Tékozló Homár

Hol terem a hidrogenizált növényi zsír?

2013.06.13. 12:45 | jackyll | 88 komment

kemeneskrem.jpgNaiv ügyfél sérelmezi, hogy a Kemenes Cukrászat "kizárólag természetes alapanyagokból" felirattal hirdetett termékei már a hátoldali címkénél elhasalnak. Pedig valamikor minden természetes anyag volt, csak aztán feldolgozták:

Gyakran vásárolok Lipóti Pékségben, mert viszonylag normális pékárút és Cserpes tejtermékeket adnak. Azt hittem, hogy ők készítik a Feketeerdő krémet is (a gesztenyepürét pl. ők), mert mellette volt a polcon. Ár nem volt kiírva, ezért köhintettem egyet a 400Ft-ra.  Otthon kinyitottam, és pár falat után elment az étvágyam. Ócska, ehetetlen, ízetlen, műanyag. Ekkor gondoltam megnézem, hogy mi is van ebben a Cserpesben, de látom, hogy Kemenes Cukrászat Manufaktúra. A weblapon ez fogad (kép mellékelve): házi receptek alapján, kizárólag természetes anyagokból. Akkor lássuk mi is ez a természetes, házi recept... (kép mellékelve)

Hogy mi van még a honlapon?

"A mai cukrászati termékek legnagyobb hibája, hogy a vevő nem tudja, mit eszik. A Kemenes Cukrász Manufaktúra hűen ragaszkodik a természetes alapanyagokhoz, a hagyományos receptekhez."
 
Szégyen :(
 
Azt hiszem itt az ideje, hogy engedélyhez kössék a "kézi", kézzel", "kézműves", "házi", "manufaktúra" és hasonló szavak kereskedelmi alkalmazását. De legalább  kóstolja meg mindenki a termékét árusítás előtt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panelproli 2013.06.13. 12:49:36

Ezek szerint a hidrogenizált növényi zsír CSAK természetes anyag lehet!

England win The Ashes! 2013.06.13. 12:49:58

Amugy igazat adok a poszternek.

Dr. Kix 2013.06.13. 12:50:12

Mi a baj ezzel? Reggelente én is szoktam szedni egy kis E322-t a konyhakertből, vagy ha duhajkodni akarok, rakok mellé egy kis E420ii-t is!

Pécsi bölcsész 2013.06.13. 12:55:50

az a baj, hogy a boltban kell elolvasni a cimkét!
nem otthon és homáron hisztizni.
amúgy jó nagy szart vettél jó drágán.

Pécsi bölcsész 2013.06.13. 12:57:30

ja, amúgy margarin lesz az...
tudatlanok.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.06.13. 13:08:15

@Dr. Kix: Nálam az E472 terem. csereberélünk?

Panelproli 2013.06.13. 13:10:32

@Pécsi bölcsész: A margarin az pedig a génmódosított kenhető műanyag neve.
Bár nekem azért vannak még fenntartásaim a további alapanyagok tekintetében.
pl. mijaza E420ii, satöbbi.

Panelproli 2013.06.13. 13:11:40

Ja és ma már a posztoló ne egyen belőle!

Atörökk 2013.06.13. 13:13:30

A hidrogén a levegőben terem, a növényi zsír meg a természetes anyagokból épített, bio-kőolajfinomítóban. Örülök, hogy segíthettem.

Tron65 2013.06.13. 13:13:33

Hogyhogy miből van??? Sárgarépából készül lepárlás útján.
A maradék a béta-karotin.

Dr. Kix 2013.06.13. 13:14:09

@batgirl: 2:1 arányban tudok érte adni E322-t, ha megfelel. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.13. 13:15:39

"Hol terem a hidrogenizált növényi zsír?"

A Jupiteren jó a klíma a hidrogénszójának.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.06.13. 13:15:54

Hidrogenizált növényi zsír a margarinfán terem.
Pékárúúú??? Nooormális?
Vagy még nem lehet a poszt-tolót?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 13:17:48

HIba volt korrektnek lenni, hű kellett volna lenni a termékmarketingnek filozófiájáhon' és elhallgatni. Keményen. Posztrolló meg most boldog lenne. Hibás ez a világ, én mondom.. Meghát az ilyen poszterd az, aki a kurvanagytermészetességjegyébe senemkapál, senem gyújt be a kemencébe, pedig ott milyen jókat lehetne természetesen sütni, de nem. Széjjel van machinálva a nép, agy nemsoksemmi, igények céltalanul rengetegek, s természetesen irreálisak. Álícsa otthon elő magának fulltermészetességből (megnézném). Legyünk egyszerre pincébepadláson, legyen minden, de maradék, forgács nélkül. Felnőni nem sikerült? Sajnálatos.

Manyecska 2013.06.13. 13:20:46

Néccázért én most jó fél kiló mirelit rétest vettem /erdeigyümölcsös/, most akkor szétrobban a süttő??:)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 13:23:10

De nembiromabbahagyni bazmeg mer' megint nő és meginthülye. Most az a kín, hogy a rózsaszinplüssös álma nem létezik a valóságban? Egyébként sem törvényszerű, hogy ami E arról ne tudhatnánk micsoda (ez is egy tipikusan facebookban, meg konyhaasztal-sarkon gerjesztett visítozás háztartásbéliek közt - utánanézni is lehet ám). Az sem törvényszerű, hogy az E káros legyen. Az ilyen posztoknál ez a belog nem is fogyasztóvédelmi, hanem életellenes blog, mer' lehal az agyam! Na next.

elwood 2013.06.13. 13:23:10

a kőolaj tán nem természetes alapanyag.
ugye, hogy ugye.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.06.13. 13:23:18

@Dr. Kix: jó, de csak akkor ha nyomokban tartalmaz mogyorót és szóját.

Manyecska 2013.06.13. 13:27:40

@Kellemes Zérókomponista: megkímélnélek:D: maga az élet életellenes.

Manyecska 2013.06.13. 13:28:46

@elwood: :)))))))) csak átformálták margarinná...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 13:31:38

@Manyecska: hát kinyírhatnál baszki.:D Amúgy ez a poszter szerintem még sütni se tud. Eltaláltam.
Nektek mi volt eddig a legnagyobb kihívás a konyhában? (végeredmény előjelétől függetlenül)

Pécsi bölcsész 2013.06.13. 13:31:49

@Panelproli: Azért ne essünk hanyatt.
A margarin az simán étolaj kis hidrogént átbugyborékoltatsz rajta és kész is.

Az igazi sznobok, mint én, már csak vajat esznek!!!

Panelproli 2013.06.13. 13:32:01

Feketeerdő krémet csakis az Aldiból!

Manyecska 2013.06.13. 13:33:41

@Kellemes Zérókomponista: hát hogy a szomszéd ne lásson be miközben ott gyalulunk...

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.06.13. 13:36:23

kb ez van mindenben.. nem kell meglepődni..

England win The Ashes! 2013.06.13. 13:37:34

Mondjuk azert annyira nem kell fosni, a fenti "E"-k kozul az E463 es a ket E462, ami mesterseges uton keszul, es azok sem halalosak. Ha jol emlekszem.

Agyalap 2013.06.13. 13:37:41

Növényi zsír? Mutasson már valaki egy zsíros növényt...
A hidrogenizált növényi zsír az pontosabban hidrogenizált növényolaj - ami már szilárd. De azért zsírnak ne nevezzük...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 13:38:15

@Pécsi bölcsész: no már. Egy pénzes bölcsészpalánta? Olyan nincs is!
@Manyecska: aha! Szép is az asztalosmesterség - asztalon. Kurva jó poeénjaim vannak.

Manyecska 2013.06.13. 13:38:23

Früchtestrudel zum Selberbacken -konditorfrisch tiefgefroren- 600 g, /sütésre kész gyorsfagyastott rétes 50% gyümölcs /alma, szeder, málna, áfonya, riizli töltelékkel/..ilyet vegyél poszter!..az E-számokat diszkréten lehagyták..:D

Manyecska 2013.06.13. 13:39:26

@Manyecska: né már, rizli = ribizli..@Kellemes Zérókomponista: .."3 bokor ribizli, gyereee velem ribizni..!" :DD bocs, eszembejutott.

Panelproli 2013.06.13. 13:42:44

@Pécsi bölcsész: Az pedig egy külön tanulmány, hogy miért nem egyszerűbb ráírni a címkére azt hogy "margarin", szemben a hidroGÉNkezelt növényi zsír (ami inkább olaj) elnevezéssel?!
A természetes aromák megnevezés az pedig egészen biztos, hogy természetes.
Akkor most Happy end.
Csak az íze szar.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.13. 13:47:47

@Manyecska: mondjuk te se vagy beteg..:D Meglátod a fent említett elnevezést egy terméken és odavonz magához? Vagy hogy választódnak ezek ki tenállad?

Manyecska 2013.06.13. 13:52:06

@Kellemes Zérókomponista: szép doboza volt..:D így árvíz közepén nehéz friss rétes kapni,.. valami károsat akartam még estére /értsd: édesség/:D a főzelék után.... asszongyák a fiúk hogy hmmmm /mindig ezt mondják de már a gyerek is és hülyét kapok!!:DD /sza ez jó, finom, eccer vettünk már /negyven év alatt:DD/!!

Manyecska 2013.06.13. 13:53:04

@Bálisó Bozót: mi van???:):DD rázzák a bokrot mi?:)

Bálisó Bozót 2013.06.13. 13:59:27

Kerekerdő ízű hagymaizált császárszalonna, az a jó.

Manyecska 2013.06.13. 14:03:39

@Bálisó Bozót: rétesből is van baconnal tekert, meg pörkölttel töltött:)..

Bálisó Bozót 2013.06.13. 14:06:45

@Manyecska: Ja ja tudom, én is ettem ott ahol először kóstóltam a pacalízű jégkását. A tepertős nem jött be. Pedig az is ugyanolyan szép zöld volt. De biztos természetes a színezék, mert ki volt írva hogy apdét.

Manyecska 2013.06.13. 14:10:02

@Bálisó Bozót: én mondjuk utálom az édességet, csokit, tuti nem vagyok százas..:D

Manyecska 2013.06.13. 14:16:03

@Bálisó Bozót: nem, alapból! a cukor olyan fura nekem. a teát se cukrozom. Inkább egy adag almapaprika!!!4! :D

Terézágyú 2013.06.13. 14:16:47

Mondjuk a nátrium-glutamát = ízfokozó is elég riasztóan hangzik - de valójában természetes anyag, természetes módon (is) előállítható ... (sőt már régi görögök is használták - csak persze ők nem így hívták)...

Szóval vigyázzunk ezekkel az elnevezésekkel...
Kalcium vs. mészkő...
illetve "természetes ásványi anyag"...

Manyecska 2013.06.13. 14:18:24

@Bálisó Bozót: hízlal..:D nálunk a főzelék fél kiló sültkolbásszal megy:DD!!

Bálisó Bozót 2013.06.13. 14:19:13

@Manyecska: Aha... Pedig a cukor az állítólag répából van... És még szép is.

Bálisó Bozót 2013.06.13. 14:22:12

Na megyek bedobok valamit. Valahova. A kármintetvek kísérjék lépteiteket és segítsenek az emésztésben.

Manyecska 2013.06.13. 14:22:21

@Bálisó Bozót: igen, szoktam nézni... :DDDD

Manyecska 2013.06.13. 14:23:19

@Bálisó Bozót: szerintem jó ide nekünk a sima téglapor, kárminbogár, ugggyan:D!

Manyecska 2013.06.13. 14:28:42

Ezektől az E-számoktól tudnak olyan szarvasbőgés-szerűen böfögni a gyerekek???

Panelproli 2013.06.13. 14:39:05

@Manyecska: Az a CO2 vizes oldata, amely kis mennyiségben tartalmaz H 2CO3-at is.

elwood 2013.06.13. 14:41:53

én a piacon egy ismerős nénitől veszem a kármintetveket.

Manyecska 2013.06.13. 14:46:49

@elwood: :D ugye??@Panelproli: SAJNOS van otthon szódagép is:((:P

Panelproli 2013.06.13. 14:52:16

@Manyecska: Akkor rejtély megoldva:-)

Atörökk 2013.06.13. 14:53:36

@Manyecska:
Megfelelően szocializált gyerek a levegőtől is tud szarvasbőgésszerűen böfögni, illetve dallamosat fingani.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.06.13. 15:00:13

őőőő. a növény az természetes. eddig oké. de nincs olyan hogy zsírgyümölcs, tehát a növényi zsírt már készíteni kell valamilyen növényből.
itt most elgondolkodunk, hogy egy természetes anyagból ipari úton előállított valami az lehet e természetes?
a hidrogén is természetes egyébként.

Manyecska 2013.06.13. 15:13:58

@atörökk: ..:) "BÁÁÁÁÁbúúú vagy!" szegény Kft. D:DD na léc:)!

Manyecska 2013.06.13. 15:16:04

@atörökk: legjobb apósom -gyomorbeteg a családjától:D:P- néha: "Biiiii--óóó"

Kuty 2013.06.13. 15:41:30

Ha nem Fekete-erdőből van, miért hívják feketeerdő krémnek? Hülyeség. :) és megtévesztés. Ésszerűbb lenne természetes-meggypudingnak-álcázott-mesterséges-meggypuding krémnek nevezni.

Egyéves Önkéntes 2013.06.13. 17:31:04

A food info szerint bármelyiket is írom be, természetes eredetűnek mondja.
Bár ez kissé szerintem megtévesztő, hisz az epres joghurtban lévő kármintetű is természetes eredetű, de mégse földieper. Akárhogy is nézem.

Egyéves Önkéntes 2013.06.13. 17:33:19

@Hurrá Torpedó: a robot is természetes anyagokból van, vas, szilícium, ilyesmik... :)

É2I 2013.06.13. 19:16:14

Biztos leírtátok már, de: tényleg ennyire analfabéta sok mindenki, hogy arra is lusta legyen, hogy elolvassa, hogy az E számmal megjelölt alkotó elemek nagyrésze természetes elem?
Ez olyan, mintha megreklamálnátok a periódus táblázatot....

Egyéves Önkéntes 2013.06.13. 19:22:48

@É2I: Kérdés, hogy mit keres pl. egy gesztenyepürében madagaszkári mocsári bab gyökér meg perui lámaköröm, mert ezek is természetes cuccok.
Persze ha egy mangós túrókrémben minden igazi lenne, akkor 3500 forint lenne egy két decis pohárral és évente kétszer lenne kapható pár darab belőle....

É2I 2013.06.13. 19:30:20

@Egyéves Önkéntes: Hát sarkíthatunk, de alapból ezek a félelmek mostani felkapott hülyeségek.
Mert, ha nem lenne ráírva, úgy kajálná a jó nép, mintha a kert végében szedte volna.
Csak hát rá van írva, és miután megvette, jön a homárra és mutogatja, hogy mit sikerült vennie. Szar az íze és nézzétek : E zért!

Balfasz, erről ez jut eszembe.

Egyéves Önkéntes 2013.06.13. 20:18:42

@É2I: Persze, túl van lihegve ez az egész.
Lehet persze haragudni a teszkóra, meg hasonlókra, de mégse akarja senki otthon termelni/tenyészteni a krumplit/gombát/tyúkot/szardinellát.
Én próbálok fokozatosan és alapszinten önfenntartóvá válni (kis kert, gomba a vízóraaknában, vízgyűjtés), de már most látom, hogy lehetetlen, egyrészt kéne hozzá napi 40 óra munka plusz havi 3millió forint. És nekem egyik sincs.

Manci néni, a szomszéd 2013.06.13. 20:44:36

Drágáim, márpedig ez az izé csak természetes anyagokat tartalmaz a sok E ellenére is. Csak utána kellene nézni, hogy mi micsoda, mielőtt beposztolunk valamit, aztán meg csodálkozunk rajta, hogy lehülyéznek.

Béta-karotin: sárgarépalé.
Riboflavin: B2 vitamin, színezéknek.
Hidrogenizált növényi zsír, ahogy már volt egy jó megfejtés: margarin.
E420: szorbit, kukorica szirup.
E463: cellulóz.
E472: szójaolaj.
E322: étolaj.
E160a: sárgarépa.

Egyéves Önkéntes 2013.06.13. 20:53:51

@Manci néni, a szomszéd: Jó, de a feketeerdő torta klasszikus receptjében sehol nem találok sárgarépát, kukoricaszirupot. Sőt, még cellulózt sem.
Ha beleteszek valamit, amitől kellő színt/állagot kap, akkor az amitől eredetileg lett volna olyan színű/állagú nagy valószínűséggel hiányzik belőle.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.14. 03:50:57

@Egyéves Önkéntes: de attol meg termeszetes alapanyagok
nem azt irtak, hogy manci neni modra, eredeti recept alapjan

Megdobbent 2013.06.14. 03:54:29

A poszter idiota, remelem nem szavazokepes.

panic_button 2013.06.14. 06:40:45

Mindig is kivancsi voltam, hogy milyen az itteni sparban kahato kenheto novenyi zsir 149 hufert, denem visz ra a lelek

Egyéves Önkéntes 2013.06.14. 07:29:40

@hagyma: ott van a képen, hogy:
"Házi receptek alapján"

emlékszem is, amikor a fekete erdei favágók feleségei pucolták a répát, szeletelték a cellulózt, növényi zsírokat köpültek és az abból készült sütivel várták haza megfáradt uraikat a munkából

kicscsávók 2013.06.14. 08:40:37

Tudatlanok és buták vagytok, de legalább arrogánsak. Mást jelent az alapanyag és mást az adalék. Csak természetes alapanyagról volt szó, az meg itten teljesül.

Arról nem szól a fáma, hogy adalékok tekintetében is csak természeteset használnának, így abból beletehetik a mesterségeset is.

Értelemzd is, amit olvasol, csak utána fröcsögj.

szamaritánus 2013.06.14. 09:11:42

a pékárÚig olvastam.

kölcsönkenyér 2013.06.14. 09:39:11

Mi a búbánat az a cserpes?

kölcsönkenyér 2013.06.14. 09:50:25

@atörökk:
De rendes vagy! Ezt már én is megtettem, de nem lettem okosabb tőle. A találatok szerint egy sajtműhely, de akkor mi értelme a poszter azon mondatának, hogy:

" Ekkor gondoltam megnézem, hogy mi is van ebben a Cserpesben..."

Esetleg Cserpes által gyártott termékben akart lenni?

vape 2013.06.14. 10:06:58

A posztoló esetleg 2013 jún. 12-én vette a krémet? Akkor csodálkozom, hogy a min. megőrzési dátum már fel sem tűnt neki.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2013.06.14. 10:44:49

@Kellemes Zérókomponista: Diabetikus (!) grillázs. Nem a rücskös vásári nyalánkság, hanem a fényes (nem lett sz) felületű "cukortorta".

@hagyma: Ha meg irtak volna, kiderulne, hogy Manci neni is hasznalt szojaolajat meg kukoricapampuskat a csilis csokikrem eloallitasahoz.

@kölcsönkenyér: Cserpes Trudi. Annak van "régi túró rudi" íze, ellentétben a pöttyössel.

BenyoBoy 2013.06.14. 11:15:30

A Cserpes és Lipóti Pékség amúgy tényleg jó, tudom ajánlani.

Re-Peet 2013.06.14. 16:52:16

@Agyalap: Növényi zsír?
Avokádó... na erre mit lépsz?
100g-ja 14,5g zsír-t tartalmaz

szétesés.kovásza 2013.06.17. 20:39:18

Cserpes Műhelyt nem bántjuk! :-))
süti beállítások módosítása