Tékozló Homár

Hova tűnt az eperlekvár a Milka pralinéból?

2013.11.20. 15:25 | jackyll | komment

milkapraline.jpgNem csak a panírozott kínai csirkével vannak gondok, hanem Viktor szerint a Milka praniléból is kimaradt az eperlekvár. Legalábbis a csomagoláson látható termékfotó ránézésre nem azonos a dobozban található termékkel. Biztos új recept, vagy megszaladt a fotosop:

Tegnap vettünk egy Milka bonbont, a nevét nem tudom megfejteni, talán I Love Milka, vagy hasonló. A felirata szerint Strawberry & Milk Cream van benne. Már a megkóstolásakor mondtam, hogy ez a bonbon távol van a Milka minőségtől, legalább is attól, amit a táblás csokiknál megszoktunk. Aztán észrevettem miért.

A képen látható, hogy mi van a dobozon, illetve mi van magában a bonbonban. Szerintem ez a vásárló megtévesztése, a kép alapján olyan eperlekvárt vártam, mint a táblás csokiban van, ezzel szemben a bonbon belsejében csak valami fehér krém található.

A Milkához annyi lenne a kérdésem, hogy Ausztriában is ilyen bonbonokat árulnak Milka név alatt, vagy csak a dobozon olvasható magyar, szlovák, cseh és lengyel piacra jut ez a megoldás?

A termék leírása szerint 1% eperpor található benne, tehát lekvárt egyáltalán nem tartalmaz. Nehéz elképzelni, hogy a világ bármelyik részén úgy nézzen ki, mint ezen a dobozon:

milkapraline2.jpg

Eközben Romániában:

milkapraline_roman.jpgMég mindig távol van az illusztrációtól, bár egyértelműen látszik valami lekvároid massza a fehér krém tetején.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cobre 2013.11.20. 15:27:17

Tipikus Ost Block termék.

cobre 2013.11.20. 15:29:50

Sajnos még mindig látszik, hogy hiába bontották le a határokat és vagyunk egy nagy szerető család (EU), a magyarokkal minden szart meg lehet vásároltatni.

cobre 2013.11.20. 15:32:22

Az egyik legnagyobb csalódásom volt, amikor kiderült, hogy itthon azért olyan szar a fanta, mert fókuszcsoportos teszteken ez ízlett legjobban a népnek, nem pedig az, amiben több a gyümölcs.

Tőlünk nyugatabbra teljesen más még az a vacak lötty összetétele is. És ebben az esetben felesleges a gyártóra mutogatni, megkérdezték, ezt szerette a többség.

elwood 2013.11.20. 15:33:10

mi akkor is jobban teljesítünk.
a szart is megesszük mert a gyomrunk erősebb.

cobre 2013.11.20. 15:35:10

@SomethingWild:
Lehet. :( Egyébként a fehér trutyi tetjén halványan mintha látható lenne egy hajszálnyi vékony réteg izé, ami akár eper ízű cucc is lehet.

cobre 2013.11.20. 15:36:20

Milka meg szarjon sünt. Meg kellene tőlük kérdezni, hogy azért azt tudják-e, hogy a lekvár hogyan néz ki. Talán kellene nekik küldeni egy üveggel, lehet, még nem találkoztak vele.

AtiSnatch 2013.11.20. 15:40:27

kapszuláskínaimilka...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.11.20. 15:42:07

"A termék leírása szerint 1% eperpor található benne, tehát lekvárt egyáltalán nem tartalmaz. Nehéz elképzelni, hogy a világ bármelyik részén úgy nézzen ki, mint ezen a dobozon:"

Láttál már olyan élelmiszeripari terméket, postoló, ami úgy nézett ki, mint a csomagoláson az idealizált termékfotón? Mert én még nem. Jó reggelt kívánok.

elwood 2013.11.20. 15:47:35

@ColT: Mihael Douglas a shotgunnal csinált rendet a mekiben

AtiSnatch 2013.11.20. 15:51:51

@elwood: ezt be kéne ültetni a gyakorlatba! vagy nagyon csúnya képek lennének a promós dobozokon vagy... :D

kugel2 2013.11.20. 15:54:23

Milka == Kraft Foods. Mit vartal?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.11.20. 15:56:57

@elwood: Szimpatikus

@AtiSnatch: Amúgy nem lenne baj, legalább őszinte lenne.

elwood 2013.11.20. 16:00:17

@ColT: az összeomlás c. filmben, ha megvolt. nem egyezett neki a hamburger a falon látható képpel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.11.20. 16:04:01

@elwood: Nem láttam, de tudom, miről szól :)

d(o..o)b 2013.11.20. 16:04:27

@cobre: "fókuszcsoportos teszteken ez ízlett legjobban a népnek" - ne röhögtess, egyszerűen csak nálunk mindent úgy gyártanak, hogy a gyártónak a lehető legolcsóbb legyen, senkit nem érdekel a nép ízlése és igényei. Lásd pl. sörök alkoholtartalmának sunyi csökkentése idén az adóváltozás miatt...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 16:09:22

@d(o..o)b:
"senkit nem érdekel a nép ízlése és igényei. Lásd pl. sörök alkoholtartalmának sunyi csökkentése idén az adóváltozás miatt... "

Ööö... azt nem tudom, hogy legutóbb miért lett kisebb az alkoholtartalma a söröknek, de az tuti, hogy az amcsik is rengeteget panaszkodnak, hogy ott náluk is ennyire megváltozott az ízlés, hogy a sör egyre gyengébb és egyre édesebb...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.11.20. 16:16:05

valaki főzzön már helyettem vacsorát lécci. vagy legalább valami ötletet, van itthon krumpli, hagyma, paprika és sajt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.11.20. 16:16:21

"a nevét nem tudom megfejteni, talán I Love Milka, vagy hasonló."

1. Nem megfejteni kellett volna, hanem idemásolni, vagy úgy fényképezni, hogy rajta legyen az is.
2. Aki a (lila) tehenet "annyira" szereti, az elég perverz állat lehet.
3. A Milka készítmények undorító édességében (amely különösen gyermekeknél elősegítheti a kóros termékfüggőség és a 2. típusú diabétesz kialakulását) bizonyára valami kőolajszármazék is szerepet játszik.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2013.11.20. 16:16:32

a posztoló az első képhez igazán kettévághatta volna egy éles késsel a bonbont (és nem a fognyomai látszanának), akkor a mondanivaló is jobban átjönne.

Akkor most beindul a Milka-szürkeimport a románoktól?

cobre 2013.11.20. 16:18:52

@d(o..o)b:
Lehet otthon sört is készíteni. Jobb is meg olcsóbb is, mint a bolti.

cobre 2013.11.20. 16:20:27

@Art.No.88/36 PP:
Paprikáskrumpli? Bár kolbász nélkül eléggé soványka lesz. Bár tálaláskor tehetsz bele sajtot. :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.11.20. 16:21:51

@Kitalátor = másként_gondolkodó: zöldpaprika :(

nincs valami olyan weboldal ahol naponta leírják, hpogy aznapra mit főzzön az egyszeri fantáziátlan konyhai analfabéta nő?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.11.20. 16:27:11

@Art.No.88/36 PP: Egy kis zsír, olaj vagy legalább szalonna (nem vágóhídi hulladékból páclével injektált és döglött tehenek lábából (jobb esetben véréből) főzött ragaccsal összeállított ún. "főtt-füstölt" reszájkling ételszerűség) van otthon valahol?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.11.20. 16:29:58

@Kitalátor = másként_gondolkodó: alap alapanyag mindig van itthon, csak ötlet nincs soha! ha legalabb leadnák a rendelést hogy mit akarnak enni, de csak azt kérdezik mindig hogy, "mi a kaja?" pfff.

♔batyu♔ 2013.11.20. 16:32:35

Nem semmi miket megesznek az emberek. A szója viszont egészen biztos nem maradt ki.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 16:36:56

@d(o..o)b:
Lehet, de én meg arra utaltam, hogy már a hetvenes-nyolcvanas években is panaszkodtak egyes amcsik, hogy gyengül és édesedik a sörük.

Ott is azért történt mert hirtelen az alkoholfok után kellett adózni a sörgyáraknak??......

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.11.20. 16:41:17

@Art.No.88/36 PP: Akkor 20 perc alatt kész lehet valóban a paprikás krumpli, ha esetleg van egy kis lebbencs- vagy más, nagyobb méretű darabokból álló tésztád, a szalonnazsírban azt is kipiríthatod egy kicsit, olyan erősebb tojáshéj-barnára, utána rá a hagymát, majd amikor az legalább üveges, rá egy kis zöldpaprikát, és amikor az is kezd puhulni, sót és pirospaprikát. Utána egyből az ízlés szerint apróra vágott krumplit. Néhányszor picit felöntöd vízzel, amikor már pirul az alja, és amikor már fakanáltól is törik a krumpli, zsírjára pirítod, tehát elpárologtatod a tocsogó vizet az aljáról. Reszelt sajttal is tálalhatod, nem rontja el.
Jó étvágyat!
_______________
Azt az izét ált. "császárszalonna" néven forgalmazzák, "akcijósan".

lutria 2013.11.20. 16:43:47

Lehet hogyha beletennék azt az 1-2ml "lekvárt" a pralinéba akkor megfizethetetlenül drága lenne...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 16:45:09

@Kitalátor = másként_gondolkodó:

Ha már főzési tanácsokat osztunk meg - merőben ellentétesen a Homár szellemével, csaxólok! - akkor nem állom meg, hogy el ne áruljam: maradék pörköltzsírból/szaftból is nagyszerű paprikáskrumplit lehet csinálni...
(Merthogy a paprikáskrumpli valójában krumplipörkölt...)

labirintus1 2013.11.20. 16:47:44

@d(o..o)b: Így igaz. Magyarországon nem azt nézik, hogy mi izlik az embereknek, hanem hogy mi az, amit még hajlandóak megenni.

Manyecska 2013.11.20. 16:52:12

@Kitalátor = másként_gondolkodó: én egyszer így készítettem pincepörköltet -később tudtam meg hogy így hívják- mer csak az alapanyagokat kutyultam össze:D
.
pont ma ettem ilyen szívecskéket, jújj:O:D

Benoke2 2013.11.20. 16:52:42

Igy jar aki nagy multi sz@arjait veszi. Stumert vagy szerencsi bonbon -t kell venni. Nem csak itthon keszul hanem 100% magyar nem utolso sorban fenyevekkel jobb minosegben. A boci is hasonlo szemet es mar reg a cseheknel keszul. A tibi annyival jobb, hogy meg itthon keszul.

Manyecska 2013.11.20. 16:54:53

Zöldpaprikát helyezzük ízlésesen tálaláskor a paprikáskrumpedli tetejére, jó vaníliás íze lesz:P:P

a kisvakond 2013.11.20. 16:55:29

Mekkora perverzió kell ahhoz, hogy valaki ilyen fényképeket készítsen. Ez a megállapítás fokozottan igaz a mézes-bundás csirkét fotózgató ürgére 2 poszttal ezelőtt. Szánalmas. Továbbá osztom a véleményt, hogy a tisztelt posztoló igenis kettévághatta volna egy éles késsel azt a nyomorult csokoládét mielőtt hőzöng.

igi1 2013.11.20. 16:57:52

@A Kisvakond: ne legyél mán túl igényes na

még jó, hogy a foga nem tört bele a csokiba :D

igi1 2013.11.20. 16:59:22

Mán nem azér, de én látok ott lekvárt

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 17:00:05

@igi1:
Az nem a képernyődön folyik? :)
Odafröccsent a lekvároskenyeredről :P

igi1 2013.11.20. 17:02:17

@Hoppácska: személyeskedő, találgató kérdésekre nem válaszolok :P

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 17:03:10

@igi1:
Mert ezek szerint nem láttad az Űrgolyhókat! Piha!

igi1 2013.11.20. 17:06:12

@Hoppácska: hunne láttam volna, Bill Pullman vót a kedvencem. :D

de amúgy meg a kiscsávó sisakjára ment a lekvár

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 17:07:13

@igi1:
Deeehogy a radarKÉPERNYŐN csurgott lefelé, tessék újranézni.

igi1 2013.11.20. 17:10:28

@Hoppácska: okvetlen! egyébként rémlik a dolog

mintha arra emlékeznék, hogy kérdik, mi ez, és megkóstolja a kispali, oszt rájönnek h ez lekvár

igi1 2013.11.20. 17:12:41

@Hoppácska: meg vót benne epres yoghurt is

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 17:13:59

@igi1:
Ugye, ugye.

És akkor csodálkozunk, hogy nem jut lekvár a bonbonokba, mikor hadászati célra használják el!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 17:15:25

@igi1:

Sőt Pizza, a hutt is!
De ezeket majd egy joghurtos, illetőleg pizzás Homár-cikk kapcsán kell felemlíteni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.11.20. 17:17:41

Lassan kéne egy listát csinálni, hogy melyik multik által idecsapott, "ócsított" szart nem fogyasztja az önérzetes magyar polgár.
Ha összedobtok egy ilyet, kiszögelem a Palacsintálózóba' az ajtófélfára. (A Puzséros cucc helyére, az úgyis lejárt.)

igi1 2013.11.20. 17:18:59

@Hoppácska: ja, én sose szerettem az ízesített sz@rokat se csokiba, se sütibe

a lekvárt max. kenyérbe és linzerbe ettem meg :D meg esetleg diós tésztához

nem értem, hogy ilyeneket is minek bonbonba enni, pláne csokiba

a csoki legyen mogyorós, vagy max. sima tejcsokoládé

meg esetleg kinder

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 17:21:13

@igi1:
A mogyoróscsokiban mogyoró van, eztet értem.
A tejcsokiban tej van, ez is világos...
De a kindercsokiban???????????????

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.11.20. 17:23:36

@Hoppácska: A Bocicsokiról, meg a Tibiről nem is beszélve.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.11.20. 17:32:15

Emberek, tudom, hogy jófej vagyok, amikor néha idetévedek a Homárra (nosztalgiából a csimota/pinavótmá és hasonló idők iránt[ez kb 5-6 éve volt]), de ez a bejegyzés a lekvárról szól, tessék ehhez hozzászólni.

Esetleg még a sörök gyengüléséhez.

Na jó, a paprikáskrumpliról is lehet beszélni, de kéretik a témánál maradni, ejnyemár!

Rosszindulatú Vászka 2013.11.20. 17:35:15

Sztem nekem az a véleményem, hogy Romániában is lehet mosómedvét kapni.

Remélem segítettem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.11.20. 17:45:00

@Benoke2: Melyik magyar őstermelőtől veszik a kakaót és a kakaóvajat?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.11.20. 17:49:39

@Hoppácska: A Homár szellemiségéhez valóban a mákos babfőzelék illene, ami köztudomásúlag úgy készül, hogy néhány lap összeragad a szakácskönyvben (vagy összekavarodnak a beszkennelt képek a honlapon).

Hentes pékné módra 2013.11.20. 18:18:55

Az volt már, hogy nyugatabbra finomabb a Milka, a Haribo és a mosóporok is jobban tisztítanak?
Csak gondoltam megjegyzem.

Benoke2 2013.11.20. 18:29:29

@Hoppácska: Kis tudálékos, telefonon nem fogok ékezetekkel szórakozni. Örül az ember ha eltalálja a bötűket... Na de most majd viszek magammal mindig billentyűzetet.

Benoke2 2013.11.20. 18:31:27

@Kitalátor = másként_gondolkodó: Pont onnan Ahol a Milka magyar gyárban magyar melósokat foglalkoztat...

Karatekutya3 2013.11.20. 19:12:24

A lekvár a dobozon található fényképet figyelmesen megnézve jól láthatóan kifolyt, így felesleges a csokiban keresni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.11.20. 19:13:13

@agresszív kismalac: nutella, lekvár, pacsmagolt, csokit nem látott csokik, kész szószok, halrudak, levesporok, császármorzsapor, ilyen fasságok. pölö.

Ahoj- 2013.11.20. 21:05:46

Amióta a paraszt lengyelek gyártják ezt is azóta szar a Milka is. Ausztriában meg Németben még normális íze van, de a balkáni csürhe magyarnak jó a szar is.

A táblás milkán nézzétek meg a csomagoláson a tejesbödön - Alpenmilch felíratot. Na az az eredeti, amin ilyen visszazárható logó van az a Lengyel szar.

Ahoj- 2013.11.20. 21:10:30

Na akkor most melyik az Eredeti, mert mindkettőt kapni itthon:

proddb.kraft-hosting.net/prod_db/proddbimg/1495.png

hopstradecompany.com.pl/wp-content/uploads/2012/09/Milka-Milk_Chocolate_Whole_Hazelnut.jpg

Ízre a felső, tejeskancsós.

Egyébként itt is volt már egy poszt, hogy valami nem okés a Magyar milkákban, mert sokkal szarabb mint Németben, de a Kraft szerint ugyanazt kapjuk. Na akkor ez hogy lehet?

homar.blog.hu/2013/01/29/hanyfele_milka_csoki_letezik

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2013.11.20. 22:35:29

@kugel2: Már nem Kraft, hanem Mondelez, de ne is zavarjon.

Benoke2 2013.11.21. 08:31:31

@Ahoj-: Kulfoldi multi hol a francba erdekli hogy milyen szemetet etet veled? Multi ugyhogy o diktal, te max eheted a csokijat. A hazai kraft meg nem gyart semmit, gozuk nincs rolla, hogy mi a retket esznek/vesznek az emberek. A hivatalos persze az hogy ugyan az.

Benoke2 2013.11.21. 08:41:25

@agresszív kismalac: Igazan vicces. Aztan majd ha kopik a vendeg sereg a palacsintazobol mert a nemet gazdasagot tamogattad, akkor mar a hoborgeshez sem lesz jogod. Tollem aztan eheted a milkat meg a bifiduszeszenziszt ami mellesleg nem letezik. Csak nem ertem ha a nyilvanvaloan sz@rt valasztja valaki, akkor minek nyavajog?

SarahConnor 2013.11.21. 08:58:05

Én a napokban vettem ilyet ajándékba, megkínáltak belőle, teljesen oké volt benne a lekvár mennyisége, színe, íze.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.11.21. 09:05:08

@igazságos: "A termék leírása szerint 1% eperpor található benne, tehát lekvárt egyáltalán nem tartalmaz."

Naív borzlány 2013.11.21. 10:12:39

@Benoke2: A Tibi csokikat a Roshen gyártja ami pedig Ukrajna keményen.... Csak a Roshen csokik mérföldekkel jobbak mint a Tibi.

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.11.21. 11:45:06

A Milka termékekkel mindig is baj volt, hogy hazánkba (és még néhány környező országba) eleve mást szállítanak, mint pl. Ausztriába vagy Németországba. Másik gyárban, másik futószalagon készül az egész.
Ráadásul a Kraft Foods eléggé zokon veszi azt, ha egy kereskedő megpróbálja kikerülni az őáltaluk diktált logisztikai útvonalat...
Mocsok egy banda az egész!

délioldal 2013.11.21. 13:23:39

Pralinét csak az Adobe-tól!

pinkfloyd 2013.11.21. 14:23:12

Hozzánk (balkánra) szart hoznak és drágán adják. Sajnos nem tehetsz ellene semmit, mert minden termékkel (étel, ital, vegyszerek, gyógyszer, bútor, ruha...stb.) ezt csinálják. Nyugaton meg nem vásárolhat mindenki.

bibok 2013.11.30. 16:13:56

lehet csak egy "hibás" technológiával készült termék.
ott is emberek dolgoznak, lehet a gépből akkor fogyott ki a cucc :) te pedig épp azt vetted meg.
aztán a többi dobozban meg a krémmel gazdagon töltött bonbonok vannak :)
süti beállítások módosítása