Tékozló Homár

Aki hagyja, attól mindig beszedi a pótdíjat a MÁV

2013.07.02. 10:50 | jackyll | komment

A gyorsvonati pótdíj bevezetése óta igyekeznek minden jegy mellé pótdíjat fizettetni a pénztárosok, vagy ha azok éppen nem, akkor a kalauzok. Naiv ügyfélnek többször fel kellett hívnia a MÁV ügyfélszolgálatát, hogy a munkatársak elhiggyék, nem kell a járatára pótjegy:

Ezt a két kis szösszenetet sikerült a MÁV-nak elküldenem, amire azóta sem kaptam választ, az automatikus visszajelzésen kívül.

1.) Ezúton szeretném panaszom bejelenteni Önök felé. Több alkalommal tapasztaltam már a gyorsvonati pótjegy bevezetése óta, hogy a pénztárban kapott információk nem egyeznek a kalauzokéval. Gyakran közlekedem a Szombathely-Sárvár/Sárvár-Szombathely szakaszon, viszont nem bérletes vagyok, csak jegyet vásárolok az utazásaim alkalmával. Reggelente a Szombathelyről 07:07 kor induló vonattal közlekedem. Előző nap vásárolt jegyem mellé a kalauz kérte a pótjegyet! Közöltem vele, a pénztáros hölgy a kérdésemre, hogy említett járatra kell-e pótjegyet váltanom, nemleges választ adott. De a kalauz mégis megvásároltattam velem a pótjegyet.

Mindez 2013.06.21-én (pénteken) reggel a 7óra 7perces 19607-es járaton történt. Ma (2013.06.24. hétfő) ismét ezzel a vonattal utaztam, szintén pótjegy nélkül, ám nem is kérte a jegyellenőr. A biztonság kedvéért azért rákérdeztem biztos nem kellett volna pótjegyet vásárolnom. És ez esetben szintén NEMleges választ kaptam. Ezt követően hívtam a 0640-49-49-49-es MÁVDIREKT vonalat, ahol szintén feltettem a kérdésem: Kell- pótjegy a már jól emlegetett járatra. Ismét "NEM"volt a válasz. Szeretném tudni, miért nem jól informált néhány kalauz a pótjegy váltásokat illetően? Ha máskor is ilyen problémám adódna vissza térítik-e a feleslegesen vásárolt pótjegy díját vagy kire/mire hivatkozva tudom elhitetni a kalauzzal, hogy arra az aktuális járatra NEM KELL váltanom pótjegyet!

 Válaszukat előre is köszönöm:

 2.) Kettő nappal ezelőtt, azaz 2013. június 24-én már panasszal fordultam Önökhöz, ám egy sablon üzenettel megoldották a válasz adást, ami egyáltalán nem megfelelő ebben a helyzetben. Jelen esetben viszont nem a kalauz félreinformáltsága okozott problémát, hanem a pénztáros hölgyé. Ismét leírom hát a számomra elég bosszantó tényállást. Minden második pénztáros illetőleg kalauz nincs teljesen jól informálva a nemrégiben bevezetett pótjegy váltásával kapcsolatban, hogy annak díját mikor, melyik járaton kell elkérni az utastól.

 A 24-én kelt levelemben részletes leírást adtam arról, hogy a Szombathely-Sárvár között közlekedő reggel 7 óra 7 perckor induló (19607 járatszámú) vonatra NEM kell pótjegyet váltanom, viszont ezt ma a sárvári vasútállomáson dolgozó egyik pénztáros kolléganőjük megcáfolta és a kezembe nyomta a pótdíjat is tartalmazó jegyet. Ez eléggé szíven ütött, hiszen egy másik pénztáros hölgy kedvesen tájékoztatott előző napokban, hogy említett járatna NEM kell pótjegyet vásárolnom. A mai nap viszont ugyebár ismételten kifizettették velem a 150 Ft-ot. És itt nem a 150 Ft-ról van csak szó, hanem az alkalmazottak tájékozatlanságáról, illetve az utas félrevezetéséről, legrosszabb esetben lenyúlásáról!!!
 
 A mai incidens után megint a MÁVDIREKT telefonos segítségéhez fordultam. Türelmesen kivártam míg sorra kerültem. Teszem hozzá 9. voltam a sorban... Szerencsémre egy roppant kedves hölggyel sikerült beszélnem, aki segítőkészen állt rendelkezésemre. Első sorban feltettem a már rettegett kérdést: Kell-e pótjegyet váltanom a Szombathely-Sárvár reggel 7 óra 7 perckor induló járatára? Kis idő után jött a válasz: NEM. Nahát nahát. Felajánlottam neki, hogy átadom a telefont a pénztáros hölgynek, aki rá kötelezett lényegében a pótjegy vásárlására, de finoman visszautasított, viszont közölte nyugodtan fáradjak vissza a pénztárhoz és mondjam meg, az illetékesnek, hogy a 19607 - es járatra márpedig nem kell a pótjegy! Megköszöntem a segítséget és így is tettem. A sokat emlegetett pénztáros hölgy döbbenten hallgatta a monológom, amiben megkértem, hogy nézzen utána a járatnak nyugodtan, hiszen a MÁVDIREKT-es hölgyike is erre buzdított. A lényeg, hogy, ha nagy duzzogás közepette is, de vissza kaptam a pótjegy árát és mellé a sima jegyemet. Még szerencse...

 Ha kérhetem Önöket ez alkalommal már ne csak egy sablon e-mailt küldjenek, hanem olyat amiben minimum egy "Elnézést a kellemetlenségekért" sor megtalálható. Ezzel egy időben járjanak utána a mai levelemben említett pénztáros hölgy kilétének, valamint a 24-én kelt levelem is olvassák vissza, hogy tisztában legyenek az éppen akkor dolgozó kalauz személyével és tájékoztassák őket a megfelelő utastájékoztatásról, a vonatokat érintő kérdésekben egyaránt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2013.07.02. 10:54:10

csipkebokor vessző

England win The Ashes! 2013.07.02. 10:56:35

Azt hiszem, àllamosítani kellene a màvot.

Manyecska 2013.07.02. 10:56:49

Édes jó apukám, isten nyugosztalja, megtanította hogyan lehet lekenyerezni a héven a kalauzt, ..akkor még a vesztegetés is más volt!!:)) Én hülye meg veszem a bérletet az egész családnak:P

Manyecska 2013.07.02. 10:59:06

De mért kell pótjegy a sebesre is??:(

AtiSnatch 2013.07.02. 11:11:48

Hív a vasút, vám a MÁV!

asdf 2013.07.02. 11:12:15

Kell inditani az elviran egy Szombathely Sarvar keresest, az eredmenyt kinyomtatni, es odadugni a penztaros meg a kaller orra ala, hogy lat-e a 7:07-es mellett P betut. Nem fog. A potjegyeket (azzal a jeggyel egyutt, mellyel leutaztad) meg orizd meg, fizesse csak vissza a MAV a lehuzast.

É2I 2013.07.02. 11:14:05

Azt nem értem, hogy a pénztárban miért nem olyan a jegykiadó rendszer, hogy a pénztárosnak ott villogjon, hogy kell-e vagy sem.
A kallerekről nem beszélek, ők olyanok amilyenek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.02. 11:14:14

Kicsit érthetetlen, de a MÁV biztos tudja, miért kérnek egyszer pótjegyet, egyszer nem. VAgy nem tudja, de nem is érdekli, mert ő a MÁV.

Atörökk 2013.07.02. 11:18:30

Én tegnap az interneten, magamnak kinyomtattam a büntetést is.

A félszemű Télapó 2013.07.02. 11:19:00

szép kis lenyúlás, a fizetésük dupláját is megkereshetik havonta csak jó néhány palimadár kell,

asdf 2013.07.02. 11:20:53

@ColT: Azert kernek, egyszer igen, egyszer nem, mert ha gyorsvonattal, utazol, akkor arra kell potjegy, a simara nem.
Az, hogy neadjisten az uticelod es a kiindulo allomas kozti tavolsagot ugyanannyi ido alatt es ugyanannyi megallobol teljesiti mindket vonat (mert a gyorsnak ott mondjuk szemelyvonati szakasza van kozlekedesileg), es ez igy kibaszott logikatlan, az azt a rendkivul sok zsenit a miniszteriumban nem erdekli, ok csak kovetik Viktor urunk parancsat, hogy kell a penz, tok mindegy honnan, meg hogyan, es hogy ez mennyi nyuggel jar, meg mekkora kibaszott ertelmetlenseg. Kell a penz es kesz. Mindenkozben pedig ugyanez a banda meg tolja a rezsicsokkentos kampo szoveget, hogy ok mekkora kiralyok...

England win The Ashes! 2013.07.02. 11:23:50

@É2I: Szemèly szerint èn màst sem èrtek. Anno jópàr ève talàlkoztam külföldön ilyen gyorsvonati pótjeggyel (azóta màr megszüntettèk). Ott baromi egyszerü volt: ami gyors, arra kellett, ami szemèly vagy sebes, arra nem. AZ IC-re, EC-re eleve màs pótjegy volt èrvènyes.

Itt meg, basszus, reggel nem kell, dèlben nem biztos, este igen stb. Ki vezeti a màvot, Kàosz professzor?

Hentes pékné módra 2013.07.02. 11:26:31

@É2I: Miért nem olyan a jegyrendszer, hogy a jegy árában benne van a pótjegy, és nem külön kell nyomtatni bárkinek aki kicsit is hajlik rá, hogy kifizesse. Ez az egész letudható lett volna úgy, hogy mától ezeken a járatokon 150ft-al drágább a jegy. csókolom

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.02. 11:32:29

@daninet: Belőled se lesz így MÁV felsővezető. Hát az jegydrágítás lenne! Abból nem lesz rezsicsökkentés.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.02. 11:40:54

@atpijkamo: az kéne ezeknek a nyakára, felsővezeték erősárammal.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.02. 11:44:27

@atpijkamo: és nem szégyellték azt bizonygatni, hogy csakis a segédmunkásaik között van hatvan darab analfabéta munkaerő. muhhhahhha.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.02. 11:45:50

jackyll, ez a új bötűtíppus kurva ronda, csináld már vissza a régire ha szabad kérni ilyesmit. kiszúrja a szememet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.02. 11:45:58

@zsiráfffff: Hát nemtom. A magyar népesség legalább fele nem tud helyesírni. Nézz csak körül a homáron.

Karatekutya3 2013.07.02. 11:46:19

Én a hétvégén utaztam Tapolcára azon kevés vonatok egyikével, amire nem kell pótjegy. Fehérváron megállt és közölték hogy 20 perc késéssel fog továbbmenni. Mikor letelt a 20 perc, akkor végigzavarták a kalauzt a vonaton, aki elmondta, hogy 50 perc lesz a késés, de aki siet az szálljon át a gyorsra, ami mindjárt beér (és persze pótdíjas). A többség bevállalta a plusz terhet és átszállt a tök üres gyorsra, majd amikor továbbindultak, hirtelen a mi járművünk is meggyógyult és zavartalanul folytatta az útját.
Sajnos nem tudok másra gondolni, mint hogy egy újabb aljas húzás volt a MÁV-tól, hogy minél több pótdíjat beszedhessen. Hogy pusztulnának meg ezek a férgek. Inkább emelték volna minden jegy árát egységesen, de ez a pótdíjas szarakodás egyszerűen embertelen.

Manyecska 2013.07.02. 11:48:54

@atpijkamo: lehet hogy csak háttal ülnek a gépnek, ilyenkor mindig azzal vigasztalom magam!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.02. 11:49:10

@atpijkamo: nem lehet mindenki agysebész, ez nem akkora targédia szerintem. de hogy egy hülye bakter még assetuggya, hogy melyik vonatra milyen jegy való, az elég vicces. illetve nem is.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.07.02. 11:54:59

@Manyecska: :))

@zsiráfffff: "ez nem akkora targédia szerintem"

Jó, ez nem. De minden másban is félanalfabéták.

É2I 2013.07.02. 11:58:38

@ColT: off: Te pécsi vagy ugye?

hobbitroll 2013.07.02. 11:59:09

HanyadiX? Ez a fo$ már ki sem írja 100 alatt :@

haló! fejlesztőelvtárs! ez egyre szarabb!!

É2I 2013.07.02. 12:04:23

@hobbitroll: Meg a fő oldalról is eltűnt. Nekem sem tecc.
És tényleg idegesítő a betűtípus.

hobbitroll 2013.07.02. 12:06:30

@É2I: szószpark jut eszembe
lázadlázadlázad
meg ez:
<dislike>újkinézet</dislike>

lehet használhatatlanná akarják tenni az egészet, mert ennek más értelmét nem látom :(

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.02. 12:10:22

@hobbitroll: ez most ilyen számolóstrollokat (minket :D) elnyomni kívánó formula, másnéven a "trolltávoltartó bújtatott helyezés-rulett". úgy voltak vele hátha elmegy a kedvük tőle.

Manyecska 2013.07.02. 12:12:47

@Karatekutya3: bringa nélkül ajánlatos használni?? Nincsenek túl sokan? Kíváncsi lennék rá miért nem kell rá pótjegy.

Karatekutya3 2013.07.02. 12:19:01

@Manyecska:
Pénteki napon utaztam vele, teljesen rendben volt. Nem voltak kevesen, de ülőhelyet simán lehetett találni. Azon kívül, hogy feltehetően direkt szarakodtak vele Fehérvárnál nincs gond, érdemes ezt választani. Volt rajta egy első- és egy másodosztályú fülkés kocsi is a szerelvény végén, én utóbbiban zötykölődtem.
Ami röhej, hogy ha nincs késése, akkor elvileg ennél csak egyetlen rövidebb menetidejű vonat közlekedik egész nap, az összes pótjegyes "gyors" lassabb nála. xD

Manyecska 2013.07.02. 12:22:38

@Karatekutya3: köszi. Igen mert a gyors is áll Szfehérvárnál, mozdonycsere miatt, ugyanis onnan már csak a dízelek mennek,...persze tényleg elég érdekes!!
:)

Manyecska 2013.07.02. 12:24:11

@zsiráfffff: ez a bringásoknak van kitalálva elvileg.

Manyecska 2013.07.02. 12:28:20

@zsiráfffff: Székesfehérvártól meg Tomasz a gőzmozdony jár csak..

Manyecska 2013.07.02. 12:30:07

@Karatekutya3: sebesvonattal jöttem tavaly haza végigcsattogott 110-vel a Velencei-tó mellett:))) aztán Tárnoknál negyven percet állt mert felújítás volt:(

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.02. 12:37:14

@Manyecska: inkább, minthogy hatvan mellett álljatok 110 percet mert táraznak, nemigaz?

Manyecska 2013.07.02. 12:39:30

@zsiráfffff: gondolkodtam hogy betárazok de harminc perc után végigrohant végre a kalauz. 10 percre a végállomástól!! Hát szívás volt:(

dorcsimpi 2013.07.02. 12:56:16

Tőlem is sebesvonatra kérik, a szövegértelmezési anomáliába már beletörődtem. Megosztom az én kalauz-anyázós sztorimat, szorivagyok, hosszú lesz.

Két hete szombaton egy helyben álltam összesen másfél órát a karcagi állomáson, mikor többszöri "mindjárt indulunk, tessenek várni" után egyszer csak közölte a hangosbemondó, hogy a szerelvény felsővezeték-szakadás okán bizonytalan idő múlva közlekedik csak tovább.

Egy kezdődő agyérgörcsre emlékeztető, tompán kiújuló fejfájással küzdve és egy halk és nőies káromkodást elengedve viszonylag hamar úgy döntöttem, mégsem utazom, majd a pénztárnál kértem vissza a jegyem árát. Mivel természetesen - a felszállás után rögtön - már kezelték (anélkül, hogy a vonat egy métert ment volna), kisebb problémába ütközött az akció: a kalauztól kellett igazolást kérnem arra, hogy az a jegy, amit megváltottam és lekezeltek mégsem biztosította nekem a kifizetett szolgáltatást - történetesen, hogy Karcagról eljussak Szolnokra.

Húszperces konzílium után a vasutas kolegák megállapították, hogy kurva MÁV (az egyetlen dolog, amiben egyetértettünk), mert nekik csak arra paraméterezték be a zsinóros tetris-t, hogy kiadják ezt a bizonyos gyorsvonati pótjegyet, visszavonni csak az utas "saját elhatározásából" lehet, és mivel "megszakítom az utazást", nem adja vissza a teljes összeget, mert arányosít.

Feltettem a kérdést, hogy ugye nem szándékosan hergelnek épp...? Megszakítom-e az utazást; melyiket? Azt, amelyiket el sem kezdtem? Vagy mit óhajt arányosítani? Ülhettem volna tovább is az egy helyben álló vonaton?? Zsenik.

Mivel hamar sikerült meggyőznöm őket arról, hogy nem ez az opció játszott nálam, műszaki hiba-sztornót meg valamilyen csoda folytán nem programoztak a gépbe a szoftver hiperoptimista készítői, valahogy mégiscsak kiokoskodtak egy igazolást, és visszakaptam a pénzem. Cserébe legalább gondtalan kilencven percet ülhettem egy retek vasúti kocsiban.

(De én legalább hazamentem, ittam egy fröccsöt és lefeküdtem aludni. De az a kedves utas, aki Nyíregyházáról megindult 3 óra körül, és este fél 11-kor ért Pestre... Finoman szólva sem irigylem.)
Autót kell venni, kész.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 13:03:28

@dorcsimpi: Hát, majd az autódat is államosíccsa a Nemzeti Géperejű Utazókészség Közérdekű Hivatal, oszt jónapot!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 13:05:19

Aztán mehecc panaszkodni a Nemzeti Só- és Bors Hivatalba.
Gyalog.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 13:14:59

全国のオフィスに塩とコショウ

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 13:19:11

الملح والفلفل حسب المكتب الوطني

dorcsimpi 2013.07.02. 13:19:45

segíccség, elszabadult a malac!

Atörökk 2013.07.02. 13:20:36

@dorcsimpi:
Hagyd magad, előbb szabadulsz ;)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 13:24:13

@Dr Jozef Vengloš: Akkor forduljál a Nemzeti Schmitt Pál Helyesírási Intézet Google Fordító Barkácsolási alosztályához.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 13:26:04

@Dr Jozef Vengloš: Már Japánból is többen telefonáltak, hogy helytelen a fordítás.
Hogy van az japánul, hogy nyasgem?

Manyecska 2013.07.02. 13:28:11

www.youtube.com/watch?v=F-sWDYo7l90 elképesztően gyönyörű /szerintem/ a Balaton a csücskiben nem győzök csodálkozni mindig..:) 06 percnél mozdonycsere! Addig se a malac dúl..:P

England win The Ashes! 2013.07.02. 13:37:23

@agresszív kismalac: Nem tudom, szerintem úgy sem. a "na" az -ra, -re, vagy on, -en, -ön. Asszem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.02. 13:45:58

@É2I: Mert akkor nem lehetne indokolatlanul pótjegyet vetetni. Meg az logikus lenne.

A kallert meg nem akkor lúgják ki, ha tahó, és lehúzza az utast, hanem ha szoknyát húz :S

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 13:57:11

-Miért állunk, kalauz elvtárs?
-Mozdonyt cserélünk.
-Mire?
-Vodkára.

Troppauer_Hümér 2013.07.02. 14:08:22

@Manyecska: Bisztos részeg volt a drájver, ha 110-el ügetett, mert Agárd-Gárdony-Velence szakaszon mindég csigatempóban megy a vicinális, mivel a lakott területet szeli ketté a sínpár. Előtte-utána sebes, de az már földrajzilag nincs a tó mellett.

Tárnoknál nem mindig felújítanak, hanem ott gyakran lába kél kábeleknek, amik a váltókat működtetik.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2013.07.02. 14:15:40

Azt kell mondani, hogy személlyel mész, és akkor nem ad pótjegyet.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2013.07.02. 14:16:42

@Peti817172M: Mondjuk nem értem, hogy a pénztárosnak miért kell mindenbe belekötni. Ha az utas csak menetjegyet kért, akkor menetjegyet ad neki. Nem köteles az utas az orrára kötni, hogy melyik vonattal akar menni.

Manyecska 2013.07.02. 14:17:38

@stillmátyás: nyehhhehe, van róla videóm mindjárt megkeresem! najó az állomásokon fékezett, olyan nyolcvannal ment:)

Manyecska 2013.07.02. 14:33:25

@stillmátyás: csak a hangom, magamat nem reklámozom.., ez sebesvonat volt csak átmegy a zállomosokon dudált mint állat.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2013.07.02. 14:35:43

De nem következetes a rendszer, mert a rövid Tekergő (Bp-Tapolca) nem pótjegyes, holott végig gyorsként közlekedik, a hosszú (Tapolca-Záhony) pótjegyes, pedig az csak sebes.

Netuddki. 2013.07.02. 18:01:38

Azér kell egyszer és azért nem kel másszor, mert amelyik pénztáros pótjegyet is ad az műszak végén lesztornózza aztán szépen kiveszi a kasszából a többletet...

helianthus 2013.07.02. 18:13:36

Bennem felmerült, hogy vajon az ellenőrök tudják-e kell-e pótjegy vagy ők is hasraütésszerűen büntetnek a hiányáért?

Atörökk 2013.07.02. 18:43:56

@helianthus:
Az ellenőrök miért büntetnek a hasraütés hiányáért?

NemNick 2013.07.02. 18:52:24

@atörökk: "Én tegnap az interneten, magamnak kinyomtattam a büntetést is. "

egy percig röhögtem :)))

JohnHenry 2013.07.02. 20:18:34

aztán szoknya volt-e a kalauzon vagy nadrág?

helianthus 2013.07.02. 21:46:44

@atörökk: azért, mert nincs pótjegye. A hasraütésnek. Ha van, akkor meg azért, mert üreshasraütés pótjegye van telihasraütés pótjegy helyett.
Azt meséltem már, hogy buszra is legombolnak majdnem kétszáz forintot emeltszintű szolgáltatás címszóval, miközben úgy átalakították a buszokat, hogy egy teltkarcsú ember nem fér be az ülésbe, a normál testalkatú befér (mint én pölö) de az arca és az előző üléstámla mögött maximum 60 cm távolság van (fél karnyújtás) a lábát pedig nem tudja mozgatni, mert nincs hely? Tizensokév után először utaztam tömegközlekedéssel, de bevallom, bár nem vagyok nagy igényű, asszem a következő tizenévekben kihagyom az élményt és inkább megyek stoppal, ha nincs más.

Atörökk 2013.07.02. 21:50:42

@helianthus:
Telekocsi... Igaz, kicsit rugalmasnak kell lenni hozzá, de olcsóbb is, mint tömeges közlekedés, és valószínű, jobb is.

király vagyok 2013.07.02. 22:03:08

hagyadmá rákos vonat dik hozám nemjön kaler geci
egycer jöt de ugyfejbe rugtam gec rogton leszazalekolták a köcsög kalert

fizesen a csicskaparaszt dik

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 22:10:03

@helianthus: Majd tűzzél egy napraforgót a gomblukadba, hogy megismerjelek.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.02. 22:12:29

Ott állt a lány, az út jobb
oldalán,
Egy napraforgó hervadt
gomblukán,
A szürke úton, csak állt
várakozón,
Földvár felé, félúton...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.07.03. 09:10:18

@atörökk: hát nem tudom, én keresgettem ilyen telekocsis dolgot, mert sokszor megyek egyedül, de számomra eléggé macerás az egész, és sosem láttam olyat aki arra akar menni amerre én vezetek :D

Atörökk 2013.07.03. 09:14:21

@enpera:
Van ismerősöm, akinek bevált, igaz, ő viszonylag állandó útvonalon utazik. Nyilván nem csodaszer, meg kell hozzá egy kis rugalmasság, viszont cserébe jóval olcsóbban tudsz utazni, mintha vonatoznál.

helianthus 2013.07.03. 20:00:16

@agresszív kismalac: ezt a dalt, nem pontosan ezzel a szöveggel, egy fiú megtanulta gitározni és szerenádozott nekem. Meglett érte a jutalma, mindamellett, hogy a kapcsolatunk "plátói" maradt.

Atörökk 2013.07.03. 20:09:58

@helianthus:
A plátói szerelem milyen? Egy Ifá plátóján volt a szerelem?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.03. 20:13:31

@atörökk: Psszt! Te... várjál, halkan mondom... gyeremárközelebbb+!
Szerinted meg merjem kérdezni, mi volt a jutalom?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.03. 20:33:28

@atörökk: HÁT, ÉN, A NYÚ... izé... nincs kölcsön egy gitárod? ...nem, davajgitár nem jó. Nyenyere? Körtemuzsika?? Cintányér???

helianthus 2013.07.03. 20:50:19

Bár senki nem kérdezte, így nem tart számot érdeklődésre, mégis elmondom, hogy a jutalom csóka...őőőő...csók volt. Szex nem volt.
Részletezhetném is, bár tök érdektelen, de hát elmúlt, szép volt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.03. 21:16:18

Egy csók, és más semmi,
a vágyam csak ennyi,
és csendben elmenni,
tovább.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.03. 21:18:16

Egy csók, és más semmi,
a vágyam csak ennyi,
és csendben elmenni,
tovább.

helianthus 2013.07.03. 21:31:47

@agresszív kismalac: "Óhogydögölné'+teköcsög! "
Megértelek. Én sem szeretek kétszer elmenni.
;)

helianthus 2013.07.03. 21:59:40

@agresszív kismalac: na jó. Lehet, hogy mégis. De csak ritkán!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.07.03. 22:15:56

@helianthus: Aha. Értem. Megvan az a jelenet a Hyppolit a lakájból, mikor Kabos hagymás rostélyost rendel?
süti beállítások módosítása