Tékozló Homár

Váratlan fordulat: sokkal mérgezőbb a csempészcigi

2013.10.31. 18:18 | jackyll | komment

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet hiánypótló tanulmányában megállapította, hogy a félárú csempészcigiben mennyivel több mérgező anyag van, mint egyébként:

Az intézet a NAV által lefoglalt kínai, ukrán és szerb cigaretták toxicitását hasonlította össze az Magyarországon legálisan forgalmazható dohánytermékekével. A vizsgálat elsősorban az olyan egészségkárosító hatású komponensek jelenlétére terjedt ki, mint a fémek, az illékony szerves vegyületek és a poliaromás szénhidrogének (PAH). Mint megállapították, az emberekben bizonyítottan rákot, valamint bőr- és tüdőelváltozásokat okozó nikkel az egyik csempészcigiben kétszer nagyobb mennyiségben volt jelen, mint a legálisan kapható cigarettákban.

A vesékre, májra és a herékre rákkeltő hatású kadmium vegyületeit négyszer nagyobb mennyiségben tudták kimutatni, míg a bizonyítottan rákkeltő benzol is 50 százalékkal nagyobb mértékben volt jelen. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy az egyik elkobzott cigarettában háromszor annyi daganatkeltő komponense van a poliaromás szénhidrogéneknek, mint a többi cigiben.

Egy újabb népszerű lenyúlás

2013.10.31. 16:02 | jackyll | komment

tesla.jpgHozzánk is eljutott a híre a legújabb fogyasztószernek, ami kivételesen nem a zsírt, hanem az áramfogyasztást nem fogyasztja:

Szeretném felhívni a figyelmet egy "új" termékre, ami nem kevesebb mint 75% fogyasztáscsökkenést kínál a laikus felhasználónak. Az egész oldal egy nagy marketingszöveg, bármilyen kézzelfogható bizonyiték nélkül, ráadásul a feltételekben kikötik hogy a visszavásárlás csak bontatlan csomagú termék esetén él, pedig a főoldalon garantálják azt, ha nem lenne fogyasztáscsökkenés. A 75% csökkenés irreális, még a legrosszabb elektromos hálózatokban se lehetne ekkora mértékű csökkenést okozni a működési elvben leirt eljárásokkal. Ráadásul az hogy csak szimplán be kell dugni a konnektorba, felvet pár ellentmondást a működési elvvel.

Szóval elég átverésszagú a termék, mindenki alaposan gondolja át ha vásárolna.
(Ismerősöm keresett meg vele, hogy igaz lehet -e amit állítanak, de nem az.)

Napok alatt elpusztult a csiszológép

2013.10.31. 15:00 | jackyll | komment

Forgalmazója szerint túlterhelték a tragikus hirtelenséggel elhunyt Extol csiszológépet, naiv ügyfél szerint pedig nem:

Megosztanám veled Extol márkájú rezgőcsiszolóval kapcsolatos folyamatban levő garanciális ügyünket. Idén szeptemberben vásároltuk barkács munkákhoz. Ahogy azt kell, pár nap után feladta a harcot. Visszavittük a vásárlás helyére, onnan elküldték a márka nagykereskedőjéhez, a Madal Bal Kft-hez bevizsgálásra. 2013. szeptember 17-én született náluk egy vizsgálati jegyzőkönyv, ami alapján a garanciális igényt elutasították "túlterhelés", valamint "nem gyártási eredetű hiba" indokokkal.

Olvasson tovább!

Lakásvásárlás - Magyarország 2013

2013.10.31. 14:14 | jackyll | komment

Nem annyira naiv vásárlónak nem sikerült élőben megtekintenie egy kiszemelt lakást, mert a tulaj feleslegesen nem zavarta volna az albérlőjét:

Családi okok miatt úgy alakult, hogy egy kisebb lakás megvásárlására adtuk a fejünket az egyik megyeszékhelyen. Sok száz, ezer hirdetés átböngészése után jött a feketeleves, az eladókkal való megbeszélés, személyes megtekintés, mert ugyebár manapság ki vesz bármit úgy, hogy ne tekintse meg - akár többször - a megvásárlás előtt. (pláne egy lakás esetében) És ekkor botlottam bele egy telefonszám nélküli hirdetésbe, a portálon keresztül írtam üzenetet és kezdődött az érdekes beszélgetés, mely szerint mégis miért szeretném rögtön megtekinteni az ingatlant, miért nem kérdezek előbb, nézem meg a környéket és döntök fotók alapján.

Olvasson tovább!

Kifelejtődött a memória az iponos laptopból

2013.10.31. 13:56 | jackyll | komment

A legegyszerűbb benézett sorozatszámot sem sikerült az Iponnak korrigálnia, inkább visszaadta a pénzt egy másik laptop helyett:

Hosszas keresgélés után tegnap végre megrendeltem magamnak egy új laptopot. A mostanit már 7 éve használom, és bár nagyon szeretem, eljárt felette az idő. Az iPon webshopján keresztül küldtem el a rendelést, alapos kutakodás után úgy tűnt, hogy itt a legolcsóbb a kiválasztott modell.  Ezúttal sem 1-2 év használatra terveztem, gondoltam legyen benne relatíve jó processzor és memória, és akkor pár év múlva is teljesen használható lesz. A webshopjuk nagyon korrektül kilistázta ezen a típuson belül az összes elérhető modellt, precízen felsorolva szinte az összes műszaki jellemzőt. Átláttam tehát, hogy milyen összeállításokban rendelhető és hogy nekem melyikre lesz szükségem. Másnapi személyes átvételt választottam, és meg is lepődtem, hogy ilyen hatékonyak és gyorsak a vevők kiszolgálásában. Reggel még smst is írtak, hogy délután 2-től vehetem át a kedves kis csomagom, és természetesen emailben is jelezték. Megintcsak korrekt és szimpatikus.

A meglepetés akkor ért, mikor a Francia úti üzletben át szerettem volna venni a terméket. Először természetesen kifizettették a vételárat (nem kevés…), majd a laptopot tartalmazó dobozt egy másik pultnál kirakták elém. Vonalkód olvasás, papírt kezembe nyom, garanciális javítást itt és itt intézhetem, viszlát.

Olvasson tovább!

2 éves gumik a Marsonál

2013.10.30. 15:03 | jackyll | komment

Naiv autós épp felrakatta az új téli gumijait, amikor észrevette, hogy 2011-es gyártásúak. A Marso nem akart kedvezményt adni rá, de végül kicserélhette bármire, ami szintén nem volt egyszerű:

A marso hálózatából néztem ki téligumit, nokian wrd3, ami több teszten is jól szerepelt az utóbbi időben. A részletektől megkímélem, a lényeg, hogy a gumi felszerelése közben vettem észre, hogy 2011-es gyártásúak: tekintve, hogy a gumilobbi folyamatosan azt szajkózza, hogy 6 évesen ki kell dobálni a téligumit, az élete egyharmada már lepergett még valahol egy raktárban.

Olvasson tovább!

Az egyházakat sem kíméli a Telenor

2013.10.30. 14:18 | jackyll | komment

Már közel az idő, amikor elnéző mosollyal fogunk visszagondolni a mobiltarifákra, egyelőre azonban a végső hajrában még utoljára megemelik, amit meg lehet, hátha nem menekülnek el az ügyfelek. Legolasnak a havi szuperkedvezményes 1800 forintos előfizetése érkezett idén 3900 forintra, amit már túlzásnak érez:

Még bőven pannon volt a cég amikor úgy tíz éve szerződést kötött az egyházzal, hogy kedvezményes előfizetéseket biztosít a számára. A tarifa teljesen rendben volt, kb. 1800 HUF volt a havidíj ebből 1200-t le lehetett beszélni, csoporton belül ingyen lehetett beszélni és havi 60 db ingyen SMS. A készülékeket is valamivel olcsóbban lehetett venni mint a listaár, teljesen korrekt is volt a dolog. Az évek alatt lassan emelkedett az ár, ami érthető is volt egy bizonyos szintig. Ez olyan 2200 Ft környékén volt és aztán éveken át így is maradt.

Olvasson tovább!

5%-os felár az Apple hivatalos boltjában

2013.10.30. 13:32 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek valamiért dollárban számlázták ki az Apple Online Store-jában vásárolt kütyüjét, ami miatt 5%-kal többet fizethetett:

A magyar Apple Online Store és a Unicredit Bank egymásra mutogat. A végeredmény az, hogy az ügyfél 5%-al többet fizet, mint ami a hivatalos Apple számlán áll.

Vettem egy jó drága kütyüt az Apple Online Store magyar internetes boltjában. Bár ne tettem volna. Annak rendje és módja szerint a megjelölt összeget leemelték, helyesebben lefoglalták a kártyaszámlámon, majd a rendszer jelezte, hogy a fizetés nem történt meg.

Olvasson tovább!

Az Adidas sem cseréli a nyikorgó cipőt

2013.10.29. 14:55 | jackyll | komment

A szakértőknek nem sikerült naiv ügyfél lába nélkül rekonstruálniuk szemrevételezéssel Adidas cipője furcsa hanghatásait, ezért aztán nem cserélték a debreceni Intersportban. Az Adidas válaszra sem méltatta a problémát:

Gyakorlott olvasódként elkerülöm azokat az üzleteket, amelyek negatív szereplői az oldalnak, épp ezért évekig remekül működő, de mára kissé megkopott adidas cipőmet a debreceni Intersport áruházban cseréltem egy frissebb modellre, a Barracks Premierre. Gondoltam ha ez is kiszolgál annyi ideig mint az elődje, jó vásár lesz, meg különben sem volt még gondom egy adidas termékkel sem, pedig van jónéhány.

Kicsit több mint egy hónappal a vásárlás után a jobb cipőm érdekes nyikorgó hangot kezdett adni járás közben. Gondolom nem csak nekem volt már hitvány kínai strandpapucsom - na ez a hang onnan volt kifejezetten ismerős. Vissza is vittem az Intersportba, ahol kitöltöttünk egy reklamációs jegyzőkönyvet. Itt azért akadt egy kis nézeteltérés, mert ragaszkodtak ahhoz, hogy pénzt soha nem fizetnek vissza, ha a cipő nem javítható, akkor is csak levásárlás lehetséges, ami ha jól tudom kifejezetten tilos a fogyasztóvédelmi törvény szerint. Ezen kívül szóban jelezték, hogy az ilyen jellegű panasz pozitív elbírálása esélytelen.

Olvasson tovább!

Négycsillagos zaklatás Prágában

2013.10.29. 13:50 | jackyll | komment

Lingárék minden mozdulatát számítógépes anomália követte a prágai 4 csillagos Exe Iiris Hotelben, ami annyira elfajult, hogy éjszaka többször is felkeltették őket azonosítás céljából. Panaszt senkinél nem lehetett tenni:

Most elégedetten dőlhet hátra a komplett magyar szállodaipar, máshol sem minden fenékig tejfel. Barátainkkal hétvégi prágai kiruccanást terveztünk, szokásunkoz híven booking.com, nyomtatás, odaérkezés. Exe Iris Hotel Congress, 4 csillag, megjegyzendő, messziről kerülendő. Délben érkeztünk, korán, mondta a recepciósfiú, ellenőrizvén a kinyomtatott megerősítést, térjünk vissza 14 óra után. Meglett. 9 körül városnézéstől fáradtan becsekkolási kísérlet. Új személyzet, lányka már nem találja a foglalásunkat, mutatja is az intraneten, hogy cancelled. Mi kötöttük az ebet a karóhoz, röpke fél óra telefon a bookinggal, lett szoba. Ki is fizettük azon nyomban, majd hullafáradtan nyugovóra tértünk. Angolul értünk, de nem beszélünk, két másik világnyelven viszont tökéletesen kommunikálunk,valahogy  csak elboldogultunk. A személyzet az elnézést szót semmilyen nyelven nem ismeri, mosolyogni meg nem szokása.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása