Tékozló Homár

Penészes kenyér és suttyó tulaj a Fatálas étteremben

2013.09.11. 12:00 | jackyll | 336 komment

Naiv medvelátogatók három körben az összes penészes kenyeret megkapták a babgulyás mellé a veresegyházi Medveotthon Fatálas éttermében. A panaszkönyv kikérésére természetesen megjelent a tulaj, aki szerint reggel hozták a kenyeret, meg az különben is ingyen van. A számlán persze már nem volt ingyen. Naiv penészevők viszont a babgulyást is otthagyták, amit szintén felszámoltak, úgyhogy ordibálásig fajult a sztori:

Vasárnap kitaláltuk, hogy lemegyünk Veresegyházára, megnézni a medveotthont. Én, barátnőm, két csoporttársunk, illetve egyikük barátnője. A medvék, mosómedvék, farkasok szokás szerint jófejek voltak, nem is rájuk panaszkodunk. Miután minden medvét megetettünk mézzel, és kinézelődtük magunkat, beültünk a park egyetlen éttermébe a Fatálasba. Az hogy a pincér nem sürgött annyira, hogy egy plusz széket odavigyen nekünk, az nem bántott annyira, láttuk, hogy van forgalom, elég dolguk van. Az már inkább kellemetlen vol, hogy penészes kenyeret kaptunk a babgulyáshoz, amit sajnos már csak akkor vettünk észre, mikor beleettünk. Kértünk penészmenteset, hoztak még egy kosárral, de az is penészes volt.

Barátnőm, és a társaság harmadik lánytagja beviharzott, hogy akkor kérnek egy TÉNYLEG penészmentes, friss kenyeret. Öt perc múlva visszajöttek, hogy bontottak új kenyeret. Ettünk volna tovább, de az is penészes volt. Visszamentek a lányok megint reklamálni, majd újabb öt perc után a panaszkönyvvel jöttek vissza. Nem sikerült megegyezni a személyzettel, nem voltak különösebben segítőkészek – kifejezetten sértésnek vették, hogy ennyiszer visszamegyünk reklamálni, valamint, hogy ezek után nem kívántuk már a babgulyást sem – ezért került elő a panaszkönyv.

A lányok írogatták a panaszt, mikor odatévedt feltehetően a hely tulaja. Már kezdtünk megnyugodni, hogy nahát, mégiscsak meg tudunk egyezni talán. De nem. Az úr legalább ötször elmondta, hogy a kenyeret reggel hozták a helyi pékségből, meg hogy a kenyér az amúgy ingyen van, mi meg ötödször is elmondtuk rá, hogy ez tök jó, lehet, hogy tényleg a pék verte át őket, de ettől még mi penészes kenyeret kaptunk több ízben, és egyáltalán nem voltak segítőkészek az alkalmazottjai. Mikor már kezdett volna hatodszor is a mondókájába, hogy honnan van a kenyér, akkor barátnőm elzavarta, hogy akkor ezek szerint nem értjük meg egymást, legalább a panaszt hadd írja meg nyugodtan, mire az úr egy fenyegető "majd meglátjuk"-kal távozott.

A panaszkönyv leadása után még befejeztük az ebédet – ez nekem így csak egy sör volt, abban nem volt penész, a babgulyástól meg elment a kedvem –, majd bementünk, kikérni a számlát – mert hát a sör azért rendben volt. Kihozták a számlát; volt rajta kenyér (!), és babgulyás is. Mondtuk, hogy ne csináljanak már teljesen hülyét magukból, a kenyér egyrészt penészes volt, másrészt nagy mellénnyel mondta a főnök, hogy ingyen van, továbbá megmondtuk, hogy köszönjük, a bablevest sem kérjük, mert sikeresen leharcolták az étvágyunkat. Kis viaskodás után kihoztak egy újabb számlát kenyér nélkül, ám babgulyással, még mindig. Mondtuk, hogy nem erről volt szó, nem hiába hagytuk ott a levest, azt is húzzák le. Erre az egyik pincérnő behozza az asztalunkról a két levest, és a kanalakkal elkezdi lötykölni (!), hogy hát nézzük meg, mennyi hiányzik belőle – 5-10 kanál, meg pár répakarika talán? –, "ne legyünk már szemtelenek".

Én eddig tűrtem csöndben, hagytam hogy intézkedjenek a többiek, viszont itt, amint bazsalyogva mondta ezt nekem a nő rávertem az asztalra, és – barátaim szerint ordítva, szerintem csak megemelve a hangom – leszóltam a pincérnőt, hogy "Maga ezt most komolyan gondolja? Szeretné, hogy lemérjük milliliterben, vagy mit akar?", mire a nő érveiből kifogyva csak annyit mondott, hogy az anyám lehetne, ne beszéljek vele így. (!)

Még egy kis ordibálás után egyszer csak megszólalt az egyik pincér, hogy akkor menjünk már innen. Mondtam, hogy rendben, megbeszéltük, "aviszontlátásra". Kifele egyikünk – akiknek nem volt penész az ételükben – visszafordult, hogy ő azért mégiscsak kifizetné az övét, akármilyen parasztok voltak, nem akarja, hogy még végén olyan pofátlan legyen a tulaj, hogy feljelent minket azzal, hogy fizetés nélkül távoztunk. Letették az ő kajájuknak az árát az egyik asztalra, majd kijöttek. Elmentünk még az épület hátában lévő mosódba. Mikor kijöttem, láttam, hogy a hátsóbejáraton keresztül még plusz KÉTSZÁZ forintot követel rajtuk az egyik pincér, mert hogy annyival kevesebbet adtak. Odaadtuk a kétszázast, majd a főbejáraton bementünk, hogy akkor a számlát is kérjük, ha már fizettünk. Kaptunk, már babgulyás nélkül, de úgy adták oda, mintha leprásak volnánk.

Szólva összegezve: Menjetek Veresegyházára, nézzétek meg a medvéket, mert irtó jó program, de vigyetek magatokkal szendvicset.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.11. 20:41:16

@atpijkamo: te mindig
persze,
beultek enni es kitalaltak, hogy peneszes a kenyer, de kozben ettek 3 kanal bablevest es igy az ingyen volt

Manyecska 2013.09.11. 20:41:21

Jut eszembe van egy videóm étkezésről is.::P:D: www.youtube.com/watch?v=UBoY3eWE5Zw
/régi/:)

Lehet hétvégén elmegyünk a Medveotthonba, amúgy is gondoltam rá..

igazságos 2013.09.11. 20:41:54

@Bálintka.: nem is, de minimum a dolgozók értesítették a tulajt, hogy csak nem akar már lekopni innen a sutyó banda

nem rossz, nem rossz, bár még kell fejlődnöd! :)

így van

ÉN KIVITTEM VOLNA NEKIK EGY KENYERET, FELSZELETELTEM VOLNA ELŐTTÜK, ÉS ODAADTAM VOLNA NEKIK, MUTATVÁN MINDENKINEK, nem volt semmi baja.

Hogy ez a tulajnak, se a bagázsnak nem jutott a zeszébe, pedig nem lenne problémájuk.

Én, aki mindent láttam és tapasztaltam már, minden helyzetben feltalálnám magam.

Na, innentől kezdve meg nincs vita.

Manyecska 2013.09.11. 20:43:18

@Hartmy: :D többen felébredtek..:D@igazságos: gondolod? Mind1 ő baja:D

igazságos 2013.09.11. 20:43:28

@hagyma: nem értesz te ehhez

pedig sokan csinálják ezt, ki azért, mert rontani akarja a hely hírnevét, ki azért, mert szándékosan szemétkedő, feljelentő, ki azért, mert hátha mégis így ingyé bemehet pisilni és még fizetniük sem kell

nem is gondolnád, milyen szarrágóak tudnak lenni nemcsak a magyarok, hanem a külföldiek is

Hartmy 2013.09.11. 20:43:32

@Manyecska: A vége hiányzik... a zene alapján gondolom beúszik valami cápa a képbe vagy hasonló :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.11. 20:44:49

@atörökk: talan mert nem akartak megenni kenyer nelkul?

well1984 2013.09.11. 20:44:57

100%-ig hiszek a suttyónak.Arra lennék kiváncsi,hogy az ilyen bérfikázókat/bloggereket mikor jelenti fel valaki hitelrontás/rágalmazás/becsületsértés koktél miatt.Jó dolog volt ez a T.H.-csak sokan már nem arra használják,amire elvileg létrejött.Bár kezdem elhinni, hogy ez volt a végső cél.A tulajnak pedig : vásárlók könyvében megadott adatokat simán publikussá tenni,mivel a fagyi is néha visszanyal.....ha nem megy,várom emilben...nekem menni fog...esetleg FB-hősök lesznek...mint fikázó fillérbaszók.....ja..igen..visszafelé is működik a dolog...;)

igazságos 2013.09.11. 20:46:34

@hagyma: felétek bontják a kenyeret?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.11. 20:46:58

@igazságos: namost nekem ne mondd hogy egy ingyen pisiklesert kutalaljak, hogy peneszes a kenyer
amugy le kellet volna fotozxni a kenyeret, akkor mindenki elhinne gondolom

Atörökk 2013.09.11. 20:47:42

@zsiráfffff:
Van, akinek minden nem jó, és a zellenkezője se :D

igazságos 2013.09.11. 20:47:50

Megmondtam: az ingyékajára játszottak végig.

@hagyma: hidd el, sokan még 40 (fél táv Pest felé) kilométerről visszautaznak 1000 forintért (3 dollárért)

Manyecska 2013.09.11. 20:48:32

@Hartmy: Aha!! Én csináltam! a gyereket is meg a zenét alá..:D cirka tizenöt éve volt..@Bálintka.: kérlek, ezt a bejegyzést se hagyd figyelmen kívül, Nanyecska /Élő Fa/ said:

Manyecska 2013.09.11. 13:11:08
szerintem rájöttek a félliteres mézek nagylelkű és cseppetse gazdaságos medvék általi nyalatása után -amibe ők is belenyaltak:P- 1: már mégse éhesek 2: nem maradt pénzük, ergó kitaláltak vmi fedősztorit. Asztalra csaptak jah persze:D Vagy a Bálint reklámozik:D

Hartmy 2013.09.11. 20:48:39

@well1984: Simán... más fórumokon lejárató hozzászólást követően, minimum egy telefon érkezik vagy egy hivatalos levél, hogy vagy töröltetem vagy nyilvánosan visszavonom, amit említek, különben feljelentés. Vagy ott helyben megírják, hogy akkor ezt most gondoljam át. Lehet, hogy egy étterem nem akkora cég, de ilyenre nekik is lehetőség van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.11. 20:49:12

@igazságos: hat felenk ezerfele modja van a kenyernek
ha a mi szallodank ettermere gondolsz, akkor oda fagyasztva jon a baguette, amit beteszel a sutobe 6-7 percre es remek ropogos friss kenyer kerul az asztalra a vendegnek
penesznek eselye sincs

Bálintka. 2013.09.11. 20:49:35

@well1984: A T.H. alatt mit is értesz? Tulajdon Hányad, vagy Teljes Hiteldíj?

igazságos 2013.09.11. 20:50:15

@Manyecska: az biztos, hogy POFÁJUK VOLT VISSZAMENNI, miután kidobták őket

és éppen azért fizettek, nehogy feljelentsék őket lopás miatt

merthogy ez az lett volna

Manyecska 2013.09.11. 20:52:52

@well1984: volt már rá példa, lásd Ede!:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.11. 20:55:56

edés poszt törlése az nem volt jogos, csak túlérzékeny volt az alany.

Manyecska 2013.09.11. 20:57:18

@igazságos: azt nem tudom, nekem eleve nem volt életszerű a történet, pláne hogy volt szerencsém a tulajhoz is személyesen..Sokat járunk arrafelé. Tavaly a szánhúzó kutyák versenyeztek ott, az enyém szerelmes lett a Szandra nevű malamutba alig bírtuk szétválasztani őket:D

Neutun 2013.09.11. 20:57:25

Ajánlom a posztolónak a Hotel Balatont. Majd a "doktor úr" helyre rakja őket, aztán sírva rohannak vissza könyörögni a penészes kenyerükért.

Updatelni kéne a posztot, úgy lenne korrekt.

Hartmy 2013.09.11. 20:57:38

@zsiráfffff: És annak lett jogi következménye is?

well1984 2013.09.11. 21:01:16

@Manyecska: De Ede legalább jó fej lett,máramint megilágosodott az oldal segítségével...;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.11. 21:03:54

@igazságos: en mindent elhiszek
meg azt is hogy vannak ilyen csirak es a vendeglonek van igaza a kenyerrel kapcsolatban
de az ugy lezarult ott helyben
akkor miert teszik meg fel pluszban a homarra is??
jo ingyen akartak enni, pisalni, ugyahogy megtettek, de minek reklamozzak?

Bálintka. 2013.09.11. 21:04:40

@Manyecska: Valamiért a te üzeneteid később jelennek meg nálam. Meg az első kommentjeidben írtad, hogy spanod a tulaj, így minden érved akár elfogultságból is eredhet. Véleményem szerint tehát te viccnek szántad a reklámot, mintsem hogy sározd őket, míg én idáig egy hozzászólásomban sem komolytalankodtam.
Minden kérdés gyanút szül. Minden választ egy kenyér rejt, és ha nem a jó kenyérfajtát bontod a jó technikával, akkor csak bolond Botond ont dobot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.11. 21:05:34

@Hartmy: azert nem lett, mert a homar /Index?/ levette, ugy emlekszem ugyved utjan szolitottak fel a homart/Indexet?/ hogy tavolitsak el
ez megtortent es ott veget ert a tortenet
es en voltam az utolso hozzaszolo, csaxolok

well1984 2013.09.11. 21:09:02

Ugyan nem tudom,itt kapott-e teret,viszont a Füred TV-ben annak idején konkrétan említette a T.H.-s megjelenését, pozitívumot......akkor sem volt egyben....bár lehet,hogy sokan katasztrófázni mentek hozzá.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.11. 21:14:53

@Hartmy: annyi, hogy jackyll kénytelen volt leszedni az egészet mert folyott a rinyálás meg a krokodilkönnyek.

@atörökk: még harakirit követne el a lelkifurdancstól, haggyad.

Atörökk 2013.09.11. 21:16:38

@zsiráfffff:
Nem, mer' akkor még nem volt amerikai.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.11. 21:18:19

@atörökk: kétezeregybe se vót még az! na most benne vana a slamasztikába!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.11. 21:18:24

@atörökk: szoval Te a japam es nemet-lasz-magyar- fasiszta- naci nepirto brigadnak drukkoltal
hat evvan
en jobban orulok, hogy a masik oldal nyert
a haboru az haboru
\a terroztrizmus terrorizmus
de ha a napjan megemlekezel az atomtamadas artatlan aldozatairol, azzal semmi gond
egyeb kerdes?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.09.11. 21:19:56

@zsiráfffff: gabrisesztere volt a poszt, nem dzsekie, es levette, mert jobbnak latta nem jarkalni birosagrga
nem kovetek el harakirit
@atörökk: nem voltam, de mar itt voltam

Atörökk 2013.09.11. 21:20:10

@zsiráfffff:
:DDD

@hagyma:
Nem talált. Amúgy meg már mondtam, másnak nyomasd ezt az agymosott dumát, én kurvára nem vagyok rá vevő.

Bálintka. 2013.09.11. 21:20:12

Tényleg senki nem segít, hogy mi az a TH? Komolyan nem vágom.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.11. 21:27:44

@hagyma: tényleg nem jackyll volt hanem az eszter, igaz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.11. 21:40:45

@hagyma: nyilván nem én fogom felnyitni a szemed de ez most kikívánkozik belőlem mint a nyolcadik feles három sör után:

háború=terrorizmus és terrorizmus=háború.
ez van.

well1984 2013.09.11. 21:43:33

hagyma...okosan beszélj onnan,tudod 0911,basznak vissza..

Bálintka. 2013.09.11. 21:45:36

@zsiráfffff: basszus. :) köszi. Úgy tűnik már megtörtént a fejemben a lámpaoltás, csak erről engem egyik neuron sem tájékoztatott. Bár nincsenek is még erre kötelezve, mert foganásom pillanatában nem készült a szervezetem működését szabályozó ászf. Ha meg most készítenék egyet, amit valamiért nem fogadnának el a bennem dolgozó sejtek, akkor tömeges szerződésbontással gyakorlatilag az életemtől kéne elbúcsúznom.
Durva. egyesek részegen a kenyerüket szidják, míg én az életemért küzdök.

igazságos 2013.09.11. 21:46:21

@hagyma: ilyenkor én a vendég előtt szeleteltem volna fel azt a kurva kenyeret

oszt volt, nincs probléma

de nehogy mán ráhagyjam a vendégre ilyet

aki visszabeszél/nem életrevaló, az ne legyen vendéglátós

minden helyzetre tudni kell lépni

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.11. 21:48:11

@Bálintka.: :D :D verjed orrba a kis dendriteket mer silányul végzik a munkájukat :D legjobban egy-n számú felessel lehet őket móresre tanítani :D

igazságos 2013.09.11. 21:48:33

és biza, lefogadom, hogy a tulajt is a pincérek hívták oda, hogy takarítsa el finoman a nemkívánatos brigádot

amúgy kéretik egy HARMADIK FÉL, A VENDÉG felszólalását is, hiszen mások is voltak ott, ők mit tapasztaltak!

AtiSnatch 2013.09.11. 21:57:33

na volt valami azóta? két asztalnál ülök,most van szünet ,nem érek rátok :D

well1984 2013.09.11. 21:59:01

@igazságos: Hát bizony,veled néha nagyon komoly gondok vannak.Nem reagálj, mert túl őszinte lennék.

Atörökk 2013.09.11. 22:13:09

@Ati Snatch:
Igen. Továbbra se tuggyuk, ki rabolta el a Lindbergh bébit :D

well1984 2013.09.11. 22:44:28

@zsiráfffff: régóta vagyok...de kezd fura lenni....voltak tök értelmes,higgadt,meg fasztudja hsz-ei...nekem mostanában furcsa,kötöszködő.....és ami a legnagyobb gond,hogy kb 98%-ban nincs igaza...mindamelett szerettem a beírásait...ezek szerintem csak átmenetiek.....és én vagyok a rohadék állat,hogy véleményt mondok egy törzskommentelőlől.....a törzsolvasó...

igazságos 2013.09.11. 22:48:12

@well1984: nyugi, tudom, hogy szerecc!

Igen, mostanában elég gyakran vannak kekeckedős pillanataim, de nézd el nekem, a pasihiány okozza :) Aztán meg arról sem tehetek, hogy olyat írok, ami másnak fáj.

igazságos 2013.09.11. 22:49:33

@well1984: én meg azt látom, hogy a maradék 2%-ban bizony igazam van

Atörökk 2013.09.11. 22:51:56

@igazságos:
Meg némi krónikus begyöpösödöttség.

igazságos 2013.09.11. 22:54:04

@atörökk: meg némi túlérzékenység

meg... :)

Atörökk 2013.09.11. 22:59:10

@igazságos:
Igen, néha ölég túlérzékeny vagy, ahhoz képest, hogy mekkora vastag arcbőrrel szólogatsz be másoknak.

Bálintka. 2013.09.11. 23:16:53

@igazságos: "amúgy kéretik egy HARMADIK FÉL, A VENDÉG felszólalását is, hiszen mások is voltak ott, ők mit tapasztaltak!"

Kálámbó esetleg? Addig járna Bálint nyakára a fárasztóbbnál fárasztóbb kérdéseivel a leghihetetlenebb és legváratlanabb felbukkanva, hogy végül az idegösszeroppanás határán végül minden penészt bevallana, legyen az sajton, borjún, födémen, kenyéren (akár még bontott kenyéren is), lábasban, mackóban vagy magán a penészen. Csak legyen már vége!

Bálintka. 2013.09.11. 23:18:43

@igazságos: ja bocs vendég kellett neked. sorry. tood a lámpaoltás. bocsi.

igazságos 2013.09.11. 23:21:16

@Bálintka.: :) nekem az is fura még:

miért nem kértek valami piát is, ha már egyszer levest akartak enni?

igazságos 2013.09.11. 23:22:49

@atörökk: mindig mondom, nem lesz belőled főnök! :)

azért szeretlek

a "más" meg nem téma itt

igazságos 2013.09.11. 23:24:00

@Bálintka.: amúgy meg asse merték +mondani, hogy bodzások vótak-e!!!!

igazságos 2013.09.11. 23:28:57

Nekem ne mondja senki, hogy elmegy úgy ember medvét ingerkedni, hogy elég pia van nála.

igazságos 2013.09.11. 23:29:58

@well1984: addig nem ér a beszólásod, amíg rólad nem derül ki TÖBB

mer így nem korrekt az eljárásod

Bálintka. 2013.09.11. 23:31:29

@igazságos: végre fogást találtam rajtad. Há-HHÁ-HÁ. Pontosítás kedvéért mielőtt apykamo szólna: nem éttermi fogást.

"miért nem kértek valami piát is, ha már egyszer levest akartak enni?"

" – ez nekem így csak egy sör volt, abban nem volt penész, a babgulyástól meg elment a kedvem –, majd bementünk, kikérni a számlát – "

igazságos 2013.09.11. 23:34:48

akkor kipipálva a sör, a babgulyás, csak a penészes kennyérre fogták

értem

Bálintka. 2013.09.11. 23:37:46

Meg a mackó szagra, aminek ez eredetét nem ismerték.

igazságos 2013.09.11. 23:39:52

@Bálintka.: gondolod, hogy a mackók nyugodtan tűrték ezt a vihorászást?

Bálintka. 2013.09.11. 23:40:01

Amúgy ezek a mackók is alszanak téli álmot?

Bálintka. 2013.09.11. 23:50:12

ááh, dolgozom inkább tovább. messze van még a holnap 17 óra, már így is sok a 40 óra ébrenlét, nem fárasztom tovább itt magam.

A posztolónak meg köszönöm szépen a posztot, ma kifejezetten jót mulattam rajta. Hétvégén meg megyek bontott kenyeret enni.

pás

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.11. 23:52:14

@hagyma: :)) Mindig meglepődöm rajtad. Ismét sikerült sebészi pontossággal hülyét csinálnod magadból. Csak azt nem értem, erre egy növény hogyan képes.

igazságos 2013.09.11. 23:54:52

bezzeg hogy mindenki az én szövegemet fújja, amíg ide nem jöttem, a suttyó vót a hibás, mer beszólt a vendégnek

igazságos 2013.09.12. 00:01:10

@atpijkamo: jó, hát máma valahogy meg vagyunk mi ketten hagymával hasonulva

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.12. 00:04:44

@igazságos: Nehéz megérteni mit akar mondani, mert egy épkézláb mondatot nem sikerül összeeszkábálnia, de szerinte tényleg mindig penészes kenyereket hoztak a pincérek.

igazságos 2013.09.12. 00:07:05

@atpijkamo: én már nem vitatkozok vele, hanem mindent ráhagyok!

mrZigi 2013.09.12. 01:46:57

Voltunk, 2 hete, piszok jót ettünk.
Persze húst, sokszemélyes tálat, nem babgulyást. A felét még el is hoztuk, annyit kaptunk.
Kenyeret meg amúgy sem, mert szénhidrát.
Egyedül az ásványvizük volt szar. Na az mint a mosogatólé. Nem tudom honnan rendelik, nem a szokásos fajta. Azt erősen javallom, hogy hanyagolják.
Szépen kéretem is inkább egy kis fantát.
Forgalom volt, nagy, pincéreknek intettem, jöttek, nem várattak fél-egy órákat, mint más helyeken.
Nekem ennyi a nem túl régi tapasztalatom.

Ja, és hogy sok surmók smucig állat nem képes pár százast fizetni egy kis mézért, hogy ezzel is:
1, szórakoztassa magát, gyerekét,
2, a macikat is
3, és még hozzá is járuljon a park további üzemeléséhez
4, ne nézze ki a másik kezéből a fakanalat, aki nem volt surmó

A macik amúgy a répát is imádják, azt is lehet vinni, ha már a helyi méz árát sokallják.

Bálintka. 2013.09.12. 02:34:29

Egy-két mondat a posztoló javára:

Részben igaza volt, bár nem hiszem, hogy tudatosan: a penész ugyanis mindenütt ott van a levegőben. Minden élő és élettelen aki és ami a Földünk troposzférájával kapcsolatba kerül az magán hordozza a penész spóráit (kivéve a forró területeket, ahol a mini spóra minihamuvá válik). Ezen légköri határon belül senki és semmi nem menekülhet előle, de még feljebb is lézeng belőle néhány, pl amiknek sikerült egy nedvesebb felületű meteorológiai léggömb hátán a sztratoszférába jutni, és kiszáradva arról visszacsúszni a gravitáció szabályait betartva, így ha a vendéglő felköltözne valahogy oda (pl egy giga léggömbbel egy baszom hosszú létrával, ahol a maci nézésbe fáradt és megéhezett vendégek immár nem a wc-zés lehetőségét használhatják ki ottani rendelésük során (már ha élve feljutnak), hanem fagyálló védőöltözetet kapnak palackozott levegővel, amivel aztán fagyhalál vagy fulladás nélkül tudják kényelmesen végignézni elvitelre javasolt forró ételük gyorsított lefagyasztását, vagy amivel az adrenalinkedvelők tehetik próbára szerencséjüket, mely a szkafander sisak ablakának sűrű nyitogatásos ételfogyasztását értem, vállalva azon kockázatot, hogy minden nyitásnál kifagyhat az arcuk, mérgező ózont lélegezhetnek be, melyet követően az egészség károsodást már szinte nem is érzékelve köszönthetik társaságukban a kaszást, aki a megnövekedett munka következményében csak hadarva ismerteti azon kapu helyzetét, mely a fénybe visz és nem a tűzbe, pedig figyelni kell, mert itt már a földről érkező segítség már reménytelen várakozásba torkollana, mert ugye a tűzoltó létrája idáig már nem ér el, de még a mentőhelikopter sem jut fel ilyen magasságba, kivéve ha egy óriási vulkán kirobbanó ereje nem lövi a magasba, bár akkor már a segítségre igyekvő orvosok is inkább saját maguk halálával lesznek elfoglalva), még akkor sem kételkedhetünk a posztoló állításában (bár ilyen magasságban a kötözködéshez és nem fizetéshez már bátorság kell, mert nem jó onnan kirúgott állapotba kerülni, ha azt feltételezzük, hogy a posztolónak nem sikerül vízszintes szabadesésével 170 km/h sebességre csökkentenie a sebességét, mert csak egy ilyen jellegű földbecsapódáskor fogja fel a mozgási energiát a test összes szerkezeti egysége, azaz pár éves korházi ápolással akár túl is élheti kukacoskodását, hogy aztán dokumentum film készülhessen nyaktól lefelé lebénult, megvakult, megsüketült, megnémult, megmindencsinálódott, de csodával határos módon még lélegző testéről).

Így aztán ha úgy vesszük, igen! A kenyér penészes volt, fene a mikroszkópikus szemű posztolót, de csak kiszúrta. Azonban penészes volt a levese, a söre, a kanala, a széke, de még a dzsangája is. Ez azonban nem mentesít a fizetés alól, hisz ameddig a penészspóra nem ver gyökeret, és nem kezd el szaporodni, addig a kis koncentrátuma és a letelepedés felületét szigorú feltételekhez kötött finnyás válogatóssága miatt teljesen ártalmatlan a folyamatosan nedvcserélődő örökmozgásbanlévő szervezetünkre nézve (kivéve ha az adott szervezet már élettelen, bár ebben az esetben az evés is már nehézkes lehet addig a pontig, amíg meg nem jelennek az első zombik).

helianthus 2013.09.12. 05:02:09

@Bálintka.: te maradj fenn máskor is sokáig. Tök hülye vagy tőle, csíplek!
A tűzoltó létrája nem ér el, sírok b+!
:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.12. 06:29:09

@well1984: Ópersze. mÉg a magyar vendéglátásban ennél durvábbakat se láttunk, mi?

AtiSnatch 2013.09.12. 07:21:16

további téma független kommentolás az első posztban! szolgálati közleményünket hallották! :)

Manyecska 2013.09.12. 08:36:12

@mrZigi: senki nem sajnálja a mézt mi is vettünk egy üveggel de ezek többel:D az ember gondol a gyerekére is miből ad kaját hó végén, vágod? Mellesleg nemtom milyenek szegény medvék fogai mer a sok hülye folyton nyalatja velük a mézt:(

Manyecska 2013.09.12. 08:47:31

@Bálintka.: azt nem tudom de én mindig..:))

Atörökk 2013.09.12. 09:07:19

Jó reggelt, suttyók! :D

vazze... 2013.09.12. 09:23:29

Ott mi is megjártuk tavaly. Fél óra alatt csak addig sikerült eljutnunk, hogy megkapjuk az étlapot, se üdítő, se semmi. Valami családi bisznisz lehet, de ótvar katasztrófa minőségben. Persze eljöttünk. Bementünk Veresre egy pizzériába hibátlan volt. Mondjuk nem értem a Bálintot, hogy ezt megengedi.

Lángharcos 2013.09.12. 10:30:27

@igazságos: Nem ismered a helyet: az étteremtől független a WC, az éttermen kívül és ingyen van. Nem kell hozzá fogyasztanod, elég, ha a medveotthon vendége vagy.

Bluemotion 2013.09.12. 10:30:38

Az egyetemista posztoLÓk mennyire ráérnek. Több időt vett igénybe ez az iromány, mint az egész történet.

igazságos 2013.09.12. 11:55:40

@Bluemotion: nna!

Kikérem magamnak, a többség itt becsületesen dolgozó, jómunkasember, akineka cége, otthona nem tiltja ám a netet
Laz egyetemistàk még kevesek a homárhoz, nekik a határátkelő az otthonuk

Manyecska 2013.09.12. 14:21:27

@Bálintka.: menjünk vasárnap! Akkor ráérek!:D

Manyecska 2013.09.12. 14:28:51

@Manyecska: fehér farmerben és barna bokacipőben leszek, meggyszínű pulóverben, mint most /:D/

szamaritánus 2013.09.12. 14:36:17

"lementünk VeresegyházÁra" - eddig olvastam.

wowerman 2013.09.12. 15:04:32

@szamaritánus: hát akkor hülye vagy :D errefelé mindenki így mondja (tudom, gödöllői vagyok, a nővérem veresen lakik), csak az idióta nyelvészpalánták kötnek bele akik máshol meg abba kötnek bele hogy spiLázni

Gondolom a TV-re is ráüvöltesz amikor azt mondják a híradóban hogy Pécsen, ahelyett hogy Pécsett

wowerman 2013.09.12. 15:07:15

Amúgy ez a mai magyarország, mindenki rosszindulatú, gonosz és bizalmatlan, persze a homáron is már mindig a cégeknek adnak igazat nem a panaszosoknak. Az is vicces amikor egy multiellenes nagymagyar a Mekit szidja, miközben a magyar éttermekben, pizzázókban és gyrosozókban sokkal rosszabbak a körülmények "hátul"

igazságos 2013.09.12. 15:21:05

@wowerman: csak utáljuk azokat akik szarnak fizetni részben, vagy egészben

Wilika · http://wilika.hu 2013.09.14. 15:25:06

Na, akkor egy kicsit reagálok, mint posztoló;
Valahogy a pincérek (pl. a srác aki kiszolgált minket (és amúgy segítőkész volt)) akik látták a penészt, csak rábólintottak, hogy ok, az a zöld a kenyérben valószínűleg nem mandula, és nem is bazsalikom.
Az úr, aki saját bevallása szerint is csak később ért oda és nem látta a konkrét kosarakat, viszont már csak a szokásos "reggel hoztuk a pékségből" mondókáját tudta adni, ahogy itt a posztban is rögtön ezzel kezdte.
A "lekurvázásról" pedig;
Vagy Bálint úr folyamodik nagyon olcsó és kicsinyes módszerekhez ahhoz, hogy minket lejárasson, vagy a felesége dúsította fel a történetet estére, megvezetve ezzel szegény férjurát.
Senki nem kurvázott le senkit.
Ahogy ott is mondtuk neki két "reggel hoztuk a pékségből" mondóka között, a panaszkönyv sem került volna elő, ha egy őszinte bocsánatkérést kaptunk volna a harmadszori adag penészes kenyér után, és nem nekünk kell cikinek éreznünk magunkat, hogy visszajárkálunk az itt-ott foltos kenyerekkel.
Az pedig, hogy itt is még azon van leragadva az úr, hogy hány kanál hiányzik a levesből, esetleg, hogy pont a húskockát ettük ki belőle, tovább bizonyítja végtelen kicsinyességét. Ezer bocsánat, hogy nem rögtön azzal kezdtük, hogy tüzetesen átvizslatjuk a kenyereket, hogy nincs-e rajtuk penész, gondolván "hát ez biztos olyan hely", és csak utána látunk neki a levesnek, mikor már meggyőződtünk afelől, hogy a kenyér fogyasztható állapotban van.
Az ingyen ebéddel való dobálódzás megint csak szánalmasan kicsinyes (magamtól eszembe nem jutott volna, többieknek vajon miért?). Amúgy meg amiben nem volt hiba, aztalapból fizetni akartuk (és azt komment nélkül el is fogyasztottuk).
A "de ráértek", meg "hülye egyetemisták", meg tudomisén milyen sablonok pukkantgatóinak pedig; Mind az ötünknek fix munkahelye van, van köztünk mérnök, informatikus, BV-s, amit akartok, de ha taknyos kis tizenévesek volnánk, vendégként akkor is megérdemelnénk a vendéglátó kedvességét, és együttműködését, nem pedig az ostoba, kicsinyes (figyeltétek hányszor használom ezt a szót?) kioktatását.
Igen, apró hibák becsúsznak. Ezt én is mondtam, hogy elképzelhető, hogy a pék verte át magukat, ezért nem is neheztelnénk. A hozzáállásukkal volt a probléma.

NizzaMelinda 2016.10.30. 14:59:55

Mi vagyunk azok a vendégek Veresegyházán a "fatális" Fatálasban, akik nem ettek náluk, de először jártak ott és utoljára. Hideg, szeles őszi nap, bejártuk a Medveparkot és délelőtt 11 körül összefagyva betértünk a Fatálasba. A gyerek éhes volt, kiderült, a Fatálasban 12-től van a konyha. Túl naiv dolog lenne elvárni, azt a figyelmességet, hogy az éjjeli időátállás miatt, előbb is felszolgáljanak ételt a reggel hatkor kelő, éhes gyerekekre való tekintettel? Hiszen a 12 óra, az tegnap még 13 óra volt. De mindegy. Tettünk még egy kört, 12 előtt bementünk újra.
A hely félig tele volt. Odamentem a pulthoz, mondtam az ott álldogáló szőke pincérnőnek, hogy hatan lennénk, le tudna-e minket ültetni? Az volt a válasz, hogy "Legfeljebb ha a hosszú asztalnál lévő vendégek elmennek". Ránéztem az üres 4 személyes asztalokra. "Nem húzhatunk oda két széket?" "Nem" volt a válasz. Akkor hát nem tudunk önöknél leülni? Hááát...most nem, volt a válasz. ó, Kiborulva ezen a nulla kedvességen, segítőkészségen azt válaszoltam, hogy jó, hát akkor máshol fogunk leülni, és elindultam kifelé, nyomomban cinikus "Viszlát"-tal.
Egyszerűen le vagyok döbbenve ezen a mentalitáson, hogy tudnak helyek ennyi színvonallal is működni? Hogy lehet ennyire tiszteletlenül bánni a vendéggel?!
süti beállítások módosítása