Tékozló Homár

A nagy Update fogyókúrának álcázott hízókúra

2013.09.30. 11:01 | jackyll | komment

norbi_schwarz_csiga.jpgKaptunk egy érdekes összefoglalót, ami Schobert Norbi új Dr. Schwarz élelmiszercsaládjának ordenáré marketingkamujait igyekszik csokorba szedni. Igen hamar kiderül például, hogy nem létezik a Dr. Schwarz nevű élelmiszeripari német vállalat - mi sem találtuk -, akiktől vehette volna a 191 éves receptet, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem vehetett bármilyen más receptet bárki mástól. Ez persze részletkérdés, ami ennél aggasztóbb, hogy a fogyókúrásnak hirdetett finomságok tele vannak zsírral.:

Ez év július végén harangozta be új "szenzációs" csodatermék-családját Schobert Norbert, amit Dr. Schwarz névre keresztelt. Az ügy azonban már a bulvármédiával leíratott sztorinál bűzlik annak, aki egy kicsit figyel arra, amit olvas. A Blikk.hu által prezentált történet teljesen abszurd (jó tudom, idáig semmi meglepő):
 
 "10 milliót fizetett a titkos receptért Norbi
 Budapest - Kedvenc autóját is feláldozta egy karcsúsító receptért Schobert Norbi (43)! A fitneszguru ugyanis több mint 10 millió forintot fizetett ki a Dr. Schwarz német családi vállalkozásnak, hogy Magyarországon és Szlovákiában egyedüliként a Norbi Update boltokban lehessen kapni a 191 éves titkos recept alapján készülő kakaós csigát és zsemlét. A csodasütiket a Schobert család már hetek óta teszteli, és Norbi szerint már most látszik, hogy megérte az árát, még ha szomorú szívvel is mondott le az 5 éves RS6 Audiról. – Nem szerettem volna a vállalkozásomat jobban terhelni, ezért úgy döntöttem, hogy csökkentem a kiadásokat. A kocsit, amit lízingeltem, 14 millióért hirdették meg a kereskedésben, meg kell hogy mondjam, nehezen hagytam ott. (Blikk.hu 2013-07-28 05:30:00)
 
Nagyon megható lehetne mindez, ha lenne benne valami, aminek köze van a valósághoz. Pedig sajnos nem sok akad.

 

Az állítólagos Dr. Schwarz német családi vállalkozás nem létezik.

 

Ezt a Google gyorsan kideríti. Még nyoma sem lelhető fel akár az interneten keresi bárki, akár bárhol máshol. Persze nem kell az interneten összehordott infókra hagyatkozni. Csakhogy nem létezik a német hivatalos cégjegyzék szerint sem olyan cég, ami hasonlítana az emlegett családi vállalkozásra. :( Ebből következik, hogy nem létezik értelemszerűen maga a 191 éves recept sem. Hazugság így tehát az is, hogy Norbi 10 millió forintot (vagy bármennyit) fizetett volna bárkinek is ezért a (nem létező) "csodareceptért" - így az is csak kábítás, miszerint " már most látszik, hogy megérte az árát" !
 
Az lehet, hogy Norbi fájó szívvel mondott le a az 5 éves Audijáról, de ha azt valóban lízingelte, akkor nem volt az ő tulajdonában, tehát el sem adhatta. Triviális leírni is, de a lízingszerződés keretében a lízingbeadó a tulajdonos, tehát a lízingbevevő Norbi nem adhatott el semmitsem. :(
 
Teljesen világos: a Dr Schwarz sztori minden eleme szemenszedett hazugság, amiket Norbi az új nagyreményű termékeihez marketingfogásként eszelt ki, jottányit sem törődve az igazsággal és a tényekkel.

De lépjünk ezen túl. Lehet, hogy mást nem izgat ennyire az etika, és hogy ez eddig is tömény hazugság és csalás, de emberek egészségi állapotával szórakozni azért talán mégis más kérdés.

 
A Dr. Schwarz sztori voltaképpen az egész Update rendszer megcsúfolása, mert azt üzeni, hogy minden tisztességtelen és aljas eszköz megengedhető! Miért is? Mire jó ez az egész áltörténet? Hát természetesen arra, hogy a sok-sok rajongónak eszébe ne jusson sokallani az irreálisan magas árat - hát hiszen végül is 191 éves titkos recept alapján készült "csodaterméket" kap, amiért ráadásul kedvenc guruja még hőn szeretett autóját is "beáldozta". Kell ennél több??  A sztori nagyon jól rávilágít az egész Update filozófia lényegére. Kiviláglik, hogy szó sincs itt az elhízott, cukorbetegséggel fenyegetett szegény magyar nép egészsége miatti aggodalomról.

 

A legdurvább még hátravan. Jöjjenek a "csodatermékek"!

 

Nagy szerencséje van Norbinak, hogy a teljes Schwarz család nem létezése folytán mégsem kellett 10 millió forintot áldoznia ezekre a termékekre, amelyek kategóriáikban a leghizlalóbb és legzsírdúsabb termékek és melyeket az Update diétába egyáltalán bevenni is abszurd, nemhogy új "csodafegyverként" reklámozni. Ha ugyanis alaposabban megnézzük a Dr Schwarz termékek táplálkozási adatait, akkor arra a megdöbbentő következtetésre juthatunk, hogy ezek valójában tömény zsír- és energiabombák, amelyekhez képest a hagyományos pékáruk kifejezetten fogyókúrás csemegéknek számítanak!

Azzal, hogy Norbi ezeket a termékeket a saját Update rendszerébe, mint a testsúlycsökkentést elősegítő termékeket bevette, már önmagában elkövette a fogyasztók megtévesztését. Úgy látszik a fitneszgurut annyira elvakította a megsejtett hatalmas pénzbevétel képzete, hogy ugyanabba a hibába esett, mint amiért néhány éve a versenyhivatal már megbüntette!

Nézzük, mit mutatnak a tények! A Dr Schwarz kollekció eddigi tagjai a hagymás cipó, a zsemle és a kakaós csiga. A hagymás cipóról a következő adatok állnak rendelkezésre (ezeket maga az Update közli az interneten több helyen is):

Nettó tömeg: 300 g

Összetevők: ivóvíz, pirított hagyma (15%), búzaglutén, lenmagliszt, búzaliszt, élesztő, növényi olajok és zsírok, sovány tejpor, étkezési só, emulgeálószer: nátrium-sztearoil-2-laktilát; enzimek, savanyúságot szabályozó anyag: kalcium-foszfát; lisztjavítószer: aszkorbinsav.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
 Energia:                                  1382 kJ/330 kcal
 Fehérje:                                         27,22 g
 Szénhidrát:                                      17,8 g
 ebből cukor:                                   2,54 g
 ebből keményítő:                          15,26 g
 Zsír:                                            15,38 g
 ebből telített zsírsavak:                    6,8 g
 Élelmi rost:                                    5,96 g
 Nátrium:                                        0,49 g

 

Az összetevők tekintetében sok minden elmondható a termékről, csupán az a Norbi által több fórumon is hangoztatott tény nem, hogy természetes alapanyagokból áll. Vagy Norbi szerint pl. a nátrium-sztearoil-2-laktilát (más néven: E 481) vagy a kalcium-foszfát (más néven:E 341) természetes anyagok? Természetesen nem: ezek adalékanyagok, méghozzá közönséges vegyszerek! De az átverés nem is itt van igazán.

Nézzük meg a "fogyókúrás" csodatermék (amelynek receptje egyébként eredetileg nem szerepelt a 10 milliós vételárért kapott "csodareceptek" között - lehet, hogy ezért újabb milliókat kellett fizetni?) energiatartalmát! 330 kcal / 100 g! Ez az érték sokkal inkább egy hízókúrás termékre jellemző. Hogyan illeszthető ez az Update terméksorba? Hiszen ez messze a legmagasabb energiatartalmú kenyérféleség, amit jelenleg a piacon kapni lehet! Bármelyik hagyományos termékhez hasonlítjuk is, az eredmény döbbenetes. Lássuk!


 A normál fehér kenyér (amely a Norbi propaganda egyik fő kiátkozottja) kalóriaértéke csupán 251 kcal/100g - azaz: a normál fehér kenyér pl. egy-harmaddal kevesebb energiát tartalmaz, mint a "csodabuci". De lehet sorolni a többit is: Graham kenyér E=267 kcal/100g (81 %); Félbarna kenyér: E=259 kcal/100g (78%); Rozskenyér: E=256kcal/100g (78%); Magos kenyér: E=251 kcal/100g (76 %); Teljes kiőrlésű kenyér: E=247kcal/100g (75 %).

Látható, hogy Norbi még korábbi önmagát is messze alulmúlta az új csodával, mivel annak energiatartalma minden korábbi Update kenyérnél is sokkal rosszabb. Így pl. az Update1 Szeletelt kenyér energiatartalma közel 30 %-kal (233 kcal/100g), a Norbi Update 3.5 kenyéré pedig 52 %-kal (193 kcal/100g) kevesebb, mint az új favorité.

Hasonló a helyzet a két másik termék, a Dr. Schwarz zsemle és a kakaós csiga esetében is:

Kakaós csiga normál Kakaós csiga Dr Schwarz
EN kcal/100g 256 373
Zsemle vizes Dr Schwarz zsemle
EN kcal/100g 151 289

 

A fenti megdöbbentő grafikont Norbi persze azzal magyarázná, hogy az ott felsorolt "hagyományos termékek" magas szénhidráttartalmúak, így kevésbé "egészségesek". Ezen lehet vitatkozni, azt azonban, hogy egy magasabb energiatartalmú kenyér jobban hizlal, mint egy alacsonyabb energiatartalmú, azt nem lehet elvitatni.

 

Így tehát kijelenthető, hogy a Dr Schwarz cipó (mint fogyókúrás termék) jelenleg a létező leghizlalóbb kenyérféleség a hazai piacon!


 De nem fogják elhinni, van egy olyan termék a listában, ami minden paraméterében felülmúlja az új Update csodát, és energiatartalma mégis csupán kevesebb, mint a fele a Dr Schwarz cipónak. Ez nem más, mint az egyszerű, régi magyar hagyományok szerint készülő búzakorpás kenyér.
 A két termék tápérték adatait a következő táblázat hasonlítja össze:

Update1 Hagymás cipó Búzakorpás kenyér
EN Kcal 330 151
Fehérje, % 27,2 10,0
Zsír, % 15,4 3,0
Szénhidrát, % 23,8 20,0
Rost, % 6,0 10,0

Jól látszik, hogy Norbinak a jó öreg magyar hagyományokhoz kellett volna fordulnia Dr Schwarz nem létező családja és vállalkozása helyett, mert a népi bölcsesség már jóval Scwarzék előtt feltalálta a "low-carb" spanyolviaszt! A búzakorpás kenyér energia tartalma kevesebb, mint fele, zsírtartalma kevesebb mint egy-ötöde a Norbi féle csodaterméknek, miközben rosttartalma csaknem kétszeres!

És ami döbbenetes: a Norbi által első helyen kiemelt jelentőségű tényező, a felszívódó szénhidrátok mennyisége is kevesebb e hagyományos magyar kenyérben, mint az adalékanyagokkal telepakolt, kenyérre csak igen messziről emlékeztető csodacipóban.

 És mi a helyzet a magyar ember kedvenc mutatójával, az árral?
 Ha összehasonlítjuk, kiderül, hogy az Update termékekért nagyságrenddel nagyobb összeget kell fizetni, mint bármely más termékért! Különösen drasztikus a különbség, ha Schwarz cipót az őt táplálkozási értékében felülmúló búzakorpás kenyérhez hasonlítjuk: kiderül, hogy a rosszabb minőségű termékért több, mint ötször annyit fizethetünk!!

 Megjegyzendő:
 az új termékek energiatartalma nagy részben zsírból (a legnagyobb fajlagos energiaértékű tápanyagból) származik és valóságos "zsírbomba", melynek zsírtartalma sokszorosan meghaladja valamennyi forgalomban lévő kenyérféleség zsírtartalmát! Dr Schwarz cipó zsírtartalma a normál kenyerekhez képest 15 - 16 szoros!!! Még a magvas kenyerekhez képest is 4 -5 -szörös!
 Ugyanez a helyzet a két másik termékkel is:

Kakaós csiga normál Kakaós csiga Dr Schwarz
Zsír, % 12,3 18,5
Zsemle vizes Dr Schwarz zsemle
Zsír, % 0,4 10,22


Egyébként a Schwarz cipó összetevő-listájából könnyen megfejthető az a 10 milliót érő "csoda". Ha ugyanis ezt összevetjük az egyéb forgalomban lévő Update pékáruk alkotóival, akkor kiderül, hogy az azokban előforduló szóját és az emellett lévő viszonylag értékes alapanyagokat (pl. búzafehérjék, rostok, stb.) egyszerűen lenmaglisztre cserélték! Ezt az ötletet valószínűleg sok magyar gyakorló mezőgazda is szívesen elárulta volna Norbinak potom 10 millióért, de az vélhetően nem hangzott volna olyan jól.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.30. 13:13:38

@igazságos: ez mondjuk téleg egyetértésre sarkalló veled énbennem, hogy akinek a gugli a minden az valahol már kurvára eltévedt (jé, mennyien vannak). Ja, piacon van - bántana, ha nem lenne, elmehátsódban megrepedne valamely diszkrétvékony üvegcső, mely a reményt szállítja napiszinten, hogy a fogyás Szent Célját önmaga elé Kitűző SzuperNorbiHírót, ha kicsnáják, akkor valahogy úgy megszűnne az igaszág (tán mlg a nikked is veszéjben kerülne). De így nem. Belelátok ám a soraid közé, attól függetlenül is, hogy ezt nálad nem nehéz.:D

Dark browned csiggaz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.30. 13:14:18

@igazságos: ja. úgymint a tévéshop meg a vitaminok meg a fizetős horoszkópok.

@atörökk: én drukkolok neked! :*

Mérgező Hulladék 2013.09.30. 13:22:11

@batgirl: főleg ugrálni, mert közben sok kaja kilötyög, meg nehezebb a szádba rakni.

Dr. Schwarz biztos nagyon régen létezett, csak közben megszűnt, és ezen Norbi 10 milliója sem segített. Az Audit is akkor adhatta el, és most vissza kell lízingelnie. Vagy valami ilyesmi.

England win The Ashes! 2013.09.30. 13:25:19

Norbit meg kell kínálni Dr Martens majd' hetven éves receptúra szerint készült termékéből. A háromszor hajlítottból, hogy a hátsó fogakat is elérje.

Manyecska 2013.09.30. 13:28:21

@Mérgező Hulladék: pl.gyorsúszás közben valóban!:)))

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.30. 13:28:52

@Manyecska: :DDDDD Fú, ha nő lennák, ez bizony már felhívás volna sárbírkózástéri keringőzésre!
@atörökk: én épp szarni indulok.
@batgirl: te így vagy szép. Elképzelem amint a rézmetszetes illusztrációjú krónikák is hamburgerrel a szádban ábrázolnak, mert egyszerűen nem lehet más pillanatot elkapni.:D
@zsiráfffff: te meg olyan értelmes vagy, hogy tökre nem tudok neked mit mondani.:D

Atörökk 2013.09.30. 13:31:53

@England win The Ashes!:
Most mér? Komolyan, én drukkolok neki, hogy kopasszon meg még több agymosott idiótát.

@Kellemes Zérókomponista:
Megteszed, hogy utána beszámolsz? Szín, szag, állag, stb. Hagymának privát is küldd el, légy oly jó. Köszöntem.

England win The Ashes! 2013.09.30. 13:33:51

@atörökk: Azzal nekem sincs bajom, ha a hülyéket megkopasztja. Viszont olyan ökölbemászó képe van... :)

hobbitroll 2013.09.30. 13:34:11

szegény norbi ... jól átvágták ezek a "réti schwarzok"

vagy valami ilyesmi lehet a háttérben?
A béres elújságolja a feleségének, hogy egy nagyon finom süteményt kóstolt az úri kastélyban. A felesége megígéri, hogy megsüti otthon számára, ha haza tudja hozni a receptjét. A férj megszerzi a pontos leírást, a feleség elkezdi olvasni:

Végy 10 tojást. - Nekünk nincs 10 tojásunk, kettővel fogom csinálni
Adj hozzá 100 gramm cukrot. - Nekünk nincs cukrunk, ezt ki fogom hagyni.
100 gramm csokoládét keverjünk el … - Nekünk nincs csokink, így kakaóval fogom helyettesíteni.
1 kg lisztet …

Amikor a sütemény elkészül, a feleség megkóstolja és megjegyzi:
Nem értem, hogy mit szeretnek ezen annyira a gazdagok.

Manyecska 2013.09.30. 13:34:56

@Kellemes Zérókomponista: vagy leugrott a kutya az öléből xd!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.30. 13:37:25

@Kellemes Zérókomponista: nemhiába jártam ki a nyócosztályt, az mán igaz. mosmár csak mellyre gyúrok én is.

hobbitroll 2013.09.30. 13:39:12

@zsiráfffff: nono! a 3 első, 5 második még nem nyó'c :P

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.30. 13:40:53

@hobbitroll: a vicc kedvenc, de a poénja úgy szól, hogy " Pfejj, asszony, hogy ezek a burzsuj népek mi minden szart meg nem esznek!" :D

Atörökk 2013.09.30. 13:43:42

Külömbe is, ez a kakajóscsiga biSztonságos? Volt Norbi tüdőszűrésen, meg ellenőrizték nál a kéményt?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.30. 13:43:45

@batgirl: "@atörökk: gyalog mi?"

Az semmi. Nálunk a néger biciklivel jár. Azért Afrika biciklivel is messzebb van, mint Németo. gyalog!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.30. 13:47:47

@hobbitroll: "ez is ugyanolyan, csak...."
@zsiráfffff: Egyem a zúzádat, lakmározzam búrádat, nyaljam becses csecsed. Emésszem zúzádat, lakmározzam búrádat, egyem becses csecsed. Nyugi, nem török reád. Azt akarom kérdezni, hogy ha iginek elkezdem írni a szerelmeslevelet, akkor hogy kezdjem, melyik a jobb verzió!?!
@Manyecska: leugrottam - gondolta fejfeletti szövegbuborékos kijelzéssel a kastélypincsi és beleszimatolt a padlózatba.
De könnyű vagyok, mindjárt el is szállok! - fogalmazódott meg az életérzés helimeliben, miközben ülepe gyanúsan fázós lett, a párásító szeretetlény helyváltoztatása után. De helimeli nem állhatta meg, hogy a megszokott ösztöncselekményét végre ne hajcsa - mert hát az ösztöncselekmények már csak ilyenek - felnyúlván a monitorfényű levegőtérbe feje fölé, a "szállok" szót letörte az éppen tovatűnni készülő gondolatbuborék-felhőből és ropogtatni kezdte. Pont úgy, mint a háztartási kexet. Bevett ropogtatási rendszerrel bármi nasivá érlelhető a tudatban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.30. 13:57:03

@Kellemes Zérókomponista: először is ígérd meg neki, hogy feleségül veszed és eltartod mindörökre. aztán meglássuk mit lép. mer a vendéglősjóska ugye szívesen átvállalja a testi részeket, azzal nem köll foglalkoznod, ellenben ő meg eltartani nem tudja.

Atörökk 2013.09.30. 13:58:17

@zsiráfffff:
Azér lássuk be, az nem egy jó üzlet, ha te eteted a tehenet, oszt más feji :D

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.09.30. 13:59:05

Tegye fel a kezét aki meglepődött azon hogy norbi ismét hazudot.

hmm.. senki.. ok sejtettem..
jöhet a következő.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.30. 14:01:39

@atörökk: jó, de itt most őszinte rajongással teljes vegytiszta szerelemről van szó, nem üzletről! :D :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.30. 14:02:39

@zsiráfffff: én szívesen eltartom, úgygondolom ez így helyes és úgy is gondolom még, hogy egy uriember korlátlanul kihasználható és Pálra vehető. Hiszen hát ettől az, ami.

Atörökk 2013.09.30. 14:03:08

@zsiráfffff:
Azkérem mingyármás. Olyankor haladéktalanul megígérni mindent, majd az ellenkezőjét is. Letagadásnál dettó :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.30. 14:06:16

@Kellemes Zérókomponista: namost egy úriember ponnígy cselekszik, ez igaz. persze ettől még egy marha marad, de akkoris! a fontos az, hogy nyugodton aludjon éjszaka a lelkiismeretétől.

@atörökk: lásd fentebb. akkor nem fog tudni aludni!

Ákos81 2013.09.30. 14:57:07

Kíváncsi vagyok hány autó árára fogják megbaszni Norbit a fogyasztók megtévesztése miatt. :D

SeggMajom 2013.09.30. 15:05:16

Nem csak a kalória számít!

Hanem az is, hogy milyen egyenletesen szívódik fel ezt mutatja a glikémiás index.

A fehér kenyér egyből megy a hájba! A lenmaglisztnél van rá esély, hogy ne azonnal szívódjon fel, hanem szép lassan, és akkor nem megy annyira hájnak, mert van ideje a testnek feldolgoznia.

Szóval ne csak a kalóriát nézzétek, hanem a glikémiás indexet is.

Meg ha ebben telítetlen zsírsav is van, az beindít olyan kedvező folyamatokat, amit egy fehér kenyér soha nem lenne képes. Ez is egy jellemző.

Pusztán a kalóriát kiragadni ma már nem elég, itt sok paraméter van.

Atörökk 2013.09.30. 15:07:17

@SeggMajom:
Múltkor nekem is volt glikémiás indexem, de kikezelték, mer' azt mondták, olyan sűrű, mint a kutya szőre.

almadi63 2013.09.30. 15:34:39

Paleozni kell, és attól aztán tudtok fogyni.Degeszre is ehetitek magatokat.A Norbi megfizethetetlen.Nem úgy kell a dolgokat nézni hogy néha-néha veszek egy egy terméket,mert akkor fel sem tűnik annyira az ára.De ha valaki rendszeresen akar vásárolni ilyen termékeket akkor a fizetése nem elég a havi kosztra,és még rezsit,bérletet sem vette meg.Némelyik termékre meg nehezen fogható rá hogy finom,vagy ehető.

Bérgyilkos Bohóc 2013.09.30. 15:34:51

Történelmi tény, hogy már az 1800-as években nagyon sokat adtak az egészséges táplálkozásra. Emberek milliói tudatosan kerülték a hízást elősegítő ételeket, és a táplálkozástudomány már akkor olyannyira fejlett volt, hogy a képesek voltak kifejleszteni egy olyan hízásmentes kakaós csiga receptet, amelynek titkát máig senkinek nem sikerült megfejteni. Egész hihetőnek hangzik.

helianthus 2013.09.30. 16:06:00

@Manyecska: ebben az évezredben még nem.

helianthus 2013.09.30. 16:12:04

@Bérgyilkos Bohóc: ugye mennyire abszurd? Az egész sztori?

@SeggMajom: hiába szívódik fel lassabban, ha tripla annyi kalória van benne. Azt a fogyasztó nem fogja elégetni, mert nincs szükséges háromszor annyira kalóriára. És szépen beépül a szervezetbe. Mert a szervezet szeret raktározni szűkösebb időkre.
Ha már itt tartunk.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.30. 16:13:07

@SeggMajom: "emlitettem, hogy belinkeltem egy oldalt, emlekszem-e, de aztan azt a vonalat Hitchocki szalelvagassal hagytuk elrohadni a kamra sarkaban, szoval mi van vele?"
Ha konkretizálnád, igen megköszönném. Témán belüli félműveltség nem rulez.
@almadi63: ez a paleo-duma remélem nem komoly.

dBLOOD 2013.09.30. 16:21:45

Kösz' az infót, híznom kéne vagy hét kilót, hol lehet ilyent kapni, és mennyibe kerül? :D

seventyfour 2013.09.30. 16:43:41

...és itt tépi a száját kábé 150 ember, hogy "ez a Norbi gyerek milyen már, csaló kis genyó!".
És ő nettó nyolcszáz-milliót keres ezen a Dr. Fekete-féle projekten, mert akiknek ezt a kamu-marketinges dolgot meg kellene gátolniuk, kicsit elnézőek a sráccal.
Most vagy roppant szimpatikus nekik, vagy valami egészen más áll a háttérben...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.09.30. 17:28:08

olyan ápdét szilvás-szőlős lepényt sütöttem, hogy a halottak is föltámadnának tőle, norbi meg elmehet a kakaóscsigájával a búsba.

gnme 2013.09.30. 18:33:15

ilyen ez a hízókúra béllláim

a fogyó(át)kúrás

csodatermék (Óz ajánlásával, a mesékből)

Bélus, tépjed a húrokat!
www.youtube.com/watch?v=5ZxRL5VT_i8

Dr_Minimum (törölt) 2013.09.30. 19:03:36

Norbi egy fasz (ezt eddig is tudta minden értelmes lény), de a posztoló simán hozza a szintjét. Az, hogy fehérje vagy szénhidrát neki tök mindegy, a zsírról meg úgy ír, mintha valami méreg lenne. Aki ilyen szinten hülye a témában, az fasznak ír róla? Egyél vizes zsemlét, te barom, abban kevés a kalória!

gorilla 2013.09.30. 19:21:39

A titok valószínûleg a lenmagliszt. Felgyorsítja az anyagcserét, kijön, mielôtt felszívódna.

baliquez 2013.09.30. 19:22:00

Fogyasztó megtévesztése. Nem kicsit, nagyon. Egyébként semmi újdonság nincs abban hogy hazudik a vízfejű törpe, mindig is azt csinálta. Édesítőszerekkel mérgezi a népet és transzzsírokkal a kötélrevaló.

igazságos 2013.09.30. 19:39:53

@baliquez: az lehet, viszont eddig sem sikerült egyik ellenlábasának se kifúrnia a piacról!!!

aztán teccik mondani, most hol tart a

GASTROYAL????

igazságos 2013.09.30. 19:41:41

@zsiráfffff: figyeljé, azok is vmiből megélnek!!!

nem fizetős horoszkópok, hanem jósok!!!

tavolirokon 2013.09.30. 20:44:28

Garantalt fogyas:
Annyi kaloriat zabalsz, amennyit akarsz, csak eleg hashajtot kell hozza bevenni, hogy kifosd, mielott felszivodna. Az a nagy titok, hogy rogton bele van keverve a kajaba a hashajto.

Boritekolom Norbi kovetkezo szenzacios update-jet:
Pacalporkolt Pavatollal.

Leonard Zelig 2013.09.30. 21:36:58

@igazságos: Az bizonyítson, aki állít valamit, seggfej, még idáig sem jutottál el. Hát hogy a picsába bizonyítaná, hogy nincs Dr. Schwartz, ha egyszer NINCS?
Te hogy bizonyítod, hogy nincs isten, ha egyszer nincs?

Shopping 2013.09.30. 21:45:21

Köszi a cikkért!!!!!!!!!!!!

Legalább nem tud pofátlanul tovább hazudni...

Shopping 2013.09.30. 21:49:07

@igazságos: Norbi egy buta rendőr volt aki elkezdett aerobic videókat kiadni.
Ezt követően, nevét adta/ betársult egy ételszállitohoz akitől "megszerezte "a címlistát és így kezdett a saját cégébe.

Korrekt pasi...

Make Valamit · http://make.blog.hu 2013.09.30. 21:51:13

@Sluck Ödön: Hát ha senki más, tőlem itt egy +1 ezért :) Nekem is az Űrgolyhók jutottak eszembe, amikor először olvastam.

2013.09.30. 22:00:45

Én amúgy tényleg nem értem, mi a faszt lehet ennyit polemizálni a fogyáson. Ha kövér vagy bazmeg, akkor ne zabálj és mozogj rendszeresen. Ettől kurvaélet, hogy mindenki lefogy. Az ilyen Norbi-féle faszkalapságok azoknak a tunya, agynélküli köcsögöknek kellenek, akik azt hiszik, hogy ha mozgás helyett a pénzüket adják, akkor a mindenféle hangzatos nevű farokságok összeevésétől majd lefogynak. Kurvára kidobott pénz, mondjuk Norbi abból nehezen építene villát, hogy ne egyél meg fussál naponta te degatgeci. Így a zombiknak marad a hatszáz forintos 30 deka Norbikenyér, aztán boldogan várhatják a fotelben tespedve a baszott nagy fogyást.

zombika 2013.09.30. 22:03:50

S Norbi az egészséges élet O Viktora.

Mérges 1234 2013.09.30. 22:04:59

@zombika:

"S Norbi az egészséges élet O Viktora."

Elég találó, és mégis kishaznákra mindkettőre kurva nagy kereslet van.

Mérges 1234 2013.09.30. 22:06:13

@shitgun:

"Ha kövér vagy bazmeg, akkor ne zabálj és mozogj rendszeresen. Ettől kurvaélet, hogy mindenki lefogy"

Én hülye vagyok a helyesíráshoz, de nem kellene oda egy vessző????

2013.09.30. 22:10:33

@Mérges 1234: igazából de, de lefosom kérlekalássan. Vagy ez itt egy Kazinczy emlékverseny?

2013.09.30. 22:12:51

@Mérges 1234: de hogy jó napod legyen, nesze: ,. Tedd oda. Itt van még pár tarcsiba bazmeg: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Mérges 1234 2013.09.30. 22:12:57

@shitgun:

Te ez tényeg nem az, és tényleg hülye vagyok a nyelvtanhoz, csak valahogy így megváltozott az érteme. De téyleg kurvára mindegy..... :D

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.09.30. 22:15:37

Norbika régebben a tévés főzőcske műsorában folyton nátrium csökkentett sóról beszélt, hogy fontos azt használni.

Na most két lehetőség van. Fogalma nincs, hogy mi a só NaCl, vagy tényleg komolyan gondolja. Az igaz, hogy az óceánokban a Nacl és a KCl aránya ha jól emlékszem 27:1-hez, így mivel az élet a tengerekből származik, ehhez az arányhoz alkalmazkodott a szervezetünk. Tehát a konyhasóban 27x több NaCl van, mint KCl. Ha most Nátriunot csökkentünk benne, az azt jelenti, hogy a KCl arányát növeljük. Ez nagyon káros, mert a szervezetünk a 27:1 arányra van méretezve. Konkrétan szívbetegséget okozna a káliummal való játszadozás. Na kérem, a Norbinak volt is egy szívbetegsége. Azóta már nem is ajánlgatja a Na-csökkentett csodasóját. Biztos mondták nekik az orvosok, hogy majdnem ebbe döglött bele. A Na-csökkentett só gyakori ajánlgatásánál kiderült számomra, hogy roppant ostoba, és nem is ért ahhoz, amiről beszél.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.30. 22:15:46

@Mérges 1234: "nem kellene oda egy vessző"

Ha odatesz egy vesszőt, akkor azt jelenti, amit mondani akart. Így vessző nélkül is értelmes, csak nem annyira.

Mérges 1234 2013.09.30. 22:16:09

@shitgun:

Á nem tudom odatenni....... :D

Jut eszembe, egy volt kollégá dolgozott a nezetbiztonságnál a 90-es években, és amikor bejörr az Internet a fönöke ot örjöngött, hogy miért ne tudja szerkeszteni az interneten megjelenő anyagot.

Mert mondta, hogy de ez itt van elektronikus nem bazdeg???? De, de..

Akkor miért nem írhatom át, met ez hazugság, ami itt van.

Na baszod kilapátoltak neki Word-be minden nap a fontosabb cikkeket, ő meg átirkálgatta a gépén. De egy idő útán az sem volt jó neki, mert rájött a kis ravasz, hogy ezt így mások nem látják......

Gondolom azóta már nyugdíjas ehet az öreg ezredesi rangban..... :(

2013.09.30. 22:18:51

@atpijkamo: most Norbit kutyázzuk vagy engem, faszommár? Itt mindenki grécsilászló?

JL 2013.09.30. 22:19:05

@shitgun: Remek összefoglaló!:-D

Mérges 1234 2013.09.30. 22:21:40

@igazságos:

Orbán is piacon van, oszt jó valamire???

Hitlerre is volt kereslet? Volt....

Akkor mit is jelenet ez baszod???

AZ EMBEREK SZÍVESEN ESZIK A HAZGSGOKAT? SŐT AZ IGAZSÁGRA NEM VEVŐK....

2013.09.30. 22:22:32

@JL: csak hiányzik egy vessző. De ez már a múlt.

Mérges 1234 2013.09.30. 22:25:56

@shitgun:

Javítsd ki te állat, mert valaki megfogadja a tanácsaidat, nemzabaád nem mozog, és csodálkozni fog, hogy nem jut egyről a kettőre....

Mérges 1234 2013.09.30. 22:27:17

@dBLOOD:

Hét egy átlagos kakaós csiga, 100-150, akkor ez olyan 600-800 Ft lehet. De a hülyének is megéri, vagy csak neki.
:D

2013.09.30. 22:30:00

@Mérges 1234: kijavítottam baszod, alkoholos filccel, az fog a monitoron. Ha átküldöd a gépedet, azon is kijavítom. De mi a geci az a nemzabaád?

2013.09.30. 22:31:43

@Mérges 1234: facebookon írja az egyik zombi, hogy Németországba költözött, de kurva szerencse, hogy tudott venni 50 csigát!!!!, amit kivitt magával, lefagyasztotta iket, így karácsonyig lesz reggelre csiga németbe' is. Na erre varrjon gombot valaki.

totalnick 2013.09.30. 22:32:24

Tegnap Upate Norbi kimondta, hogy "ciganybunozes". A kuruc.info-n le is irtak, hogy nemsokara megjon a retorzio. Ez a cikk maar az???

2013.09.30. 22:34:08

@totalnick: nem, ez csigabűnözés. Mondjuk a Dr. Schwarz elég nácisan hangzik, szóval lehet, hogy hamarosan népnemzeti radikális update lesz a menü neve.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.30. 22:50:52

@shitgun: "Itt mindenki grécsilászló?"

:)) Én nem, mindig is hármas voltam nyelvtanból. Bocsi, hogy a lelkedbe gázoltam, nem rád haragszom, hanem érted. ... Érted?.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.30. 22:55:05

@shitgun: "kijavítottam baszod, alkoholos filccel"

:))

"Ha kivágod ezt a hirdetést, vehetsz egy új monitort."

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.30. 22:56:22

- Mi ez?
- CGA monitor.
- Nem azt kérdeztem, hogy kié, hanem hogy micsoda.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.30. 22:59:45

@shitgun: Én Norbit fagyasztottam le, mielőtt Németországba költöztem. Karácsonykor majd fölengedem.

Rodolfo63 2013.09.30. 23:00:45

a kalória érték nem minden - a lényeg az lenne, hogy milyen gyorsan szívódik fel, mennyire durván löki meg a vércukorszintet

Mérges 1234 2013.09.30. 23:01:15

@shitgun:

" hogy Németországba költözött, de kurva szerencse, hogy tudott venni 50 csigát!!!!, amit kivitt magával, lefagyasztotta iket, így karácsonyig lesz reggelre csiga németbe' is. Na erre varrjon gombot valaki."

Nem elég, hogy hülye, de annyira, hogy a homlokára is kiírja.

A fácsét is be kellene tiltani, ki oda belépsz, hagy fel mindne reménnyel.

dBLOOD 2013.10.01. 02:58:09

Amúgy itt a tuti garantált fogyókúrarecept: próbálj meg fenntartani egy lakást egyedül, bérrabszolga-fizetésből!

okoskodó fórumlakó 2013.10.01. 08:17:32

Furcsa, hogy a posztban egy szó sincs arról, hogy a termék fehérjetartalma milyen magas.

Jó, nyilván nem ért hozzá, de a kalóriaszámlálásnál kevés csubakkább dolog létezik.

Bálintka. 2013.10.01. 08:38:06

@dBLOOD: A spuri nem csak teljes erővel zsírtalanít, de a kaját sem kívánod a hatása alatt, függetlenül attól, hogy milyen élethelyzetben szívod fel.

Hereguru 2013.10.01. 10:21:45

A holnapi szalagcím a blickben:

Hatalmas összegű kártérítést követel a Dr. Schwarz német családi vállalkozástól az átvert fitnesszguru!

das boot 2013.10.01. 12:36:55

Magasról leszarva Norbi boldogulását, drága cikkíró: mutass nekem egy olyan fornettit vagy princess rettenetet, ami 45%-al több fehérjét tartalmaz, mint szénhidrátot. Nem, ne gyere a májas és hússal töltött cuccokkal, hanem mutass mondjuk egy pizzás csigát, ahol nem a szénhidrát több 45%-al, hanem a fehérje.

Egyébként pedig aki pékárut fogyaszt, és fogyni akar, az idióta, már ne haragudjon meg. Le lehet gyúrni, le lehet futni azt a brutális szénhidrát bombát, amit magadba juttatsz egy kakaós csigával, de nem lenne egyszerűbb, ha valami protein-dús cumót ennél, amit sokkal könnyebb ledolgozni, ráadásul nagyobb eséllyel alakul izommá, mint zsírrá?

das boot 2013.10.01. 12:44:35

@Leonard Zelig: HONNAN TUDOD HOGY NINCS ISTEN???444?!!!?444! xD

Panelproli 2013.10.01. 17:44:45

5 millióért megmondom mitől lehet fogyni! (ne egyél és sportolj mint atom)
Aki pedig egy jól menő vállalkozást vezet és egy receptért el kell adnia a kedvenc autóját, annak nem jól megy a vállalkozása. Szerintem

apanna 2013.10.01. 20:32:55

"szomorú szívvel is mondott le az 5 éves RS6 Audiról. – Nem szerettem volna a vállalkozásomat jobban terhelni, ezért úgy döntöttem, hogy csökkentem a kiadásokat. A kocsit, amit lízingeltem, 14 millióért hirdették meg a kereskedésben, meg kell hogy mondjam, nehezen hagytam ott."

"Az lehet, hogy Norbi fájó szívvel mondott le a az 5 éves Audijáról, de ha azt valóban lízingelte, akkor nem volt az ő tulajdonában, tehát el sem adhatta. Triviális leírni is, de a lízingszerződés keretében a lízingbeadó a tulajdonos, tehát a lízingbevevő Norbi nem adhatott el semmitsem. :("

Azt írta, hogy azt az autót amit évekig lízingelt, visszavitte, (mert csökkentenie kellett a kiadásait) és szomorúan látta, hogy a kereskedő, mármint a tulaj, eladja.

Te funkcionálisan analfabéta......

Layosh 2013.10.01. 20:53:35

Akkor titeket perelt be a Norbi? A fece-n írta, hogy belesztek jól perelve...

Bálintka. 2013.10.01. 20:57:54

A testsúly csökkentés legegyszerűbb módja a végtagok amputálása. Emellett a legalsó lengőborda is mehet, az egyik vese és tüdő mellett. Aztán mehetnek a fogak, haj és egyéb szőr (szemöldök, fül, orr, megmaradt hónalj és nemiszerv, esetenként has és hát) hagymák, és talán a fülek is levághatók, plusz az egyik szem. Mérlegre rakatás előtt kérjünk beöntést, sírjunk, köpködjünk, bányásszuk ki a fikákat (kérje ápoló segítségét), elégüljünk ki (kérje a nővérke segítségét). Kb így ennyi.

nandras01 2013.10.01. 22:51:41

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: nem egészen.
ha a nátriumot csökkentjük a sóban, akkor lesz egy rakás klórunk, meg némi kalciumkloridunk.
a klór pedig nem kimondottan egészségbarát.

norbi pedig azért tud ostobaságokat beszélni sikeresen, mert az emberek jelentős része síkhülye a kémiához, a biológiához és nagyjából mindenhez, amit az általános iskola harmadik osztálya után tanítottak neki.

persze, amíg akad vevő az energiagyűjtő piramisokra, a mágneses karkötőre, meg varászvesszővel hajkurásztatja a káros vízereket a lakásában, addig norbi is biztosra megy.

Leonard Zelig 2013.10.02. 10:30:27

@das boot: Onnan, hogy megkérdeztem Dr. Schwarzot.

lutria 2013.10.02. 16:12:24

Szerintem győzikétől vette az ötletet hogy bármilyen kamu árán is fényezni kell az üzletet,ott is volt dübörgő koporsóbiznisz,hatalmas jól menő disznótelep,pár éve még valamilyen vibrátoros gumióvszer marketingkampány is,mára meg csak egy jogerősen elítélt adócsaló maradt.

Axel Torpedo 2013.10.02. 23:39:50

@shitgun:
Én amúgy tényleg nem értem, mi a faszt lehet ennyit polemizálni a fogyáson. Ha kövér vagy bazmeg, akkor ne zabálj és mozogj rendszeresen.

- ja, pont erre gondoltam en is. Minek ehhez a Norbi-fele update loturo.

facebookon írja az egyik zombi, hogy Németországba költözött, de kurva szerencse, hogy tudott venni 50 csigát!!!!, amit kivitt magával, lefagyasztotta iket, így karácsonyig lesz reggelre csiga németbe' is.

- Schwarz ur meg orjong, hogy egy magyar rontja az uzletet Nemetorszagban.

Thou 2013.10.03. 13:22:07

Nem mintha Norbit akarnám védeni, mert utálom mint a szart, de azért zsír és zsír között hatalmas különbség van. A telített zsírok hizlalnak (ebből van kevés ebben a csigában), míg a telítetlenek elősegítik a fogyást. Továbbá a telítettné se mindegy, hogy hosszú, vagy közepes láncú.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.10.03. 19:31:42

Update pékségben dolgozunk és a haverokkal gyakorta belefingunk a nullás lisztbe.

England win The Ashes! 2013.10.04. 12:58:15

@Thou: A telítetlennél sem mindegy, a transz zsírsavak pl. kifejezetten károsak.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2013.10.11. 13:19:35

gondolom, a helyreigazításhoz szándékosan nem lehet hozzászólni...
:-D

DR4G0NZ0RD 2015.01.04. 14:47:05

Csak sok Űrgolyhókat nézett. A Schwartz ereje legyen veletek! :D

Mummin 2015.05.27. 10:05:13

imadom hogy a 10millio dietetikus orszaga vagyunk :D Es a sok birka bekajalja amit Norbi eload...hogy utana milyen gusztustalan stilusban adja elo magat, meg fikazza azt aki nem kolti a fel fizeteset el a szaros boltjaban,az mar mellekes :) reszemrol orulnek neki, ha vegre vegervenyesen belebuknanak a nepbutito uzletukbe...de sajnos nem fognak.. :/ Amig vannak Orban hivok ebben az orszagban addig az sem meglepo, hogy egy norbi atverhet ennyi embert...

konigjanos 2017.02.21. 20:01:43

Nem védeném Norbit, de:
- a dietetikusok talán már elég rég meghaladták azt, hogy csak a kalóriát nézzék egy ételben, és ezt alapján döntsék el, hízlal-e. Annál sokkal több tényezős a dolog.
- az update rendszer bevallottan a szénhidrát csökkéntésen alapul, nem a zsírén.
egyenlőre enniy jutott eszembe.

Mate555 2018.01.21. 14:20:05

Régi a cikk, de így utólag olvasgatva csak nevetnem kell a tudatlanságotokon...
Hülyék vagytok mint a segg, b***meg!!!
A Hatályos Élelmiszeripari Jogszabályok szerint fel kell tüntetni a FEL NEM SZÍVÓDÓ szénhidrát-tartalmat is a termékre! Ami azt jelenti hogy körülbelül 5-8/15-30 gramm a reális (felszívódó) szénhidrát egy-egy pék süteményben!! (Attól függően melyik termékről is beszélünk)
Nevetséges ez a minden tudást nélkülöző, szánalmas iromány, ahol a cikk írója a legkisebb hozzáértés nélkül próbál valami okosat írni...
süti beállítások módosítása