Tékozló Homár

A Telenornak néha nem elég a meghatalmazás

2013.10.03. 15:00 | jackyll | 42 komment

László egyik előfizetését cégesre próbálta átiratni a Telenornál, de végül kénytelen volt főnökét berángatni aláírni:

Azért ragadtam klaviatúrát, mert olvastam a telenoros blog bejegyzést, és hát feltörtek bennem a nem is olyan régi emlékek. A Telenor Velem is eljátszotta méghozzá duplán ezt az akcióját. Történetem ott kezdődik, hogy 8-9 éve voltam hűséges előfizető a Pannon gsm, majd később a Telenornál. Megszámolni sem merem mennyi pénzt fizettem nekik, amivel alapjában véve másfél évvel azelőttig nem volt bajom, mivel Ők szolgáltattak, én meg igénybe vettem, így jogos volt. Aztán szinte napra pontosan két évvel ezelőtt járt egy hívatlan vendég a lakásunkba amikor is eltulajdonították az én és a feleségem mobilját, amit én még aznap le is tiltattam, majd másnap bementem az ügyfélszolgálatra, és a rendőrségi jegyzőkönyvel és hivatalos dokumentumokkal igazoltam, hogy bizony ellopták a telefonomat, mire Ők nagyon sajnálták, de a sim-kártya letiltására és újra aktiválását ugyan azon a számon csak “tizenxezer”/telefon (nem emlékszem már a pontos összegre) áron tudják rendezni amit persze nem a tolvajnak hanem nekem kellett állni. De hát mivel a készülékeinket is ellopták, így akkor venni kell azt is, és hát aláírtam az ördög ügyvédjénél 2 év hűséget, és 2 év tarifamegtartást.

Eltelt utána egy év, és szomorúan konstatáltam, hogy a tarifák egyre csak drágulnak, drágulnak és a 2011.09. hónapban aláírt ~ 5000 ft tarifa, már majdnem 8000 forint körül járt, és miután utána számoltam úgy gondoltam, hogy nem éri ez meg nekem felmondom a szerződéseimet. Elővettem a szerződéseket ahol kíváncsian kerestem a kötbér összegét majd amikor megtaláltam szomorúan vettem tudomásul, hogy sajnos nem éri meg kifizetni egy évre előre sem, mert hatalmas összeg volt (a telefonhoz és a szolgáltatáshoz képest) így úgy döntöttem türelmesen kivárom a 2 évet, és akkor mondom fel a szerződéseket.

Beírtam a naptárba a pontos dátumot, de aztán kiderült hogy nem kellett volna mert a Telenor figyelmezettet 1 hónappal a lejárat előtt hogy kedves uram, már csak egy hónap és vehetsz ingyen egy szuper jó okos telefont, persze 2 évre alá kéne megint írni. Hát nem kaptam az ajánlat után, vártam, aztán egy héttel a nagy nap előtt bementem egy kis kirendeltségbe érdeklődni, hogy mikor jöhetek felmondani, hogy ne kelljen egy fillérrel se többet fizetnem, ahol azt a választ kaptam, hogy 19.-én jár le, így 20.-tól lehet lemondani. mondtam remek jövök.

Aztán elérkezett a nagy nap, de mivel munkám miatt nem tudtam 20.-án bemenni, ami péntekre esett, így következő hét első napján fogtam magam és nyakamba vettem a vettem várost, hogy elintézzem amire már 1 éve annyira vágytam. Közben átgondoltam a történetet, és tettem bele egy csavart, mégpedig, hogy csak az egyik szerződésemet szünetem meg a másikat átíratom a cég nevére ahol dolgozom, amit később áthordoztatjuk a másik szolgáltatóhoz ahol a cégnek flottája volt.  Ehhez az ügyintézéshez beszerezetem a cégem összes hivatalos dokumentumát, és egy ügyvezető által aláírt teljes jogú meghatalmazást, és elégedetten mentem be abba a kisebb kirendeltségbe, ahol korábban jártam érdeklődni, hogy majd ott tömeg híján gyorsan és kényelmesen elintézem a dolgot. Hát nem így lett. 9 kor már ott is voltam, és amikor a mosolygós eladó srác megtudta hogy mit is szeretnék, hogy nem vásárlok, hanem “elköltözök, mindenféle kifogással elküldött a központba, hogy ezt csak ott lehet elintézni. Aztán kis beszélgetés után nagy nehezen megfűztem (az amúgy rendes udvarias srácot) hogy próbálja meg még is, amit meg is tett, de sajnos nem járt sikerrel, így kénytelen voltam még is bemenni a központba.

Amikor megérkeztem úgy fél tíz lehetett, és hál’istennek nem voltak sokan, hamar sorra kerültem, majd amikor a pultnál léve mosolygó fiatal hölgy megtudta hogy mit szeretnék, teljesen elváltozott a hangja és közölte hogy ezt nem lehet meghatalmazással aláíró személy nevében elintézni. Kérdeztem a hölgyet hogy miért nem, de nem tudott érdemben válaszolni, csak azt hajtogatta hogy nem. Amikor mondtam neki hogy a kirendeltségben túl jutottunk ezen a kérdéskörön és csak technikai problémák miatt nem tudta megoldani a kollega ingerülten azt mondta, hogy akkor menjek oda és intézzem el ott... mire én mondtam, hogy de onnan jövök, mire Ő a főnökéhez menve a terem másik végéből ordított, hogy márpedig nem lehet magánszemély számot átírni cégnévre meghatalmazásra. Aztán még megkérdeztem, hogy miért van az, hogy cégbíróságon, nav-nál, bankban és egyéb más hivatalos helyen eljárhatok teljes joggal a cég nevében de a Telenornál nem. Nem válaszolt, hanem közölte hogy csak az aláíró személy személyesen intézkedhet. Mire én fogtam és elmentem a főnökömért aki cseppet sem volt boldog, hogy el kellett velem jönnie.

Amikor visszaértünk a Főnököm a kisasszonyt kérdőre vonta, hogy miért kell neki ilyen pitiáner ügyekért bejönnie, pont erre van a meghatalmazás kitalálva, a hölgy arrogánsan annyit mondott nem kell itt pufogni durrogni... majd kértem a hölgyet, hogy jó fejezzük be a személyeskedést, és csinálja a dolgát, minél előbb túl szeretnénk lenni a dolgon, hogy mehessünk vissza dolgozni. A hölgy rákérdezett még egyszer hogy mit is szeretnék, mire én még egyszer elmondtam, és akkor felnézett és széles mosollyal közölte: JAAA! Hát ezt el lehet intézni meghatalmazással! amikor is nálam elpattant a cérna, és lehet hogy káromkodtam is egyet, mire megint a ne tessék pufogni durrogni mondat hangzott el.

Összeszorított fogakkal kértem a hölgyet hogy azonnal haladéktalanul intézze a kért feladatokat, hogy elmehessek valahova kitombolni magamat. Ekkor a hölgy közölte, hogy az egyik előfizetésemet, amit átírattam a cég nevére, egy üzleti előfizetésre, ott időarányosan kell kifizetnem a 3 napot ami eltelt az előző számlazárás óta, viszont a másik előfizetésemnél kiszámlázzák a teljes havidíjat, amiből igaz hogy csak 3 nap ment el, de kiszámlázzák, mert benne van a szerződésemben. Mondtam jó legalább az egyiket megúsztam, mire a hölgy mosolyogva közli, hogy bocsánat, de mégis kiállította a számlát a teljes hónapra, nem tudja miért de csak ezt engedte a gép.

Kértem hogy sztornózza le, mire nemleges választ kaptam, meg még mondta azt is hogy miután megkapom a csekket azt küldjem vissza egy hivatalos levél kíséretében a törökbálinti központba és lehet hogy elengedik, próbáljam meg, de személyesen még több az esélyem. Szóval már úgy voltam vele, hogy nem érdekel hogy mennyibe kerül csak végleg végérvényesen szabaduljak meg ettől a gusztustalan undorító cégtől, és a képzetlen arrogáns alkalmazottaitól. Soha de soha többet, nem megyek a telenor közelébe, és akit csak tudok lebeszélek róluk. Ez az én harcom mostantól!
 
László
Székesfehérvár

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Supreme* 2013.10.03. 15:08:17

Végigolvastam. Kár volt. A posszttoló valamiféle regényíró leszármazottja? De legalább valami csattanó lett volna ..

Supreme* 2013.10.03. 15:09:24

sálálálálá, harmadik is?

AtiSnatch 2013.10.03. 15:09:44

@Supreme*: akkor én nem fárasztom magam, köszönöm :)

Manyecska 2013.10.03. 15:09:51

@Supreme*: ..akkor meséld el mert sikongató lábrázást kapok már a telenoros posztoktól..!
:))))

Supreme* 2013.10.03. 15:11:42

@Manyecska: Szóra sem érdemes. Először értetlen, aztán még balek is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.10.03. 15:15:12

ilyen hosszut en az eletben nem olvasok el
mar a klaviaturat ragadtamnal eleg volt

AtiSnatch 2013.10.03. 15:15:59

posztoló kérje el Hartmytól a bacc papucsát és basszapofán a kedves ügyintéző hölgyet :)

AtiSnatch 2013.10.03. 15:16:58

@hagyma: ajjaj, így nem lesz meg a 3000 :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.03. 15:26:53

A nagyvé (Velem) utáni továbbolvasáshoz kérnék kis lelkienergiát, mert le lett szívva. Tudom-tudom, a lényegre koncentrályak.
@Manyecska: no és, mire vágysz? A melles képedet is levetted látod, így nem sok izgi életesemény talál meg, ne csodálkozz! Ha változtatsz ezen, minden jóra fordull.

jézushka 2013.10.03. 15:28:19

Sosem értettem azt meg, ha valakivel szívózik egy szolgáltató,amiből van még más a piacon, akkor miért nem válaszolja az első arrogáns mondatra, hogy akkor én már itt sem vagyok?

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.10.03. 15:30:54

Soha de soha többet, nem megyek a telenor közelébe,"

A voda vagy a maradék t-nél udvariasak vannak ha le akarod mondani
Hahahahaha

Vegyél mágneses derékaljat, az nyugtatja az idegeket is

AtiSnatch 2013.10.03. 15:31:54

@hagyma: nem betűkről beszélek, helló :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.03. 15:34:14

@Kellemes Zérókomponista: "A nagyvé (Velem) utáni továbbolvasáshoz kérnék kis lelkienergiát"

Kétsoronként van dúúúrva hejesírási hiba, jobb, ha nem erőlköcc, mer kifexel.

Sokorai_Atala 2013.10.03. 15:34:22

Nekem sem fizette ki a tolvaj az új rendszámtáblát, forgalmit, pedig hó végén történt a bűncselekmény foganosítása:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.10.03. 15:42:30

@Sokorai_Atala:
Höhö, rendszámtáblát nekem sem

Jármű átiráskor okmányirodában miért csak két hétig érvényes a közhiteles adásvételi?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.03. 15:43:51

Hát László, te ezt az állást komasági alapon nyerted el, van egy ilyen érzésem. Mondjuk a Télénóros minihölgy is kizárólag konyhapultra/lepedőre valónak tűnik. Süketek párbeszédje. A lényegi rész természetesen kitöltetlen maradt: miből származott a félreértés, mik hangzottak el pontosan? Sosem tudjuk meg.
Bárdolatlan, nagyböhöm darab oldalszalonna jellegű gondolatok ezek: egész cég, gonosz cég, össze alkalmazott tufa, ilyesmik. Komolyan nem értem hogy kaphatta meg ezt az állást.
Nem szabda felbontani semmit; Orbán tehet mindenről, Telenór csúnya, másik kettő jó. 4 láb jó, 6 láb mégjobb, 2 láb veszélyes, 1 láb meg féllábúveszélyes. Tiszta sor.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.03. 15:46:37

@atpijkamo: hát ÉN flexelek, ki flexelne, ne fárasszá'.:D
De egyet nem értek - előfizetősdi játéknál nem úgy van, hogy számmegtartás (SIM csere) nem különdíj? Ennyi erővel kártyás is lehetett volna. Gyanítom a másik az T, ahol flottájuk van, az úgy tényleg oké.

Van valaki flottába? Meséljen már róla.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.03. 15:54:04

@Kellemes Zérókomponista: "Van valaki flottába? Meséljen már róla."

Egyik gyermekem. Pl. nem tudta megnézni a hívásrészletezőt, mert nem tudta a jelszót. Hehe. Én meg csináltattam neki új jelszót, úgyhogy a flotta többi hajója esett pofára, és kezdtek kapaszkodni a jelszóért. Ez egy ilyen játék, ki húzza ki a szőnyeget a többiek lába alól.

A multi dirije már rezignáltan szignálja a legnagyobb baromságokat, mindenhez csak az ő aláírása jó, függetlenül, hányezer főt foglalkoztat a cég. Hát ha egy telefon előfizetéshez személyesen kéne sorbaállnia a telenornál, ott kő kövön nem maradna...

Sokorai_Atala 2013.10.03. 15:56:02

@horex: szerintem mert abból látják, hogy időben átíratod. Mert valamennyi időn belül kell vagy ilyesmi.

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.10.03. 16:15:03

Az írás olyan hosszú, hogy a poszternek se volt ideje és kedve újra elovlasni?

"még is" => "mégis"
"vettem a vettem várost" => "vettem a várost"
"a pultnál léve mosolygó fiatal hölgy" => a pultnál lévő mosolygós fiatal hölgy m
stb...
nem is olvasom tovább, mert ő meg írni nem tud!

McZozo 2013.10.03. 16:28:43

Ezzel csak az a baj hogy attol hogy atmegy a masik kettohoz ez semmivel nem lesz jobb helyzet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.03. 16:30:30

@McZozo: Átmehet egy osztrák, angol, stb. mobilszolgáltatóhoz, és roamingol.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.10.03. 16:45:13

@atpijkamo: ezt nem értem, most akkor kő kövön marad vagy nem marad? Ellentmondás.

nolegs: kélgyó
nolegs nonever nothing: soha nem is létezett az a kélgyó (de még az idő se, amejbe nem is létezhetett volna)
1 bit: női homárposztoló
5 láb: kibiztosított ágy
8 láb: 2 ló meg egy megidézett semmi
10 láb: Józsi bácsi 2 lóval, szekéren
16 láb: Józsi bácsi 2 lóval, szekéren 1 Margitnénivel, meg egy uszkárral, amit egy forgatócsoport felejtett a faluban
32 láb: családias hangulatú házibuli, sok tapétán landolt hányadékkal
64 láb: 32 uszodai dolgozó sorba kötve
256 láb: termékbemutató, busz-hozta nyugíjasok a résztvevők
500 láb: *
701 láb: 350 pásztorlegény + 1 féllábú cigánylány
650 láb: mini metálkoncert 256 embi részére
650 láb naggyon toporogva: megérkezett a közönségtérre az emberevő dinoszaurusz, számuk: a keresztplatformos embimaradvány-rétegződés miatt megszámlálhatatlan, értelmezzük őket inkább 1, nagy masszaként!
900 láb: sarkaiból kifordult, kereteiből kitört, láncait szenvedéllyel aszfaltra lekúrt swingerközösség, mej megfertőzte a kisvárost
1000 láb: centipede
*félbevágott centipede, mej nem tanálja a személyijét, mert az a gatyája oldalzsebében volt, de az a másik oldalon maradt ugye és nem tanálja így már (közben táncszerűen tekereg vadul)
1500 komment: kiadós hétvége

drsx 2013.10.03. 16:54:13

@atpijkamo: vagy olyan szerződést köt, amiben a roaming dij benne van a lebeszélhető percekben. Én 41 fontért korlátlanul telefonálok és sms-ezek EU-n belül.

McZozo 2013.10.03. 17:14:04

@atpijkamo:
Gyanitom ezt szarkasztikusan ertetted de a a valosag lassan az lesz ha megszunik a roming europaban hogy lassan tenyleg lehet lesz erre lehetoseg es meg olcsobb is lesz mint a nagy magyar szentharomsag elofizetesei :)

drsx 2013.10.03. 17:28:04

@McZozo: shop.ee.co.uk/mobile-tariffs/pay-monthly/

az adat csak Angliában érvényes, a telefon és sms egész EUban.

Ami még nincs benne az Angliából EUba való telefonálás, egyelőre nem értem miért, de arra van pár fontos plusz költség.

Anglián kivül EUból EUba ingyenes a telefonálás.

drsx 2013.10.03. 17:29:20

@drsx: bocsánat, fontos, hogy a 24 MONTH ROAMING fül árait nézd, mert az a ROAMINGos csomag.

Benoke2 2013.10.03. 17:56:01

A tobbi se jobb egy kicsit sem.

CID 2013.10.03. 19:24:48

Hát posterkém elég luke vagy. Azt kellett volna mondanod, át szeretnéd íratni, mert most akartok megkötni a Telenorral egy nagyobb céges flottát. Még, le is pippant a kiscsajszi:)

Manci néni, a szomszéd 2013.10.03. 19:34:45

Hát drágáim, nálam már a "Velem" kib.szta a biztosítékot! Mit képzel magáról ez a posztoló, hogy ő még az istennél is hatalmasabb? Még az isten is kisbetűvel írja a nevét.

Mikor tanulja már meg ez a műveletlen, de munka helyett egyetemre járó nép, hogy a személyes névmásokat kisbetűvel írjuk?

gyugyó 2013.10.04. 10:08:21

Csakszólok a voda is meg a té is ilyen, nem menekülsz!

oleszt 2013.10.04. 11:21:42

@horex: nem addig érvényes, annyi idő alatt kell átíratni, jogszabály szerint.

oleszt 2013.10.04. 11:23:50

A telenornál egyébként 4500-ért adnak ugyanazzal a számmal sim kártyát, vagyis abban az időben annyi volt, most nem tudom. Nem tizenezer Ft.

EmmA 2013.10.04. 14:02:56

képzelem pannonénáknál az egyik az egyik fejvakarós mítinget, aszongya:
- csak az a homár, na az ne lenne.
- jaja... nyomjuk a milliókat reklámblokkokra, aztán minden héten egy savazó cikk..
- pedig mi mindent megteszünk... csak hát az a rohadt ügyfél..Ki kéne valamit találni!
- ja... égünk mint a disznó.
- Várjatok...! Hát legyünk gyökerek! csapjunk továbbra is a júzerek képébe! Fokozzuk a kibaszást, aztán írjanak csak! Sőt, írunk mi is, okés Gézukám? Egy idő után megunják az egészet, a kutya sem olvassa majd!
- gyíkállat vagy, ez lesz az!

Tiborfalvi Tibor 2013.10.04. 16:57:49

@Kellemes Zérókomponista: És akkor nem csak engem zavar! Köszönöm.

Egyébként : minden ilyen elválásos dolog macerás, a poszter írta itt a képzetlen jelzőt, szerintem ez nagyon nincs így, csak nyilván megvannak a módszerek, hogy a már menni kívánó, gonosz ügyfelekről hogyan lehet még egy kis bőrt lehúzni (hiszen újabb bevétel már csak akkor lesz tőlük, ha még gyorsan csinálnak, ugyanakkor az éppen-még-nem ex-ügyfél már sokmindent le fog nyelni a szabadulás érdekében).

Így van ez telefonnál, internetnél, banknál egyaránt.
süti beállítások módosítása