskala 2013.01.31. 08:18:40

Ó,bocsánat!

Nem tudtam, hogy a véleményemet, 1-2 mondatos hozzászólásban kell leírni, mert pár ember agykapacitása kicsi és nem bírja feldolgozni a sok információt!

Elek_Gábor 2013.01.31. 09:46:08

@Debabaaa: Köszönöm hozzászólásod. Megkockáztatom, hogy a beteg gyerek témára való "kötözködő"-k nagy részének nincs gyereke, és így nem is tudják, hogy mit is jelent ez pontosan. Sebaj őket pont ezekért a kommentekért szeretjük.

Magyarország én így szeretlek! :)

Xezs 2013.01.31. 22:48:11

Bíró Marcsa későn futott,
Neki csak a füle jutott.
Zimme-zumm, zimme-zumm,
Rece-fice, bumm, bumm, bumm!

Xezs 2013.01.31. 22:50:15

@Debabaaa: Nem érted. Nem az a baj hogy elvitte a gyereket, hanem hogy ezzel alapozza meg a posztot, ezáltal próbálva együttérzést gerjeszteni maga iránt. Pedig az ilyesmi sosem jön be az interneten, nem tudom minek próbálkoznak vele egyesek.

Az ügyhöz semmi köze annak hogy hány gyerek volt vele, totálisan irreleváns, de azért ő beleírja. Érted?

cirmike0102 2013.02.01. 13:27:51

1. beteg gyerekkel minek mész oda ügyet intézni? (én meghatalmazással eltudtam intézni a párom lakcímváltoztatását és kikértem a lakcímkártyát, ezt te is megtudtad volna oldani valakivel, esetleg a gyerekek apjával, szülőkkel, egy baráttal, stb.) Az ilyenek, mint te, a gyerekeket csak azért cincálják el ilyen helyekre, hogy hamarabb sorra kerüljenek és ennek érdekében a beteg gyereket se sajnálod "felhasználni". (ha nem ezért vitted volna oda betegen, akkor még csak meg se említetted volna, hogy beteg gyerekkel mentél ügyet intézni. nyilván való, hogy elsőbbséget reméltél, pedig jó, ha tudod, hogy ezt a kártyát csak a süllyedő hajón lehet eljátszani, meg max. buszon az ülőhelyért)
2. mit nem értesz te azon, hogy 18 óráig van nyitva tartás, ami annyit jelent, hogy 18 óráig fizetik a dolgozókat. Ki vagy te, hogy valaki a munkaideje lejárta után még a te ügyeddel foglalkozzon?
3. ügyfélszolgálaton dolgozom, ugyan nem okmányirodában, de nálunk is van olyan, hogy nyitvatartási idő, ezt pedig az a bizonyos multi cég szabja meg, aki a fizetésemet utalja és napi 10 órában fizeti. Nem az ügyfél mondja meg nekem se, hogy meddig dolgozom... azt majd én mondom meg, hogy időben érkeztél-e.
4. aki nálunk nyitás előtt, vagy után behajol a félig felhúzott rács alatt (plázában vagyunk) és megkérdez valamit, vagy ne adj Isten, veszi a bátorságát és bebújik a rács alatt, hogy ő még ügyet akar intézni, azt én rohadt csúnyán elküldöm a p.-ba, hogy mit képzel magáról. Nekem nem 18 óráig tart a munkaidőm, hanem 20-ig, de azért elmondanám, hogy 20 óra nulla-nullakor akkor se vagyok már hajlandó senkivel foglalkozni, ha torkaszakadtából rikácsol, hogy őt nem érdekli a munkaidőm, neki most kell intézkednie, mert most van rá ideje. Nálunk előfordul, hogy egy órával zárás előtt leállítjuk a sorszámhúzót, mert annyi a várakozó ügyfél, hogy nem tudnánk éjfélkor se bezárni, ha több sorszámot kiadnánk.
5. légy egy kicsit megértőbb és gondolkozz el rajta, hogy nem csak neked van családod, hanem az ügyintézőknek is! Lehet, hogy nincs férje és 2 gyereke, lehet, hogy csak egy macskája van otthon, vagy az se, se a magánélete 18:01-kor megkezdődik és onnantól te senki sem vagy, hogy veled foglalkozzon! Ahhoz, hogy a fél életünket ne fizetetlen túlórázással töltsük, minden olyan embernek, aki ügyfelekkel foglalkozik, tudnia kell átlátni a helyzetet és a megfelelő időben befejezni az új ügyfelekkel és ügyekkel való foglalkozást.
6. én, mint "sorstárs", most az ügyintézők nevében beavatlak a következőkbe: attól, hogy te sietsz és 5 perc alatt leakarod tudni a dolgodat, még nem valószínű, hogy beleférsz az utolsó 10-20 percbe, mert a legtöbb ügynél egy csomó háttérmunka van és ez szerintem az okmányirodákban is így megy. A lehető legkevesebb ideig ültetik ott mindenhol az ügyfelet és amikor már olyan feladatok maradnak, amiket az ügyfél jelenléte nélkül is el lehet intézni, akkor az ügyfelet elengedik. Ezután jön az iktatás, az ügy lezárása, esetleg továbbítása társosztálynak...
Így érzelmileg még annyi fakad ki belőlem, hogy mélységes együttérzésemet küldöm mindenkinek, aki ilyen háborgó, önérzetes, gondolkodásképtelen és türelmetlen emberekkel foglalkozik nap mint nap! Nem is értem, hogy ezt minek kellett kiposztolni, kicsit sincs igazad!

cirmike0102 2013.02.01. 13:40:42

ja! ...a panaszkönyvet meg feldugnám a seggébe az ilyennek, mint te :D
A posztodat meg elküldeném a gyermekvédelmieknek, hogy nézzék meg, mi mindenre használod még fel a gyerekeidet. Azzal pedig nem értek egyet, hogy nincs abban semmi, hogy betegen elvitte a gyereket! Dedabaaa, neked is üzenem, hogy beteg gyereket 10-20 percre jó időben a parkba viszünk le, hogy egy kis nap is rásüssön! legyengült immunrendszerrel el nem vinném ügyet intézni! milyen anya az ilyen? És még van, aki melléáll...!!! szomorú!

Koky_ 2013.02.01. 13:52:00

@cirmike0102: minden szavaddal egyetértek. Velünk főleg péntek zárás előtt szokták eljátszani,(pedig ugyanaddig vagyunk nyitva, mint máskor) hogy várjuk meg őket, mindjárt ideérnek, csak dugóba kerültek, 3 perc, stb... Oké, párszor azt mondtuk, várunk. 20 percet voltunk zárás után, addig se kasszázást nem tudtunk csinálni,se semmit. Nem jöttek. Majd hétfőn telefonáltak, hogy rájöttek hogy nem érnek ide úgysem, úgyhogy akkor ma jönnének. De hogy telefonáltak volna amiatt, hogy bmeg ne várjatok. Azt már nem.

Elek_Gábor 2013.02.01. 16:25:57

Kedves @cirmike0102: !

Nem értünk egyet, de ezzel nincs is semmi baj, megfelelő helyeken feltettem pár kérdést, amire választ fogok kapni.
Homár csak egy másolatot kapott levelemből.

Egyébként honnan szűrted le hogy anyáról van szó? Egy szóval nem említettem sehol. Anyának nincs is köze a történethez. Másrészt én nem az ügyintézőknek, hanem a felettes szervekhez intéztem a kérdéseim, így nem is értem támadó hozzáállásod.

(Olvasd vissza a kommenteket kérlek, sok új információra fogsz lelni.)

Pro és kontra érvekből is látszódik, hogy van mellette és elleni is érv, természetesen teljesen más szemszögből nézve más-más tűnik talán helyesnek. Nem mindegy, hogy ügyintéző, vagy ügyfél oldalról közelítjük meg a problémát, de itt erről szó sincs. Engem a vezetőség véleménye érdekel, hogy ők mit értelmeznek ügyfélfogadási idő és/vagy nyitvatartási idő alatt. (ez sem mindegy). Valamint a másik két feltett kérdésemre is szeretnék választ kapni, ami felett a kommentelők sikeresen elsiklottak (a beteg gyerek téma sokkal izgalmasabb valóban, csak a lényegről tereli el a figyelmet...).

Első kérdésemre pedig rengeteg megoldás létezik, későbbi konfliktusok megelőzésére:

Akár egy kiírás pl (17:30-ig fogadunk ügyfeleket) zárás 18:00kor /alaposan körbenéztem nem láttam ilyet/, vagy zárjanak 17:00-kor 17:30-kor, de ha valaki odaér még 16:59 vagy 17:29 kor akkor igenis foglalkozzanak vele. stb... Ezt nem az ügyintézőknek kell eldönteni, ez nem az ő hatáskörük.

Még egyszer kiemelem: levelem nem hozzájuk, hanem a felettes szervekhez intéztem.

Lehet lovagolni a gyerek témán, amit valóban hiba volt bele írnom (kötözködők miatt), mert ez teljesen elterelte a lényegről a történetet. (A lényeg az lett volna, hogy nem célirányosan, "direkt kitolásból" érkezek oda zárás előtt, hanem mert így alakult)

Viszont látszik, hogy alaposan sikerült felkavarnom a kedélyeket, tehát már volt értelme levelemnek.

Elek_Gábor 2013.02.01. 16:34:31

@Koky_: Ez valóban pofátlanság volt, amit eljátszottak Veletek, itt is el kell dönteni mi a cég érdeke: Megvárjuk az ügyfelet zárás után is (aki lehet oda sem ér, így jól kitolva az alkalmazottakkal :S), vagy szigorúan zárjuk az ajtót záráskor. Pont. Ebben az esetben nincs félreértés.
Viszont véleményem szerint itt sem az ügyintéző/alkalmazott hatásköre ezt eldönteni..

Nem tudom, bizonyosan nem jól fogalmazom meg gondolataim, hogy világosan érthető legyen mire is próbálok célozni.

cirmike0102 2013.02.01. 17:10:49

@Elek_Gábor: Az anyuka dolgot onnan vettem, hogy se név, se semmi utalás nem szerepel a leveledben, hogy apuka, vagy anyuka vagy-e. Minden esetre ez nem változtat a lényegen: nem volt hiba, hogy beleírtad, inkább megdöbbentő, hogy apukaként semmi fogalmad nincs arról, hogy a beteg gyereknek nincs keresnivalója ilyen helyen, mert nem segíti elő a gyógyulást. De tényleg, nem lovagolok tovább ezen a témán, hagyjuk a beteg gyereket (...otthon gyógyulni).
Megválaszolom neked a vezetőség helyett: ügyfélszolgálati irodákban nem nyitva tartás van, hanem ügyfélfogadási idő. Mint ahogy az orvosnál se "nyitva tartás" van. A támadó levelem az ilyen értetlen embereknek szól, akik nem képesek megérteni, hogy azoknak a mélységesen megvetett és gyűlölt, befásult robotnak tekintett ügyintézőknek napi 8, vagy 10 órát fizet a munkaadó és abban a 8 vagy 10 órában kell kezelniük kb napi 100-150 ügyfél problémáját. És akkor minden áldott nap ott van a 151-edik balf..., aki nekiáll kekeckedni zárás előtt 10 perccel, panaszkönyvet kér, ripákol, veri a seggét a földhöz és megállás nélkül a saját igazát hajtja, holott csak azt kellene megérteni, hogy mindennek megvan a maga ideje és ne számíts semmire, ha valahová 10 perccel zárás előtt mész be ügyet intézni. Mitől éreznéd jobban magad, ha az ügyfélfogadási idő 17:30-ra módosulna? És mi változna? Ha odamennének az emberek és azt látnák, hogy még bent a villany és ülnek az asztaloknál, akkor az ajtón dörömbölnének az utolsó ügyfelek, hogy nekik még lenne intézni való! Plusz mennyire tűnik ez megoldhatónak? Számodra teljesen, mert fogalmad nincs arról, hogy hogy mennek ott a dolgok! Nálunk van olyan nap, mikor az utómunka 0. Feláll 20:00-kor az utolsó ügyfelem és én is tépem le magamról az egyenruhát, mehetek is haza. Máskor meg már 7kor nem kezelek több ügyfelet, mert annyi utómunkám van, hogy fél9kor se végzek vele. Ki és hogyan tudja előre eldönteni, hogy a te kedvedért hány órára csökkentsék az ügyfélfogadási időt, hogy jól érezhesd magad?! Maradnál inkább csendben, mert ennek a hisztinek semmi értelme nincs! Szerinted a vezetőség mit fog gondolni a leveledről? Sőt megnyugtatlak, nem a vezetőség fogja megválaszolni a leveled, hanem egy titkárnő, mint ahogy ez MINDENHOL ÍGY MŰKÖDIK! Azt hiszed, a vezetőséget érdekli a hisztid? Nekik van rálátásuk, hogy miért így van kialakítva a nyitva tartás, most annyi, hogy valakinek odavágják a leveled, hogy "Mariska, válaszolj már erre".
Koky hozzászólása is bizonyítja, hogy mennyire nem vagyunk tekintettel egymásra, mi emberek... Én pl zárás előtt 5-10 perccel elvből nem megyek be sehová! Velem is csak az a baj, hogy az ilyeneknek, mint te, folyton megakarom magyarázni a dolgokat: miért veszem a bátorságot és megyek el ebédelni munkaidőben (szomorú, de sokszor az ügyfelek ezt is megmerik kérdezni tőlem, én meg szoktam mondani, hogy sajnos nem fotoszintézissel működök), hogy nyitás előtt miért nem vagyok hajlandó kiadni valami igazolást, átvenni valami papírt, stb (mert attól, hogy nyitás előtt egy órával ott vagyok, még nem azért mentem oda, hogy a siető ügyfelek ügyeit egy órával nyitás előtt elintézzem, hanem mert előző napról maradt egy csomó háttérmunkám). Egyébként legjobban ez tetszett az irományodból: "Ez azért is furcsa mivel ilyen értelmezés szerint a nyitvatartási idő végén ők felállnak az asztaltól és ezek szerint hazamennek, a folyamatban lévő ügyeket felfüggesztik. Az ügyfél pedig mehet vissza következő napon (valószínűleg sokan szeretnének ilyen munkarendben dolgozni)." Miért nem érted a tapasztaltakat? Azért nem foglalkoztak veled, hogy a folyamatban lévő ügyeket a munkaidő végéig letudják zárni!
Panaszkönyvről annyit, hogy szolgáltatóknak nincs ilyenjük! Nem azért mert nincs kedvük tartani, vagy hogy ezzel is személy szerint téged idegesítsenek, hanem mert nem kell tartaniuk. Spirálfüzetet pedig nem rakhatnak ki, akármennyire is szeretnéd. De mondok én neked valamit: Menj oda reggel IDŐBEN és felvesznek neked jegyzőkönyvet!
Minden esetre jó tudni, hogy nem csak én vagyok elátkozva és máshol is ilyenek az ügyfelek, mint te. Ez számomra olyan, mintha felfedeztem volna, hogy nem vagyunk egyedül a világűrben...
Ebédidőről annyit, hogy a munkaadó óránként 10, délben pedig 30 perc szünetet biztosít a monitor előtt dolgozó beosztottaknak, amit 1000-ből egy ember használ ki, pusztán azért, mert frusztrál minket, hogy amíg én a seggemet vakargatom, vagy a kovászos uborkámat szopogatom és kiélvezem az ebédemet, addig 40 ember arra vár, hogy sorra kerüljön. Legyél inkább hálás érte te és az összes többi, hogy nem rágódunk fél órát az ebédünkön és nem megyünk el óránként 10 percet sétálgatni!!!!!!

Elek_Gábor 2013.02.01. 18:07:50

Kedves @cirmike0102: !

Kérlek ne húzd fel magad ennyire, az idegesség árt az egészségnek. :)

Eddigi hozzászólásaidból oly következtetést bátorkodtam levonni, mely szerint csak remélni tudom, hogy nem szeretnél ezen a pályán sokáig maradni. Ennyi indulattal ami Benned van, és elmondásod szerint ügyfelekkel foglalkozol... nem semmi

cirmike0102 2013.02.01. 18:20:13

mert most végre ez az oldal is megszólalhat... Csak mert ti azt hiszitek, hogy nekünk kuss a nevünk. Nem képzeld, nem akarok erről a pályáról nyugdíjba menni, de tudod, nem azért, mert alkalmatlan vagyok, hanem azért, mert a hozzád hasonló gyökerek hisztin kívül mást nem képesek előadni. Jó volna, ha rájönnél, hogy mi nem pszichológusok vagyunk, nekünk nem dolgunk pátyolgatni az embereket és kinyalni a seggüket. Nekünk a problémákat kell megoldani MUNKAIDŐBEN.

De egy valamit mondj meg: miért nem a beteg gyerekedet ápolod kommentezgetés helyett??

Elek_Gábor 2013.02.01. 18:24:58

@cirmike0102: Itt alszik az ölemben :) és már meggyógyult, köszönöm érdeklődésed

Xezs 2013.02.01. 20:46:36

@Elek_Gábor: "a beteg gyerek téma sokkal izgalmasabb valóban, csak a lényegről tereli el a figyelmet" - ezt jól látod, de ha ennyire okos vagy akkor mégis mi a lófasznak keverted ide? Te írtad le, te hibád. Fentebb írtam hogy nem ettől fogod megkapni az elvárt együttérzést és az összeborulós sírást.

Xezs 2013.02.01. 20:51:21

@cirmike0102: Tudtommal az óránként 10 perc nem szünet, hanem "nem számítógép előtt végzett munka" - tehát valamiféle fizikai aktatologatás. Ha ilyet nem tud adni a cég, akkor lesz szünet. De egyébként meg tökmindegy, a dohányosok simán lemennek óránként 10 percre ha törik ha szakad.

@Elek_Gábor: Még valami: egy panasz nem panasz a felsővezetés szemében. Valószínűleg tényleg egy titkárnőtől kapsz majd egy sablonos levelet, ahogy itt cirmike megjegyezte. Majd akkor lesz vezetői ráhatás ha vagy 100 ember panaszkodik ugyanarra az irodára.

Elek_Gábor 2013.02.01. 20:57:23

@Xezs: Ezért szeretem a fórumokat, valaki mindig beleköt valamibe :)

Pont ide illik:

"Hány fórumozó kell egy villanykörte kicseréléséhez?

1 aki kicseréli a villanykörtét és beírja, hogy ki lett cserélve
14 aki megosztja a hasonló tapasztalatait a villanykörte cserélésről, és hogy hogyan lehet más módon is kicserélni
7 aki figyelmeztet a villanykörte cserélés veszélyeire
1 aki az egészet átrakja a világítás topicba
2 aki nem ért egyet ezzel és átrakja az elektromosság topicba
7 aki felhívja a figyelmet a nyelvtani hibákra a villanykörte cserélésről szóló hozzászólásokban
5 aki flame-eli a nyelvtanárokat
3 aki kijavítja a nyelvtani hibákat a flame-ekben
6 aki vitázik azon, hogy ''villanykörte'' vagy '' villany körte'' másik 6 aki hülyének ítéli ezt a 6-ot
2 gyártásban jártas mérnök, aki felvilágosítja a csoportot, hogy a helyes kifejezés a lámpa
15 mindent tudó aki azt állítja, hogy dolgozott az iparágban, és a villanykörte kifejezés teljesen korrekt
19 hozzászóló aki azt mondja, hogy ez a topic nem a villanykörtékről szól és legyenek szívesek a beszélgetést egy villanykörtés topicban folytatni
11 aki megvédi a hozzászólásokat, mert mindannyian használunk villanykörtét ezért a hozzászólások idevágóak a fórumba
36 vitázik azon, hogy melyik módszer a legtökéletesebb a villanykörte kicserélésére, hol lehet megvenni a legjobb villanykörtéket, melyik márkájú villanykörte a legjobb ehhez a technikához, és melyik márka hibás
7 aki hivatkozásokat ír be, ahol különböző villanykörtékről lehet látni példákat
4 aki megállapítja, hogy az előző hivatkozások nem jók, és beírja a jó hivatkozást
3 aki olyan hivatkozásokat ír be amiket a beírt hivatkozások alapján talált és ezek alapján hozzákapcsolható a villanykörte a fórumozó csoporthoz 13 aki belinkeli az összes hozzászólást, az összeset idézőjel közé véve odaírja, hogy ''én is''
5 aki beírja, hogy nem fog többet írni, mert nem tudják többé kezelni a villanykörte problémát
4 aki azt mondja, hogy ''nem beszéltük már meg ezt nem sokkal ezelőtt?''
13 aki azt mondja, hogy ''csinálj inkább egy Google keresést a villanykörtékre, mielőtt kérdezel a villanykörtékről''
1 aki az eredeti hozzászólásra válaszol mától 6 hónap múlva, így újrakezdi az egészet"

Elek_Gábor 2013.02.01. 20:59:55

@Xezs: Világos és tisztában vagyok vele, de ki tudja kié lesz a 100. ?!

Xezs 2013.02.01. 21:04:28

@Elek_Gábor: Majd megtudod, ha megkaptad a levelet. Ha általános pöszmörgés lesz benne, akkor nem te voltál az :)

Elek_Gábor 2013.03.12. 15:28:09

Sziasztok kedves kommentelők!

@Xezs: @Roltii: @LightBringer: @batgirl: @Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): @Manci néni, a szomszéd: @Like a Sir: @R.G.I: @Chichén Itza /Quetzalcoatl/: @CBF: @vénszivar: @hagyma: @Jokkura: @ancsika: @agresszív kismalac: @Dorie: @CheshireCat: @uraaam: @Martinicske: @Dooka88: @Gekko0110: @Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: @Sasfióka: @bobsys: @efi: @McZozo: @Crescence: @Debabaaa:

és végül, de nem utolsó sorban kedves @cirmike0102: !

Több helyről kaptam választ a fent leírt észrevételeimmel kapcsolatban, de egyet kiemelnék kommentár nélkül (Kecskeméti Járási Hivatal vezetőtől):

scanneltem és feltöltöttem ide:

picasaweb.google.com/elek.gabor05

McZozo 2013.03.12. 16:32:13

@Debabaaa:

Ott santit csak a hasonlatod hogy az rendben van hogy bemesz a boltba 18 ora elott ket percel de ha 18 orakor zarnak akkor max 18:10 kor mar ugy kirugnak a boltbol hogy labad nem eri a foldet. es lei s huztak a rolot, mig mondjuk en voltam Apehban es ugyanigy nem engedtek mar be senkit mondjuk 17:30 utan mikozbe 18 ig voltak nyitva de meg igyis ott ultem vagy 19 oraig hogy sorra keruljek es nem en voltam meg az utso tehat legjobb esetben is masfel orat tuloraztak. Es felre ne erts nem vedem ezeket a hivatalokat mert van amelyik kurva de ettol meg ha a munkaidod neked is 18 ig tart te se maradnal szivesen bent 19:30 ig. Szoval ezert nem jo a hasonlatod

McZozo 2013.03.12. 16:44:01

@Elek_Gábor:
Nem vagyok az ugyfelszolgalat oldalan igy teljesen partatlanul irok, de ok hogy most megirtad a levelet a nem tudom kinek es mostantol akkor addig engednek be embert de akkor azt is tudjuk meg hogy mostantol akokr mondjuk aznap nem 8 orara fizetik az embereket ott hanem 9 re? mert ha igen akkor egyet ertek veled, ha nem akkor meg mindig nem ertunk egyet mert miert kell nekem 8 oras fizetett munkaval 9 9 es felet dolgoznom. Szoval ha az egyik oldal modosul akor modositsaka masikat is. Tudom ez csak elmeleti mert most majd az lesz hogy mindenkinek mondjak hgoy akinek nem tetszik el lehet huzni mint altalaban otthon manapsag csak hat ez se szep

Xezs 2013.03.12. 19:09:09

@Elek_Gábor: Ez a jegyző így látja. Biztos vagyok benne hogy más jegyző meg máshogy.

A lényeg az, hogy legyen kiírva a hivatalokra, hogy az ügyfélfogadási időt hogy kell érteni, és akkor nincs baj.

Elek_Gábor 2013.03.12. 19:38:40

@McZozo:
Egy szó nem esett róla, hogy ha 20:00-ig van ügyfélfogadás (mostmár), akkor az alapértelmezésben az ügyintézők munkaidejének a végét is jelenti ekvivalensen. Sok helyen még rászámolnak akár egy órát is a háttérmunkák elvégzésére is...

McZozo 2013.03.13. 12:25:16

@Elek_Gábor:
Ezt tudod vagy csak allitod, mert ha tudod akkor nem szoltam ha allitod akkor viszont csak feltetelezes es egyaltalan nem biztos hogy igy van
süti beállítások módosítása