Tékozló Homár

Szemérmetlenül hazudik a Danone (frissült)

2013.08.08. 11:10 | jackyll | komment

activia_kamu.jpg

NeeOn érdekes jelenségre lett figyelmes, mert még mindig fogyaszt Danone-termékeket. Az Activia joghurtital megújult csomagolásán "-30% cukor" feliratra lett figyelmes, ami stabil indikátora a kamuzásnak. Rövid kutatómunkával kiderült, hogy valójában 2,5x annyi cukor került a szuperegészséges joghurtba, mint amennyi korábban volt. Mi ez, ha nem szándékos megtévesztés?

Május végén a szokásos joghurtomért (Activia joghurtital) indultam a sarki boltba. Íz, ár, minőség szempontból oké volt, és még abban a hitben is ringathattam magam, hogy egészséges is (jobban, mint a tegnap posztolt lombikmarha). A tudatos vásárló olvashatta a csomagoláson, hogy 0% hozzáadott cukorral készült, így 100 g termék 3,7 g cukortartalommal bírt. A polcon lévő dobozokkal valami nem stimmelt, rajtuk bazi nagy „-30% cukor” felirat... Megújult a termék?! Ez nem szokott jót jelenteni, elég csak a pilótakeksz mennyiségének optimalizálására gondolni. Jaja, ennyire nem lehet egyszerű, van apróbetű és csillagos rész is, akárcsak egy okosan fogalmazott lízingszerződésben.

Miszerint: a joghurt cukor-és energiatartalma 30%-kal alacsonyabb a hagyományosan édesített joghurtokhoz képest. Alacsonyabb? A régihez viszonyítva viszont két és félszer (!) annyi van benne. Csak egy rövid összehasonlítás a „termékfejlesztésről”, 100 g-ra vetítve a pontosság kedvéért:

Összetevő változás régi új
kalória-tartalom növekedése 170% 31 kcal 52 kcal
szénhidrát-tartalom növekedése 200% 4,7 g 9,4 g
cukortartalom növekedése 250% 3,7 g 9,2 g
zsírtartalom növekedése 300% 0,1 g 0,3 g
telített zsírsavak növekedése min. 2000% <0,01 g 2 g
fehérjetartalom -10% 3,1 g 2,8 g


Akivel mindent meg lehet etetni, az biztos beveszi a -30% dumát, nekik nem is kell utánaszámolni. A Danone pedig legalább írta volna azt, hogy az édesebbet jobban veszitek, ezért azt kapjátok. Mindezeket felvetettem a honlapon található elérhetőségen is, május 28. óta fogalmazzák a választ és türelmemet kérik. Az – mint a  finomabb, régi joghurtital – elfogyott.

activia_cukorral.jpg

UPDATE 08/09 11:05: A Danone szerint a vásárlók pontos tájékoztatása érdekében került rá a felirat, és jogszabály kötelezi őket erre:

Érdeklődéssel olvastuk az Activiával foglalkozó írását. Ahogyan a bejegyzésében Ön azt pontosan említette, az új Activia Stevia termékünk energia- és cukortartalma valóban „a hagyományosan édesített joghurtokhoz képest” alacsonyabb 30%-kal. Nem állítottuk tehát, hogy alacsonyabb, mint a korábbi 0% hozzáadott cukrot tartalmazó termékünké. Vásárlóink pontos tájékoztatása érdekében ezt minden, az új termékkel kapcsolatos kommunikációs anyagon és – ahogy azt Ön is megírta - a termék csomagolásán is feltüntettük. Ugyanis a vonatkozó jogszabályok előírják, hogy a termék csökkentett cukortartalmára vonatkozó állításnál az összehasonlítás a magyar piacon elérhető összes, hagyományosan (cukorral és vagy mézzel, stb.) édesített joghurttal történjen.

A Danone-nál reklámanyagainkat minden esetben előzetesen véleményeztetjük az illetékes szakmai szervezetekkel is, hogy fogyasztóink minden esetben pontos és világos tájékoztatásban részesüljenek. Ez ebben az esetben is így történt.

Egyúttal elnézését kérjük, amiért eddig nem kapott választ cégünktől. Köszönettel vennénk, ha meg tudná adni, milyen néven kereste meg fogyasztói vonalunkat, hogy utána nézhessünk a megkeresésnek, mert NeeOn vagy Jackyll néven nem érkezett hozzánk kérdés.

Ugyanakkor örömmel olvastuk, hogy NeeOn fogyasztja termékeinket és bízunk benne, hogy az új Stevia termékcsaládban is talál majd olyan joghurtot, amit a jövőben is szívesen fogyaszt.

Üdvözlettel,

A Danone Activia csapata

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ProsTata 2013.08.08. 12:44:20

Én már akkor kiszálltam a Danone termékek fogyasztói köréből, amikor évekkel ezelőtt "változatlan áron" forgalmazták az Activia-t csak megváltozott "új" csomagolásban. 100 forintos kérdés, hogy mit jelentett az "új" csomagolás!
Az volt az idő tájt az egyik leggusztustalanabb burkolt áremelés pozitív köntösbe bújtatva. Aztán amikor elkezdték a "bifidusesensis"-es szopató reklámot (minden joghurtban létező baktériumtörzs egy tök hétköznapi válfaját nevezték el, majd levédették aztán ráépítettek egy több éves félrevezető reklámkampányt), akkor konkrétan a családom többi tagjának is megtiltottam a fogyasztását. Innentől natúr joghurtot veszünk és saját gyártású, saját gyümölcsből készült gyümölcsvelőből készül a gyümölcsjoghurt. Na ez tényleg nem tartalmaz semmit, csak joghurt, gyümölcs és cukor. No guárgumi, no E***, no stabilizátor! Igaz le is szarjuk, mennyi benne a szénhidrát, addig cukrozzuk, amíg nem lesz elég, mindenki ízlése szerint.

lüke 2013.08.08. 12:48:34

EHETETLEN ÉS ÉLVEZHETETLEN;
bezzeg a bécsi út másaik végén izlik

Carlsbad 2013.08.08. 12:52:33

A változás szó nem kellene, de aki értelmes az így is érti. Az ilyen reklámhúzásokat nem bűnteti valamilyen szerv?

Atörökk 2013.08.08. 12:55:35

@lüke:
Egyszer vettem egyet. Kivittem Bécsbe, megettem. Ugyanolyan szar volt.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.08.08. 12:59:39

@ProsTata: Vasárnaponként a szomszéd város piacán árulnak, házi tejterméket. Vettem joghurtot (nem volt ám olcsó) és be a turmixgépbe, plussz kertben szedett málna.
Na az volt gyümölcsös joghurt. Azóta nem eszem ilyen bolti szart.

tоpоrtyánzsóti 2013.08.08. 13:23:49

90 óta nem eszem efféle szarokat és még élek.

Thou 2013.08.08. 13:25:42

Danon terméket nem veszünk, jegyezzétek meg! Mindent kivittek ebből az országból, például a "győri" termékek is Lengyelországban készülnek. Ezen felül ha egyszer megkóstoltok egy normális joghurtot akkor rá fogtok jönni, hogy amit a danon gyárt egy rakás szar.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2013.08.08. 13:30:14

egyetek cserpest abba van tej oszt jovan, nincs adalék meg trükkök.

Danone-t megnem veszek kb 8 éve. Bár nem könnyű mert vannak boltok ahol CSAK ezt a szart árulják a felmárkázott hűtőből.

Hegyirablo 2013.08.08. 13:32:19

"akárcsak egy okosan fogalmazott lízingszerződésben"

Istenem, tízmillió tollforgató országa lettünk. Ez úgy meghat! :'(

ProsTata 2013.08.08. 13:32:20

@batgirl:
Szerencsére natúr joghurtot bátran vehetsz a boltban is. Ez az egyetlen tejtermék, amivel nem kell trükközni, adalékolni. Bele a baktériumflórát, a többi meg megy magától. Úgyhogy csak ezért nem megyek ki az őstermelőhöz. A trükk legfeljebb annyi, hogy mennyire fölözik le a tejet előtte. Általában nagyon, vagy nagyon-nagyon (0,1%-os zsírtartalom). Viszont ezt az őstermelő is megteszi, mert nem joghurt lesz belőle.

Amúgy éppen a minap egy ilyen őstermelői tejjel egy kereskedő khmmm... meg akart vezetni. 2,8%-os volt a ráírás szerint. Mondom neki, teljes tej kellene, mert én azt szeretnék. Mondja ez az, ebben minden benne van. Mondom, az akkor szabvány szerint is minimum 3,5%, de ha igazi őstermelői tej lenne, akkor fölülről leverné a 4,0%-ot, nem pedig lefölözött xar lenne. Még egy darabig próbálkozott, aztán elmondtam, hogy van bennem parasztvér is, nem csak kék. Voltak teheneink és gyerekként a nagyszüleimnél hordtam a tejet a csarnokba, ahol azzal kezdték, hogy bevizsgálták, nem vizezzük-e és a tejkönyvbe beírták a zsírtartalmat. Az alapján szabták meg a literenkénti árát. Igaz az is, hogy azok legeltetett tehenek voltak, de nyáron 4,5% alatt soha nem volt a zsírtartalma a tejnek, inkább a 4,8 volt a jellemző, ha jól emlékszem! Az a tej habzott, ha beleöntötted a pohárba és nem is volt annál finomabb, mint hozzá egy friss meleg kenyér csücske! :-)

Egyéves Önkéntes 2013.08.08. 13:32:46

@Thou: hát sok mindenkire (SZDSZ, MSZP, Fidesz, stb.) lehet haragudni amiatt, hogy a Danone nem itt gyárt, de pont a Danone-ra nem.
hülye lenne ott gyártani, ahol szopatják

ProsTata 2013.08.08. 13:41:56

Mindig furcsán nézek, amikor valaki bőszen pakolja a kocsiba a bevásárlóközpontban az akciós 1,5%-os tehéntartalmú tejnek látszó folyadékot, mert az az egészséges! Bzdmg, ennyi erőbel ásványvizet is vehetsz, ha az a +1-2% zsírtartalom jelentősen befolyásolja a szénhidrát háztartását, akkor nyilván naponta megiszik belőle vagy 50 litert! A tudatlanja azt nem érti meg, hogy amikor lefölözik a tejet, akkor nem csak a zsír jön le, hanem a tej valós és egészséges beltartalmának is a döntő hányada, jóformán csak a fehér színe marad, de lassan már abban sem vagyok biztos, hogy azt is nem korrigálják-e valamivel?

Az a tej, ami nem alszik meg, hanem "megromlik" az kamutej. A bóti tejek ilyenek, megbüdösödnek, már a jobb minőséget jelzi, ha be is csomósodik.

2013.08.08. 13:45:21

@Egyéves Önkéntes: semmi gond csak akkor kerülni kell ha lehet
adja el ott ahová adózik
amúgy sem sírok érte, ezekért a kamu reklámokért börtönt adnék mert gyakorlatilag scamming

bigmac 2013.08.08. 13:48:09

@atörökk: " Őszintén szólva nem tudom, ki akar kőolajszármazék+ételfesték mixeket enni..."
és akkor mit edjél? Az általad felsorolt két összetevő szinte mindenben benne van...

Egyéves Önkéntes 2013.08.08. 13:48:30

@A csótány is ember: persze, az vitán felül áll, hogy az ilyen átveréseket 50milliótól kezdődő tétellel kéne büntetni
csak azon meglepődni, hogy nem gyárt pilótakekszet nem akkor kell, amikor már nem gyárt, hanem amikor eladja az éppen soron lévő párt

Démonmac1 2013.08.08. 13:56:06

Danont vagy 10 éve nem veszem, de nem ezért (nem jön be ízre:)

2013.08.08. 14:03:22

A látszólagos ellentmondás könnyen feloldható. Mostanában jellemzően 3 módon édesítik az italokat és a joghurtokat:
1. hozzáadnak sok cukrot (vagy azzal egyenértékű szirupot)
2. hozzáadnak édesítőszert (vagy édesítőszerek kombinációját.
3. hozzáadnak közepes mennyiségű cukrot és sztíviát.

A danone az 1. és 3. módszerrel édesített joghurtokat hasonlította össze, a kedves kommentelő meg a 2. és 3. módszerrel édesítetteket.

Figyelmetlen vásárló tényleg érhette úgy, hogy a korábbi hasonló danone termékhez képest ennyi a változás (hisz így is értette).

Anomália Dinamika 2013.08.08. 14:03:47

@Carlsbad: Ez esetben az utolsó nem lenne jó, vagy 90%-ot kellene írni az első oszlopba, vagy -0,31 g-ot az utolsóba. Persze az is lehet megoldás, hogy nem ugyanazon szabály szerint kell az egy oszlopban levőket számolni, a szabály soronként eltérhet. Akkor meg a leírt szövegemet mindenki értelmezze a szerinte megfelelő betűsorrendben.

Atörökk 2013.08.08. 14:04:12

@bigmac:
Feltételezem az újdonság erejével fog hatni, de az ilyen Danone-féle multik által kínált moslékon túl is van élet. Igaz, kicsi utánajárás, kicsit talán több idő megy el főzéssel, de normális ételt eszel.

Elijah_Baley 2013.08.08. 14:05:05

a kólában, üccsiben, százszázalékos gyümilében 10-13 gramm van, ahhoz képest lájtos.
problem?

Bérgyilkos Bohóc 2013.08.08. 14:06:19

@ProsTata: Azt már csak te rakod hozzá fejben, hogy azért veszi mert abban a hitben él, hogy egészséges. Honnan tudod? És ha azért veszi a tejet az illető, mert a sok étel és ital elkészítéséhez tejet kell használni?

Vu, de ja vu 2013.08.08. 14:11:33

A Győri Keksz-es balhéjuk óta semmilyen Danone-t nem vagyok hajlandó venni!!!

De azért időnként sikerül felnyomni a vérnyomásomat, amikor a Danone a legolcsóbb, csak éppen kicsit karcsóbb a "nagy" tejföl (ja, mert a többiek pár ft-tal többért +100 g-ot adnak... 'megbifidusz-effendi' csak 65 Ft... ja, de csak 100 ml-es, míg a többieké általában 200 közeli, stb-stb...

Mocskos csigazabáló csalók:-(

ProsTata 2013.08.08. 14:12:32

@Bérgyilkos Bohóc:
Lehet palacsintát is csinálni csak vízzel. Kb olyan lesz, mint 1,5%-os "tejjel".

Elijah_Baley 2013.08.08. 14:15:25

spárba van 25%-os tejföl. csak eszembe jutott

Lordofearth 2013.08.08. 14:16:35

A Danone csoport jelentősen növelte nyereségét. A Danone termékeit csak az agymosott buta emberek veszik.

komancska 2013.08.08. 14:17:54

Mi sem veszünk/eszünk danonet. Szar, drága. És becsapják az mbereket is. Mert nem értik mi azaz mber. Ők nem azok, me managerek. Nincsen már agyuk, sem érzelmeik. Jövőre gipszkását árulnak majd változatlan áron. Ne vegyél danonet!

Rátóti Mutyikos 2013.08.08. 14:19:02

aki tejet es tejtermeket eszik/iszik azoknak a cukor a legkisebb problemajuk.
a allati hormonkeszitmenyek es az antibiotikum koktelok adjak a jo magyar tej es tejtermekek izet!!:DDD

valjek egeszsegedre!

neet 2013.08.08. 14:20:43

Tata írja: "Igaz le is szarjuk, mennyi benne a szénhidrát, addig cukrozzuk, amíg nem lesz elég, mindenki ízlése szerint. "

++ :))

Igen igen és még egyszer: IGEN!
Cukrot mindenbe (amibe kell az édes íz), ne ilyen fiszfasz rákkeltő szarokat, amik lehet, h nem is rákkeltők, viszont az ízük undorítók...
Ha vki cukorbeteg: ne egye, vagy mértékkel.
Ha vki fogyni akar: ne egye, mértékkel se.
Aki kívül esik a 2 fenti körön, az hadd zabáljon már cukrot!!

Bérgyilkos Bohóc 2013.08.08. 14:22:07

@ProsTata: Akármennyire is a minőségen lovagolsz (amit készséggel elhiszek, én sem veszek soha 1.5%-os tejet), azért azt hiszem az nem kétséges, hogy az ember még mindig inkább megissza a kakaóját a 1,5%-os tej...szerűséggel, mint ásványvízzel.

neet 2013.08.08. 14:27:15

@Bérgyilkos Bohóc: +1 ide is.
A minap (nyaralás, kis falu, 1 bolt, az is lerabolva) nem volt sok választásom, a másfeles volt kb megfizethető, a 2.8as valami 350, már nem tom, de rohadt sok. Megvettem a másfeles, mondván, jó lesz az.
Hát ja, jó szar volt. Ízetlen.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.08.08. 14:27:49

@Thou: kérjük a normális joghurtok listáját! Különbe' is, hogy került az a "h" a joghurt szóba? Az angolban még nincs ott? Na gyerünk, ki tudja?

ProsTata 2013.08.08. 14:30:44

@Bérgyilkos Bohóc:
Ezt abban az esetben megértem, ha valaki nem tudja megfizetni a 2,8 (vagy még inkább 3,5)%-os és az 1,5%-os tej közötti különbséget. Én nem erről beszélek, figyeld meg, ott ál a szolis csávó és néni kosarában az 1,5%-os tejjel, mert ez aztán a fitnesszes! :-)
Igen a minőségen lovaglok, mert az embereket fitnesszel hülyítik, valójában ipari maradék, mellékterméket sóznak rájuk. Az 1,5%-os "tejnél" már nincs hova visszalépni, szorosan mögötte áll a "reggeli ital".

neet 2013.08.08. 14:31:08

@Kellemes Zérókomponista: hülye. Hungary. Nemzeti jogört. Ennyi. Mit nyertem?

Manyecska 2013.08.08. 14:31:29

@Kellemes Zérókomponista: hurt, hurt, bébi. A yogobella egész ehető. Én natúrt szoktam és néha belevágok almát stb..

Elijah_Baley 2013.08.08. 14:35:49

@ProsTata: van, akinek direkt nem ajánlják a magasabb zsírtartalmú tejet, és nem a szoliban, hanem a belgyógyászaton, kardiológián, angiológián.
honann tod h nem cukros vagy koszorúérlemeszesedett a mókus?
naugye...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.08.08. 14:41:22

@butter-k: hát persze, hogy nincs benne adalék... kismalac taknya kerül bele attól olyan nyúlós-nyálkás. És így legalább bio is.

ProsTata 2013.08.08. 14:45:21

@közmunkás bérkommentelő:
Hát nem is tudom, nem vagyok dietetikus, de szerintem:

1. A felnőttek szervezete nem tud akkora mennyiségű tejfehérjét feldolgozni, ami kivételes eseteket kivéve káros volna, bizony hasmenést okoz. Ezzel a mész is távozik.
2. Ami "kárt" okoz, annál sokkal több az élettani haszna.
3. Valószínűleg a koszorúér elmeszesedésnek sem a túlzott tejterék fogyasztás az oka. valószínűleg ezeknek az embereknek nem csak a tejtermékeket kell letiltani az étrendjéből.

Ha igazad is van, akkor sem ez a jellemző.

Leonard Zelig 2013.08.08. 14:45:59

Én Norbi update joghurtot eszek Norbi update speciálezüst kiskanállal

neet 2013.08.08. 14:50:59

@Leonard Zelig: sztem ezzel itt most nem leszel népszerű. Esetleg ha az aldiban veszed, amúgy esélytelen...

Sokorai_Atala 2013.08.08. 14:52:26

Cserpes túrórudi a király!!!!

stickfly822 2013.08.08. 14:52:42

az megvan, hogy különböző terméket hasonlít össze? jó, hogy nem a libatepertővel veti össze

neet 2013.08.08. 14:55:23

@stickfly822: két egyformát minek hasonlítgatni?
Sztem a csokitorta jobb, mint a pacal.
De ha szted a pacal finomabb, mint a pacal, hát lelked rajta.

stickfly822 2013.08.08. 14:59:35

@neet: nem értek az aktíviához, de az bennevan a panaszban, hogy 100%-kal csökkent a kiwitartalma? vagy ez tényleg úgy megy, hogy egymás mellé teszünk két különböző nevű terméket, aztán írjuk a lejáratócikket?

answ 2013.08.08. 14:59:52

Nem lehet fogást találni a cégen. Azt írta hogy a "hagyományosan édesített joghurtokhoz képest". Ebben nem csak a saját termékét, hanem a többi piaci szereplőt is érti. Azok közöl is csak azokat, akik hagyományosan répacukrot használnak vagyis nem diétások.

Itt láthattok néhány kalória/cukor értéket diétás joghurtokra:
divany.hu/tejbenvajban/2008/02/05/nagy_fogyokuras_light_joghurt_teszt/

Tehát a diétás joghurtok között átlagos vagy inkább átlag alatti a Danone terméke. Azonban ő nem ezekhez hasonlította magát.

Ez kb olyan mintha egy villamosokat gyártó cég ezt írná:
"Az én járművem átlagosan 50%-al gyorsabban közlekedik a belvárosban, mint a hagyományos járművek."
Persze mert autóval bent ragadunk a dugóban. Természetesen más villamosok is teljesítik ezt csak a gyártójuk nem veszi hülyére az embereket, hogy ilyen marhaságokat írjon le. :)

Vagy diétás csokoládékat gyártó cég: "Az én csokoládém 90%-al kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományosan édesített csokoládék." LOL

nyistapista 2013.08.08. 15:01:33

a posztoló a hülye, hogy eddig örömmel zabálta a danone szarjait.

neet 2013.08.08. 15:28:58

@stickfly822: ezt most lehet, h azért nem értem, mert nem eszem se aktíviát, se passzíviát, se bifit se esszenzust?
De te a viccet érted-e? :)

Mikrobi 2013.08.08. 15:34:31

Nem érint a probléma, a Pilóta Keksz-balhé óta nem vettem Danone-terméket. Nem is fogok soha az életben.

Elijah_Baley 2013.08.08. 15:35:53

@ProsTata: én se, esztékában láttam óriásplakáton valami olyasmit h válasszak alacsonyabb zsírtartalmú tejtermékeket ha ilyen érrenceri izéim vannak.
a szalonnát, füstölt húsféléket is tiltogatta, de most a tejről volt szó meg, h minek csinálnak ilyen másfeles tejet.
szóval a betegeknek, meg nekem, mert utálom a tej penetráns tehénjellegét de a tejeskávét szeretem :)

2013.08.08. 15:36:11

@answ: Sztíviával úgy édesítenek, hogy a cukor egy részét (kb. harmadát) pótolják sztívia (ami egy gyógynövény) kivonatával. Alacsonyabb kalóriatartalom, laposabb vércukorgörbe, kedvező glikémiás index, stb.
Ezzel szemben a diétás joghurtok közös jellemzője, hogy hozzáadott cukor nélkül készülnek, viszont tartalmaznak mesterséges édesítőszereket (pl. aszpartám, K-aceszulfám, szacharin, nátrium-ciklamát, szukralóz, ...), vállalva ennek minden hátrányát.

megint 2013.08.08. 15:47:27

Az a kedvencem mikor nagy betűkkel ráírják az üdítőre, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Azt nem is , helyette jó sok aszpartámot, ami persze szerintük nem is mérgező, máshol viccből tiltották be. Ugyanez a helyzet a különböző ízesített sörökkel, inkább rakjanak bele cukrot. Amúgy sem értem, hogy mi a fasznak kell mindent ennyire édesíteni.

goldblum 2013.08.08. 15:48:32

Nem danont nem kell venni, hanem tejterméket, mint olyan. Mindenkinek jobb lesz.

megint 2013.08.08. 15:56:05

goldblum, azért ez nem ennyire egyértelmű.

Mlinarcsik 2013.08.08. 15:58:55

Csak tudnam ki a picsanak adjak el ezeket a fos termekeket, ha a hozzaszolasok alapjan az egvilagon senki nem veszi oket. Sot mindenki bojkottalja oket! De azert szepen megelnek az el nem adott termekekbol... :)

ds3 2013.08.08. 15:58:59

Tessék már elolvasni a kép alján levő szöveget. 30%-kal kevesebb, mint a "hagyományosan édesített"-ben, nem mint a hozáadott cukor nélküliben. LOL

DarthVader 2013.08.08. 16:11:06

Danone activia:

1 adag (125 g) tápértéke:
kcal: 125
fehérje: 4.5
szénhidrát: 17.25
zsír: 3.25

Danone activia 0 %
szénhidárt: 5,9 g

Danone Stevia
szénhidrát 11,8 g.

Mi hiba van ebben? Jellemző az országra: előbb fikáz, aztán gondolkozik. Vagy aztán se.

Országúti Ninja 2013.08.08. 16:14:23

"Május végén a szokásos joghurtomért (Activia joghurtital) indultam a sarki boltba. Íz, ár, minőség szempontból oké volt, és még abban a hitben is ringathattam magam, hogy egészséges is..."
vs
"Akivel mindent meg lehet etetni..."

Poszterkém legközelebb elmész sarki bótba, vegyél észt is! Az tényleg egészséges lenne.

Macropus Rufus 2013.08.08. 16:41:22

@közmunkás bérkommentelő: még keveset is írtál. Itt van elöttem egy 0.5lityós Coke-k.
250ml-re (1pohár) tartalmaz:
- 110kcal
- 28g cukor(!)
- 0g zsír
- 0g telített zsírsav
- 0g Nátrium
sztem aki kólát iszik pont tesz rá, hogy 28g cukrot is megiszik.

Elijah_Baley 2013.08.08. 16:47:50

@Macropus Rufus: én speciel azon a véleményen vok, h alegtöbb ember nem is kéne aggódjon emiatt, csak a betegek meg a hülyék.

Hartmy 2013.08.08. 16:52:47

@Macropus Rufus: Pontosan... Mondom egy üveg pepsivel a kezemben.

hopptarisznya 2013.08.08. 16:53:06

Aki evett már más joghurtot (pl: Jogobella, vagy Cserpes) annak a Danone joghurt egy lisztízű, híg, szar. A kiszerelésen viszont nem akadok fent. Nekem a joghurt, minimum 250g, de mostanában átálltam a 500grammos jogobella "vödörre". Két nap alatt bezabálom. A tejfölöspohárnál kisebb szarokkal én nem tudok mit kezdeni. Nem értem az olyan embereket, akik azt veszik. Több marad a pohár szélén, mint ami kijön belőle.

Hartmy 2013.08.08. 16:54:36

@Macropus Rufus:

Pepsiben csak 27,5g cukor van 250 ml-ben :D Szóval én egészségesebbet iszok, mint Te!

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.08.08. 16:56:20

Épp elméjű ember nem vesz gyümölcsjoghurtot és hasonló készítményeket.
Ha a posztoló is így tett volna, akkor eszébe se jut eme szemetet meg(v)enni.

Prolipalvin · http://prolipalvin.tumblr.com/ 2013.08.08. 16:56:33

@Hartmy: Az index azóta leszedte a cikk végét, ami ez volt:

Buzzword
A bélflórát megvédő készítményeket árusító cégek valószínűleg utolsóként fogják elismerni, hogy a termékük hatástalan. A Danone például a bifidusz eszenziszt tartalmazó joghurtját is úgy reklámozza, hogy az helyreállítja a bélflórát. Ehhez egy kis mutációval létrehozott probiotikus, vagyis pozitív élettani hatású baktériumtörzset kotyvasztanak a Bifidobacterium animalisnemzetségből, majd ráakasztanak egy jól hangzó nevet.
Ezt a világ egyes részein más és más néven nevezik: a DN 173 010 kódnevű törzset például a Danone Nagy-Britanniában Bifidus digestivum néven említi a reklámjaiban, míg ugyanez a törzs az Egyesült Államokban és Mexikóban Bifidus regularis, Kanadában Bifidobacterium lactis, Brazíliában DanRegularis, Európában és Oroszországban Bifidus actiregularis, a Közel-Keleten Bifidus essensis néven fut.

bigmac 2013.08.08. 17:12:25

@atörökk: nekem nem kell papolni otthonfőzésről...nálunk ez elvi kérdés, csak probáltam jelezni hogy köolajszármszék és mesterséges szinezék szinte mindenben van, nem nagyon tudod kivédeni...

Ellensúly 2013.08.08. 17:29:12

Egy-két éve olvastam, hogy a Danone az egyik legjobban csengő márkanév Magyarországon. Mégis ki szereti ezt a gátlástalan, hazug bagázst?! Az egyik legundorítóbb cég.

HiphopStar 2013.08.08. 17:44:13

francia kóklerok... a fost is eladják kishazánkban.
Majd a sertés Szulákandi elhiteti a dagadékokkal, hogy ez kurva jó nekik.

dieter1 2013.08.08. 17:48:33

Mindent szeretek, ami engedélyezett ételFESTÉKKEL van ÍZESÍTVE :-P

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.08.08. 17:59:42

A termék nyomokban joghurtot és gyümölcsöt tartalmazhat.

Hartmy 2013.08.08. 18:25:19

@atpijkamo: 7 hozzászólással feljebb Edomer hozzászólását olvas mellé :D

kpityu2 2013.08.08. 18:48:00

Ne igyál olyan tejterméknek látszó élelmiszert, aminek a nevében szerepel, hogy ital.

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2013.08.08. 18:48:02

Kóstoljatok össze egy Danone joghurtot, egy Cserpes joghurttal.
Soha többet nem fogtok Danone-t venni.

Boka1 2013.08.08. 18:48:56

A fogkrém és a joghurt a magyar ember ellensége! Bezzeg, ha a Danone körömgomba elleni krémet forgalmazna....

MP 2013.08.08. 18:54:06

A Cserpes termékeket kell venni. Magyar és k**** finom!

2013.08.08. 19:03:24

Sikeres ember nem lehetsz fostalicska konszern termekeivel.
Oszt jo napot

Boka1 2013.08.08. 20:28:20

A Cserpes szerintem közelebb áll a magyar izléshez. Kicsit haztáji szaga van, ízre, látványra meg olyan, mint a színezett disznózsír.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.08. 21:08:45

@Boka1: Viszont az a lekvár, amit a gyümölcsjoghurtjaikhoz adnak borzalmas.

Répalaki Edömér 2013.08.08. 22:17:19

EZ!

"Adrienn Répási - 7 hours ago:
Mi már régóta nem veszünk Danone terméket, de nem lep meg... :( Megfigyeltük, hogy Luca rendszeresen hány ha joghurtot kap, de szép lassan az is kiderült, hogy csak a Danone termékeitől hány... az Aldi-s [!!!!!] joghurtoktól semmi baja. Sokan panaszkodnak egyébként..."

És majdnem névrokonom. Örömkönnyeket hullajtok... d^-^b

Tron65 2013.08.12. 17:08:37

Csak nem a Danone???
Ugye ez az a cég, amelyik ész nélkül reklámozta, hogy az acerolában mennyivel több cé vitamin van?
Nagyon jól hangzik. Csak épp nem tettek bele a termékbe egyetlen grammal se többet, mint korábban.
30 éve változatlanul 42-es a lábam.
A benzin 30 év alatt majd 25-szörösére drágult.
Mi az összefüggés? SEMMI!
Pont, mint a Danone reklámokban.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.12. 17:33:39

@Tron65: "30 éve változatlanul 42-es a lábam"

30 év alatt 43-asról 45-ösre nőtt a lábam.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.12. 17:44:20

Az orrunk, fülünk, lábunk halálig nő.

A magasságom az változatlan.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2013.08.12. 18:37:01

@atpijkamo: Tévedés. Paul Breitner nyilatkozta anno, hogy pályafutása alatt két méretet kisebbedett a lába.
(Vagy harminc éve mondta. Hogy én milyen baromságokra emlékszem!)

Thou 2013.08.13. 14:13:59

@Egyéves Önkéntes: El ne morzsoljak már egy könnycseppet a danonért! Lehet szépen eltakarodni ebből az országból, ha nem tetszik a rendszer. Törvénybe kéne iktatni, hogy az itthon forgalmazott élelmiszereknek legalább az 50%-a magyar alapanyagokból kell készülnie.

Egyéves Önkéntes 2013.08.13. 14:17:32

@Thou: pont leszarom, hogy kiért morzsolsz el könnycseppet, lehet élni jurtában is, rovásírással és öreglebbenccsel, de amikor meg csak magyar termék volt, a nép a dollárosbolt termékei után vágyott.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.13. 14:22:18

@Egyéves Önkéntes: "amikor meg csak magyar termék volt, a nép a dollárosbolt termékei után vágyott."

Ez így van.

De azért kéne találni egy egészséges kompromisszumot. Csak fogyasztásból nem lehet megélni.

Egyéves Önkéntes 2013.08.13. 14:26:53

@atpijkamo: hát találj, ez csak rajtad múlik.
ha a teszkós tömböt veszed meg, akkor a zalaszandokáni kecskesajttermelő tönkremegy
ha a zalaszandokáni kecskesajtot veszed, a teszkó megy tönkre.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.13. 14:29:04

@Egyéves Önkéntes: Nem mondtam, hogy tudom a megoldást.

Ha nem pofátlanul drága, akkor inkább a magyart választom. Mongyuk a magyar gyümölcs ízletesebb sokszor.

Egyéves Önkéntes 2013.08.13. 14:33:31

@atpijkamo: divat szidni a multit, de azért csak jól esik, hogy nem kell a falvakat járni és tyúkot meg almát vásárolni

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.08.13. 14:36:53

@Egyéves Önkéntes: Boltok az átkosban is voltak.

Én visszasírom a nagykörutat, Rákóczi utat, ahol meghaltak a kisboltok, mindenki plázákba jár.
süti beállítások módosítása